|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: razlike med partnerjema
20.5.2011 20:00:14   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: liliana

je bila opisana že tudi splošna razgledanost v praksi

Misliš predsodek čistilke o zdravniku? Ali katero prakso misliš?

(odgovor članu liliana)
  Neposredna povezava do sporočila: 326
20.5.2011 20:06:44   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

a se samo meni zdi, da je ta stvar že zdavnaj jasna - definicija "splošne razgledanosti in srčne kulture" (te večine tukaj) naj bi bila, da naj te izobrazba ne bi motila ravno zaradi tega, ker so ti jasne vse te stvari kako delujejo

Torej je splošna razgledanost in kultura definirana z izobrazbo?

a moram napisat da pod "naj te izobrazba ne bi motila" spada tudi neizobrazba - ali bolje, da naj te ne bi motilo koliko je človek (ne)izobražen? zdaj bolj razumeš kaj sem hotela povedat?

p.s. semantika pa zame ima smisel samo, ko želim konstruktivno debato in ne dlakocepljenje. mislim da ti ne bom delala krivice, če bom rekla, da mislim, da si dovolj pametna da veš kaj sem hotela povedat - že prvič. kajne? user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 327
20.5.2011 20:10:52   
Anonimen

a se samo meni zdi, da je ta stvar že zdavnaj jasna - definicija "splošne razgledanosti in srčne kulture" (te večine tukaj) naj bi bila, da naj te izobrazba ne bi motila ravno zaradi tega, ker so ti jasne vse te stvari kako delujejo

Torej je splošna razgledanost in kultura definirana z izobrazbo?

a moram napisat da pod "naj te izobrazba ne bi motila" spada tudi neizobrazba - ali bolje, da naj te ne bi motilo koliko je človek (ne)izobražen? zdaj bolj razumeš kaj sem hotela povedat?

p.s. semantika pa zame ima smisel samo, ko želim konstruktivno debato in ne dlakocepljenje. mislim da ti ne bom delala krivice, če bom rekla, da mislim, da si dovolj pametna da veš kaj sem hotela povedat - že prvič. kajne? user posted image

Lahko mi tudi naredš krivico, ker še vedno ne razumem.
Razgledanost definiraš z izobrazbo (ali z zanikanjem le te, vseeno). Jo lahko definiraš kako drugače, brez da vpletaš izobrazbo? Če povzamem splošno sprejeto misel, da izobrazba ni pomembna; če ni pomembna, tudi ni osnove, da definira nekaj bolj pomembnega od sebe, to je razgledanost?

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 328
20.5.2011 20:40:49   
mateyka
moje osebno mnenje (afaik tudi večine tu gor?) je da je pri definiciji razgledanosti izobrazba samo en del le te. tukaj je pač ta del izpostavila kreatorica teme. mislim, da je Ankica. pisala o širšem spektru razgledanosti - tukaj: spoznavanje novih stvari, formalno ali neformalno. Ki mu raziskovalna žilica ne da miru in bi rad videl, vedel in doživel, kako stvari, svet, misli, tehnika,.. delujejo. Ki ga zanima svet in dogajanje okoli njega. Kako to znanje pridobiva in kakšno je to znanje pa mi je pravzaprav nepomembno* - če se hoče učiti, potem je to zgolj pohvalno.

* enim celo nepomembna, zgleda? (izobrazba namreč)

< Sporočilo je popravil mateyka -- 20.5.2011 20:42:28 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 329
20.5.2011 20:47:18   
Anonimen

moje osebno mnenje (afaik tudi večine tu gor?) je da je pri definiciji razgledanosti izobrazba samo en del le te.

To razumem, no user posted image .

Vendar, če je samo del, zakaj potem ne moreš razgledanosti definirati brez nje (ni pomembno, v kakšni konotaciji)? Če je pomembno vse ostalo, zakaj ne definiraš razgledanosti samo z vsem ostalim?

