|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: razlike med partnerjema
23.5.2011 9:51:14   
mačekmuri
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica.

Lej, mačekmuri, ti skopiram, sicer angleško definicijobesede snobizem:

One who tends to patronize, rebuff, or ignore people regarded as social inferiors and imitate, admire, or seek association with people regarded as social superiors.
One who affects an offensive air of self-satisfied superiority in matters of taste or intellect (DG torbice?)
    Pa še za razgledanost:

Versed (razgledan): Acquainted through study or experience; knowledgeable or skilled.

versed
    adjectiveDefinition: skilled or knowledgeable, especially from experience
    Synonyms: skilled, knowledgeable, proficient, conversant, familiar, practiced, informed
    Antonyms: unskilled, unfamiliar, uninformed, ignorant
    Tips: Versed is a powerful word to describe knowledge and skill, especially that which is gained from experience. For a memory trick, note how versed looks like "version." Now, consider what it takes to be versed in a software program; it often helps to have experience with past versions of a program to be well-versed in the most recent version of the program. When you are well-versed in something, you know a lot about it. Versed is similar in meaning to conversant. See conversant for additional analysis.
    Usage Examples:
    He is well-versed in carpentry and can build almost anything. (skilled, experienced)
    He is versed in the culture of Japan and will help us understand the best way to work with our new Japanese partner. (conversant, familiar)
    Regina is well-versed in Native American history and is an excellent tour guide of the American Southwest. (informed, conversant, knowledgeable)
    I''''''''m not sufficiently versed with this software program, so I am going to need your help in getting up to speed. (experienced, skilled, knowledgeable)

Hvala.

< Sporočilo je popravil mačekmuri -- 23.5.2011 9:54:27 >

(odgovor članu Anonimen)
    Neposredna povezava do sporočila: 451
    23.5.2011 10:14:13   
    Anonimen
    Pa še ena definicija za razgledanost:
    Proficient
    adj.
    Having or marked by an advanced degree of competence, as in an art, vocation, profession, or branch of learning.

n.
    An expert; an adept.

[Latin prōficiēns, prōficient-, present participle of prōficere, to make progress. See profit.]
    proficiently pro·fi''cient·ly adv.

SYNONYMS proficient, adept, skilled, skillful, expert. These adjectives mean having or showing knowledge, ability, or skill, as in a profession or field of study. Proficient implies an advanced degree of competence acquired through training: is proficient in Greek and Latin. Adept suggests a natural aptitude improved by practice: became adept at cutting the fabric without using a pattern. Skilled implies sound, thorough competence and often mastery, as in an art, craft, or trade: a skilled gymnast who won an Olympic medal. Skillful adds to skilled the idea of natural dexterity in performance or achievement: is skillful in the use of the hand loom. Expert applies to one with consummate skill and command: an expert violinist who played the sonata flawlessly.

(odgovor članu mačekmuri)
      Neposredna povezava do sporočila: 452
    23.5.2011 12:15:29   
    Frodo Bisagin
    IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

Eto, napiši argumente razgledanosti.

Prvo je treba ugotoviti kaj razgledanost je.... trenutno smo pa pri aksiomih. user posted image user posted image

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
    (Ivan Cankar)

(odgovor članu Anonimen)
    Neposredna povezava do sporočila: 453
    23.5.2011 12:18:36   
    Frodo Bisagin
    IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin
    Zanima me - katera definicija razgledanosti ?  Bo res treba obnoviti kaj definicija je?

sama si gor navedla obseg znanja. imo ni nujno treba met faksa ali fomalnega znanja za to - te pa lahko vodi tja. v čem je torej problem mojega stavka?

Na katero definicijo razgledanosti se ti sklicujes?

če boš prebrala cel moj post, boš lahko to izluščila ven (mislim da pišem tok enostavno, da se to da user posted image ).

Zakaj bi le luscila, ce je definirano?  Mi pomagas in opnovis, na katero definicijo se sklicujes?

BTW: Lusci se edino lahko interpretacija kaj naj bi po mnenju nekaterih uporabnic razgledanost bila.

