|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novemberke 2010 IlI. del
8.12.2010 14:09:15   
nadinne
No zgleda sem premalo fiziološke v nosek vlila...bomo ponovili vajo. Z bibopalčko ne morem pucat, ker je predebela, tista črpalka za nosek je pa tud še prevelika, oz, je nosek od male še premajhen. 

(odgovor članu nov2010)
Neposredna povezava do sporočila: 201
8.12.2010 14:35:25   
severnica77
Pozdravjene mamice!

Jaz pa kar ne morem na čisto z branjem toliko se mi je nabralo.

Sedaj sva že en teden doma, ati je šel danes delat in sva prvi dan sama. Kmalu greva po velikega bratca v vrtec.

Dojenje je zalaufalo na polno in sem res fejst srečna. V osmih dneh je pridobil čez 400 g.

Pri pediatru sva naročena en dan preden dopolni en mesec, torej 21.6.2010. Sebe pa pri G še nisem uspela naročiti.

Rojstni list smo dobili po pošti kak teden po porodu, davčno številko dva tedna po porodu. Uredili smo za občinski denar, zavarovanje, otroški dodatek in vrtec. Tako, da imamo to birokracijo kar poštimano.

Starejši je pokazal malo ljubosumja, če smo pa sami pa bratca lubčka in boža in ni nekega ljubosumja.

Nič sedaj pa pičim, da porihtam Luko pa sebe in greva po Lea v vrtec.

(odgovor članu nadinne)
Neposredna povezava do sporočila: 202
8.12.2010 14:35:28   
november2010

IZVIRNO SPOROČILO: nov2010

Hej,

no najprej sem malo pokomentirala za nazaj. sedaj vas pa malo pozdravim.

Zanima me tiste, ki hrantite po flaški koliko vam otroček poje. Mi se hranimo na tri ure in v obroku poje tam nekje med 80-90ml. Stari smo bili 14 dni v ponedeljek. In me zanima ali je to mogoče preveč ali premalo.
Patronažna ni nič kaj konkretno komentirala, se je pa v 6 dneh odkar ga je tehtala zredil za 300g.
Kako pa kaj vam malčki pridobivajo na teži.

No morm letet, ker naš mali alarm kliče.

Uživejte kljub temu deževnemu vrmenu.

moj poje v povprečju okrog okrog 100ml - včasih 90, včasih pa tud 120... je pa zdaj star 1mesec. iz odpustne teže iz p (3090mislm da je blo) smo prišli že na 4300g..... men se zdi to ful ogromn, tud pozna se mu ful (en kup podbradkov :) ), ampak je P rekel da ni panike. Tudi prvi je bil na flaši in ful zalit, ampak tud samo v prvem letu, tako da se ne sekiram okrog tega.

(odgovor članu nov2010)
Neposredna povezava do sporočila: 203
8.12.2010 14:43:00   
ljubljana
IZVIRNO SPOROČILO: simonmojca

zdravo

eno vpr. vem da je že 100_x_ prežvečeno samo nisem sledila dokler nisem začela razmišljat da rabim

Pestunja ali Sling

kaj je bolše za user posted image , bolj enostavno-priročno zame in za user posted image
ker vezat user posted image  a bom znala

moj mali se zelo rad nosi po rokah oz. je v moji blužuni, takoj zaspi pa spi lep čas, če je pa v svoji posteljici pa 30-60min pol ga moram pa spet uspavat

Jaz priporočam trak ker se teža razbremeni čez cel hrbet, v culi je pa vsa teža čez eno ramo.Je pa cula bolj praktična na začetku. Za trak rabiš več časa, da se navadiš.

< Sporočilo je popravil ljubljana -- 8.12.2010 14:52:47 >

(odgovor članu simonmojca)
Neposredna povezava do sporočila: 204
8.12.2010 14:43:08   
Majchi
IZVIRNO SPOROČILO: nadinne
Eno user posted image : kako očistiš nosek novorojenčku? Moja ima vsake par dni zamašen nosek in težko diha...potem pa slabo spi in je, ker jo moti in je seveda sitna. Nekaj sem probala z vatko ven potegnit in pa s fiziološko malo poplaknit, ampak ne gre, ker je smrkelj nekje bolj notri. Ma se mi mala kar smili, ker ji ne znam pomagat. user posted image

