|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  77 78 [79] 80 81   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2011
13.9.2011 11:47:16   
pokamoka
heeej
Mica Potica... ti pa imaš ˝dogodivščine˝ s to svojo ginekologinjo, madonca...

Pranje in likanje... torej, sem se odločila, da bom tudi v nadaljne prala z malo mehčalca in z dodatnim izpiranjem. Lilkala pa bom bombažne zadeve, pliša ne... sicer sem se pa spraševala, zakaj je treba tako likati... nekateri pravijo, da se s tem oblekice malo dezintificirajo, drugi pa pravijo, da se jih lika zato, da jih lažje potem zložiš. Mah... ne bom se preveč ukvarjala s tem. Za zdaj sem se tako odločila, tako rudi naredila... upam, da bo dete dobro reagiralo na vse to in to je to...:) Brez komplikaciji...

Jaz sem o.k. Vsak dan to napišem in se mi zdi, da se že ponavljam... :):):) Mi je v veliko veselje, da tako prenašam to nosečnost, ker res nisem pričakovala, da bo moje telo tak reagiralo na nosečnost in na vse te hormone, ki nam šibajo gor in dol. Fajn mi je, ker sem že na porodniški in mi ni treba prav na nič misliti. Službo sem že zdavnaj odklopila in se že zdaj sprašujem, kako težko mi bo naslednje leto, ko bom morala nazaj v službo:):):) Ampak... do takrat bomo pa uživali sto na uro... samo da damo prvih nekaj mesecev skozi, da se navadimo eden na drugega in potem čista uživancija:):):)

Toliko za zdaj... se beremo in se obveščamo dalje, kako nam gre (je čutiti, da nas vedno več ostaja doma na porodniški, ker smo bolj aktivne tu gori:):):) Fajn, prav je tako...:)
pa pa

(odgovor članu Mica Potica)
Neposredna povezava do sporočila: 1951
   RE: Oktobrke 2011
13.9.2011 11:48:48   
jenny700
Mica čisto razumem kako ti je....tud jaz se psihično pripravlajm na pregled v četrtek...vem da bom mela CTG, upam, da mi bo UZ tudi delala...ker res ne vem ali se je že postavil/a z glavco navzdol ali ne...
skrbi me tudi da ne bo rekla, kako imam velikega otroka, pa po možnosti da mi ne bo "grozila" še s kakšnim CR...jaz komaj čakam da bo vse to za mano...ker me je res strah tega poroda...

(odgovor članu Mica Potica)
Neposredna povezava do sporočila: 1952
   RE: Oktobrke 2011
13.9.2011 11:49:43   
KOKICA32
Dan!user posted image

Sem spet tukaj po dopustu- morju. Sedaj sem doma in pospravljam. user posted image Danes sem začela šteti gibe in si zapisovati. V petek pa imam že prvi obisk akupunkture.user posted image Pa bomo videli kako bo, saj škoditi pa ne more.

Jutri bom pričela urejati oblačila za user posted image , ker moram iz podstrešja spraviti kaj bo zanjo uporabnega (od sina imam sicer večinoma nevtralne barve, tako, da nekaj bo za uporabiti).user posted image

Beli tok- ful, ful...prvič ga nisem imela. Tudi jaz sem že imela 2x kuro s Canestenom a se je spet ponovilo. Nabolj mi je pomagalo morje.

Papirji na CSD so urejeni, tudi odločbo sem že dobila, prav tako za denar ob rojstvu otroka (namesto paketa).

(odgovor članu marelicadoo)
Neposredna povezava do sporočila: 1953
   RE: Oktobrke 2011
13.9.2011 12:09:58   
jenny700
no nisem edina k ma te probleme z belim tokom...saj bo kmalu minilo :)

(odgovor članu KOKICA32)
Neposredna povezava do sporočila: 1954
   RE: Oktobrke 2011
13.9.2011 12:34:58   
Mica Potica
IZVIRNO SPOROČILO: pokamoka

heeej
Mica Potica... ti pa imaš ˝dogodivščine˝ s to svojo ginekologinjo, madonca...



