|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  113 114 [115] 116 117   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2011
5.5.2011 11:02:54   
aqua77
Pozdravček nosečke!

Evo jaz sem za ta teden zaključla z materinsko šolo. user posted image  Danes smo imeli na sporedu nego dojenčka, previjanje, kopanje... Še policaj bi moral prit, zaradi varne vožnje pa ga ni bilo, pride v ponedeljek. Vse skupaj je blo 2 uri, pa še če bi on prišel, bi bla cel dopoldne potem tam - groza.... Tako da v ponedeljek bo pa maratonsko... user posted image  Je pa fino, ker nas je bilo samo 5 pa smo se imeli kar fajn.

Matejita, omenjala sem paket za popkovnico, ker sva se z dragim odločila da bova shranila matične celice in popkovnično tkivo ob porodu. Je pa kar nekaj administracije in priprav glede tega, pa še lahko nas kaj prehiti, tako da sem vesela da imamo to že urejeno in da samo zagrabimo ko gremo rodit... user posted image

Sem si naredila seznam, kaj še rabim glede nege dojenčka kar po tistem, kar nam je babica danes povedala, tako da je pripravljen listek za shoping. Sem pa tudi vprašala babico kako je s kratkimi rokavčki pri novorojenčki, ker pri nas na obali bomo ravno v tanajbolj vročem obdobju. Pa je rekla da ona ne priporoča prve tri tedne kratkih rokavčkov ampak zelo tanke dolge rokavčke, ki pa jih lahko če je zelo vroče zavihamo do komolčkov. Prav tako ni potrebno imet nobenih kapic, pleničke pa od štarta samo pamperske in podobno brez vseh ostalih pobvijanj.

No to bo moj raport! user posted image  Se pa še oglasim... Pozdravček iz sončne obale... user posted image

" Neka bude, što biti nemože."
P.P.Njegoš

(odgovor članu Suziiika)
Neposredna povezava do sporočila: 2851
5.5.2011 11:17:51   
julijka11
hojlauser posted image

matejita  meni tudi že hajcauser posted image ; še prejšnji mesec pa sem bila kot največji zmrzljivec...kaj to naredijo hormoniuser posted image

anonimna res bi bilo bolje, če bi pisala pod nickom, ker zdaj je izpadlo še huje, kot si verjetno mislila

mismis kar navadi se na poljubčke; jih boš kmalu dobivala podvojeneuser posted image ...mene moja mala vsako jutro tako polubčka, da je veselje ( no, pa jaz njo tudi )

frufru jaz bom tudi uporabljala lupinico izpred 3 let; sploh nisem vedela, da naj več ne bi ustrezale standardomuser posted image  čudno da še avtomobilov ne preverjajo

monika2011 uf moja tašča je tudi na začetku še imela pripombe ampak sem ji vsakič znova jasno povedala,da od enih stvari ne odstopam; npr. nisem pustila, da jo vlačijo po rokah, sploh neumitih, tudi lupčkanje in slinjenje po njej nisem prenašala, pa kasneje ko se je učila hoditi niti pod razno nisem dovolila, da ji držijo  roke nad glavo ipd. zadeve....mami sem pa tudi povedala kako jo želim vzgajati in je na srečo zelo dovzetna, prepoznala je tudi ogromno napak, ki jih je naredila pri meni in bratu, tako da tukaj nisva prihajali v konflikt ( sva pa žal večkrat glede hraneuser posted image ; mi je kuhala same zdrave zadeve, in na sprehode me je "gnala ", ko bi sama najraje prepuščala svoji utrujenosti ), pa večkrat dnevno mi je mogla povedati, katere prehrambene dodatke še moram uživati ( alge ipd.)user posted image ; če me je videla s čipsom - bog mi pomagaj...no, to jih malo slišim tudi zdajuser posted image ; no, kar sem hotela povedati je, da sem zelo hvaležna, da sva z mamo tako poštimale najin odnos, da ji tudi popolnoma zaupam svojega otroka, ker vem, da mi sledi... ( če bi še moj oče tako, bi bilo super ), medtem ko tašči ne zaupam in še v treh letih sama ni preživela urice z njo

suziika  jaz tudi sposojene perem na 60, če je takšen material, nove pa sploh je treba dobro preprati
tetra pleničke bom pa jaz kasneje oprala in sicer na najvišji t. namesto mehčalca bom dala pa kis

materinska šola HB da mi velja še od prvič; mi nismo delali nobenih vaj, dihanje je samo razložila in pokazala, handling z dojenčkom pa je bil samo za nekatere, ker nas je tudi bilo preveč;. skratka samo teorija in toliko, da sem dobila potrdilo za moža, ki pa ga tudi potem na dan D ni noben preverjal

(odgovor članu Suziiika)
Neposredna povezava do sporočila: 2852
5.5.2011 13:07:09   
MetiLu
Dan punce, pridno pišete user posted image

Jaz že dve noči čist premalo spim oz. se zbujam zelo zgodaj zjutraj, okol 4-5 ure zjutraj in ne morem zaspat nazaj user posted image  pol pa zadermam lih ko je treba vstat in malega zrihtat za v vrtec... pa še nizek pritisk me daje, se mi kar malo megli na momente... ah, bo že..

