|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: razlike med partnerjema
22.5.2011 20:29:14   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica.

V Scali slišiš vrhunske interpretacije najboljših oper, a to ne pomeni, da jih ne moreš slišati tudi v Cankarjevemu domuali ljubljanski oper. Lahko si tudi kupiš cd. Ali pa poznaš kakšnega odličnega profesionalnega glasbenika, ki z veseljem deli svojo strast do klasične glasbe in te o tem vsestransko pouči.

To je bila tvoja predpostavka, da človek potuje (samo da te spomnim user posted image ):

IZVIRNO SPOROČILO: Ankica.

Recimo imamo nekoga, ki ima narejeno OŠ, ali pa še to ne, ampak je knjižnji molj, potuje, pozna svetovne kulture, vere, politične razmere, pozna svetovno zgodovino in turistične značilnosti Slovenije, itd... Je izobražen človek ali ne?

Milanska Scala (in vse ostalo) se je na to navezovalo. Zakaj zdaj hodiš domov? Ostani svetovljanska (skupaj s svojim stricem user posted image )..

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 401
22.5.2011 20:29:22   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: liliana
Zakaj pa bi nosila etično odgovornost.....? Ker sem Kerensti pripisala znanje, ki ni pridobljeno s splošno izbobrazbo.....?

Za vsako svoje dejanje je clovek eticno odgovoren. V trenutku, ko si Kerenso postavila v center razprave, si prevzela odgovornost za svoje dejanje. Tega se vsaj podzavestno zavedas, saj si prav zato zapisala, da upas, da ti ne bo zamerila.

Za tvoja dejanja pa ne odgovarjam, čeprav me včasih šokirajo......

Od kod ti ideja, da se lahko k mojim dejanjem rines zraven?

Sem jih že.....samo tvoje osebno mnenje je pač, da nakladam, nisem konkretna, direktna, jasna in sem totalno brez argumentov......

Ni moje osebno mnenje, temvec konstatacija. Argument je argument in prepoznaven na kilometre. zatorej prosim, ne govori, da si podala argumente.

Če so znanja, argumenti in definicije splošne in za njih veljajo enaka pravila.....to še vedno ne pomeni, da jih vsak diplomant osvoji......in da jih zna tudi po 10, 20 ali 30 letih uporabljati.......

Kaj je definicija, kaj argument itn.. se uci delno v osnovni, delno v srednji soli. ce jih nekdo ni usvojil je pa drug par rokavov. Ce jih nekdo ne zna uporabljati potem naj se s tem sprijazni in naj se ne obnasa, da zato ker je on pozabil ali nikoli ni vedel nihce ne sme znanje uporabljati.

In glede na to, da te ta tema ne zanima tako blazno... zakaj potem vztrajas? Zakaj pricakujes, da se bo vse ustavilo tam dokler se tebi “da” in zakaj nihce ne bi smel naprej? - retoricno vprasanje.

V bistvu me tema zanima.....kot sem že prej povedala, me ne zanima tematika raziskav o vplivu izobrazbe na obnašanje ljudi......zanima me pa kaj si posamezni ljudje mislijo o izobrazbi in neizobrazbi, o razgledanosti, o načinu kako je znanje pridobljeno, kakšne predsodke imajo......

Raziskava je prav to kaj si posamezni ljudje mislijo dano pod skupni imenovalec. Sicer ce so to tocno doloceni ljudje, je smiselno uporabiti zasebna sporocila.

V cem je zalitev? Ko pises, da med tvojo "od oka" podano oceno pojava na podlagi sosedove Francke in resno zastavljeno raziskavo ni razlike, ker vsaka raziskava lahko zavaja oz. je enako subjektivna kot tvoja ocena... to je stanje duha in pricakovanja. To je konstatacija. kot je moje stanje duha, da bom prvo pogledala vse dostopno o doloceni temi. Sicer je pa povsem iluzorno, da za svoje subjektivno od mene terjas objektivno. Dvojna merila.

Jaz od tebe ne terjam nič.....

Debata terja odgovore, sicer debate ni. Ce v debati sodelujes terjas odgovor.

ti terjaš o od mene objektivno.....pa čeprav ti je že cel čas jasno, da govorim subjektivno........

Subjektivno se konca pri podaji mnenja. Ko svoje mnenje generaliziras in prodajas kot pravilo si sama odstopila od subjektivnega.

To je res.....in zato se udeležujem tisih, ki me sprostijo.......user posted image

Potem si povsem brezveze razlagala zakaj ti prihajas na splosni forum kot je RR. user posted image

In ti se komot sproščaš po svoje Frodo.......nikoli te nisem prisiljevala in niti te nimam namena, da do delaš z mano in na moj način.......

Potem je tudi razlaga o tem kaj sodi na splosni forum kot je RR bila tudi brezveze. user posted image

Ce to drzi in ce je to nek vzorec, ki ga opazas ni nujno, da sodelujes. Zakaj sodelujes v necem kar "zgolj jaz obvladam"? Ce cutis, da nisi na domacem terenu, katera potreba te sili razpravljati , ko ze ves, da tega ti ne obvladas in zgolj jaz obladam?