Ma ne glih. Men je drugače ful fajna in jo hvalim, ter nimam tezav z njo. Ampak danes me je pa malo šokirala. Verjetno je imela sama slab dan, pa luna, .... :) ampak mene je čist prestrašila. :))

(odgovor članu pokamoka)
Neposredna povezava do sporočila: 1955
   RE: Oktobrke 2011
13.9.2011 12:39:59   
Mica Potica
IZVIRNO SPOROČILO: jenny700

Mica čisto razumem kako ti je....tud jaz se psihično pripravlajm na pregled v četrtek...vem da bom mela CTG, upam, da mi bo UZ tudi delala...ker res ne vem ali se je že postavil/a z glavco navzdol ali ne...
skrbi me tudi da ne bo rekla, kako imam velikega otroka, pa po možnosti da mi ne bo "grozila" še s kakšnim CR...jaz komaj čakam da bo vse to za mano...ker me je res strah tega poroda...


Jaz sem ravno včeraj imela ene obiske in so tako vneto razlagali o svojih porodih. Pa sem bila zelo pozitivna. Še mojemu sem zvečer rekla, da komaj čakam in da me zdaj sploh ni več strah tako, kot me je bilo. Ma vraga - ponoči sem imela ene čudne sanje, da so vsi neki okoli mene hodili in šepetali, da bom rodila in naj kar grem...  :))))  sem se zbudila čist mim in brez zraka. Sem rabla kar nekaj časa, da se mi je dihanje umirilo.
Danes sem pa res čist prestrašena..

a sej bo, a ne?!  BOMO ZMOGLE - BOMO JA!

(odgovor članu jenny700)
Neposredna povezava do sporočila: 1956
   RE: Oktobrke 2011
13.9.2011 12:46:12   
majuška10
IZVIRNO SPOROČILO: Mica Potica

IZVIRNO SPOROČILO: majuška10

user posted image user posted image  kako dobim skupino na FB??? al me mora kera povabit???hahaha; namreč  ne najdem ničuser posted image user posted image


Pri iskanju išči pod OKTOBERKE 2011, potem pa oddaj prošnjo. Verjetno boš morala malce počakati.


evo,sem vas našla :-)

(odgovor članu Mica Potica)
Neposredna povezava do sporočila: 1957
   RE: Oktobrke 2011
13.9.2011 12:49:53   
majuška10
ej, a vse imate že CTG? jst ga že v prvo nisem imela-do dneva pred porodom, zdej sem pa tudi pozabla vprašat kako je glede ctg-ja. je pa res, da mi moja G. na vsakem pregledu naredi UZ, sam zdej imam nasl. pregled šele 27.sept., kar je 9 dni pred pdp.
kako je s temi ctg-ji? al je to odvisno od ginekologa,al kako??

(odgovor članu majuška10)
Neposredna povezava do sporočila: 1958
   RE: Oktobrke 2011
13.9.2011 13:28:08   
lananai
MicaPotica, ajej, to pa ni bil fajn pregled... user posted image Ampak boš vidla, na koncu se vse vedno izteče, kot se mora. In ko se enkrat začne dogajat, te kar naenkrat ni nič več strah. Samo še neko pričakovanje ostane... Nič bat.

Jst imam jutri pregled in že komi čakam. Upam seveda na same dobre novice, čeprav me je malo strah glede teh vnetij... user posted image

CTG - prejšnja G mi ga je pri prvi nosečnosti delala že pred 30. tednom. Nova ni še nič omenjala. Bomo vidli jutri. Včeri sem dopolnila 33 tednov. Mi je kar čudno, ko ste ene samo še par tednov do PDP, meni se zdi pa še takooooo daleeeeč.