Pregled imam šele čez 12 dni, takrat bo tudi UZ, pa da vidim, kako naša deklica raste. Zadnje dni brca ko nora, ne vem kaj ji dogaja user posted image  a misli, da si bo tako kej dodatnega prostora pridelala user posted image  user posted image

Danes zjutraj sva imela s tamalim spet težaven odhov v vrtec user posted image  sem bla tok žalostna, ker je tulil, da hoče bit doma, pol ga pa sprašujem, zakaj noče it, pa mi reče, da ga otroci v vrtcu tepejo user posted image  in sem že cel dan nervozna in komaj čakam, da ga grem iskat, pa da rečem kakšno z vzgojiteljico, ker ni bilo prvič, da mi je rekel, da ga nekdo tepe in grize... Ma ne vem, kaj naj mu sploh svetujem, da se bo znal postavit zase user posted image  Je taka nežna duša, se nikol ne zna sam branit ... pa to že neki časa opažam, kadar se igra z drugimi otroki na igrišču, pred blokom ali pa če gremo kam na obisk. 
Pa tulil je od avta pa do vhoda v vrtec, da ga nesem in sem mu 100x rekla, da ga ne morem in zakaj ga ne morem user posted image  pol sva se pa v vrtcu v garderobi vse zmenila, pa mi je rekel, da pol ko bom mela pa prazen trebušček, ga bom pa spet lahko nesla pa Izo tudi user posted image . Sem rekla, da pol ga bom pa brez problema spet nesla, Izo bova pa v vozičku vozila user posted image  ma, mucek moj mali user posted image

Priprave pri nas tečejo, včeraj mi je še kolegica rekla, da ima komplet posteljni set za zibelko (jogi, obloga, rjuhe, baldahin, kovtrček...) in mi bo posodila, da nam ne bo treba kupovat user posted image  potem me pa res samo še pranje čaka, pa se mi kar ne lubi lotit, ker je tolk stvari user posted image  Danes bom spucala zibelko, da jo potem možek postavi na galerijo zraven postelje. Prala bom pa najbrž v soboto, vsaj kakšno stvar, da se počasi začne še ta del user posted image  pa neki stvari bom že v torbo za v P vrgla, tolk da bodo nakupljene zadeve dobile svoje mesto.

Tolk zaenkrat, lep dan vsem user posted image

12. Februarja ´08 je na svet prikukal moj zlati fantek Janez

8. Julija ´11 pa je dobil sestrico Izo in postal ponosni veliki brat

(odgovor članu julijka11)
Neposredna povezava do sporočila: 2853
5.5.2011 13:14:39   
Anonimen
user posted image

Pozdravljene drage souser posted image , da se še jaz na hitro javim. Danes sem bila na pregledu, vse b.p. user posted image Bil je še en običajen pregled...merjenje teže, pritiska, kontrola urina, nato pa smo poslušale še srčka (najlepša pesem, ki jo lahko sliši mamica) in na hitro pogledale kaj dela mala žabica v bušiju... je pa rekla, da mi bo na naslednjem pregledu naredila še en UZ user posted image komaj čakam! Dobila sem še potrdilo o PDP-ju za CSD, tako da imam že vse papirje glede porodniške pripravljene za oddajo. Vsaj ena skrb manj... Me je pa presenetilo, da tehtnica po vsem prazničnem razvajanju ni pokazala več kg user posted image sem celo vprašala sestro, če je mogoče pokvarjena...v 4 tednih sem pridelala + 0.5 kg.

Zdaj grem pa malo ven na sončka, potem pa me popoldne čaka še materinska šola.

Za seznamček: naslednji pregled imam 1.6.

Lep dan vsem skupaj!

Neposredna povezava do sporočila: 2854
5.5.2011 18:19:13   
Šnofla
MagicSpell hvala za popravek user posted image jaz sem na koncu res samo za Pegote gledala in te so vse lupince na nosilcih. Sem šla zdaj še par stvari iskat in samo opozorilo - tudi če imate Isofix v avtih se za vse lupinice isofix nosilca ne da dobit. Tako da očitno je najboljše vprašat proizvajalca oz. prodajalca user posted image , veliko se najde pa tudi na RR pod opremo za novorojenčka ali pa z iskalnikom za določen tip vozeka/lupinice.

Kar se pa varnosti tiče pa otrok naj nebi ležal med vožnjo. Kopirano iz AMZS-ja -> S sedežem jane matrix pro skupine 0+ so težave tedaj, če otrok v sedežu leži, saj tedaj ob trku pade iz sedeža in udari v sedež pred njim. Če namreč otrok v sedežu leži, je sedež nameščen prečno, če pa otrok v sedežu sedi, je sedež nameščen vzdolžno in otrok gleda v nasprotno smer vožnje.
Je pa dejansko tako, da je vse varno dokler ni trka, ko pa enkrat pride do tega si pa lahko še tako pameten pa v nekaterih primerih nič ne pomaga...tako da pač vsak po svoji vesti. Priznam da sem bolj doktorirala iz vozička kot pa iz lupinice, sem pač vzela tisto, ki paše zraven in naredila domačo nalogo iz uporabe dotične lupinice user posted image

mismis zanimivo, da ima tvoj avto skrit isofix user posted image v maminem avtu je izdatno označen z našitkom. Najboljše, da še za najinega vprašam kar direkt na servis ali to ima ali nima ker spada med novejše avte.

medipu DOBRODOŠLA!

Matejita temperatura pa tudi meni ne štima. Običajno je moj "vroč" mene pa zebe, zdaj pa spiva na mojo željo pri odprtem oknu, on z dodatno dekno jaz pa nekako napol pokrita s kovtrom user posted image Hvala bogu spim pa večinoma zelo dobro user posted image

monika super za rešen problem! Takšne novičke so najlepše user posted image Nad delodajalca pa kar s polno paro. Če ti nekaj pripada ti pripada pa fertik user posted image Ravno zaradi izkušenj s taščo in mamo kakršna je tvoja sem jaz že zelo na začetku postavila sistem če hočem kaj vedet vprašam. Na srečo dobro vozim z obema in dogovori do sedaj niso bili problem tako da menda bo tudi ta zdržal user posted image

MetiLu - upam, da ne bo prehudih problemov v vrtcu, bogi Janez user posted image , da so se nanj spravili user posted image Mogoče samo ena izkušnja - name so se imeli v OŠ kakšno leto veselje spravljat in se je kot najboljši sistem obneslo glej v tla in se pretvarjaj da te ni tam. Sicer je bilo to že meni, pa sem bila starejša takrat težko dojet ampak vsaka samoobramba, jok, bežanje ali boh ne daj "tožarjenje" ali mama v šoli je pomenilo poslabšanje. Res veliko sreče pri reševanu in čim manj takšnih problemov. user posted image user posted image

