Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: PeggyBundy Ljubi bog, če sta milionarka in Frodo merilo za izobraženost, prosim, vzemite mi še spričevalo iz osnovne šole! Nisi prav razumela, Peggy (najbrž si neizobražena, kakor jaz). Milijonarka in Frodo nista merilo za izobraženost. Sta gospodični z diplomo (upam, da vsaj iz stroke, ki ju dejansko zanima) in imata istočasno še kup drugih kvalitet - Milijonarka je, npr., doktorica filozofije (to smo vsi opazili ) z umetniško žilico, Frodo pa je multilingvistka, specializirana za to, da vse, kar je enostavno, naredi komplicirano (posledično se tudi zato ujameta z Milijonarko ). In ker se obe zavedata svojih znanj, pridobljenih z diplomo, ter svoje splošne razgledanosti (ena to pogojuje z umetnostjo kulture, druga pa s high-fashion dizajni ), sta to seveda pripravljeni ponosno pokvedati in pokazati, kjerkoli se pač le da. Ker jima v službi tega ni treba (tam pač že vedo, kdo sta in kaj znata), počneta to tam, kjer tega še ne vemo - npr. na Ringaraji. In, za vsak primer, če kdo kaj spregleda, tudi po 100x ponovita eno in isto. Vmes pa izgubita rdečo nit lastnih besed. Pa kdo bi jima zameril? Jaz zagotovo ne. Lep, star, slovenski pregovor pravi, da "ima vsako tele svoje vesel'e". Tudi jaz, da ne bo pomote. Bi pa obe, Milijonarko in Frodo, rada videla, kako bi se znašli v kakšni bolj extremni situaciji. Takšni, ki nima zveze z njuno uradno izobrazbo in razgledanostjo, v kateri je zajet predvsem njun svet. Ne vem, v kakšno situacijo točno bi ju postavila, ampak če bi bilo treba, bi pa že nekaj našla. In si istočasno upala stavit, da ju marsikatera manj izobražena RR-ovka "prešiša", da bi se kar kadilo.
|