|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  152 153 [154] 155 156   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrčki 2010
2.3.2011 11:23:18   
anju
3x mami user posted image

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 3826
2.3.2011 11:45:47   
zoja82
živjouser posted image naša tamala obožuje hrano-ima 3 obroke. sadni,zelenjavni in mlečna kašica pred kopanjem.

user posted image a mogoče katera ve,če lahko samo kupim peno za na stolček-namreč dobili smo stolček,vendar brez pene-sej veste kaj mislim?do zdaj sem jo hranila na ležalniku-sem ga dvignila da je bila v polsedečem položaju,zdaj bi pa že rabili stolček:)

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 3827
2.3.2011 12:23:58   
3x mami
kaksen stolcek pa ste dobili?

(odgovor članu zoja82)
Neposredna povezava do sporočila: 3828
2.3.2011 12:50:13   
3x mami
ce mislis na plasticen stolcek ala peg perego ipd, ne bi vedla. vem, da se dobi blazine za stokke stolcke. ostalo pa verjetno improviziras s kako navadno blazino. sam, a tvoja ze sedi? mi ga imamo tudi v lezalniku, pa mu kar tam dajemo. sploh ker se da naklon spremenit v skoraj sedecega. imam ze pripravljen lesen stolcek (kot trip trap), sam ni se zrel zanj.

anju, si nisem dala miru in sem kar klicala v vrtec. vem ja, sitna mama in to. sva se na hitro pomenili in me je pomirila. mogoce res delam iz muhe slona.

mal sem brskala in nasla tale clanek o barvah za telo. se mi zdi prav zanimivo. je katera ze poskusila kaj takega?

< Sporočilo je popravil 3x mami -- 2.3.2011 12:51:00 >

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 3829
2.3.2011 16:41:51   
anju
nisi sitna, meni tudi ne bi dalo miru. pa malo preostro je odreagirala vzgojiteljica, a ni? mal preveč zavzeto teka od mame do sina in ga vpričo vseh toži da laže. saj bi se lahko vi3 pogovorili, ste bili vsi tam.

v stolček ga bom dala, ko bo sedel. zato se mi razne blazine ne zdijo potrebne. smo dobili eno, ki jo namestiš na običen stol. mogoče za kam, na morje... je od safety 1st samo ne najdem na netu, da bi dala link.

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 3830
2.3.2011 20:14:39   
nejkec
Jaz tudi ne bom dajala v stolček, dokler ne bo sama sedela, ampak ležalnika pa tud nimam-kako naj jo potem hranim?

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 3831
2.3.2011 20:19:13   
missD
nejkec v naročju?
Jaz imam tele antilop stolčke pa lepo sedita notri, sploh Jakob.
V ležalniku jih ne morem,ker tako rit spodnašata da samo dol zdrsneta-pa tisto za pripet je tako nizko dol narejeno, da ni ok.
V naročju je Jakob še po flaški nemogoče hranit kaj šele, da bi ga mogla z žličko.
Tako rad to rit spodnaša. :)

Sofio, če jo jaz posedem lahko že sama po par minut sedi. Ne vem..tako čudno sedi, roke pa ima nazaj(kot kakšen smučarski skakalecuser posted image ) bom malo povprašala v ponedeljek, ko imamo ponovno FT.

(odgovor članu nejkec)
Neposredna povezava do sporočila: 3832
2.3.2011 22:19:20   
Pokora
IZVIRNO SPOROČILO: anju
aja, jogurt. enkrat nisem premešala in ni bil enakomerno narejen. ampak verjetno je drugače v lončku, ker je manjša količina.

ne, ne, sem mislila da ni sluzast če ga ne zmešaš ko je že narejen. Ko sem cepila sem pa premešala.
user posted image  za drekecuser posted image

3x mami zelo nespametno ravnanje vzgojiteljice! Prvo kot prvo, ne vem zakaj mi ni verjela in je mogla pri tebi preverjat!?!?!? Že to mu totalno zbije samozavest, ker je skoraj tako kot bi mu direkt rekla da mu ne verjame user posted image  Res škoda da nisi odreagirala ko ga je označila z lačnivcem. In pravilno da si poklicala!
A vi imate logopeda kar v sklopu vrtca al kako? Naš ima ful probleme z govorom, pa pridemo na vrsto pri logopedu približno na mesec in pol. Preredko, a imajo ful gužvouser posted image
Joj hvala da si me spomnila na barve za telo! Imam doma, pa sploh nisem pomislila nanje!

