|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novemberke 2010 IlI. del
13.12.2010 16:09:29   
nadinne
majabar...kake "lončke" to misliš? Si ne predstavljam...meni včasih tudi ven teče za znort...bi bilo mogoče pametno tud kaj takega nabavt. Kje pa se to dobi? Ker tile ščitniki za enkratno uporabo so res potrata denarja, sam kaj ko brez ne gre! user posted image

Evo naša Evelina nas pa danes malo "heca"...ponoči se je hotela dojit na 1,5 ure! Pa vedno samo na eni strani...itak da je bila pol hitro lačna...tako da nisem veliko spala. No dopoldne je kar prespala in dobila za "kosilo" flaško, ker mamice ni bilo doma...pa je zaspala za uro in pol in bila sedaj 2 uri budna...zelo pridna...no ko sem jo hotela sedaj podojit pa spet štrajka...jedla le na eni strani pa še to sem jo mogla non stop spodbujat...že vidim da bo čez kako uro spet na joški user posted image ne vem kaj ji je danes...no ja, samo da joka ne...sploh ker sva do večera sami user posted image

Drugače sem pa danes imela super dopoldne...sva šli s sestro malo v šoping...Evelina je pa ostala pri očku...ker je bil tak fajn šoping je mami zamudila na en obrok, tak da je mala dobila kar flaško user posted image ampak je pasalo! Sva s sestro nakupili kar nekaj cunjic št 62 in 68, ker mi je manjkalo kar nekaj. pa vrtiljak za na zibko sva nabavili, da bo mala kdaj poslušala pesmico in kasneje opazovala figurice. Moram rečt, da sploh nisem imela nobene slabe vesti da sem šla za 2 uri po svoje. Upam da bo tako vedno...se bom vsaj sprostila. Ampak zanimivo...vseeno me je kar stiskalo v prsih prej ko je moj šel v službo...sem čisto sama v hiši z malo...ampak sedaj je že bolje user posted image Upam da tako ostane user posted image

(odgovor članu pesjanarka)
Neposredna povezava do sporočila: 351
13.12.2010 16:26:20   
philadelphia
Živjo!

Sej vas spremljam, sam nimam nič časa komentirat. Nadinne jaz tud jutri ostanem prvič sama z našo malo. Gre moj prvič v službo in tudi mene malo stiska kako bo mala reagirala. Zdaj je bilo tako, da jo je moj fotral, ko sem jo jaz previla (na žalost se je naša mala uprla joškam in noče niti sekunde dojit, kar ji ne zamerim, saj več kot 20 ml itak ne bi dobila, zdaj si pa itak črpam in dodajam poleg umetnega). Jutri pa bom za vse sama. Problem pa je, da sem še vedno bolj ko ne v ležečem položaju, saj me matra po porodu. Tišče me navzdol v spodnjem predelu sramne kosti (približno do nožnice) in pe peče in skeli. Baje so to notranji šivi krivi. Ne vem, ampak res pa čutim trdo brazgotino danes, tak da verjetn je to to. Tako da sem res malo nesposobna za kar koli in me je strah, da ne bom zmogla vsega sama. Previt, naredit umetnega, podirat kupčke, jo uspavat itd. Ker sem tukaj res imela 1000% pomoč mojega. Poleg tega pa si bom mogla še kaj skuhat. Upam, da mi bodo pri tem pa pomagali moji, ki so nama do zdaj nosili hrano (meso in juho) iz dugega konca Slovenije. No upam, da mi rata preživet še tele zadnje posledice poroda, da bom lahko vozičkala, ko bo vreme. Zdaj bo očitno mogel moj sam na sprehode z malo. Ampak jima privoščim tele užitke.

Nič malo sem pojamrala. Fajn se imejte!

(odgovor članu nadinne)
Neposredna povezava do sporočila: 352
13.12.2010 16:35:12   
ljubljana
Vprašanje za tiste ki ste že user posted image po porodu:

Kdaj ste prvič po porodu?

Ali so bile kakšne posledice?

Meni se je namreč obakrat zgodilo, da me je pouser posted image tako bolelo spodaj, kot da bi me krč zagrabil, kot da bi mi hotelo nožnico skupaj potegnit, sem komaj stala, kot da bi me en brcnil spodaj. Zjutraj je ok. Pa še peklo me je po eni strani, da ne govorim o tanki sluznci.Pa sva čisto nežno, malo in hitro.