Lep večer vsem!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2855
5.5.2011 19:00:29   
MagicSpell77
Šnofla hvala še za ta info od AMZS. Sem šla takoj preverit in imam pa Jane Transporter in ne Matrix, za katere vem, da niso ravno najbolj varni (še posebej Light izvedba). Verjemi, da sem doktorirala iz vseh vozičkov in ker ima naša pupa babice in dedije do 2h stran, smo po dolgem premisleku in za preveč denarja (če mene vprašate user posted image user posted image ) izbrali Jane komplet z lupinico in košaro. Tako, da nič skrbet! Za krajše vožnje bomo uporabljali lupinico, za daljše pa košaro. Jaz mam v glavnem čisto vest okoli tega.

MetiLu, tole s tvojim Janezom je pa res grozno. Name so se v srednji šoli spravljali, ampak je hitro minilo. Takrat se mi je pa zdelo, da nikoli ne bo boljše. Res je najboljš ignorirat, pol jih itak mine, ker če ni reakcije, ni zanimivo...

Jutri imam pregled, že komaj čakam, da srček spet slišimo, ker UZ mi itak ne bo delal. Kregana bom spet okoli kg, redim se kot en pujsek user posted image Upam, da mi podaljša bolniško še za te 4 tedne do porodniške, da bodo dinčki še za zadnjo opremo za našo "zahtevno" pupiko (mislim, da sem jaz bolj zahtevna kot ona user posted image ). Vreme bo spet lepo!

Lep brcalni večer želim vsem skupaj!

As long as you believe that time is money, you will spend money all the time. Time is not money. Time is free. You have all the time in the world.

(odgovor članu Šnofla)
Neposredna povezava do sporočila: 2856
5.5.2011 22:46:40   
tajs
HALO!!!
po stotih letih se še jst mal javm. pa tud tokrat bl na hitr kr grem spat kr sm k izžeta cunja. danes mela pregled, spet mi je nardila zastonj 3d in naša punca je spet skrivala obraz (ko bo večja ji bom to zihr naprej vrgla). drugače pa vse bp edino kile so mi poskočile tako da mi je rekla da naj (samo zaradi sebe) mal pazm. ampak mam izkušnje še iz prvih dveh nos, k so mi kile šibale gor še hitrej (pr obeh skor 30 kg), ampak tud dol so letele enako hitr.
pogovor se je sukal tud okoli pomoči po porodu, jst mam taščo nadstropje nižje, babico ki je v penziji in obe načrtujeta da mi bosta priskočili na pomoč ampak se jih jst otepam. ne maram da mi kdo skače po stanovanju in mam res rada mir na začetku da se mi vsi skupaj privadimo en na druzga ne pa še na nekoga tretjega zravn.

mš sem jst obiskovala v lj porodnišnici v 1. nos. ampak sm tud kr dost preskočila in mi ni nič prou pršlo, dihanje je potekalo avtomatsko, tko k je men pasal, ne pa tko k bi mogla, nega otroka je pa itak popolnoma individualna stvar.

evo dons sm oprala vse cunje za malo, jutr če bojo suhe bom samo polikala pospravila in potem sm jst 100% pripravljena, sej je počas že čas sej sm dons dopolnila 32. teden. zdej pa samo še porodniško zrihtamin sm ok!

moj starejši sin je pa danes odšel prespati v vrtec (upam da se ma fino) imajo privajanje na "vrtec v naravi". v pon. grejo na turistično kmetijo do srede. mašina gre cajt, se mi ne zdi dolg k sm njega pričakovala in odštevala dni do poroda. no zdej pa čakamo tretjega in on že sam po svetu hodi! se pa staramo!

mah dost za dons, grem spat da bom zmogla preživet jutr, čaka me namreč gora cunj!!!!!!

(odgovor članu MagicSpell77)
Neposredna povezava do sporočila: 2857
6.5.2011 8:34:43   
zabica81
Dobro jutro user posted image !

Rakica82, meni je rekla, da ni problema, ker nastopi porodniška 20.6. Verjetno je pa povsod enako. Sporoči v ponedeljek, kaj so tebi rekla. Me prav zanima.

piccolina1983 čudno, da si dobila potrdilo za CSD, meni je pa moja G rekla, da ga zdaj več ne dajo. Da grem samo z materinsko knjižico :)

Matejita jaz tudi ful kurim. Moje stranke pridejo, pa jamrajo kako jih zebe. Jaz pa na pol slečena user posted image

Matilu joj bogi Janez. Upam, da se stvari čim prej uredijo. Mojo sestrično je njena mami predčasno izpisala iz vrca, zaradi podobnih težav. Ni je mogla pustiti oz tamala ni hotla ostati v vrtcu. Je blo zelo hudo. Ampak jaz držim pesti, da se pri vas čim hitreje uredi.

MagicSpell77 kakor kdo hoče. Vsak bo sam presodil, kar je najboljše za njegovega dojenčka. Držim pesti, da ti podaljša bolniško. Za kg, pa kaj čmo bomo pa potem po porodu bolj pridne user posted image

Ufff kolko je ura. Se mi mudi v MŠ. Lep dan pa pridno božajte trebuščke....

(odgovor članu Suziiika)
Neposredna povezava do sporočila: 2858
6.5.2011 8:44:37   
rakica82
Jutro souser posted image ,

evo pa se obeta še en lep dan. pa vikend tudi. Jupiuser posted image
Midva greva za vikend h mojim, komaj čakam nisva bla zdej že ful dolgo, mava skoz nekaj. Zdej pa upam ,da mi ta vikend uspe iti do tete in pripeljat cunjice za našega dojenčka, me mal kr groza ko vidim, da še vse perete, likate...Jst mam zaenkrat prazno sobico, samo posteljica je notri, niti nimam nobene omare še, da bi notri zložilauser posted image

Zabica81
meni nastopi porodniška 21.6. Sej po moje tud ne sme biti razlike, to je itak po zakonih. Tako da bom vidla. Meni bi se tudi poznalo na višini porodniške, ne dost malo pa.

