|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: razlike med partnerjema
23.5.2011 16:01:13   
mačekmuri
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

če ne slediš najnovejšim high fashion smernicam in kupiš eno torbico na ulici, ki ti je všeč, in je to ravno D&G, se mi ne zdi snobizem.

No, v to smer sem govorila, ja... Nekatere pa ne razumejo. Še vedno.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 476
23.5.2011 16:02:25   
mačekmuri
IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: Ankica.

Odvisno od motiva. Če nekdo kupi DG ponaredek, ker hoče biti nekomu podoben, potem je to snobizem. In obratno tudi če nekdo kupuje DG original torbice, ker bi bivšim sošolcem iz srednje šole (se izmišljujem, zgolj kot primer, lahko daš tudi ustreznejšega) rad pokazal, kako je uspešen, je tudi to snobizem. Lahko pa kupiš torbico, ker jo pač rabiš.

Snobizem je ponaredek, ne glede na motiv. Ze samo to, da si pripravljen hoditi okoli in razkazovati fejkani blagovni znak je snobizem (poleg izjemno slabega okusa, seveda).

Zakaj pa?

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 477
23.5.2011 16:11:24   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: mačekmuri

Teoretično govorim: meni je zelooo všeč torbica D&G, ampak nimam denarja za original. Zato si kupim ponaredek (pa ne zato ker bi hotela biti nekomu podobna oz. se pokazati pred drugimi, ampak ker mi je res lepa). V vsakem trenutku sem pripravljena povedati da gre pač za ponaredek. Sem zato snob?

Da.

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu mačekmuri)
Neposredna povezava do sporočila: 478
23.5.2011 16:13:00   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

To, da imam jaz DG ponaredek, še zdaleč ne pomeni, da poskušam s tem posnemati ljudi iz višjih krogov ali vzbujati pozornost. Torbico, ki izgleda takorekoč enako, kakor original, imam iz dveh razlogov. Prvi je ta, da torbico pač potrebujem, drugi pa, da mi je točno takšna torbica všeč.

Tocno o tem se gre. Vsec ti je tocno taka s tocno taksnim znakom user posted image

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 479
23.5.2011 16:13:48   
dadd0
IZVIRNO SPOROČILO: Nika v službi

Neokusno, nespoštljivo, patetično... in zares povsem neprimerno, da nekomu zaradi ponaredka neke torbice očitate snobizem ter ob tem preprosto ignorirate zelo jasno, preprosto pojasnilo - všeč ji je. Kakšen greh, a ne?!

Kupovina ponarejenih blagovnih znamk je snobizam. Všečnost torbice je zgolj opravičilo.

Videla je žaba, kako konja kujejo, pa je še sama dvignila krak. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 480
23.5.2011 16:17:47   
PeggyBundy
Ljubi bog, če sta milionarka in Frodo merilo za izobraženost, prosim, vzemite mi še spričevalo iz osnovne šole!

(odgovor članu dadd0)
Neposredna povezava do sporočila: 481
23.5.2011 16:19:16   
Frodo Bisagin

Neokusno, nespoštljivo, patetično... in zares povsem neprimerno, da nekomu zaradi ponaredka neke torbice očitate snobizem ter ob tem preprosto ignorirate zelo jasno, preprosto pojasnilo - všeč ji je. Kakšen greh, a ne?!
user posted image user posted image user posted image user posted image

Ponaredek je neokusen, sfejkan, wonaa be - snobizem. In , ce ji ne bi bil vsec ponaredek, ne bi bila snob. Snob je prav zato ker so ji vsec, so ji sprejemljivi, ji lezijo ... ponaredki. Od **** razlicnih torbic na trziscu, ki niso ponaredki, je njej prav tisti z znakom (ponaredek) najbolj vsec.... Zelo preprosto - to je snobizem.

(Ivan Cankar)

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 482
23.5.2011 16:19:39   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Vihanje nosu nad ponaredkom je snobizem.

DG ponaredek je snobizem.....ker si ne moreš privoščiti originala, si kupiš ponaredek, ker te je sram nositi "navadno" torbico brez D&G znamke........

Kaj pa če mi je res samo všeč? Ali ta možnost ne obstaja?

Obstaja.....samo potem je vseeno ali je DG ali ena no name torbica.......in govoriš samo o torbici.......in ne o D&G torbici......

Popolnoma se strinjam.