Meni so v P pokazali: dojenčka daš ležat na bok, mu zapreš usta in v nosnico 1-2x brizgneš fiziološko. Najboljše kar s ta malo ampulco od Nivee. Čez drugo nosnico prileti ven. Isto ponoviš na drugi strani.
Isto so prijateljci rekli na ORL-ju in mi je zadnjič to demonstrirala na svoji prehlajeni 2,5 letnici. Tamalo je dala sedet in tamala je sama držala eno skledico. Ona ji je pa s plastično posodico (cca. 2 decilitrško) v nosnico brizgala fiziološko. Iz druge pa je ven teklo, zraven pa smrklji dolgi skoraj do pasu. S tem da se punčka zna že zelo dobro useknit, pa je še vseen tok ven letel. In na ORL-ju priporočajo, da zdravemu otroku to narediš1-2krat na dan, prehlajenemu pa čimvečkrat. Ta punčka se je na to že navadila in to dovoli naredit, jaz pa resno razmišljam, kako naj Lano na to navadim. Pri Lukcu pa to že delam vsak dan, počasi se bo navadil.

(odgovor članu nadinne)
Neposredna povezava do sporočila: 205
8.12.2010 14:45:27   
ljubljana
IZVIRNO SPOROČILO: severnica77

Pri pediatru sva naročena en dan preden dopolni en mesec, torej 21.6.2010. Sebe pa pri G še nisem uspela naročiti.

tole pa ne razumem, a je majski?user posted image

< Sporočilo je popravil ljubljana -- 8.12.2010 14:46:17 >

(odgovor članu severnica77)
Neposredna povezava do sporočila: 206
8.12.2010 14:51:31   
Majchi
IZVIRNO SPOROČILO: ljubljana

zdravo

eno vpr. vem da je že 100x prežvečeno samo nisem sledila dokler nisem začela razmišljat da rabim

Pestunja ali Sling

kaj je bolše za user posted image , bolj enostavno-priročno zame in za user posted image

moj mali se zelo rad nosi po rokah oz. je v moji blužuni, takoj zaspi pa spi lep čas, če je pa v svoji posteljici pa 30-60min pol ga moram pa spet uspavat

Jaz priporočam trak ker se teža razbremeni čez cel hrbet, v culi je pa vsa teža čez eno ramo.

Ravno sem hotla še tole napisat. Sem slišala enako kot je napisala Ljubljana. Sama sem zato nabavla Sleepy wrap in ga ni nič težko zavezat. Nimam pa še nekih izkušenj. Enkrat sem ga spečega not zbasala, pa tud trznil ni. Ta drugič ga je pa glih zvijalo in je noter čist popiz.diluser posted image . Jaz sem pa glih mislila, kako ga bom ob krčih tam not nosila. Ampak on se takrat steguje in napenja in mu čist nič ne paše, da ga en tja not tlači ko en rogljiček.
Drugače pa sem slišala od kolegice tudi to, da je Sleepy wrap raztegljiv in da imaš kasneje, ko je otrok malo večji, feeling da bo ven padel. Pa še poleti je zelo vroče. Obojemu bi lahko pritrdila. Ko ga dam nase, se mi zdi, kot da bi še en pulover oblekla, tako je topel. Raztegljiv je pa tudi.

Če pa se odločiš za navaden trak, se ga pa zaveže isto kot sleepy wrap, samo da ni raztegljiv in zarad tega tistega feelinga ni, pa tudi za poleti je navaden bombaž bolj znosen.

Pestunjo mi je pa sestra kupila, ampak sem jo zamenjala za sleepy wrap. Doma sem jo seveda probala in res zelo občutila težo na eni rami. Pa še komaj komaj sem tamauga noter stlačla, pa je bil dober teden star. Res ne vem kako nosiš 6-mesečnega otroka. Ne vem, majhno se mi je zdelo...

(odgovor članu Majchi)
Neposredna povezava do sporočila: 207
8.12.2010 14:54:41   
Majchi
Ooo Severnica, dobrodošla nazaj! Pa lepo ime ima tvoj fantek, heheuser posted image .

(odgovor članu Majchi)
Neposredna povezava do sporočila: 208
8.12.2010 14:57:48   
Majchi
IZVIRNO SPOROČILO: nov2010

IZVIRNO SPOROČILO: Majchi

Pa še za ene kapljice sem izvedela, in sicer Coliprev (http://www.coliprev.si/). Tole gremo takoj kupit in probat.