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 330
20.5.2011 21:06:43   
mateyka
zakaj ne definiraš razgledanosti samo z vsem ostalim?

saj eni jo. Ankica. in še kdo drug tudi npr.
Kerensa tudi. gre za to kaj so tvoje osebne prioritete pri izboru partnerja. če te nekaj osrečuje, ali izpolnjuje, potem je smiselno da to daš zraven. če ne, pač ne.

meni osebno ni bilo to (izobrazba v definiciji razgledanosti) nikoli pomembno. je pa vedno slej ko prej za mano prišlo, ne da bi to planirala. tehnofil bi vedel to bolj podrobno zanalizirat zakaj je temu tako. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 331
20.5.2011 22:54:25   
dadd0
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*
In, nenazadnje - zakaj jaz, seljakinja neobrazovana, nisem imela nikoli težav s tem, da sem dobila delovno mesto (tudi marsikatero, ki je zahtevalo višjo izobrazbo od moje OŠ)

Misliš develetko in ne osmoletko? user posted image user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 332
20.5.2011 23:01:16   
dadd0
Moja definicija razgledanosti? Hmmm... mučiš me. user posted image

Bolj te mučita genus proximum et differentia specifica. user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 333
20.5.2011 23:11:25   
dadd0
IZVIRNO SPOROČILO: ma*ja

Daj Kerensa, samo čas zgubljaš s temi puncami, ki ti s splošno razgledanostjo ne sežejo niti do kolen, pa čeprav se imajo za tako izobražene...

Izobražen je tisti, ki od univerze dobi spričevalo. Razgledan, tisti, ki dobi od ma*je ...

MAJA PLEASEEEEEE, meni meni meni  user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ma*ja)
Neposredna povezava do sporočila: 334
21.5.2011 0:12:27   
dadd0
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica.
Ah, na kratko: uni stric: ne, ni niti goljuf, niti prevarant (predsodki ali stereotipi?). Je pa poseben, izstopa iz celotne družbe, hipi po duši. Ta stric potuje po svetu, tako da štopa, je priden in iznajdljiv, kaj popravi in v zameno dobi prenočišče, hrano. Vem, da je šel v J. Ameriko tako, da je delal na eni španski al kaj je že bila čezoceanki na črno (ne me prašat, kako, ampak mu je uspelo). In ne, ne posluša naštetih oper, ne hodi v galerije, druži se z navadnimi ljudmi, spoznava svet na ulicah, pod zvezdami na plaži, na trgatvah,... Kulture, zgodovine in navad naroda ne spoznaš v hotelu s 5. zvezdicami ali milanski Scali, spoznaš ga v pogovoru z ljudmi, v kafiču, na ulici mest, vasi... Pove pa lahko marikaj zanimivega, kar jaz recimo ne moram, poznam pa naštete opere, knjige, preberem sem in tja tudi knjigo v izvirniku. Govori špansko, zna tudi nekaj drugih jezikov toliko, da se lahko zmeni, kar se ima pač za zmenit, itd.

Delo na črno? Saj je razvidno, da ne gre ne za goljufa ne za prevaranta. Namreč, vzvišen cilj (splošna razgledanost) je verjetno že opravičila vsa sredstva. Einstein je naredil napako, ko je trdil "Noben cilj ni tako visok, da bi upravičeval nedostojne metode", ali pa ni imel pri roki definicijo pojma "nedostojen". 

Še bolj revolucionarna je paradigma o kulturi z ulice, brez gledališča, opere, hotelov 5* .... na koncu po tvoje bomo mogli brez obleke nazaj v jame (bio, eko, naravno, oh-in-sploh).

Splošna razgledanost: zame je splošno razgledan vsak človek, ki ga veseli spoznavanje novih stvari, formalno ali neformalno. Ki mu raziskovalna žilica ne da miru in bi rad videl

Nisi atletik, če želiš teči, ampak če tečeš. Tudi nisi splošno razgledan, če želiš spoznati nove stvari, ampak če jih že poznaš. Razgledanost je en izdelek v procesu izobrazbe.

Ki ga zanima svet in dogajanje okoli njega.

Tudi bika zanima svet in dogajanje okoli njega. Predvsem krava&trava. Menda ni zaradti tega razgledan?

Uradne definicije pa ne vem user posted image .

Pogovarjaš se pa lahko. Saj gre za tvojo ustavno pravico. user posted image

(itak, če je filozof user posted image ), politiko, sociologijo, ekonomijo,... a otrpne, ko je treba urediti kakšno vsakdanjo zadevo, recimo nakupit hrano, obleko, urediti formalnosti na UE... Ima obširno znanje, ki pa mu ne pomaga kaj prida, ko gre za običajne, vsakodnevne stvari.

So what? Samo mazohisti se radi sprehajajo po pisarnah UE in urejajo birokracijo. Tudi nakupovalne mrzlice se pametni izogibajo, če je le možno.

