|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2011 II.del
29.10.2010 9:18:54   
maurica
dobro jutro!

patrisha; glede zavarovanj:
Ker si poročena, si sedaj zavarovana preko moža, ampak imaš samo osnovno zdravstveno zavarovanje, ne pa dodatnega. V slo je zaradi sistema, ki ga imamo, dodatno praktično nujno in si ga čim prej zrihtaj. Če si pod 26 let in študentka, ti ga plačuje država, sicer si ga moraš sama. To urediš tako, da pokličeš na zavarovalnico, ki nudi dodatno zdravstveno zavarovanje (Vzajemna, Triglav) in se dodatno zavaruješ. Stane cca 25 eur na mesec.

glede porodniške;dejansko ni obvezno, da greš na porodniško 28 dni prej, lahko tudi kasneje, ampak se ti teh 28 dne ne šteje v dobro in jih ne moreš koristit kasneje. Jih v bistvu "šenkaš" delodajalcu.
glede urejanja dokumantacije naj bi me to urejale nekje decembra. pri meni je situacija taka: jaz grem na porodniško 4.1., ker imam 1.2. PDP. ker pa bi rada, da se mi v obračunu porodniške upošteva tudi decembrska plača (ki pa pride seveda šele januarja), bom dokumentacijo urejala januarja, in sicer edini možen dan, 3.1. (1. in 2. je praznik, 4. grem na porodniško). Ujamem glih za las user posted image .

(odgovor članu Patrisha)
Neposredna povezava do sporočila: 276
29.10.2010 9:23:16   
Patrisha
IZVIRNO SPOROČILO: maurica

dobro jutro!

patrisha; glede zavarovanj:
Ker si poročena, si sedaj zavarovana preko moža, ampak imaš samo osnovno zdravstveno zavarovanje, ne pa dodatnega. V slo je zaradi sistema, ki ga imamo, dodatno praktično nujno in si ga čim prej zrihtaj. Če si pod 26 let in študentka, ti ga plačuje država, sicer si ga moraš sama. To urediš tako, da pokličeš na zavarovalnico, ki nudi dodatno zdravstveno zavarovanje (Vzajemna, Triglav) in se dodatno zavaruješ. Stane cca 25 eur na mesec.

glede porodniške;dejansko ni obvezno, da greš na porodniško 28 dni prej, lahko tudi kasneje, ampak se ti teh 28 dne ne šteje v dobro in jih ne moreš koristit kasneje. Jih v bistvu "šenkaš" delodajalcu.
glede urejanja dokumantacije naj bi me to urejale nekje decembra. pri meni je situacija taka: jaz grem na porodniško 4.1., ker imam 1.2. PDP. ker pa bi rada, da se mi v obračunu porodniške upošteva tudi decembrska plača (ki pa pride seveda šele januarja), bom dokumentacijo urejala januarja, in sicer edini možen dan, 3.1. (1. in 2. je praznik, 4. grem na porodniško). Ujamem glih za las user posted image .

jaja to vem.. sam kaj ce si porocen, pa si se vedno student? kaj je potem z dodatnim? mislim, da je to sprasevala tamy82 ?? sej ne vem vec. To sem mislila, ce se se vseeno lahko vstulis pa neses potrdilo? al te avtomatsko skinejo ker si porocen. S temi zavarovanji je cela jajca no :/

(odgovor članu maurica)
Neposredna povezava do sporočila: 277
29.10.2010 9:26:42   
tamy82
Jutro!