Ne, ni nujno, da sodelujem.....me pa včasih sprošča in zabava, istočasno pa si širim obzorja, pridobivam znanje, nadgrajujem znanje......

Zato te raziskave ne zanimajo? user posted image

Ocitno te je tiscalo.

Ker jaz debate na forumu ne jemljem blazno resno in strokovno, se tudi včasih vmes pošalim,

Zdaj je jasno zakaj si dala Kerenso kot primer.  user posted image user posted image user posted image

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 402
22.5.2011 20:30:13   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka
jaz se glasbe ne naužijem od sviračev na ulici.

Vendar to nima nobene zveze s tvojo ne/razgledanostjo, temveč izključno s tvojim osebnim okusom za glasbo, za katerega pa močno dvomim, da ti ga je izoblikovala (ali vsaj pomagala izoblikovati) tvoja fakulteta.

Okus je nadgradnja znanja.
Slab okus je posledica neznanja.
Okus brez znanja imajo geniji.

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 403
22.5.2011 20:32:45   
Kerensa*

Slab okus... dober okus... vidiš kaj relativnega v tem? user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 404
22.5.2011 20:32:54   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

Sem jih že.....samo tvoje osebno mnenje je pač, da nakladam, nisem konkretna, direktna, jasna in sem totalno brez argumentov......

Ni moje osebno mnenje, temvec konstatacija. Argument je argument in prepoznaven na kilometre. zatorej prosim, ne govori, da si podala argumente.

Eto, napiši argumente razgledanosti.

Moja user posted image  opera je že rahlo zlajnana in ni argument sama po sebi, je samo del enega argumenta. Za ostalih deset_ je še dovolj prostora.

< Sporočilo je popravil milijonarka -- 22.5.2011 20:33:17 >

(odgovor članu Frodo Bisagin)
  Neposredna povezava do sporočila: 405
22.5.2011 20:35:48   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

Zanima me - katera definicija razgledanosti ?  Bo res treba obnoviti kaj definicija je?

sama si gor navedla obseg znanja. imo ni nujno treba met faksa ali fomalnega znanja za to - te pa lahko vodi tja. v čem je torej problem mojega stavka?

Na katero definicijo razgledanosti se ti sklicujes?

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 406
22.5.2011 20:37:34   
Anonimen

Slab okus... dober okus... vidiš kaj relativnega v tem?

Čisto nič.

Dober okus pride z znanjem.

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 407
22.5.2011 20:38:31   
Kerensa*

Čisto nič.

Mi zaupaš, kaj je dober okus? In kakšno znanje je potrebno, da ga imaš/pridobiš?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 408
22.5.2011 20:40:49   
Anonimen

Čisto nič.

Mi zaupaš, kaj je dober okus? In kakšno znanje je potrebno, da ga imaš/pridobiš?

Ker je opera zate pretežka...
Kakšno torbico nosiš? 

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 409
22.5.2011 20:42:08   
Kerensa*
Ker je opera zate pretežka...

Pretežka za debatirat' o njej ali za poslušat? user posted image
Kakšno torbico nosiš?

Odvisno od priložnosti in letnega časa, ampak trenutno črno-siv ponaredek DG.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 410
22.5.2011 20:42:57   
Anonimen

Ne, ni nujno, da sodelujem.....me pa včasih sprošča in zabava, istočasno pa si širim obzorja, pridobivam znanje, nadgrajujem znanje......

Zato te raziskave ne zanimajo? user posted image  

Smeh je dober za zdravje, to drži user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 411
22.5.2011 20:44:44   
Anonimen

Kakšno torbico nosiš?

Odvisno od priložnosti in letnega časa, ampak trenutno črno-siv ponaredek DG.

Misliš, da imaš dober in izbran okus? Podobnega kot tisti, ki te torbice ilegalno prodajajo na ulicah?

< Sporočilo je popravil milijonarka -- 22.5.2011 20:45:21 >

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 412
22.5.2011 20:46:37   
Kerensa*
Tisti, ki takšne torbice prodajajo na ulicah, to počnejo za denar, ne zaradi okusa. user posted image

In ja - meni je moj okus všeč, torej je za moje pojme dober.

Torej... še kar čakam na odgovor.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 413
22.5.2011 20:52:07   
Anonimen

In ja - meni je moj okus všeč, torej je za moje pojme dober.

Torej... še kar čakam na odgovor.

Ponaredek JE slab okus, pa ne zato, ker torbica ne bi bila ok dizajna.

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 414
22.5.2011 20:54:30   
Kerensa*
Ponaredek JE slab okus, pa ne zato, ker torbica ne bi bila ok dizajna.

Ponaredek imam zato, ker si ne morem privoščiti originala.

Zakaj si ga zdaj ne morem - ker nisem izobražena, ker sem nerazgledana ali...? user posted image

In a če bi si lahko privoščila original - potem bi imela pa dober okus?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 415
22.5.2011 21:01:46   
Anonimen

Ko si ga boš (ali ko ne boš več kupovala ponaredkov) - boš že videla.