Ali recimo, nekaj mi bolehajo vrtnice. Lahko grem h vrtnarju, ima formalno izobrazbo, je strokovnjak na svojem področju in mi predlaga kemične preparate. Delujejo, zagotovo. Mi pa moja babica, ki ima samo 3 leta OŠ, pa še to pod Italijo, predlaga, naj jih poškropim s koprivno ali gabezovo prevrelko. In deluje, glej ga zlomka, pa še bio je. Ampak če bi si pustila predsodke, da ima nekdo več znanja, drugi pa manj, bi ob tem pozabila, da tudi tisto manj znanja nekaj pomeni, da ne znam vsega in se lahko kaj naučim tudi od stare kmečke ženice. Stvari, ki spadajo pod pristojnost določene stroke.

Tvoja babica ne zna filozofije, vendar pozna zdravilo za rožice. Filozof se ne znajde v nakupovalnem centru, ampak se spozna na gnoseologijo, ontologijo, metafiziko, epistemologijo ipd.

Dejansko gre za možgane in želodec. Želodec brez možganov hitro umre. Tudi možgani prav dolgo ne živijo brez želodca. Če želodec pa hoče prevzeti vlogo možganov (ali obratno), potem pa je huda kriza.

Zdaj lahko si znanje izmenjujemo ali pa vihamo nos (eni ali drugi).

Za absorpcijo novih znanja potrebno je izničiti lastne predsodke (pogosto katarzično), potem pa kandidat mora imati predispozicije in  vložiti adekvaten napor. Večini je lažje življenje v hiši lastnih predsodkov in brez umnega napora.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 335
21.5.2011 0:20:44   
dadd0

IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin
Hja... Frodo in Milijonarka... a vidve nista imeli o čem več debatirati, ko sem jaz včeraj odšla spat? user posted image

Ne. Ti si program najine zabave.

Kako žalostno, glede na vajino izobrazbo... user posted image

Prosim, nemoj žaliti g. Louisa Pasteura. user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 336
21.5.2011 0:23:04   
dadd0
IZVIRNO SPOROČILO: liliana

IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

Poisci podatke in informacije, pa Francka ne bo dejavnik tveganja user posted image

Dejavnik tveganja vedno obstaja......user posted image

Znanje ga zmanjša. user posted image

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 337
21.5.2011 0:35:46   
dadd0
Razumem, kaj vas moti, a dajte pogledat v ogledalo: ali ni žaljivo pavšalno etiketiketirat nekoga z recimo poklicno šolo, da je manj razgledan kot nekdo z doktoratom?

Saj smo po ustavi vsi enako razgledani, a ne da? user posted image user posted image user posted image

Saj čisto lahko da je, a ne posploševat na vse.

Ne na vse. Samo na neizobražene. user posted image

Raziskave (objektivne) so pokazale, da povprečen otrok shodi pri 13. mesecih. Izkušnje (subjektivne) kažejo, da otorci shodijo od 9. do 16. meseca (plus ekstremi).
Raziskave so pokazale, da ženski menstrualni ciklus traja 28 dni. Izkušnje (subjektivno) kažejo, da traja od 3 tednov pa do 60* dni (spet so potem tu ekstremi).
Raziskave so pokazale, da povprečen Slovenec na leto spije 13l (al kolk že) alkohola. In spet subjektivno: eni sploh ne pijejo alkohola, drugi ga pa spijejo po galone.

Poprečni Slovenc ne obstaja. Poprečje je statistična spremenljivka in se lahko zgodi, da nihče v celi Sloveniji ne spije poprečno količino alkohola. Eni pač tankajo več, drugi manj. V poprečju (statistično) vsi enako.

Skratka, napačno tolmačiš raziskave. Verjetno iz kakšneg wc-cajtunga.user posted image

Obstaja splošni trend, a so od tega tudi odstopanja - pisan, barven svet.

Znanje je meni sveto. A mi enako pomeni znanje nekega izobraženca kot tudi znanje ene navadne kmečke ženice. Oba nekaj vesta, od obeh se lahko česa naučim.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 338
21.5.2011 0:57:00   
dadd0
Večina pravi, da ne, da je pomembnejša "splošna razgledanost in srčna kultura", hkrati pa večina ne definira, kaj ta splošna razgledanost v praksi pomeni. .

