|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrski malčki 2010
31.1.2011 17:07:31   
november2010
spanje - pri našem Lovru ni nič pomagalo - ob šestih je vstal če sem ga dala spat ob pol osmih ali pa ob desetih, ni razlike.... enako je pri Adamu. Zaspi med 19 in 20. uro in to je to. Očitno je to njegov tajming. Tudi Lovro zaspi okol osmih, imava lahko potem še cel večer frej z dragim :) Vsaj nekaj :)

www.petjenaporoki.si

FB http://www.facebook.com/porocnaglasba

(odgovor članu phelps)
Neposredna povezava do sporočila: 1776
31.1.2011 17:18:10   
tejci1981
Majabar - saj sem vedla da sem nekaj pozabla napisat prej,..... user posted image ta RR - bi ga lahko počasi popravili!

Čestitke tudi vam za 3 mesece!

Phelps - nam tudi ni dala nekih ekstra napotkov,....stranskih učinkov nekih hujših naj nebi bilo, pazit je treba na blato, ker je kužno 3-4 dni.

Spanje - Leona zvečer položim na bok, ponoči se pa itak na hrbtu zbudi, pa čez dan tudi na hrbtu spi, glavico ma L ali D. Se ne matram več da bi ga na bok obračala,.....je pa res da ne bruha.

Dragi je popoldan v službi,...otrok spi,....vreme katastrofalno, megleno user posted image ,.....mami pa dolgčas.

Grem knjigo brat - jej,moli,ljubi, ko jo pa preberem si pa še film snamemuser posted image !

(odgovor članu phelps)
Neposredna povezava do sporočila: 1777
31.1.2011 17:58:03   
bejo2010
živjo, sem danes že enkrat pisala, pa mi ni objavilo, pa ni bilo več časa.
Aleunam, sem vesela da gre, saj bo.

Pri cepivu rotarix je nas opozorila, da je en teden treba biti previden z blatom, da si naj redno umivamo roke, tisti, ki jo previjamo, ker se cepivo na ta način izloča.

Jaz bi pa rada, da bi mi pej zaspala, meni še vedno zaspi komaj med pol deseto(redko) in pol enajsto.J e pa res, da čez dan kar spi. Dopodne greva na sprehod in spi v voziču med 3 in 4 ure, pa popodne tudi, če jo dam v voziček, danes je namenoma nisem, me zanima če bo zaspala prej. Zdaj v ležalniku dremala 10 minut, to pa je tudi vse.

Nejka000, tudi jaz probam starejšemu posvetiti vmes kak popodne, da sva sama, ali pa z atijem, pa gre v kino, ali kaj podobnega.

Prejšnji teden sva šla k frizeru, pa na sladoled, vmes sem klicala domov in slišala Ajšo kak joka, tak da mi je razpoloženje šlouser posted image .

Saj bo, v nedeljo smo 3 mesece!!!user posted image  V sredo pa posvetovalnica, druga doza proti rotavirusu in še redno cepljenje. Upma, da bo šlo OK.

Glede suhe kože okrog ušes - tudi naša jo je pri dveh mesecih imela in mi je P rela, da je to nekak normalno za ta čas in da mažem s hladilnim mazilom, pa je v dveh dneh pomagalo.

(odgovor članu phelps)
Neposredna povezava do sporočila: 1778
31.1.2011 19:02:25   
Natalija28
Prodam oblekico za krst za fanta. Velikost je za 4-7 mesecev (cca 62-68 morda celo do 74?). Komplet je uporabljen eno uro in je kot nova. Komplet vsebuje hlače na rob, srajco, svetleč telovnik, metuljčka in frak-suknjič. Kompletek je res kot nov. Interesentke me kontaktirajte na ZS.

http://www.shrani.si/f/3e/pj/2725KetB/dscn2159.jpg

Junija pričakujemo sestrico najinega Matija.

