|
RE: Dolenjke, 4.del 7.4.2011 13:36:52
|
|
|
|
cukr07
|
IZVIRNO SPOROČILO: dramica Spet jaz Vam moram povedat,sem kar mal povožena sva bila z malim pri dr.,pa naju ni nič razveselila.Dobila sva3 kremice,atb,mami pa na dieto -hrana brez jajc in mleka.Nimam pojma kaj lahko jem,vidim da so tudi v salamahpaštetah,hrenavkah sledi mleka .Sem pa že zamesila kruh,kaj bom pa mazala gor pa še ne vem.Ima katera kaj izkušenj s tem? Jaz sem bila na taki dieti devet mesecev. Najprej sem mislila, da ne bom res mogla nič jest, potem se pa kr navadiš in vidiš da sploh ni tako težko. Jajc tako ali tako nisem nikoli veliko jedla, je pa res da moraš pazit tudi na lecitin in dodatek E322, ker sta na jajčni osnovi. Mleko sem si nadomeščala z riževim mlekom. Sojinga prav tako ne smeš, ker vsebuje neko beljakovino, ki je podobna jajčni. Ene parkrat boš v trgovini porabila malo več časa, da boš prebrala vse deklaracije, da vidiš kaj stvari vsebujejo, potem se boš pa navadila in boš točno vedela katere stvari lahko ješ in katere ne. Za jajca dobiš jajčni nadomestek, s katerim lahko narediš ogromno stvari (biskvite, palačinke, rezance, ribano kašo...) in sploh ne opaziš razlike, razen da je barva malo drugačna. Imajo ga v Mercatorju na Cikavi in stane par eurov, imaš ga pa kr za nekaj časa. Upam, da so ti povedali, da učinek diete ne bo viden takoj ampak se lahko pokaže šele po enem mesecu, saj se najprej tvoje telo čisti 14 dni, potem pa še otrokovo enak čas. Upam, da sem ti vsaj malo pomagala. Če te pa še kaj zanima pa kar vprašaj.
|