O, danes pa petek! Mi je prav fajn, čeprav sem doma user posted image

Teyla ja sej zdej sem osnovno zavarovana preko moža, dodatno pa nisem. To me bolj zanima kako je s tem zavarovanjem. Bom očitno res morala malo poklicat naokrog in povprašat kako je s tem. Se mi pa zdi neumno, da bi zdej morala dodatno plačevat, ker mam ravno tako še vedno status?! To mi ne gre najbolj v račun. user posted image Se mi zdi, da si pri nas najbolj kaznovan in največ plačuješ, če maš vse zrihtano tako kot je treba. Potem ti kar nalagajo ... user posted image

No, sej zdej sem vidla, da si tudi ti maurica pisala o tem. Sej to me zanima, kar je Patrisha rekla, a moram zdej dodatno sama plačevat al ne? Ker status mam še, 26 let tudi nisem še dopolnila. In če mi tega res ni treba plačat, a moram to kje kaj prijavit al kaj?! user posted image

Patrisha sem si pa za zajtrk res privoščila rogljiček, prav podoben kot je na sliki user posted image

(odgovor članu Patrisha)
Neposredna povezava do sporočila: 278
29.10.2010 9:33:26   
vipercat
dobro jutro

danes sem fenomenalne volje (do sedaj user posted image ). mali je spal od 20:30 pa do 7:30, brez kakoršnega koli bujenja - niti lulat ni šel user posted image user posted image user posted image

tamy82 - jaz raje naprintam, ker ko kuham ni pametno imeti računalnika nikjer v bližini. je kuhinja bum user posted image . naj vam povem da je kolač super uspel. res je dober in enostaven za naredit, tako da se priporočam, če boste še kakšnega takega zvrtale. tisti jabolčki notri ravno lepo pašejo. ŠE ENKRAT HVALA ZA RECEPT!!!

zatekanje - v prvi nosečnosti sem grozno zatekala. najprej roke (sploh leva), potem pa še noge. sedaj še ni nič, vendar sem pozabila kdaj se to začne.bomo videli kaj bo do konca. me pa že malo skrbi kaj bom obula, ker v prejšnji nosečnosti je bilo poletje in sem bila v japankah paa veliko bosa.. kaj bom pa sedaj? kot cigančica posa po snegu user posted image

teyla in tamy82 - dala vama bom tisto, kar sem jaz rabila ko sem pisala diplomsko... trdo roko: PUNCE DOVOLJ LENARJENJA, HITRO SE SPRAVITA K STVARI IN PISAT, DA BO ČIMPREJ ZA VAMA IN BOMO LAHKO NAZDRAVILE VAJINEMU USPEHU!!!!!!!!!!!!!! upam da vama bo kaj pomagalo...meni je user posted image  

patrisha - super, tudi ta recept sem si prepisala, pa www bom tudi pregledala. sedaj moraš pa res že enkrat priti na kaj sladkega user posted image

biljana - ratal ga je in sprintat in spečt user posted image user posted image

glede user posted image se podpišem pod tamy82. tudi pri nas je to na vsake kvatre. med nosečnostjo moj čaka da jaz pokažem da bi, jaz se pa ne spomnem user posted image ...čas pa kar beži... haha

mali me kliče... moram se jet igrat user posted image

(odgovor članu Patrisha)
Neposredna povezava do sporočila: 279
29.10.2010 9:43:00   
maurica
aja, patrisha sori, sem mislila, da si ti spraševala, sem malo pomešala user posted image

tamy; tudi če si poročena, do 26. leta bi ti morala dodatno zavarovanje plačevati država, ker imaš status. Predlagam, da pokličeš na Zavod za zdravstveno zavarovanje in rečeš, da bi rada samo preverila če je vse ok s tvojim zavarovanjem. Da se prepričaš

vipercat; super, da je mali prespal celo noč user posted image

(odgovor članu vipercat)
Neposredna povezava do sporočila: 280
29.10.2010 9:59:08   
Patrisha
ja ce nisi dopolnila 26 let si ne placujes dodatnega. Edino ce je zdaj kaka fora ker si porocena in ti nas osnovno placano preko moza. Daj poklici one pajace na dodatno ( vzajemna... ) in jih vprasaj! Tak bos najbolse vedla. Ker je ena fora, da ce se porocis ti kr nekaj ugodnosti propade kot pa da si student. Sice ne vem kok sta ZZZS in vzajemna, adriatic povezana glede na to da morem vsakemu posebej nosit potrdila. Ce nista pol samo das tja in pika in  ne rabis placevat. Poklici in bos najbols vedla, kot pa da mi tu nekaj spekuliramo :)

