|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrčki 2010
9.12.2010 15:20:35   
3x mami
vrocina. kot sem napisala, se otroci z vrocino lahko atipicno odzovejo na bolezen. tako da visoka vrocina ni znak hude bolezni in obratno. tako lahko imas otroka, ki ne ve zase, ze pri 37,0 in skakajocega otroka pri 39... treba je gledat druge znake - razpolozenje, apetit...

prst. punce, ne se hecat. najrajsi nic, ce a je ze treba kaj, potem pa dudo. nasa srednja se je navadila na prst, pa ce me vprasate kdaj, ne bom vedela. kar naenkrat ga je imela noter, za uspavanje. in smo se par let borili proti temu, pa ni nic zaleglo. zdaj zgleda, da je koncno nehala s tem. ji je pa v spomin ostala deformirana zgornja celjust, tako da ji aparat zal ne uide... pa tako lusna punca je drugace...

anju, verjemi, ce bi bila varianta, bi jo takoj izkoristila. sam ni... smo vsi po vrsti zboleli. upam, da se ne bo vleklo predolgo. in da meni gre stran s sinusov, ker ne morem nic gledat, zaradi glavobola pa mi vse noter odmeva.

sluz. ce noter ni krvavih nitk, potem ni panike, po moje. znak, da nekaj ni pasalo - poglejte pri sebi, ce ste kaj takega pojedle. ce pa je kri noter, vec kot enkrat, pa poklicat pediatra.

no, koncno spet sonce. in veter...

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 1151
9.12.2010 15:30:03   
anju
3x mami nič se ne hecam, palec sem vlekla še v oš. pa sm čist ok drgačuser posted image aparata ni blo treba in prednja zoba sta vseeno predolga, tako nista v linijiuser posted image
sem imela celo čast spoznati dekle ki je palec vleklo še na faksu:)))

hvala, malo si me pomirila. sem precej iz sebe od tega odklanjanja in jokanja pri meni...

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 1152
9.12.2010 15:54:18   
mamamajča
majabar, mi lahko samo poveš, koliko je tvoj malček zdaj velik? 

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 1153
9.12.2010 16:26:49   
majabar
mamamajca, nazadnje smo ga merili pred 13imi dnevi in je imel 50,5cm (27 dni po rojstvu, ko so mu uradno namerili 44cm).  Imamo pa jutri kontrolo in sporocim nove mere;).

< Sporočilo je popravil majabar -- 9.12.2010 16:31:20 >

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 1154
9.12.2010 16:49:37   
mamamajča
user posted image user posted image user posted image

Zdaj pa prosim za pomoč. Lahko prosim vsaka pri sebi premisli in mi odgovori?

Brskate po internetu in čisto slučajno najdete slike svojih otrok, ki jih je nekdo, brez da bi vam karkoli omenil, objavljal na enem izmed forumov.
Vam je vseeno ali reagirate. in če reagirate, kako?

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 1155
9.12.2010 17:20:24   
tinaaleks
Meni ne bi bilo vseeno. Slike mojih otrok dam lahko na internet samo jaz ali pa moj mož. Če pa že kdo drug, bi me moral vprašati.
Mislim, da bi se s tistim pogovorila in zahtevala da slike izbriše.

Neposredna povezava do sporočila: 1156
9.12.2010 17:26:03   
mamamajča
Nočem se spet kregat, veš....
Ampak vseeno se mi zdi- jaz mam na fb slike, res je. Ampak so moje in je tud moja odločitev, kdo jih lahko gleda. In če dam na forum kako sliko, jo pač dam. je moja. Mislim, kar tak da se fotografije pojavljajo, to mi pa ni....
Zdaj pa da kaj rečem, se bomo itak skregali in spet bom jaz kriva.

