|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Otročki po IVF/ICSI
12.2.2011 10:44:33   
mismis
IZVIRNO SPOROČILO: gapii27

kosilo: juha, goveji zrezki v korenčkovi omaki, krompirjevi svaljki in solatauser posted image

pri nas bo podobno: juha, goveji zrezki z gorčičnim korenjem, riž in pa za solato rdeča pesa. Sem kao slabokrvna user posted image user posted image

aja Gapiii, v pon. pa kar kliči.

Sonček, mi smo v redu, vzhajamo, čeprav sem ravno včeraj slišala od Reby, Pikovit in mojega sončka, da sploh nimam velikega buškota za moje tedne user posted image . Pa vi, kako ste, rastete? Si že kaj premislila glede bratca oz. sestrice?

"Če ne moreš pomagati, nagajaj.
Važno je, da si zraven!"

(odgovor članu gapii27)
Neposredna povezava do sporočila: 251
12.2.2011 10:53:27   
sonček33
Sonček, mi smo v redu, vzhajamo, čeprav sem ravno včeraj slišala od Reby, Pikovit in mojega sončka, da sploh nimam velikega buškota za moje tedne . Pa vi, kako ste, rastete? Si že kaj premislila glede bratca oz. sestrice?

kaj, kofetkale ste? ma superca...enkrat se bova tudi midva nalimala nekam, da se končno spoznamo v živo...
o brtacu/sestrici se razmišlja, tudi galsno že, reby mi je dala celo že inštrukcije za k Atu...me pa trenutno nekaj bremza ...bomo videli...

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

(odgovor članu mismis)
Neposredna povezava do sporočila: 252
12.2.2011 11:17:17   
mismis
Super, da razmišljate user posted image

Bom ti popoldne še napisala kako potekajo zadeve v MB, da boš imela vse informacije in se boš lažje odločila. Zdej grem pa bajto pospraviti, imamo bombo, se pozna da sem na bolniški in se user posted image  po cele dneve crklja notri z mano user posted image

< Sporočilo je popravil mismis -- 12.2.2011 11:18:13 >

Važno je, da si zraven!"

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 253
12.2.2011 12:46:18   
Reby
Dan user posted image
Pridno kuhate, jaz pa sem kr naročila pizzo, solato in palačinke na dom user posted image
Smo bli v Atlantisu, skor sami in mali užival 100 na uro, kr letal iz enega bazena v drugega, sploh se ni naveličal, zdej pa spi kot top.

sonček - vi delate tok lepe otroke, da morte še nujno enga met user posted image
mismis - res nimaš velikega bauhija, takšnega sem jaz imela v teh tednih, pa sem imela samo enega škrata
kimsy - super za spanje
sabsa - o, tole je blo pa na hitrco. Super, še malo pa po pingote.
bibon - blo je enkratno. Mali gledal z odprtimi usti, na koncu smo še malo potelovadili. Zelo zanimivo in priporočam user posted image
Goldy, Semper - ?!?!?!?!?!

(odgovor članu mismis)
Neposredna povezava do sporočila: 254
12.2.2011 19:10:46   
Goldy
Shame on me! Vidim, da me pogrešate. Slabosti so še kar tu. Včasih bolj, včasih manj izrazite.user posted image Sicer so pri a trajale z bruhanjem do 16 t, tako, da imam še čas....user posted image

A ima spet vnetje ušes. Ta teden je bila bolj "čudna", 2x malo vročine zvečer, jok ponoči, pa smo vse skupaj pripisovali zobkom. Danes pa me je prešinilo, kaj pa če so ušesa. In itak!!! V vrtcu je bila pa samo 2 dni. In mislim, da ni vrtec, čeprav vsi zdr. to trdijo. Pa je bila zdaj cel mesec doma. Tako, da....ne vem več. Posledično sem prav utrujena. Mož se trudi, samo malo delat pa mora. Drugi teden imam pregled pri svoji G, pa NS, pa bodo spet varuške prišle na vrsto.

gapii - ti pokliči, če poštar štrajka!user posted image

reby - fino, da ste uživali v Atlantisu. In na predstavi. Mi smo včeraj gledali Nodija.

biba - tu seeem. Lubika, ti kar še po pingota. Ni kaj. In lubčkanje vedno pomaga.user posted image

sabsa - bravo!!!! Pestke že ogrevamo!

hajni - jaz sem tudi imela tam mini buši, kot bi nogometno žogo pojedla...
user posted image

sonček - zdaj boš imela vse informacije na kupu....

kimsy - user posted image za spanje!

semper, seren* - pozdravček!!!