(odgovor članu maurica)
Neposredna povezava do sporočila: 281
29.10.2010 10:01:30   
Patrisha
maurica ni panike. Glede na to, da tu vse povprek pisemo, se dobro da se vsaj malo znajdemo :P

(odgovor članu Patrisha)
Neposredna povezava do sporočila: 282
29.10.2010 10:06:56   
tamy82
Ej, hvala vam punce za vse informacije! user posted image Bom zdej še preverila na ZZZS in Vzajemni kako je s tem, da bo potem kakšnih nepotrebnih problemov.

vipercat super za prespano noč! user posted image Pa hvala za spodbudo za pisanje user posted image samo ne vem če bo kaj zalegla user posted image

(odgovor članu Patrisha)
Neposredna povezava do sporočila: 283
   [Brisano sporočilo]
29.10.2010 10:16:57   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tamy82)
  Neposredna povezava do sporočila: 284
   [Brisano sporočilo]
29.10.2010 10:23:19   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 285
29.10.2010 11:19:44   
Tisia
helooouser posted image
patrisha tile rogljički zgledajo super, bi mi kar pasalo, sem pa jedla palčinke za zajtrk, pri nas se vsako jutro pečejo k imamo počitnice in jih pupe obožujejouser posted image
vipercat super za prespano noč, kolač in printanje user posted image
registrirana mene tudi spravijo vuser posted image  te male štručke ko prilezejo ven, se takoj spomnim poroda od mojih pup user posted image
za tiste ki imajo danes pregledeuser posted image user posted image user posted image
pa tako lep  in sončen petek je user posted image  

Neposredna povezava do sporočila: 286
29.10.2010 11:36:03   
Patrisha
IZVIRNO SPOROČILO: biljana l

helooouser posted image
patrisha tile rogljički zgledajo super, bi mi kar pasalo, sem pa jedla palčinke za zajtrk, pri nas se vsako jutro pečejo k imamo počitnice in jih pupe obožujejouser posted image
vipercat super za prespano noč, kolač in printanje user posted image
registrirana mene tudi spravijo vuser posted image  te male štručke ko prilezejo ven, se takoj spomnim poroda od mojih pup user posted image
za tiste ki imajo danes pregledeuser posted image user posted image user posted image
pa tako lep  in sončen petek je user posted image  

mmmmmmmmmmm capalinke :)) zjutraj bi se mi sedle :) ja lepi soncek je, sam skoda da je tak lepi se samo skoz okno... odzunaj je mrzlo ko user posted image

Teyla ze peres??? :)) a-test?

no mi2 pa danes grema po vozicek :) ze malo komaj cakam, da ga spravim domov, da lahko vsaj drugo stvar precrtam iz seznamcka :) sicer pa morem ga proti veceru domov prpelat, da nebo ceu blok gledal kaj trogama :))

jaz videov sploh ne upam pogledat :) sicer obozujem masakre ampak vseeno. Bom se potrudla, ker sicer ne vem kak zgleda se zaenkrat :)

(odgovor članu Tisia)
Neposredna povezava do sporočila: 287
29.10.2010 11:40:59   
trsica
IZVIRNO SPOROČILO: Registirana

Jaz sem si šla pa zdaj pogledat une filmčke. Zdaj zgledam nekako takole user posted image in user posted image . Carskega reza in zunanjega obrata še nisem nikoli videla, jočem se pa, ko vidim male štručke pri mamicah. user posted image

user posted image Tudi jaz sem malce potočila, ko so se tinimini otročki cartali pri mamicah. Nekje pokaže celo eno mamico z dvema. iiiiiiiiiiiiiii user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 288
29.10.2010 11:54:48   
antoninap
IZVIRNO SPOROČILO: maurica

Tudi jaz bom počakala še na decembrsko plačo in šla zaradi tega šele januarja na zavod. Zaposlila sem se šele sredi leta in hočem iztržit čim višjo porodniško user posted image Samo ne vem, kako naj to izpeljem. Ker moj rok je 4.2., torej grem lahko uradno na porodniško 7.1., ampak kaj pa naj naredim s tistimi štirimi dnevi vmes med prazniki? user posted image

A katera ve, katerega v mesecu izplačujejo porodniške?

