|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  140 141 [142] 143 144   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Z-majčki 2009 - 3.del
29.3.2011 9:10:39   
PapuaNG
jutro,


mi smo boljš-mulo je spal do osmih user posted image No, ne morem rečt, da ni pasalo malo potegnit. Včeraj sva bila pri P in je zgleda samo prehlad. Še dobro, da je bil vikend vmes-za prehlad dobiš baje samo tri dni bolniške user posted image Me zanima, kok časa bi bil spet v vrtcu, če bi šel ves smrkast pa kašljast nazaj. Kakorkoli-jutri gre v vrtec, če danes ne bo driske. Je včeraj spet neki drisknil, ampak pomoje je res to od sluzi iz nosa, ker zjutraj pa zvečerj je bil pa normalen drekec. Eh kaj se menimo-o dreku user posted image Aja, moram pa prav pohvalit našo novo P-naš ima blazen strah pred ambulantami in ga zna vedno prav fino pomiriti. No, vsaj za silo user posted image

O, zdej mi je pa burek zapasal, je lih ali en na radiu z burekom user posted image

(odgovor članu nikolet)
Neposredna povezava do sporočila: 3526
   RE: Z-majčki 2009 - 3.del
29.3.2011 9:36:20   
Katarina_K
Po dolgem času en velik HEJ.
Nimam kaj dosti časa...ob dveh mulčkih. Vidim da si "pridno" predajate štafeto bacilov. Žal tudi sama pri Simonu nimam sreče - od januarja dalje, ko je šel v privat vrtec, je non-stop bolan. Vsakič na pljučkih, tako da sem ga kar izpisala. Je bil revček v treh mesecih le 10 dni zdrav, vmes pa sami bronhitisi, pri zadnjem bronhiolitisu je celo pristal v bolnici. Zdaj je na komisliji še predlog za 2 tedna zdraviliškega zdravljenja na Debelem rtiču.
majana79 dr. Voduškova (v Dravljah) dela tudi teste za alergije za odrasle. Preverjeno, sem bila 2 tedna nazaj tam z Emo. Sva šli obe samoplačniško in sva čakali 3 tedne. Pregled stane 100 eur, pa če je treba dati še kri, še dodatnih 25 eur. Žal ima Ema alergijo na kravje mleko. Sama sreča, da je še na mojem mleku. Čez en mesec se mi zaključuje porodniška in se mi sanja ne, kako ji bomo nadomeščali mlečne obroke. Je imela kakšna otročka z alergijo na KML? Tisti Pregomin je ogaben in tamala niti ust ne odpre.
Mejte se, pa ne preveč delat. user posted image


(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 3527
   RE: Z-majčki 2009 - 3.del
29.3.2011 10:13:09   
ledenka
jutro, a je bla noč? user posted image  

na šihtu hočejo pa, da delam... eh. mam občutek, da bom spet letela po M, danes zjutraj je bil precej čuden user posted image  sicer brez vročine, ampak neki siten, tečkast...

_____________________________

Никогда и ничего не просите! Никогда и ничего, и в особенности у тех, кто сильнее вас. Сами предложат и сами все дадут!


(odgovor članu Katarina_K)
Neposredna povezava do sporočila: 3528
   RE: Z-majčki 2009 - 3.del
29.3.2011 10:22:19   
PapuaNG
Katarina, a si morala plačat za tamalo? Ker Voduškova ma itak tut koncesijo pa se da z napotnico prit (vsaj jst sm bla z mulčkom tam na ta način, da ni bilo treba čakat preveč). Sicer ima pa tut naš mulček alergičen na KML pa jajca, pa ga uspešno filamo s Pregominom. Je bil pa najprej na aptamil soja (še nisem vedela, da fantki tega ne smejo), pol sem ga pa počasi navadila na pregomin tako, da sem mešala sojo pa pregomin. Drugače maš pa tut alernovo se mi zdi-če prav vem, jo maja za tamalo uporablja. Jst pa počasi že razmišljam, da malemu ne bi več sploh tega adaptiranega dajala. Sicer je res praktično, ker ponoči samo zmešaš, če je treba, ampak po drugi strani je pa drago kot hudič. Za kašice pa to pa itak nucamo neko mešanico sojinega pa riževega. Tut v vrtcu imajo samo sojino. Če bo šla mala v vrtec, moraš prinesti zdravniško potrdilo, da je alergična - to napiše pediater. Drugače pa - koliko je pa alergična tamala? Ker pri našem je tako, da kravje mleko lahko uživa v majhnih količinah-npr. mu naribam malo parmezana na makarone al pa malenkost masla dam v omako, pa se mi zdi, da ni panike. Tut malo sladoleda lahko poje...jajc mu pa raje ne dajem preveč oz razen v kakšnih kolačih jajc sploh ne je, ker ga blazno zvija potem ponoči.