< Sporočilo je popravil ljubljana -- 13.12.2010 16:37:02 >

(odgovor članu philadelphia)
Neposredna povezava do sporočila: 353
13.12.2010 17:03:55   
pesjanarka
ljubljana, jaz še ne. glede na zelo čuden šiv tam doli, sploh ne vem, če še kdaj bom.

nadinne, super za prosti 2 urici. to ti bo pomagalo tudi pri depresiji

Nekatere ste omenjale, da s svojim malčkom poskušate "uvesti nek ritem". Kako to počnete? Jaz sem še vedno čisti suženj Liviinega želodčka in črevesja.

Čas budnosti. Po koliko so vaši že kaj budni čez dan? Naša Livia pri svojih 11 dneh še vedno večino časa prespi. Ko po hranjenju ostane budna, je to običajno zaradi napenjanja.

Vrtiljaki nad glavo. Kdaj pridejo v poštev, oziroma koliko morajo biti stari, da jih pritegne?

(odgovor članu ljubljana)
Neposredna povezava do sporočila: 354
13.12.2010 17:23:31   
ljubljana
Nekatere ste omenjale, da s svojim malčkom poskušate "uvesti nek ritem". Kako to počnete? Jaz sem še vedno čisti suženj Liviinega želodčka in črevesja.

To je najbolj naraven ritem, ki obstaja. Če ga fizični in psihično preneseš se ga le drži. V primitivnih ljudstvih nimajo ure in mame običajno pristavljajo otroke na 20 minut.

Neposredna povezava do sporočila: 355
13.12.2010 18:03:11   
Valentina85
Punce, ki imate kaj več izkušenj od mene: zanima me kako je s to olajšavo za otroke oziroma vzdrževane člane. Do kdaj in kako se to uredi? Vprašam prej tu, kot da v službi vržem kako neumno ven user posted image

(odgovor članu ljubljana)
Neposredna povezava do sporočila: 356
13.12.2010 18:12:38   
majabar
nadinne, ne vem, kako se rece po slovensko, ce jih nobena druga ne pozna, jih bom fotografirala in dala v album. Je taka posodica iz dveh delov, vstavi se v nedrcek, ima odprtino za bradavico. V 15ih urah imam ze 200ml v skrinji:). Scitniki so groza, porabila sem jih za recimo 2EUR na dan, te posodice so stale pa 1,5EUR:).
ljubljana, midva sva prvic 14 dni po porodu, bolj nezno, ni bilo nobenih tezav.

(odgovor članu nadinne)
Neposredna povezava do sporočila: 357
13.12.2010 18:39:27   
škorpijonček_
Ojla punce,

Končno mi je ratal malega uspavat. Danes smo dobili kapljice in pred dojenjem mu jih dam in je tko posrečen, tak se potem oblizuje in on bi še kr J.

Drgače sem tud jst mal nesrečna…itak se trudim na polno dojit, a je mali preveč len. Kr zaspi na joški in se pol trudim, ga vzpodbujam, ko pa ne gre več, si izčrpam in mu dam ostalo na flaško + dodatek. Vem, da ne bi smela tolk na flaško, ker se je že malo razvadil in sploh ne bo hotel se več na zizi matrat, če vidi, da je lažje s flaške L. Vem, da bi morala biti še bolj vztrajna, drgače sem itak full, pa verjamem, da sem lahko še bolj, čeprav me to zelo utruja.
Poleg tega sem se odločila, da bom jedla manj slano, več prekuhane zelenjave, itd…se bom potrudila za nekaj časa, dokler so tile krčki, pa da vidmo, če bo kaj bolje.

Library in vse s šivi…meni so že odpadli, imela sem full probleme z uriniranjem. Imela sem občutek, da me sploh nč ne tišči, a takoj ko sem dala hlačke in vložek dol, se mi je kar ulilo. Sploh nisem čutila oz. nisem mogla zadržati. V P so mi rekli, da moram full delat Keglove vaje, pa jih takoj nisem mogla, ker me je še full bolelo. Tudi kakat nisem upala it, ker sem misla, da mi bo vse poknilo spodaj, poleg tega, si še ta zadnje ne bi upala obrisat. In še sedaj ko grem, grem raje pod tuš takoj. Drgače čutim spodaj neke brazgotine in upam, da se bo to porihtalo. Pa na stolu tudi že lahko normalno sedim, ne rabim več plavalnega obroča.
Pred pregledom itak ne nameravam slončkat, raje preverim, če je spodaj vse ok in potem začnemo. A ta pregled po porodu vključuje UZ, da preverijo, če je kaj notri ostalo, ali je to kar običajen pregled?

