škorpijonček_
|
Hojla, evo, naš princ se je najedel, pa da hitro napišem kako sem jst preživela porod. Tkole je bilo, itaq že vse veste, kok živčna sem bila, ko je tako dolgo čakal, da pride pokukat na ta svet. V glavnem iz torka na sredo, je bil moj spanec slab, skoz neko otrdevanje trebuha, a nisem polagala pozornosti na to, ker je bilo večinoma vsako noč isto. Tudi moj je tiasto noč slabo spal in oba sva se zbudila ob 5ih zjutraj. Moj je vstal, jst pa sem vztrajala še mal v postelji in zaspala. Čez eno uro me je zbudila čudna bolečina v križu in takoj sem vedela, da se nekaj ¨drugega¨ dogaja. Mojga mal opozorim, da mogoče pa bo to TO, vstanem in ulije se mi kri od spodaj. Očitn je šel čep. Počasi so prihajali tudi popadki. Šla sem pod tuš, se najedla in malo pred osmo sva se lepo peš po snegecu odpravila v P, itak sem bila naročena na CTG. Takoj ko sem povedala kaj se je zgodilo, so me poslali preobleči, priklopli na CTG in naredili pregled. Odprta sem bila že 6cm . Dohtarca mi je prepiknila vodo in šla sem v porodno sobo. Ura je bila 9.30. Popadki so bili vzdržni in vedno pogostejši. Babica me je pregledla in rekla, da sem že 10cm odprta in da bo šlo full hitro, da je tudi glavica zelo nizko in da naj bi bilo vse skupaj fertik v cca. 30-60 minut. Wau sem rekla sama sebi...to si pa vsaka lahko samo želi. No, itak so vedno neki problemi. Popadkov ni bilo večjih, pa mi jih je dodajala...niso nič kaj prijetni tile umetni. Pa vedno več jih je bilo. Ko je bilo treba potiskat, sem jst popadke usmerjala v svojo bolečino in sicer tako, da sem jo preprečevala, namesto, da bi se osredotočala na potiskanje glavice. Niti pisnila nisem med samim porodom, a očitno bi bilo bolje če bi. V glavnem na koncu mi je full dodala umetnih popadkov, ker svojih skoraj nisem več imela. Mali je bil tako dolgo v kanalu, da ima sedaj hematon na glavci, a so me potolažili, da bo izginil v kakšnem mesecu. Ker je imel obseg glavice 38, sem bila raztrgana, kasneje še prerezana in sedaj upoštevam vaš nasvet in pridno sedim na šlaufu . Drugač imam pa probleme z urinirjem, mi kdaj kar uide , šivi pa tud kar bolijo...pa se tolažim, da bo kmalu bolje. V glavnem z malim sva OK, se dojiva in tudi jst imam problem, ker ne vem koliko količinsko spije. Si še iztiskam mleko in potem tudi to spije, a še vedno ne vem, če dovolj . So mi ga v P skozi tehtali, ker je premalo jedel. No, če sklenem vse skupaj, akupunktura je očitno delovala, če ne druga glede hitrega odpiranja. Ker v nasprotnem primeru ne vem kako bi zdržala tako dolgo na porodni mizi in boge punce, ki čakajo na mizi po 8 ur in več, da se odpirajo in predihavajo te popadke. Tole glede porodne, ostalo pa preberem in pokomentiram in vprašam, ker sedaj je veliko novih stvari in vsak odgovor pride prav.
|