|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  68 69 [70] 71 72   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrski malčki 2010
29.1.2011 14:27:38   
Renesme**

IZVIRNO SPOROČILO: zalos

Ojla.
Upam, da mi bo tokrat uspelo kaj več napisat. Vedno ko začnem pisat naš korenjak začne jamrat in se prebujat in tako mi nikoli ne uspe kaj napisat. Drugače smo uredu, rastemo in pridno pridobivamo na teži. Za mamine roke celo preveč user posted image . sem ga pa razvadila, če temu lahko tako rečem. Namreč že od začetka spi v moji postelji in zdaj njegova posteljica stoji samo za okrasuser posted image . Rada bi ga navadila da bi začel spati v svoji, vendar mi nikakor ne uspeva najbolje. Ima katera kak predlog??? Za zdaj ga devam samo  podnevi spat v posteljico, pa še to zaspi tam po treh poskusih, takrat ko je že tak zmatran da bi zaspal bilo kje. Poskušala sem metodo spi dete spi, pa nisem bila dolgo vstrajna, le do 2 min joka. Po eni strani se mi zdi še premajhen, po drugi strani pa opažam, da je že razvajen. Al je to le to, da potrebuje mojo bližino. V bistvu sem popolnoma v razcepu in nevem kaj je prav???

ti ne preostane drugega kot da vztrajaš, če si to res želiš...je pa par dni jok!

Drugače se pa pri meni obnese, da nimam babyfona in grem k njemu šele ko ga slišim v dnevno, da joka...sej se ga hitro sliši, se pravi, da na samo jamranje ne reagiram! Če pa joka, grem pa do njega, mu dam dudo, ga pobožam, mal postojim zraven in grem ven....se nič ne oziram na minute....če vidim, da zapira oči, ko sem tam, potem vztrajam, če gleda kot čuk, potem pa ne bo spal, pa da se na glavo postavimuser posted image

Tinkara 9.10.2006
Bastian 5.11.2010

(odgovor članu zalos)
Neposredna povezava do sporočila: 1726
29.1.2011 16:05:33   
ljubljana
zalos

Tvoj otroček potrebuje bližino. Obstaja pa nekaj trikov kako otroka v posteljo prestaviti tako da se ne bo zbujal. Naša punca zaspi v najini postelji, če  bi jo odložila v njeno bi se takoj zbudila. Midva sva naredila tako, da sva eno stranico  s posteljice dala stran, prislonila sva jo k najini postelji (na drugi strani posteljice je previjalna, ki služi temu, da se posteljica nebi odmaknila in bi otroček padel na tla). Ko zaspi ima pod glavo rjuhico, bleničko ali brisačko. Če jo mislim prestavit v njeno posteljico jo tudi zavijem v rjuhico. Šele ko trdno zaspi, jo skupaj z rjuhico prestavim v njeno posteljico. Le tako se ne zbudi. Če samo jamra ji dam v usta dudo in jo pobožam po glavi. Šele če duda ne pomaga se uležem k njej. Nikoli je ne dvigujem in tudi kupček podirava tako, da jo prekucnem na trebuh in potem spet nazaj na bok. Še malo podojim, da zaspi in potem, jo prestavim v njeno posteljico. Če boš otroka prestavila direktno iz toplega naročja v mrzlo posteljico mora res spati kot top, da se ne ne zbudi. Pri naši za boljši spanec pomaga, da je povita v štručko in se potem sama ne zbuja z mahanjem okoli sebe.

(odgovor članu Renesme**)
Neposredna povezava do sporočila: 1727
29.1.2011 17:16:11   
severnica77
Pri nas je trenutno mirno. Naš dojenček in ati spita. Starejši bratec gleda risanke, jaz pa se malo na računalniku relaksiram. Počasi zaključim diplomo potem pa bo malo bolj na easy tudi drugače - vsaj upam.

Alergija na mlek -  na zadnjem pregledu je imel nekoliko suho in hrapavo kožo na enem ličku in ušesu pa je rekla, da naj malo pazim na prehrano, ker bi lahko bila alergija ... Nekih drugih znakov nima. Tako, da niti nisem sigurna, da je to to ... Bomo videli.

Drugače pa sem tudi jaz iz MB. se lahko kaj dobimo.

