|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novemberke 2010 IlI. del
12.12.2010 21:08:08   
majabar
phelps, tudi meni so rekli, naj jem vse in res jem, tudi sveze sadje in zelenjavo in nima krckov ali kolik. Brala sem pa posebaj za polivanje, da je lahko alergija na beljakovine v kravjem mleku. Ne vem. Imamo boljse in slabse dneve, ampak kot pravis, ce se redi, je OK. Ampak bi se po mojem se enkrat hitreje, ce ne bi slo toliko ven. Tako pa lezemo malo nad spodnjo mejo...
Skoda, da si ji pozabila dati svoje mleko:(.
Kolcal je tudi moj ze v trebuhu, vsak dan, prvih 14 dni tudi, zdaj pa le se na nekaj dni. Jaz sem pa prebrala, da se to zgodi, ker se prevec najedo, gre pa za to, da prepona ni se popolnoma razvita. Sicer se pa moj ne sekira prevec, mu ni hudo.

(odgovor članu phelps)
Neposredna povezava do sporočila: 326
12.12.2010 21:28:16   
aleunam
Pesjanarka, samo, da je zdaj vse ok z vama. user posted image Morajo pa biti kar hude sekunde in minute, ko čakaš, da ti povedo, če je vse v redu.

Se vidi, da smo mamice, v treh dneh, od kar sem nazadnje pisala, se je nabralo "samo" tri strani. user posted image

Midva sva v petek imela prvi pregled (5. tednov). Mark je zdrav, odzivi in refleksi so dobri, zredil se je na 5050g (odpustna teža iz P 3.680g), za kar je rekla, da je v redu in da se tukaj več ne komplicira kot nekoč, sploh pa ne pri doječih. Zrastel pa je 3cm in je velik 58cm. user posted image  Pediatrinja je zelo prijazna in fajn svetuje. Dobila pa sva tudi midva kaplice, ampak ne AD3, ker je rekla, da vitamina A ne potrebujejo. Dobila sva Plivit D, po nasvetu P pa mu jih dajem zjutraj (ker lahko povzročajo krče).

Orlica, čestitke. user posted image

Valentina, tudi mi smo dobili v tretjem tednu mozoljčke. Lahko se jim čisti koža ali pa tudi, če jim je vroče.

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 327
12.12.2010 21:28:51   
november2010
Hej hej!

Se vidi, da nas naši otročki polno zaposlujejo, nismo več take čveke na RR :)

Kolcanje - pri nas ga odpravimo s čajem ali prekuhano vodo.

Kakanje - vem, da pravijo da ni panike če otrok par dni ne kaka - ampak mislim, da je to čist odvisno od posameznega otroka.
Če moj ne bi več dni skupaj kakal pa da ga to nič ne moti, potem se tud jz ne bi preveč sekirala... ampak če pa vidiš da ga napenja, da se trudi kakat pa mu ne gre - pri nas je namreč tako. Očitno mali mora kakat vsak dan, ampak gre pa zelo težko iz njega. Pomagam mu s čajem, dajem biogaia kapljice, pa ko vidim, da se trudi kakat in mu ne gre, greva na previjalno, ga slečem in telovadiva z nogicami. To mu očitno pomaga, ker se ponavadi, še vedno v velikih mukah, pokaka kar na previjalni. Se mi pa res smili, ko se tam na previjalni napenja in trudi kakat..... Ko pa mu uspe ima pa čist blažen pogled. Je pa to na previjalni kar najin ritual, včasih traja tud 45min da mu uspe se pokakat.

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 328
12.12.2010 21:32:13   
ječi12
phelps a pa polješ veliko beljakovin? js bi pri tvoji rekla da je sigurno alergija. če po tvojem melku poliva potem ni fora o kšnem refluksu ker bi potem tut AM polivala. sj vrjamem da si skeptična ampak js poznam primer ko so tko preprečili otroku muke ko je mama dieto začela in je blo potem ok. enmu malčku se alergija na mleko kaže tko da se mu zamaši nos user posted image  neumesna ane? ampak je res,je alergik na KML in jajca in če kej od tega dobi ma zamašen nos in posledično vnetje ušes zelo hitro ipd...
tko da js bi probala,stane te ne nič,edino tvoji mali lahko rešiš bruhice,če je to pač vzrok. vsaj en teden bi se mogla vsem beljakovinam odpovedat,niti ni tok grozno ko vidiš da lahko kr neki zadev ješ.

pesjanarka nč lepa zgodba.ampak glavno da je mimo,tut mi smo meli popkovino 2x okoli vratu,ampak je zajokal zelo hitro.HB!