(odgovor članu tinaaleks)
Neposredna povezava do sporočila: 1157
9.12.2010 17:39:53   
3x mami
no, jaz grem pa v drugi ekstrem. slik svojih otrok ne objavljam nikjer v javnosti, niti jih ne posiljam po mailu. paranoia al kaj, tale v avatarju je najvec, kar dam... mislim, da je treba bit pazljiv okoli teh stvari. zasebnost je nekaj, kar se izredno hitro zgubi in se je ne more vec dobiti nazaj. premalo jo cenimo.

anju, verjamem, da se ne hecas. nasa mala ima, po dveh letih cuzanja (samo pri uspavanju in med spanjem - dude ni hotla) deformirano celjust. zobje so lepi, ravni, vsi v vrsti. sama kost pa je 'zvita'. ce da skupaj celjusti, je spredaj lih za prst lufta...
glede dojenja - a si poskusila vprasat tvojo mamo? saj vem, starsi in to, ampak cisto sluzbeno vprasanje...

plenice. mene pa so tokrat pamperske in fixies cisto razocarali. prejsnjic so nam bile super, zdaj pa pogosto premocijo. ne vem, spredaj na trebuhu nam pride ven lulanje. komaj cakam, da pokurimo te dvojke, potem pa sem ze nabavila dm-jeve. upam, da bodo vsaj te v redu...

previjalna. kako lahko otrok prerase previjalno? ok, v dolzino res postane prekratka, ampak pac noge v luft in se hitro opravi. mi smo previjalno uporabljali vsaki do konca plenic - to je tri leta.

Neposredna povezava do sporočila: 1158
9.12.2010 17:46:33   
Roberta69
Meni se sploh ne zdi prav, da nekdo drug objavlja tvoje slike, še posebej slike otrok! Jaz osebno vedno, ko je na fotki, ki bi jo rada objavila, še kdo drug, tega ravno zato ne storim, če bi pa to res želela, bi pa absolutno vprašala za dovoljenje.

3x mami, se pa zelo strinjam s tvojim pogledom, ampak bi najbž naredila tako na celi črti, ko bi bilo že prepozno user posted image .

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 1159
9.12.2010 18:01:57   
anju
mamamajča se mi je zgodilo podobo, sem povedala da tega ne želim več. ...čeprav sem na fb brez pomisleka dala slikce drugih otrok - s praznovanja, me niso kregali... ampak ne, to ni prav.

3x mami ko je mama videla kregajoči prizor je seveda zelo spodbudno pribila da se tako jezijo ko ne teče. mah! zenkrat teče, če bo pa tako zavračal in me psihiral pa ne vem kolk bo teklo... mama pa, ona bi že prvemu raj po flaši dala... danes mi je rekla da imajo kak dan post pa da bom videla jutri.

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 1160
9.12.2010 18:08:21   
anju
3x mami a mala je začela šele pri 1 letu palec sesat? jaz menda že prvi mesec dudo ven hop prst v usta:) vam povem topel mehek sladek...user posted image torej še lahko pride ni prepozno za naše oktobrčke?

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 1161
9.12.2010 18:12:46   
Najki
IZVIRNO SPOROČILO: anju

punce meni danes še ni uspelo Vitana normalno nahranituser posted image user posted image Melita srčno upam da to ni začetek velikih težav

dihaj dihaj. saj ves da stres ni dober za mleko. predlagam, da kontaktiras LLL in jih vprasas za nasvet, zagotovo so se ze srecale s podobnim problemom. za kakico pa po moje lahko se vedno poklices patronazko in najbrz lahko pride pogledat.

meni so dudo vzeli ful zgodaj, ker je bil moj brat odvisnik, je imel po dve v vsaki roki in eno v ustih user posted image , pa ni bilo sanse, da bi jaz imela on pa ne. pa pri dveh letih jih je moral res ze dat stran. po tem pa nisem imela nobene tolazilke v postelji, da bi se spomnila. moj tavelik pa tudi ni palil na nikakrsno ninico ali plisasto stvar. samo ropotulje so bile zanimive, ostalega niti povohal ni. po enem letu je zacel pa avte s sabo nosit v posteljo user posted image . zdej je pa dobil eno lutko kresnicko, ki sveti in poje, pa jo sem pa tja objame in skos laufa muziko na njej, ko se spravlja spat.