(odgovor članu naša beba)
Neposredna povezava do sporočila: 1779
31.1.2011 19:40:39   
pikizenc
IZVIRNO SPOROČILO: phelps

Malo smo jih slišali zaradi temenc, kako rešujete to nadlogo? Nismo dobili posebnih navodil glede higiene po Rota virusu (slišala sem, da je treba pazit, da blato ne pride v usta), kakšna navodila ste ostale dobile?

Bodite v cvetju! user posted image

Do pred kratkim niso in niso šla temenca stran, zadnjič je pa končno ratal. Sem pred kopanjam fajn z mandljvim oljem namazala, dejansko sem ga kr polila po glavi, v banjci sem mu glavo umila z mustelinim šamponom za temenca, pol pa še zdrgnila s tetra pleničko in je šlo večinoma vse stan.

Navodil pa jst nisem nič dobila user posted image  so rekli samo da lahko mal sluzasto kaka kak dan ...

(odgovor članu phelps)
Neposredna povezava do sporočila: 1780
31.1.2011 20:56:31   
ljubljana
IZVIRNO SPOROČILO: aleunam

IZVIRNO SPOROČILO: ljubljana

Kakšen ritem imate tiste, ki črpate in dojite?

Takšen ki paše otroku. Ne vem kako pogosto se doji in kako dolgo. Je, ko pokaže da je lačna ali pa kar tako še kdaj vmes če želi sesati.

Pa črpaš tudi? Saj drugače Mark tudi dobi, ko je lačen, bolj me zanima kdaj imate dovolj mleka, da lahko še črpate.

Ne nič ne črpam, ga imam ravno dovolj. Ne preveč in ne premalo.

< Sporočilo je popravil ljubljana -- 31.1.2011 21:04:03 >

(odgovor članu aleunam)
Neposredna povezava do sporočila: 1781
31.1.2011 22:49:32   
majabar
Phelps, super mere!!
Evo, so cepili LM za vse mozno. Upajmo, da bo OK. So rekli, hladiti stegno z ledom. Koliko casa, kdaj?

(odgovor članu ljubljana)
Neposredna povezava do sporočila: 1782
1.2.2011 9:23:39   
phelps
Dobro jutro!

Majabar, nam so rekli, da ni treba nič hladit pika, da so to včasih počeli, sedaj pa ne več. Mi je rekla ena kolegica, da je vseeno dala fiziološko raztopino v hladilnik in potem s tem malo hladila...

Pikizenc, kje kupiš ta Mustelin šampon? Samo v lekarnah?

Naša noč je minila mirno in brez posebnosti, vročine in drugih reakcij ni (tok, tok, tok)... Malo je sluzast drekec. V nedeljo smo povabljeni na krst, pa ne vemo, če naj gremo, kaj bi ve storile v našem primeru? Oz. koliko časa je potrebno biti v mirovanju po cepljenju?

< Sporočilo je popravil phelps -- 1.2.2011 9:25:27 >

Na svetu si, da gledaš sonce. Na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da sam si sonce in da s sveta odganjaš - sence.

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 1783
1.2.2011 9:52:37   
simonmojca
lottyka
vse naj, naj

user posted image

<3 Matija 16.11.2010 <3
<3 Martin 05.06.2012 <3

(odgovor članu phelps)
Neposredna povezava do sporočila: 1784
1.2.2011 10:08:19   
novemberska
Dobro jutro...

Smo se lepo naspali , zdaj se pa že igramo. Hana ponavadi zaspi okrog 21h in spi do 3h pol se nahitro malo nahran (približno 5-10min vleče) se obrne na drugo stran in spi. Malo jo še dvignem, da kupček podre...če ga seveda...če ne pa spi tudi brez kupčka naprej brez problema. Tako da, ponavadi pol spimo še do 8h zjutraj in smo zjutraj vsi lepo naspani in zelo dobre volje.
No zdaj pa leži v ležalniku in se ji čist meša od vseh zvokov in animacij, ki jih ležalnik ima. Res je čisto navdušena nad njim in zdrži v njem tudi več kot eno uro, maha z rokami, se smeje, cvili zraven in brca ko zmešana,res jo je lepo gledatuser posted image

Tudi mi smo meli temenca in jih nikakor nismo mogli odstrant. Potem sem pa nabavila kremo od mustele in šampon in je vse zginlo v dveh dneh . Phelps kozmetiko od mustele imajo v lekarni.