Nejkec, lahko jo probaš v lupinici hraniti, ali pa v naročju.

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 3833
3.3.2011 7:26:32   
anju
jutro

nekaj malega snegca je in naletava, mogoče bi bilo dovolj za valjanje 3x mami user posted image

zbujamo se še vedno pogosto, danes nisem niti štela. moj zraven smrči, pa ga ruknem, on mi potipa čelo in reče "nimaš"user posted image toliko o učinkovitosti prizadevanja proti smrčanju.

zdaj smo dobili idejo da bi bila fanta (T in moj) raketi, mogoče nam uspe do jutri sestavit.

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 3834
3.3.2011 8:49:36   
missD
hahaha anju.si ziher,da nimaš vročine? hahahauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 3835
3.3.2011 8:59:55   
3x mami
anju, a celo ti je potipal? user posted image user posted image sneg - bomo vidli, kako bo do vikenda. ne bi bilo slabo, ce ga kaj ostane user posted image

Pokora, kako se ti obnesejo tele barve za telo? kje se pa sploh nabavijo?

logoped. ja, v vrtcu ga imamo, na napotnico zdravnika. ze celo leto, enkrat na teden (cca 20min). (za to sem zvedla dan po porodu, ko so me klicali z vrtca, da rabijo napotnico, meni pa nic jasno) imajo jo pa samo ta starejsi v vrtcu, to je predsolski in tisti leto mlajsi. kot sem razumela, vzgojiteljice povedo, kdo bi rabil, logopedinja jih enkrat sreca in potem zacnejo. nas starejsi lepo govori, sam R ne govori prav - ga govori iz grla, ne pa z jezikom. eh, hvala nonotom, ki so ga zaceli pri 2letih forsirat, ker ja je pa ze skrajni cas, da se fant nauci pravilno govorit (prej je lepo govoril J). in zdaj se mora res potrudit, ce hoce sam to spremenit. ker iz J in L je baje cisto lahko spremeniti v R, iz grla pa je najtezje. tako da, punce, en nasvet iz srca: pustite casu cas in ne forsirajte svojih otrok - vse ob svojem casu! pri motoriki, govoru, vsem. vsak ima svoj tempo! in R se lahko, ce ga starsi lepo govorijo, brez tezav sami naucijo do sole.

sedenje. nas mali se ne zna. na vsak nacin bi rad, stalno sili v sedec polozaj, ampak se po kratkem casu zlozi naprej al pa vznak.

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 3836
3.3.2011 9:14:25   
filisa
Dan!

Ja anju, da te malo potolažim - jaz imam tud enega smčalčka poleg mene in sem včasih že vsa znervirana, ker se (predvsem) proti jutru obračam z ene strani na drugo: najprej, da Brini popravim dudo(v upanju, da bo še malo zaspala), nato pa da user posted image  ruknem, da neha smrčat user posted image . Je pa user posted image  kar pogosto na službenih potovanjih, tako, da se takrat naspimo - uf, sem nesramna  user posted image
Kako dolgo pa Vitan ni kakal? Brina tud nekaj štrajka s kakci user posted image - že od nedelje ni bilo nič v plenici, prdi pa kot norauser posted image .