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
    (Ivan Cankar)

(odgovor članu mateyka)
    Neposredna povezava do sporočila: 454
    23.5.2011 12:35:49   
    dadd0

Proficient
    adj.
    Having or marked by an advanced degree of competence, as in an art, vocation, profession, or branch of learning.

Ne proficient ne versed ne ustrezata razgledanosti. Versed se uporablja v pomenu spreten, okreten, izkušen, izurjen, vešč, vpeljan, napoten, dobro podkovan, verziran. Verziran je npr. šofer Miško, vendar zagotovo ni razgledan.

Proficient je sposoben, spreten, strokovnjak, poznavalec, mojster.

Ustrezen prevod je well-informed - dobro informiran, poučen, mnogostransko izobražen = splošno razgledan

well-informed; adjective
  1. having thorough knowledge of a subject
  2. having considerable knowlede of many subjects, esp. those of current interest
    Sicer  je fajn imeti 15 "definicij" za eno stvar, pa menjaš po potrebi. Če pa to ni zadosti, potem pa malo drugače prevedeš. 

< Sporočilo je popravil dadd0 -- 23.5.2011 12:38:27 >

(odgovor članu Anonimen)
  3. Neposredna povezava do sporočila: 455
    23.5.2011 12:46:46   
    Anonimen
    Jah, a veš, sem iskala slovensko definicijo, pa jo nisem našla, slovarje, enciklopedije ipd. imam doma, tako da ne morem zdaj do njih, angleščino pa tudi ne uporabljam lih vsak dan, je zarjavela.
    No, hvala za pojasnilo, sem se praskala po glavi, kako bi prevedla razgledan v angleščino, pa mi je samo to padlo na pamet. No, pa še broad horizon, samo to spet ni čisto to.

Evo, pa smo končno prišli do definicij user posted image .

< Sporočilo je popravil Ankica. -- 23.5.2011 12:47:21 >

(odgovor članu dadd0)
      Neposredna povezava do sporočila: 456
    23.5.2011 13:24:44   
    Frodo Bisagin

One who tends to patronize, rebuff, or ignore people regarded as social inferiors and imitate, admire, or seek association with people regarded as social superiors.
    One who affects an offensive air of self-satisfied superiority in matters of taste or intellect (DG torbice?)

Dejmo se kar slovenscine in slovenskega kulturnega okolja drzat:

snobizem -zma m (i) nav. ekspr. miselnost,
    ravnanje snobov: norčevali so se iz njegovega
    snobizma; malomeščanski snobizem / iz
    snobizma iti na razstavo / kulturni, literarni
    snobizem

snob -a m (o) nav. ekspr. kdor si prizadeva s
    posnemanjem vedenja, ravnanja, oblačenja ljudi
    iz višjih družbenih, družabnih krogov in stiki z
    njimi vzbujati pozornost: biti snob; družiti se s
    snobi // kdor si prizadeva s poznavanjem modnih
    umetniških del, kulturnih dogodkov vzbujati
    pozornost: predstava za snobe / kulturni, literarni
    snob

DG ponaredek je snobizem!

Napacno zastavljeno. Ponujene prevodne ustreznice so neustrezne - so zgolj priblizek in nadomestek, ki ne zajame bistva pojma. 

Po besedah Bertranda Russlla »nihce ne more razumeti besede ''cheese'', ce se ni pred tem nejezikovno seznanil s sirom«. Ce pa sledimo Russllovi temeljni smernici in »poudarimo jezikovne vidike tradicionalnih filozofskih problemov«, potem moramo ugotoviti, da nihce ne more razumeti besede »cheese«, ce ne pozna pomena, ki je dodeljen tej besedi v leksikalnem kodu anglescine.

Enako je tudi z razgledanostjo ter poskusi, da se definira.

BTW: Ko poskusis veliko razlicnih vrst sira, lahko poves zakaj je originalni camember dalec nad nekim poceni ponaredkom ter ugotovis zakaj je ustrezneje kupiti domaci sir z neke kmetije kot poceni ponaredek nekega znanega sira. Sir se komot zamenja z DG torbico. Princip je enak.

