pajac
|
IZVIRNO SPOROČILO: aleunam Tako, pa sem mu morala dati Aptamil. Po treh urah od zadnjega dojenja, sem iz ene dojke načrpala 30ml, iz druge pa 70ml (pred krizo bi bilo vsaj 70-100ml iz vsake, če ne še več). To je pojedel v šusu. Potem sem mu naredila 80ml dodatka in od tega je pojedel 50. Sploh ne vem zakaj nimam več dovolj mleka, krivdo nekako pripisujem , ki je bila prve tri dni obupno močna, danes popoldne se je končno začelo umirjati. Kriza z mlekom se je začela dva dni predenj sem jo dobila. Bom videla kako bo, ko je bo konec. Stresa namreč ni nič več kot ponavadi, jem in pijem enako, spm ponoči, čez dan bolj malo počivam, a je bilo tudi prej tako... Ah, upam, da se mleko vrne, da ga bo dovolj, o višku itak nikoli nisem mogla govoriti. Bom pa začela črpati ponoči. Takrat namreč poje iz ene, tadruga pa je ostane polna. Čez dan viška ni. Dojenje se mi že od prvega dne ni zdelo samoumevno, sploh prve tedne sem res vztrajala, kljub temu, da sem bila utrujena od ure in pol trajajočega dojenja, z eno uro premorov. Trudila sem se tudi pri svoji prehrani, da sploh ni imel krčev (trkam!), zdaj pa vse tako bogo zgleda zadnji teden... Obupala seveda ne bom, a je težko. Sem se sicer počutila dobro, ker je kazal zadovoljstvo, ko se je najedel, hkrati pa mi je bilo težko, ker si želim dojiti vasj do 6. meseca. Kakšen ritem imate tiste, ki črpate in dojite? Ne obupat. Pri nas je končno nekaj več mleka in to bolj dopoldan in čez noč popoldan se mi zdi da zvozimo na hlape... JAz sem si ta čas črpala vsakič po podoju, kolikor sem uspela seveda ob še enem malčku doma in vseh oveznostih, ki sledijo. Seveda tudi ponoči. Ne obremenjuj se s količino, ki jo načrpaš, jaz nisem nikoli načrpala več kot 150 iz obeh, tudi takrat ne ko Ana ni smela jesti. Ena možnost je da probaš s Tametilom (deluje na prolaktin - hormon menstruacijskega cikla), če ti ga dr predpiše. Moral bi pa pomagat v dnevu ali dveh. Je pa zadnje čase problem, ker v Evropi nima uradne indikacije za povečanje količine mleka in naj ga zato ne radi predpisujejo, čeprav se uporablja zato več kot 30 let... Po drugi strani, ti kar doji čim pogosteje, prižgi si kako muziko, vzemi knjigo ali naštudiraj nadaljevanke ob tem da dojiš, pa magari par dni skupaj...(seveda s krajšimi pavzami vmes) verjemi da se bo po 2 dneh poznalo, če bo le hotel vleči, si bo zalogo naredil!