(odgovor članu pokamoka)
Neposredna povezava do sporočila: 1959
   RE: Oktobrke 2011
13.9.2011 13:50:26   
pikomiko
OOOO pridne čvekice smo postale. Me ni od nedelje pa mam full za brat.

SHILOU čestike in vse najlepše ti želim z novim članom.

Ja tudi pri nas se nekaj dogaja. Sem 37 ted. in v nedeljo zvečer opazim rjavkast izcedek, bolj gost. Kličem v pon. G, me da na CTG- vse OK.  Še sama mi ne zna razložit zakaj se je pojavil. Zvečer opazim na WC papirju kepico rjavkaste vlečljive sluzi. Počakam do danes zjutraj in grem v porodnišnico, ker mi moja itak ne zna nč razložit. Nardil so mi CTG in vaginalni pregled.Punce odpadel mi je čep, odprta še nisem ampak se lahko počasi pripravimo, lahko traja tudi do roka, ki je čez 3 tedne. So pa rekli, da ni nič hudega, le pozorna moram bit na čisto kri.

Jaz sem cunjice zdej zlikala vsa nadaljna pranja bom sušila v sušilcu in samo zlagala. Mehčalca nisem uporabla, ga bom, ko bo malo večji.

Lepo bodite, grem mal počivat pa se tipkamo.



(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 1960
   RE: Oktobrke 2011
13.9.2011 14:04:50   
Mica Potica
UUuuum pikomiko, to je pa res čep. Jaz sem mislila, da ko ti čep odpade, da je to to in moraš rodit. Jaz bi ziher ful paniko zagnala..

Kk fajn je, ko berem mal izkušnje drugih, da znam biti pripravljena.

(odgovor članu pikomiko)
Neposredna povezava do sporočila: 1961
   RE: Oktobrke 2011
13.9.2011 16:59:57   
Janja506
Zdravo!

Ja ko se čep izloči še ni nujno, da je/bo akcija, saj se lahko popadki začnejo kasneje. Je pa znak, da gre za res, tako da pokamoka, smo v mislih s tabo :)

Jaz sem se danes tudi vrnila iz bolnice. V nedeljo po obisku zdravnika se mi je temperatura ponovno dvignila (popoldan), proti večeru pa je več nisem mogla zbit z lekadoli in obhladki, zato smo šli nazaj in so me v nedeljo zvečer zadržali na opazovanju. Dali so mi infuzijo za zbijanje vročine in neke vitamine/minerale, ter hikoncil.Naslednji dan mi je pa infektolog predpisal ospen, sem pa že po Hikoncilu bila boljša. Tako da jaz sem staknila neko vnetje v predelu ust, rekli so angina, sam niso ravno tipični znaki bili.

Skratka zdaj sem že super, jem še antibiotik. Z otročkom je pa ves čas bilo vse ok, so bili vsi CTGji super, pa UZja sta tudi bila vredu.

No danes pa grem na akupunkturo, pa javim kako je.

LP

(odgovor članu pokamoka)
Neposredna povezava do sporočila: 1962
   RE: Oktobrke 2011
13.9.2011 17:03:42   
jenny700
Punce še malo pa bodo neprespane noči za nami, pa bolečine, tegobe...čeprav moram reči da imam jaz kar srečo, da nisem imela hujših problemov razen kakšno kilo več, pa sedaj me tale beli tok muči...user posted image

imate že vse pripravljeno za odhod v porodnišnico?

(odgovor članu Janja506)
Neposredna povezava do sporočila: 1963
   RE: Oktobrke 2011
13.9.2011 17:06:34   
pikomiko
IZVIRNO SPOROČILO: Janja506

Zdravo!

Ja ko se čep izloči še ni nujno, da je/bo akcija, saj se lahko popadki začnejo kasneje. Je pa znak, da gre za res, tako da pokamoka, smo v mislih s tabo :)

pikomiko si verjetno mislila user posted image user posted image user posted image


(odgovor članu Janja506)
Neposredna povezava do sporočila: 1964
   RE: Oktobrke 2011
13.9.2011 17:28:26   
Janja506
IZVIRNO SPOROČILO: pikomiko

IZVIRNO SPOROČILO: Janja506

Zdravo!

