|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  145 146 [147] 148 149   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrčki 2010
17.2.2011 7:40:05   
S*
IZVIRNO SPOROČILO: Pokora

S* jaz se s tabo strinjam glede cele noči user posted image  Koliko ti pa poje ponoči - mislim a sprazni dojko, al ne?

Ja jo sprazni do konca, če grem črpat potem je suša user posted image   user posted image   user posted image . Ponoči vedno sprazni samo eno stran naenkrat, si pa drugo malo izčrpam, da nastaja mleko sproti in tako po malem črpam cel dan, da naberem mlekca za zvečer, ker mi ga običajno zmanjka, tako da zvečer jo pred spanjem podojim in potem dobi še cca 100ml mojega mleka po flaški.

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 3651
17.2.2011 7:42:25   
tinaaleks
Dan!

14 dni smo imeli sonce, midva pa imava pregled ko sneži. Se bom morala resno poment s sestrouser posted image .

Gabriela moram pa lepo pohvalt. Spi od 18 do 5 (vmes mu moram enkrat popravt dudo), tako da se mamica lepo naspi. Okrog 6 bi rad spet zaspal nazaj, pa mu ne gre, ker je Aleksandra že budna, potem treba peljat v vrtec,...

Me pa moti danes, ker imava pregled ob 11, ko on ponavadi zaspi. Bo treba malo ure premaknit danes, kar pa najbolj sovraži. Že zvečer mu želim premakniti uro na 19, sam se ne pusti, ker je tako zoprn, ker je zaspan, da mama obupa.user posted image

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 3652
17.2.2011 7:53:19   
S*
IZVIRNO SPOROČILO: 3x mami

S*, kaj bi lahko napisala kaj vec o teh bio oznakah? mal sem se zmedena okoli teh stvari. videla sem, kako zgleda novi evropski logo za bio hrano, pa da mora biti zraven pripisan se organ, ki to nadzira. pa da je biodar slovenska 'znamka' za bio hrano. sem do tu prav razumela? kaj pa tuje stvari? ce gres v dm, imas vse nemsko - tam imas oznako organa in tak oglati znak za bio. je to to? al bi moralo imeti se kaj?

Pri nas velja poleg EU zakonodaje tudi SLO zakonodaja, ki je še malo strožja. Pri Bio prehrani mora biti na etiketi obvezno še logo organa, ki je podelil certifikat in ta certifikat mora trgovec imeti na vpogled za kupce. Pri nas so 3 certifikacijske hiše, največja pa je iz Maribora Kon-Cert.
BIO dar je oznaka za EKOLOŠKO pridelano hrano, kar pa ni  enako BIO hrani. Pravila o gnojenju in škropljenju so tukaj manj stroga. Pri nas je zakonodaja itak stroga kar se tega tiče, tako da je veliko kmetij ki so EKO, BIO pa jih je veliko manj.
Za tujino ne vem točno kako to gre, vendar če prodajajo v Slo trgovinah mora biti na etiketi EU BIO znak in certifikat mora biti tudi na vpogled, bodi pozorna le na to da ne zamenjaš BIO in EKO.

Kar se pa prehrane v vrtecih tiče je pa res da vrteci nabavljajo hrano preko javnih naročil, torej po principu najcenejši ponudnik zmaga. Res pa je, da je hrana v EU načeloma varna, saj je kontrole kar veliko. Je pa res, da imamo v Slo kar se tega tiče veliko bolj striktno zakonodajo, tako da je naša hrana v veliko primerih dosti bolj zdraca od tiste iz tujine.

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 3653
17.2.2011 9:05:41   
caroline1
Dobro jutro.
Vidim da se naši oktobrčki že pridno hranijo user posted image . moja mala je porbala samo riževo kašico, ki ji je všeč, pa jabolko, ki ji ni user posted image .

Moja mala ima v soboto 4 mesece in se že obrača iz hrbta na trebuh in nazaj. Včeraj pa ji je celo uspel premik naprej na trebuhu. Drgač mi pa že nekaj časa pobegne, ker se drsa po hrbtu. Ja je prav neverjetna in mama seveda cela navdušena user posted image . Pridna je še vedno. Tinaaleks to o celi noči, pa imaš še kako prav. Ker če bi tako gledali, potem moja mala spi od prvega dne cele noči. Od kje ji potem 7.5 kg? user posted image

Bio in eko. Jaz v te stvari ne verjamem. Se strinjam s S* da je zakonodaja stroga ampak, kdo mi lahko zagotovi, da voda, ki je ušla v zrak nad celjsko cinkarno, ne bo z oblaki potovala, do mojega vrta in tam padla na moje sadje in zelenjavo, domačo, doma pridelano, najbolj bio kar je možno? Zato mislim, da so samo našli tržno nišo, na računa katere dobro služijo. Pa še to, zakonodajo je tudi nekdo pisal. Kdo mi jamči, da je ni napisal po naročilu nekega manipulanta? Da je pa dovoljeno v bio hrani toliko mg neke težke kovine, ke rje v njegovi hrani pač vrednost taka in ne zato, ker taka količina ne škoduje mojemu telesu? Ja verjamem, da vsaka ima svoje mnenje in prav je tako. Jaz kuujem tisto ar mi je všeč. Še vedno imam najraje sadje in zelenjavo od mame, ker ni plastično. Tudi meso iz sestrine kmetije. Vendar zagotovila, da je vse to zdravo pa ni!

