Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Oktobrke 2010 III.del 29.10.2010 21:22:39
|
|
|
|
zinchy
|
dober večer no da vam povem kako me je danes prestrašil naš mali pobalin...zjutrej se je zacel prebujat pa ker ponavadi kar dalj časa traja da se dokončno zbudi,ga ponavadi iz postelje opazujem kdaj bo odpru oči umes pa dremam.No in danes kar na enkrat pogledam v posteljo in malemu mlek skoz nos in usta polna penaste sline in ni mogel dihat.Ga dam na bok v svojo posteljo je glavo tok nazaj tiščal,da ni blo šanse da mu dam glavco naprej no in v vsej tej paniki je tezko dihal oz. jest nism sploh več vedla a diha al ne pena je pa kr vn tekla..no in z mojem pokličeva rešilca jest malega primem ga obrnem na trebuh da mu pena vn teče..rešilc pride v 2 min. POHVALNO.No in potem so me peljali na otroško v zd. dom,ga je Dr. Jeršetova pregledala vendar ni videla vzroka od česa bi to prišlo zato naja je poslala naprej na pediatrično kliniko kjer so ga pregledal vendar mali je zdrav kot riba HVALABOGU.Ne znajo pa ugotovit od česa je to prišlo,No srčno upam,da se to ne ponovi ker nočem več taga straha,skrbi in nemoči občutiti kot danes
|
|
RE: Oktobrke 2010 III.del 29.10.2010 21:43:02
|
|
|
|
2ursae
|
ojej, zinchy, si kar predstavljam tvojo grozo ... samo, da se je dobro končalo . Mi smo šli tudi danes prvič ven - oz. včeraj smo že bili cca 10 min na balkonu - in je vozičkanje prestala z odliko : ves čas spala, ni jokala niti, ko sem jo oblačila. Kul ne? Ful se že veselim vozičkanja .
|
|
RE: Oktobrke 2010 III.del 30.10.2010 5:22:55
|
|
|
|
Najki
|
Dobro jutro! IZVIRNO SPOROČILO: 2ursae IZVIRNO SPOROČILO: Pokora Pa dobr Najki, nooooo!!!!!!!! Zdej pa že spoki, kaj boš na jutr čakala?! podpis ... jaz tudi napeto spremljam, kako je z Najki. Najki, a so doma že kaj živčni - s tem mislim predvsem na tvojo mamo Niti ne, sam je morala vceraj malega namesto mene na kontrolo peljat, pa se ji je MR obesila za vrat, ker ni blo nobenga v sluzbi , v bistvu je prisla tja okoli 9.30. Mja no logisticni problemi v bajti... Aja js sm ze eno uro pokonci, se vsako noc zbudim okoli 4h in ne zaspim nazaj do ene 8h, zdejle me pa se more tlacijo, da je slo nekaj narobe s pupo brrrr, zato bom dala ksno serijo gor in gledala dokler treba it v P, da se mi grde misli spucajo. Sicer sem pa vceraj zvecer po ZOOju cutila par konkretnejsih popadkov in zdejle me ful trebuh boli, upam da sem se res malo bolj odprla. Sej bi se ma je prevec spikavcev v trebuhu in neudobno, da bi se spustila v to . zinchy da se ne bi ponovilo... je bilo lahko zaradi pozabljenega kupcka? dej mu dvigni vzglavje, podlozi kaj pod jogi, tko kot polivalckom naredijo... pa js bi si letela kupit angelcare, moj dragi sploh ni mogel spat, dokler ga nisva kupila, je celo noc dezural, ce mali se diha, pa nikoli nisva imela incidenta, sam te je vcasih res strah zaspat, ker se bojis, da bo dete ponoci nehalo dihat. No grem zdej js gledat serije...
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2010 III.del 30.10.2010 8:25:50
|
|
|
|
anju
|
sporočilo od BRinME Sporočam vam, da se nam je pridružil en oktobrček z imenom Mai. Rodil se je v PO na pdp 29.10. ob 21.10 z merami 3610 / 54 / 35.5. Počutiva se super.
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2010 III.del 30.10.2010 8:26:38
|
|
|
|
anju
|
BRinME ČESTITKE
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2010 III.del 30.10.2010 8:31:22
|
|
|
|
anju
|
jutro še en več, še ena manj... gremo Najki!! majabar? mi smo sitni navsezgodaj. ta večji mu reče "Vitan nehej!" ko bi ga vsaj ubogal zinchy naj se ne ponovi!