Kar se pa tiče krsta, nevem zakaj nebi šli. Saj po cepljenju ni potrebno mirovanje. Pač opazuješ otroka, da vidiš če dobi kakšno reakcijo, predvsem vročino, drugače pa mislim da ni potrebno nobeno ekstra mirovanje. Tko da mislim da lahko greste na krst in se lepo imate.
Je pa tudi meni pediatrinja rekla, da ji lahko dam malo fiziološke na vbod ampak drugače pa da ni treba nič posebno hladiti.

Kako je z jutrašnjim dejtom? A se dobimo? Midve z Hano z veseljem prideve na en čvek user posted image

Lep dan še naprej....

Najin največji zaklad, največja sreča Hana 16.10.2010

(odgovor članu simonmojca)
Neposredna povezava do sporočila: 1785
1.2.2011 10:18:59   
Renesme**
jutro

za jutri jaz nič ne obljubim, danes sem sicer boljše, ampak ne bi rada virusov okoli talalauser posted image Mogoče se za ene pol urce oglasiva, ker moram v trgovino po nove cuclje.

Tinkara 9.10.2006
Bastian 5.11.2010

(odgovor članu novemberska)
Neposredna povezava do sporočila: 1786
1.2.2011 10:42:49   
pajac
IZVIRNO SPOROČILO: phelps

Dobro jutro!

Majabar, nam so rekli, da ni treba nič hladit pika, da so to včasih počeli, sedaj pa ne več. Mi je rekla ena kolegica, da je vseeno dala fiziološko raztopino v hladilnik in potem s tem malo hladila...

Pikizenc, kje kupiš ta Mustelin šampon? Samo v lekarnah?

Naša noč je minila mirno in brez posebnosti, vročine in drugih reakcij ni (tok, tok, tok)... Malo je sluzast drekec. V nedeljo smo povabljeni na krst, pa ne vemo, če naj gremo, kaj bi ve storile v našem primeru? Oz. koliko časa je potrebno biti v mirovanju po cepljenju?

mene običajno mesto cepljenja boli in ni nič narobe če pohladiš ali daš Calpol, če vidiš da boli... Peter z nogico 2 dni ni smel zmigat in je takoj začel jokat...

Mustela se dobi le v lekarnah.

Po cepljenju, če je otrok ok ni treba mirovat. Divjajo še itak ne, tako, da če boste šli na krst, ne bo plesalauser posted image . Edino kar moraš pazit je kakec po Rotarixu, da boš res imela poostreno higijeno, ker lahko raztrosiš okoli...

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu phelps)
Neposredna povezava do sporočila: 1787
1.2.2011 10:58:51   
november2010
cepljenje - jaz tud mislim, da če je z otrokokm vse ok, ni potrebno nobeno mirovanje... Lovro ni imel nikoli nobenih rekacij iz. posledic cepljenja, tako da UPAM da bo pri Adamu isto.

dejt - midva z Adamom prideva :) Pa še mal moram po trgovinah it itak pogledat, pa najdt enga dinozavra da bo Lovro maškara :) Ker ne mislim spet zadnji teden teh kostumov iskat....

www.petjenaporoki.si

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 1788
1.2.2011 11:07:58   
simonmojca
Zdravo

vpr. user posted image  kje smo se pa zmenile, da se dobimo
kokr je men znano imamo 3lokacije izbrane pa še nobene