No, mi2 sva se danes kar k mojemu očetu povabile na kosilu. Zelje in krompir. Njami. Še princeski je bilo dobro, si tlačila zelje v usta. user posted image

Pozdravček!!!

Pa smo 4!!!

(odgovor članu Reby)
Neposredna povezava do sporočila: 255
13.2.2011 9:31:02   
mismis
dobro jutro vse nosečke in mamice...

user posted image

Evo Sonček, moj dolg od včeraj...
V MB se naročiš na prvi posvet, ki ga boš imela cca v 4. mesecih odvisno od gužve (jaz sem se naročila decembra, posvet sem imela v aprilu). S seboj prineseš napotnici za oba, vse možne izvide ki jih imaš (hormoni, laparo, histero, spermiogram,...) dobro je tudi, da veš, če se spomniš, kako se reagirala v prejšnjih postopkih (koliko celic, koliko opoljenih, zamrznjenčki), to ti zdravnik vse vpiše v kartoteko. Pri nama je dr. Reljič takoj rekel, da nekaj ne štima z mano (v LJ vedno vse ok), glede na to koliko celic sva vedno imela in vedno zamrznjenčke, zato mi je tudi takoj dal napotnico za laparo in histero.

Nama so še isti dan vzeli kri za SPB, hormone, ščitnico, krvno skupino (meni), obema za autoimune bolezni,.. Če je vse ok, te dajo na čakalno listo. Čez en mesec sem imela UZ, kot sem dojela dajo v MB vse na UZ, tudi če so problemi z moškim, po moje hočejo res izključiti ostale dejavnike. Mož bo po vsej verjetnosti moral opraviti spermiogram, mojemu ni bilo potrebno, ker sem imela fotokopije spermiograma z GK LJ in ker je bil res dober, mu je zdravnik rekel, da ni potrebno ponavljati. Uglavnom potem čakaš pošto za začetek, torej ponovni posvet, razlaga postopka, uvrstitev v skupino ( v MB so ženske razvrščene v skupine glede na ciklus in kako so začele jemati KT).

Jaz sem imela dolgi postopek z Gonalom, k sreči sem padla na rep skupine, tako da sem jemala KT samo en mesec. Tole s KT se mi sploh ne zdi slaba zamisel, ker zdrmajo hormone, zato ženske ponavadi bolje reagirajo. Uglavnom špikati sem se začela 27.9. s Dipherlinom in sem se špikala do 7.10., ko sem imela prvi UZ (torej 11. dni, v Lj vedno od 15-16. dni), na prvem UZ sem se takoj začela špikati s Gonalom in sem se špikala do 17.10. (torej 11. dni). Potem je padla stopka.

Čez dva dni sem je bila punkcija, ker je bilo veliko foliklov (čez 20), mi je zdravnica svetovala narkozo. Okoli 7. ure sva morala biti v MB, vem full zgodnja ura, ene so prišle kasneje. Dali so naju v posebo sobo, kjer sem se preoblekla, nato je še moj tja, kjer so posveti, da je dobil ključ od sobe za oddajo semena. Meni je vmes sestra zmerila pritisk, vročino in vzela kri. Nato smo čakali na punkcijo. ob 7.30 sem bila že na vrsti. V MB so punkcije glede na uro, kdaj si dobila stopko. Lepo sem zlezla na stol, zdravnica me je uspavala, čez 15 minu, ok mogoče je bilo 30 ne vem točno, sem se zbudila v sobi na postelji, kjer nas je sestra čuvala, da nismo prezgodaj vstale in šle domov. Vmes je biologinja prišla in povedala, koliko celic so pridobili in kdaj imamo ET (3. ali 5. dan), pač odvisno od števila celic.