(odgovor članu ljubljana)
Neposredna povezava do sporočila: 1728
29.1.2011 17:37:20   
Majchi
IZVIRNO SPOROČILO: ljubljana
Ko zaspi ima pod glavo rjuhico, bleničko ali brisačko. Če jo mislim prestavit v njeno posteljico jo tudi zavijem v rjuhico. Šele ko trdno zaspi, jo skupaj z rjuhico prestavim v njeno posteljico. Le tako se ne zbudi.

Jaz isto naredim, če zaspi zvečer med dojenjem na ta veliki postelji. Pod glavo ima tetra pleničko, pa vedno ga še z dekico pokrijem, ker sva ponavadi ravno iz banjce ven. In kasneje ga prestavim z vsem skupaj v njegovo posteljco.
Če pa ob večernem dojenju ne zaspi, ga dam pa vedno v njegovo posteljco, pod spodnjega lička mu tetra pleničko podvijem, na zgornjega lička mu pa vedno roko položim. Tudi če se otepa, se v minuti umiri in po parih minutah (max 10-15 min)zaspi. Včasih še dude ne rabi. In če se kasneje prebuja (kar velikokrat se vse tja do 22 ure), samo ponavljam ta postopek. Samega ga torej ne puščam, edino če vidim, da je čisto miren in čisto buden z dudo v ustih. Potem grem ven iz sobe, ušesa imam pa napeta.

Neposredna povezava do sporočila: 1729
29.1.2011 23:11:11   
škorpijonček_

IZVIRNO SPOROČILO: severnica77

Pri nas je trenutno mirno. Naš dojenček in ati spita. Starejši bratec gleda risanke, jaz pa se malo na računalniku relaksiram. Počasi zaključim diplomo potem pa bo malo bolj na easy tudi drugače - vsaj upam.

Alergija na mlek -  na zadnjem pregledu je imel nekoliko suho in hrapavo kožo na enem ličku in ušesu pa je rekla, da naj malo pazim na prehrano, ker bi lahko bila alergija ... Nekih drugih znakov nima. Tako, da niti nisem sigurna, da je to to ... Bomo videli.

Drugače pa sem tudi jaz iz MB. se lahko kaj dobimo.

Naš ima tudi po enem ličeku včas te rdeče pikce in suho in hrapavo kožo. Ker prej nisem nikoli obrazeka namazala, sedaj tudi tega z oljem Penaten, kot drugače celo telo. Pa še eno kremo od Bubchen sem nabavla, prav za v veter. Malo boljše je, če je pa alergija, pa tud jst ne vem. Imamo ta teden posvetovalnico, pa jo povprašam. Sicer včas, ko je na zizi, mu tiste pikce bolj pordečijo in izstopijouser posted image

Drugače mi pa danes štrajka s hrano, jedel je ob 13h 120ml, pa ob 20h 120ml in potem še mal na zizi bil. Danes mu ziza ne paše, pa ne vem zakaj. Imam pa spodaj neke izcedke, rjavkastve barve...upam, da ne prhaja menzes.

(odgovor članu severnica77)
Neposredna povezava do sporočila: 1730
30.1.2011 0:54:31   
naša beba
Če je samo na lički suha koža je lahko tudi občutljivost na mehčalec. Saj dojenčkove cotice se mi zdi da kr vse peremo brez mehčalca, samo se pa stiskajo k nam odraslim ko jih cartlamo in hranimo. Tiste pa morda še kdaj vidijo mehčalec, sploh žlahta in obiski. Mogoče je to.
Tud naša ima isto, zato sem mehčalec kr pospravila, ostale pa prosim, če si pogrnejo pleničko na roko... odziv je pa različen, ker eni to nardijo brez da bi jim kaj rekel, drugi pa postrani gledajo, češ kaj si spet namišljujem...

