|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novemberke 2010 IlI. del
6.12.2010 19:08:14   
aleksa83
Pozdravljene mamice user posted image

Sedaj pa smo že vse rešene. Hvala za čestitke. Rodila sem 1.12.2010 ob 12:27, ampak se nisem mogla nič oglasiti, ker sem imela 29.11 kontrolo, potem pa ko sma šla z mojim domov sem ful bruhala, pa drisko dobila, pa baje popadke, ki jih nisem še čutka. Zvečer sem šla nazaj, ker nisem bila ziher glede gibov in tako sem ostala na opazovanju, ponoči v noči 1.12 pa me je ob 4:00 začelo mantrat in sem šla v porodno, kjer sem imela odlično babico in odlično osebje,..., in tako je na svet prijokala Samanta. Imela sem nekaj problemov s pomanjkanjem mleka zaradi tega ker ne maram bolnišnic. Včeraj pa sva le prispeli domov in mleko že lepo teče,...

Čestitke tudi vsem drugim novopečenim mamicam, ...

Škorpijonka: vidiš, da si me prehitela user posted image

Pozdravček

Ljubezen se rodi iz veselja, s katerim gledata drug drugega, hrani se s potrebo, da spet vidita drug drugega, in se zaokrožita, ko se ne moreta več ločiti! (Jose Marti)

Aleksa

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 126
6.12.2010 19:16:33   
aleksa83
Evo našo princesko Samanto user posted image

user posted image

Pozdravček, moram iti, lakota..-....

Ljubezen se rodi iz veselja, s katerim gledata drug drugega, hrani se s potrebo, da spet vidita drug drugega, in se zaokrožita, ko se ne moreta več ločiti! (Jose Marti)

Aleksa

(odgovor članu aleksa83)
Neposredna povezava do sporočila: 127
6.12.2010 19:33:02   
novemberska
Nadinne veliko si že nardila s tem, da se zavedaš da te je doletela depresija. Si zadosti močna da si si poiskala pomoč in to je pohvalno. Boš videla kmalu boš vesela in nasmejana in depresija bo preteklost. Upam da daš čim prej to skoz.

No jaz sem pa za vikend zbolelauser posted image user posted image Me je kuhalo včeri, da o tem da sem bla 100 krat na wc-ju sploh ne govorim. Danes vročine ni več, wc je pa še vedno moj najboljši prijateljuser posted image

Mam občutek da mi ta moja viroza vpliva na mleko. A je možno da bi ga zaradi tega imela manj? Me kar skrbi da moja pikica ne dobi zadost, ker so moje dojke nekam pretirano mehkeuser posted image user posted image user posted image

Škorpijonček lepa, predvsem pa hitra porodna zgodbauser posted image user posted image user posted image user posted image

Kar se sprehodov tiče, midve sve vsak dan odzuni, vsaj pol ure greve na sprehod. Ker zrak jim definitivno koristi, ker naša Hana spi kot medvedek ko sve zunaj. Zdaj ko pa že dva dni nisve šle ven je pa prav sitna. Upam da bo čimprej spet brez dežja da bomo lahko spet vozičkali.

Lottyka lepo da se je stanje malo umirilo in upam da bo čim manj takšnih dni.

No lepo se mejte mamice...

Najin največji zaklad, največja sreča Hana 16.10.2010

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 128
6.12.2010 20:06:02   
škorpijonček_

IZVIRNO SPOROČILO: aleksa83

Pozdravljene mamice user posted image

Sedaj pa smo že vse rešene. Hvala za čestitke. Rodila sem 1.12.2010 ob 12:27, ampak se nisem mogla nič oglasiti, ker sem imela 29.11 kontrolo, potem pa ko sma šla z mojim domov sem ful bruhala, pa drisko dobila, pa baje popadke, ki jih nisem še čutka. Zvečer sem šla nazaj, ker nisem bila ziher glede gibov in tako sem ostala na opazovanju, ponoči v noči 1.12 pa me je ob 4:00 začelo mantrat in sem šla v porodno, kjer sem imela odlično babico in odlično osebje,..., in tako je na svet prijokala Samanta. Imela sem nekaj problemov s pomanjkanjem mleka zaradi tega ker ne maram bolnišnic. Včeraj pa sva le prispeli domov in mleko že lepo teče,...