Na dan ET-ja, greš najprej v sobo za posvete, kjer ti dežurni zdravnik in biolog povesta, koliko celic se je oplodilo, kakšne kvalitete so, koliko jih bodo vstavili in koliko zamrznili. Na posvet gresta vedno oba, to zelo radi vidijo. Po posvetu greš v pritličje in se pripraviš za ET. Oba s partnerjem čakata v sobi z ostalimi pari, dokler ne pokličejo za ET-je. Nato greš ti tja na ET, partner počaka v sobi. Ko si v ordinaciji, ti preden zlezeš na stol, pokažejo slike pikic na ekranu in prašajo, če je to tvoje ime in priimek, nato dobiš pikice v varstvo, potem poležiš še kakšne pol ure v sobi, potem pa na lignje.

Na dan krvnega testa prideš ob 8. uri v MB, vzamejo ti kri, natogreš pohajati po MB do 12. ure. Ob 12. uri greš v  1. nadstropje (tam kjer so delali punkcije in ET) in počakaš v čakalnici, da vaju pokličejo. Zopet gresta oba na posvet k zdravniku. Če je beta pozitivna, dobiš že takoj datum za UZ, recept za utrogestan in napotke kako in kaj. Če pa ni, se dogovorite za naprej.

Razlika v MB in LJ ni toliko v kvaliteti same storitve, ampak bolj v tem, da se poglobijo v pacienta. Tudi zdravnike lahko vprašaš karkoli, tudi med samim UZ-jem, v LJ so zaradi gužve vedno neradi odgovarjali. Prijaznosti pa itak, sicer so bile sestre na oddelku SIII zelo prijazne.
ekola to je to, cel roman. Mogoče pa še kateri prav pride.

Važno je, da si zraven!"

(odgovor članu Goldy)
Neposredna povezava do sporočila: 256
14.2.2011 10:10:33   
mismis
Ste se izgubile????

dober dan vsem skupaj

Važno je, da si zraven!"

(odgovor članu mismis)
Neposredna povezava do sporočila: 257
14.2.2011 11:46:47   
gapii27
dan dan

smo tukajuser posted image

lučka user posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu mismis)
Neposredna povezava do sporočila: 258
14.2.2011 11:52:35   
Reby
Dan. Smo tukaj user posted image
mišu - danes sem se mimo vas peljala, pa je bilo prezgodaj, da bi si drznila povabit se na kafe user posted image
lučka - čestitke nosečkica naša user posted image  user posted image  user posted image  Jaz sem tak vesela, sploh ne znam povedat, kako.
gapii - si klicala za izvide?

(odgovor članu gapii27)
Neposredna povezava do sporočila: 259
14.2.2011 12:13:18   
Goldy
Daan!

Mi spet kraljujemo doma. A bo šla počasi spat - upam, no, jaz pa počivat.

lučka - user posted image user posted image user posted image

hajni in reby - kako sta souser posted image user posted image ?

gapii - poštar ali telefon?

Pa smo 4!!!

(odgovor članu Reby)
Neposredna povezava do sporočila: 260
14.2.2011 12:33:39   
Reby
IZVIRNO SPOROČILO: Goldy

Hajni in reby - kako sta souser posted image user posted image ?

Jaz sem super. Nč slabosti, danes imam čistilno akcijo user posted image
Kako si ti, kaj bolje?

Bogica A, naj se čimprej pozdravi. Madonca, res mi je čudno, da v CE pediatri ne cepijo proti vnetjem ušes, še posebej, če se toliko ponavlja in še počen bobnič je revica imela.
Mi zdravi kot dren, trkam....

(odgovor članu Goldy)
Neposredna povezava do sporočila: 261
14.2.2011 14:29:08   
Goldy
Reby - jaz slabosti še imam, ravno včeraj sem spet bruhala, ampak čistilne akcije se pa kar vrstijo. In temu primerno priganjam vse okoli (beri mojega moža)user posted image . Danes sem se lotila svoje omare.

Lej, ne vem, zakaj ne cepijo, a je še premala, ali kaj. Ne vem...user posted image

Pa smo 4!!!

