Nika v službi
|
IZVIRNO SPOROČILO: dadd0 IZVIRNO SPOROČILO: mačekmuri Vihanje nosu nad ponaredkom je snobizem. Teoretično govorim: meni je zelooo všeč torbica D&G, ampak nimam denarja za original. Zato si kupim ponaredek (pa ne zato ker bi hotela biti nekomu podobna oz. se pokazati pred drugimi, ampak ker mi je res lepa). V vsakem trenutku sem pripravljena povedati da gre pač za ponaredek. Sem zato snob? "Nikjer ni toliko ponaredkov kot ravno pri torbicah, zato pred morebitnim nakupom premislite vsaj še enkrat. Ne nameravam pisati o ubogih otrocih, ki jih izdelujejo, in posrednikih, ki obogatijo. Vendar takšna torbica gotovo ne bo doprinesla k vašemu dobremu izgledu, pač ga bo le izkrivila do meje smešnosti. Logotip ni merilo vašega okusa, če pa si kak original lahko privoščite, le sezite po njem. A ta naj bo manj kričeč in zato večen kos vaše zbirke."http://www.planet-lepote.com/moda_in_stil/zenska_moda/torbice/stran=3/?komentar=1/ Pravzaprav zelo nerazgledano in neetično je izkoriščati delo otrok. Kako bi se ti počutila, če bi šlo za tvoga otroka? Sicer etika in okus niso močnejša stran oseb, ki se kitijo s ponarejenim perjem. Osel nakičen s pavjimi peresi je še vedno osel. OMG! Kako ste nekateri popolni! Kapo dol, dadd0, ker nikoli in nikjer ne kupiš (in posledično podpiraš) ničesar, pri čemer so vključeni nebogljeni, izkoriščani otročički! Kakšna patetika, res. Sicer tole (in še kakšno) temo spremljam bolj površno in v principu se mi zdi škoda časa in energije, da bi se vključevala v tovrstne debate - ampak tale zadnji post je pa pač prešel vse moje tolerančne meje. Neokusno, nespoštljivo, patetično... in zares povsem neprimerno, da nekomu zaradi ponaredka neke torbice očitate snobizem ter ob tem preprosto ignorirate zelo jasno, preprosto pojasnilo - všeč ji je. Kakšen greh, a ne?! Veš, koliko ponaredkov vsakodnevno srečuješ in kupuješ? Pa verjetno niti ne veš, da je temu tako.... aja, saj res, tisto, česar ne veš, ne boli, a ne?