(odgovor članu Katarina_K)
Neposredna povezava do sporočila: 3529
   RE: Z-majčki 2009 - 3.del
29.3.2011 10:32:20   
betty.ford
dobro jutro!

sem šla kar še malo zaležat. user posted image  priznam, da me tale sprememba ure zjutraj mede. danes še počivam, jutri pa prostovoljno garam.

še prej ima mulček zobarja in me je kar groza, ker imam občutek, da ne bo pustil vrtat pa še nos ima zabasan. al mu čem prestavit? mah; pogovarjala se z njim ne bom nič, ker se mi zdi, da je potem samo slabše. zadnjič, ko si je pustil vrtat, sva samo uletela v ambulanto in je šlo. če mu pa razlagam pa se z njim pogovarjam pa cincat začne,...

za četrtek tudi jaz premišljujem, da bi se vam pridružila pri večerji. ampak je še 50-50. bi vas rada videla v živo, čeprav imam občutek, da bi težko prišla do besede user posted image

v vrtcu pa je naš zmajček pravi vzor drugim user posted image
je prvi za mizo, ko je treba jest, je prvi na ležalnikih, ko je treba spat,... skratka, same hvale. služi svojemu imenu.user posted image  ima pa luštni vzgojiteljici, ki ga znata odlično usmerjati.
je pa tako, da zna udarit in se postavit zase. večkrat moram doma njega kregat zaradi fizičnega nasilja nad starejšim kot pa starejšega.

grem še malo na sprehod. se dela lep dan. lepo mi bodite!

(odgovor članu ledenka)
Neposredna povezava do sporočila: 3530
   RE: Z-majčki 2009 - 3.del
29.3.2011 10:55:57   
ledenka
betty, pridi user posted image

_____________________________

Никогда и ничего не просите! Никогда и ничего, и в особенности у тех, кто сильнее вас. Сами предложат и сами все дадут!


(odgovor članu betty.ford)
Neposredna povezava do sporočila: 3531
   RE: Z-majčki 2009 - 3.del
29.3.2011 11:01:25   
Katarina_K
Ja, sem plačala 125 eur za pregled, ker mi pediatrinja sploh ni verjela, da je lahko alergična in nisem dobila napotnice. Mi pa bruha takoj po vseh adaptiranih mlekih od prvega dne dalje. Ne prenese nobenega izdelka iz kravjega mleka. Skoz sem samo poslušala, da naj jo dojim do enega leta, potem pa ji dam alpsko mleko. Saj pravim - sama sreča, da imam dovolj svojega mleka. Je pa seveda zdaj panika, ko se počasi zaključuje porodniška.
Pri nas se je Simon pri kakih 15 mesecih odstavil od flaše in upam, da se bo Ema tudi, da vsaj s tem ne bo težav, katero mleko ji dajat v flašo.
Še nekaj - ima še katera zmajčka, ki ji povsem nič ne govori? Naš samo čeblja...baba, mama, gaga, tata... Nič od nič. Me že kar skrbi, ker sploh ne kaže intersa, da bi karkoli rekel. Tamala je eno leto mlajša, pa je bolj gobčna kot on.

(odgovor članu PapuaNG)
Neposredna povezava do sporočila: 3532
   RE: Z-majčki 2009 - 3.del
29.3.2011 11:54:33   
koala.cek
katarina - glede govorjenja ne se sekirat. naš tavelik ni pol toliko govoril pri teh mesecih ko zmajček. še pri dveh letih je kr neki čebljal. tadrugi otrok ponavadi vse oponaša in gre marsikatera stvar hitreje. zdaj pa oba toliko čvekata, da včasih prav glas povzdignim, če sta lahko kakšno minuto tiho.