ČESTITKE tudi na za Nejo.

škrpijonček naš tut kr veliko kolca. js se posebej ne obremenjujem pač mine.

Tejči ful luškan nasmešekuser posted image

vozičkanje mi gremo vn do -5,pač dam tetra pleničko čez košaro,da vsaj malo zaščitim,fino ga oblečem in akcija.spi ko top in to je to.edino kar pazim je da ma v ustih dudouser posted image

majabar držim pesti da tole uredite,ni fino,pa sploh ne čiščenje za malim,pa preoblačenje ampak ostalo,to da ne pridobiva na teži je hujše...javi kako ste opravili. a zdj nimaš diete? ješ mlečno?

konc reklam

(odgovor članu phelps)
Neposredna povezava do sporočila: 329
12.12.2010 21:42:43   
naša beba
Majabar, nisem na tekočem kako se hranita, ampak če dodajata ali pa ste polno na dodatku... poglej če se da dobit pri vas kako mleko, ki je prav namenjeno polivalčkom...
Če ne pa se mi zdi da itak kmalu prideš v Slo in boš tu dobila tak nadomestek

Škorpijonček, sva kar pri podobnih težavah... par dni nazaj sem se hvalila kako smo ok, zdaj pa imamo krasen vikend paket!!! V želodčku ji tako vreje kot meni! Kolca se ji večkrat že po prvi dojki... kje je še druga in flaška... Menda naj bi res pomaga žlička vode, ampak naša Ema skoraj ne odpre ust ko jo kolca.. najlažje mi jo je pristavit nazaj k prsim
Zdaj dva dni ima pa že skoraj panik napade joka in se zvija in kriči in ji ni mogoče dat zize ne dude ne flaške, ne pomaga nežnost in ne objemi... pa smo tudi na Aptamilu... do jutri ko grem kupit Bebo.. večkdo je rekel, da imajo krče po Aptamilu... pa še AD3 je jedla zraven
Včeraj in danes pa tudi fajn izbruha kar spije... ne takoj, ampak po kakih 20 minutah... včesih samo par kapljic sirčka, včasih pa skoraj cel obrok

user posted image A ste pri vas tudi tako hitro morale začet z AD3.. medve sva jih dobile v bolnici pri desetih dnevih z navodilom naj kar začneva jemat?

user posted image Kakšna so pa že kaj navodila za gretje mleka? A se sme moje mleko večkrat pogret, kako je pa z dodatki, se smejo pregrevat? Dodatek po hranjenju sicer zavržem, ampak se zgodi, da se tako dolgo pregovarjava a bi še flaško ali ne, da se mleko shladi...
Kje pa sploh pogrevate hrano... mikrovalovna ali grelci za mleko?

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 330
12.12.2010 21:55:38   
phelps
Ječi, hvala, vredno razmisleka. Moj sicer komentira, da me bo spustil na vrt, kjer bom samo še hrskala lubje (ker imam itak že zelo zelo okrjeno prehrano)... Malo heca user posted image

Glede pridobivanja teže pa meni ni nič jasno. Sem šla malo brat forume, kot prvo sem zasledila, da dojenčki, ki imajo že porodno težo tako visoko (moja je imela 4030 g),kasneje bolj počasi napredujejo. V prvem mesecu se je zredila za 870 g, naslednjih 15 dni pa le za 300 g, je to dovolj? Naj povem, da smo bili prvi mesec več na AM, zdaj sem sforsirala dojenje, zvečer dodamo le 60 ml AM... Pediatrinja je bila pri zadnjem obisku (dober teden dni nazaj) zadovoljna... Punčka je živahna, videti je zdrava, lička polna, koža napeta, na bedrih celo šlavfki user posted image . Je pa zelo dolga, na sliki celo mojih 175 cm zgleda malo user posted image  Se moram sekirat?

Na svetu si, da gledaš sonce. Na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da sam si sonce in da s sveta odganjaš - sence.