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2010 III.del 30.10.2010 9:53:42
|
|
|
|
nejkec
|
nejkec a tvoja pa potem celo noč je, če čez dan manj? Ja, si pišem kolk časa je pri posameznem hranjenju in je vedno tam nek ista minutaža. En dan sem se prov sekirala, ker je res ful malo pojedla čez dan. Smo pa ponoči potem vse nadoknadili[img]smileys/smiley29.gif[/img] . Jo moram pa prav pohvalit dons, smo spali od 23.30 pa do 5.00!!! Bravo Zala[img]smileys/bravo.gif[/img] .
< Sporočilo je popravil nejkec -- 30.10.2010 9:54:30 >
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2010 III.del 30.10.2010 9:56:51
|
|
|
|
nejkec
|
Eh, ne vem, kaj sm tamle zmutila, da je moje besedilo v kvadratku... Zinchy . Si ne znam predstavljati, kolk mora bit to grozna izkušnja! Mene že panika, ko se ji med dojenjem zaleti, pa hlasta za zrakom. Samo, da je vse v redu!!!!
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2010 III.del 30.10.2010 11:19:12
|
|
|
|
Tiamo
|
Zinchy, samo da je vse uredu...si še mene prestrašila k sem brala.... Mene mal hormončki dajejo, nekam sem taka čudna... Včeraj zvečer sem sem si hotela spumpat nekaj mleka, za vsak slučaj, čez pol ure sem podojila samo je bil samo jok...nič mleka, zato sem mu dala Aptamil, popil je 40ml in zaspal k top ob 22 in spal do 2:45, se podojil in spal do 6:30, sva se podojila in skupaj zaspala do 9 ... Jaz čakam sonce, da gremo za 10 min ven...
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2010 III.del 30.10.2010 11:31:58
|
|
|
|
2ursae
|
mi smo danes takoooo lepoooo spali . Imeli sva etapo od 22h-24h, potem je spala do 3h, bila budna do 4h, nato spala da 8.30 . Sem čisto drug človek
|
|
RE: Oktobrke 2010 III.del 30.10.2010 11:56:58
|
|
|
|
Pokora
|
Brinme čestitke za Maia. No pa je še ena ki je rodila na rok Ojoj Zinchy, to te je pa moglo čisto zviti! Res upam da se to ne ponovi!!! IZVIRNO SPOROČILO: anju Pokora si že tehtala kolko poje? in kolk je polulana, pokakana? meni se zdi greh zbujat tako lepo speča zlata deteta zato tako sprašujem. sej prvih 14 dni gre teža lahko še počasi... Nisem je še tehtala, ker komaj v torek ali sredo dostavijo tehtnico. Polulana je redno, kaka pa 2x do 3x na dan. Kar se izločanja se mi zdi da je ok. Sej meni jo je tudi hudo zbujat, pa še punca se ne pusti motiti. 2ursae mogoče pa res rabi toliko spanca (po mojem jo uspava tudi to, da je rahlo rumena). Koliko je pa ta punčka od tvoje prijateljice pridobivala na teži ko je toliko spala? Je dovolj jedla? Kpmk tega si pa res ne želim da bi bila zaradi zbujanja potem stalno budna. Se mi vseeno bolje zdi da spi - verjetno manj porablja energije kot v budnem stanju. Upam da se vsaj krčem ognemo. Mi je prav grozno ko berem kako vaše škratke navija. za vse vaše škratke ki jih matrajo krči! Naj se jim črevesje čimprej zrihta! Včeraj sem mrožeku naročila da je kupil AM. Ali je potrebno stekleničko po vsaki uporabi prekuhat, al je dovolj da se jo pomije z detergentom pod vročo vodo????? A niso za danes nek sonček obljubljali? So stalno neki oblaki. Upam da se toliko razkadijo, da se segreje, da bo za par minutk za ven jit. Najki, drži se danes, če bo šlo zares!!!!