Metllu upam ,da je danes z Janezom kaj bolje. Je pa res, da v vrtcu se dogajajo take stvari in skora jne moreš drugega kot da stopiš do vzgojiteljice in jim poveš kakšne težave ima, pa naj bodo pozorne. Ker dostikrat težave povzroča en sam otrok, se spomnim ko sem ekjrat delala v jaslih in je ena punčka skoz grizla in praskala otroke , ki so bili bolj nežni.
Tako, da bodi vztrajna pri vzgojiteljicah, da bodo pazile.

Aqua77 a bosta matične celice dala v javno ali v zasebno banko?
Ker midva sva za to ,samo bova dala kar v javno.

Lep dan

ti si najlepša pesem življenja mojega...

(odgovor članu zabica81)
Neposredna povezava do sporočila: 2859
6.5.2011 9:39:17   
Suziiika
Jutro punceuser posted image

Spet sem fajn ajala --- prav ne morm verjet user posted image , no vse dokler ni ob 5, ko je dragi vstal za na šiht, kukavca začela kukat in to ne za par minut, ampak za dobre 20 min, da sm misla, da mi bo zmešal. user posted image  Pol, ko je pa nehala sm bla pa že tok zbujena, da sm komi še mal zaspala nazaj za dobro urco. Ampak dobro, bolše kot nič, se ne bom nič pritoževala. user posted image

Sm se pa odločla, da bom js dans kupla prašek -- Frosch (vsaj o tem sem brala, da naj bi biu kr fajn), pa začela prat, pa en kompletek oz.  ga boma šla kupit, pa da si mal naštimam vse skupi. Za ziher user posted image
Samo so moški čis drugi, ko pride do tega t.i. "gnezdenja" pa organizacije, js sem včeraj mojemu omenla, kaj vse še morma naredit, pa kaj mi vse gre po glavi, pa se mi samo smeji, heh prav ne razumejo al kak? Sm rekla ja kaj, zakaj bi mogli vi, oz. bolj kot ne ti sam pol laufat pa rihtat, ko bi znoru zraven user posted image  Samo jih to niti ne gane neki ful al kaj js vem user posted image

Sem pa včeraj na youtube-u pregledala mal videe kak se najina lupinica fiksira v avtu (sem poslala mejl proizvajalcu pa so mi rekli, da se njihova lupinica fiksira samo z pasom) in sem si mogla mal pogledat, ker nism mela pojma kak to zgleda. Ampak vem zdej, bom en dan odpakirala lupinico pa mal probala. user posted image

MagicSpell77 ti fajn zrihti danes na pregledu, pa nam javi kak je. user posted image  Za kg ma pa zabica81 prav, za kile bomo skrbele pol, čeprav avtomatsko to študiramo že zaj, kak nas bojo kregal user posted image

MetiLu upam, da boš zrihtala v vrtcu, ker je res neprijetno to, pa ko vidiš otroka kak mu je hudo pa tisti strah pred vrtcem.

julijka11 glede kisa, ko pereš. Pralni stroj tu pri tašči, tista reža za mehčalec ne požira dol in se nihče niti ne matra z mehčalcem, kam pa dam kis v tem primeru? Pa kolko pa kakega? user posted image

Glede potrdila od G za pdp,  ko sem js klicala na CSD, mi je rekla, da naj pridem samo z materinsko. Tak, da ne vem. Najbrž bi pol vse socialne mogle po tem kopitu it, sam kolkr še G dajejo potrdila najbrž.

Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter and those who matter don't mind.

(odgovor članu rakica82)
Neposredna povezava do sporočila: 2860
6.5.2011 10:00:40   
MetiLu
Dan punce!

sem lihkar en burek zmazala, pol pa še kavica pade user posted image

Ja, z Janezom je bilo danes malo boljše, ker sem se včeraj takoj pogovorila z vzgojiteljico. Me je prec vprašala, če je mogoče rekel za enega določenega fantka in je res tud sama opazila, da se ga naš zelo izogiba. Je rekla, da jih sicer ni videla, da bi ga ugriznil, samo da našemu ne paše "družba" tega fantka. Je rekla, da si naš Janez zelo previdno izbira prijatelje in da si nikoli ne bo okol sebe navlekel nekoga, ki mu ne bo pasal. Pa bolj bo sedaj pozorna, da se ne bi to ponavljalo. Je pa meni danes prec zjutraj začel spet jokcat, da bi bil doma, pa če bo ta fantek v vrtcu, me je vprašal, pa sem mu rekla, da najbrž bo in ga začela učit, da se mu ne sme pustit tepst. Da ne sme nobenemu dovolit, da ga tepe in grize! In mora takrat na glas zavpit nehaj, če pa ne bo zaleglo, naj ga pa butne nazaj. In men reče tamal, da ga ne bo nazaj udaril user posted image  ... Ma midva ga skoz učiva, da se ne pretepamo, samo sploh ne vem kako naj mu pomagam, da se bo znal sam zase postavit? V glavnem, bomo videli, kaj se bo zdej dogajalo. Sigurno bom takoj ukrepala, če se bo zadeva stopnjevala. Je pa vgojiteljica rekla, da ima ta fantek precej težav z vklapljanjem v skupino, da se je dolgo držal skoz zase, zdej pa reagira na tak način... najhujš pri tem pa je najbrž to, da ima v sebi kakšno stisko in si je najdu v vrtcu šibek člen (mojega sončka) na katerem svoje frustracije ven mečeuser posted image  to je moja filozofija user posted image  Dost o tem... danes sva uspela it zarad pogovora brez joka v vrtec user posted image  pa popoldan sem mu obljubila, da ga pridem takoj po spanju iskat in bova šla k očiju v službo konjčke nahranit user posted image