(odgovor članu maurica)
Neposredna povezava do sporočila: 289
29.10.2010 12:09:41   
hayabusa
IZVIRNO SPOROČILO: antoninap
A katera ve, katerega v mesecu izplačujejo porodniške?

meni so 13. ampak to zadnjega pol leta, prvih nekaj mesecev pa nikol nisem vedla kdaj bo, enkrat med 10 in 15 user posted image

Žesnke kaj kuhate dans za kosilo, nikakor ne najdem ideje! user posted image

(odgovor članu antoninap)
Neposredna povezava do sporočila: 290
29.10.2010 12:41:36   
Patrisha
hayabusa
- spinaco, pire pa kak stikl mesa ( od zupice )
- carski prazenec ala smorn pa kak kompot zraven
- gobova juhica + capalinke
- restan krompir + mes + solato
- pasta ala tuna al pa navadna omaka ( paradajz + kaka salama preprazena )
- ce mas mleto meso ala pleskavca pa kruh ( domaci hamburger )

ahaha ko sem doma pa bi kuhala pa nimam idej :) zdaj pa mi kr ven skacejo :)

(odgovor članu hayabusa)
Neposredna povezava do sporočila: 291
29.10.2010 12:49:59   
Patrisha
musako, lazanjo,
solatko s popecenim krompirjem pa zelenjava popecena
krompir v pecici zapecen ala cips ( brez olja seveda )

(odgovor članu Patrisha)
Neposredna povezava do sporočila: 292
29.10.2010 13:04:31   
valek
Hja tud js nimam neke ideje za kuhati...pa tudi ljubi se mi ne najbolj
....
nevem verjetno bom kar krompirjev golaž nardila z gobicami...
pa vanilijevo kremo za sladico...:)

bejbike lepo bodite....js sm prišla od frizerja pravkar ...sm si malo spremenila frizuro,prav tako barvo .,,,,pa je kar fajn izpadlouser posted image ....sm rabla malo spremembe...
tak zdaj pa kuhat...
papa

(odgovor članu hayabusa)
Neposredna povezava do sporočila: 293
29.10.2010 13:18:00   
tamy82
valek jaz tudi razmišljam, da bi šla ju3 do moje frizerke. Sicer se barvala ne bom (se zdej že kar nekaj časa nisem, zdej med nosečnostjo pa se mi zdi, da boljše, da ne user posted image ), mogoče bom pa malo frizuro spremenila. Sem mojega vprašala za mnenje, pa pravi, da kakor mi paše user posted image tako da se bom mogla kar sama odločit user posted image

Patrisha a pri vas je mrzlo? Ker danes je pri nas prav malo vroče user posted image Sem bla prej na sprehodu, pa sem si kar mogla sleči bundo, ker mi je ratalo ful toplo. Tako da danes si komot v eni dolgi majci zunaj user posted image

Registrirana tale članek o daljši porodniški sem tudi jaz vidla, ampak dvomim, da bo kej kmalu to stopilo v veljavo. Čeprav kakor sem razumela smo v Slo med državami z daljšim porodniškim, tako da ne vem če bo sploh kaj sprememb.

Uživajte sonček!