3xmami - jaz bi se tud zlo neugodno počutila na tvojem mestu. Vsekakor reakcija vzgojiteljice ni bila primerna.

stolček - jaz jo zaenkrat še hranim v naročju ali pa v avtosedežu in ni problema. Do zdaj je mirna, lepo odpira usta in vse (še) ostane v njih user posted image . Imam pa tud antilopa.

caroline1- kako si?

Pogrešam tud mamomajčo in kpmk

Prejle sem pticam natresla semen in zdaj jih je že polno tam - ne samo siničk in vrabcev, tud kosov, šoj in celo detla sem videla! Res jih je lepo gledat user posted image . Sploh naše user posted image  so navdušene, ko imajo tako dober program na tv(beri pogled skozi okno) user posted image .

(odgovor članu missD)
Neposredna povezava do sporočila: 3837
3.3.2011 9:18:57   
tinaaleks
Dan!

V soboto gremo za en teden na smučanje in sem za pusta Aleksandri kupila pončo pikapolonico, ki ga bo lahko oblekla kar čez bundo in to bo to.

sedenje-pri nas še niti pod razno, še obračat se mu ne dauser posted image

Zdaj imam pa oba prehlajena, tako da mi izmenično kašljata ponoči.... Na koncu dam malega kar k mani spat, da mi vsaj Alkesandre ne budi.... pa je danes prvič zaspal kar na trebuhu-se mu vsaj kašljanje tako malo umiri....

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 3838
3.3.2011 10:07:56   
mamamajča
filisa, tu sem! user posted image res me ni bilo en teden, smo bli pri ,jih, pa mama nima interneta. pri sestri se mi pa ne da še s tem ubadat.

anju, sem se nasmejala zdajuser posted image
Raketa je super ideja in ti si carica, ker se spravljaš v to. Jaz nimam sploh časa in volje poleg mojih še nekaj šivat.  No mi še vedno ne vemo, kaj bi bil Mark. On hoče bit ninja, ampak kaj je to??? V črno ga oblečem, en trak okrog glave in sabljo v roke, pa je to to? Ne ne, mu pravim, naj bo pirat, indijanec, ne vem.... nešteto idej imam, pa sploh noče slišat.

3xmami-
se mi zdi dobro in pametno, da si poklicala vzgojiteljico. ampak namesto, da se ti njej opravičuješ, bi jo jaz opomnila, da se otroku na tak način zelo zbija samozavest, ko se ga pred vsemi otroci ostro zmerja z lažnivcem. Vzgojiteljica si tega ne more dovolit, jaz bi reagirala popolnoma drugače, kot je ona.

(odgovor članu tinaaleks)
Neposredna povezava do sporočila: 3839
3.3.2011 10:08:59   
mamamajča
3xmami, še to- Zaradi česa ste dobili za logopedinjo? Naš Mark je bil star 4, pa še ne izgovarja črke r. Včasih sicer, ampak zelo zelo poredko. Naj me že skrbi?

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 3840
3.3.2011 10:42:25   
3x mami
ninja - ce se ne motim, so to neki japonski borci (trak na glavi, vsi v crno, sablja...).

logoped. ni fora v tem, da ne bi rekel R. ce je tako, je v redu. do sole sami to poberejo. kaj pa govori zdaj? J, L? to je v redu. problem mojih je, da so prezgodaj zaceli poskusat (oz se napenjat, da bi govorili), pa so si nasli svoj nacin - iz grla (nekako tako, kot da bi grgrali). in to je narobe, zato so dobili napotnico. saj v vrtcu ne vem, ce kdo oz koliko jih sploh govori R. k logopedinji pa hodijo samo tisti, ki imajo napacen vzorec.
svojega pusti, naj sam pogrunta, ko bo cas. kaj mi rabi, da so pri nas nonoti priznali, da so brezveze forsirali in jih kao ucili pravilno govorit, a so jim delali sam skodo? s tem se mora zdaj matrat otrok sam, mi pa mu pomagamo, kot lahko (kot dobimo vaje in navodila, kaj in kako) - oz obema, ker je mala takoj zacela posnema brata in zacela govorit isto. se enkrat: NE FORSIRAT! eni prej, eni kasneje, ni vazno. bodo ze.