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 416
22.5.2011 21:03:09   
Kerensa*

Skratka - nimaš odgovora. Velja. user posted image

Zdaj bom pa malce bolj podrobno spremljala "Talente". Saj veš - to je tista oddaja za rajo, za neobrazovane seljačine. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 417
22.5.2011 21:04:50   
mačekmuri
Mater ej, ene tukaj pa že hudo mejite na snobizem. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 418
22.5.2011 21:10:02   
Anonimen

Skratka - nimaš odgovora.

Za tebe - res ne.

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 419
22.5.2011 21:10:24   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mačekmuri

Ja in?

(odgovor članu mačekmuri)
  Neposredna povezava do sporočila: 420
22.5.2011 21:12:10   
mačekmuri

Ja in?

Ja nevem, a je tebi tako obnašanje normalno?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 421
22.5.2011 21:20:53   
Anonimen

Ja in?

Ja nevem ?

In, konkretno, kje je tu snobizem?
Pa ne reci, da v tem, da ne nosim ponaredka DG user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mačekmuri)
  Neposredna povezava do sporočila: 422
22.5.2011 21:21:37   
mateyka
S tem, da pa človek, ki pozna glasbo, vključno z opero, vendar si ne more privoščiti milanske Scale, ni razgledan, se pa ne.

Končno si razumela.

se pravi - da se ne strinja, da si človek, ki ima rad opero in si je ne more privoščiti, ni razgledan? jaz tudi. npr. da imaš situacijo tako, da si to ne moreš privoščiti. so pač druge prioritete zraven (whatever je že to). in zato naj ne bi bil razgledan, ker si ne more privoščit in ima druge prioritete? saj poznavanje glasbe ne zaobjema, da moraš hodit v najdražje operne hiše, ali pač?

Končno si začela malo razmišljati.

Kdor je kulturno razgledan, bo vedel, da kulturo tvori tako Scala kot njegova domača opera. Opera in Scala sta samo prispodobi - za lažje razumevanje. Mimogrede, jaz hodim v Zagreb, smešno poceni je (mislim, da celo ceneje kot kino v Ljubljani).

In žal, jaz se glasbe ne naužijem od sviračev na ulici.

jaz že skoz razmišljam in imam tako mnenje, na mojo žalost si ti to šele zdaj dojela. in imava zelo podobno mišljenje o teh stvareh in na mojo žalost se vseeno ne moreva preveč prijateljsko pogovarjat na webu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 423
22.5.2011 21:23:00   
mateyka
Zanima me - katera definicija razgledanosti ?  Bo res treba obnoviti kaj definicija je?

sama si gor navedla obseg znanja. imo ni nujno treba met faksa ali fomalnega znanja za to - te pa lahko vodi tja. v čem je torej problem mojega stavka?

Na katero definicijo razgledanosti se ti sklicujes?

če boš prebrala cel moj post, boš lahko to izluščila ven (mislim da pišem tok enostavno, da se to da user posted image ).

Neposredna povezava do sporočila: 424
22.5.2011 21:27:38   
Anonimen

S tem, da pa človek, ki pozna glasbo, vključno z opero, vendar si ne more privoščiti milanske Scale, ni razgledan, se pa ne.

Končno si razumela.

se pravi - da se ne strinja, da si človek, ki ima rad opero in si je ne more privoščiti, ni razgledan? jaz tudi. npr. da imaš situacijo tako, da si to ne moreš privoščiti. so pač druge prioritete zraven (whatever je že to). in zato naj ne bi bil razgledan, ker si ne more privoščit in ima druge prioritete? saj poznavanje glasbe ne zaobjema, da moraš hodit v najdražje operne hiše, ali pač?

Končno si začela malo razmišljati.

Kdor je kulturno razgledan, bo vedel, da kulturo tvori tako Scala kot njegova domača opera. Opera in Scala sta samo prispodobi - za lažje razumevanje. Mimogrede, jaz hodim v Zagreb, smešno poceni je (mislim, da celo ceneje kot kino v Ljubljani).

In žal, jaz se glasbe ne naužijem od sviračev na ulici.

jaz že skoz razmišljam in imam tako mnenje, na mojo žalost si ti to šele zdaj dojela. in imava zelo podobno mišljenje o teh stvareh in na mojo žalost se vseeno ne moreva preveč prijateljsko pogovarjat na webu.

Ne vem, koliko je podobno; še vedno mislim, da je treba hodit v opero, če želiš biti kulturno razgledan. Enako kot ti obisk opere, ki ni na tvojem dvorišču, spet odpre nova obzorja in prinese nova znanja.

Scala pa - karte so naprodaj na netu, najcenejših ni, plačaš s kreditno kartico, karto prevzameš uro pred predstavo. Karta stane toliko kot koncert rock zvezde, za cestnino in parking v Milanu pa ne vem točno. Zbereš dve ali tri prijateljice, in razdeliš strošek. Tako mi hodimo na razstave (da ne težim ves čas z opero). Edini "problem" je, kdo po predstavi vozi domov.

< Sporočilo je popravil milijonarka -- 22.5.2011 21:30:22 >

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.