(odgovor članu S*)
Neposredna povezava do sporočila: 3654
17.2.2011 9:31:34   
filisa
caroline1 - super, kako ste že mobilni user posted image . Mi pa še vedno čakamo na 1. obrate, čeprav se 90 % že sama obrne, tistih 10% pa mami pomaga user posted image . Moj user posted image  je sicer rekel, da se mu je že čist sama obrnila s hrbta na trebuh, ampak dokler mami tega ne vidi , trega skoraj ne more verjet user posted image .

gh - mene že tud full mika, pa tolk je zdaj o tem govora tu na forumu, pa moja mala žaba me tako milo gleda, ko jem in se zraven kot oblizuje in cmoka, pa full že hoče sedet, pa....  Mogoče bom pa poskusila, samo da vidim, kakšna bo reakcija. Kaj priporočate naj ji dam za poskusit (mogoče nekaj, kar lahko doma pripravim v majhni količini)user posted image

bio, eko - super zadeva, samo pri nas ne čist izvedljiva... Za 1. kašice za user posted image  bom sigurno uporabljala le bio sadje in zelenjavo, sigurno pa ne bo vsa hrana bio in eko. Sicer sem tud jaz bolj skeptična glede tega, kaj je lahko res eko in bio pri naših podnebnih razmerah, onesnaženosti okolja user posted image  

(odgovor članu caroline1)
Neposredna povezava do sporočila: 3655
17.2.2011 10:57:15   
3x mami
filisa, mogoce naribano jabolko al pa korencek? saj na zacetku, za probo, gre ena zlicka, mogoce se to ne.

bio, eko. sej ce bi clovek vedel in lahko mirne duse verjel oznakam na hrani, bi bilo eno. in bi bilo manj zavajanja. tako pa si bolj ko ne prepuscen samemu sebi... mogoce en zanimiv CLANEK, da ne bo zmede okoli bio, eko, domacega... se mi pa zdi, da je dobro, da se kupuje cimmanj predelano hrano, pa jo sam pripravis (tudi bel jogurt je boljsi od sadnega), pa take stvari, ki so ze v osnovi manj obcutljive (breskve recimo so zelo obcutljiva rastlina), so sezonske, lokalne (in ne borovnice iz srednje amerike). ze ce to pazis, naredis veliko.

nas je ze par dni nazaj odkril noge in zdaj se vsakic, ko ima priliko (sploh na previjalni, ko je spodaj nag) prime za stopala in zraven veselo razpravlja. se mi zdi, da smo kot v nizkem startu. ker ko enkrat zacnejo osvajat motoriko, hrano in vse, gre potem tako hitro, da niti ne dohajas.

(odgovor članu filisa)
Neposredna povezava do sporočila: 3656
17.2.2011 12:15:58   
mamamajča
IZVIRNO SPOROČILO: 3x mami

nas je ze par dni nazaj odkril noge
in zdaj se vsakic, ko ima priliko (sploh na previjalni, ko je spodaj nag) prime za stopala in zraven veselo razpravlja. se mi zdi, da smo kot v nizkem startu. ker ko enkrat zacnejo osvajat motoriko, hrano in vse, gre potem tako hitro, da niti ne dohajas.

Joj, 3xmami, Brin enako. Sem že včeraj pisala, da je poštudiral, da se lahko z nogicami stoji in zdaj bi kar stal, se kar krega, če se odločim drugače. Ampak je najbolj zanimiv prav tako, kot opisuješ, ko si opazuje ta mala stopala, jih lovi z rokami in potem rokice kar letijo v usta. Si misli, da nese nogic zravenuser posted image
Ja res prehitro gre to. Mulček je ravnokar star 4 mesece (in 25minuser posted image ) pa je že svašta poštudiral. Res prehitro....

< Sporočilo je popravil mamamajča -- 17.2.2011 12:16:29 >

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 3657
17.2.2011 12:19:54   
tinaaleks
mi nazaj-teža 6850g, za višino ne vem, ker se je ravno takrat odločil da bo lulal in ga je mama dajala hitro nazaj v plenicouser posted image

Bili že drugič cepljeni in druga doza rota. Zdaj je pa malo zoprn, tako da šibam mu dat malo za pojest, potem pa upam da malo zaspi.