(odgovor članu Katarina_K)
Neposredna povezava do sporočila: 3533
   RE: Z-majčki 2009 - 3.del
29.3.2011 12:31:18   
majana79
Dan!

Katarina, sem ga naročila pri nas v NM, na eno zasebno s koncesijo, tako da je dobil datum 11.4., na napotnico. Prekrasno. Bomo še naše obiskali pa bo. Hvala za nasvete.

Še danes sem doma, jutri pa se spočit v službo. user posted image Itak bom naslednji teden spet doma, pa da vsaj kako stvar v službi naredim...

(odgovor članu koala.cek)
Neposredna povezava do sporočila: 3534
   RE: Z-majčki 2009 - 3.del
29.3.2011 13:00:02   
PapuaNG
katarina, maš pa eno čudno P. Jst nisem morala nič prepričevat naše. Sicer je bilo pri nas res precej očitno-je imel krvave nitke v blatu, ki so znak alergije, pa zvijalo ga je ful. Na testih (pri 6m) sicer ni nič pokazalo, ampak je tudi zdravnica sama rekla, da pri tej starosti velikokrat ne pokaže, pa tudi kasneje, če alergija ni res huda (ala izpuščaji, napadi itd.). Sem pa sama lahko opazila pri dojenju-ko sem skenslala mleko in mlečne izdelke, problemov ni bilo več. Je bil pa to tudi eden od razlogov za prenehanje dojenja, ker se mi enostavno ni več dalo živeti brez mlečnih izdelkov. Kravjega mleka sicer že sama ne pijem (razen v kavi v baru itd.), ker mi ne paše na želodec, ampak sirček je pa mmmm....user posted image

Mogoče ji res ponudi kakšno riževo mleko-je podobno materinemu mleku, sladko user posted image V kakšnih specializiranih štacunah se dobi tudi jogurte itd (vegi štacune). iz riževega mleka. Baje imajo pa tut v leclercu izdelke iz kravjega mleka brez mlečne beljakovine. Jih sicer še nisem videla, ampak sem tam itak enkrat na sto let. Drugače se da pa čisto normalno živet tut brez mleka in izdelkov iz mleka. Malo je zoprno pri kakšnih obiskih in rojstnih dnevih, ko so torte in podobni kolači, ampak se tudi to da preživet. Še celo sladoled iz sojinega mleka se da kupit. Kako se je pa kazala alergija pri tamali?

(odgovor članu Katarina_K)
Neposredna povezava do sporočila: 3535
   RE: Z-majčki 2009 - 3.del
29.3.2011 13:17:07   
Katarina_K
Meni je Ema "samo" bruhala, ni bilo nobenih krvavih nitk v blatu, dermatitisa... Mogoče ima bolj suho kožo, ampak to jo ima tudi Simon...pa tudi jaz. Sama tudi ne jem veliko mlečnih stvari, tako da je niti prav hudo ni zvijalo. Prve tri mesece je imela 1x, 2x na teden krče...full manj, kot jih je imel recimo Simon, pa ni na nič alergičen. Riževo mleko imam za danes naštimano, me prav zanima, kako ga bo spet spljuvala.


(odgovor članu PapuaNG)
Neposredna povezava do sporočila: 3536
   RE: Z-majčki 2009 - 3.del
29.3.2011 13:30:08   
zoja10
morgen,... smo doma, kje pa drugje...
sicer je bolezen skrivnostno izginila, prav tako kot prejšnji teden, le smrka in kašlja ponoči... zdej že skoraj nič...
jutri  gre v vrtec ker se sicer samo kregamo...

sm prej prvič uporabla metodo da gre sedet na klopco dokler ne uboga , in je zaleglo ene petič ko sm jo nazaj nesla se je odločla da bo pospravla kar je zmetala po tleh...user posted image

zdej spi in se zbuja zaradi kašlja, najbrž ji iz noska teče v grlo.

bajta je bejrut, koga briga... user posted image


(odgovor članu PapuaNG)
Neposredna povezava do sporočila: 3537
   RE: Z-majčki 2009 - 3.del
29.3.2011 13:53:50   
PapuaNG
no sej, vsak otrok po svoje reagira, ampak itak mame najbolje vemo, kaj je res in kaj ne. Pa so pri vas testi kaj pokazali? Aja, pa če enkrat zavrne neko mleko, še ne pomeni, da ga sploh ne bo imela rada. Naš tudi na začetku ni maral riževega ali sojinega mleka samega, ampak samo v kašicah, zdaj ga pa že tut tko pije. Pač, z ničemer ga nismo silili preveč, ker itak nič ne dosežeš. Pa večkrat, če česa noče niti probati, mu najprej pokažem, kako jaz to jem ali pijem in kako 'uživam' v tem, potem pa dostikrat tudi on to proba.

