3x mami
|
moram vam potozit malo... zjturaj sem bila v vrtcu, ob sredah pred zajtrkom hodita moja2 k logopedinji - se ucijo govoriti pravilno 'R'. no, mala nima interesa in se tam bolj dolgocasi. vecji pa, odvisno od dneva, kako sodeluje. danes je bil dober dan. mala se je odlocila, da ne gre zraven - da ostane v igralnici z drugimi, jaz in vecji pa sva sla. je lepo zacel z vajami, potem pa hitro preskocil na bistvo in pokazal, kaj se je naucil z vajami doma (par tednov ni bilo logopedinje). je bila kar presenecena in zelo vesela, skratka, lepo sta naredila, mali je bil kar ponosen. potem je stekel v igralnico na zajtrk, jaz pa sem se malo poklepetala z logopedinjo. pridem potem dol (izhod je cez igralnico), mali ze pri zajtrku, vzgojiteljice pa nisem se nikoli vidla tako besne na mojega kot danes. gre za mano do garderobe in me vprasa, ce je kaj jedel doma (ker tam ni hotel) in sem na hitro rekla, da ja, en kos kruha (je bil priden, pred odhodom je pojedel dva kosa kruha z maslom in namazom - sta le dve uri od bujenja do zajtrka v vrtcu, pa se mi zdi mal dolga bit tesc). pa gre spet noter in malega spet vprasa, ce je kaj jedel doma. in odgovori lepo - dva sendvica (namazanemu kosu doma recemo tudi sendvic) z namazom. in ona besna nazaj, da on laze, da pri njegovi starosti je to ze laz, da ni res, da je jedel kos kruha in ne sendvic. in to pred vsemi otroci. me je tako stisnilo, ker vem, kako je mali obcutljiv na take stvari, sploh ce se mu zgodi krivica in mi je bilo tako zal, da nisem boljse povedala, kako je bilo doma. zdaj me pa tako pece vest mal sem se razpisala... moram jutri stopit do vzgojiteljice in objasnit vse skupaj. pred mojim malim, da ne bo vec nesporazumov...
|