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 3658
17.2.2011 13:34:14   
MalaNeli

ah, sem napisala cel spisek...
potel pa ERROR :D
jao jao

caroline1 ko spi se redi ;)
face. poznam punčko, ko ma pr skor 1 leto (2.3.) 8kg :)
vaši oktobrčki pa  niso daleč staran.
pa naša tut zgleda da bo med "lažjimi" :D
pa kr neki vaše že "bežijo" pa se obračajo, naša samo takrat ko je nagec. Oblečena še nč kaj. no iz trebuha na hrbet se ž prekucne ja.
pa zaenkrat tut še nč drugega razn rok ne nese v usta. igrače - kaj je to?
sploh pa jih ji nikol nism dajala prej, k je vedno mela mene. zdaj pa...hm.. ja kako minuto jih že gleda... kaj več pa tut ne. prime - kaj je to? :D
roke - te so pa najbol dobre in slastne. sreča da ma 2 da si lahk obe v usta tišči.

pa vsa je neka pikasta. joj. zmešalo se mi bo. k res ne rabi met problemov s kožo. pa upam da je to sam zdaj. pa da bo bolše poleti in potem k mal zraste.

no zdaj sem se vam pa še jaz mal razpisala, da nebom vsam na FB :D
pa vam dam še slikco naših lask.

(odgovor članu tinaaleks)

Slike iz albuma
Neposredna povezava do sporočila: 3659
17.2.2011 13:46:26   
3x mami
ooo, kaksna čupica user posted image moji imajo prvo leto res cisto tanke in kratke laske, sele potem zacnejo rast.

ko javi ERROR: desni klik na okno, pa izberes "back", oznacis vso besedilo (lahko tudi s tipkami "ctrl" - to drzis - in potem "a"), pa spet desni klik in "copy" (al pa ctrl+c); se moras spet prijavit v RR in namesto ponovnega pisanja das desni klik in "paste".

mamamajca, res hitro bezi! user posted image

MalaNeli, prijemanje igrac se je pri nas zacelo sele dober teden nazaj, pa se to je se zelo storasto. ampak se trudi, vsak dan mu gre boljse.

(odgovor članu MalaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 3660
17.2.2011 13:49:09   
MalaNeli
ma ja, saj je tut silim ne. pravzaprav se ji kar jaz čimveč posvečam in bo se z igračam igrala ko bo mal večja.
ja poznam ta ctrl+c ampak nism vedla da gre nazaj in ti pokaže besedilo.
ponavadi kar preventivno kopiram da če slučajno pride ERORR :D

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 3661
17.2.2011 14:05:56   
3x mami
ce katera ne pozna:

ctrl + a = oznaci vse
ctrl + c = kopiraj (copy)
ctrl + v = prilepi (paste)
ctrl + x = izrezi (cut)

(odgovor članu MalaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 3662
17.2.2011 14:07:46   
MalaNeli
zelo priročne tipkeuser posted image

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 3663
17.2.2011 15:14:58   
anju
Brin user posted image
prehitro rastejo. z različnimi težami in spretnostmi se res ne gre obremenjevati, saj smo tudi odrasli zelo različno težki in v različnih stvareh uspešni.

mamamajča se spomnim še v nosečnosti smo se pogovarjale o priimkih. si imela idejo da bi dala drug priimek kot Marku (ne vem po kom ima Mark) - kaj sta potem naredila?

tinaaleks lep napredek od prejšnjega mesecauser posted image

< Sporočilo je popravil anju -- 17.2.2011 15:17:20 >

(odgovor članu MalaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 3664
17.2.2011 15:55:27   
luna_25
pokora , S* ja jaz sem tudi pomislila da je verjetno primankuje, sem jo pa včeraj čez dan večkrat dala na dojko tako da je nekje čez dan dobila 1 ali pa 2 obroka več kot ponavadi in se je ponoči zbudila le enkrat. ne vem al je to pripomoglo al kaj drugega.user posted image  so mi pa v posvetovalnici rekli, da če ji dam dodatek in spije 50ml ali več ji primankuje. samo še nisem probala z dodatkom, ker na zadnjem pregledu je imela težo čist ok in lepo napredujeuser posted image .

glede bio oz eko hrane, jaz najbolj zaupam tisti, ki mi je zrasla na mojem vrtu in vem da ni bila nič špricana. tako da komaj čakam da pride pomlad, da bomo spet sadiliuser posted image .
je pa res da ko bomo doma ji bom vse pripravljala sama ( z kupljeno zelenjavo in sadjem), ko pa bomo kam šli pa bom prakticirala s kakšno kupljeno kašico.