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2010 III.del 30.10.2010 12:10:50
|
|
|
|
filisa
|
čestitke kodrana za pravo malo velikanko ! BrinMe - tudi tebi iskrene čestitke . Tud tvoj zakladek ni med najmanjšimi zinchy - take izkušnje, kot si jo imela ti si verjetno nobena ne želi... zate in za tvoj sonček! Pri nas pa tako lepo sije sonček. Se že veselim sprehoda
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2010 III.del 30.10.2010 13:00:52
|
|
|
|
anju
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pokora 2ursae mogoče pa res rabi toliko spanca (po mojem jo uspava tudi to, da je rahlo rumena). Koliko je pa ta punčka od tvoje prijateljice pridobivala na teži ko je toliko spala? Je dovolj jedla? to sigurno! vsi so drugi dan po porodu večji zaspančki, ker se takrat izloča bilirubin, tudi če niso rumeni. rumeni pa sploh. kaj pravi patronažna? boš videla da ne bo taka zaspanka ko bo to mimo. Tiamo pa počasi napumpaš po dojenju kar pusti. sem zsledila da zmešaš potem ko sta recimo 2 pumpanji ohlajeni na isto temperaturo. kaj te daje? si tečna ali žalostna? js sm :)) mi smo prej šli z vozičkom, je spal in spal:) bravo Zala
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2010 III.del 30.10.2010 13:25:05
|
|
|
|
Najki
|
brinme cestitke js se ne grem vec. sem bila na CTG, mi je ujel en popadek nad 55, dohtar me pa ni hotel niti pregledat, ker da sem imela samo CTG narocen in ne pregleda, je vrgel uc na CTG in rekel naj ne hodim vec v P do pravih popadkov... sploh... ta isti doktor mi je pa pri prvi 2 dni cez rok rocno siril MV, ker nisem bila prav nic se odprta. a so normalni no? se eno je tako domov poslal, ki je imela rok ze 22. zdej me je pa res totalna depresija zgrabla.
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2010 III.del 30.10.2010 14:14:21
|
|
|
|
anju
|
Najki sj bo lepo mirno počaki da rata samo in bo najlepše. me pa zanima na katerga dohtarja si jezna a ima že kateri oktobrček / oktobrka mozoljčke
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2010 III.del 30.10.2010 14:46:50
|
|
|
|
pixieM
|
Pozdravljene! Uh,koliko ste se nacvekale. Jaz pa v porodnisnici nisem imela dostopa do interneta in sem zelo zaostala z novickami na forumu. Vsem, ki ste v tem casu postale mamice ISKRENE CESTITKE! Naju z Markom so šele v četrtek pustili iz porodnišnice in se še privajama na življenje doma. Porodno zgodbo vam napišem naslednjič, vam pa lahko povem, da je bil Mark zelo lahek in majhen dojenček in so zato pohiteli s sprožitvijo poroda. Dolg je bil le 45 cm, 2260 g, obseg glavice pa 31 cm.
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2010 III.del 30.10.2010 15:42:53
|
|
|
|
Pokora
|
Anju, patronažna pravi da je rumena, ampak jaz opazim da je manj kot je bila. Beločnice ratujejo bele in danes je bila že kar precej budna. Tudi je že cel dan po malem. Sem ji pa zopet ponudila desno dojko brez nastavka in reva ni znala pit koje špricat začelo. Ma, ma punca smolo, da ma trmasto mamo ki misli vztrajati brez nastavka. Kaj pa tebe daje? Te je kdo razpištolil, al je vse skupaj posledica hromonov in nespanja? Kakorkoli, ne oziraj se na druge, poskrbi da bo tebi fino! Mozoljčki - Bina se je že rodila z belimi pikicami na nosku, danes sta se ji pa naredila 2 mozoljčka na obrazu. Ja Pixie, kakšnega bižka drobižka imaš pa ti! Zdej bojo ziher vsi pametni zradi tvojega malega trebuščka in malega otročka. Ne se jim pustit sprovocirat! Mali bo zrasel in bo zelo hitro vse nadoknadil!!! Najki kdaj si pa ti pravzaprav imela rok? Jaz ne bi kar čakala do poroda doma, ker nikoli ne veš kdaj je otroček v stiski. Se mi po roku vseeno zdi CTG kar pomembna zadeva... Ne oziraj se na tega dohtarja ki te je odslovil in pojdi v torek ponovno tja. Sploh pa pejti jutri lepo rodit - naj se lepo samo začne in je!!! Deal?
< Sporočilo je popravil Pokora -- 30.10.2010 15:43:40 >
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2010 III.del 30.10.2010 15:55:52
|
|
|
|
majabar
|
BRinME, cestitam in cudovito ime ! Jaz pa se vedno v enem kosu! Vceraj sem imela pregled, ker sem imela PDP. Mi je pretipala trebuh in naredila prvic tudi vaginalni pregled. Pravi, da je vse v mojo korist, da bi rodila po naravni poti, je otipala tudi glavico. Ni pa nic rekla, ce sem kaj odprta. In da predvideva, da bo v dveh dneh. Med pregledom sem malo zakrvavela, danes zjutraj sem imela ogromno krvave sluzi, predvidevam, da je cep. Sem imela pa vceraj 'popadke' na tri minute kar kaksno dobro uro, potem se je umirilo. Danes sva sla pes do metroja (dobre pol ure), a zaenkrat se ni efekta.