(odgovor članu Reby)
Neposredna povezava do sporočila: 262
14.2.2011 14:57:58   
ledenka
Goldy, cepljenje proti pnevmokoku sem jaz zahtevala od P, je bilo samoplačniško. Je bil pa M takrat star malo manj kot 1 leto, za sabo je imel pa dve zaporedni vnetji in jemanje AB. P je rekla, da je v tem primeru to dobra odločitev, in trkam, že 1 leto ni imel več huje vnetih ušes (razen pri prehladu, ampak to itak ne dajo AB)

Никогда и ничего не просите! Никогда и ничего, и в особенности у тех, кто сильнее вас. Сами предложат и сами все дадут!

(odgovor članu Goldy)
Neposredna povezava do sporočila: 263
14.2.2011 15:24:14   
kimsy
Sm jezna ko user posted image ! Spišem cel roman, potem pa ... we are sorry... user posted image  user posted image  user posted image

Kaj jst to berem? A lučka je user posted image ? A sm kaj spregledala, al nam še ni uspela javit? Lučka user posted image  user posted image  user posted image
biba - naša bejba je stara že leto in mesec dni. Nimaš kaj, velika punca je že!  user posted image  Sm pa mela tikerčk, ki je ostal pri 1 leto pa sm zbrisala, novega nisem še nastavila! user posted image
Goldy - user posted image  user posted image  user posted image  za A. Upam, da boste kmalu zdravi!
gapii - a je že kaj novega?
Reby - vidim, da uživate! Super, pa še bolj super, da ste zdravi!
mismis - sm mal pokukala, pa vidim, da ste že na polovoci! user posted image  user posted image  user posted image  Še mal, pa ne boš mela več časa na rr-ju viset! user posted image   user posted image   user posted image

Mi smo pa tud spet nekaj bolni. Oz. včeraj je K. imela vročino, pa ne vem, če bi to lahko bila že reakcija na cepljenje, ki ga je mela v sredo al bo spet kak zobek... Ma skoz je nekaj. Drug tedn jo bom mela doma, bo šla k našim v varstvo, mamo same učitelce v familiji, pa majo počitnice... Bom poskrbela, da jim ne bo dolgčas! user posted image

Nič ni nemogoče! So pa stvari lažje in težje dosegljive!

(odgovor članu ledenka)
Neposredna povezava do sporočila: 264
14.2.2011 15:46:59   
ledenka
jep jep jep, Lučka ma user posted image  

user posted image user posted image user posted image  čestitam še tule user posted image user posted image user posted image

Никогда и ничего не просите! Никогда и ничего, и в особенности у тех, кто сильнее вас. Сами предложат и сами все дадут!

(odgovor članu kimsy)
Neposredna povezava do sporočila: 265
14.2.2011 17:59:38   
lana70

IZVIRNO SPOROČILO: ledenka

jep jep jep, Lučka ma user posted image  

user posted image user posted image user posted image  čestitam še tule user posted image user posted image user posted image

jupi jupi jaaaaa user posted image user posted image user posted image user posted image , čestitke še enkrat!!!

Mi pa gremo konec meseca po pingvinčke, sem končno prišla do te napotnice user posted image user posted image user posted image

.....in prišla je Živa....

(odgovor članu ledenka)
Neposredna povezava do sporočila: 266
14.2.2011 18:43:14   
lučka 25
Punce, se opravičujem ker nisem nič javila user posted image
Danes je CB pokazal res LEEEEEP +. user posted image
Ampak kaj ko imam od petka po 6-8 ur na dan po roza izcedke, vmes pa čisto belino. To me psihira na veliko. Reš me je poslal na krvnega, tako da jutri okoli 12 ure izvem kakšna je beta. Potem pa dooooolgo čakanje na 1. UZ.

Vsem vam, ki ste in boste v ponovnem postopku, želim en lep plusek. Ostalim mirno nosečnost, vsem nam pa zdrave otročke.

