Roberta69
|
A niso vsak dan bolj luštni tile naši škratki . Naš se tako lepo smeji in je prov en fleten pobalinček in mu slike kar naredijo krivico, ker je v živo še lepši . Moji/naši dnevi so pestri in prekratki . Na RR uspem zgolj pokukati vsake toliko, to je pa to (včasih pa moj skoraj 3-letnik , ker med previjanjem bratca na računalniku gleda kar je aktualnega (morski psi, skati, petarde... in obvlada že vse sorte operacije, razen pisanja in sem videla, da včasih kar odpira moje zavihke (sicer pomotoma)). Ko otroka zvečer zaspita, postorim kaj gospodinjskega in kaj poguglam, pa je ena, dve, tri ura polnoči, zjutraj pa tako težko vstanem okrog sedme, bi kar še spala, tako da sem zjutraj prov vesela, če spi na kavču, ker potem tastarejšega pošljem k njemu in on vstane , jaz pa še malo potegnem, ampak potem v vrtec prisopihava šele okrog devetih in zamudi zajtrk, to mu pa ni prav, pa kot da ne bi že doma imela ne vem kakšnih menijev . Izakovo spanje je pa prov zanimivo. Čez dan traja 3x po 10 - 30 min in to je to. Zvečer pa zaspi okrog 20-ih (bi še prej, pa zaradi starejšega beremo pravljice, dokler mali ne začne protestirat), se vmes načeloma ene dvakrat podoji (se niti ne zavedam) in spi do ene 7-ih, 8-ih, ampak je komot buden v postelji še kar nekaj časa, brez pozornosti. Zadnje dni kaže zanimanje za hrano, tako da sem mu zaenkrat dala za polizat jabolko in jagodo, kak konkretnejši grižljaj pa dobi ob priliki. Je pa prvič, ko sem mu za poskusit dala jabolko, malce bruhnil. Zadnje dni bi se ful rad dvignil (iz ležečega v sedeč položaj), pa ga skušam na vsak način odvrnit od tega, ker to ni prav nič fajn. Poskušam ga vzpodbujat, da bi se čim več prijemal za stopala in se začel rolat z ene na drugo stran. Me je pa ptredvčerajšnjim skoraj kap. S starejšim sva pekla piškote, mali je bil pa na kavču in kar naenkrat je nase navlekel blazino (povšter), sploh nisem opazila (šele, ko je začel kričat) in ko sem prišla tja je bil že čist rdeč , bila je pa stvar 10 sekund... otrok se lahko prov hitro zaduši , je treba res ful pazit. Zdaj prov pazim, da v bližini nima ničesar, kar bi si lahko navlekel na obraz.
|