(Ivan Cankar)

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 483
23.5.2011 16:22:18   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

če ne slediš najnovejšim high fashion smernicam in kupiš eno torbico na ulici, ki ti je všeč, in je to ravno D&G, se mi ne zdi snobizem.

user posted image  Hudica, pa saj ne govoris o neki prababici iz zakotne vasi. Ce pa ne prepoznavas svetovne blagovne znamke si definitivno nerazgledan (ce te vsaj branijo pred snobizmom). Ce jo pa prepoznas in kupis si enostavno - snob.

(Ivan Cankar)

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 484
23.5.2011 16:23:33   
dadd0
Snobizem je ponaredek, ne glede na motiv. Ze samo to, da si pripravljen hoditi okoli in razkazovati fejkani blagovni znak je snobizem (poleg izjemno slabega okusa, seveda).

Snobizem je pogosto surogat za razgledanost.

Neposredna povezava do sporočila: 485
23.5.2011 16:25:01   
Frodo Bisagin
Ja, samo problem je, ker tudi pri velikih znamkah nikoli nisi povsem siguren, da se nisi okoristil z delom otrok.......tako, da osel je osel, pa naj nosi ponaredek ali original.......

Nikoli nisi povsem siguren - pri ponaredkih si pa lahko povsem siguren.
Velike blagovne znake se dobro pazijo imagea, ki jih sledi. Nekateri so mocno obcutili igranje z obcutljivimi temami oz. neeticnimi dejanji preko upada prodaje.
Nekateri celo  navajajo, da jih ponaredki stanejo toliko, da za prezivetje morajo konstantno  nizati stroske proizvodnje.

(Ivan Cankar)

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 486
23.5.2011 16:25:49   
dadd0
IZVIRNO SPOROČILO: PeggyBundy

Ljubi bog, če sta milionarka in Frodo merilo za izobraženost, prosim, vzemite mi še spričevalo iz osnovne šole!

Pa sama ga spali. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu PeggyBundy)
Neposredna povezava do sporočila: 487
23.5.2011 16:26:01   
Frodo Bisagin

Znamko sem navedla zgolj zato, ker so ta primer uporabile že punce pred mano.

In kupljena je zgolj zato, da bi tukaj bila lahko primer user posted image user posted image user posted image

(Ivan Cankar)

Neposredna povezava do sporočila: 488
23.5.2011 16:26:46   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: dadd0

Kupovina ponarejenih blagovnih znamk je snobizam. Všečnost torbice je zgolj opravičilo.

Videla je žaba, kako konja kujejo, pa je še sama dvignila krak. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image

(Ivan Cankar)

(odgovor članu dadd0)
Neposredna povezava do sporočila: 489
23.5.2011 16:27:23   
PeggyBundy

Sem te mogoče izpustila v navajanju? Žal mi ni uspelo preštudirati vseh postov.

(odgovor članu dadd0)
Neposredna povezava do sporočila: 490
23.5.2011 16:31:30   
dadd0

Nema veze. Ti ga kar zažgi. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 491
23.5.2011 16:37:52   
mateyka

si. user posted image  baje občudujejo drug drugega zavedanje koliko velika dvorišča imajo ali nekaj takega.

p.s. samo updejtam Peggy user posted image  da ne bo kakih nesporazumov user posted image

< Sporočilo je popravil mateyka -- 23.5.2011 16:39:22 >

Neposredna povezava do sporočila: 492
23.5.2011 16:49:00   
Kerensa*

Hodiš naokoli s torbico čez rame (kar je nekaj običajnega, kajne?) in to s torbico, ki si jo kupila zato, ker ti je všeč. Popolnoma nepomembno je, ali je original ali ponaredek. Imaš jo, ker jo potrebuješ in ker ti je istočasno še všeč. Da bi nosila torbico, ki ti ni všeč, nekako ne gre, se ti ne zdi?

Kaj torej počneš s to torbico - jo uporabljaš za njen namen ali z njo hodiš okoli in jo razkazuješ? user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 493
23.5.2011 16:49:22   
madona77

user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 494
23.5.2011 16:51:14   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*
To, da imam jaz DG ponaredek, še zdaleč ne pomeni, da poskušam s tem posnemati ljudi iz višjih krogov ali vzbujati pozornost. Torbico, ki izgleda takorekoč enako, kakor original, imam iz dveh razlogov. Prvi je ta, da torbico pač potrebujem, drugi pa, da mi je točno takšna torbica všeč.