<3 Matija 16.11.2010 <3
<3 Martin 05.06.2012 <3

(odgovor članu november2010)
Neposredna povezava do sporočila: 1789
1.2.2011 11:35:50   
kapesanta
IZVIRNO SPOROČILO: november2010
Pa še mal moram po trgovinah it itak pogledat, pa najdt enga dinozavra da bo Lovro maškara :) Ker ne mislim spet zadnji teden teh kostumov iskat....

javi kje ga boš našla, ker naš bi bil tud dinozaver...

sva bili včeraj s Saro pri zdravniku - vnete učke (dobila kapljice), za ostalo pa nč - kontrola jutri da ne bi šlo na ušesa. Se ji pa nabira ne v nosu ampak nižje, ker s cevko komaj kaj ven potegnem, pri dihanju jo pa zelo moti. Zdaj jo pač utaplajm v fiziološki in sesam kar pride do noska, ostalo nekako pogoltne med davljenjem.
Ostale informacije glede Sarinih težav: da ne kaka (nazadnje po 5 dnevih s sladkim čajem, danes pa je spet že 4 dan) je povezano s tem da manj je in spremembo mleka, manj je zato ker je bolna (zakaj je to že 14 dni, prehlad pa le 3 dni - na to nisem dobila odgovora), napenjanje in smrdeči punkci so od manj kakanja. Med sesanjem se odstavlja in plane v dretje, včasih pa že ko jo približam zizi je tudi povezano s prehladom (enako mi ni odgovorila zakaj traja to 14 dni, prehlad le 2) ker ne more lepo dihati - do prehlada nisem imela občutka da nebi lepo dihala. Dopuščam možnost da se je prehlad nanjo spravljal že 14 dni pa šele zdaj izbruhnil - jutri naj bi bil drug zdravnik (naša je namreč na porodniški in so vsi nadomestni...) in bom vse še enkrat ponovila pa da vidimo če bo ta tudi vse težave povezal v prehlad...

l.p. Mateja

Rok 06.07.2006 in Sara 15.11.2010

Neposredna povezava do sporočila: 1790
1.2.2011 11:39:51   
Renesme**

IZVIRNO SPOROČILO: simonmojca

Zdravo

vpr. user posted image  kje smo se pa zmenile, da se dobimo
kokr je men znano imamo 3lokacije izbrane pa še nobene

mislim da v Mother care ob 10.00, nekje na vrhu ali kje je igralnica...

Tinkara 9.10.2006
Bastian 5.11.2010

(odgovor članu simonmojca)
Neposredna povezava do sporočila: 1791
1.2.2011 11:44:37   
Renesme**
kapesanta- hitro se pozdravite! Za ostale težave pa...Bastian tudi ni kakal že po 7 dni, ko je na mojem mleku- baje vse porabijo, prdi in smrdi pa tudi kot bi se oreng usraluser posted image
mi smo tudi še na obrokih 120ml, včeraj je 2x popil po 160ml, ampak je potem višek ven vrgeluser posted image , sicer pa normalno, ker je na vsaki 2 uri čez danuser posted image potem ne rabi toliko....zdaj ga prav animiram, da bo minilo 3 ureuser posted image ...ima pa okoli 6100g, očitno že dovolj dobiuser posted image

Tinkara 9.10.2006
Bastian 5.11.2010

(odgovor članu Renesme**)
Neposredna povezava do sporočila: 1792
1.2.2011 13:42:51   
phelps
Punce, hvala za odgovore. Ima temno zelen sluzast kakec, to je normalna reakcija po cepljenju, kajne?

Mustelina pena je že pri nas, je šla babi v lekarno user posted image

Kapesanta, moja mala redno kaka (vsak dan/ vsak drugi dan po večkrat) in ima smrdeče punkce. Iz noska ji včasih spravimo tudi kaj ven, pa se ne vidi user posted image . Na joških tudi kriči, ko ima zamašen nosek, potem sčistimo in lepo pije naprej, včasih pa zaradi pekoče zgage (takrat jo napol uspavam in pije mirno naprej)...