Neposredna povezava do sporočila: 3841
3.3.2011 10:47:43   
3x mami
ne, nisem se jih opravicevala. po telefonu sem ji rekla, kako so bile stvari, ona pa me je mirila, da ni tako hudo, kot se mi je zdelo. mi je zal, da nisem stopila noter in malega pred vsemi branila. oz ne branila, ampak pojasnila nesporazum. naslednji teden morava oba z mozem na sestanek z njo, da se v miru pomenimo kaj in kako je in kako naprej. mah, bomo vidli. sej tista vzgojiteljica je drugace res ko mamica, jo imamo vsi radi. zato me je vceraj tako presenetila.

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 3842
3.3.2011 11:16:09   
mamamajča
Ja kar pojdita, da se razčisti. Saj to ni nobeno starševsko kompliciranje. V končni fazi je malček potegnil kratko, njegovo počutje verjetno ni blo najboljše... 

ninja- saj vem, kaj so in kako izgledajo, ampak meni je to taka bedarija. Po drugi strani si pa mislim, jaz mojega prepričujem, da ne bi bil ninja, potem bo pa prišel v vrtec in bojo vsaj trije točno to. kako se bo počutil?
Danes grem kupit barve za obraz, bova doma poskusno namazala za tigrčka, mogoče mu bo všeč in si bo premislil. Jaz bom pa Pika Nogavičkauser posted image
Brina ne bm nič posebej, mamo zimski kombinezonček ovko, bo kar mala ovčica, moj  pa noče nič bit.

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 3843
3.3.2011 11:21:09   
3x mami
eh, modne muhe so, poznam. pa bakugani, spiderman, tega je v vrtcu polno. ta zadnji se najdlje drzi. se pa spomnim prvega pusta v vrtcu: tri spidermani in dve princeski, tako da jih nisi locil med sabo. hecno.
dobra ideja, da ga probas navdusit nad drugim. al pa kako knjigo - video skupaj poglejta, da mu kaj drugega postalo zanimivo.

Neposredna povezava do sporočila: 3844
3.3.2011 11:35:00   
Roberta69
Pust: pri nas je pa že dolgo nazaj govoril, da bo ali Spiderman, Batman ali morski pes... do nedavnega je bilo že skoraj odločeno, da bo morski pes, ampak nisem našla nobenega kostuma, niti dobre ideje, kako ga narediti (dati narediti)... potem se je pa na moje veselje (ker se dobijo povsod user posted image ) spomnil, da bo Spiderman... mami je potem kar enega kupila in to prevelikega (in ko ga je oblekem, mu to ni bilo glih to, kar si je predstavljal user posted image ), tako da ga je treba zdaj nekako zmanjšat... mene pa modne muhe sploh ne motijo, če je otrok vesel in zadovoljen... če bi gledala skozi svoje oči, raje pustimo user posted image ... recimo, ko je bil še majhen, sem rekla, da takih ogabno grdih majic z raznimi junaki iz TV serij, pa mojemu otroku že ne bom nikoli kupila, zdaj jih ima pa že kar nekaj user posted image , ampak ker je tako srečen, ko obleče Spidermana, mi je majica kar naenkrat "lepa" user posted image

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 3845
3.3.2011 11:49:06   
missD
Roberta je moj dragi je za novo leto dobil majco z logotom od supermana... kako ponosno jo nosi, da to ne morš vrjet.
Pa tamalmu je v h&m-u kupil pižamico supermana in bi mu jo najraj SKOOOOOS oblačuuser posted image user posted image
Očitno to ne mine :D