Čestitke tudi vsem drugim novopečenim mamicam, ...

Škorpijonka: vidiš, da si me prehitela user posted image

Pozdravček

Aleksa...sam za 19 minut user posted image . sva pa očitno istočasno predihavale in trpele user posted image .

(odgovor članu aleksa83)
Neposredna povezava do sporočila: 129
6.12.2010 20:39:47   
philadelphia
Škorpijonček dobrodošla nazaj!!!

Nadinne in lottyka user posted image user posted image user posted image .

Berem vaše poste in se vidim v določenih. Super je, da se trudite z dojenjem Tudi jaz se, ampak brez dodatka smo lahko samo 1x na dan. Žal. Upam, da se kaj izboljša stanje, ker dojim skoz, sam ne dobiva zadosti.

Tudi mojo porodno zgodbo še čakate, ampak še nimam časa napisat. V bistvu pa je krivo tudi to, da imam jaz porod v lepem spominu (maska je zakon), medtem ko se je dogajalo marsikaj drugega, kar mi pripoveduje moj user posted image  in sem zdaj malo zmedena user posted image .

(odgovor članu škorpijonček_)
Neposredna povezava do sporočila: 130
6.12.2010 21:33:23   
tejci1981
Dober večer!

Se na hitro malo javim preden grem v ležečki položaj!

Valentina - drži se, pa upoštevaj kar ti je napisala ljubljana.

Nadinne - lepa pupika!!!

Nov2010 - mi imamo Beba start pre, pa ga malo zvija, ampak, ni panike, res pa da kuham čajek (po receptu od Zori) in imamo kapljice od koroških lekarn.

Jaz sem tudi za Novemberske malčke!

Škorpijonček - dobrodošla nazaj!! Hitro je šlo , ste na koncu pohiteli, ko te je pa prej pustil čakat!

Aleksa83 - dobrodošla in lepa pupika!!!

Smo se popoldan potepali, ker je imela tašča rojstni dan in smo šli malo na obisk.

Dragi je zbolel - prehlad,... ga pridno filam z čajčkom in limonco in coldrexom, da se čimprej pozdravi. Nisma vajena takega stanja pri njem, ker ne pomnim če bi bil kdaj prehlajen v tej 4 letih odkar dva skupaj.

Mene pa danes nonstop nekaj zvija in zateguje (mogoče popadkiuser posted image user posted image user posted image ).

Lep večer oz lahko noč!

(odgovor članu philadelphia)
Neposredna povezava do sporočila: 131
7.12.2010 3:19:14   
kapesanta
pas/steznik - pa je to samo lepotno ali se kaj pomaga? Jst moram se vedno nosecniske hlace nost, pa so mi cist prevelke, navadne pa ciiiist premajhne. Mam pa se ene 7+ (zgubla pa 10 - so mi v P povedale da sem startala lazja kot sm jaz mislila user posted image )

l.p. Mateja

Rok 06.07.2006 in Sara 15.11.2010

(odgovor članu tejci1981)
Neposredna povezava do sporočila: 132
7.12.2010 8:02:50   
aleunam
IZVIRNO SPOROČILO: kapesanta

pas/steznik - pa je to samo lepotno ali se kaj pomaga? Jst moram se vedno nosecniske hlace nost, pa so mi cist prevelke, navadne pa ciiiist premajhne. Mam pa se ene 7+ (zgubla pa 10 - so mi v P povedale da sem startala lazja kot sm jaz mislila user posted image )

To mene tudi zanima, mam pa občutek, da samo takrat, ko ga nosiš, stisne, pozneje je vse kot je (moj bi se povesil user posted image ). Penelope, ti imaš izkušnje povej kaj več. Glede kg, sem jaz trenutno na -20 od porodne teže in na -9 od preporodne teže. Do zdaj je šlo bolj ali manj samo od sebe, zdaj bo pa treba delati na tem. Je še kar zaloge. user posted image

(odgovor članu kapesanta)
Neposredna povezava do sporočila: 133
7.12.2010 8:21:16   
aleunam
Pa dobro jutro vsem mamicam. user posted image

Jaz sem danes čist povožena. Je mali sicer spal najprej debelih pet ur v kosu, potem pa še dve uri in zdaj spet pančka (jaz pa ne morem večuser posted image ), ampak jaz nisem mogla zaspati. Se mi kar pozna. Tako da je tale user posted image  kar nujna, da pridem malo k sebi.