(odgovor članu naša beba)
Neposredna povezava do sporočila: 331
12.12.2010 22:08:59   
nadinne
naša beba...jaz sem dobila recept za kapljice Plivit D3 tudi v P z naročilom da naj jih dajem od 1. tedna naprej...no patronažna je pa rekla naj nikae ne hitim...da so jih še pred kratkim dajali pele pri 1 mesecu user posted image Tako da jaz jih mali še nisem začela dajat...se nekako bojim krčev, sploh zvečer ko sem vglavnem sama...pa ne vem kako bi to šlo z mojimi morebitnimi napadi depresije...počakam pe kak teden, potem pa začnem.

pridobivanje teže...phelps, tvoja pupa je pa res prava baba user posted image Če je patronažna rekla da je ok s težo, potem je sigurno ok. Ne se sekirat. Moja pupa se je pa v 14 dneh zredila skor 800g, pa samo dojim (no ene 7x je dobila malo AM)...sva prišle iz 2900g ob odhodu iz P na 3740g pred dvema dnevoma. Meni se to zdi ogromno user posted image Upam da bo tako nadaljevala...

Nič grem na kavč malo podremat...čez dobro uro bo treba spet  mici1 in mici2 (beri obe joški) spravit v pogon pred nočnim spanjem user posted image

Lahko noč

(odgovor članu phelps)
Neposredna povezava do sporočila: 332
12.12.2010 22:27:44   
majabar
jeci, ne, ne jem mleka, bom vseeno vztrajala. Pravijo, da se lahko telo cisti do 3 tedne. Seveda je ciscenje in preoblacenje se najmanjsi problem. V 27ih dne je pridobil 500g od porodne teze. Res je, da ne vem,  kaksna je bila najnizja teza, tako da je morda dobil 600g od najnizje v 27ih dneh. Torej ne veliko, a tudi ne kriticno. Zadnja dva tedna sta bila veliko bolj uspesna, 500g v 14ih dneh:). Ko
nasa beba, ne, midva sva na polnem dojenju.

Neposredna povezava do sporočila: 333
13.12.2010 8:22:38   
aleunam
IZVIRNO SPOROČILO: ječi12
konc reklam

user posted image user posted image user posted image  A si jedla sir?

Punce, kaj že uporabljate za čiščenje noska oz. s čim potegnete ven smrkle user posted image ? Prosila za mnenja in kakšno povezavo kje se kupi. user posted image

(odgovor članu ječi12)
Neposredna povezava do sporočila: 334
13.12.2010 8:58:44   
ječi12
IZVIRNO SPOROČILO: aleunam

konc reklam

user posted image user posted image user posted image  A si jedla sir?

Punce, kaj že uporabljate za čiščenje noska oz. s čim potegnete ven smrkle user posted image ? Prosila za mnenja in kakšno povezavo kje se kupi. user posted image

user posted image user posted image  sm jedla sir ja,sm dobla sir user posted image  pol sm ga pa pač tut mogla pojest ker mi ne dajo salame user posted image

js pucam z nosnim aspiratorjem da dah,kupila sm ga  pikapolonci pride 9,90€ in je super. ms mehko konico in lahko komot spucam tak mali nosek,pa lepo vn povlečem 1x na dan. je pa od Jane.

(odgovor članu aleunam)
Neposredna povezava do sporočila: 335
13.12.2010 9:27:28   
aleunam
user posted image user posted image  sm jedla sir ja,sm dobla sir user posted image  pol sm ga pa pač tut mogla pojest ker mi ne dajo salame user posted image

js pucam z nosnim aspiratorjem da dah,kupila sm ga  pikapolonci pride 9,90€ in je super. ms mehko konico in lahko komot spucam tak mali nosek,pa lepo vn povlečem 1x na dan. je pa od Jane.

Salama je hudič, ja. user posted image  Hvala za odgovor. Zanima me še to, če se da obe nosni luknji naenkrat pucat ali vsako posamezno?

IZVIRNO SPOROČILO: majabar
Zadnja dva tedna sta bila veliko bolj uspesna, 500g v 14ih dneh:).

Ja to je pa super! user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: nadinne
...da so jih še pred kratkim dajali pele pri 1 mesecu user posted image Tako da jaz jih mali še nisem začela dajat...se nekako bojim krčev, sploh zvečer ko sem vglavnem sama...

