pajac
|
IZVIRNO SPOROČILO: lottyka Dober večer, naddine točno vem kako se počutiš, ker se jaz zadnje dni tudi sprašujem, če je dojenje res toliko vredno vsega. Jaz imam spet zamašene mlečne vode in to v taki meri da roke tud dvignit ne morem in posledično tudi Žana ne, tako da mi ga sedaj moja mami previja in nosi jaz pa prejokam cele dneve. Vsako popoldne ga ima mami pri sebi, da je Žan vsaj malo pokonci, da ni skoz v leže. Včeraj tud iz postelje nisem mogla vstat brez da si podprem dojko in jo držim gor, ampak potem Žana ne morem dvignit iz posteljce, tako da se je moj preselil v dnevno in sva dala Žana v posteljo, da sem ga ponoči lahko podojila. Ko sva sama lahko sedaj kupčke podirava samo tako, da ga dam na trebuh in se mi tok smili, ker revež zmeraj ful bruha zraven, ampak ga ne morem dat v naročje . Meni se vodi zamašijo na vsake 2-3 dni in nekako uspem zrihtat z masažo in obkladki ter sprejem, ampak včasih ne pomaga. Sedaj imam že 3 dan pol joške trde in ne pomaga nič, sem že vse probala, tako da grem v ponedeljek spet k zdravniku in če ne najdejo ene rešitve tudi jaz premišljujem če je res vredno vse skupaj. Namesto da bi se lahko crkljala z Žanom, skrbela zanj, mi ga morajo drugi. Je tok težko, imam tak občutek nemoči in obupa, ko bi ga tako dvignil in pocrkljal pa ga ne moreš. V celem mesecu ni bilo 14 dni, da bi lahko normalno za njega skrbela, vedno lahko samo v leže, drugi mi ga morajo pa nosit . Imam občutek da se samo v krogu vrtim, ko se mi zamaši vod, pod vročim tušom masirat in pri tem gre kar nekaj mleka ven, kar pomeni da je čez dan dva spet preveč mleka in mi vse oteče in se vodi spet zamašijo in gremo še enkrat vse od začetka. Nikoli ne pridem na čisto in sem že čist obupana. Sprobala sem že čisto vse kar mi je kdo svetoval, kar sem našla na internetu, tudi nasvete babice pa nič ne pomaga, stalno se mi ponavlja. Na zadnje mi je babica rekla, pač nimate več kaj drugega kot to kar delate, počakajte če boste dobili vročino pa pejte na urgenco po antibiotike, če je ne boste dobili, bo pa sčasoma izginilo. Imam občutek da ne delam drugega več, kot masiram, dojim, obkladki in ponovno masiram. Da bi samo črpala in mu dajala moj mlek pri meni ne gre, ker mi črpalka ne potegne dovolj ven in se mi takoj spet vod zamaši, sem tud to probala. Zdej je prišlo tako daleč, da Žan iz te ki imam zamašeno sploh noče več pit in se tako joka in dere, ter opleta dokler mu ne dam druge. Tako da tudi jaz resno premišljujem o opustitvi dojenja, čeprav se mi srce trga ob tem. Ampak ne vidim več nobene druge rešitve . Počasi imam dovolj vsega, prvo šivi, potem tretja joška, potem grozni naval mleka, potem še vsi ti zamašeni vodi, da ne govorim da mislim da je z mojo čiščo nekaj narobe, ker spet krvavim toliko kot prve dni, da sem mogla it nazaj na vatirance, ker mi čez vir80 vse pride čez, tako da premišljujem da se grem nazaj v P pokazat. Saj ne vem ali naj objavim ali zbrišem, se mi zdi da samo še jamram. Nič bom objavila, pač takle mamo. Ostalo pokomentiram drugič grem zdej spet pod tuš masirat. Lottyka, a Syntocinon sprej imaš???