|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  148 149 [150] 151 152   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrčki 2010
22.2.2011 8:32:50   
anju
tu sem tuuser posted image mislim da imamo drugega kozlička. samo 1 tak izpuščaj med laski, ma ja, to je touser posted image

(odgovor članu caroline1)
Neposredna povezava do sporočila: 3726
22.2.2011 8:40:56   
3x mami
jutro!

o anju, upam, da vam mine hitro in cimbolj neopazno. user posted image

danes smo imeli bojl razgibano noc. se je zbudil stirikrat, vsakic malo pocucljal in se pocrkljal na dojki in potem spet zaspal. jaz pa zdaj spim pokonci...ko bi se vsaj dobro najedel.

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 3727
22.2.2011 8:43:32   
MalaNeli
anju - res si ne želim bit na tvojem mestu.

naša ma pa 4 mesece in se mi obrača iz hrbta na trebuh celo noč.

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 3728
22.2.2011 9:49:21   
filisa
IZVIRNO SPOROČILO: caroline1

filisa- jaz sem vedno v celju in ready za kavo user posted image mala se pa tudi ne pritožuje.

A se potem kar zmenimo za kavo - jutri (sreda) ob 10. uri, Rustika? Kaj pa ostale: kpmk, mamamajča, mami1979,...? Jaz sicer ne bom imela veliko časa, ampak kake dobre pol ure si bom pa sigurno vzela user posted image

gh - jaz tud ne mislim kaj dost komplicirat, ampak bolj po občutku delat... Kolegica svojemu user posted image  daje pri 8m že vse, tud kravje mleko in izdelke iz jajc, ampak v nekih zmernih količinah, pa sploh ni problema....

anju - user posted image  za kozličke...

(odgovor članu MalaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 3729
22.2.2011 9:51:26   
missD
3xmami sem igrala. zdaj pa bolj za dušo in veselje,ker je klavir ostal pri starših.

včeraj spet jedli banano, pojedla sta skoraj celo. Jakob je bil tako užaljen, ko je videl, da žlička ne gre v njegovo smer.
Sem dodala zraven malo AM, da ni bilo pregosto. Kako sta cmokala!

(odgovor članu MalaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 3730
22.2.2011 10:22:08   
mamamajča
missD, super sta tvoja malčka!user posted image   Brinu je tudi všeč banana, se smeje zraven kot noruser posted image

filisa, bom nesla to za kavico na FB. Jaz zase ne morem rečt, mamo v planu malčka peljat k mojim na počitnice. Danes ali jutri, še ne vem.

Anju. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu missD)
Neposredna povezava do sporočila: 3731
22.2.2011 11:59:43   
MalaNeli
jaz ne morem. nimam avta. :(
kaj pa če bi drug tedn se doble na kavi?
no poglejte naše vreščalo na vse zgodaj zjutraj :D

< Sporočilo je popravil MalaNeli -- 22.2.2011 12:01:26 >

(odgovor članu mamamajča)

Slike iz albuma
Neposredna povezava do sporočila: 3732
22.2.2011 14:14:54   
M&A
anjuuser posted image za Vitana, da mu kozice hitro in nesrbeče minejo! Hvala za info o kremici, mi je Najki že sporočila, kako pridem do nje. Čeprav sem zdaj še v iskanju krivca za tako stanje user posted image Boljše, da ne pišem, kaj jem (2.dan): riž, polento, čežano in šipkov čaj, od dodatkov dovoljena sol in cuker. Moj user posted image pravi, da se mi bo ob taki hrani zmešalo, jaz pa mu rečem nazaj, da se lahko le mali zmeša od praskanja. Upam, da bo v par dnevih koža boljša, potem pa začnem uvajati kaj boljšega.

3x mami - hvala za skrb! S teženjem na žalost ne bi nič dosegla - delam v zdravstvu in še predobro vem, da je naš zdravstveni sistem za user posted image . Pomaga mi le, da lahko sama do neke mere obvladam situacijo, drugače pa je tudi zame "čiči in čaki" kot za vse ostale.     

Naši user posted image pa postajajo vsak dan bolj zvedavi, nasmejani, dejavni... user posted image

(odgovor članu MalaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 3733
22.2.2011 17:20:44   
anju
še vedno smo pri enem izpuščajuuser posted image saj si grem že na živce ko skozi to opazujem.

M&A kremco sem mislila da bi v toliko popravila kožo, da bi se mala nekaj boljše počutila, ampak ja, zdaj moraš opazovat ali bo izboljšanje zaradi diete. pa eno user posted image da se kmalu česa dobrega naješ.