Po moje je "splošna razgledanost" v rokah ničvedca predvsem oksimoron. Lahko se uporabi kot analgetik (brez recepta, ali po receptu babice). Pravzaprav sodobni substitut za nravstveno spričevalo ali kakšno drugo diplomo, ki je  hkrati tudi opravičilo za nedosežene sanje. user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 339
21.5.2011 7:34:21   
Anonimen

zakaj ne definiraš razgledanosti samo z vsem ostalim?

saj eni jo. Ankica. in še kdo drug tudi npr. 

Definiraš jo z vsem ostalim, s splošno vsakdanjo prakso, kot jo definira tudi Ankica., npr. tukaj:

Ah, na kratko: uni stric: ne, ni niti goljuf, niti prevarant (predsodki ali stereotipi?). Je pa poseben, izstopa iz celotne družbe, hipi po duši. Ta stric potuje po svetu, tako da štopa, je priden in iznajdljiv, kaj popravi in v zameno dobi prenočišče, hrano. Vem, da je šel v J. Ameriko tako, da je delal na eni španski al kaj je že bila čezoceanki na črno (ne me prašat, kako, ampak mu je uspelo). In ne, ne posluša naštetih oper, ne hodi v galerije, druži se z navadnimi ljudmi, spoznava svet na ulicah, pod zvezdami na plaži, na trgatvah,... Kulture, zgodovine in navad naroda ne spoznaš v hotelu s 5. zvezdicami ali milanski Scali, spoznaš ga v pogovoru z ljudmi, v kafiču, na ulici mest, vasi...

Hkrati, ko zanika vpliv kulture, konkretno opere v milanski Scali (kjer sta dva kulturna fenomena, opera kot glasbeno delo, ki je preživelo stoletja in še vedno navdušuje kot tako, in opera kot zgradba, ki kot taka še vedno navdušuje), zanika tudi vpliv izobrazbe. Koji butelj moraš biti, da sezidaš opero, da ta stoji; da jo napišeš, in jo ljudje poslušajo in, pazi!, da namesto da posedaš na ulici, vstopiš v zgradbo in tam poslušaš.  Zanika kulturo, zanika izobrazbo (kdor je sezidal opero, je to gotovo naredil po preblisku, ki ga je dobil na klepetu na ulici)., in čeprav pravi, da ta ni pomembna, je pomembna, toliko bolj kot vehementno dokazuje, da ni. Manjši vpliv bi ji pripisovala, če bi rekla ok, pomembna je. Z zanikanjem pa ji daje samo še večjo težo.

Mimogrede, Ankica., zakaj tvoji otroci hodijo v vrtec, ko se na ulici človek nauči vsega?

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 340
21.5.2011 7:38:01   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: dadd0

Večina pravi, da ne, da je pomembnejša "splošna razgledanost in srčna kultura", hkrati pa večina ne definira, kaj ta splošna razgledanost v praksi pomeni. .

Po moje je "splošna razgledanost" v rokah ničvedca predvsem oksimoron. Lahko se uporabi kot analgetik (brez recepta, ali po receptu babice). Pravzaprav sodobni substitut za nravstveno spričevalo ali kakšno drugo diplomo, ki je  hkrati tudi opravičilo za nedosežene sanje. user posted image user posted image

Mislim, da te je čas rahlo prehitel.
Danes v življenjepisih ne piše več dipl. pravnik ampak splošni razgledanec.

(odgovor članu dadd0)
  Neposredna povezava do sporočila: 341
21.5.2011 7:48:14   
Anonimen

Raziskave (objektivne) so pokazale, da povprečen otrok shodi pri 13. mesecih. Izkušnje (subjektivne) kažejo, da otorci shodijo od 9. do 16. meseca (plus ekstremi).
Raziskave so pokazale, da ženski menstrualni ciklus traja 28 dni. Izkušnje (subjektivno) kažejo, da traja od 3 tednov pa do 60* dni (spet so potem tu ekstremi).
Raziskave so pokazale, da povprečen Slovenec na leto spije 13l (al kolk že) alkohola. In spet subjektivno: eni sploh ne pijejo alkohola, drugi ga pa spijejo po galone.
Poprečni Slovenc ne obstaja. Poprečje je statistična spremenljivka in se lahko zgodi, da nihče v celi Sloveniji ne spije poprečno količino alkohola. Eni pač tankajo več, drugi manj. V poprečju (statistično) vsi enako.