Danes se bom počasi lotila pranja. Včeraj sva s tamalim spucala zibelko, pa pripravila sem že eno žehto oblog, igrač, dekic... Zdej grem pogledat kaj od cunj in plenic bo treba imeti takoj oprano, pa malo presortirat nogavičke, kapice... ker jih vseh na enkrat ne bom rabila. Res sem dobila ogromno vsega in je treba mal reda narest v omari user posted image  sem pa že neki stvari dala v torbo za v P, glavnina pa pride potem, ko bodo tudi papirji že pripravljeni in cunje oprane user posted image  

Meni so na CSD tudi rekli, da ne rabim več potrdila G za urejanje porodniške, da zadostuje MK. Tako,d a na potrdilo jaz ne bom nič čakala. Moj G ga da itak tazadnji cajt, tud napotnice za rešilca in P, tko da bom lahko vsaj porodniško uredila konec maja.

Temperature tudi mene bašejo. Med nogam prec zašvicam, sam da je malo toplej zunaj user posted image  mam čist mokre gate. Pa še ful močen izcedek, tako da sem skoz na tistih mini vložkih. Sploh ne morem bit več brez. Pa tud na splošno mi je bolj toplo, pa sem drugače bolj zmrzljive sorte... Sem bila dones v Mani in si hotla kupit ene lušne kratke hlače, ki imajo patent v pasu, sicer pa so kot bermude in lepo pašejo pod trebuh, pa sem si premislila. Ker so imeli samo bež barve in če pomislim na švicanje, ne bi rada, da me folk čudno gleda, ko da polulana okol hodim user posted image

Suzika, jaz sem si zdej nabavila ta kis in ga zlijem kar zraven praška, v isto posodico. Ga dam pa čist malo, ene pol deci al pa še manj, na cca.100ml praška. UPorabljam pa tekoči Dash in res perilo bolj diši user posted image  nič po kisu.

Za kile se pa jaz ne sekiram zarad sebe, bolj me skrbi, da bom spet mogla ogromno dojenčico ven spravit in bom pol spet dolge mesece čist razštelana tam spodaj user posted image  Bolj natančno, srčno upam, da bo imela naša Iza kaj manjši obseg glave kot pa Janez.

Ajde, grem na kavo pol pa vzdihovat med cunjice user posted image

< Sporočilo je popravil MetiLu -- 6.5.2011 10:10:41 >

(odgovor članu rakica82)
Neposredna povezava do sporočila: 2861
6.5.2011 13:10:47   
julijka11
suziika - jaz bi potem dala kis direktno v boben, preden bi pričel s programom mehčanja, dajem pa ga vedno nekje na pamet ( nisem nikoli merila, mislim pa da nekje pol dcl- 1 dcl ), perem pa že nekaj let samo s Froschem, tudi ostala čistila imam njihova

v službo grem samo še 4x...jupiiii

(odgovor članu MetiLu)
Neposredna povezava do sporočila: 2862
6.5.2011 13:12:47   
julijka11
IZVIRNO SPOROČILO: julijka11

suziika - jaz bi potem dala kis direktno v boben, preden bi pričel s programom mehčanja, dajem pa ga vedno nekje na pamet ( nisem nikoli merila, mislim pa da nekje pol dcl- 1 dcl ), perem pa že nekaj let samo s Froschem, tudi ostala čistila imam njihova

v službo grem samo še 4x...jupiiii

aja, nisem napisala katerega; navadnega za vlaganje; kupim kar 5l in drži nekaj časa, pa še kaj občasno z njim razkužim ( umaivalnik, bano ipd)

Neposredna povezava do sporočila: 2863
6.5.2011 13:23:57   
rakica82
Suziika jaz dodajam kis enako kot Julijka11. Najbolje res kupit 5l, ker je super tudi za odstranjevanje vodnega kamna. jaz ga da dam zvečer malo v wc in je zjutraj lepo čisto, isto za banjo, pa glelec vode tako spucam.
ZA moje pojme eno najbolj uporabnih čistil.

Neposredna povezava do sporočila: 2864
6.5.2011 13:48:17   
MetiLu
No evo, pa sem oprala eno rundo, jutri operem še eno žehto cunj in eno plenic, pol pa sam še zlikam in bo počas vse pripravljeno user posted image  sem pa čist gotova zdele od tega zlaganaj in prelaganja, me spet tko dol tišči za **** user posted image  

Sem pa tud kosilce že pojedla, sem sam zase skuhala, ker nas do večera ne bo domov, zdej grem pa počas po mulčka, pa k možeku na šiht, tamal bo mel veselje v štali, jaz bom pa eno kavico spila user posted image  

lep dan vsem

(odgovor članu rakica82)
Neposredna povezava do sporočila: 2865
6.5.2011 13:51:23   
tajs
ha ha cunje za našo user posted image  so vse oprane, zlikane, zložene in pospravljene. samo še niso v tapravi omari ampak samo v začasni, dokler ne gremo po novo sobico za našega trenutno najmlajšega škrata. bosta pol s sestrico zamenjala omaro!

(odgovor članu MetiLu)
Neposredna povezava do sporočila: 2866
6.5.2011 14:01:39   
rakica82
Metilu in Tajs kok sta vidve pridneuser posted image . Zdej pa le odpočijta malo

(odgovor članu tajs)
Neposredna povezava do sporočila: 2867
6.5.2011 14:37:17   
škrpijonka
Joj ste pridne z pranjem in pripravami, jaz pa kar čakam in čakam.

Lep vikend.

Svet je takšen, kakršnega hočemo videti ... Nekateri tožijo, da ima vrtnica trnje, jaz pa sem vesela, da ima cvet.

(odgovor članu rakica82)
Neposredna povezava do sporočila: 2868
6.5.2011 14:50:02   
theirchy
Pozdravljene sonosečnice :) Bom kar prekopirala iz FB, če katera slučajno ni tam...