(odgovor članu M&A)
Neposredna povezava do sporočila: 3734
22.2.2011 21:09:35   
Pokora
M&A super si! Takole se vidi kako velika je ljubezen do naših malih, čemu vse smo se sposobne odreči. Upam da čim prej pogruntaš na kaj je mala alergična.user posted image

Anju sam da ne bo jutri zjutraj mali čisto pikast user posted image

GH - vse toliko pišete o uvajanju, da ste še mene premamile. Sem ji skuhala domači brokoli, pa ni šel. Sploh ni vedela kaj naj počne z njim. Bom kar lepo še počakala, ker ko mi jemo, je niti še ne zanima in ne požira z očmi naše hrane. Se pa te smernice skos neki spreminjajo. Pri Niku je bil gluten šele po 8m, zdej skoraj takoj ko se začne z GH.user posted image

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 3735
22.2.2011 21:37:43   
anju
IZVIRNO SPOROČILO: Pokora

Se pa te smernice skos neki spreminjajo. Pri Niku je bil gluten šele po 8m, zdej skoraj takoj ko se začne z GH.user posted image

se strinjam. in ko ti rečejo da pa po zdravi pameti pa se vprašam kako naj mi zdrava pamet sama nese to kar so po novem dognali, da je najbolj optimalno gluten uvajat med 6 in 7m.
tako so mene premmile da sem poskusila, ampak kaže da ne bo nasedal nesoljeni v vodi kuhani zelenjavi. hmuser posted image

hvala za pokice, upam da pomagajo.

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 3736
22.2.2011 22:50:16   
tybysy
Jaz tudi komaj čakam, da začnemo z GH (danes je stara 17 tednov, v soboto 4 mesece), ker imamo stalne probleme s hranjenjem.  Ampak me je tudi strah. Ker naša user posted image očitno ni "po jusu". Najprej se je hotela samo dojit in ni hotela piti AM po steklenički, kar ni zneslo, ker nimam dovolj mleka. Ker kombiniranje dojenja in dodajanja ni šlo, sem nehala dojit user posted image in si začela črpati, tako da je vsaj en poln obrok dnevno pojedla načrpanega mleka. No, zadnje dni ji pa moje mleko ne gre več (poje polovično porcijo) in ima raje AM. Pa še tega ne poje dovolj - tam okoli 700 ml, morala bi pa preko 900 ml. Danes zvečer sem ji zato dodala riževe kosmiče; eno žličko za začetek. Da je vsaj malo bolj kalorično, če že količinsko ni dovolj...
Kaj si bo pa zdaj namislila, ko bova začeli z GH user posted image Jaz se prav bojim, da bo začela pa še AM zavračati. Joooj, stalni problemi s hrano. Saj kar dobro napreduje, ampak se res fuuul namatram in preživciram.

user posted image Ker imam še nekaj mleka, mi je škoda opustiti črpanje. Zato bi ga rada zamrznila - morda ga bo pa jedla s kašicami na žličko. Sem že nekaj prebrskala glede zmrzovanja. Ima katera kakšen dober nasvet?? user posted image

Moja starša (živimo v isti hiši in smo vsak dan skupaj) sta v soboto močno zbolela za neko hudo virozo, morda celo gripo, ker imata že 4. dan okoli 39o temperature. Me je tako strah, da je user posted image kaj pobrala - jo kar stalno tipam, če je kaj vroča. Seveda smo uvedli karanteno. Danes mi pa ful bolan poštar pride na vrata. "Ja, saj zdaj grem pa na bolniško, ker imam 39 vročine" user posted image user posted image Povadi pusti listek v nabiralniku, ker se mu ne da zvoniti, danes mi pride pa dihat pod nos. Jooooj user posted image

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 3737
   [Brisano sporočilo]
23.2.2011 1:30:57   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tybysy)
  Neposredna povezava do sporočila: 3738
23.2.2011 1:40:21   
majabar
Midva sva s pregleda. LM je star 3 mesece in 3 tedne, meri 59,4cm, tehta 6160, obseg glave 41,1cm. Vsake 3 mesece je pregled, skupinski. Sodeluje psiholog, nutricionist, zdravnik in zobozdravnik. Pregledajo vse. LM je bil v vsem uspesen, so ga dali za vzgled. Nihce pa se ni obrnil s hrbta na trebuh. V naslednjih dneh dobim napotnico za preiskave zaradi bruhanja. Je pediatrinja razlagala, kako je polivanje normalno in naj se ne sekiramo, ko pa je videla LM, je kar rekla, naj greva naprej na preiskave. Tudi ostale so se cudile, koliko lije iz njega. A sta teza in razvoj OK, tako da sem zadovoljna. Od 9ih mamic smo samo 3, ki dojimo. Smo bile pohvaljene.Popoldne sem sla na trening, ki je bil tako naporen, da bom posledice cutila se kar nekaj dni. A rezultat se zvisuje, tako da se splaca potruditi.Danes je bila 1. noc, ko sem se morala samo 1x zbuditi. Okrog enih sem si dala plasticne skoljke, ki sem jih imela pripravljene ob postelji. So bile prsi ze trde, a nisem imela moci, da bi si sla iztiskat mleko. LM je jedel malo cez tri in zaspal do malo cez 6, ko sem bila itak ze budna. Tako, da super! Seveda zjutraj ni bilo 150ml nacrpanega mleka, ampak samo 80ml (iz skoljk in kar sem si po nocnem podoju iztisnila), a nic hudega. Rezerve imam vec kot en liter, kaksno noc si lahko privoscim malo vec spanja:).