Prva snežinka Ema, 27.11.2010

(odgovor članu škorpijonček_)
Neposredna povezava do sporočila: 1731
30.1.2011 8:25:44   
nejka000
jutro!

spanje midve z zojo imava vsak večer isto rutino. Zvečer umivanje (vsak 3 dan kopanje) potem pižamca,.... pol se malo še na kavču pacartamo in okol devete jo dam na joško in zaspi zravn mene v roku 15 minut potem pa jo dam v posteljco. Spi celo noč. Sicer je nimam ponoči v svoji sobi in ima posteljco v Žanovi (zarad pomanjkanja prostora pr meni) ampak je ok, spi celo noč in ponavad je Žan tisti ki se ponoči zbuja, tak da bi mogla njega met pr sebi.user posted image   Tak da mis pimo pol ponavad zjutraj do pol sedmih (v primeru da jo an zbudi) pol jo vzamem k sebi in je kake 10 minut na zizi pol pa spi še tam do deset__ih-enajstih. Čez dan mogoče kakih 10 minut-pol ure popoldan počiva drugače pa nič.

Se je pa začelo iskanje pozornosti  pr Žanu. Zadnje cajte je grozen. Nonstop se suka okol mene, kr na lepem se ne ve več sam oblečt, ne ve si sam vzet za jest al pa za pit. Vse mene prosi, da o tečnobi ne govorim. Več mam dela z njim ko pa z Zojo. Včeraj sva  pustla Zojo pri moji sestri mi pa smo šli v kino gledat Zlatolasko in smo popoldan posvetili izkljulno Žanu. Da naju je imel samo zase. Ko smo prišli domov je blo katastrofalno. Ne bo se šel umit, spal bo pri meni, ......Zoja je tečkala, Žan še 100_x_ bolj in komaj sem ga spravla v pojstlo, sem mogla it z njim spat tak kot z Zojo. Sicer drugače obožuje sestrico in jo ima grozno rad, ampak to vlečenje pozornosti nase je pa že grozno utrujajoče.

Kak je kej pr vas s starejšimi otroci?

Pa še to. Zoja noče bit v vozičku. Košaro je prerasla, oz. ko je oblečena v kombinezonček ali ta zimski pajac ne paše več not in je čist stisnjena. Tak da smo dokupli blazino za športni del vozka in je zaj skor isto ko bi bla v košari pa se noče vozit not. Sej že prej ni htela bit ko smo meli še košaro, zaj pa sploh noče, razen da jo dam not ko že spi ampak te je sprehod še bolj naporen kot ponavadi. PReden jo oblečem in malce uspavam pa da jo dam v vozek je pol ure mimo pa se v roku 15 minut zbudi in dere cel sprehod. Ne vem več kak jo uspet spravit na sprehod z vozičkom. Pri nas je tako aktualen sleepy wrap ampak ko pa grem kam v trgovino pa bi raje mela voziček al pa na kakem daljšem sprehodu.

< Sporočilo je popravil nejka000 -- 30.1.2011 8:32:00 >

ŽAN VITO 11.3.2005
ZOJA 2.11.2010

(odgovor članu naša beba)
Neposredna povezava do sporočila: 1732
30.1.2011 10:38:47   
Majchi
IZVIRNO SPOROČILO: nejka000
Se je pa začelo iskanje pozornosti  pr Žanu. Zadnje cajte je grozen. Nonstop se suka okol mene, kr na lepem se ne ve več sam oblečt, ne ve si sam vzet za jest al pa za pit. Vse mene prosi, da o tečnobi ne govorim. Več mam dela z njim ko pa z Zojo. Včeraj sva  pustla Zojo pri moji sestri mi pa smo šli v kino gledat Zlatolasko in smo popoldan posvetili izkljulno Žanu. Da naju je imel samo zase. Ko smo prišli domov je blo katastrofalno. Ne bo se šel umit, spal bo pri meni, ......Zoja je tečkala, Žan še 100_x_ bolj in komaj sem ga spravla v pojstlo, sem mogla it z njim spat tak kot z Zojo. Sicer drugače obožuje sestrico in jo ima grozno rad, ampak to vlečenje pozornosti nase je pa že grozno utrujajoče.

Kak je kej pr vas s starejšimi otroci?