Majchi mi imamo te kapljice -ColiPrev in nam res pomagajo. Upam, da bodo tudi vam.

Sva danes s Simonmojco študirali kje jih dobiti. V javnih lekarnah po Lj. jih nimajo, v zasebnih pa ja. Preverila sem dve, Brod in Nove Poljane. Obe jih imata in sprejemata naročila tudi prek neta. No, če jih bo še katera slučajno hotela kupit, da ne bote preveč iskale...

(odgovor članu nov2010)
Neposredna povezava do sporočila: 209
8.12.2010 15:28:16   
penelopa1
Pozdravljeni punce, evo nas iz pedijatra....ta mali ful dobro napreduje, zredil se je 400 g v enem tednu tko da zdaj bom bolj mirna glede hranjenjeuser posted image ...Moj fantek spije 50-60 ml na obrok, hrani pa se na 2 ure, star je 5 tedne in 2 dni user posted image
Hvala vsem glede nasvetov kako očistiti nosek...lih včeri je mal bolj teško dihal, dala sva fiziološko sam pa nisva vedla kako potegniti ven...bova probala to kaj ste napisaleuser posted image
Zanima me kako pogosto imate obiske? Nidva v bustvo razen staršev nobega nisva še povabila, čakava da ta mali mal zraste...tudi bojiva se zaradi prehladov.
Pa še to: a mogoče katera uporablja un pripomoček za bočno spanje? Nidva sva ga kupila, po nasvetu zdravnika...mali se je na začetku ful pritoževal zdaj pa se je navadil in lepo spančkauser posted image

Lepo bodite, čeprav je danes res grozno vreme, sam za user posted image

< Sporočilo je popravil penelopa1 -- 8.12.2010 15:43:27 >

(odgovor članu Majchi)
Neposredna povezava do sporočila: 210
8.12.2010 15:52:10   
nadinne
majchi...hvala za nasvet za pucanje noska. Bom probala čeprav že vidim kako bo mala prostestirala z glasnim jokom user posted image Ampak bo pa potem manj joka pri spanju in kreganja pri dojenju user posted image

No jaz sem spet sama...danes mi je pa res taka turoba...vreme je res depresivno...upam da me ne bo kaj zvilo, zaenkrat sem ok.

Še ne user posted image : naša mala ponoči grozno "glasno" spi, poleg tega da se zbuja na eno do 2 uri. Non stop stoka, jokca, brunda itd...seveda posledično jaz ne spim popolnoma nič. Kako vam ratuje spati? Že 3 noči nisem nič spala in ponoli se mi kar trena...ko jo je trena nahranit se mi to tako upira, da ji je danes moj dal kar flaško, ker jaz nisem bila sposobna imeti oči odprtih! Zanimivo pa potem, da podnevi pa ni pans da bi zaspala, sploh nisem zaspana user posted image Prejle sem eno uro lećala na kavču, da bo zaspala, ker mala mirno spi, ampak nisem mogla. Tako da ne vem koliko časa bom še zdržala, ker sem ponoli in zjutraj potem kot zombi.

(odgovor članu penelopa1)
Neposredna povezava do sporočila: 211
8.12.2010 16:15:51   
Sunday
Pozdravljene!
Novo temo imamo, jaz sem pa komaj danes uspela do nje pridit.
A ima še katera občutek, da ji zmanjkuje časa?
Dojenje, jaz zdaj dojim najlažje na boku, brez, da ji z eno roko glavico podpiram,
se mi zdi, da je Pii tako veliko lažje, jaz sem pa manj zlomljena. Z eno roko, moram itak joško držati, da je ne zadušim, ker imam tako velike prsi

Nosek pa čistimo z Physiodose pumpico in fiziološko in nam kar gre. 

Zdaj grem pa hitro posodo pomiti, če bo seveda še spala ta čas.
In upam, da mi še danes uspe od pete strani naprej prebrati.

Aja, a je katera že napisala, kaj pogledajo na sistematskem pregledu?