Na svetu si, da gledaš sonce. Na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da sam si sonce in da s sveta odganjaš - sence.

Neposredna povezava do sporočila: 1793
1.2.2011 13:47:23   
majabar
Renesme, je ze velik fant! Ce se doji tako pogosto, potem s tem stevilom obrokov ze dobi dovolj. Pa glede na tezo tudi:).
Vceraj je imel zelo rdece stegno in bolece, pa se vrocino je dobil nekaj ur po cepljenju. Nekaj je jamral, ampak potem je dobro spal. Zdaj ze nekaj dni zmanjsujeva stevilo dojenj, sem prav vesela, tudi polivanja je za odtenek manj. Zdaj sva na cca 8-9 obrokov na dan. 
Zdaj greva na strelisce, upam, da bo vse OK. Svez zrak mu po mojem ne o skodoval. Ce bo slucajno jokal, bova sla pa takoj domov.

Neposredna povezava do sporočila: 1794
1.2.2011 13:48:04   
škorpijonček_
Ojla,

Kapesanta…zelo podobno pr nas. Jst sem zadnja dva dni full znervirana, ker mali tolk malo poje. Kaka tudi še samo 2x na dan, pa še to se oreng napenja in dere, preden spravi ven. Če mu dam še dodatek, pa sproti ko pije, kar kaka ven in mi je to čuden. Upam, da ni kaj narobe.

Je tudi malce prehlajen, čujem pohrkljavanje nekje nižje od grla, ne v nosu in upam, da ne pride kaj do ušes. Mogoče je tudi povezano, da zato manj je. Ponoči je priden in dvakrat ko se dojiva, lepo sprazni zizo ali kar obe. Podnevi pa ga moram takoj ko se prebudi, dat na zizo, pa še to se po parih požirkih začne kregat, kot da dobi kaj čudenga v usta. Mogoče pa mu okus ne paše in kaj peče. Včasih me prav znervira in potem ponudim še po flaši mojga iztisnjenega in dodatek, pa se zmrduje in sam gricka tist duc. Mene pa full panika, da nima dovolj obrokov in da je lačen. Glede na to, da se smeji in je živ drgače, mislim da ni problemov. Da je pa tak suhcen, pa morda zato, ker je full dolgi. Bomo jutri vidli, kaj bodo rekli, ko imamo pregled. Me prav zanima kolk je pridobil, se bom potem manj ali bolj sekirala.

Drgače smo prišli na spanje brez problema, pač po kopanju in hranjenju gre počasi v posteljico, pa mu jaz ali moj kaj govoriva, musko in vrtiljak vžgeva, dokler ne zaspi, potem se parkrat zbudi, mal zajamra in spi dalje. Če pa je kriza še kdaj, ga dam ven, na svojo posteljo, se prklopi in tudi v parih minutah zaspi. No, spimo pa ziher do 9ih, tak da je fino.

Drgač pa se rad vozi v vozičku in prav paše mu ta zrak. Takoj ko prideva iz stanovanja, iz bloka začne spat. Včas ga zadekam v vojzku, odprem oken in ga pstim pri oknu, pa je isto.

Danes smo stari dva meseca, jutri pa izvemo kolk smo veliki in debeli J

Neposredna povezava do sporočila: 1795
1.2.2011 13:56:07   
emma83
Dan.

Kosilo se peče, mali je nafutran in zdaj brca na kavču. Danes mi pa kr neki biksa pri hrani, je na vsaki slabi 2 uri in poje po 60-70 ml. Ni šans, da bi vse spil, ko ima dovolj, začne prežvekovat cucelj in to je to. Upam, da kmalu prideva na staro.

