3x mami
|
MalaNeli, ob morju smo. jih imamo ob hisi, vseeno pa jih je treba obcasno pozimi zavit, ko gredo temperature fajn pod nulo. mah, zdrava hrana. anju, tole o kruhu je en cisto pravi pomislek. in takih je cel kup, ce zacnes razmisljat. in to najbolj bega. iskanje tiste hrane, za katere res mirne duse reces, da je to to, je zivi stres. ironicno: zdaj ko imam sluzbo in ko bi clovek rekel, da lahko v trgovini kupim to, kar si zelim (mislim na te obicajne stvari, ne me razumet narobe), vedno tezje najdem, kaj bi kupila... je pa res, da ce vem, da nekaj ni v redu, ne morem tega vzet in ponudit otrokom. in ce lahko kje mal zmanjsam - kot tole pri kruhu -, potem grem v to. je pa hrana moj najvecji pomislek pri varstvu v vrtcu. ker tam pa res nic ne pazijo in imam obcutek, da se vedno nabavlja res ta najbolj poceni hrana. za nase otroke. in nic ne mores vplivat na to, kaj sele, da bi lahko kaj izbral. recimo sezonsko sadje iz domacega okolisa - namesto trenutno najcenejsega... vsi gluhi, razen ce je otrok alergik, potem je pa vse mozno. mal narobe vrstni red? ane bi raje vlagali recimo v preventivo? no, je pa tudi res, da sami otroci niso vajeni druge hrane. ne mores jih navadit na zelenjavo, suho sadje, bel jogurt ipd, ce pa tega doma ne kuhajo ali pa jedo. eh,cela zmeda... S*, kaj bi lahko napisala kaj vec o teh bio oznakah? mal sem se zmedena okoli teh stvari. videla sem, kako zgleda novi evropski logo za bio hrano, pa da mora biti zraven pripisan se organ, ki to nadzira. pa da je biodar slovenska 'znamka' za bio hrano. sem do tu prav razumela? kaj pa tuje stvari? ce gres v dm, imas vse nemsko - tam imas oznako organa in tak oglati znak za bio. je to to? al bi moralo imeti se kaj?
|