Mali, razen krčkov in ponočevanja nima nobenih problemov in kar ne morem verjet, da je vsak dan drgačen. Hematon še kar ima in očitno bo še kar nekaj časa.
Jst se pa od poroda tudi še nisem oreng naspala, pa verjamem, da se še kar nekaj časa ne bom. Ah, pa sej bo kmalu bolje se tolažim.

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 358
13.12.2010 18:59:11   
philadelphia
Ej škorpijonček, meni so še kateter porinili v sečnico in sem imela isti problem z uriniranjem. Groza, ampak je minilo. Sem pač odprla vodo in sem lahko lulala.
Zunanji šivi so mi včeraj odpadli, sam tole kar sem pa začutila noter je pa grozno. Kot kaka huda hrasta kr dolga. A ima še katera to? Me je kr panika prijela, ko sem začutila. Sam baje naj bi bilo od šivov. Upam, da ni kaj drugega. Patronažna mi je pa itak rekla, naj še ne delam Keglovih vaj. Sam v P so pa rekli naj jih delamo takoj. Komu verjeti user posted image

(odgovor članu škorpijonček_)
Neposredna povezava do sporočila: 359
13.12.2010 19:38:35   
november2010

IZVIRNO SPOROČILO: pesjanarka

Nekatere ste omenjale, da s svojim malčkom poskušate "uvesti nek ritem". Kako to počnete? Jaz sem še vedno čisti suženj Liviinega želodčka in črevesja.

Čas budnosti. Po koliko so vaši že kaj budni čez dan? Naša Livia pri svojih 11 dneh še vedno večino časa prespi. Ko po hranjenju ostane budna, je to običajno zaradi napenjanja.

Vrtiljaki nad glavo. Kdaj pridejo v poštev, oziroma koliko morajo biti stari, da jih pritegne?

Jaz zaenkrat kakega posebnega ritma še ne uvajam (star je 5 tednov).... Edino to, da ga navajam na dan in noč - čez dan običajno spi v košku in ne v spalnici v svoji sobi, zvečer pa imava pred spanjem en tak ritual - umivanje/kopanje, pižamica, hranjenje, ko ga ponoči hranim, prižgem samo malo lučko, se ne pogovarjam z njim in po podiranju kupčka položim nazaj v posteljico in ugasnem luč.

Vrtiljak - naš ga zdaj že opazi in zjutraj ko je spočit ga tudi par minut že gleda.... sem ga dala že tudi na tisto igralno preprogo z loki in če je razpoložen je tudi kar nekaj časa tam in gleda v igrače.

Neposredna povezava do sporočila: 360
13.12.2010 20:15:29   
nejka000
čer!

punce eno user posted image Je že katera domula Muser posted image ?
Pri meni je prišla danes grrrrr. Pa sem tako upala da bo še malo mira s tem.

ljubljana pri nas je blo 1xuser posted image in tudi tako kot praviš ti. Bomo še malo počakali.

ritem pri nas je zaenkrat ritem tak da se ponoči spi podnevi pa žurka cel dan. Spimo največ kake pol ure ko jo prime. Drugače pa še nekega stalnega ritma ne uveljavljamo razen večerne rutine umivanje/kopanje, dojenje, cartanje, spat.... Ponoči v primeru da se zbudi prižgem malo lučko jo dam  na prsi in po petih minutah zaspi naprej.

vozičkanje mi gremu vun tudi pri minusu. Oblečem jo v kombinezon, čez deko, v košaro prek košare pleničko in smo do pol ure mogoče malo dlje veni. Spi ko top. Ven ne gremo ko je megla al pa tako kislo vreme,

Moram pa se pohvalit. Zoja je danes po dolgem matranju končno zagrabla flaško. Mamenjali smo vse možne flaške in cuclje pa  ni in ni hotla, danes pa nama je uspelo. Je pa nukova flaška s lateksovim cucljem. Upam da ne bo pozabla vlečt pa da bom lahko zaj šla kam brez nje. Pa da ne bomo več stran vlivali mojega sčrpanega mleka. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil nejka000 -- 13.12.2010 20:17:23 >