(odgovor članu lana70)
Neposredna povezava do sporočila: 267
14.2.2011 20:43:40   
obayifo
mimo tega se pa ne gre...
LUČKAAA !!!! user posted image user posted image user posted image superca. naj te še tile izcedki hitr zapustijo, da ne boš po nepotrebnem nervozna.
mi nekaj rahlo bolehamo.. menda laringitis.. ko bi blo vsaj že počas konc te zime, da se našim bolančkom obrne na bolš... za vse pa koš user posted image

(odgovor članu lučka 25)
Neposredna povezava do sporočila: 268
15.2.2011 11:56:06   
mismis
dober dan,

da vas malo dvignem lenobe lene user posted image

Važno je, da si zraven!"

(odgovor članu obayifo)
Neposredna povezava do sporočila: 269
15.2.2011 12:01:12   
sabsa
Lučka user posted image user posted image user posted image . Res sem vesela za plusek. A si imela sedaj zamrznjenčke ali postopek?
Reby super, da nimaš slabosti. Jaz sem jih v prvo imela in ni nič fajn. Ne, Goldy? V katerem tednu si sedaj Goldy? Naj se obdobje slabega počutja hitro konča. A sta na bolniški obe?
Mismis si že na polovici? Joj, kako hitro gre.
Lana super, le pojdi po zamrznjenčke.

Jaz sem bila danes 3. na uz. Oba folikla velika 20, ovulacijski test negativen. Jutri spet uz. Upam, da folikla kmalu počita, da pridemo potem do transferja. A je imela katera spontani ciklus pri zamrznjenčkih? Kako veliki so ponavadi folikli preden počijo?

LP vsem. 

(odgovor članu obayifo)
Neposredna povezava do sporočila: 270
15.2.2011 12:24:25   
kimsy
lučka - user posted image  user posted image user posted image

Nič ni nemogoče! So pa stvari lažje in težje dosegljive!

(odgovor članu sabsa)
Neposredna povezava do sporočila: 271
15.2.2011 12:41:25   
mojškra
hojla

Dajte mi pomagati, moj pikec že 5 dan ne more kakati in ga ful matra, sladkane kamilice ne pomagajo. Tudi masiranje, telovadba, termometer v ritko-nič ne pomaga.Imate kakšen recept

(odgovor članu kimsy)
Neposredna povezava do sporočila: 272
15.2.2011 13:04:54   
mismis
IZVIRNO SPOROČILO: sabsa

Jaz sem bila danes 3. na uz. Oba folikla velika 20, ovulacijski test negativen. Jutri spet uz. Upam, da folikla kmalu počita, da pridemo potem do transferja. A je imela katera spontani ciklus pri zamrznjenčkih? Kako veliki so ponavadi folikli preden počijo?

LP vsem. 

jaz sem imela spontani postopek na GK LJ 3x, moji folikli so bili pa različno veliki, ko so počili nekje med 17 in 19, tudi ovul test je bil pozitiven.
Sem šla prav gledati dokumentacijo za nazaj, da sem se prepričala

Važno je, da si zraven!"

(odgovor članu sabsa)
Neposredna povezava do sporočila: 273
15.2.2011 13:50:28   
ledenka
IZVIRNO SPOROČILO: mojškra

hojla

Dajte mi pomagati, moj pikec že 5 dan ne more kakati in ga ful matra, sladkane kamilice ne pomagajo. Tudi masiranje, telovadba, termometer v ritko-nič ne pomaga.Imate kakšen recept

kapljice BioGaia, glukozni sirup, maslena svečka...

pa na forum Pediatrija na med.over.net poglej.

(odgovor članu mojškra)
Neposredna povezava do sporočila: 274
15.2.2011 14:06:13   
sabsa
Hvala, Mismis za odgovor. Upam, da tudi moja dva kmalu počita. A si ti imela oba enako velika oz. sta ti hkrati počila?

(odgovor članu mismis)
Neposredna povezava do sporočila: 275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je zdrava navezanost otroka in star...
Z dr. Gordonom Neufeldom, svetovno priznanim strokovnjakom na področju zgodnjega razvoja in otroške psihologije smo govo...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...

IME ZA PUNČKO
amalia

KATERO VAM JE LJUBŠE?

MAJA (14%)

NEŽA (21%)

ANA (13%)

ANJA (16%)

LEA (16%)

JULIJA (21%)

Število vseh glasov: 595

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!