(odgovor članu valek)
Neposredna povezava do sporočila: 294
29.10.2010 13:29:09   
Patrisha
IZVIRNO SPOROČILO: tamy82

valek jaz tudi razmišljam, da bi šla ju3 do moje frizerke. Sicer se barvala ne bom (se zdej že kar nekaj časa nisem, zdej med nosečnostjo pa se mi zdi, da boljše, da ne user posted image ), mogoče bom pa malo frizuro spremenila. Sem mojega vprašala za mnenje, pa pravi, da kakor mi paše user posted image tako da se bom mogla kar sama odločit user posted image

Patrisha a pri vas je mrzlo? Ker danes je pri nas prav malo vroče user posted image Sem bla prej na sprehodu, pa sem si kar mogla sleči bundo, ker mi je ratalo ful toplo. Tako da danes si komot v eni dolgi majci zunaj user posted image

Registrirana tale članek o daljši porodniški sem tudi jaz vidla, ampak dvomim, da bo kej kmalu to stopilo v veljavo. Čeprav kakor sem razumela smo v Slo med državami z daljšim porodniškim, tako da ne vem če bo sploh kaj sprememb.

Uživajte sonček!

ja pr vas na prmorskem :)) tu v ljubljani ni blo neke sopare zjutraj, sicer zdaj je sodelavka bla odzunaj in je rekla da je ful toplo ja.

(odgovor članu tamy82)
Neposredna povezava do sporočila: 295
29.10.2010 13:47:51   
Nina33
Hoj!
Kosilo bo pr nas kr pica - sem tut jaz dons bl lena glede tega user posted image .
Porodniška: sam de bo, bom vsaj neki dnarkja k bajt prnesla user posted image . Na Zavodu za zaposlovanje jih pa ta teden nekak ni za dobit na telefon - pa ne de majo počitnice user posted image user posted image - šolarji. Me res matra kakšen šiht prek javnih del (no, najbolj knjižnica user posted image ).
Mene pa že dva dni (od unga dvojnega krča v meča) noge tko čudn bolijo user posted image . Kt bi vsako en krč sam tko mal držal in čakal, de ne bom pozorna, poj pa  - hopa, spet dva fino boleča čisto prava krča zagrabita naenkrat user posted image . Sem si še ene Mg tablete kupila, pa šumečke imam pa Donat pijem user posted image . Eh, kaj čem - sezona krčev se je zgleda pričela.
Nč, grem jaz s pico se hecat user posted image .
Lep sončen dan vsem!

There's nowhere you can be that isn't where you're meant to be. ~~John Lennon

(odgovor članu Patrisha)
Neposredna povezava do sporočila: 296
29.10.2010 13:59:16   
Patrisha
IZVIRNO SPOROČILO: Nina33

Hoj!
Kosilo bo pr nas kr pica - sem tut jaz dons bl lena glede tega user posted image .
Porodniška: sam de bo, bom vsaj neki dnarkja k bajt prnesla user posted image . Na Zavodu za zaposlovanje jih pa ta teden nekak ni za dobit na telefon - pa ne de majo počitnice user posted image user posted image - šolarji. Me res matra kakšen šiht prek javnih del (no, najbolj knjižnica user posted image ).
Mene pa že dva dni (od unga dvojnega krča v meča) noge tko čudn bolijo user posted image . Kt bi vsako en krč sam tko mal držal in čakal, de ne bom pozorna, poj pa  - hopa, spet dva fino boleča čisto prava krča zagrabita naenkrat user posted image . Sem si še ene Mg tablete kupila, pa šumečke imam pa Donat pijem user posted image . Eh, kaj čem - sezona krčev se je zgleda pričela.
Nč, grem jaz s pico se hecat user posted image .
Lep sončen dan vsem!

ojej revica, probaj si nabavit kremo F23 ( za sportnike in za krcke ) pomaga! sprobano. Pa ponoci spi tako, da imas noge na toplem, pa magari kake nogavicke gor se. Pa ce mas strasne probleme polek donata in vsega magnezijevega sranja kupi se kak izotocnicni napitek. Obicajno za krcke pomaga natrij ala sol. Ceprav zdaj forsirjo cim manj slano, to je sicer ok, ampak za krcke in misice pa ne.