Glede vozičkanja - midva sva bila zadnjih par dni vsak dan zunaj, tam za 20-30 minut.

Aleksa in škorpijonček, čudovita malčka. user posted image

(odgovor članu aleunam)
Neposredna povezava do sporočila: 134
7.12.2010 8:41:41   
aleunam
Madona, moram novi post napisati, ker zgornjega ne gre več popraviti...

Zdravstveno kartico že imate? Jaz jo grem komaj jutri naročit. Kdaj približno jo lahko pričakujem? Vlogo za otroški dodatek ste že oddale? Pa da vas spomnim, da katera ne pozabi. Oddajte vlogo na občini za enkratni denarni znesek za novorojenčka. user posted image

Majabar, sem videla pri oktobrkah, da si spraševala glede tega ali mamice spijo čez dan z user posted image  ali ne... Tudi jaz ne, razmišljam pa podobno kot ti. Brez veze imam nek predsodek, slabo vest. Ko mali spi, jaz ponavadi pospravljam (pa je to še zdaleč od generalnega čiščenja), prelagam stvari iz enega kupa na drugega, skuham kaj, zlikam in operem perilo (ne gre vse med enim spanjemuser posted image ) ter seveda izkoristim kakšno minutko za internet. Vedno bi rada vse postorila, namesto, da bi malo pogledala nase. No, v nedeljo smo vsi trije zadremali, pa je prav pasalo. Moram večkrat, da si malo nafilam baterije.

< Sporočilo je popravil aleunam -- 7.12.2010 8:45:46 >

(odgovor članu aleunam)
Neposredna povezava do sporočila: 135
7.12.2010 9:46:54   
pajac
Eno vprašanje: rabim recept za čaj iz kumine in janeža.. kaj posebnega ali samo dam v krop pa koliko ?

Očitno bom mogla pazit kaj jem...

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu aleunam)
Neposredna povezava do sporočila: 136
7.12.2010 10:12:11   
nadinne
Helou.

Ko govorite o čajčkih? A to malim dajete še dodatno čajčke? Ker meni je bilo rečeno da naj do 4 meseca samo dojim in nič drugega, kvečjemu kako žličko prekuhane vode user posted image

No danes sem bila pri osebni zdravnici...sva se malo pogovorile glede moje anksioznosti...je rekla d anisem hud primer, ampak da je treba ukrepat...noče mi dat nobenih antidepresivov, ker dojim in bi drugače morala nehat, jaz pa ne vem ali si to res želim.Se bo pa pozanimala glede enih tablet, nekaj na M so, se ne spomnim točno imena, so pa čisto naravne, baje ena mlečna beljakovina ko pomirja. Kao še bolj naravno kot Persen. Me bo še poklicala in sporočila ali naj jih grem iskat v lekarno. Me je pa kar malo na rit vrglo, ko me je vprašala če mogoče razmišljam kaj o tem, da bi kaj storila otroku! user posted image Bog ne daj! Sem takoj povedala, da me je samo strah biti sama z user posted image , ker verjetno nisem sigurna vase in ne vem ali bi znala prav poskrbet zanjo...pa še dojenje mi malo dela preglavice...ampak sem se odločila...bom dojila iz dneva v dan...čim dlje, če pa enkrat ne bo šlo več pa bom počasi opustila. No sicer bom pa danes videla kako bo, ko bo user posted image   ob 15.30 šel v službo. Sicer pride oče na obisk, ampak vseeno, večino popoldneva in večera bom vseeno sama. Upam da bo mala pridna...zadnje čase nekaj štrajka s spanjem...ali jo nekaj moti med spanjem...niti ne napenjanje, ampak skoz nekaj stoka in se prebuja...pa non stop bi na joški visela, dude pa noče...ali pa po dojenju noče zaspat...potem imamo pa borbe ko ne vem kako jo umirit da bi zaspala. Sem že pomislila da je mogoče spet lačna, da mi mogoče zmanjkuje mleka...moram probat spet enkrat malo dodat po flaški, pa da vidim če bo potlej zaspala. Zej že 2 noči proti jutru ne spi trdno...in seveda tudi jaz ne...tako da sem ful zaspana...pojma nimam kaj naj. Upam da je tole le prehodno, ker je drugače zelo pridna.