Se po dolgem času še jaz malce javim in poročam kako napreduje naš korenjak in priprave na njegov prihod. Tamali je pravi srček in me najbolj razveseli zvečer ko s svojim "nežnim nabijanjem" opozori na svojo prisotnost in krepko preseže mejo 10 brc v eni uri :)) Do naslednjega pregleda je sicer še slaba 2 tedna, v ponedeljek pa pričnemo s šolo za starše v Brežiški porodnišnici (Še katera?).

Počasi, ampak res počasi se nabirajo tudi nujne in malce manj nujne potrebščine "za začetek". Sem ravno prišla iz enega malce manj intenzivnega nabavljanja, sem se oglasila v industrijski prodajalni mo-ja, ki je 15km od mojega doma. Sem kupila nekaj bodijev in majčk na preklop, pa žabic in pajackov, sem želela še kompletek za povrh, pa so imeli žal samo take iz pliša, ki pa so pretopli za čase ko bomo mi zapuščali porodnišnico, pa sem potem raje vzela enega takšnega malce večjega za v jeseni. Res ni ta industrijska prodajalna urejena "za dol padet", so pa cene tako ugodne, da ne vem, če bom sedaj v kaki drugi prodajalni pripravljena odšteti kaj več za kak kos oblačilca (npr.: 1€ za majčko, 3 € za pajacka, 2€ za žabice, 2,5€ za bodi na preklop). Res je da bi vzela še kak kos več, pa nam roza barva ne diši kaj preveč, potem se pa izbira malce zmanjša oz so zaloge bolj skromne. Vzela sem pa številke 56 in 62, vsega po malo..., bi lahko še 50, ampak iz principa ne, ker sem se z bodočim očkom stavila, da bo otrok večji kot pol metra ;). Lupinco, voziček in tudi že avtosedež za potem ko lupinca ne pride več v poštev že imamo, se zelo pozna na proračunu... sva hvaležna sorodnikom in znancem 100na uro. Tudi zibelki sta kar dve :) (bo vsaka na razpolago na različnih naslovih). Igrač pa sploh ne štejem več...

Edino kar me sedaj bega je previjalna miza oz predalnik ali komoda. Rada bi tako malce večjo s prostornimi predali, pa ne preveč načičkano in okrancano, pa se potem izbor kar zoža, če vse skupaj še malce omejim s ceno :S Gledam tudi rabljene na netu, pa se ponavadi zakomplicira pri transportu oz dostavi, "naš mali avto je pač premajhen, da v njem sedeli lahko bi vsi"... No, ko bo previjalna začnem tudi s pranjem in sortiranjem in nabavljanjem kozmetike in podobnih reči (od tetra plenic naprej...).

Ufff, dolgi bo tale post, se vidi da že dolgo nisem nič povedala :P

Moj pridno hodi v službo, je kandidat za bodočega moža postave in zato kake krajše počitnice odpadejo, tudi vidima se le za konec tedna, ker ima izobraževanje v Tacnu -LJ. Se pa rad pošali, da bo prišel na porod, pa četudi bo zaradi tega policijsko vozilo "sunil" in z lučkami pridirjal v naše konce.

Zgodba z najinim stanovanjem miruje, se je zakompliciralo pri njegovih starših, ki so močni le v besedah v dejanjih pa dosti manj, kot bi bilo situaciji primerno...žal... Zato ni stekel prepis kmetije na njegovo ime in se posledično ustavi pri kreditu in seveda tudi pri gradnji oz obnovi podstrešja, ki jo imava v planu. Se mi zdi škoda časa sezone gradbeništva, ki je trenutno, pa kaj čemo-tako je... Sem se pa odločila, da iz porodnišnice grem na svoj dom, k svojim staršem v svojo sobo, morda bo pa to dalo malo misliti tastu in tašči, da nekaj ne štima v njunem obnašanju, vem pa, da bom nazadnje jaz izpadla tista ta slaba in tečna in zahtevna... Sem za prvi maj svakinji (mimogrede, starejša je 17 let) dvignila pritisk za 100kPa, ko sem izjavila, da naj ne pričakuje otroka v varstvo, če ne misli upoštevati mojih želja pri vzgoji in ravnanju z otrokom. Ne vem, če je normalno za prvorodnice, ampak jaz čutim neko tako zaščitniško že malce posesivno naravnanost, ko se mi kdo ponuja oz vmešava v razmišljanje v zvezi z otrokom in našim življenjem kot samostojne družine??

Jaz se drugače počutim odlično in mi razen zadnjega konflikta s svakinjo bolj malo stvari kvari razpoloženje :) lucky me :) Končno sem naredila enega izmed izpitov, ki je glavni krivec, da je študij zadnje leto bolj stagniral kot pa napredoval... se sedaj že oziram proti novim izzivom in je zelo zaželjeno z vaše strani, da v torek dopoldan držite pesti. Upam, da mi preden postanem preokorna za v avtomobl uspe pod streho spraviti še 3 izpite, dva si pa za september pustim. Sem bila ta teden presenečena nad faksom, ko mi je neke stvari uspelo urediti v rekordnem času. Le upam lahko, da bo cel maj tako pozitiven kot ta prvi teden.

Tako, pa sem povedala skoraj vse, kar pa ostane pa naslednjič, pa lep, sončen pozdrav vsem.

(odgovor članu tajs)
Neposredna povezava do sporočila: 2869
6.5.2011 14:53:04   
Anonimen
Pozdravljene, jaz imam danes bolj malo časa, tako da se bolj na hitro javljam. Danes zjutraj sem se naročila na fizioterapijo za user posted image v LJ porodnišnici (ker me že en mesec hrbtenica dobesedno ubija), pa mi je sestra, ki me je naročala rekla, da samo napotnica ni dovolj in sem morala do G še po delovni nalog za fizioterapijo user posted image ne meni, ne G ni bilo čist jasno zakaj ga pravzaprav hočejo, ker ponavadi je bila sama napotnica dovolj. Nato sem morala še do osebne zdravnice, da smo uredile papirje za podaljšanje bolniške, ker jih mora poslati na komisijo...mi je G priporočila naj bom doma do nastopa porodniške (zaradi narave dela) in naj ne delam.