Spanje: no včeraj je pa zaspal okoli 8h, s tem, da je čez dan 3x spal po slabo urico, zjutraj se je zbudil ob 6.15. Meni je to sredi noči, samo se bom očitno mogla navaditi, nimam kaj. No danes je še zadremal za pol urice pri meni v objemu (pa fen je bil tudi prižgan) in sva vstala ob 8.15.

A za jutri pol velja Mothercare ob 10h? Da se ne bomo iskale po BTCju.

Evo že jokca, grem.

(odgovor članu škorpijonček_)
Neposredna povezava do sporočila: 1796
1.2.2011 14:23:27   
november2010

IZVIRNO SPOROČILO: emma83

Dan.

Kosilo se peče, mali je nafutran in zdaj brca na kavču. Danes mi pa kr neki biksa pri hrani, je na vsaki slabi 2 uri in poje po 60-70 ml. Ni šans, da bi vse spil, ko ima dovolj, začne prežvekovat cucelj in to je to. Upam, da kmalu prideva na staro.

ej kot bi jaz napisala (z izjemo tistega, da se kosilo peče user posted image user posted image user posted image ) Tudi Adam danes je na 2 uri polovične obroke....

www.petjenaporoki.si

(odgovor članu emma83)
Neposredna povezava do sporočila: 1797
1.2.2011 15:03:06   
pajac
mi pa kakamo kot za stavo... vsakič po nekaj minut dojenja se začne zvijat, prdet in kakat.. Noro, bomo samo za plenice delali. user posted image Nekaj sem jo tehtala in je težka cca 5400 g, kar je dosti, vendar povprečno pridobiva bistveno manj kot je pred boleznijo.. Ah ja bo že... 

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

Neposredna povezava do sporočila: 1798
1.2.2011 15:15:43   
lottyka
Dober dan,

Simonmojca hvala za čestitke.

No mi smo iz posvetovalnice, smo bili cepljeni in se tudi zajokal ni. Je bil tok priden, se je sam smejal. Težki smo 6250 in imamo že 65 cm, smo kar veliki za 3 mesece. Ni čudno da mi gredo cunje tok hitro ven iz uporabe. Drugače pa meni je svetoval hlajenje stegna z fiziološko razstopino na vsake 3 ure, dokler oteklina ne zgine. Sicer jaz ne vidim nobene otekline ampak mogoče pa še bo nastala. Sem pa vprašala kako je z reakcijami na cepivo in je rekel da redko dobijo vročino, da če je bo dobil bo to ponoči, drugače pa naj ne bi bilo nič posebnega. Če dobi vročino naj ga pokličem naslednji dan.
Dobila pa sem tudi še eno kremo za temenca, ki jih imamo na čelu in obrveh. Pa rekel mi je da naj ne mažem z mandeljnivim oljem ampak kar z hladilnim mazilom istim kot za ritko.
Pa še čaka me razvojna, ker mišični tonus v zgornem delu ni usklajen s spodnjim v nogah.  Tako da se gremo pokazat še tja.

Na krst bi jaz na tvojem mestu šla, če je drugače vse o.k.. Samo zaradi cepljenja mislim da ni problem.

srečanje - žal sem trenutno brez avta, tako da moram preskočiti, drugače bi se vam pridružila.

Evo smo že budni, letim jaz. Lepo se imejte jutri na srečanju, mi je res žal da ne morem priti.

(odgovor članu novemberska)
Neposredna povezava do sporočila: 1799
1.2.2011 15:27:30   
novemberska

No pol se pa vidimo jutri ob 10h v mothercaruuser posted image

Najin največji zaklad, največja sreča Hana 16.10.2010

(odgovor članu lottyka)
Neposredna povezava do sporočila: 1800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

učitelji oš jožeta moškriča
popi

Anketa za vse na oš Jožeta Moškriča.

Sabina Mattersdorfer (65%)

Marko Popit (7%)

Damjan Košir (9%)

Mojca Štangar (2%)

Klavdija Rudolf Voje (7%)

Barbara Jordan Fleten (9%)

Število vseh glasov: 54

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!