Ja ko se čep izloči še ni nujno, da je/bo akcija, saj se lahko popadki začnejo kasneje. Je pa znak, da gre za res, tako da pokamoka, smo v mislih s tabo :)

pikomiko si verjetno mislila user posted image user posted image user posted image




Haha. Ja, PIKOMIKO.  :)

(odgovor članu pikomiko)
Neposredna povezava do sporočila: 1965
   RE: Oktobrke 2011
13.9.2011 20:31:02   
KOKICA32
CTG- pri nas začnemo hoditi po 36. tednu, vsaj 1x tedensko. Napotnico za CTG sem od svoje G sem dobila že v 33. tednu. Tako, da....

Torbe za P še nimam pripravljene, imam pa nakupljene stvari.

(odgovor članu Janja506)
Neposredna povezava do sporočila: 1966
   RE: Oktobrke 2011
13.9.2011 21:22:04   
lananai
pikomiko, naj te preseneti kak teden prej, je super! Čakamo novičke iz P... user posted image

MicaPotica, meni je čep šel med konkretnimi popadki, rodila ene 4 ure kasneje. Po mojem je pri vsaki drugač.

jenny700, jst imam rok zadnjega oktobra in nimam še nič za iz P pripravljeno. Prej kot čez 1 mesec ne nameravam it nikamor. user posted image

(odgovor članu pikomiko)
Neposredna povezava do sporočila: 1967
   RE: Oktobrke 2011
13.9.2011 21:28:53   
lananai
OKTOBRČKI 2011

01.09.
inja22 - SARA (47cm, 2520g)

11.09.
Shilou - MIHA (49cm, 2620g )

user posted image   1
user posted image   1


< Sporočilo je popravil lananai -- 13.9.2011 21:29:25 >

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 1968
   RE: Oktobrke 2011
13.9.2011 21:30:55   
lananai
Če katera zna in ima voljo, naj se poigra s seznamčkom. Drugače bomo pač imeli takega enostavnega. Meni je bolj pregledno, da je vse tuki.
Ko nas bo že več rodilo, se pa odpre nova tema na dojenčku... ali boste vse pobegnile na FB?

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 1969
   RE: Oktobrke 2011
13.9.2011 21:33:47   
Jana73
IZVIRNO SPOROČILO: lananai

Se kateri da naredit še seznam rojstev?


A posebej?  user posted image
Sem ga nardila kar vmes.... pa številke spredi... mogoč. če se mi bo ljubilo....

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 1970
   RE: Oktobrke 2011
13.9.2011 21:38:50   
lananai
IZVIRNO SPOROČILO: Jana73

IZVIRNO SPOROČILO: lananai

Se kateri da naredit še seznam rojstev?


A posebej?  user posted image
Sem ga nardila kar vmes.... pa številke spredi... mogoč. če se mi bo ljubilo....



Sej zdej sem že. Samo ni nobene slikice pa nič se ne svetlika... user posted image

(odgovor članu Jana73)
Neposredna povezava do sporočila: 1971
   RE: Oktobrke 2011
13.9.2011 21:45:28   
Jana73
IZVIRNO SPOROČILO: lananai

OKTOBRČKI 2011

01.09.
inja22 - SARA (47cm, 2520g)

11.09.
Shilou - MIHA (49cm, 2620g )

user posted image   1
user posted image   1



Super!!!! lananai!   Hvala za pomoč!  Men je fajni tak enostaven.
P.S. jaz ne pobegnem na FB!!!!

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 1972
   RE: Oktobrke 2011
13.9.2011 21:50:34   
frutolino
Pozdravljene!