Pri nas se Lana dela, do je dojenček. Zvečer, če rihtam oba naenkrat, morata biti oba na previjalni. S tem, da njej že rit skor dol gleda. Pa cvili in jamra kot dojenček, pa jaz jo moram obuvat kar naenkrat. Všeč ji je, če jo nosim in včasih se mi namotira v naročje v pozo dojenčka in me prov trapasto gleda. Zvečer pa smo itak malo pri njej že od prej (pravljica, nekaj pesmic) in zdaj ni nič drugače. Ponoči je začela hodit k nama, ampak je tudi že prej, ko sem bila še noseča. To zdaj dela ene pol leta. Ampak ne pride vsako noč, kvečjemu 2x na teden. Pa še to mislim, da je razlog v tem, da jo je strah, ker vidi sence. Zdaj ima luč prižgano čisto na minimumu, pa je bolje, saj prepozna te "sence", če se slučajno zbudi.

Drugače sem pa ravno včeraj o tej temi brala. Starejši otrok si želi te pozornosti, ki je namenjena dojenčku, zato povzema njegove lastnosti. Tega ne smemo kritizirat, obsojat, kregat, saj jim je vsaka pozornost ok, da jo le dobi.

Treba jih je vzpodbujat, da se začnejo dobro počutit v vlogi starejšega bratca/sestrice. Npr. da oni izberejo oblekco za dojenčka, da jim oni obujejo npr. nogavičke... Da postanejo ponosni na svojo pravo vlogo. Če vemo, da bomo zdajle z dojenčkom (npr. dojenje), je fajn, da tavelike zaposlimo za daljši čas. Npr. da jim pred tem naštimamo plastelin al pa vodenke oz. karkoli pač otrok rad malo dlje časa počne.

No, saj verjetno vse tole počnete. Pri nas se kar trudimo, čeprav se mi včasih hoče kar zmešat, sploh ker jo imam doma že 2 meseca, pa še do marca jo bom imela.

(odgovor članu nejka000)
Neposredna povezava do sporočila: 1733
30.1.2011 12:48:11   
Hijacinta
Živjo punce. Še ena ki vas kar redno bere, za pisat pa kar zmanjka časa. Čas pa tako hitro beži, da sploh ne morem verjet da imamo že 2 meseca. Se mi zdi da gre pri drugem otroku to vse še hitreje. Drugače je Filip zelo priden dojenček, čisto nasprotje svojega starejšega bratca ki je bil zelo zelo naporen. Sploh ga nisi smel dati iz rok. Je pa res da je skoz po malem bolan, saj je Erik v vrtcu. No trenutno smo zdravi user posted image . Se bom pa jst tudi priključila skupini na FB, pa na čvek z veseljem prideva, samo ob 10 je meni še malo zgodaj, ampak sej ne boste tam samo pol urce a ne user posted image .

Ema sva se pa midve srečali v City Parku pri dvigalu, si se mi zdela ful znana pa nisem vedla kam te dat. Sem pomislila da od tukaj, samo ko sem pogledala dojenčka sem vidla da je ful večji, pol mi pa ni bilo nič jasno. Ampak logično, saj je tvoj točno 1 mesec starejši od mojega user posted image .

Se vam še kaj javim.

(odgovor članu Majchi)
Neposredna povezava do sporočila: 1734
30.1.2011 13:02:44   
november2010
Pozornost - zaenkrat kar v redu folgamo, ni kakih večjih problemov, počnem pa stvari, ki jih je že Majchi napisala - da sodeluje pri oblačenju, izbere cunjce, je zraven ko ga kopamo, tudi ko se kaj igramo z Adamom - mu kaže igračke,ga skupaj vozičkava itd.... pa ful je ponosen če se mu Adam kej smeji (in to je velikrat, ravno on dobi največ njegovih nasmeškov).... ko pa Adam spi, pa se tudi samo njemu posvetim, sestavljava kake sestavljanke, labirinte rešujeva, bereva.....
sicer ima zdej eno obdobje k itak nič ne uboga, tako da mormo met kar vzgojne, ampak se mi ne zdi, da bi bilo to zaradi Adama.

voziček - Lovro je imel tudi eno obdobje ko se ni želel v vozičku vozit, samo je bilo malo kasneje, mislim, da takrat ko je že sedel v vozičku. Sprehodi so bili res mučni in sem totalno obupavala, ampak kar naenkrat je to samo od sebe minilo in potem se je spet ful rad vozičkal....

www.petjenaporoki.si

FB http://www.facebook.com/porocnaglasba

(odgovor članu Majchi)
Neposredna povezava do sporočila: 1735
30.1.2011 13:15:22   
november2010