(odgovor članu nadinne)
Neposredna povezava do sporočila: 212
8.12.2010 16:17:32   
Soncchhek
ojla
pozdravljene še od mene.

enostavno ne utegnem do računalnika, ker sva s tamalim cele dneve sama...razen takrat ko si očka vzame očetovski dopust.

mi2 se dojiva na polno in da sem na pravi poti, sem dobila potrdilo danes, ko sva bila prvič v posvetovalnici.
smo se v treh tednih poredila iz 2870g na 4 kg, ter zrastla iz 48 cm na 55 cm.

dojit ni lahko. jaz imam mleka očitno dovolj, je pa res da se mi včasih lepo naje in potem pančka nekje od 2-3 in pol urce, včasih pa visi gor ure in ure...pa mu je joška še dudikauser posted image .
meni ni težko....ker vem da bo počasi dobil svoj ritem....in se zraven še faj pocartava.

danes sva bila šele prvič par minutk zunaj.
evo to je vse kar utegnem napisat....

uživajte s svojimi sončki !!!!

(odgovor članu nadinne)
Neposredna povezava do sporočila: 213
8.12.2010 16:43:27   
lottyka
Dober dan,

Se nisem nič oglasila ker se spet borim z bolečo dojko, se mi je ponovilo na istem mestu in imam preveč dela z vsem masiranjem, tuširanjem,...
Bila sem v P in so ugotovili, da sem že dobila menstruacijo user posted image in da od tod krvavitev, ki sedaj že pojenja. Poleg tega sem bila tudi v P Laktariju pri dveh sestrah, kjer pa mi niso znali nič svetovati poleg tega kar že delam, razen ugotovili smo da do tega prihaja, ker Žan ne popije dovolj ven, ker ko pride do gostega mleka je ali že sit ali pa ker mu nikoli ni bilo potrebno kaj veliko sesati verjetno niti ne zna potegniti gostega mleka, in mi zato vedno ostaja notri. Zaradi vseh navalov mleka, mu je skoz mleko teklo v usta, brez da bi posebej vlekel. Edino kar so tam vedeli, da lahko še probam je da otroka stradam, da bo res lačen in si prej pod tušem spravim ven čim več mleka in ga dam potem gor. Ampak to sem že delala, razen da ga nisem prej stradala. Bi bilo pa to potrebno delati pri vsakem podoju, kar pomeni da bi revež bil skoz lačen in mislim da se tega ne bom postopila. Vmes pa seveda masirat zatrdline, ker mi dojke verjetno ne bi zdržale tok čase brez da se zamaši user posted image . Do sedaj sem probala vsak nasvet, tega pa mislim da ne bom. Tako da grem v petek k svoji osebni zdravnici in mislim da bom začela z odstavljanjem, če ne bo imela ona kakšne rešitve. Toliko o radostih dojenja.

dokumenti - zdravstveno še čakam, sem šele v petek poslala kopijo, otroški dodatek imam papirje že doma, samo še izpolnit moram. Imam pa vprašanje - kaj je potrebno na občini uredit? Nimam v spominu da bi bilo kaj potrebno. Al to že osebne delate?

kakec - mi kakamo rumeno in tekoče. Prej je bila vsaka plenica pokakana, sedaj se zgodi da je katera tudi samo čisto malo samo od prdkanja. Ampak večinoma so vse pokakane.

naddine - drži se user posted image

library - zate tud en velik user posted image

čiščenje noska - nalijem fiziološko in pobam ven dobit z svaljkom iz vate. Tako so me naučili. A baby vac se že lahko uporablja pri tako majhnih?

Nič, moram it je čas za tuš, se bo kmalu zbudil. Lep večer vsem.

(odgovor članu Soncchhek)
Neposredna povezava do sporočila: 214
8.12.2010 17:25:15   
aleunam
Čer!

No, to noč pa smo mi imeli "probleme". Včeraj sem namreč malega skopala in ga pristavila k dojki, da se naje. Ampak on se kar ni in ni mogle najesti, bi še. Pa sem ga za par minutk odstavila, dala v posteljico, a ni spal. Ga spet dam zraven, vleče ko nor, zadrema, a ko ga dam v posteljico, se zbudi. Vmes sem ga previjala, podirala sva kupčke... In to je trajalo od pol osme zvečer do polnoči, ko je končno zaspal in spal do 3.30. Jaz sem se že tako sekirala, da ni mleka, da nisem vedela kaj naj naredim. Tik preden je zaspal, sem nameravala pripraviti aptamil. Potem ko se je ob pol štirih zbudil, pa sva se spet "mučila" do šestih, ko sem mu končno pripravila AM, a ni hotel spiti niti požika in zaspal za 3 ure (se je očitno vseeno najedel mojega mleka). Bila sem že čist živčna, ker sem resnično mislila, da mleka več ni, tudi nastavek je bil pogosto prazen. Če sedaj pomislim, se mleko sploh ni uspelo ustvariti, ko je bil ves čas priklopljen.