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 297
29.10.2010 15:04:03   
d3lfink4
Hej hej!

Sem bla včiri čist preveč zmatrana, da bi še kej napisala, tko da dons nrdim povzetek ...
Sobico sva prpeljala domov, dragi je vse znosu gor (v 4.štuk v bloku ) tko da čaka na montažo. Jaa, tiste ki ste za, ste vabljene pomagat ... več nas bo, hitrej bo konc

No, jutri se menda začne beljenje, potem pa sestavljanje zares.

IZVIRNO SPOROČILO: mija24

delfinka- sm vidla tut jst ta tušev katalog in tvojo stilsko preobrazbo-super zgledaš!!mam pa eno vprašanje zate, ful ful se mi znana zdiš in sm tuhtala kr neki časa od kod bi jst tebe lahko poznala,...si mogoče hodila na GCC generacija 86?no, sam zanima meuser posted image kr če si, pol smo že dve februarski GCC-jevkiuser posted image

lepo se mejte na ta lep sončni dan

Jaaaa, zakon! user posted image V G razredu sem bla. Ti pa ...??
Mah, ne morem verjet kak je svet mali ... user posted image

Slončkanje user posted image
Ojaaa, meni pa paše vsak dan-po mojem bi lahk kr večkrat na dan ... ampak se držim mal nazaj, da res ne bi blo kej narobe  user posted image Se me moj že kr mal boji, hehe ...
In se mi zdi, da sva zdej še bolj divja in bolj poredna, kot sva bla prej user posted image ... Me zanima kak bo pol, po porodu, če se bo še kr stopnjevalo ... user posted image joj, joj.

CSD, vloge ...
A ni tko, da lahko začnemo z rihtanjem teh papirjev šele 60dni pred PDP-jem? Se pravi, če imam jst rok 1.2.2011, lahko šele s 1.12.2010 začnem urejat papirje. No, jaz sem to tko razumela ...

Al da naj bi do takrat imela že vse zrihtano?? user posted image user posted image Zdej sem pa zmedena ...
Ker js bi pa rada to zrihtala čim prej kokr se le da, ker mi grozijo, da naj bi šla 2mesca prej že v bolnico in bla tam do poroda ... in kdo bo pa pol to zrihtu ...?

(odgovor članu mija24)
Neposredna povezava do sporočila: 298
29.10.2010 16:13:39   
maurica
nina; pri nas bo tudi kr pica danes. Zdej ravno testo vzhaja, pol začnem pa pacat :)

delfinka; jaz sem tudi tako razumela, da najprej 60 dni prej lahko začneš urejat. Ker meni so rekli, da lahko še en dan pred porodniško uredim. Ma meni se zdi da tej na centru včasih nimajo pojma in da vsak reče drugače user posted image

Jaz sem bila pa danes na masaži. Pa da ne bo katera mislila, da sem ful uživala. Sem imela po hrbtu že toliko vozlov, da nisem mogla več nič od bolečina. In me je danes matrala, 45min samo hrbet, da sva "zrahljale". Sem umirala zraven. Bo treba it bolj pogosto ...

(odgovor članu d3lfink4)
Neposredna povezava do sporočila: 299
29.10.2010 16:36:22   
tamy82
maurica meni bi tudi prav prišla masaža hrbta! In v nasprotju z mojim možem tudi ne uživam kej preveč na masaži, ampak se pa res potem boljše počutiš. user posted image Nekaj me zanima, a si šla na klasično masažo ali kakšno prav prilagojeno za nosečke? user posted image Ker ležanja na trbuhu si zdej res ne predstavljam ... user posted image

(odgovor članu maurica)
Neposredna povezava do sporočila: 300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Ime za fantka
tinči3

Katero ime je najlepše?

Bor (21%)

Leon (34%)

Luka (36%)

Irenej (9%)

Število vseh glasov: 254

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!