Midva sva jih dobila na prvem pregledu, torej pri okroglih 5. tednih. Po priporočilu P, pa mu jih dajem zjutraj, ker naj bi bili krči pogostejši popoldne oz. proti večeru. Nekako se bojim tega napisati, da ne bo potem ravno obratno, ampak zaenkrat po treh dneh jemanja nimava krčev in se mi zdi, da celo lepše kaka. Se skorajda nič ne trudi in ne postane rdeč. Mogoče je kaj povezano, mogoče tudi ne. Sem se pa začela izogibati mleku, prej sem ga spila vsaj 2 dcl na dan, sedaj pa ga dam samo še par kapljic v jutranjo user posted image . Ostalim beljakovinam se zaenkrat ne bom izogibala, ker ni potrebno.

IZVIRNO SPOROČILO: phelps
Pediatrinja je bila pri zadnjem obisku (dober teden dni nazaj) zadovoljna... Punčka je živahna, videti je zdrava, lička polna, koža napeta, na bedrih celo šlavfki user posted image .

Po napisanem sodeč, se nimaš kaj sekirati. Dokler kaže zadovoljstvo in vsaj nekaj pridobiva, je to to.

IZVIRNO SPOROČILO: naša beba
user posted image Kakšna so pa že kaj navodila za gretje mleka? A se sme moje mleko večkrat pogret, kako je pa z dodatki, se smejo pregrevat? Kje pa sploh pogrevate hrano... mikrovalovna ali grelci za mleko?

Ne vem kako je z adaptiranimi mleki, vem pa, da naj bi doječega segreli in odtaljevali v topli vodi. Ampak jaz priznam, da ko je huda lakota, pogrejem v mikrovalovni. Ga pa nikoli ne dogrevam. Če ga bi, bi ga v topli vodi, pa še to čist malo.

< Sporočilo je popravil aleunam -- 13.12.2010 9:28:09 >

(odgovor članu ječi12)
Neposredna povezava do sporočila: 336
13.12.2010 10:04:34   
phelps
Dobro jutro!

Mi od 5. dne dodajamo D3 kapljice Plivit pa ni večjih problemov. Krčke smo omilili z mojo prebavo in vetrovnimi kapljicami. Sicer še kolca, jo napenja, punka, kaka, poliva, bruhca... Ampak to je zaradi nerazvitosti želodčka in je normalno.

Teža, oh ja... Mogoče bi bilo včasih bolje, če ne bi imela tehtnice. Iz včeraj na danes je pridobila 100 g, prejšnje dni pa po pičlih 20... Moram se naučit, da se rezultati gledajo  v povprečju... Sicer ne paničarim, ampak če zjutraj pokaže tehtnica premalo ali celo kakšen gram manj kot prejšnji dan, mi je nelagodno... Mi je rekla sestra pri pediatrinji, naj počasi opustimo tehtnico in jo bom res imela še ta mesec, potem pa jo vrnemo. Kljub temu, da je najemnina za en mesec le 10 eur. Je fino stvar, lahko pa prinese tudi kakšno grenko misel kakšen dan. In če je nimaš, otrok je videti zdrav, niti ne veš, koliko zgublja/pridobiva iz dneva v dan.

Mozoljčki, mi smo jih imeli tudi pri cca 3. tednih in to zelo veliko. Sedaj pa je spet čista kot sneguljčica user posted image Ne se sekirat, bo minilo. Mene je takrat tudi skrbelo, če bo to kar trajalo, pa se je v parih dneh popravilo.

Mleko, moje mleko dam v hladilnik potem pa pogrejem v topli kopeli (notri dam stekleničko). Parkrat sem isto mleko 2x pogrela, ampak se temu izogibam, če se le da. V porodnišnici so mi rekli, da je sicer materino mleko lahko 4 ure na sobni temperaturi, v hladilniku do 24 ur. Adaptirano mleko vedno pripravljamo sproti, če ga ostane, ga zlijemo stran. Itak je lahko pločevinka odprta le 3 tedne in mi ne porabimo toliko v 3. tednih, zato tudi še nepripravljen prahec vržemo stran.