Ker nisem bila ziher, sem si dopolnde šla črpat. In vesela sem ugotovila, da je bilo v eni dojki 130ml mleka, pa še več bi nateklo, a se mi dalo več črpati. user posted image  Malo prej pa sem si črpala še na drugi in je bilo 80ml (se mi zdi, da mam v desni že od P manj kot v levi), torej sem pomirjena.

Super za nasvete glede izpiranja noska. Tudi midva sva imela danes zjutraj težave, ker je imel poln nosek. Meni je blo ful hudo, ko se je matral vleči joško in vmes dihati. user posted image  Mark tudi večkrat dnevno kiha + poln nosek. A mislite, da je to že prehlad? Malo sumim tudi na suh zrak, ker (še) nimam vlažilca na radiatorju. Ga grem v petek po pregledu kupit.

(odgovor članu lottyka)
Neposredna povezava do sporočila: 215
8.12.2010 17:33:10   
ječi12
soncchhek kaj en mesec mata pa sta ble prvič zunej? kako to?
sicer se ja pa ful zredila in zrastla super!

Sunday na pregledu pogledajo use živo. bezgavke,pljuča,reflekse,hodalni refleks,odzivnost(če mu kšno rupotuljico daš če obrne glavo),če sledi lučki, pogleda ušesa,žrelo,lulčka ali luliko,zmerijo glavico,stehtajo,pomerijo,zmerijo prsni koš....uglavnem use živo. potem pa dobiš še recept za ad3 če ga še nisi,pa v LJ dobimo še napotnico za UZ kolkov.

mi smo danes stari 1 mesec in sva mela pregled. iz 3060g se je zredil na 4100g,in je točno na sredini,potem je pa še za 4cm zrastel in jih ima 55cm.skratka super.

mi nosek pucamo 1x na dan, notr pokapljamo fiziološko,potem pa vn posrkam z aspiratorejm na dah,super gre vn in sm zadovoljna z njim.mamo enga od jane in ma ful mehek tist nastavek in gre ven kljub mejhnim nosnicam.

obrok od našega je 90ml če se nič ne doji,če ne pa malo manj.ampak je to dovolj za tri ali štiri ure,tko da bomo kr na tem ostali,dokler bo dovolj.

(odgovor članu lottyka)
Neposredna povezava do sporočila: 216
8.12.2010 17:49:52   
aleunam
IZVIRNO SPOROČILO: lottyka

Bila sem v P in so ugotovili, da sem že dobila menstruacijo user posted image in da od tod krvavitev, ki sedaj že pojenja.

Kako vedo, da je M in koliko časa po čišči si jo dobila? Meni se je namreč čišča nehala, potem pa se mi je po petih dneh ponovno vlilo. Je možno, da se je ponovno pojavila čišča, ker sem dva dni kolesarila par minutk? user posted image  

(odgovor članu lottyka)
Neposredna povezava do sporočila: 217
8.12.2010 18:21:55   
ječi12
ja aleunam ja je možno da je čišča če si bla preveč aktivna. se tut men dogaja isto,čeprou mam še vedno čiščo,ampak se spomnem od prvič da je možno.

(odgovor članu aleunam)
Neposredna povezava do sporočila: 218
8.12.2010 19:07:08   
lottyka
IZVIRNO SPOROČILO: aleunam

IZVIRNO SPOROČILO: lottyka

Bila sem v P in so ugotovili, da sem že dobila menstruacijo  in da od tod krvavitev, ki sedaj že pojenja.

Kako vedo, da je M in koliko časa po čišči si jo dobila? Meni se je namreč čišča nehala, potem pa se mi je po petih dneh ponovno vlilo. Je možno, da se je ponovno pojavila čišča, ker sem dva dni kolesarila par minutk?  

Dali so me na ultrazvok in videli da čišče ne bi smelo več biti, ker je maternica čisto skrčena, notri ni nič in da to ne more biti drugega kot menstruacija, sem sicer dobila navodila, če v 1 tednu ne neha, da moram k svoji G, ampak sedaj pojenja. Meni se čišča sploh še ni končala ko sem spet močneje zakrvavela. Drugače pa po 6 tednih od poroda čišče ne sme več biti, če je je treba na pregled, da preverijo. Ker do takrat se naj bi maternica čist skrčila. So mi pa tudi rekli, da to ne pomeni da bo M naslednji mesec tud. Je pa tako, da lahko spet močneje zakrvaviš, če ne počivaš dosti in se naprezaš.

eno vprašanje za tiste ki ste na umetnem mleku. A imajo vsi probleme s prebavo in krči al je tud kakšen, ki ga to ob umetnem mleku ne matra. A je to kaj povezano?