< Sporočilo je popravil Frodo Bisagin -- 23.5.2011 13:25:32 >

(Ivan Cankar)

(odgovor članu Anonimen)
    Neposredna povezava do sporočila: 457
    23.5.2011 13:28:34   
    Frodo Bisagin
    IZVIRNO SPOROČILO: dadd0

Ustrezen prevod je well-informed - dobro informiran, poučen, mnogostransko izobražen = splošno razgledan

To je najboljsi priblizek. Ekvivalence v tem primeru ni na voljo.

(Ivan Cankar)

(odgovor članu dadd0)
    Neposredna povezava do sporočila: 458
    23.5.2011 13:47:27   
    Anonimen

Dejmo se kar slovenscine in slovenskega kulturnega okolja drzat:

snobizem -zma m (i) nav. ekspr. miselnost,
    ravnanje snobov: norčevali so se iz njegovega
    snobizma; malomeščanski snobizem / iz
    snobizma iti na razstavo / kulturni, literarni
    snobizem

njimi vzbujati pozornost: biti snob; družiti se s
    snob

Odvisno od motiva. Če nekdo kupi DG ponaredek, ker hoče biti nekomu podoben, potem je to snobizem. In obratno tudi če nekdo kupuje DG original torbice, ker bi bivšim sošolcem iz srednje šole (se izmišljujem, zgolj kot primer, lahko daš tudi ustreznejšega) rad pokazal, kako je uspešen, je tudi to snobizem. Lahko pa kupiš torbico, ker jo pač rabiš.

Na drugi del citiranega pa sem že zgoraj odgovorila.

(odgovor članu Frodo Bisagin)
      Neposredna povezava do sporočila: 459
    23.5.2011 13:49:57   
    mačekmuri

Napacno zastavljeno. Ponujene prevodne ustreznice so neustrezne - so zgolj priblizek in nadomestek, ki ne zajame bistva pojma. 

Po besedah Bertranda Russlla »nihce ne more razumeti besede ''''cheese'''', ce se ni pred tem nejezikovno seznanil s sirom«. Ce pa sledimo Russllovi temeljni smernici in »poudarimo jezikovne vidike tradicionalnih filozofskih problemov«, potem moramo ugotoviti, da nihce ne more razumeti besede »cheese«, ce ne pozna pomena, ki je dodeljen tej besedi v leksikalnem kodu anglescine.

Enako je tudi z razgledanostjo ter poskusi, da se definira.

BTW: Ko poskusis veliko razlicnih vrst sira, lahko poves zakaj je originalni camember dalec nad nekim poceni ponaredkom ter ugotovis zakaj je ustrezneje kupiti domaci sir z neke kmetije kot poceni ponaredek nekega znanega sira. Sir se komot zamenja z DG torbico. Princip je enak.

Vihanje nosu nad ponaredkom je snobizem.

Teoretično govorim: meni je zelooo všeč torbica D&G, ampak nimam denarja za original. Zato si kupim ponaredek (pa ne zato ker bi hotela biti nekomu podobna oz. se pokazati pred drugimi, ampak ker mi je res lepa). V vsakem trenutku sem pripravljena povedati da gre pač za ponaredek. Sem zato snob?

< Sporočilo je popravil mačekmuri -- 23.5.2011 14:03:24 >

Neposredna povezava do sporočila: 460
    23.5.2011 13:52:29   
    liliana

Za vsako svoje dejanje je clovek eticno odgovoren. V trenutku, ko si Kerenso postavila v center razprave, si prevzela odgovornost za svoje dejanje. Tega se vsaj podzavestno zavedas, saj si prav zato zapisala, da upas, da ti ne bo zamerila.

O tem sicer nisem razmišljala na ta način....vendar iterpretiraš pa lahko ti komot po svoje........

Od kod ti ideja, da se lahko k mojim dejanjem rines zraven?

Pač stvar subjektivne interpretacije.......

Ni moje osebno mnenje, temvec konstatacija. Argument je argument in prepoznaven na kilometre. zatorej prosim, ne govori, da si podala argumente.

Najbolje, da si izbereš še en username in se pogovarjaš sama s sabo.......boš imela vsaj relevantnega sogovornika, ki ti bo dal verodostojne argumente, definicije in interpretacije........