No jaz sem danes kar preživela! Takoj zjutraj ko sem prišla iz bolnice sem šla najprej spat za 3 ure, ker ponoč ni blo nobenga miru v porodnišnici user posted image ! Sestre so eno mamico gledale na 2 ure, men so delal CTG še ob 23 uri zvečer in zjutri ob 5 uri. Groza!!! Vmes pa seveda glasni dojenčki. Ko začne en jokat začnejo vsi! Ful so bili luštni za poslušat, sam jaz sem bla pa zjutri nenaspana user posted image !
Zaradi včerajšnjega alarma sem danes pripravila še nahrbtnik za malega ter zase, zložla na poličke vse cotke, oblekla posteljnino za malega,... Vglavnem vse imam pri vratih pripravljeno na štart! Jutri samo še voziček pripelje DHL!!!!

Je pa zanimivo dejstvo, kak se novica hitro širi! Včeraj ob šestih zvečer sem šla v porodnišnico zaradi krvavitve in so danes zjutraj vsi mojo mamo, ki je starejšo hčerko peljala v šolo, spraševali, če je z mano vse OK! Kak user posted image  so tak hitro zvedli? Sem dobila en kup SMS-ov user posted image ! Mater se folk obremenjuje s stvarmi, ki se jih ne tičejo!

No pa mirno noč in trden spanec vsem!

LP, frutolino

(odgovor članu Jana73)
Neposredna povezava do sporočila: 1973
   RE: Oktobrke 2011
13.9.2011 22:24:32   
lananai
IZVIRNO SPOROČILO: Jana73

IZVIRNO SPOROČILO: lananai

OKTOBRČKI 2011

01.09.
inja22 - SARA (47cm, 2520g)

11.09.
Shilou - MIHA (49cm, 2620g )

user posted image   1
user posted image   1



Super!!!! lananai!   Hvala za pomoč!  Men je fajni tak enostaven.
P.S. jaz ne pobegnem na FB!!!!



Hehehe.
Sem šla prav za nazaj gledat, kje si ti dodajala dojenčke. Sploh nisem opazila v tistem velikem seznamu noter, se kar izgubi. Tuki je pa vse na enem kupu, imena, mere. user posted image

(odgovor članu Jana73)
Neposredna povezava do sporočila: 1974
   RE: Oktobrke 2011
13.9.2011 23:09:50   
veselka

IZVIRNO SPOROČILO: jenny700

Punce še malo pa bodo neprespane noči za nami, pa bolečine, tegobe...čeprav moram reči da imam jaz kar srečo, da nisem imela hujših problemov razen kakšno kilo več, pa sedaj me tale beli tok muči...user posted image

imate že vse pripravljeno za odhod v porodnišnico?


oj,

neprespane noči se potem šele dobro začnejo user posted image

sem imela včeraj pregled. nas deček je očitno malo upočasnil, tako da se mi obeta zgolj okrog 4 kg.

mene prvega poroda ni bilo nič strah, sem mislila, da sem kar dobro psihično pripravljena. no, potem je bilo tega optimizma kmalu konec, ko se je začelo zares.
zadnjič sem ravno imela fleš, da bo zdej treba pa spet rodit, pa me je kar stisnilo. sej ko je dete enkrat zunaj je kot bi v trenutku odrezal dogajanje prej. samo tisto prej... samo to je itak od vsake posebej odvisno. moja sestra ima za sabo dva kar znosna poroda, sploh drugi, ko niti do porodne ni prišla.

kakorkoli, bomo pogumne user posted image

_____________________________

31.8.09, 9.55 Aurora - 54 cm, 4100 g, og 35 cm.

11.10.11, 15.25 Gabriel - 55 cm, 3930 g, og 36 cm

(odgovor članu jenny700)
Neposredna povezava do sporočila: 1975
Stran:   <<   < Prejšnja stran  77 78 [79] 80 81   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  77 78 [79] 80 81   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




kolikokrat greste brez partnerja ven
Spark



1x na teden (11%)

1 x na mesec (10%)

2x na mesec (4%)

redko (54%)

nikoli (21%)


Število vseh glasov: 416

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!