Lycia
|
Jaz sem imela včeraj pregled in moram priznat, da sem šla tja kar zaskrbljena. Pravzaprav je v avtu čakala oprema za v porodnišnico Dva tedna fuuuul krčev in zadnje dni nek čuden občutek da nekaj odteka, skratka brez vonja, brez barve... hm, le kaj neki bi lahko bilo torej kljub temu, da je to naš četrti prihajajoči jenči si nisem predstavljala kako in kaj saj so mi prej trikrat predrli jajčne ovoje v porodni. Da skrajšam. Ni bila voda temveč izcedek. Ja, tudi takšen je bojda lahko. Mi je vzela bris na patogene bakterije ker se je naš fante zadnjikrat ob porodu okužil in pokasiral gnojno vnetje ušes. Se bi res radi izognili čemu podobnemu tokrat. Revež je ves čas jokal mi smo mu pa vsi rinli dudo pa flašo. Je rekla v porodnišnici sestra, ja gospa mleka nimate dovolj, se ne naje revček lačen. in mu flašo prinesla. grrr... njega pa ušesa bolela. Končalo se je seveda na pediatričnem odelku bolnišnice z nastavkom v glavici za antibiotik. Čuvajte svoje sončke saj če jih me ne bomo jih namesto nas nobeden tudi ne bo. No še ena takšna cvetka iz pediatrične. Na oddelku smo bili vsi od A do Ž od 1. dneva do osnovnošolcev. Takšnih ki so se prosto sprehajali po hodniku in tistih v strrogo "zastraženih" sobah z nalezljivimi in nevarnimi boleznimi. KO smo šli v pritličje k otorinolaringologu na terapije/prelede nas je sestra popokala iz vseh sob v en lift kjer smo bili tako pomešani nekj dni stari dojenčki kot otroci z virusnimi pljučnicami ..... Kje sem končala prejle? Aha, torej krči so že pripravili teren, maternični vrat je skrajšan, zmehčan. Je rekla G, da naj Buscopan in magnezij jemljem samo še kakšen teden ker potem nima smisla bremzat. Pravi ona, saj ima že dve kili, se že lahko brez škode rodi Ne vem koliko bo držalo, vendar zadnjikrat sem brala, da dojenčki, ki se rodijo pred rokom, ne nujno kot nedonošeni, da so kljub temu bolj občutljivi in imajo velikokrat astmo, ekcem, kakšno epilepsijo itd. No, naši dve punci sta bili rojeni 3 tedne pred rokom in ena ima astmo ter ekcem, ta druga "samo" ekcem. Fant je bil rojen dva dni čez rok in je /trkam/ zdrav. Berem, da ste nekatere brez kondicije. se pridružujem. stopnice so že pravi podvig, še posebej sedaj po dvotedenskem ležanju. V glavnem pa tudi pri vas potekajo še zadnje priprave. Jaz sem te dni naročila še lanolin kremo (Lansinoh), pa pralne prsne blazinice (Avent) (ja, tudi tokrat se nadejam upešnemu dojenju), en modrček za dojenje. Nabaviti moram še dudo, eno tanko kapico (za vsak slučaj, če bo polarni mraz in pralne (tosamine) krpice za umivanje. CTG imam 6.7. Uživajte še malo v boksicah in brcikah Pa na osvežitev v današnjem vročem dnevu ne pozabite
|