Srečanje... SREDA ob 10.00 ? , pa da vidimo kje smo

- simonmojca
- novemberska
- kapesanta
- november2010
- renesme
- emma83
- Majchi
- hijacinta

simonmojca a je zate ta ura v redu? Ker vem, da si pisala,da moraš do določene ure sestri avto vrnit?
hijacinta - nič bat, gotovo ne bomo samo pol urce, zadnjič mislim da smo čvekale skoraj 3 ure.... :)

www.petjenaporoki.si

(odgovor članu Majchi)
Neposredna povezava do sporočila: 1736
30.1.2011 13:43:14   
simonmojca
IZVIRNO SPOROČILO: november2010

Srečanje... SREDA ob 10.00 ? , pa da vidimo kje smo

- simonmojca
- novemberska
- kapesanta
- november2010
- renesme
- emma83
- Majchi
- hijacinta

simonmojca a je zate ta ura v redu? Ker vem, da si pisala,da moraš do določene ure sestri avto vrnit?
hijacinta - nič bat, gotovo ne bomo samo pol urce, zadnjič mislim da smo čvekale skoraj 3 ure.... :)

Zdravo

super ura user posted image , celo prezgodnja
bova mogla imet budilko naštimano, ker takrat šele začneva lest iz postelje user posted image
Imam pa ta tedec CELO jaz avto user posted image , ker je moj dežurn v službi in bo imel služben avto, tako da ne bom vzela sestrinege avta user posted image , če pa nebi imela svojga avta bi pa mogla bit do 12h nazaj, ker ona službo začne ob 13h če je pop.

<3 Matija 16.11.2010 <3
<3 Martin 05.06.2012 <3

(odgovor članu november2010)
Neposredna povezava do sporočila: 1737
30.1.2011 15:12:40   
Renesme**
starejši otroci- ja, tudi pri nas se je začela kazat ljubosumnost...vse kar ste že pisale....jaz jo kar popokam in greva ven sami, malega ima pa mož. V petek sva šli v Supernovo in so imeli en program za otroka- sva še le ob 20ih domov prišle...danes sva šli drsat- je prvič drsala, jaz sem pa zdaj tako skurjena kot bi jaz cel dan smučalauser posted image ...ker na začetku se je tako obešala name, da sem jo mogla praktično nosit po ledu...da ne govorim, da že ene 8 let nisem bila na drsalkahuser posted image
No ampak na koncu je začela hodit po ledu in se že mal vozi, če jo držim za roko, celo en obrat za 360 st. ji je uspel- po pomoti sevedauser posted image - ampak je dobr ravnotežje lovila...pa še pobrala se je sama ko je padla...tako da za 1. je bilo kar ok. No zdej je šla pa z možem na en RD in lutkovno predstavo....ji kar dogaja!

Tinkara 9.10.2006
Bastian 5.11.2010

(odgovor članu simonmojca)
Neposredna povezava do sporočila: 1738
30.1.2011 15:50:59   
kapesanta
jaz pa ža ne pridem - prejšnji teden je bil prehlajen Rok, zdaj je pa predal Sari in ima vnete učke, teče ji iz nosa in v grlu se ji nabira - sam je pa vseen vsa nasmejana, bolj kot zadnje dni - hrani se pa še vedno bolj malo, sklepam da zaradi prehlada, verjetno se ji je pa že nekaj dni pripravljalo....

l.p. Mateja

Rok 06.07.2006 in Sara 15.11.2010

Neposredna povezava do sporočila: 1739
30.1.2011 16:02:00   
pikizenc
A majo vaši malčki tud kej suho kožo? Moj ma po kolenih, komolcih, pa mal tud bedrcih in bokih. Moja P se ni kej dost ukvarjala s tem, sva dobila zelo mastno kremo. Jaz bi se predvsem kakšne alergije bala ... user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1740
30.1.2011 16:11:16   
Urshy78
IZVIRNO SPOROČILO: pikizenc

A majo vaši malčki tud kej suho kožo? Moj ma po kolenih, komolcih, pa mal tud bedrcih in bokih. Moja P se ni kej dost ukvarjala s tem, sva dobila zelo mastno kremo. Jaz bi se predvsem kakšne alergije bala ... user posted image

tudi Tian jo ima, po ličkih, stegnih in po rokicah. je dobil na recept eno kremo z olivami, pa mu bolj malo pomaga user posted image
ga pa po ličkih mažem z bepantemom in je ful bolje.