Aleunam, mi obe nosnici čistimo sproti, na klasičen način - v obe nosnici fiziološko raztopino, počakamo par minut, da raztopi smrkljček in potem moj spiha ven. Sama se kar namučim s tem izpihavanjem.

Bodite lepo, pri nas naletava sneg, jeeej. Komaj čakam, da postavim smrečico. Jo je pa potrebno še nabavit, ker smo imeli prejšnja leta le vejevje z lučkami in okraski user posted image

< Sporočilo je popravil phelps -- 13.12.2010 10:07:49 >

Na svetu si, da gledaš sonce. Na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da sam si sonce in da s sveta odganjaš - sence.

(odgovor članu aleunam)
Neposredna povezava do sporočila: 337
13.12.2010 10:05:28   
aleunam
IZVIRNO SPOROČILO: škorpijonček_
Mi lahko še enkrat v grobem svetujete, čemu se naj izogibam, ker verjetno sem jst kriva, nekaj pa verjetno Aptamil, ki mu ga dajem kot dodatek.

Je velika verjetnost, da je tudi aptamil kriv, sicer pa lahko ti "pripomoreš" s svojo prehrano. Nekateri svetujejo jesti vse, a zmerno, drugi izogibanje stročnicam, sveži zlenjavi in sadju, ne preveč slana in začinjena hrana (sploh čebula in česen). Nekaterim pomaga tudi pitje čaja, lahko ga piješ ti ali pa user posted image , mislim, da je komarčkov čaj. Upam, da bo pomagalo. Ko Marka napenja, ga slečem do pamperske, potem pa potelovadiva z nogicami, voziva kolo in mu jih malo dvigam. Tako ponavadi spravi iz sebe prdce in se lepo pokaka v roku 5ih minut. user posted image

Mi je pa od včerajšnje noči ostalo moje načrpano mleko v hladilniku in sva ji ga zdajle pozabila dat, namesto tega AM, midva sva res zmešanauser posted image  Za pol obroka bom stran zlila user posted image  

Mleko lahko v hladilniku shranjuješ do 48 ur, torej bi ga lahko še pustila (če sem prav predvidevala, si ga ti imela v hladilniku približno 24ur).

Glede telovadbe pa sem jaz začela kolesariti na sobnem kolesu. Sem si sicer prejšnji teden na ta račun za dva dni nazaj spravila čiščo (predvidevam), potem sem malo prekinila in včeraj spet kolesarila par minut. Zaenkrat še nič ne teče in upam, da več ne bo. A boš šla na 90. dnevno dieto, kot si enkrat omenjala?

IZVIRNO SPOROČILO: nadinne
Pač upam da bo teh kriznih dni vedno manj in da mi zraste samozaupanje in samozavest. Res se želim čimprej izkopat iz te depresije...

Verjemi, da ti bo uspelo. Resnično se mi zdiš realna glede tvoje depresije in to je glavno - zavedaš se je in želiš nekaj storiti, da bo boljše. user posted image user posted image user posted image  Vidim pa tudi, da ti je dojenje fajn steklo, glede na to, da le še občasno dodajaš. user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: pesjanarka
Kljub temu, da vem, da pač ne morem drugače, mleka ne morem kar načarati, imam malo slabo vest. Sploh, ko berem za kaj vse in kako je dojenje bolj zdravo ... user posted image

Kot ti je napisala november2010, sploh ni nujno, da bodo doječi otroci bolj zdravi. Glede mleka pa ne moreš nič, če ga ni, ga ni. Zato se ne sekiraj, glavno, da bo Livia lepo rasla. user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: D0aisy
Imamo pa drug problem, rdeče pikice (kot mozoljčki) po ritki, se je kateri to že zgodilo?

Lahko, da mu ne odgovarjajo pleničke ali pa če ste jih zamenjali. Lahko, da je tudi reakcija na kremico s katero mažeš. Samo predvidevam. user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: aleksa83
A ima katera kakšno ekstra prehrano ali kako se prehranjujete?
Ali nosi katera tisti pas ali tisto za oblikovanje trebuha? A pomaga? Koliko pa stane, kje se kupi,... Kako dolgo traja, da se
maternica skrči?