Tocno o tem se gre. Vsec ti je tocno taka s tocno taksnim znakom user posted image

Ne drži.
Všeč mi je torbica sama, ne znak na njej. Mene nikoli ne boš videla s torbico, ki mi ni všeč. Za primer naj bo Vuitton, popolno high-class. To, kar zadnje čase dajejo na tržišče, za moje pojme ni niti za nadomestek vrečke za smeti, kaj šele, da bi bilo to torbica. In sladko se mi fučka, če na tej t.i. torbici piše Vuitton - grda je in ne bi je kupila niti, če bi si jo lahko privoščila. Pravzaprav - ponaredek si lahko privoščim, a mi ne pade na kraj pameti, da bi si ga. Ker je grd, kakor original.

Neposredna povezava do sporočila: 495
23.5.2011 16:53:38   
mačekmuri

Znamko sem navedla zgolj zato, ker so ta primer uporabile že punce pred mano.

In kupljena je zgolj zato, da bi tukaj bila lahko primer user posted image user posted image user posted image

Govorila sem teoretično.

Neposredna povezava do sporočila: 496
23.5.2011 16:54:25   
mačekmuri

Kratko in jedrnato user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 497
23.5.2011 16:59:24   
mačekmuri
Ugotavljam, da je vsaka nadaljna debata brezsmiselna, ker so nekatere tu gor tako ozkogledne, da je joj.  Ok, Frodo, I give up, imaš prav, v vseh postih, ti veš vse in si najbolj razgledan človek v mojem življenju, pa čeprav te ne poznam osebno. Hvala bogu za take kot si ti, ti si naša svetla prihodnost, lučka na koncu tunela, doktorica svaštologije. jaz sem pa navaden snob, ker mi je samo v teoriji všeč ponaredek torbice (čeprav v življenju torbic ne nosim). Jasno kot beli dan.

Neposredna povezava do sporočila: 498
23.5.2011 17:00:40   
Kerensa*

Nisi prav razumela, Peggy (najbrž si neizobražena, kakor jaz). user posted image

Milijonarka in Frodo nista merilo za izobraženost. Sta gospodični z diplomo (upam, da vsaj iz stroke, ki ju dejansko zanima) in imata istočasno še kup drugih kvalitet - Milijonarka je, npr., doktorica filozofije (to smo vsi opazili user posted image ) z umetniško žilico, Frodo pa je multilingvistka, specializirana za to, da vse, kar je enostavno, naredi komplicirano (posledično se tudi zato ujameta z Milijonarko user posted image ). In ker se obe zavedata svojih znanj, pridobljenih z diplomo, ter svoje splošne razgledanosti (ena to pogojuje z umetnostjo kulture, druga pa s high-fashion dizajni user posted image ), sta to seveda pripravljeni ponosno pokvedati in pokazati, kjerkoli se pač le da. Ker jima v službi tega ni treba (tam pač že vedo, kdo sta in kaj znata), počneta to tam, kjer tega še ne vemo - npr. na Ringaraji. In, za vsak primer, če kdo kaj spregleda, tudi po 100x ponovita eno in isto. Vmes pa izgubita rdečo nit lastnih besed. user posted image

Pa kdo bi jima zameril? Jaz zagotovo ne. Lep, star, slovenski pregovor pravi, da "ima vsako tele svoje vesel'e". Tudi jaz, da ne bo pomote.

Bi pa obe, Milijonarko in Frodo, rada videla, kako bi se znašli v kakšni bolj extremni situaciji. Takšni, ki nima zveze z njuno uradno izobrazbo in razgledanostjo, v kateri je zajet predvsem njun svet. Ne vem, v kakšno situacijo točno bi ju postavila, ampak če bi bilo treba, bi pa že nekaj našla. In si istočasno upala stavit, da ju marsikatera manj izobražena RR-ovka "prešiša", da bi se kar kadilo.

Neposredna povezava do sporočila: 499
23.5.2011 17:02:43   
Kerensa*
Ok, Frodo, ti si doktorica svaštologije.

Oprosti, ampak to je pa moj naziv. Ne dam ga njej. Nima ne izobrazbe, ne izkušenj, ne razgledanosti, da bi bila ona lahko to. Sorry.

Neposredna povezava do sporočila: 500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?