(odgovor članu tybysy)
Neposredna povezava do sporočila: 3739
23.2.2011 7:47:50   
anju
jutro

še vedno samo 1 pikica, a jih sploh ima? mah!

majabar super! upam da tudi za polivanje ugotovite, da je samo polivanje, čeprav močnouser posted image

tybysy user posted image kako te razumem. imam tudi jaz tak občutek, da bo še en nejedec pri hiši. zadnji mesec se je zredil samo 400g. se pa vseeno manj sekiram kot pri prvem, ne vem ali ni toliko časa ali vem da bo vseeno zrasel.

jaz na rr, otroka pa na blazini, večji malega animira, v bistvu je lažje imeti 2user posted image

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 3740
23.2.2011 10:36:23   
3x mami
dan!

anju, a tale tvoj mali te pa malo zafrkava, ah? user posted image
ja, ko imata dober dan, je prakticno imet vec kot enega - se lepo zamotijo en z drugim. ko gre pa za stereo dretje in jokanje, eh, tam pa se vsakic iscem "mute" gumb, pa na mojo zalost ugotavljam, da so jim ga pozabili vgraditi user posted image

hrana. nimam pojma, koliko moj poje. so tedni, ko med mojo odsotnostjo poje se manj kot 300ml, drugi pa ko gre ze 500ml in ga se obilno podojim, takoj ko pridem. ko sem doma, se tudi doji, ampak nimam obcutka, koliko je to. mah, meni je vazno, da ga vidim dobre volje, razigranega, lula, kaka, in to je to. teza - ma vsakic ko ga vagam, se mi zdi, da je isto (sploh ker ga enkrat zvagam pred kakanjem in enkrat po).

tybysy, za shranjevanje mleka. shrani si ga mogoce v manjsih posodicah, da bos lahko pocasi rabila. imej v mislih, da traja nekje 3-4m, tako da si lepo napisi tocen datum, ko das noter.

uvajanje gh. cisto po obcutku! tele smernice so hujse kot moda. pri prvem bog ne daj gluten in so me skoraj 'tepli', ker sem mu ga dajala pred priporoceno starostjo. zdaj pa kontra, cimprej. sej niso resni...

snezakinja, a ste vi poskusili s kravjim mlekom? kako se je obneslo?

majabar, zjutraj sem pomislila nate, ker je na danasnjem zurnalu na naslovnici pisejo o tem, kako je v primeru locitve nekaj casa bivsi moz se vedno avtomaticno oce otrok. ste vi to postimali?

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 3741
23.2.2011 12:46:15   
Pokora
Mene je čisto navilo. Poleg viroze ki me je ujela, se mi je ponoči začel še mastitis delat. Me tako boli, da malo komaj v rokah držim. Jo imam pri sebi itak minimalno, da ne bi še ona od mene kaj dobila. 
Tybysy držim pesti da vas ne ujame viroza oz gripa!
Če imaš še mleko, se meni zdi smiselno ga dati v skrinjo, da ga boš vmešala v GH. Samo si res naredi take male paketke po ene 30-40ml.

GH - res upam da bo Bina boljši jedec kot je bil Nik. On je namreč šele pri 9m začel jesti GH. Kašice mu niso in niso šle. U bistvu je začel s kislimi kumaricami. Se je kar tresel ko jih je zagledal (predno jih je probal). Sem mu eno dala v roko, jo je tako scuzu, da je skoraj ni bilo več. Potem je pa dobil porovo juho s krompirčkom in tako naprej. Žal je še vedno zelo slab jedec. Bina pa tudi ni neka težkokategornica, tako da zna biti kar pestro.

Kolumbo, predvidevam da ste se končno pozdraviliuser posted image

Anju, a veš ko si zadnjič rekla da mogoče je bolje da si tako flegma kot moja prijateljica. No njena ta srednja je dobila kozice mislim da v četrtek. Učeri je bila že v vrtcu... user posted image user posted image

3x mami, ne vem če sem prav ujela - a vi ko pridete domov, mulčka najprej stuškate? Tudi če pridete not sredi dneva?