ŽAN VITO 11.3.2005
ZOJA 2.11.2010

(odgovor članu november2010)
Neposredna povezava do sporočila: 361
13.12.2010 21:00:18   
naša beba

IZVIRNO SPOROČILO: majabar

nadinne, ne vem, kako se rece po slovensko, ce jih nobena druga ne pozna, jih bom fotografirala in dala v album. Je taka posodica iz dveh delov, vstavi se v nedrcek, ima odprtino za bradavico. V 15ih urah imam ze 200ml v skrinji:). Scitniki so groza, porabila sem jih za recimo 2EUR na dan, te posodice so stale pa 1,5EUR:).
ljubljana, midva sva prvic 14 dni po porodu, bolj nezno, ni bilo nobenih tezav.

V kaj pa daš potem mleko... kake kozarčke ali kaj?

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 362
13.12.2010 21:01:31   
kapesanta
pozdravcek vsem mamicam in bebikam

glede na Majabarin opis ima taksne scitnike za prsi kot jaz: chicco breast shells (zal ne znam lepit povezave preko mobilca). Kako se jim rece pri nas pa ne vem, jih nisem nasla na slo spletni strani. Kupila sem jih pa v babycentru

pregled imamo v sredo, sem narobe gledala koledar

l.p. Mateja

Rok 06.07.2006 in Sara 15.11.2010

(odgovor članu nejka000)
Neposredna povezava do sporočila: 363
14.12.2010 10:30:50   
pesjanarka

IZVIRNO SPOROČILO: orlica

lottyka glede kakanja, patronažna sestra mi je prvič svetovala, da naj naredim kamilice (čaj) in dam notri sladkor. Naj ji dajem po žlici. To sem naredila in je kakala. Ker je bla na AM, smo mel probleme s tem. Zdej pa delam istom pr ta drugi. Dam v flaško čaj  od kamilice in sladkor, če mi ne kaka cel dan. Pol je pa polna plenica. Važn da kaka.

Koliko žličk kamilc na koliko ml mleka?

(odgovor članu orlica)
Neposredna povezava do sporočila: 364
14.12.2010 11:02:08   
phelps
Majabar, super glede mleka in lončkov, potem ni pomankanja user posted image

Sem bila na pregledu, dobila zeleno luč za user posted image , me je pa malo strah kako bo, ker je spodaj vse drugače (čez 10 šivov), mi je porodničar rekel, da me ni zašil do konca, da bo za 2. otroka več prostora.

Ritem? Zvečer gremo ob 21.00 spat, spimo vse do treh, štirih ali petih, jemo, gremo spat do pol sedmih... Čez dan pa bolj malo spimo, pristavljamo tudi na 20 minut če je potrebno, ogromno se crkljamo, tudi na joški... Glede na to, da sem doma, mi ni problem. Itak bom samo še 9 mesecev doma, potem pa bo služba in moje male Neže ne bom videla po 9 ur ali več...

Bodite v cvetju!

Na svetu si, da gledaš sonce. Na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da sam si sonce in da s sveta odganjaš - sence.

Neposredna povezava do sporočila: 365
14.12.2010 11:43:04   
ek76
Pozdravljene!

Imam eno vprašanje, ali kateri dojenček veliko poliva in kako to rešujete, mislim, da je o tem enkrat pisala o tem majabar.  Naša zadnje dni nenormalno veliko poliva, vendar na teži pa pridobiva dobro. V enem tednu je dobila 290g. Jutri jo imam namen peljati k pediatru, ker se mi vseeno zdi, da to ni ravno normalno. Upam, da je samo to krivo, da se preveč naj. Sem jo danes tehtala in je v 5 min spila 60 ml (dojenje), s tem da ponoči pa hlasta še veliko bolj in jo imam priklopljeno, dokler ne zaspi. Todi ležišče imam dvignjeno in po podiranju kupčka jo še 20 min držim pokonci, pa vseeno poliva.

Uživajte v lepem zinskem dnevu.
lp

(odgovor članu phelps)
Neposredna povezava do sporočila: 366
14.12.2010 11:44:36   
aleksa83
Evo mene opet malo tu.