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 3665
17.2.2011 17:08:20   
mamamajča
Anjauser posted image je moja mama takoj sklicala sestanek in so se doma pogovarjali o tej ideji. Mislim, tragedija, kaj se pa gremo! No ni bla to moja ideja, ampak je moj slučajno omenil, ker sva Marku brez predhodnih pogovorov kar avtomatsko dala njegov priimek. In je izjavil, da drugi se pa lahko piše po meni in je seveda obveljalo. Zdaj se pa piše tako kot onadva, seveda je tako pravilno, ampak halo.... Moji, namesto da bi bli veseli, da ohranjam priimek, bi se mi rajši kar odpovedali. Češ, kaj bojo pa ljudje govoriliuser posted image   Lahko bi bil BB, zdaj je pa BG

(odgovor članu luna_25)
Neposredna povezava do sporočila: 3666
17.2.2011 17:08:39   
mamamajča
O pa hvala za torticeuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3667
17.2.2011 17:10:58   
mamamajča
IZVIRNO SPOROČILO: anju

Brin user posted image
prehitro rastejo. z različnimi težami in spretnostmi se res ne gre obremenjevati, saj smo tudi odrasli zelo različno težki in v različnih stvareh uspešni.

Evo, s tem se moram popolnoma strinjat. In verjamem, da so vsi oktobrčki spretni, vsak drugače. Mame pa ponosne, jasnouser posted image

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 3668
17.2.2011 17:18:59   
filisa
IZVIRNO SPOROČILO: mamamajča

IZVIRNO SPOROČILO: anju

Brin user posted image

Evo, s tem se moram popolnoma strinjat. In verjamem, da so vsi oktobrčki spretni, vsak drugače. Mame pa ponosne, jasnouser posted image

podpis user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3669
17.2.2011 17:21:24   
mamamajča
filisa, zadnjič sem se spomnila- smo se pogovarjale na srečanju, kako se naši dojijo. Si rekla, da Brina rabi svoj mir, da se naje, pa mi je šle pol kapnilo- zakaj nista šli tam v previjalno? Sploh se nisem spomnila takrat...

(odgovor članu filisa)
Neposredna povezava do sporočila: 3670
17.2.2011 17:21:31   
filisa
Naša Brina je začela avto vozit : BRRR user posted image - verjetno verjamete, kako je mami srečna, ko jo lahko vso mokro non stop preoblači user posted image

(odgovor članu filisa)
Neposredna povezava do sporočila: 3671
17.2.2011 17:24:29   
filisa
IZVIRNO SPOROČILO: mamamajča

filisa, zadnjič sem se spomnila- smo se pogovarjale na srečanju, kako se naši dojijo. Si rekla, da Brina rabi svoj mir, da se naje, pa mi je šle pol kapnilo- zakaj nista šli tam v previjalno? Sploh se nisem spomnila takrat...

Saj ni sile, se je takrat vredu najedla. Verjetno v previjalnici ne bi bilo kaj dost drugače - tud tam bi verjetno malo pojamrala...

Neposredna povezava do sporočila: 3672
17.2.2011 17:28:23   
mamamajča
No mi smo bli zadnjič v mb v qlandii, ko smo šli k atu. Smo šli z namenom, da se mali naje, lahko bi tudi v europark in ne vem, zakaj nismo. Užas- previjalna kar v skupnem prostoru s stranišči- saj veš. >Mene to sploh ne moti, ampak Brin... kar obračal je to glavico, ker so se vrata skozi odpirala... nisva se mogla porihtat. Mislim, malo zasebnosti bi pa tudi mamam lahko ponudli pa dali v ločen prostoruser posted image

(odgovor članu filisa)
Neposredna povezava do sporočila: 3673
17.2.2011 17:28:49   
mamamajča
IZVIRNO SPOROČILO: filisa

Naša Brina je začela avto vozit : BRRR user posted image - verjetno verjamete, kako je mami srečna, ko jo lahko vso mokro non stop preoblači user posted image

Bravo Brinauser posted image

Kaj pa slinček?user posted image

< Sporočilo je popravil mamamajča -- 17.2.2011 17:29:21 >

(odgovor članu filisa)
Neposredna povezava do sporočila: 3674
17.2.2011 17:56:48   
anju
mamamajča pr nas sta tud oba po njemu. jaz sem sicer hotela, da imata bratca isti priimek, samo bi mogla še T dodat mojega, če bi hotla tako. in bi brez pomislekov, če fant ne bi že vedel in se zavedal kako se piše, tako mi pa ni blo. ampak z mojim nisva nič dorekla. ko je babca v porodni pisala papirje (preden sem rodila, matralo me je še) in vprašala kako se bo otrok pisal, me je moj mal v strahu pogledaluser posted image sem mu rekla kaj a me boš poroču? in je odgovoru babci svoj priimekuser posted image a me bouser posted image

filisa kako more bit Brina simpatična!

Neposredna povezava do sporočila: 3675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  145 146 [147] 148 149   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  145 146 [147] 148 149   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.