res sem upala, da bo koncno odlocba za otroski, pa mi druga banka posilja novo kartico. se dobro, ker sem ze ksne 2 leti nazaj pozabila pin user posted image . pa itak sem jo samo prek neta uporabljala obcasno.

snezakinja, ce je ze dal cez mozoljcke, se poskusi namenit za pregled cimrej, ce se siri iz kakrsnegakoli razloga, bos hitro dobila kaj za omilitev simptomov in ugotovila vzrok. ni pa se treba panicarit. ce ga srbi, se ti bo na rami poskusal popraskat, od tam je lahko tudi sitnoba prisla.

to pri vrocini celo ne leti na razlicne otroke ampak na razlicne bolezni. nas je vcasih pri 39 kot rozica in noce nic slisat o pocitku, vcasih pa samo spi in blede. povisana temperatura mimogrede pride od pretoplih oblek ali kaksnega zobka ali zastopanega noska in se niti ne zmenijo zanjo.

3x mami to pa je skoda za prstek. nasa je lovila prste ze se kregala na rokice ze prvi dan, pa skos je iskala, ceprav sem jo skos priklapljala. je imela mocen sesalni refleks, zato sem ji takoj dala dudo. zdejle bi si ze prstke not vtaknila, ce ne bi imela dude. tavecji jo je pa dobil sele pri dveh mesecih zaradi kolik in kile. pa ko sem videla, kako enostavno se je odvadil ze pri letu in pol, se sploh nisem vec sekirala, ker jo je dobila tudi Lien.

Mi tudi se vedno uporabljamo previjalno pri velikem. Sele zdaj sem zacela pazit, da ima ritko dovolj visoko, da mi ne zleze dol, ker je dejansko ze tako dolg, prej je bila pa cisto v redu.

mamamajca jaz slike napopam v online album in imam vedno linke pri roki. ce sliko samo premaknem v drug podalbum, se pretrga link in ni vidna nikjer vec, kjer so jo objavili s tistega naslova, ker se ji dodeli nov naslov. pri tvojem problemu bi se pa najbrz vprasala kdo in s kaksnim namenom jih je objavil ter kje jih je dobil in ce bi bilo mozno, bi se na to sebo obrnila za obrazlozitev oziroma za izbris slikic, ce bi me motila objava. lahko pa se obrnes tudi na administratorje foruma. a so to tvoje slike ali je avtor kdor jih je objavljal? ce je to znanec, bi bilo prav, da te vprasa za dovoljenje pred objavo in je prav, da razcistita.

Lien je imela danes UZ kolkov ze pri enem mesecu, ker so bili v P 2A, torej ni bil hrustanec se razvit, dan pa je ze lepo zgoscen in kolki so super, pa ni treba na UZ pri treh mesecih user posted image . Je bil pa totalen naliv, ko sva se oblacili za ven, potem sva sli pa se po bratca, pa je dez presel v semi snezni metez, smo prisli domov ravno v pravem casu pred zastoji zaradi snega po moje user posted image .

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 1162
9.12.2010 18:48:13   
caroline1
mamamajča- jaz bi reagirala, glede na to, kdo jih je objavil in v kakem kontekstu...konec koncev je nemogoče nadzorovati...vsi imamo telefone s fotoaparati...slika se povsod in vse...ne vem. midva sva se odločila, da zaenkrat tamale ne bova devala na net in sva tudi prosila ljudi, da naj njene slike ne objavljajo. nekateri čudno pogledajo in se namsejejo..ampak upoštevajo najino željo. imam pa tudi jaz sliko nečakinje na fb-ju...se starša nista pritožila, jaz pa nisem vprašala...no ja, jaz bolj čudno pogledam starše, ki objavljajo slike svojih otročkov, ko se kopajo, pa ko so nagci, pa ko so na morju...to je meni pa res too much...res, da je nam naše dete sladko in ti je čist normalno, da je nagec, ko pa pomislim na vse izprijence, me pa zmrazi...kakorkoli že, odreagiraj, kot misliš, da je prav. konec koncev se gre za dobro tvojega otročka. in imaš vso pravico da popi****

pri nas še kar kakamo kakec s sluzjo user posted image nič krvi, sitnost pa za znoret user posted image komaj jo odložim...trenutno je sicer zadovoljna, ker mislim, da je spet kakala!