Jaz se izogibam svežemu sadju in zelenjavi ter stročnicam, ostalo pa kar jem. Pa sladkega skoraj nič, ampak zato, ker se mi ne lušta kaj preveč user posted image . Maternica naj bi se krčila nekaj tednov, mislim, da sem prebrala da približno 3t. Pas pa uporablja penelope1, baje, da pomaga.

IZVIRNO SPOROČILO: lottyka
Puščanje otroka - Jaz ga sedaj pustim skoraj vsak dan za kakšno uro do dve pri babici in grem malo ven si nafilat baterije. Ali grem na sok s prijateljico ali v trgovino, pač kamorkoli mi zapaše.

To ti pa zavidam in 100% podpiram takšno ravnanje. Otrok se bo fajn navadil na to, da mame ni vedno zraven, pa še ti si nafilaš baterije. user posted image  Verjamem, da paše.

Tako, spet me manj srbi jezik. user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil aleunam -- 13.12.2010 10:08:53 >

(odgovor članu phelps)
Neposredna povezava do sporočila: 338
13.12.2010 10:11:27   
phelps
Aleunam, ne bom šla na 90dnevno dieto, ker ni potrebno (sem na predporodni teži), rada bi le utrdila telo, kakšen kilogram minus tudi ne bi škodil, ampak za to bom poskrbela z zdravo prehrano oz. črtanjem sladkiša, kar mi trenutno kar uspeva (prvi mesec po porodi bi pa jedla samo sladko, hormoni user posted image ). Sobno kolo je super idej, ker lahko na hitro prekineš vadbo. Jaz imam 2. nadstropja nižje steper in sobno kolo, je predaleč, da bi jo že puščala samo. Morda malo kasneje. Sedaj si bom vsak dan, ali vsaj vsak drugi dan privoščila hiter sprehod, ali vsaj stopanje na pručko v stanovanju.

< Sporočilo je popravil phelps -- 13.12.2010 10:13:04 >

(odgovor članu aleunam)
Neposredna povezava do sporočila: 339
13.12.2010 10:18:30   
aleunam

Mleko, moje mleko dam v hladilnik potem pa pogrejem v topli kopeli (notri dam stekleničko). Parkrat sem isto mleko 2x pogrela, ampak se temu izogibam, če se le da. V porodnišnici so mi rekli, da je sicer materino mleko lahko 4 ure na sobni temperaturi, v hladilniku do 24 ur. Adaptirano mleko vedno pripravljamo sproti, če ga ostane, ga zlijemo stran. Itak je lahko pločevinka odprta le 3 tedne in mi ne porabimo toliko v 3. tednih, zato tudi še nepripravljen prahec vržemo stran.

Bodite lepo, pri nas naletava sneg, jeeej. Komaj čakam, da postavim smrečico. Jo je pa potrebno še nabavit, ker smo imeli prejšnja leta le vejevje z lučkami in okraski user posted image

Zanimivo, različni podatki. No, nam ga nikoli ne uspe shraniti niti za 24 ur. user posted image

Oh, ja, počasi bo čas za okraševanje. Mi jelko okrasimo 24.12. na predbožični večer. Komaj čakam, si mi kar malo volje naredila.

Mi pa imamo oblačno vreme, izza oblakov pa se sramežljivo kaže tudi malo sončka... Upam, da ni preveč hladno zunaj, da bova pozneje lahko šla na sprehod. user posted image

< Sporočilo je popravil aleunam -- 13.12.2010 10:19:08 >

(odgovor članu phelps)
Neposredna povezava do sporočila: 340
13.12.2010 11:16:40   
škorpijonček_
Evo, pa smo končno zaspali. Mali se naje in pol ga full krči matrajo. sedaj študiram, da bi res totalno spremenila jedilnik in se potrudila dva meseca res bit samo na kuhani zelenjavi, sadju, nič oz. zelo malo začinjeni hrani...ker se mi prav smili. A se še kaj dobi v lekarni, koroške kaplice smo naročili, pa da vidmo kako bo. AD3 pa je tudi meni patronažna odsvetovala takoj jesti po enem tednu in je rekla, naj pričnem kar kasneje.
Danes smo se vagali in imamo 4050g, tko da smo napredovali od petka za 200g in skoraj dosegli porodno težo. Mleka si ponavadi načrpam cca. 70-80ml iz obeh ziz, ostalo pa mu dam še dodatek. Je pa full fora, ko se zvečer stuširam in obrišem, mlek teče kot po slapu dol user posted image .