(odgovor članu Katarina_K)
Neposredna povezava do sporočila: 3538
   RE: Z-majčki 2009 - 3.del
29.3.2011 14:45:24   
Katarina_K
Sej ne morem verjet, da je zdele jedla kašo iz riževega mleka. Mislim, da bo šel Pregomin v kanto, če bo takole lepo jedla, kot je zdaj.user posted image
Pri nas so bili kožni testi pozitivni na kravje mleko, pa tudi krvni so nam pokazali alergijo stopnje 2...lih na meji za 3. stopnjo. Pol leta mora imeti dieto, potem pa ponovno testiranje.
Šibava s Simonom zdaj k zobozdravniku - upam, da ne bo preveč kričal tam al pa zobarce ugriznu.user posted image


(odgovor članu PapuaNG)
Neposredna povezava do sporočila: 3539
   RE: Z-majčki 2009 - 3.del
29.3.2011 19:23:39   
šivilja
NO takole punce, jutri moram povedat koliko nas bo.

Torej - četrtek ob 19.30 Separe (na Koprski) - zaenkrat smo:

Ledenka
Majana
Petrazg
Šivilja
Koala.ček


Leela?
Betty?

_____________________________

http://moja-manuma.blogspot.com/

(odgovor članu Katarina_K)
Neposredna povezava do sporočila: 3540
   RE: Z-majčki 2009 - 3.del
29.3.2011 19:49:48   
petrazg
Potrjujem udeležbo za Ajetam...

Vas pridem jutri dopoldan kaj pogledat... zdej smo sami user posted image

(odgovor članu šivilja)
Neposredna povezava do sporočila: 3541
   RE: Z-majčki 2009 - 3.del
29.3.2011 19:58:14   
Leela
leela in maja prideta v četrtek

katarina_K je že leto naokoli, tako hitro. Moj F. pije aptamil adc. na začetku sem mu mešala z navadnim adapt. mlekom, potem sem mu tudi malo cukrala. Drugače pa uporabljam riževe zadeve, sojine zelo malo ker jih do 2. leta ne priporočajo. Bova pa kmalu začela z navadnimi mlečnimi stvarmi.
Za napotnice in preglede ne bi zgubljala besed, ker moraš čisto vse sam zrihtat (če seveda to veš, ti niti ne povejo).

F. ni danes popoldne nič spal, L. cel dan nakladal. Sem zmatrana.

(odgovor članu petrazg)
Neposredna povezava do sporočila: 3542
   RE: Z-majčki 2009 - 3.del
29.3.2011 20:16:14   
majana79

IZVIRNO SPOROČILO: šivilja

Torej - četrtek ob 19.30 Separe (na Koprski) - zaenkrat smo:

Ledenka
Majana
Petrazg
Šivilja
Koala.ček
leela
maja
ajetam




(odgovor članu šivilja)
Neposredna povezava do sporočila: 3543
   RE: Z-majčki 2009 - 3.del
29.3.2011 21:03:55   
koala.cek
pišuka, nimam pojma kje je to. sej bom pogoglala. user posted image  upam le, da me ne bodo poslali na službeno pot. nekaj so mi danes klikaliuser posted image

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 3544
   RE: Z-majčki 2009 - 3.del
29.3.2011 21:56:46   
ledenka
ooooo, bo gneča user posted image  

sicer pa poskušam pripravit kocke do tega, da poskačejo v škatlo...

jutri dopoldan mam pa še zdravniškega, bom do kosila tešča. bljak. mislim, zavarovalnica me pošilja zarad kredita user posted image  med drugim na hiv test user posted image user posted image user posted image user posted image  

_____________________________

Никогда и ничего не просите! Никогда и ничего, и в особенности у тех, кто сильнее вас. Сами предложат и сами все дадут!