< Sporočilo je popravil nadinne -- 7.12.2010 10:13:29 >

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 137
7.12.2010 10:20:10   
emma83
Dan mamice.

Včerajšnji dan obup. Cel dan se je Liam samo hotel nositi, nič mu ni pasalo, tud na sprehod nisva mogla iti, ker je deževalo, pa v redu, če bi bil samo dež problem ampak tukaj v tem našem Kamniku ne znajo spucat pločnikov, da gre človek lahko normalno mimo, več al manj bi skor mogla po cesti vozičkat, kr neki user posted image . No pol je zvečer komaj zaspal in je spal do 9h danes.

Aleunam zdr. kartico dobiš baje v roku 1 meseca, no mi smo jo po ene 2 tednih, dobiš pa potrdilo s katerim lahko pelješ otroka zdravniku. Za Otroški sem tud že dobila in ta mesec pričakujem prvo nakazilo (za 2 meseca), denar od občine pa tud dobimo ta mesec.

Počivanje: na začetku ja, zdaj pa ne več, ker je itak ful buden čez dan. Sem pa imela z mojim orng borbe glede gospodinjstva, je gospod pričakoval, da bo stanje takšno kot je bilo pred Liamom. Pa ne gre, je skapiral.

Eno vprašanje punce: ramenski pasovi v lupinici morajo biti nad rameni a ne? Včeraj sem dala ven tisti vložek, zdaj mi pa ni jasno glede pasov. Prosila bi za speedy odgovor, ker se greva sama potepat v BTC v roku ene ure. Tenkju veri mač.

Aja, jaz sem za ime novembrski malčki 2010.

Nadinne samo pogumno, ful pomeni že to, da se zavedaš, da ni vse OK. Jaz sem se v nedeljo zjokala skupaj s tamalim, ker kar ni utihnil, skoz je nekaj jokcal, nisem več vedla kaj bi. Pol sva šla na balkon na zrak in se je umiril ampak katastrofa, ko kar ne veš kaj narest, pa tvoj otrok je in naj bi kao vse vedele. MA kr neki sem zdej zabluzila.

Pajac ti bo Zori napisala recept za čaj, ona ga tako kuha.

Alenunam in Malajka samo, da se je pri porodu vse dobro izteklo in da imata vajina čmrlja pri sebi.

Evo je že lakota, šibam.

< Sporočilo je popravil emma83 -- 7.12.2010 10:23:25 >

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 138
7.12.2010 10:23:37   
phelps
Dobro jutro!

Nadinne, super glede pogovora, ziher ti je vsaj malo olajšalo dan. Jaz sem na začetku veliko brala knjigo Dojenje in materinstvo iz srca (sicer sem jo že v nosečnosti brala ampak nisem dojela bistva) in mi je pomagalo... Jaz sem tudi imela občutek, da jo nočem dojit, v resnici pa sem se je bala, da bo začela polivat vmes, da bo lačna, da bo zaspala in še milijon drugih stvari... Pa da je ne znam pomirit, ko je jokala, pa ..., pa.....

Alekda83, luštna punca!

Pajac, za čaj ne vem, kako se napravi, jaz pijem od Tekanne, ki ima te sestavine notri in dobi preko dojenja.

Pikizenc, pisala si, da bi rada prišla na 100% dojenje, če ti bo uspelo, prosim napiši, kako. Jaz bi tudi rada.

