liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin Odlicno je umescen, saj partnerski odnos ni rdeca nit razprave. Sicer me zalosti sprenevedanje o temi debate, ker tezko verjamem, da nekdo lahko sodeluje v debati, ne da bi vedel o cem je debata. Vendar, ce je slednje le res... debatiramo o vpliv izobrazbe na maloumnosti tipa: - ce si izobrazen ne mores biti razgledan - izobrazeni so omejeni, ker niso razgledani - izobrazba te oropa osnovnih cloveskih in moralnih obcutij - izobrazeni se izobrazujejo zgolj za to, da bi imeli vecje place - vsi izobrazeni so napihnjeni in imajo kompleks vecje vrednosti, sicer so pa nesposobni butli itn... Ma daj.....rdečo nit razprave smo že davno izgubili......baje smo osebno obračunavali in je bilo precej postov izbrisanih s strani RR...... Namreč teh maloumnosti, ki jih navajaš jaz osebno nikjer nisem zagovarjala..... Seveda je, zato pa ima metodologijo, ki mora zagotoviti kriticno presojo. Na primer - v primeru "splosno uspesne" osebe z osnovnosolsko izobrazbo si izpostavila neprimeren primer ker nisi uporabila nobene kriticne presoje. Zato si pa potem umaknila in nehala trditi, da je predstavljen primer zgled "splosno uspesnega" posameznika z zgolj osnovnosolsko izobrazbo. Za razliko od te subjektivne presoje, vsaka raziskava, ce sploh pretendira biti raziskava vnaprej mora dolociti metodologijo, torej nekatere pojave ze vnaprej eliminira oz. jih prepozna kot neustrezne/neprimerne... Torej v prvem subjektivnem primeru nimamo kriterijev, pri raziskavi imamo kriterije. Neprimeren primer je bil zgolj s tvojega znanstvenega vidika.....zame je bila Kerensa takrat in je še zdaj primeren primer.....pa čeprav ne hodi na leto trikrat v Metropolitanko......recimo primera Elvisa iz Pušče nisem mogla dati, ker ga ti ne poznaš.....opisavati na dolo in široko pa se mi ni dalo "primera", ki si ga provokativno želela.......ena uporabnica RR tukaj je še taka, ki je zelo razgledana na področju, na katerem se sploh ni izobraževala (vendar tvojim zahtevanim pogojem ne bi zadostila, ker je izobrežena).....obvlada pa CSD problematiko, predvsem prejemke iz naslova Zakona o starševskem varstvu in družinskih prejemkih v nulo, da se lahko pred njo skrije skoraj vsak svetovalec CSD....... In od tega t.i. primera se nisem ogradila, ampak sem bila presenečena, skoraj šokirana ob tvojem odzivu na "primer Kerensa".......zato nisem več prilivala na ogenj, ker si jo že ti "napadla"......oz. po svoje interpretirala njeno t.i. nerazgledanost, lenobo, kriminalno preteklost......... Zame je pa Kerensa še vedno primer uspešnega posameznika, ki z razgledanostjo kompenzira svoje pomanjkanje izobrazbe.....pa čeprav se z njo vedno ne strinjam, vendar sem uporabila kritično presojo in odstranila ta subjektivni vpliv čustev....in zame bo to ostala, pa čeprav ne spada v splošni kalup raznoraznih raziskav.....oz. takega primera verjetno tam sploh ni.....zato seveda ne obstaja......izbrisani tudi bojda niso obstajali, ker jih na papirjih ni bilo prikazanih....... Ne gre pozabiti na kriticno misljenje in presojanje. Ne glede na to, kako se nekaj predstavi (zato je treba pogledati podatke in ne zgolj predstavitev) vedno lahko kriticno presojas o veljavnosti predstavitve. Res pa je, da za tovrstno kriticno razmisljanje potrebujes podlago in znanje, ki se v najvecji meri pridobi z izobrazevanjem. Se strinjam......potrebuješ znanje.....in tisti, ki je to študiral in še v službi dela na tem področju ima tovrstnega znanja precej več kot tisti, ki je študiraj umetnost in igro ali pa razredni pouk....... Ce ti ena raziskava ne more dati objektivno sliko vzames vec raziskav na isto temo, pa kompariras in preverjas metodologije in podatke, sicer je tovrstna tolazba (skupkov objektivnega in subjektivnega torej neprimerno v enaki meri kot moja subjektivna presoja po pogledu cez plot k sosedovim) zgolj tolazba. Lahko vzamem več raziskav....in jih vzamem....o temi, ki me blazno zanima......vpliv izobrazbe na obnašanje ljudi me pač ne in ne bom šla iskat in brat 10 raziskav na to temo.....sem na splošnem forumu in tu, kakor na raznoraznim debatah na kavi, ali na pikniku uporabim tisto znanje, ki ga imam v glavi...... Predpostavka, da te vsak, ki raziskavo dela hoce zavajati, prirejevati rezultate, ogoljufati. To sicer nima veze z izobrazbo (!?) ima pa s stanjem duha. Evo, vidiš, spet si vpela svojo subjektivno oceno razlage mojega mnenja zgolj zato, da lahko na prefinjen način žališ.......moram pa priznati, da ti ta prefinjenost gre zelo dobro od rok...... Mnenje kot tako ne potrebuje ne argumenta ne raziskave. Povsem nesmiselno pa ga je zoperstavljati argumentu a se vecji nesmisel je z mnenjem dokazovati neveljavnost argumenta. V taksnem primeru mnenje postane instrument za neosnovano omalovazevanje veljavnih konkluzij, zgolj zato, ker se s sklepom ne strinjamo, kar govori o marsicem, najbolj pa o stanju duha in nezmoznosti utemeljene razprave, saj se mnenje po svoji naravi zgolj lahko predstavi, ce pa zelis razpravljati o pravilnosti mnenja pa zaides na podrocje argumentiranosti (premis, konkluzij, veljavne izpeljave...). A te lahko vprašam kaj ti sploh počneš na RR forumu......? To je namreč splošni forum.....kjer so zbrani ljudje vseh vetrov, vseh profilov, raznoraznih izobrazb...... Jaz za zadeve, ki jih jaz recimo obvladam v nulo in o teh niti ne govorim na forumu.....ker itak večino ljudi ne zanimajo, izberem specializiran forum zato (res je pa, da imam srečo, da tak obstaja), izkoristim seminarje, kosila....in tam potem strokovno argumentiramo to, kar vemo........ Na RR pa ljudje hodimo, predvsem tisti, ki smo tu med službo, da se malo sprostimo med tem časom, ko po dveh urah buljenja v številke in tekste rabimo nekaj, da nam za nekaj minut odvrne pozornost od dela....... Ti pa vsako debato pelješ na področje, ki ga zgolj ti obvladaš in se potem začneš argumentirano norčevati, na prefinjen način sicer, iz stanj duha ostalih uporabnikov in uporabnic, iz njihove neumnosti, iz njihove nerazgledanosti, neizobraženosti, zgolj zato, ker po tvojem mnenju napačno in nepravilno argumentirajo....... No, pa sem zdaj začela tudi jaz z medsebojnim obračunavanjem....... Pa še lažje mi je.......
< Sporočilo je popravil liliana -- 20.5.2011 10:59:47 >
|