Kako ste vedele, da nimate več šivov, jaz sem 1.12 rodila, pa še vedno mi teče spodaj,...
Pa je vse tak čudno,..,

A uporablja katera šentjanževo olje? Baje, da šivi bolj hitro celijo,.., sem si včeraj dala malo na vložek, pa me je kar zaskelelo,..., tak, da menim, da še imam šive,... pa počasi bi se rada tam doli tudi malo porihtala, pa se malo user posted image . Ker se mi moj že zelo lušta,..., pa ne upam, dokler je še nek izcedek,...user posted image

Malička je pridna, kovca naju veliko, pa zdi se mi, da je že ugotovila za cartanje. 3.1.2011, oziroma posvetovalnico.
Mala pridno aka, lula, pa spančka, tu pa tam ima krče,....
Včeraj sma dobili dovoljenje, da lahko grema vun, če bo bolj toplo, a je zunaj mrzlo ko šus, čeravno je sonček in me je strah, da se mi prehladi,...
V petek se bomo prvič kopali :)user posted image

Lepo mi bodite, se javim še kaj tokom dneva,...

Ljubezen se rodi iz veselja, s katerim gledata drug drugega, hrani se s potrebo, da spet vidita drug drugega, in se zaokrožita, ko se ne moreta več ločiti! (Jose Marti)

Aleksa

(odgovor članu phelps)
Neposredna povezava do sporočila: 367
14.12.2010 12:01:51   
majabar
DObro jutro!

Da vam povem, kako tezek vecer sem imela. Mali ze nekaj dni je vsaj na eno uro in zvecer greva res na hlape skozi. No vceraj se ni izslo:(. Mleka nisem imela vec, jokal je, lacen. Se dobro, da sem ravno vceraj s tistimi novimi posodicami zacela shranjevati mleko in mu ga je dal moj 60ml po flaski. Res srecauser posted image . Potem je pa prvic prespal celo noc, od desetih do pol sestih. Cez noc sem posodici dvakrat izpraznila (naredila spet zaloge 60ml), ker ni jedel, torej mleko je, samo ne dohiteva. Tako sem spet optimisticna, da se bo izslo. Sem pa tako jokala zvecer, ker sem milaila, da je to to in da gremo na AM. Dragi mi je pa rekel, da to sploh ni nic takega, bomo pac kupili mleko v prahu. Zato sem bila se bolj zalostna in kar malo jezna. No, potem se je prisel stisnit k meni v posteljo in sva user posted image  in je bilo vse OK. Ampak res sem bila zalostna. Upam, da se danes proizvodnja poveca. Aja, pa se to, dragi mi je predlagal spiti 2dl mleka, da se mi poveca proizvodnja in da vidimo, ce res to vpliva na polivanje. Zadnja 2 dneva res ni nic polil. Pa da vidimo danes.

(odgovor članu aleksa83)
Neposredna povezava do sporočila: 368
14.12.2010 12:16:54   
ek76
majabar, za proizvodnjo mleka jej, banane, polento, česen, korenček in veliko pij

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 369
14.12.2010 14:23:58   
philadelphia
Živjo

Jaz imam pa še eno "neumno" vprašanje. Kako veš, da ima dojenček zamašen nos? In kako in koliko vlijete fiziološko v nos? Drugače pa imam tudi tale aspirator http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=173486, sam ne vem al ima mala zamašen nosek ali ne.

Pa še to. Kot sem že povedala, ne dojim, ker ni bilo zadosti mleka in zdaj tudi mala ne mara jošk. Sem si oz si še črpam mleko (okol 2o včasih 3o ml mleka na eno črpanje iz obeh jošk). Zanimivo pa je, da dokler sem se filala s tamisilom in syntoncinonom in ne vem še s čim, mleka ni blo. Zdaj pa sem si rekla, da mam dost vsega, mi mleko curlja ven in je vse mokro. Sam še vedno si ga načrpam samo tistih 20 ml. Mogoče mi pa še rata priti do mleka in dojenja. Držim pesti zase user posted image

(odgovor članu ek76)
Neposredna povezava do sporočila: 370
14.12.2010 14:29:48   
majabar
library, tudi jaz drzim pesti zate:).