Kaj je definicija, kaj argument itn.. se uci delno v osnovni, delno v srednji soli. ce jih nekdo ni usvojil je pa drug par rokavov. Ce jih nekdo ne zna uporabljati potem naj se s tem sprijazni in naj se ne obnasa, da zato ker je on pozabil ali nikoli ni vedel nihce ne sme znanje uporabljati.

Spet tvoja osebna interpretacija.......ti jih lahko brez skrbi uporabljaš.....še vedno pa obstajajo tisti, ki jih ne znajo.......

Raziskava je prav to kaj si posamezni ljudje mislijo dano pod skupni imenovalec. Sicer ce so to tocno doloceni ljudje, je smiselno uporabiti zasebna sporocila.

Ja, v bistvu me je to tudi zanimalo, kaj si posazmezni uporabniki RRa mislijo povezavi izobrazbe in razgledanosti.......posamezni in ne točno določeni niki......

Debata terja odgovore, sicer debate ni. Ce v debati sodelujes terjas odgovor.

Vendar ga nisem zahtevala v obliki objektivnosti.......

Subjektivno se konca pri podaji mnenja. Ko svoje mnenje generaliziras in prodajas kot pravilo si sama odstopila od subjektivnega.

Ne spomnim se sicer, kjer sem podajala svoje mnenje kot pravilo......vendar me ti na to vedno znova spomnišuser posted image .......ker sem na splošnem forumu predvidevam, da tisto, kar povem izraža moje mnenje.....običajno, ko pa podajam pravilo pa pripopam link zraven........

Neposredna povezava do sporočila: 461
    23.5.2011 14:02:48   
    liliana
    IZVIRNO SPOROČILO: mačekmuri

DG ponaredek je snobizem.....ker si ne moreš privoščiti originala, si kupiš ponaredek, ker te je sram nositi "navadno" torbico brez D&G znamke........

Neposredna povezava do sporočila: 462
    23.5.2011 14:04:08   
    mačekmuri
    IZVIRNO SPOROČILO: liliana

DG ponaredek je snobizem.....ker si ne moreš privoščiti originala, si kupiš ponaredek, ker te je sram nositi "navadno" torbico brez D&G znamke........

Kaj pa če mi je res samo všeč? Ali ta možnost ne obstaja?

(odgovor članu liliana)
    Neposredna povezava do sporočila: 463
    23.5.2011 14:14:43   
    mateyka
    Zanima me - katera definicija razgledanosti ?  Bo res treba obnoviti kaj definicija je?

sama si gor navedla obseg znanja. imo ni nujno treba met faksa ali fomalnega znanja za to - te pa lahko vodi tja. v čem je torej problem mojega stavka?

Na katero definicijo razgledanosti se ti sklicujes?

sej ti govorim - definicijo, ki jo sama navajaš v tem postu.

Neposredna povezava do sporočila: 464
    23.5.2011 14:20:44   
    dadd0

Teoretično govorim: meni je zelooo všeč torbica D&G, ampak nimam denarja za original. Zato si kupim ponaredek (pa ne zato ker bi hotela biti nekomu podobna oz. se pokazati pred drugimi, ampak ker mi je res lepa). V vsakem trenutku sem pripravljena povedati da gre pač za ponaredek. Sem zato snob?

"Nikjer ni toliko ponaredkov kot ravno pri torbicah, zato pred morebitnim nakupom premislite vsaj še enkrat. Ne nameravam pisati o ubogih otrocih, ki jih izdelujejo, in posrednikih, ki obogatijo. Vendar takšna torbica gotovo ne bo doprinesla k vašemu dobremu izgledu, pač ga bo le izkrivila do meje smešnosti. Logotip ni merilo vašega okusa, če pa si kak original lahko privoščite, le sezite po njem. A ta naj bo manj kričeč in zato večen kos vaše zbirke."http://www.planet-lepote.com/moda_in_stil/zenska_moda/torbice/stran=3/?komentar=1/
    Pravzaprav zelo nerazgledano in neetično je izkoriščati delo otrok. Kako bi se ti počutila, če bi šlo za tvoga otroka?  Sicer etika in okus niso močnejša stran oseb, ki se kitijo s ponarejenim perjem. Osel nakičen s pavjimi peresi je še vedno osel.

