Matejita
|
Zivjo punce , najprej iskrena hvala vsem za vse odgovore. Je kar zanimivo postajati prvic mami tule v Mehiki, ko ni raznih prijateljic iz otrostva, materinskih sol in je vse malo drugace, ste mi s svojimi izkusnjami res v neznansko pomoc . Maca sadezem kaktusa se rece tule tuna, izgledajo pa takole : http://www.google.com.mx/imgres?imgurl=http://whatscookingmexico.com/wp-content/uploads/2008/08/tuna.jpg&imgrefurl=http://whatscookingmexico.com/2008/08/14/prickly-pear/&usg=__6ytIupVrS-X8wpC1QaSvt0SXiWI=&h=600&w=800&sz=167&hl=es&start=0&zoom=1&tbnid=qTqEevo00ZQH4M:&tbnh=123&tbnw=164&ei=ufbKTaK9HYbniAKRrrGuBg&prev=/search%3Fq%3Dtuna%26hl%3Des%26biw%3D1362%26bih%3D555%26gbv%3D2%26tbm%3Disch&itbs=1&iact=rc&dur=265&page=1&ndsp=23&ved=1t:429,r:10,s:0&tx=83&ty=61 Nic kaj ugledno ne izgledajo. Olupis pa tole zeleno lupino, spodaj je pa zelo socen sadez, pa ne tekoc, tako da bi ga verjetno tudi Mismis pohrustala. No zdaje sicer ni sezona zanj. Juhica ja, tule je sadja in zelenjave polno, cez celo leto. Za nase standarde je vedno okusno, v casu sezone je pa slastno okusno. Avokado je tudi tule recimo cez celo leto in se veliko uporablja. Vcasih ga pripravijo polnjenega s tunino solato, ali ga pa kar v krhlje narezejo v solato, pa v juhe, povsod ga vtaknejo. Krompir ja, paradiznik, solata, ... Nic nimamo bio, ker sadje in zelenjava se vedno rastejo razlicnih dimenzij . Vcasih je cisto fino, ce si malo za casom. MetiLu fajn, da se zadeve v vrtcu urejajo in da sta Janez in fantek nazaj vzpostavila odnos. Glede igrac pa, nocem trgovine z igracami tule imeti, hocem, da se bo igrala z vsem kar bo imela, sva se z ze vnaprej zmenila, da bomo vse igrace, s katerimi se ne bo ali ne bo vec igrala podarila, je tule veliko revnih otrok. Ima pa 2 plisasti zirafi, pa eno puncko iz cunj ji bova nabavila, toliko da ima svoje prve igrace za meckat, kadar bo hotela. Ropotuljico, pa plasticne zelve za v banjo in plasticne kocke za zlagat. Loncke sem tule iskala kot kreten, pa ni nic... Tajs se tudi jaz strinjam, da je manj vec, samo jaz bom po 42 dneh nazaj v sluzbo odskakljala, pa bi rada vsaj za prve 3 mesece vse imela doma, ker po mojem ne bom ravno vir za Red Bull, bom po mojem prej podobna pohojenemu bureku. Julijka hvala za nasvet glede kengorujcka. Midva bova okoli stanovanja uporabljala vozicek, ce se bova pa kaj po mestu potepala, je pa zelo neroden za mikrobuse in metroje. Na avtobusih ni prostora, za metroje je pa veliko stopnic in kdo bo pa vozicek trogal gor in dol, razen potem, ko bo ze sedela, ko bomo lahko uporabljali onega bolj igrackastega. Bomo torej kengorujcka uporabljali po 4 mesecu, bom pa po nasvetu Bucibrbe prej uporabljala sling, ker bom recimo zjutraj morala z enim teh mikrobuskov v jasli. Hvala za nasvete! Aqua, ta tvoj vozicek ima res toliko dodatkov, da upam, da ste imeli kaksen tecaj kaj vse obstaja, kako in kdaj se montira. Ce se spomnim, kaksni so bili vozicki, ko sem pazila na brata in sestro 1984, 1985. Posebej za lezat, posebej sedeci, 3 kroglice za vrtet in ta fensi so ze imeli zavore. Bububibi najbolj pravo stvar si naredila, da si se odlocila, da bo vse v redu in pogovarjaj in spodbujaj svojega dojencka, pa bo. Nic ne skrbi, danes je tehnologija tako razvita, da mu bo tvoja pikica ujela povprecje zdajle, ali pa po porodu. Po tem kar ste napisale o dezinficiranju steklenick, bom pa obcasno prekuhala steklenicke. Morala jih bom namrec uporabljati, za moje mleko ali za umetno mleko, ker zacnem kmalu delat, pa ni druge. Vceraj sem bila crknjena za znoret, sem eno kitico popoldan oddremala, hecno je pa to, da nisem delala, ker je bil materinski dan tule in smo shecali otroke s cele sole, da so ostali doma s svojimi mamicami. Tule na ta dan praznujejo na veliko. No danes ko sem pa ucila, sem pa cisto bolj polna energije. Otroke sem terala, imamo se cel kup stvari za narest, pa samo se 2 tedna in 2 dni, potem jih pa oddam v oskrbo nadomestne prfokse. Pozdravcek vsem cez luzo in uzivajte v brcikah in bozanju trebusckov.