Tko, sedaj pa grem mal noge dat v luft, upam, da mi bo mali pustil mal miruuser posted image .

(odgovor članu aleunam)
Neposredna povezava do sporočila: 341
13.12.2010 11:20:43   
Soncchhek
ojla mamice

spet ne utegnem kaj za nazaj veliko prebrat...sem samo preletela..

tudi mi imamo naval mozolčkov....kot alergija...sva se šla pokazat pediatru, pa je rekla, da je to čiščenje kože..če bo slabše, se morava pa prit pokazat....
mali je drugače ok...pridno se dojiva, super kakamo in lulamo....kupčke podre nekje v 80 %.....polivanja ni....razen kdaj pa kdaj majčkeno...

ena me je vprašala zakaj sva šele zdaj začela s sprehodki...ker smo se rodili drobčkeni in brez maščobe skoraj, je bilo potrebno počakat da se poredimo....zdaj smo končno na 4 kg... vmes je bilo itaq vreme out....sneženje.....zdaj pa sva bila zunaj šele dvakrat po par minutk in včeraj 10 min na sprehodu...
pač vsak ti da drugačen nasvet kdaj na sprehod ipd...
tako da sedaj bomo zunaj...le če ne bo preveč minus...itaq je v vozičku tako zavit, da ko ga dam ven je cel topel+ voziček znotraj topel...

hrana? jaz jem vse...razen pekočih stvari+ stvari ki napenjajo...
drugače pa še vedno se v 90% držim cuker diete...mi paše tako jest+ s tem bom lepo obdržala svoje kilce...ker pač po porodu ne rabim dat nič dol..samo obdržat kar imam...razen majčkeno bušija doluser posted image

kolca se mojemu tudi pogosto...pa mine v par minutah..ali pa ga podojim še par minutk pa se mu neha...
tudi jaz dojim z silikonskimi nastavki...že od prvega dne ko smo se rodili...ker ni bilo nobenih šans da mi zagrabi moje bradavičke( upam da kdaj kasneje bo)...in mi lepo pije na nastavke...

kaj pa dude? jih že dajate dojenčkom? midva se lepo dojiva..a pridejo momenti...ko pa se mi samo carta....pa sem razmišljala če mu trakat dam dudiko...

krči....? jaz dajem ad3... ,glede tega so mnenja spet ful deljena...
prejšnji teden sem dala dva dni po eno kapljico ( prvi dan je imel krče cel dan potem)...drugi dan ne več..danes sem dala že 2......res pa je da smo že četrti dan na kapljicah BioGaia....vsak dan 5 kapljic..mogoče to pomaga....da ga zvija ene 2krat na dan po par minutk samo....da bi le tako ostalo.

je pa krasno, da je tako zrastel...ker prej je bil res tako majčken....zdaj pa smo že čist ok dojenčkiuser posted image

bejbe lepo se mejte!

(odgovor članu phelps)
Neposredna povezava do sporočila: 342
13.12.2010 13:35:32   
naša beba
Hoj!

Tiste, ki otročke hranite z Beba mlekom, a mi lahko zaupate kje ga kupujete? user posted image

(odgovor članu Soncchhek)
Neposredna povezava do sporočila: 343
13.12.2010 13:36:17   
majabar
Zivjo dekleta! Se potem pokometiram, imam samo minutko casa. Mi je vceraj moj kupil take plasticne 'loncke' (joj, mi ze nagaja Slovenscina:)), ki se uporabljajo namesto scitnikov za mleko (sva namrec dala skoraj toliko na teden za scitnike kot za plenice)). V 10ih urah mi je izteklo 100ml mleka, torej za skoraj en obrok!! Je ze v skrinji, sem zacela delati zalogo:).