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 3846
3.3.2011 12:21:35   
anju
e, ma so ti liki že pojem v vrtcu. lahko se navduši nad čim drugim, a še vedno je pomembnejše kako ga bodo vrstniki ocenili. ni kaj, so že tam. meni tudi to sploh ni všeč. ampak kako se je razveselil, ko sem mu kupila gate spiderman. jih je nekaj dni ponosno kazal vzgojiteljici, čeprav sva se doma zmenila, da gat se ne kaže. pa pimpija si obriše kadar ima spiderman gate gor, da jih ne bo umazal. drugače za to ni časa. tudi to jim moramo pustit. sem pa vseeno letos vesela, da ni bila za pusta ideja spiderman. je bil pa tom, pa pink panter, ajde:/

črka r. nisem ga silila, in sploh sem flegma kar se tega tiče, ker se otroku res nikamor ne mudi. sem ga pa parkrat podražila z riba raca rak, tigRan in mu kazala da mora dat jezik za zgornje zobke, ko reče l. sem že preveč, kajuser posted image no, ni mu šlo, ni me znal posnemat. in potem kar naenkrat 6. januarja, pride iz vrtca in se mi je nekaj novega zazdelo - "pa saj si rekel R! daj še 1x" in je. čeprav še zameša, predvsem ko se carta, kar l reče. in ne reče čisto prav, ta njegov R je preveč poudarjen, izstopa. je to normalno? 3x mami a to iz grla potem zveni bolj kot tisti "g" ko imajo eni govorno napako, ne predstavljam si prav dobro.

z Vitanom sva nazaj. nič merjena ali tehtana, še dohtarce nisva videla. samo v lab so naju poslali, za te koze kri vzet, ker niso prepričani, da sem jaz prepričana. stvar sploh ni bila enostavna, saj so rabili večjo količino krvi kot za običajne izvide. najprej so poklicali v porodnišnico, če bi se tam upali mu vzet venozno, se niso. in potem je dobil 3 pikice in ogromno stiskanja, da so jo uspeli nabrat dovolj. jokal itak, še zaspan, saj običajno do tiste ure oddrema že 2 rundi. no, in sem pozabila na lišajček, kakanje cel kup vprašanj na listku, ki je bil v žepu na riti. eh! in me bojo poklicali ko bojo izvidi in povedali, da so koze, kar vem, in spet ne bomo en čas na vrstiuser posted image sej, šema sem pa jst, grrr

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 3847
3.3.2011 12:29:23   
anju
IZVIRNO SPOROČILO: missD

Roberta je moj dragi je za novo leto dobil majco z logotom od supermana... kako ponosno jo nosi, da to ne morš vrjet.
Pa tamalmu je v h&m-u kupil pižamico supermana in bi mu jo najraj SKOOOOOS oblačuuser posted image user posted image
Očitno to ne mine :D

user posted image

(odgovor članu missD)
Neposredna povezava do sporočila: 3848
3.3.2011 13:25:03   
mamamajča
O revček mali, Vitan! Saj bo prespal, bo kar boljše.

Ma ne vem, kaj naj mu zdaj kupim to nesrečno Ninjo?

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 3849
3.3.2011 13:25:58   
3x mami
ma bogi vitan, da ga tako matrajo user posted image

crka r. vidis, kako je sam in hitro preklopil? sam pustit jih je treba. crka r je sam stvar fine motorike jezika in vaje. nasa logopedinja pravi, da vsak otrok isce svojo vibracijo (tj kako vibrira jezik pri tej crki). moji so si ze nasli svojo in zdaj je tezko preklopit na kaj drugega. je pa to tak r, kot bi ga grgral (ko si grgras grlo - tam doli delas zvok). ni to g al pa h, kot ga ima npr karel erjavec. saj ta vecji je ze skoraj pogruntal, se cisto malo mu manjka, da bo jezik prav delal, in potem ogroooomno vaje in potrpljenja, da pride to v podzavest. ta srednja pa ne kaze trohice interesa, pa tudi majhna je se.

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 3850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  152 153 [154] 155 156   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  152 153 [154] 155 156   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.