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 3742
23.2.2011 13:57:56   
anju
ja, moj mali me zafrkava. ampak tisto je očitna kozica.
večji razgrajač je pa še vedno doma, niti mu niso še vse odpadle. celo študiram da bi bil še en teden, ker se potem odpravljajo moji starši z njim na smučanje. danes lahko tako razmišljam, ker imamo lep sproščen tempo, če bo jutri dretje v duetu, bom ma tako misel preprosto pozabilauser posted image

Pokora user posted image čimprej se poštimaj!

kolumbo ste res zdravi user posted image nisem poštudirala. lep krst in vse po planih!!

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 3743
23.2.2011 16:41:41   
Pokora
pismo, ne vem a me kuha zaradi viroze, al zarad mastitisa.
Sem prosila sosedo da je šla po mulčka v vrtec, ker sem jaz vegeta. Zdaj je pa še pri njej v reji dokler mrožek ne pride damuser posted image

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 3744
23.2.2011 17:48:16   
anju
super za tako sosedouser posted image

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 3745
23.2.2011 20:27:20   
Pokora
ja je res super. ko ga je pripeljala nazaj je rekla da naj drugič kar še rečemuser posted image  sta pa z možem že oba v penziji in jima čist paše da jima kej dogaja.

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 3746
23.2.2011 20:29:41   
3x mami
Pokora, cuvaj se! glede kopanja pa drzi. imamo tak rezim, da kar je za zunaj, je za zunaj, kar pa za noter, je za noter. mogoce zveni cudno, ampak tako mirne duse pustim otroke, da se zunaj igrajo - tekajo, gredo s kolesom, kopljejo v peskovniku... ko je cas za it noter, pa hitro obleke dol, pod tus in spet igranje in tekanje noter. mi je tako lazje - vsaj zdi se mi, da si prisparam mal dela.

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 3747
24.2.2011 10:11:27   
filisa
Dan! user posted image

Zunaj tako lep sonček, pa takooo mrzlo user posted image . Ob 12 bo verjetno že mal topleje...

caroline1- res škoda za včeraj. Se bo pa zdaj lažje dogovarjat za naprej user posted image . Zmeraj te pozabim vprašat, kako je pri tebi s cigareti?
Pri meni ni več take krize. Saj se mi še zmeraj kak zalušta, ampak me hiter mine, sploh zato, ker imam zmeraj v glavi cel kup argumentov proti: da še dojim, da si še želim vsaj 1 user posted image , da itak ni zdravo, pa dost te stane, pa... 1. februarja je minilo leto, odkar ne kadim user posted image

Včeraj smo začeli s pitjem čaja po lončku in nam gre kar dobro od rok user posted image . Zaenkrat vse kaže, da bo flaška ostala zapakirana. Sem pa tud vesela, ker rada pije vodo in čaj(seveda nesladkan), tako da se bomo poskušali čim dlje ogniti sokovom in ostalim sladkim zadevam...

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 3748
24.2.2011 11:47:38   
kpmk
hej...

Jst sem 2 dni sama z obema in je SUPER, ma bi večjega imela skoz doma,.....
odkar smo doma hodi na kahlčjico in JE ZELO priden user posted image user posted image

Evo slikca današnjega cartanja (za tiste ki niste na fb)

user posted image

... prvi zaklad.... 12.4.2009...
... drugi zaklad .... 29.9.2010...

(odgovor članu filisa)
Neposredna povezava do sporočila: 3749
24.2.2011 14:02:32   
Pokora
3x mami zanimiv režim. Pri nas si, ko pride domov, samo roke umije. To pa striktno. Se je že tako navadil, da kar avtomatično proti kopalnici zavije.

Filisauser posted image user posted image user posted image  za eno leto brez cigaret.
A tamalčki si dala za pit kar po magičnem lončku? Se ji ni nič zaletelo?

Kpmk ful ste lušni! Kaj pa mate to zaenega pesjana? Istrski gonič?

Stanje pri meni je še slabše kot včeraj user posted image  Imam kar polovico dojke rdeče. Boli pa tako da se že kar sama sebi smilimuser posted image  Sem probala vse živo da bi rešila, ampak očitno ne gre. Sem klicala zdravnico, da mi je napisala recept za AB. Vseeno računam da bo do popoldne, ko pride mož domov, bolje. Res jih ne bi rada jedla, samo če ne gre na bolje, po mojem ni druge.user posted image

Bi šla tako rada ven na ta lep sonček, pa ne morem. Ko se bom pa poštimala, bo pa zihr spet dežuser posted image

(odgovor članu kpmk)
Neposredna povezava do sporočila: 3750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  148 149 [150] 151 152   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  148 149 [150] 151 152   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Mojca Fatur: Kako sem premagala težko bolezen
Morda bomo pa sedaj zaradi korone končno našli pravo ravnovesje – najprej znotraj sebe, nato pa še v življenju nasploh, ...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.