(odgovor članu Soncchhek)
Neposredna povezava do sporočila: 344
13.12.2010 14:33:19   
kapesanta
IZVIRNO SPOROČILO: majabar

Zivjo dekleta! Se potem pokometiram, imam samo minutko casa. Mi je vceraj moj kupil take plasticne 'loncke' (joj, mi ze nagaja Slovenscina:)), ki se uporabljajo namesto scitnikov za mleko (sva namrec dala skoraj toliko na teden za scitnike kot za plenice)). V 10ih urah mi je izteklo 100ml mleka, torej za skoraj en obrok!! Je ze v skrinji, sem zacela delati zalogo:).

svetovna ideja - jaz jih imam še od Roka (poškodovane bradavice) pa mi ni padlo na pamet da bi jih lahko uporabila za "lovilce" mleka user posted image user posted image user posted image

l.p. Mateja

Rok 06.07.2006 in Sara 15.11.2010

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 345
13.12.2010 14:44:30   
november2010

Hoj!

Tiste, ki otročke hranite z Beba mlekom, a mi lahko zaupate kje ga kupujete? user posted image

merkator. v dm ga pa baje nimajo, ker so prišli do nekih nesoglasij in ga dm ne prodaja več - vsaj meni je bilo tako rečeno.

Neposredna povezava do sporočila: 346
13.12.2010 15:05:30   
naša beba
IZVIRNO SPOROČILO: november2010

Hoj!

merkator. v dm ga pa baje nimajo, ker so prišli do nekih nesoglasij in ga dm ne prodaja več - vsaj meni je bilo tako rečeno.

wiii hvala... user posted image user posted image user posted image
sem prej vse lekarne, podobne trgovine in dm preiskala, pa mi nihče ni dal nobenega drugega odgovora kot pa da ga nimajo... se bomo še tja zapeljali, če ne bo druge... sem morala kupit milumil pa bomo videli kako bo...

< Sporočilo je popravil naša beba -- 13.12.2010 15:06:15 >

(odgovor članu november2010)
Neposredna povezava do sporočila: 347
13.12.2010 15:08:53   
pesjanarka

Hoj!

Imajo ga tudi v Sparu in Mullerju.

Neposredna povezava do sporočila: 348
13.12.2010 15:15:37   
pesjanarka
Mi lahko katera pove, kje kupujete Bio Gaia kapljice in kakšne so te, večkrat omenjene, Koroške kapljice?

Hoj!

Naša beba imajo jih tudi v Šparu in Mullerju.

Majabar, groza tole s polivanjem user posted image . Moja je zadnjič 6 ur skupaj samo ven metala. Sva s šli ene 8x preoblečt, na koncu je bila že tolk zmatrana, da je komaj uspela še kaj jesti. Na srečo (se ne upam preveč hvalit) je bilo to samo en večer. Upam, da se ne ponovi.

Hvala vsem za spodbudne besede glede (ne)dojenja.

(odgovor članu pesjanarka)
Neposredna povezava do sporočila: 349
13.12.2010 16:00:54   
naša beba

IZVIRNO SPOROČILO: pesjanarka

Mi lahko katera pove, kje kupujete Bio Gaia kapljice in kakšne so te, večkrat omenjene, Koroške kapljice?

Hoj!

Naša beba imajo jih tudi v Šparu in Mullerju.

Majabar, groza tole s polivanjem user posted image . Moja je zadnjič 6 ur skupaj samo ven metala. Sva s šli ene 8x preoblečt, na koncu je bila že tolk zmatrana, da je komaj uspela še kaj jesti. Na srečo (se ne upam preveč hvalit) je bilo to samo en večer. Upam, da se ne ponovi.

Hvala vsem za spodbudne besede glede (ne)dojenja.

Hvala še tebi za info, do Špara se pa lahko sprehodim enkrat med tem ko ta mala spi....

BioGaia smo mi kupili v lekarni... ta dobre bakterije za želodec in črevesje

Koroške kapljice so pa kapljice iz janeža (mogoče še kaj drugega zraven) in so zelo zelo zelo sladke... tako da za malenkost pomirijo otroka. Ugotavljam pa, da jih zdaj delajo tudi druge lekarne (smo jih mi kupili v eni drugi privat lekarni, ker so bolj prijazni in svetujejo) in se jim uradno reče Kapljice proti napenjanju...

(odgovor članu pesjanarka)
Neposredna povezava do sporočila: 350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Pesem za moža, ki ponoči spi, namesto da b...
Potem ko je večino noči prebedela s svojim dojenčkom, medtem ko je njen mož spal, se je neka mama odločila, da bo ob šti...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?