Lottyka, uf, tretja joška user posted image Pa naj še kdo reče, da je dojenje enostavno. Verjamem, da tisti, ki steče že v porodnišnici, dete zadovoljno, je super in samoumevno, ampak glede na težave večine, očitno ni tako. Če je mleka premalo ni ok, če ga je preveč, ni ok, če ga je dovolj so tudi težave user posted image

Mi smo ok, čez noč spet pridelali 60 g, se je pa bruhcanju in polivanju pridružila driska user posted image (2x na dan) . So mi svetovale prijateljice, da dokler se redi, nimam se kaj obremenjevat, upam, da je res tako. In da je redko blato značilno za dojene otroke. Zjutraj sem po parih dneh spet dojila leže (ker nisem želela zbujat mojega, ki je spal v dnevni) in je med dojenjem (ko sem jaz malo zaspala) bruhnila čez nos in vse po moji joški in naokoli user posted image . Ne bom več prakticirala tega, ker takrat nima glavice pod kotom 30 stopinj in je še slabše user posted image .

Poskušam preživeti vsak dan sproti in se v njem osredotočiti na tiste drobne pozitivne stvari, ki delajo to obdobje čudovito. To si rečem ob teh trenutkih in nekako gre. user posted image

Upam, da bom danes uspela priti ven, če bo bruhala, bomo pa še pajacek za ven vsak dan prali user posted image

< Sporočilo je popravil phelps -- 7.12.2010 10:27:18 >

Na svetu si, da gledaš sonce. Na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da sam si sonce in da s sveta odganjaš - sence.

(odgovor članu nadinne)
Neposredna povezava do sporočila: 139
7.12.2010 10:33:53   
nadinne
Še eno vprašanje glede otroškega dodatka...ravno sem na spletu gledala obrazec za tole, pa mi ni najbolj jasno kako izpolnit tisto tabelo z dohodki? user posted image Dodatek bo uveljalvljal user posted image , ker je mala itak pri njem prijavljena, jaz sem še vedno pri svojih doma. A to se potem samo njegova plača upošteva? Jaz itak verjetno še nisem uradno njegova izvenzakonska partnerica, glede na to da uradno ne živiva skupaj (to bomo v kratkem sicer spremenili) ali pač? Kako pa se dohodek upošteva? Torej letni zaslužek ali po mesecih ali kako? Tista tabela s 5 stolpci mi ni jasna.

Ah letim..alarm user posted image

(odgovor članu phelps)
Neposredna povezava do sporočila: 140
7.12.2010 11:00:54   
Majchi
Nadinne, samo prepišeš iz dohodnine za 09. Izpolniš tiste katergorije in zneske, katere imaš izpolnjene v dohodnini. Prvi stolpec je za vložnika, takoj naslednji (desno) pa zate.
To, če je on prijavljen na drugem naslovu, pa nima veze. Tudi moj je. Ti moraš za oba vpisat, ker ste družina. Če bi hotla njega spustit, kao da ne živite skupaj, rabiš neka dokazila iz sodišča.

(odgovor članu nadinne)
Neposredna povezava do sporočila: 141
7.12.2010 11:06:22   
Majchi
Emma, ja, ramenski pasovi morajo biti nad rameni. Al si že v BTC-juuser posted image ?

Pajac, 10-15 zrnc janeža in nekaj takega kumine v 1 dcl vode. Vreš 5 minut in to je to. Zori je rekla, da prekuha kar tiste Maestro začimbe, kar sem nekaj časa delala tud jaz. Zdaj pa sem mu bebe čaj skuhala že 2.dan, ker so notri itak iste sestavine+komarček. Učinek je isti - zvija ga še zmeruser posted image . No, ampak precej manjuser posted image , pa vsaj prdet je začel. Zraven mu dajem pa še Bio Gaia kapljice, pa je ratal še boljše. Ampak zvijanje po vsakem podoju je še zmer... Danes sem mu prvič dala še kapljice od Ljubljanskih lekarn (kumina, janež, komarček) poleg čaja in bio gaia probiotičnih kapljic, pa bomo vidli kaj bo. Trenutno ga zvija...user posted image  Če v parih dneh ne bo boljš, kličem mojga homeopata.