Skratka, napačno tolmačiš raziskave. Verjetno iz kakšneg wc-cajtunga.user posted image

Povprečje je ena od statističnih kategorij (očitna zelo prikladna v splošni razgledanosti?). Sama po sebi ne pomeni tolmačenja raziskave, pomeni samo prepis prvega podatka.
Obstajajo tudi druge statistične kategorije, ki povedo, kako se opazovana kategorija obnaša - od modusa in mediane, do variabilnosti kot osnovnih pokazateljev. Uporaba več kot ene kategorije bo pripeljala do tolmačenja rezultatov.

< Sporočilo je popravil milijonarka -- 21.5.2011 7:50:07 >

(odgovor članu dadd0)
  Neposredna povezava do sporočila: 342
21.5.2011 8:51:50   
pelin
 Priznam nisem prebrala vseh postov v tej dooolgi debati in mogoče je katera  že napisala kaj v tej smeri, pa vendar...Sama sem v podobnem položaju kot Kola, vsaj kar se tiče izobrazbe v zakonu, s tem, da sem jaz tik pred drugo diplomo...Ko sva z možem začela, sva bila še najstnika, oba s srednješolsko izobrazbo v žepu in s sto in enim načrtom za življenje. Skupaj in hkrati vsak v svoji smeri  sva nekako gradila svoji "življenjski" karieri do danes...Oba sva zaposlena v poklicu, ki ga večino časa ne bi zamenjala za nobenega drugega, poklic, ki nama je v veselje, ki naju dviguje , izpolnjuje....Pred leti sem tudi sama imela nekakšno krizo oz. občutek, da bi bilo dobro mojega praktika spraviti tudi višje po teoretični  izobraževalni lestvici...Pa sem ga masirala in mu predlagala sto in eno varianto, on pa me je bolj za šalo kot zares odpravljal z različnimi izgovori...Potem pa je počilo enkrat, ko sem se že tretjo noč učila kot neumna do treh zjutraj (to sem velikokrat počela, ker mi čez dan škrata pač nista dala miru )za en ekstra zagamani izpit...Sortirala sem mu celo paleto adutov, zakaj sem jezna, nezadovoljna in razočarana...Zdelo se mi je namreč, da sem njega v vsej svoji vnemi po izobraževanju pustila daleč zadaj in da je on obsedel na mestu, kjer je bil čisto na začetku najine skupne življenjske poti. Da ni v vseh teh letih vložil nobenega truda vase, da bi osebnostno zrasel, skratka, da ga je povozil čas, ter da imam občutek, da je svoje sanje in načrte kar pospravil... Da se  zakonu na tem področju trudim le jaz on pa je tam kjer je bil pred leti..Bil je očitno šokiran in prizadet in sva kar krepko zaropotala...končno. Končno pravim zato, ker so se mi po svoje kar dobro odprle oči po tistem pogovoru...Razložil mi je, da on ni vrgel puške v koruzo in opustil svojih načtrov, temveč, da so se le ti skozi leta spremenili, tako kot so se spremenile njegove želje. Da se je on našel v poklicu, ki ga sedaj opravlja, da si je pridobil in vsakodnevno pridobiva toliko praktičnega znanja ki ga potrebuje,  prav pri praktičnem delu in mu ga noben faks ne bi mogel dati, da je prav zaradi tega tako uspešen v svojem poklicu ( kar je po pravici povedano res), ker je začel skoraj na dnu , ker ga srčno rad opravlja in si sebe ne predstavlja drugje...Pa sva zaključila...

Mislim, da je v takšnih partnerskih odnosih kot je moj, Kolin ...Pepcin.., Lojzkin...problem v tem, ker ima včasih eden izmed partnerjev občutek , da samo on vlaga v svoj in hkrati partnerski razvoj, rast le tega...drugi pa taca na mestu oz. je nekako ostal zadaj, ter se na videz skozi življenje "šlepa" na partnerjevih plečih..
Če gre tu le za občutek ( tako kot je šlo pri meni), je dobro, če se v svoji ambicioznosti in izobraževalni mrzlici malo ustavimo in spoznamo da vsi nimamo enakih življenjskih ciljev oz . nas k enako zastavljenim ciljem vodijo različne poti.. ...Če pa tu ne gre le za razmišljanje in je partnerjevo stagniranje, vegetiranje in življenje na mestu  resnično....potem je pa to res žalostno...Pa  tudi to je nekim ljudem življenjski smisel in tudi marsikateri partnerski odnos na ta način v resnici deluje...

(odgovor članu kola)
Neposredna povezava do sporočila: 343
21.5.2011 9:02:31   
Kerensa*
absolutna resnica ne obstaja, obstajajo pa večje verjetnosti, da stopnja izobrazbe vpliva na določen način obnašanja in razmišljanja. 

