Frodo Bisagin
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana Zakaj pa bi nosila etično odgovornost.....? Ker sem Kerensti pripisala znanje, ki ni pridobljeno s splošno izbobrazbo.....? Za vsako svoje dejanje je clovek eticno odgovoren. V trenutku, ko si Kerenso postavila v center razprave, si prevzela odgovornost za svoje dejanje. Tega se vsaj podzavestno zavedas, saj si prav zato zapisala, da upas, da ti ne bo zamerila. Za tvoja dejanja pa ne odgovarjam, čeprav me včasih šokirajo...... Od kod ti ideja, da se lahko k mojim dejanjem rines zraven? Sem jih že.....samo tvoje osebno mnenje je pač, da nakladam, nisem konkretna, direktna, jasna in sem totalno brez argumentov...... Ni moje osebno mnenje, temvec konstatacija. Argument je argument in prepoznaven na kilometre. zatorej prosim, ne govori, da si podala argumente. Če so znanja, argumenti in definicije splošne in za njih veljajo enaka pravila.....to še vedno ne pomeni, da jih vsak diplomant osvoji......in da jih zna tudi po 10, 20 ali 30 letih uporabljati....... Kaj je definicija, kaj argument itn.. se uci delno v osnovni, delno v srednji soli. ce jih nekdo ni usvojil je pa drug par rokavov. Ce jih nekdo ne zna uporabljati potem naj se s tem sprijazni in naj se ne obnasa, da zato ker je on pozabil ali nikoli ni vedel nihce ne sme znanje uporabljati. In glede na to, da te ta tema ne zanima tako blazno... zakaj potem vztrajas? Zakaj pricakujes, da se bo vse ustavilo tam dokler se tebi “da” in zakaj nihce ne bi smel naprej? - retoricno vprasanje. V bistvu me tema zanima.....kot sem že prej povedala, me ne zanima tematika raziskav o vplivu izobrazbe na obnašanje ljudi......zanima me pa kaj si posamezni ljudje mislijo o izobrazbi in neizobrazbi, o razgledanosti, o načinu kako je znanje pridobljeno, kakšne predsodke imajo...... Raziskava je prav to kaj si posamezni ljudje mislijo dano pod skupni imenovalec. Sicer ce so to tocno doloceni ljudje, je smiselno uporabiti zasebna sporocila. V cem je zalitev? Ko pises, da med tvojo "od oka" podano oceno pojava na podlagi sosedove Francke in resno zastavljeno raziskavo ni razlike, ker vsaka raziskava lahko zavaja oz. je enako subjektivna kot tvoja ocena... to je stanje duha in pricakovanja. To je konstatacija. kot je moje stanje duha, da bom prvo pogledala vse dostopno o doloceni temi. Sicer je pa povsem iluzorno, da za svoje subjektivno od mene terjas objektivno. Dvojna merila. Jaz od tebe ne terjam nič..... Debata terja odgovore, sicer debate ni. Ce v debati sodelujes terjas odgovor. ti terjaš o od mene objektivno.....pa čeprav ti je že cel čas jasno, da govorim subjektivno........ Subjektivno se konca pri podaji mnenja. Ko svoje mnenje generaliziras in prodajas kot pravilo si sama odstopila od subjektivnega. To je res.....in zato se udeležujem tisih, ki me sprostijo....... Potem si povsem brezveze razlagala zakaj ti prihajas na splosni forum kot je RR. In ti se komot sproščaš po svoje Frodo.......nikoli te nisem prisiljevala in niti te nimam namena, da do delaš z mano in na moj način....... Potem je tudi razlaga o tem kaj sodi na splosni forum kot je RR bila tudi brezveze. Ce to drzi in ce je to nek vzorec, ki ga opazas ni nujno, da sodelujes. Zakaj sodelujes v necem kar "zgolj jaz obvladam"? Ce cutis, da nisi na domacem terenu, katera potreba te sili razpravljati , ko ze ves, da tega ti ne obvladas in zgolj jaz obladam? Ne, ni nujno, da sodelujem.....me pa včasih sprošča in zabava, istočasno pa si širim obzorja, pridobivam znanje, nadgrajujem znanje...... Zato te raziskave ne zanimajo? Ocitno te je tiscalo. Ker jaz debate na forumu ne jemljem blazno resno in strokovno, se tudi včasih vmes pošalim, Zdaj je jasno zakaj si dala Kerenso kot primer.