Neposredna povezava do sporočila: 465
    23.5.2011 14:40:43   
    Kerensa*
    njimi vzbujati pozornost
    : biti snob; družiti se s
    snob

What a bull-shit!

To, da imam jaz DG ponaredek, še zdaleč ne pomeni, da poskušam s tem posnemati ljudi iz višjih krogov ali vzbujati pozornost. Torbico, ki izgleda takorekoč enako, kakor original, imam iz dveh razlogov. Prvi je ta, da torbico pač potrebujem, drugi pa, da mi je točno takšna torbica všeč.

Neposredna povezava do sporočila: 466
    23.5.2011 14:42:31   
    Bakfark
    Postoji jedna anegdota vezana za dešavanja oko mariborskog MKC-a, krenu dvojica momaka onako naduvani i ušikani da se peglaju, gledajući sve to prilazi legendarni Ribič iz Šentilja i onako zbunjen gleda jednog pa drugog, ne zna šta bi, kako bi, pa krene da šutira obadvojicu.

Pa sad i ja u njegovom stilu gledam koga prvog da nahvatam da mu se najebem keve!!!

< Sporočilo je popravil Bakfark -- 23.5.2011 14:43:11 >

(odgovor članu dadd0)
    Neposredna povezava do sporočila: 467
    23.5.2011 14:45:49   
    Nika v službi

"Nikjer ni toliko ponaredkov kot ravno pri torbicah, zato pred morebitnim nakupom premislite vsaj še enkrat. Ne nameravam pisati o ubogih otrocih, ki jih izdelujejo, in posrednikih, ki obogatijo. Vendar takšna torbica gotovo ne bo doprinesla k vašemu dobremu izgledu, pač ga bo le izkrivila do meje smešnosti. Logotip ni merilo vašega okusa, če pa si kak original lahko privoščite, le sezite po njem. A ta naj bo manj kričeč in zato večen kos vaše zbirke."http://www.planet-lepote.com/moda_in_stil/zenska_moda/torbice/stran=3/?komentar=1/
    Pravzaprav zelo nerazgledano in neetično je izkoriščati delo otrok. Kako bi se ti počutila, če bi šlo za tvoga otroka?  Sicer etika in okus niso močnejša stran oseb, ki se kitijo s ponarejenim perjem. Osel nakičen s pavjimi peresi je še vedno osel.

OMG! Kako ste nekateri popolni! Kapo dol, dadd0, ker nikoli in nikjer ne kupiš (in posledično podpiraš) ničesar, pri čemer so vključeni nebogljeni, izkoriščani otročički! Kakšna patetika, res.

Sicer tole (in še kakšno) temo spremljam bolj površno in v principu se mi zdi škoda časa in energije, da bi se vključevala v tovrstne debate - ampak tale zadnji post je pa pač prešel vse moje tolerančne meje.

Neokusno, nespoštljivo, patetično... in zares povsem neprimerno, da nekomu zaradi ponaredka neke torbice očitate snobizem ter ob tem preprosto ignorirate zelo jasno, preprosto pojasnilo - všeč ji je. Kakšen greh, a ne?!
    user posted image user posted image user posted image user posted image

Veš, koliko ponaredkov vsakodnevno srečuješ in kupuješ? Pa verjetno niti ne veš, da je temu tako.... aja, saj res, tisto, česar ne veš, ne boli, a ne?

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
    F. Lainšček

(odgovor članu dadd0)
    Neposredna povezava do sporočila: 468
    23.5.2011 14:51:21   
    mačekmuri
    IZVIRNO SPOROČILO: Nika v službi

OMG! Kako ste nekateri popolni! Kapo dol, dadd0, ker nikoli in nikjer ne kupiš (in posledično podpiraš) ničesar, pri čemer so vključeni nebogljeni, izkoriščani otročički! Kakšna patetika, res.

Sicer tole (in še kakšno) temo spremljam bolj površno in v principu se mi zdi škoda časa in energije, da bi se vključevala v tovrstne debate - ampak tale zadnji post je pa pač prešel vse moje tolerančne meje.