Tudi to smo že ugotovili, ja. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 344
21.5.2011 10:06:00   
Anonimen

Povprečje je ena od statističnih kategorij (očitna zelo prikladna v splošni razgledanosti?). Sama po sebi ne pomeni tolmačenja raziskave, pomeni samo prepis prvega podatka.
Obstajajo tudi druge statistične kategorije, ki povedo, kako se opazovana kategorija obnaša - od modusa in mediane, do variabilnosti kot osnovnih pokazateljev. Uporaba več kot ene kategorije bo pripeljala do tolmačenja rezultatov.

Ah, no, glej ga zlomka. Se strinjamo. Od ene do druge skrajnosti in vse vmes.

Za druge komentarje pa: če se ima nekdo za tako zelo izobraženega in splošno razgledanega, potem od njega ne pričakujem manipulacije odgovorov, niti ne pričakujem dlakocepljenja, niti polaganja besed v usta, niti prevračanja vsebine napisanega. Dadd0 (Bakfark?), nisi razumel napisanega, niti nisi skušal razumeti (kar ne pomeni se strinjati).

Mili, nikjer nisem napisala da tisti stric zanika opero ali izobrazbo. Samo v opero ne hodi, ker nima dinarčkov. Znanje pa si pridobiva na drugačne načine, a to ne pomeni, da s tabo ne bi mogel udarit ene konstruktivne debate o bilo čem ali da je tup in ne ve ali razume, kaj se dogaja po svetu.
Moji otroci v vrtcu? Kje pa sem napisala, da mi je izobrazba/znanje/splošna razgledanost nepomembna? Potem ne razumeš, kaj sem želela povedat.

Pa bom drugače vprašala:
Menda se vsi strinjamo, da višjo kot imaš izobrazbo, več znanja imaš in z višjo izobrazbo pride tudi bolj ozka specializiranost (stokovnost). Načeloma gre s tem v roki tudi širša razgledanost (ni pa nujno).

AMPAK: ali dopuščate možnost, da nekdo s poklicno šolo mogoče celo zna toliko kot nekdo s faksom? Da je ravno tako široko razgledan, hodi v gledališče, muzeje, potuje, bere in razume Nietzsche-ja.....

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 345
21.5.2011 10:20:38   
Anonimen

Mili, nikjer nisem napisala da tisti stric zanika opero ali izobrazbo. 

Za strica ne vem, a zanikaš jo ti. Kulture ne spoznaš v milanski Scali, ampak na ulici, to je tvoje stališče.

Moji otroci v vrtcu? Kje pa sem napisala, da mi je izobrazba/znanje/splošna razgledanost nepomembna?

V tem istem odstavku, in še v kašnem prej. Vse se da naučiti na ulici.

< Sporočilo je popravil milijonarka -- 21.5.2011 10:22:07 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 346
21.5.2011 10:32:33   
mateyka
Pa bom drugače vprašala:
Menda se vsi strinjamo, da višjo kot imaš izobrazbo, več znanja imaš in z višjo izobrazbo pride tudi bolj ozka specializiranost (stokovnost). 

zdaj si me spomnila na knjigo od Vida Pečjaka - tehnike kreativnega mišljenja (ali nekaj podobnega)
tam on specifično obdela to "specializiranost" poklicev. omenja zvonovo krivuljo, kjer se kreativnost manjša s stopnjo specializacije. omenja študije, ki ugotavljajo, da bolj ko specializacija subjekta raste, težje je misliti "out of the box" in biti inventiven na področju kjer se specializiraš.
tako da je zanimivo, da ti več znanja lahko prinese tudi kreativno revščino.. something to think about and be humble imo user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 347
21.5.2011 10:34:46   
dadd0
Dadd0 (Bakfark?), nisi razumel napisanega, niti nisi skušal razumeti (kar ne pomeni se strinjati).

Bolj verjetno je, da ti nisi razumela mene. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 348
21.5.2011 10:35:53   
mateyka
miljonarka, zanima me kako bi ti rešila "problem" človeka, ki je razgledan, pa si ne more privoščiti milanske scale? user posted image  btw, to je tudi moj "problem" user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 349
21.5.2011 10:38:30   
mateyka
dadd0, vsi smo te razumeli (imho), samo tebe ne zanima neka konstruktivna debata - si art pur l`artist retorike v tem primeru.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.