(odgovor članu ječi12)
Neposredna povezava do sporočila: 219
8.12.2010 19:41:11   
simonmojca
IZVIRNO SPOROČILO: Majchi

IZVIRNO SPOROČILO: ljubljana

zdravo

eno vpr. vem da je že 100x prežvečeno samo nisem sledila dokler nisem začela razmišljat da rabim

Pestunja ali Sling

Jaz priporočam trak ker se teža razbremeni čez cel hrbet, v culi je pa vsa teža čez eno ramo.

Ravno sem hotla še tole napisat. Sem slišala enako kot je napisala Ljubljana. Sama sem zato nabavla Sleepy wrap in ga ni nič težko zavezat. Nimam pa še nekih izkušenj. Enkrat sem ga spečega not zbasala, pa tud trznil ni. Ta drugič ga je pa glih zvijalo in je noter čist popiz.diluser posted image . Jaz sem pa glih mislila, kako ga bom ob krčih tam not nosila. Ampak on se takrat steguje in napenja in mu čist nič ne paše, da ga en tja not tlači ko en rogljiček.
Drugače pa sem slišala od kolegice tudi to, da je Sleepy wrap raztegljiv in da imaš kasneje, ko je otrok malo večji, feeling da bo ven padel. Pa še poleti je zelo vroče. Obojemu bi lahko pritrdila. Ko ga dam nase, se mi zdi, kot da bi še en pulover oblekla, tako je topel. Raztegljiv je pa tudi.

Če pa se odločiš za navaden trak, se ga pa zaveže isto kot sleepy wrap, samo da ni raztegljiv in zarad tega tistega feelinga ni, pa tudi za poleti je navaden bombaž bolj znosen.

Pestunjo mi je pa sestra kupila, ampak sem jo zamenjala za sleepy wrap. Doma sem jo seveda probala in res zelo občutila težo na eni rami. Pa še komaj komaj sem tamauga noter stlačla, pa je bil dober teden star. Res ne vem kako nosiš 6-mesečnega otroka. Ne vem, majhno se mi je zdelo...

Zdravo

katerega pa priporočate ELASTIČNEGA ALI NE

punce upam, da boste vse čim prej OK

<3 Matija 16.11.2010 <3
<3 Martin 05.06.2012 <3

(odgovor članu Majchi)
Neposredna povezava do sporočila: 220
8.12.2010 19:50:31   
phelps
Punce, super, da se naši dojenčki redijo user posted image , to je najbolj pomembno user posted image

Lottyka, mojo je takrat, ko sem ji bolj pogosto dajala AM ful zvijalo, ampak sem ji dajala navadnega. Obstaja tudi takšen proti krčkom, pa probaj tistega, če navaden ne bo ok. Sem brala na speltni strani, da so delali raziskave in je tisti proti krčkom 90% uporabnikom odgovarjal. Ko sem pa brala tule na forumu, so ga pa punce večinoma skritizirale, da je še slabši od navadnega.

Aleunam, super glede mleka, 130 ml iz ene dojke je več kot dovolj user posted image . Jaz si toliko stisnem iz obeh. Sicer pa mislim, da imam za silo dovolj mleka, ker pred spanjem dodam okoli 60 - 90 ml, da potem spi od devetih zvečer do štirih zjutraj. Vmes črpam, podnevi se pa izključno dojiva...

Izpiranje noska, jaz nakapam malo fiziološke raztopine v obe nosnici, počakam par minutk in potem potegnem ven z aspiratorjem, imam pa navadnega, torej z usti. V BC sva kupila vlažilec zraka z ionizatorjem, ker je bil ravno v akciji in je super, veliko bolje spimo vsi, ne samo Neža.

Lahko noč in eno bolho za pomoč user posted image

< Sporočilo je popravil phelps -- 8.12.2010 19:56:44 >

Na svetu si, da gledaš sonce. Na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da sam si sonce in da s sveta odganjaš - sence.