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2010 III.del 30.10.2010 17:08:33
|
|
|
|
filisa
|
Mi smo se malo prej vrnili s skoraj 2 urnega sprehoda, se podojili, zdaj pa se moramo še previt... majabar , najki - a vidve sta še edini ostali od oktobrk? A vesta, da imata samo še jutri čas . Želim vama čim lepši porod
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2010 III.del 30.10.2010 17:14:12
|
|
|
|
anju
|
pixieM hitro se privadita komaj čakam da se na polno pridružita debatam. majabar verjetno zadnjo nalepim SREČNO!! Pokora kaj pa če ima Bina trmo po tebi? hec, le vztrajaj. zame so to veliki dosežki. teta je bratranca nedonošenčka po 3 mesecih flaške navadila na bradavico, uau! da se če vztrajaš očitno vse. mozoljčke pa mislim tiste ko se čistijo še od maminih hormonov. Vitanu so se včeraj začeli, danes je že kot pubertetnik ja daje me utrujenost. samo to. a ve ste ok? se kaj razjezite? čišča me malo skrbi, še vedno je sveža kri? kako je pri vas? v torek bo že 3 tedne od poroda. še eno smešno "težavo" imam - ko lulam ima curek drugo smer, poskušam se spomnit ali je bilo kaj podobnega prvič... bo šlo to na mesto?
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2010 III.del 30.10.2010 17:35:50
|
|
|
|
Najki
|
IZVIRNO SPOROČILO: anju Najki sj bo lepo mirno počaki da rata samo in bo najlepše. me pa zanima na katerga dohtarja si jezna a ima že kateri oktobrček / oktobrka mozoljčke Ilija Tasev je bil danes... Ko se je nasemu koza pucala, pa je bil ves popraskan in zabrazgotinjen in se skos cohal po obrazku, so ksna 2 mesca govorili da se pac koza puca... Pol sva pa bolj zatezila, da to pa ni normalno in so se bolj poglobili in ugotovili, da je atopicni dermatitis zaradi alergije na mleko... Pa je imel hudo ze od prvega meseca. Tako da mamice bodite pozorne na to pucanje koze. Je imel rokavicke na rokicah ksne pol leta in vedno malo krvave, ker se je skooos praskal revcek, dokler nismo dobili prave kremice . Pokora zdej sem 5 dni cez rok, saj po pregledu sva sla se za eno urco na sprehod, da bi kaj ratalo pa na cesti v avtu me je ornk zagrabilo v krizu kot popadek, ma se nc ne nadaljujejo... Dons bi bla ze bolj odprta, ce bi me sploh pogledal. Pa prjavu je zakaj bi se ksno okuzbo tvegal... K prej se je pa brez predsodkov vsak not vtaknu preslatat . Majabar mene so tudi bolj zgrabili popadki po cepu in pa po vsakem vaginalnem pregledu, ceprav takrat nisem krvavela. Ma itak niso sli naprej. anju to pa je hecna tezava . mozno je, da je imel prej drugo smer in se je zdaj ustimal, k je blo prej vse napihnjeno spodaj.
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2010 III.del 30.10.2010 17:50:40
|
|
|
|
majabar
|
Najki, a greva, ali pocakava na november? :)
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2010 III.del 30.10.2010 18:00:47
|
|
|
|
Najki
|
Js bi sla ma 1.11. bi kar preskocila.
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2010 III.del 30.10.2010 21:12:52
|
|
|
|
kpmk
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pokora Kpmk tega si pa res ne želim da bi bila zaradi zbujanja potem stalno budna. Se mi vseeno bolje zdi da spi - verjetno manj porablja energije kot v budnem stanju. ma mi je žal, da sem jo budila, sam kaj ko so mi rekli da jo moram, ker najprej ni napredovala na teži
|
|
RE: Oktobrke 2010 III.del 30.10.2010 21:39:58
|
|
|
|
kpmk
|
če katero morda zanima: Prodam električno črpalko Medela Swing (več tukaj http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=170063) za 100€. Je super 1A zadeva , potrebno je le mleko imeti
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?