Majchi
|
IZVIRNO SPOROČILO: nejka000 Se je pa začelo iskanje pozornosti pr Žanu. Zadnje cajte je grozen. Nonstop se suka okol mene, kr na lepem se ne ve več sam oblečt, ne ve si sam vzet za jest al pa za pit. Vse mene prosi, da o tečnobi ne govorim. Več mam dela z njim ko pa z Zojo. Včeraj sva pustla Zojo pri moji sestri mi pa smo šli v kino gledat Zlatolasko in smo popoldan posvetili izkljulno Žanu. Da naju je imel samo zase. Ko smo prišli domov je blo katastrofalno. Ne bo se šel umit, spal bo pri meni, ......Zoja je tečkala, Žan še 100_x_ bolj in komaj sem ga spravla v pojstlo, sem mogla it z njim spat tak kot z Zojo. Sicer drugače obožuje sestrico in jo ima grozno rad, ampak to vlečenje pozornosti nase je pa že grozno utrujajoče. Kak je kej pr vas s starejšimi otroci? Pri nas se Lana dela, do je dojenček. Zvečer, če rihtam oba naenkrat, morata biti oba na previjalni. S tem, da njej že rit skor dol gleda. Pa cvili in jamra kot dojenček, pa jaz jo moram obuvat kar naenkrat. Všeč ji je, če jo nosim in včasih se mi namotira v naročje v pozo dojenčka in me prov trapasto gleda. Zvečer pa smo itak malo pri njej že od prej (pravljica, nekaj pesmic) in zdaj ni nič drugače. Ponoči je začela hodit k nama, ampak je tudi že prej, ko sem bila še noseča. To zdaj dela ene pol leta. Ampak ne pride vsako noč, kvečjemu 2x na teden. Pa še to mislim, da je razlog v tem, da jo je strah, ker vidi sence. Zdaj ima luč prižgano čisto na minimumu, pa je bolje, saj prepozna te "sence", če se slučajno zbudi. Drugače sem pa ravno včeraj o tej temi brala. Starejši otrok si želi te pozornosti, ki je namenjena dojenčku, zato povzema njegove lastnosti. Tega ne smemo kritizirat, obsojat, kregat, saj jim je vsaka pozornost ok, da jo le dobi. Treba jih je vzpodbujat, da se začnejo dobro počutit v vlogi starejšega bratca/sestrice. Npr. da oni izberejo oblekco za dojenčka, da jim oni obujejo npr. nogavičke... Da postanejo ponosni na svojo pravo vlogo. Če vemo, da bomo zdajle z dojenčkom (npr. dojenje), je fajn, da tavelike zaposlimo za daljši čas. Npr. da jim pred tem naštimamo plastelin al pa vodenke oz. karkoli pač otrok rad malo dlje časa počne. No, saj verjetno vse tole počnete. Pri nas se kar trudimo, čeprav se mi včasih hoče kar zmešat, sploh ker jo imam doma že 2 meseca, pa še do marca jo bom imela.
|