Je pa user posted image zelo aktiven in na trenutke imam občutek, da mi bo kar iz bušija skočil, tako me brca. Ampak je to tak lep občutek user posted image vsaj veš, da je OK.

Pranje... joj, nekatere ste prav preveč pridne...jaz sem se odločila, da s pranjem oblačilc počakam do naslednjega meseca, nekje v začetku junija pa grem še jaz v 'pralno' akcijo. Bom imela kar nekaj dela, glede na to, da imam vsa oblačilca za malega nova in jih bo treba se posebno dobro oprati. Zdaj sem malo gledala po internetu za kake bio pralne praške, ker nočem, da bi mali staknil kako alergično reakcijo na čistila. Že jaz sem včasih pikasta, če mi prašek ne odgovarja, kaj šele občutljiva koža naših malčkov.

Glede CSD...meni je uslužbenka prav zatežila, da hoče potrdilo od G. Sem slišala, da ponavadi je dovolj, da prideš z materinsko, ampak očitno so tudi izjeme. Je pa moja G kar hitra s potrdili in napotnicami...pri njej je praksa, da imaš do 30. tedna že vsa potrdila in napotnice sprintane in pripravljene na stand by-u user posted image meni je tudi že dala napotnico za porodnišnico in reševalno vozilo (če bi bilo potrebno). Pa tudi dragi ima že potrdilo, da je obiskoval šolo za starše. Samo še papirje za porodniško oddam na CSD in to je to.

Zdaj pa grem malo v horizontalo...30 minutk je max čas, ko še lahko sedim. Lep vikend vam želim in uživajte na sončku user posted image

(odgovor članu rakica82)
  Neposredna povezava do sporočila: 2870
6.5.2011 15:53:43   
julijka11
pozdravljenuser posted image

jaz pa čakam, da se speče lazanja; je nisem jedla že sto let in se mi je full zaluštala; juhico pa smo pojedli že pred 1 in pol

sem pa tudi jaz orng dobre volje, glede predčasnega poroda me skrbi vedno manj ( sem v polnih 28t in se riziko manjša za zaplete vsak danuser posted image ), sem si sicer naročila še Bachove esence, ki pa jih še čakamuser posted image

mi je pa moja mala danes rekla, da ne potrebuje več nobene igrače, ker sem ji jaz dovoljuser posted image ....no, bomo malo prišparaliuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2871
6.5.2011 16:08:22   
MagicSpell77
Hello!

Evo mene iz pregleda. Za kg me niti niso kaj kregali, ker jih je blo +4 od zadnjič. Kot sem že sama po brcah ugotovila, je naša pupa obrnjena na glavo. G je rekel, da je itak vseeno, ker se zdaj še lahko obrača. Slišali smo razbijanje srčka, pa podaljšal mi je bolniško za 4 tedene. Jupi! potem sem šla še do osebne zdravnice, da uredimo še podaljšanje pri komisiji. Po vsakem uspešno opravljenem pregledu, si ne morem kaj, da ne bi kaj kupila naši pupi. Tako jedanes dobila ene bombažne žabice, škatlo za vlažilne robčke, flaško in dve dudi. V C&A imajo spet -20% na vse! Še do jutri. Se moram pa aprv nazaj držat, da cele trgovine ne odnesem s sabo user posted image
MetiLu me vseli, da je šlo z Janezom danes lažje v vrtec. Pa hvala za to omembo bež hlač, ker sem jih ravno danes gledala, pa niso imeli moje številke. Jaz ne bi niti pomislila, da se kaj vidi... švicam pa kot pri norcih tam spodaj.

Počasi sem začela rihtat tudi papirje za CSD, tako sem danes odnesla k bivšemu delodajalcu naj izpolni potrdilo o plači. So rekli, da bodo poslali.

Zapravila sem še malo bogastvo, ker sem plačala predračun z nova okna, ampak to smo planirali že kakšno leto. Drugi teden me pa čaka še registracija avta in zavarovanje stanovanja. Pa posteljico in previjalno moram še kupit. Teh stroškov ni nikoli konec...

Po cunjice grem ta teden h kolegici, in naslednji k mami, ki ima doma že pravo skladišče. Pol pa tudi jaz začnem prat. Ste pa res pridne, ko to že vse rihtate.

theirchy  kako pa si predstavlja svakinja? Da bo po njeno? Jaz res ne razumem teh pametnjakovičev. Doktrine se vsako leto spreminjajo, različno ti razlagajo pediatri in patronažne sestre, pol naj pa še sorodnike upoštevamo... Pri naših otrocih bo tako, kot bomo me rekle in pika. Jaz HB nimam teh problemov, ker ni v bližini nobenih sorodnikov. Po drugi strani, pa ne morem nikogar na hitro ponucat, če je treba kam skočit. Ma, vsaka stvar je za neki dobra.

Zdaj sem se pa že preveč razpisala. Lep dan in vikend želim vsem skupaj.

mismis za seznamček: naslednji pregled 27.05.

As long as you believe that time is money, you will spend money all the time. Time is not money. Time is free. You have all the time in the world.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2872
6.5.2011 22:36:04   
Matejita
Kako se vam pa na FB pridruzim user posted image ?

Nina Karina se nama je rodila 1.7.2011, drugi rojstni dan pa smo praznovali 4.8.2011, ko smo dobili laboratorijske izvide, da je zdrava

Neposredna povezava do sporočila: 2873
6.5.2011 22:40:25   
MagicSpell77
Hello Matejita!