(odgovor članu Majchi)
Neposredna povezava do sporočila: 142
7.12.2010 11:25:12   
Eruvande
Majchi...kot bi poslušala sebe. Delam vse enako, pa jo po dojenju še vedno zvija. Je pa res, da je že boljše...danes pa dobim še kapljice iz Koroških lekarn. Pa baje so neke homeopatske granule Colikind iz Avstrije tud fajn. Bomo probali koga nahecat, da bo šel po njih v Avstrijo. Se mi revica tak smili.
Aja...pomaga pa tudi fen al pa napa v kuhinji user posted image

(odgovor članu Majchi)
Neposredna povezava do sporočila: 143
7.12.2010 11:34:09   
aleunam
Kako veste, da je driska pri doječih otrocih? Mark kaka večkrat na dan, še vedno "zenf mešanico", kar je dokaj tekoče. Je pa enako blato vseskozi in ko sva bila na pediatriji, so pogledali in rekli, da je to dober kakaec za doječe user posted image . Pa tudi patronažna mi je rekla, da lahko kakajo skoraj po vsakem obroku, lahko pa tudi do pet dni ne.

(odgovor članu Eruvande)
Neposredna povezava do sporočila: 144
7.12.2010 12:00:11   
november2010

IZVIRNO SPOROČILO: aleunam

Madona, moram novi post napisati, ker zgornjega ne gre več popraviti...

Zdravstveno kartico že imate? Jaz jo grem komaj jutri naročit. Kdaj približno jo lahko pričakujem? Vlogo za otroški dodatek ste že oddale? Pa da vas spomnim, da katera ne pozabi. Oddajte vlogo na občini za enkratni denarni znesek za novorojenčka. user posted image

Jaz moram rečt, da sem glede teh stvari zelo ažurna, ker dalj časa kot vlečem, več možnosti je da na kaj pozabim....
Zdravstveno zavarovanje imamo že urejeno, uredili smo ga tam okrog 20.11 oz takoj ko sem dobila rojstni list, ker moraš fotokopijo zraven predložit. Najprej dobiš tist papir, ki nadomesti zdravstveno kartico, kartico sem pa dobila včeraj.
Tudi otroški dodatek sem vlogo oddala takrat kot za zavarovanje, pa sem tudi že konec novembra dobila odločbo.
Nisem pa uredila še na občini, ker rabiš davčno, ki je pa takrat še nisem imela, zdaj pa jo že imam, sam še nisem uspela do občine pridt, imam že vse izpolnjeno, upam da mi jutr uspe do tja pridt :)

(odgovor članu aleunam)
Neposredna povezava do sporočila: 145
7.12.2010 12:04:54   
november2010

IZVIRNO SPOROČILO: emma83

Dan mamice.

Včerajšnji dan obup. Cel dan se je Liam samo hotel nositi, nič mu ni pasalo, tud na sprehod nisva mogla iti, ker je deževalo, pa v redu, če bi bil samo dež problem ampak tukaj v tem našem Kamniku ne znajo spucat pločnikov, da gre človek lahko normalno mimo, več al manj bi skor mogla po cesti vozičkat, kr neki user posted image . No pol je zvečer komaj zaspal in je spal do 9h danes.

ja žal v tem našem mestecu niso ravno ažurni glede čiščenja pločnikov.... pa tud ko so sčiščeni še ni nujno da lahko po pločniku voziš, ker se vedno najdejo pametnjakoviči, ki svoje jeklene konjičke veselo puščajo po pločnikih, mamice pa pol veselo z vozički po cesti....grr

(odgovor članu emma83)
Neposredna povezava do sporočila: 146
7.12.2010 12:15:38   
november2010
Še eno vprašanje:

Boste ve dale cepit otročke proti ROTAVIRUSU? Meni so zadnjič na posvetovalnici opozorili na to, pa mi dali eno zloženko, ampak mislim, da ga ne bom dala cepit.... Sam po drugi strani pa pol razmišljam, da če bi pa slučajno fasal res neko hudo obliko rotavirusa pa bi mogel v bolnico bi si pa tud kar mal očitala.....