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 1163
9.12.2010 19:00:38   
mamamajča
Ja vem, kdo jih je objavil- in ja, ta ista oseba je tudi avtor. in seveda vsekakor ni želela nič slabega. Me je pa šokiralo in mi ni všeč.
Enkrat sem dala na Fb slikico svojega nečaka, sem bla pač ponosna teta, ko se je rodil, in sem naletela na zelo hladen tuš s strani moje sestre. ona je pa čisto proti temu, da se dajejo slike na net in jaz to spoštujem. No, nisem vedla, ker nisem niti vprašala, pa mi je brez zadržkov povedala svoje stališče.
Tako bom tudi jaz, ker mi pa oseba, za katero gre, tako in tako ni niti malo ljubauser posted image

(odgovor članu caroline1)
Neposredna povezava do sporočila: 1164
9.12.2010 19:12:20   
tinaaleks
Končno sem dala otroke spat. Mali ni spal ma niti pol ure čez dan in sem zdaj prav blažena, da imam končno mir. V takih trenutkih se vprašam, zakaj sem sploh naredila še enega, potem se mi pa naslednji dan nasmehne in pozabim vse težke dni. Saj bo bolje, samo da začnem malo globoko dihat.user posted image

mamamajča- ti pa naredi tako kot ti zase misliš da je prav. Jau sploh ne vem če je kdo dal naše slike na net, ker ne hodim na facebok, kjer se kakšni kolegi in strici,... Če bi šla, bi me najbrž neprijetno presenetilo in mislim, da nekateri ne bi niti vedeli zakaj se razburjam. Bolje da ne grem zdaj kontrolirat, sem prave volje da znorimuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1165
9.12.2010 19:31:19   
mamamajča
IZVIRNO SPOROČILO: tinaaleks

Končno sem dala otroke spat. Mali ni spal ma niti pol ure čez dan in sem zdaj prav blažena, da imam končno mir. V takih trenutkih se vprašam, zakaj sem sploh naredila še enega, potem se mi pa naslednji dan nasmehne in pozabim vse težke dni. Saj bo bolje, samo da začnem malo globoko dihat.user posted image

ajde mami, dihaj! user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1166
9.12.2010 19:36:14   
tinaaleks
dihamuser posted image -še moža sem se znebila in bom šla delat malo trebušnjakov. Bo po telovadbi veliko boljeuser posted image . Potem pa kakšno nadaljevanko pogledam in v posteljo. Jutri pa vse znova, ampak ker bo lepši dan, bom šla na kakšen dolg sprehod z vozičkom.

Neposredna povezava do sporočila: 1167
9.12.2010 20:00:46   
mamamajča
jaz sem pa vržem zdaj na kavč, bb pogledam in potem me že več ni.
moj Mark je tako priden, čisto sam tako lepo zaspi, samo na hodniku mu pustiva luč, dokler na zaspančka.
Zdaj sta že oba s tamalim zaspala- luksuz!

Pogrešam bloom, Mala Meli, mala_maja in še kakšno drugo mamico, ki se že dolgo niso javile user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1168
9.12.2010 20:40:41   
anju
Orhideja80 se ni javila odkar se je preselila, polmaja, BRinME, jana84, born to be wild, pixieM... pravzaprav nas malo tu klepeta.

Najki veš da sem pomislila na LLL. popoldne je blo boljš, vidim jutri. mami sem pa pleničko že pokazala in se ji ni zdelo nič posebnega. pravi tako kot 3x mami dokler ni krvavih nitk...