TIAN 05.11.2010

(odgovor članu pikizenc)
Neposredna povezava do sporočila: 1741
30.1.2011 16:12:21   
Urshy78
glede mitinga...ko se boste kaj menile v LJ se vam bom en dan z veseljem pridružila, samo da vas malo bolje "spoznam" tukaj user posted image

TIAN 05.11.2010

(odgovor članu Urshy78)
Neposredna povezava do sporočila: 1742
30.1.2011 16:14:37   
november2010

IZVIRNO SPOROČILO: kapesanta

jaz pa ža ne pridem - prejšnji teden je bil prehlajen Rok, zdaj je pa predal Sari in ima vnete učke, teče ji iz nosa in v grlu se ji nabira - sam je pa vseen vsa nasmejana, bolj kot zadnje dni - hrani se pa še vedno bolj malo, sklepam da zaradi prehlada, verjetno se ji je pa že nekaj dni pripravljalo....

user posted image user posted image upam, da se čimprej pozdravite.... In čisto možno je, da se je pripravljalo in da je to vzrok, da je manj jedla, tudi pri Adamu je bilo isto, najprej manj začel jest, potem zbolel.

www.petjenaporoki.si

(odgovor članu kapesanta)
Neposredna povezava do sporočila: 1743
30.1.2011 16:59:51   
nadinne
dan.

kapesanta...upam da se jitro pozdravite! user posted image

madonca...naša tud danes nekaj štrajka pri hranjenju...danes je jedla komaj 3x pa je že pet popoldne! Upam da se ne pripravlja tudi pri nas kaj! Sicer nimava nobenih težav, tudi nosek je ok. Dons ponoči mi je postavila spalni rekord, ki se ga ne bi še naprej branila user posted image je spala od 23h-6.30! Mamica je bila kar šokirana user posted image ker se je toliko naspala. Mi je pa skoraj desno joško razneslo...prav peklo me je notri in čisto trdo sem imela...sem komaj čakala da mi jo mala sprazne...uf je pasalo user posted image

Kdaj potem pravite da imate srečanje? v sredo ob 10h? Kje pa? Mogoče jaz tudi uletim...dopoldne lahko malo pustim pri očkotu in grem malo v lajf user posted image ampak še nič ne obljubim user posted image

(odgovor članu november2010)
Neposredna povezava do sporočila: 1744
30.1.2011 19:57:07   
aleunam
Tako, pa sem mu morala dati Aptamil. user posted image  user posted image user posted image  Po treh urah od zadnjega dojenja, sem iz ene dojke načrpala 30ml, iz druge pa 70ml (pred krizo bi bilo vsaj 70-100ml iz vsake, če ne še več). To je pojedel v šusu. Potem sem mu naredila 80ml dodatka in od tega je pojedel 50. Sploh ne vem zakaj nimam več dovolj mleka, krivdo nekako pripisujem user posted image , ki je bila prve tri dni obupno močna, danes popoldne se je končno začelo umirjati. Kriza z mlekom se je začela dva dni predenj sem jo dobila. Bom videla kako bo, ko je bo konec. Stresa namreč ni nič več kot ponavadi, jem in pijem enako, spm ponoči, čez dan bolj malo počivam, a je bilo tudi prej tako... Ah, upam, da se mleko vrne, da ga bo dovolj, o višku itak nikoli nisem mogla govoriti. Bom pa začela črpati ponoči. Takrat namreč poje iz ene, tadruga pa je ostane polna. Čez dan viška ni.user posted image  Dojenje se mi že od prvega dne ni zdelo samoumevno, sploh prve tedne sem res vztrajala, kljub temu, da sem bila utrujena od ure in pol trajajočega dojenja, z eno uro premorov. Trudila sem se tudi pri svoji prehrani, da sploh ni imel krčev (trkam!), zdaj pa vse tako bogo zgleda zadnji teden... user posted image  Obupala seveda ne bom, a je težko.

Sem se sicer počutila dobro, ker je kazal zadovoljstvo, ko se je najedel, hkrati pa mi je bilo težko, ker si želim dojiti vasj do 6. meseca.