(odgovor članu november2010)
Neposredna povezava do sporočila: 147
7.12.2010 12:24:24   
phelps

Kako veste, da je driska pri doječih otrocih? Mark kaka večkrat na dan, še vedno "zenf mešanico", kar je dokaj tekoče. Je pa enako blato vseskozi in ko sva bila na pediatriji, so pogledali in rekli, da je to dober kakaec za doječe user posted image . Pa tudi patronažna mi je rekla, da lahko kakajo skoraj po vsakem obroku, lahko pa tudi do pet dni ne.

Si me dodatno potolažila. Sem govorila s tremi prijateljicami, ki imajo malčke, pa so vse rekle enako kot ti, da je dokaj tekoč kakec pri dojenih otrocih in da to ni nič narobe...

Evo, nam je ratalo bit 20 minut zunaj in to brez polivanja in bruhanja user posted image . Se ji pa na ličkih pozna odtis dudice, tako je vlekla user posted image

Rotavirus, mi jo bomo dali cepit.

Papirje imamo zrihtane, smo se pa kar namatrali, ker so nam pri rojstnem listu narobe napisali hišno št. in so pošiljali k sosedom, je moj komaj dobil očetovski dopust. Nadinne, tako kot je Majči napisala je glede zdravstvene izkaznice, lahko pa prvi mesec hodita k pediatru s tvojo zdravstveno izkaznico. Tako so nam rekli.

Na svetu si, da gledaš sonce. Na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da sam si sonce in da s sveta odganjaš - sence.

(odgovor članu aleunam)
Neposredna povezava do sporočila: 148
7.12.2010 12:24:28   
pajac
IZVIRNO SPOROČILO: november2010

IZVIRNO SPOROČILO: emma83

Dan mamice.

ja žal v tem našem mestecu niso ravno ažurni glede čiščenja pločnikov.... pa tud ko so sčiščeni še ni nujno da lahko po pločniku voziš, ker se vedno najdejo pametnjakoviči, ki svoje jeklene konjičke veselo puščajo po pločnikih, mamice pa pol veselo z vozički po cesti....grr

kaj zdaj šimfate Kamnik user posted image user posted image user posted image a nimamo lepe sprehajalne poti??? user posted image

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu november2010)
Neposredna povezava do sporočila: 149
7.12.2010 12:28:11   
penelopa1

IZVIRNO SPOROČILO: kapesanta

To mene tudi zanima, mam pa občutek, da samo takrat, ko ga nosiš, stisne, pozneje je vse kot je (moj bi se povesil user posted image ). Penelope, ti imaš izkušnje povej kaj več. Glede kg, sem jaz trenutno na -20 od porodne teže in na -9 od preporodne teže. Do zdaj je šlo bolj ali manj samo od sebe, zdaj bo pa treba delati na tem. Je še kar zaloge. user posted image

Pas naj bi pomagal dolgoročno. Nositi ga je treba kakšen mesec, dva in trebuh naj bi se vrnil tko kod je bil. Jst ga nosim slabih 3 tednov...trebuh se manj pozna...mogoče pa res pomagauser posted image
Sprehodi- vsak dan kakšni 10-15 minut, za enkrat je dovolj.
Zdravstveno kartico- smo že zrihtali, dobili smo jo po eno 2 tednih...čist pozabila pa na otroški dodatek....hvala punce...bom še to uredila.
Počivanje- nimam čas za to...ko mali spančka mamica pospravlja, lika, kuha...za enkrat ne čutim da rabim več počitka.
Lep dan vsemuser posted image ...sinek kličeuser posted image

(odgovor članu aleunam)
Neposredna povezava do sporočila: 150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Zgodbe malih junakov: Najmanjša nedonošenk...
photo
V prvih mesecih je bilo naporno sedeti pred inkubatorjem, moliti, da deklica preživi in ostati močan za njo, ji dajati p...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?