(odgovor članu simonmojca)
Neposredna povezava do sporočila: 221
8.12.2010 21:29:50   
tejci1981
Dober večer!

Moj smeško že spi, dragi pa gleda fuzbaluser posted image , zato sem si vzela čas za računalnik!

Kako ste kaj punce?
Vidm, da se še vedno matrate z dojenjem,....in za vse , ki vas dojenje jezi!

Papirji:
Rojstni list - teden dni po prihodu domov, liste izpolnila že v P.
Zdravstvena -  prišla 1 teden po tem, ko je dragi nesel rojstni list v službo.
Davčna številka - smo jo dobili po 3 tednih.
Vloga za otroške - je na netu, zneske pa prepišeš iz napovedi za dohodnino.
Vloga za darilo ob rojstvu otroka na občini - pri nas je ni potrebno oddati.
Je na občini še kaj?????????????

nov2010 - Leon je star 6 tednov in poje 90ml, na 3-4 ure, zvečer ko gre spat pa spi 4-5 ur prvo rundo.
Nam je P rekla, da naj čimdlje vztrajamo na 90ml, ker se je očitno preveč poredil - v 4 tednih 1330g. Ko bom videla, da rabi več bom zvišala,....lačen pa je ne more bit user posted image !

Aleksa83 - 10-15 zrnc janeža in kumine na 1 deci vode, pustiš da prevre, po potrebi malo sladkaš - jaz dam par kapljic koroškoh lekarn, so itak ful sladke.

Da še jaz malo pojamram - Hemeroidiuser posted image sem že mislila, da sem jih pozdravila, pa glej ga user posted image so prišli nazajuser posted image ! Najprej notranji, zdaj pa še zunanji, pa ful pazim da me ne zapre, pa da ne tiščim,...groza. Sem bila danes pri osebni zdravnici mi je napisala recept (beli, da sem ja plačala - se vidi da je zasebnica in špara user posted image ) za neke tablete in kremico Faktu, a kaj ko kremice že 14 dni ni nikjer na Štajerskem za dobit,.....zdaj si pa namočeno vato hladim, da bom imela za mrzle obkladke,....upam, da se jih čimprej znebim!!!!

Moj dragi pa je včeraj začel z očetovskim tako da bomo cel december skupaj!!!!user posted image user posted image user posted image

Tako grem še malo knjigo brat, potem pa ajo ajo!

Lahko noč!

(odgovor članu nov2010)
Neposredna povezava do sporočila: 222
8.12.2010 21:52:16   
november2010
tejci1981 - moj se je tudi za toliko kot tvoj leon poredil, pa se je meni tudi zdelo malo preveč, ko pa sem P vprašala če je preveč je pa rekel da ne. Tako da itak so o tem različna mnenja. Mi je pa čist razumljivo da dojenčki na AM pridobijo več na teži in ponavad več pojejo, saj se jim ni treba neki ekstra trudt za hrano :) Jaz tud ko bom vidla da je lačen, mu bom pač povečala količino, saj stradat pa res ne morš dojenčka.

(odgovor članu tejci1981)
Neposredna povezava do sporočila: 223
8.12.2010 22:43:42   
ječi12
punce če vas zanima če so se preveč zredili mate tut na netu to amplitudo na keri percentili so in si lahko pogledate. naš je dobil 1060g in je točno na 50 percentili točno na sredini torej. pa je tut na AM. je star 1 mesec in popije 90ml na obrok če se ne doji.

(odgovor članu november2010)
Neposredna povezava do sporočila: 224
8.12.2010 22:57:08   
maa2010
poZdravljene,

mi smo tudi polno zaposleni z krci in vetrovi user posted image , se polno dojimo in imamo kontrolo teze ta petek, ker se je v 3 tednih zredila za 730g, kar bi naj bilo premalo. Meni osebno se ne zdi, ker lepo napreduje iz st. 50 in 56 na oblacila stevilke 62 user posted image .

IZVIRNO SPOROČILO: ječi12

punce če vas zanima če so se preveč zredili mate tut na netu to amplitudo na keri percentili so in si lahko pogledate. naš je dobil 1060g in je točno na 50 percentili točno na sredini torej. pa je tut na AM. je star 1 mesec in popije 90ml na obrok če se ne doji.

kje tocno pa se da tole preveriti?

< Sporočilo je popravil maa2010 -- 8.12.2010 22:59:19 >

(odgovor članu ječi12)
Neposredna povezava do sporočila: 225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?