Vpiši v iskalnik Julijke 2011 pa potem klikneš gor za prošnjo za sprejem v skupino.
Če nas pa ne najdeš (meni se je to zgodilo na začetku) pa piši ZS piccolini1983, pa ji povej svoje ime na FB, pa te bo povabila v skupino.

Lp čez lužo!

(odgovor članu Matejita)
Neposredna povezava do sporočila: 2874
7.5.2011 3:49:39   
Matejita
MagicSpell tole je bilo pa ekspresno, hvala user posted image . Cestitke za pregled user posted image . Shopping ja, sem se pridno nazaj drzala do 1 meseca nazaj, ko je bil pa ze cas za zaceti kupovati stvari. Od oblekic po mojem ze vse imava, od vecjih stvari pa posteljico, vozicek, omaro, danes sva kupila se potovalno posteljico, kjer je tudi nastavek za previjanje in jo bom jaz tam v bistvu previjala (omislila sem si jo za previjanje in sem in tja bo tudi za potovanje) in jogi za posteljico. So naju nekaj hoteli shecati za antiflujo, ki ima dvignjen vzglavnik. Nic nisem o tem prebirala tule na forumu, da bi ve kupovale jogije z dvignjenim vzglavnikom, tako da sva se kar za navadnega odlocila. Barvi sta pa roza in modra user posted image , tule je prav podvig dobiti kaj drugacnega. Roza in modre kolikor hoces, ostalega se pa lahko lotis iskat s Sherlockom Holmsom. No oboje bodo dostavili prihodnjo soboto. Od stvari, ki jih imava namen kupiti so se kengorujcek, stolcek za lezati in sedet, baby phone, obloge za postelje i kozmetika. Potem pa na moje in mozevo veliko veselje Schluss. Jaz sem vedno bolj kotaleca, pa ureujajoce je tole.

Julijka, a je kazalo, da bi rodila prezgodaj, a zakaj te je skrbelo ? Ves da ce si julijka, ne mores roditi maja ali junija user posted image .

Piccolina, jaz sem tudi ze oprala, je pa glede tega tudi tule drugace. Redki pralni stroji (manj kot 10%) obratujejo z vroco in mrzlo vodo, tako da imava tudi midva samo mrzlo, vem kaj se sprasujete, ce to sploh pere. Pere, ja, vcasih - vsakih nekaj mesecev, pa kaksen madez ne gre ven, pa neses v cistilnico. No jaz sem oprala z neznejsim praskom, ki je kao za dojencke.

Theirchy za moje pojme starsi odlocajo, kako bodo vzgajali otroki, ne vsi okoli, tako da ti dam cisto prav.

Metilu in Tajs ze cisto pripravljeni, kot za tiste akcije Nic Nas Ne sme Presenetiti user posted image . Se strinjam, da je pocasi cas za uredit vse tole in pocasi cakati na nase dneve D. Veliko stvari, ki jih zdajle pocnemo, so nam ta moment lahko v uzitek, kasneje, ko bomo vse manj pokretne pa bi znale biti muka.

MetiLu, upam, da jih je Janez postrojil v vrtcu. Sicer so pa vzgojiteljice tam, da naredijo red. Jaz ucim v osnovni soli in jasno da je ena mojih dolznosti tudi ta, da ne dovolim ponizevnja in zanicevanja in fizicnih obracunov otrok, tako da upam, da se zadeva cimbolj enostavno uredi.

Piccolina cestitke za pregled user posted image .

Aqua, se mi je zdelo, da si imela to v mislih, pa nisem bila prepricana. Si mislim, ja, da je verjetno postopek, da uredis to zadevo in me veseli, da imas zadevo ze pripravljeno.

Medipu najina Nina je v 30em tednu tehtala 1580g in so rekli, da je za 1 teden bolj razvita in da ni nic narobe s tem. Da so vse mere predvidene povprecne, da so pa tudi dojencki razlicni, tako kot vsi ljudje. Z nobeno dieto mi niso grozili.

Mismis saj me ni bilo strah injekcije, sem pa tule spet eno novo zadevo dozivela. Injekcijo sem namrec morala po teleonu narocit v eno lekarno, ki nama jo je dostavila. Ker se mora hraniti med 3-8stopinjami, so mi jo dostavili v hladilni torbi z ledom in potem sem morala najti nekoga, ki bi mi dal injekcijo in sem nasla eno resevalno enoto v blizini parka. user posted image . Ne dobis to kar na pregledu in ker je tule vcasij hojladri sistem, me je skrbelo, ce se bo to res izvedlo, kot kaze. In se je. Glede porodniskih in bolnisk pri nas je pa tako. Bolniske ti ne napisejo tako hitro. Jaz imam rizicno nosecnost in sem dobila 10 dni bolniske, ko sem v zacetku krvavela. Dopusta nimas izven uradnih praznikov, oz. le nekaj malega (par dni) , je pa vec pocitnic, samo ni pa dopusta, s katerim bi razpolagal. Tako da ti pripada 42 dni pred PDP in 42 dni po PDP. Potem pa rokave zavihat in veselo na delo. Poletne pocitnice se zacnejo 7.7. na moj PDP in trajajo nekje do 15.08.. Imamo pa malo manj kot 3 tedne bozicnih pocitnic pa 2 tedna Velikonocnih pocitnic, pa se vmes kar nekaj prostih dni. Na sreco strasno uzivam v soli z mojimi otroci. Sem lani zadnji dan jokala kot dez user posted image , ko sem vedela, da bom menjala skupino, tako da ja, je fizicno malo naporno ze, ampak se pokompenzira z 32 navihanimi otroci.

Fajn vikend vsem user posted image

Nina Karina se nama je rodila 1.7.2011, drugi rojstni dan pa smo praznovali 4.8.2011, ko smo dobili laboratorijske izvide, da je zdrava

Neposredna povezava do sporočila: 2875
Stran:   <<   < Prejšnja stran  113 114 [115] 116 117   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  113 114 [115] 116 117   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?