(odgovor članu philadelphia)
Neposredna povezava do sporočila: 371
14.12.2010 16:37:19   
Soncchhek
eh kaj ga serjete s temi joškami pa flaškami pa...itd....a se je tako težko odločit ali joška-dojenje ali flaške pa je.....user posted image
malo za šalo malo zares

dojit je pač...umetnost...jaz se večinoma počutim kot molzna kravica...na zizi sva non stop....razen ponoči mi odspi ene v rundi po 3-4 ure....pa se še jaz ok naspim..
čez dan mogoče odspi eno rundo po 2-3 ure...pa parkrat na kratko....drugače smo pa gor in se pogovarjamo..pa ziza sem in ziza tja...
hja tako pač je, dokler ne dobijo svoj ritem... jaz mu pač dam zizo vedno kadar hoče...vzamem jo stran razen če vidim da se samo carta....počasi bo dobil dudikouser posted image user posted image user posted image user posted image .

mi je pa neumno....dojit...pa kao ni dobil dovolj...pa si svoje spumpat..pa mu dat na flaško...
moj enkrat je par rund zapored...enkrat samo apr minut..enkrat pol ure...drugič drugače....
mah....te " norme" koliko mora dobit za en obrok so mi čist mimo in sem že v bolnici popenila ko so malemu dali dodatek..
jaz pa mleka šepaše...
sva se poredila v treh tednih za več kot kilo.....torej...naj je kadar njemu paše, brez norm....dokler seveda lepo pridobiva težo...enkrat več drugič manj....

priznam pa, da je verjetno lažje po flaški....naše mleko alu umetno....
pri dojenju res ne veš kdaj je dovolj....meni je merilo koliko se bova na mesec poredila in to je to.

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 372
14.12.2010 17:00:09   
majabar
Soncek, moj tudi je, kadar hoce in kolikor hoce. Tehtam ga ne pred in potem. Ampak vceraj se mi je prvic zgodilo, da se je zacel jeziti in jokati, sem si probala iztisniti in ni bilo vec mleka. Seveda sem mu potem se po flaski dala svoje mleko, ga ne bom pustila lacnega. Ce beres tale forum, bos videla, da jih ima ogromno tezave z dojenjem in kolicino mleka in jih jaz zelo podpriram, da dojijo, kolikor gre, jim dajo se svojega po flaski in ce pa ni dovolj se AM.

(odgovor članu Soncchhek)
Neposredna povezava do sporočila: 373
14.12.2010 18:21:19   
Majchi
Oj!

Vidim, da se vse srečujete s takimi ali drugačnimi problemi okrog dojenja. Jaz sem ena izmed tistih srečnic, ki ji je dojenje steklo (trkam), in to pri obeh otrocih. Luka je star šele 1 mesec in včasih se še zmer mal bojim, da bi lahko še kaj šlo narobe v zvezi s tem. Skratka, tud meni, ki nimam težav s tem, tole dojenje ni samoumevno, ampak sem ves čas hvaležna, da nam gre.

Majabar, včerajšnji večer mogoče zaradi preskoka v rasti?
O polivanju pa ne vem nič. Želim vama, da najdeta način, kako se temu v največji meri izogniti.

Pri nas nismo še nič slončkali. Bom kar počakala na pregled, čeprov nisem bla nič šivana in je čišče konec. Mah, se ne upam zafrkavat s tem.

Krčki in napenjanje: jaz mu zdaj dajem že troje kapljice. Zjutraj Bio gaia, pred vsakim dojenjem laktazo (Coliprev), nekajkrat na dan pa še kapljice janež/kumina od Lj.lekarn. Slednje so verjetno kot koroške kapljice. Vmes mu še kakšen požirek bebe čaja uturim, pa mu je tok ogaben, da se kar jokat začne. Vse skupaj mu precej pomaga, čeprav ga čez dan občasno še vedno napenja. Ampak je nepopisno boljše.

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 374
14.12.2010 19:16:04   
pikizenc
krči - ja mi smo tud že kot lekarna. Dobiva sab simplex, biogaio in sirup od lj. lekarn user posted image

Punce, pri nas se moramo zdej do drugega pregleda odločit al cepit za rotavirus in za pnevmokok? Kaj boste ve naredile?

(odgovor članu Majchi)
Neposredna povezava do sporočila: 375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najlepših daril, ki jih otroku ne moret...
Najboljša darila so tista, ki jih ni mogoče kupiti, niti zaviti v bleščeč papir. To je seznam stvari, ki jih ne boste do...
Imena, ki otrokom prinašajo srečo v življenju
Starši si najbolj od vsega želimo, da bi bili naši otroci srečni v življenju. Nekateri celo verjamejo, da k temu lahko p...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?