(odgovor članu koala.cek)
Neposredna povezava do sporočila: 3545
   RE: Z-majčki 2009 - 3.del
29.3.2011 22:04:21   
maja1488
IZVIRNO SPOROČILO: ledenka

ooooo, bo gneča user posted image  

sicer pa poskušam pripravit kocke do tega, da poskačejo v škatlo...

jutri dopoldan mam pa še zdravniškega, bom do kosila tešča. bljak. mislim, zavarovalnica me pošilja zarad kredita user posted image  med drugim na hiv test user posted image user posted image user posted image user posted image  


Pridem pogledat, če ste kej osivele v letu pa pol kokr se nismo vidle user posted image

Ja, zavarovalnice so čudne. Naju je poslala na zdravniškega s hivom ko sva življenjsko nardila. Mah tut prav. Itak ga plačajo. Sva bla pogojno zdrava.

(odgovor članu ledenka)
Neposredna povezava do sporočila: 3546
   RE: Z-majčki 2009 - 3.del
29.3.2011 22:08:10   
ledenka
sejbjaz mam življenjsko zavarovanje zarad kredita. ampak da ti grejo HIV testirat... ne vem no, lih tko me lahk čez leto pobere kak rak (bog ne daj sicer!) al pa mi jutri opeka na glavo pade

_____________________________

Никогда и ничего не просите! Никогда и ничего, и в особенности у тех, кто сильнее вас. Сами предложат и сами все дадут!


(odgovor članu maja1488)
Neposredna povezava do sporočila: 3547
   RE: Z-majčki 2009 - 3.del
29.3.2011 23:03:36   
lake
Ojla!

Mojga otroka je tale premik ure čist zmešu, zvečer ne spat, zjutri pa ne vstat.

Potrjujem udeležbo za četrtek za mene in Tanjo.

(odgovor članu ledenka)
Neposredna povezava do sporočila: 3548
   RE: Z-majčki 2009 - 3.del
29.3.2011 23:38:04   
PapuaNG
Se pridružujem tistim, ki niso spali čez dan-eno uro sem ga probala uspavati pa ni in ni šlo. Za nameček smo bli popoldne še skoraj dve uri na igrišču, je tekal gor pa dol in nič utrujenosti kazal. Je pa spal zjutraj do osmih, tako da je verjetno to imelo kaj zraven. Jutri pa vrtec in služba, super. Sem se pa zdej tri ure matrala s sodbo in mi že na ušesa gleda ven. Je čist preveč zakomplicirana za mojo raven znanja. Ampak ok, tako se človek največ nauči. Pa da ne omenjam, da imam težji del itak še pred sabo user posted image Bo treba malo poprijet, če hočem še kakšno spisat pred koncem pripravništva...

Aja, moram še fotru darilo za rojstni dan kupit, pa pojma nimam kaj. Masaže ipd odpadejo, je dobil že za novo leto (pa ne vem, če je že ponucal). Vse ostalo itak ma. Sovražim to, ko človek vse ima. Pižamo pa pulover smo mu pa pomoje že tokrat kupil, da ima zalogo za kakšno desetletje. Se je mami pohecala, da mu bo sam flašo vina kupila user posted image

(odgovor članu lake)
Neposredna povezava do sporočila: 3549
   RE: Z-majčki 2009 - 3.del
30.3.2011 7:22:59   
koala.cek
sicer naših mulcev ura ni nič zmešala, zvečer zaspita ko ubita, zjutraj pa tudi kar normalno vstajata. ampak mene pa baše. dan mi je enostavno prekratek. al pa sem postala tko nesposobna, da nič več ne morem narest tko kot bi hotela.

aja, jutro. smo kar fajn spali. user posted image

(odgovor članu PapuaNG)
Neposredna povezava do sporočila: 3550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  140 141 [142] 143 144   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  140 141 [142] 143 144   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Še poznate stare igre? Se jih še igrate?
photo
Igre poznajo vse kulture sveta. Skozi igro spoznavamo sebe in druge, pridobivamo dragocene izkušnje, rešujemo konflikte,...
Pri otrocih je najpogostejši rak kostnega ...
Čeprav rak predstavlja tretji najpogostejši vzrok smrti pri mlajših od 15 let, umrljivost z leti vse bolj pada, tako da ...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?