Kakšen ritem imate tiste, ki črpate in dojite?

(odgovor članu nadinne)
Neposredna povezava do sporočila: 1745
30.1.2011 21:00:57   
ljubljana

Takšen ki paše otroku. Ne vem kako pogosto se doji in kako dolgo. Je, ko pokaže da je lačna ali pa kar tako še kdaj vmes če želi sesati.

(odgovor članu aleunam)
Neposredna povezava do sporočila: 1746
30.1.2011 21:05:30   
ječi12
čau bau

mi še vedno kašljamo in smrkamo. tko da bo še kr doma naša velika. mogoče clo še 14 dni. dober teden je že doma.

ja mi mamo tudi pestro. naša sicer ni nč dojenčkasta tko da kej nebi delala kar prej ni,so pa druge zadeve. nagaja,namenoma in za pozornost. tko da mamo kr zanimivo. itak je pa tko kot je renesme napisala tut pri nas dobi naša mojo pozornost in čas ker greva vsaj 3x na teden kam same. al samo na sprehod,al v trgovino..skratka čas zame ima.ati jo pa tut pelje al na hokej,košarko al fuzbal,skratka dogaja se ji. samo ne pomaga. malo jo daje pač trma in karakter pri treh letih kar je čis normalno,pa še pozornost ki je nima več toliko. drugače pa naša pomaga tut marsikaj,prinese pleničke,kremico namaže,kopat pomaga,za oblečt mi prinese. ipd ipd. se mi zdi da edino kar je se preveč jeziva na njo in dons sva nardile en plakat kaj se doma ne sme in če se bo lepo ravnala po njemu(itak da ne) ampak ČE potem greva čez en teden v kino. kazen je pa time out. so pa samo res tiste zadeve ki jih ne dopuščava,kričanje,cepetanje,če koga udari....bomo vidli kaj bo....kljub temu da rabi pozornost more bit ena meja....

na srečanje bi pa tut js prišla,samo če bi bi samo s taveliko. ker malega nč ne vlečem s sabo.

(odgovor članu aleunam)
Neposredna povezava do sporočila: 1747
30.1.2011 22:11:23   
aleunam

Takšen ki paše otroku. Ne vem kako pogosto se doji in kako dolgo. Je, ko pokaže da je lačna ali pa kar tako še kdaj vmes če želi sesati.

Pa črpaš tudi? Saj drugače Mark tudi dobi, ko je lačen, bolj me zanima kdaj imate dovolj mleka, da lahko še črpate.

Neposredna povezava do sporočila: 1748
30.1.2011 22:12:59   
Renesme**
srečanje- jaz nič več ne vem kako bo do sredeuser posted image , mi tako curlja iz nosa danes, da imam že čisto rdečega, pa še kiham kot norauser posted image , Bastian ma pa tud spet nekaj uček bolj moker...ah no, saj bo...bom videla v torek popoldan kaj bo!

Tinkara 9.10.2006
Bastian 5.11.2010

(odgovor članu ječi12)
Neposredna povezava do sporočila: 1749
30.1.2011 22:15:37   
Renesme**

IZVIRNO SPOROČILO: aleunam

Pa črpaš tudi? Saj drugače Mark tudi dobi, ko je lačen, bolj me zanima kdaj imate dovolj mleka, da lahko še črpate.

Zdaj če hočeš s črpanjem povečat količino mleka, potem si črpaj po podoju, tisto kar ostane...npr. ponoči ko ti spije samo iz 1 joške, si drugo sčrpaj...ali pa ko ti kakšen obrok prespi...si sčrpaj čisto malo, da napetost popusti...

Tinkara 9.10.2006
Bastian 5.11.2010

(odgovor članu aleunam)
Neposredna povezava do sporočila: 1750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  68 69 [70] 71 72   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  68 69 [70] 71 72   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Najbolj zgodaj rojen nedonošenček, ki je p...
Guinnessova knjiga rekordov je potrdila, da je Curtis postavil nov svetovni rekord. Standardna nosečnost traja približno...

Siol ali T2?
cv3rklic4

Katerega od omenjenih ponudnikov internetnih storitev ste/bi izbrali?

Siol (55%)

T2 (27%)

Drugo (18%)

Število vseh glasov: 280

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!