Neokusno, nespoštljivo, patetično... in zares povsem neprimerno, da nekomu zaradi ponaredka neke torbice očitate snobizem ter ob tem preprosto ignorirate zelo jasno, preprosto pojasnilo - všeč ji je. Kakšen greh, a ne?!
    user posted image user posted image user posted image user posted image

Končno ena, ki je rezumela kaj sem hotela povedat.

(odgovor članu Nika v službi)
    Neposredna povezava do sporočila: 469
    23.5.2011 15:06:47   
    liliana

Obstaja.....samo potem je vseeno ali je DG ali ena no name torbica.......in govoriš samo o torbici.......in ne o D&G torbici......

Neposredna povezava do sporočila: 470
    23.5.2011 15:17:38   
    mateyka
    če ne slediš najnovejšim high fashion smernicam in kupiš eno torbico na ulici, ki ti je všeč, in je to ravno D&G, se mi ne zdi snobizem.

kar pa se tiče otroškega dela in neetičnosti ponaredkov - evo, še nekaj zanimivega kar bi ljubitelji originalov moral vedet
    http://www.independent.co.uk/news/world/politics/blood-sweat-and-tears-the-truth-about-how-your-sportswear-is-made-2094517.html
    Factories used by biggest brands abuse staff, employ children and pay pitiful wages – while stars earn a fortune

bottom line - noben ni imun na greh. se vedno nekaj najde.. neetične so pa tud ta največje znamke.

< Sporočilo je popravil mateyka -- 23.5.2011 15:21:21 >

Neposredna povezava do sporočila: 471
    23.5.2011 15:21:09   
    liliana

Ja, samo problem je, ker tudi pri velikih znamkah nikoli nisi povsem siguren, da se nisi okoristil z delom otrok.......tako, da osel je osel, pa naj nosi ponaredek ali original.......

(odgovor članu dadd0)
    Neposredna povezava do sporočila: 472
    23.5.2011 15:57:16   
    dadd0

Ja, samo problem je, ker tudi pri velikih znamkah nikoli nisi povsem siguren, da se nisi okoristil z delom otrok.......tako, da osel je osel, pa naj nosi ponaredek ali original.......

Za blagovno znamko nekdo stoji, pa se hitro razve če je blagovna znamka povezana z zlorabo otrok. Razgledan človek se takšne znamke ogne. In če ne kupuješ ponaredkov, to še vedno ne pomeni da kupuješ dragih/sumnjivih originalov.  Lahko kupiš kakšn noname original (domačo blagovno znamko).

Po drugi strani izdelava in distribucija ponaredkov je vedno povezana s kriminalom. 

(odgovor članu liliana)
    Neposredna povezava do sporočila: 473
    23.5.2011 15:58:36   
    Frodo Bisagin

Odvisno od motiva. Če nekdo kupi DG ponaredek, ker hoče biti nekomu podoben, potem je to snobizem. In obratno tudi če nekdo kupuje DG original torbice, ker bi bivšim sošolcem iz srednje šole (se izmišljujem, zgolj kot primer, lahko daš tudi ustreznejšega) rad pokazal, kako je uspešen, je tudi to snobizem. Lahko pa kupiš torbico, ker jo pač rabiš.

Snobizem je ponaredek, ne glede na motiv. Ze samo to, da si pripravljen hoditi okoli in razkazovati fejkani blagovni znak je snobizem (poleg izjemno slabega okusa, seveda).

(Ivan Cankar)

(odgovor članu Anonimen)
    Neposredna povezava do sporočila: 474
    23.5.2011 16:00:08   
    mačekmuri

Obstaja.....samo potem je vseeno ali je DG ali ena no name torbica.......in govoriš samo o torbici.......in ne o D&G torbici......

Znamko sem navedla zgolj zato, ker so ta primer uporabile že punce pred mano.

(odgovor članu liliana)
    Neposredna povezava do sporočila: 475
    Stran:   <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
    Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
    Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
    To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
    Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
    Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
    To so najbolj redka otroška imena
    Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
    Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
    Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
    Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
    Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

So vaše menstruacije boleče?
    пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.