Neposredna povezava do sporočila: 1169
9.12.2010 20:54:54   
kpmk
mamamajča - podobno se je dogajalo lani na rr in so jo potem fliknal dol, jo blokiral,.... jst na gb mam slikce, tle na rr pa ne,.... pa na fb občasno pucam ,....

... prvi zaklad.... 12.4.2009...
... drugi zaklad .... 29.9.2010...

Neposredna povezava do sporočila: 1170
9.12.2010 21:05:29   
majabar
Mala Neli pravi, da se imajo lepo, uzivajo in se imajo radi:). Moja fanta spita, jaz pa na internetu. Mi je dopoldne uspelo lepo pospraviti stanovanje:)!

(odgovor članu kpmk)
Neposredna povezava do sporočila: 1171
9.12.2010 21:08:04   
caroline1
ufff...

tinaaleks- pri nas ista štorija user posted image cel dan prav nič spala. drla (ne jokala) obe roke v ustih, poslinjene bodije do komolcev...končno spi. kakca ni blo več.pa nobenih krvavih sledi HB.

jaz grem pa počas pod tuš pa spat. upam res, da se bo jutri dalo iti ven na zrak...to danes je bla tugaaaaa...

anju- kdo bi vedel kaj je s temi tamalimi...bi pa ne bi...moški user posted image držim pesti za vaju, da bosta ok...veš, če pa ni ok, pa so tudi flaške...ene smo se bolj ko ne sprijaznile s tem, čeprav sem si želela, da bi jo dojila, za njo in zase...pa kaj češ, več kot truditi se ne da!

(odgovor članu kpmk)
Neposredna povezava do sporočila: 1172
9.12.2010 21:11:27   
majabar
caroline, tako je, dala si vse od sebe, to je pomembno!
Jaz sem ze drugi dan brez mleka. Sem se odlocila, da popolnoma crtam mleko, sir, sladoled in ogurt, ne bom pa na vseh etiketah iskala, ce so kaksni sledovi mleka notri. Moram reci, da se je vceraj zvecer ze malo izboljsalo, danes se poliva, a veliko manjuser posted image . Tudi, ce je samo slucaj, jaz sem vesela:)!!

Neposredna povezava do sporočila: 1173
9.12.2010 21:14:58   
anju
caroline meni bi bil totalen polom ne dojit, res! jebela sej sem tavečjega do letošnjega maja! in veš če bi hotel jest ima za jest, tko da delat eksperiment s flaško ... ja, lahko bi mu blo, en čas, potem bi znal pa spet začet. ma sva imela tud s tavečjim neki mescev krizo, sem ga v zatemnjeni sobi dojila, če sva kje bla ga ni blo možno nahranit... potem pri 2 letih pa ni blo panike - povsod... nimam flaše, nepredstavljivo mi je, trudila se bom za sveže z domačega "vrta"

Neposredna povezava do sporočila: 1174
9.12.2010 21:19:24   
caroline1
brez mleka je pa res težko...sem prav danes razmišljala, ko sem spet gledala te njene izpuščajčke...ne vem kako bi se znašla! upam res, da bomo šli skozi brez kakih diet, pri meni in pri njej!

ja no majabar, malo se bom še trudila. mi je tako lepo, ko ziza...ne vem, ne znam povedat kak občutek, ko se k meni tišči, pa že napol spi, pa se nasmehne, pa spusti in se samo stiska...želim ji dati res maksimalno...pa če je to deci na dan, pa je deci, dokler bo, ...imam pa res zadnje dni bolj občutek polnih dojk, prav ne morem verjeti. ko mi je P v porodnišnici rekla, da se lahko količina mleka povečuje tudi do 2 mesecev, se mi je zdelo nemogoče. zdaj pa se mi ne zdi več tako...bomo videli, a je res samo občutek...

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 1175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Objemi so pomembni za razvoju možganov doj...
Noben starš ne pozabi prvega objema z dojenčkom, raziskave pa kažejo, da ti najzgodnejši objemi okrepijo možganske reakc...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?