pearl
|
Za več mleka - vse kar je v povezavi s piščancem kurja juhica, obara. Ko jaz to jem, hoče moje prse raztrgati. Drugače pa sem prvo deklico dojila dve leti in pol, pa vem, da so bile včasih krize, predvsem z občutljivimi bradavicami, ki so tudi krvavele. Sem skoraj obupala. Potem pa mi je svetovalka za dojenje povedala, da dojenje nikoli ne sme boleti, boleča bradavica se namaže z bepatentom in pusti 24 ur, da se zaceli, tačas pa si ročno črpaš mleko in dojko masiraš, da ne nastane mastitis, dojila sem takrat samo na zdravi dojki. Kolike Pri prvi deklici smo imeli do treh mesecev konstantno kolike, sicer z občasnimi prekinitvami. Kakšen teden pred dopolnjenima dvema mesecima kolik ni bilo in smo šli na morje brez kaplic, misleč, saj jih ne potrebujemo več. Potem pa očitno obilna in pestra hotelska hrana in kolike so bile tukaj. Ker sem lefaxin namerno pustila doma, sem se skoraj pregriznila in naše večerje so potekale izmenično, ker z otrokom na večerjo nismo mogli iti. Je pa svakinja pri fantku ful pazla pri prehrani - nič čebule, pora, kisa, čokolade, bučnega olja, svežega sadja, mlečnih izdelkov, stročnic in glej mali ni imel ne sluha in duha o kakšnem napenjanjum, kaj šele o kolikah. Pa sem tudi sama naredila podoben načrt, mene še sicer daje proti koncu nosečnosti odkrita kandidat in glede sladkarij, bele moke in kvasa še bolj pazim in s hrano kompliciram. Izločila sem mleko, ne pa mlečnih izdelkov, po mleku pa tudi brez lahkote jo je napenjalo - niso pa bile kolike, nobenih sladkarij, nič čokolade, tudi kruha. Nič kisa na solati. Od sadja naribana jabolka, kompot, kakijev si privoščim kar nekaj, datelje, peso, si jo kar skuham in nič začinjeno obužujem, solata z jogurtovim prelivom - nisem skromna. Pojem ogromno probiotičnih jogurtov, tisto malo sladkorja pa sem nadomestila z javorjem sirupom, belo moko s pirino moko in polnozrnato, uporabljam kokosovo mast, več olivnega olja. Pire naredim iz sojinega mleka, pa je super. Spijem skodelico kamiličnega čaja in poprove mete - to bi naj pomirjalo krče. Pojem pa tudi vsak dan tableto centra mama. Kljub precejšni izločitvi živil, je moj jedilnik pester, saj odkrivam nove recepte, ki so še bolj slastni in pestri, kolik pa zaenkrat ni, mogoče kakšno napenjanje in pukanje, to pa je tudi vse.
|