|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2010 III.del
30.10.2010 21:49:49   
missD
kpmk zmankalo mleka? Koliko tvoja mala poje AM na obrok(ne vem če sem že vprašala)?

(odgovor članu kpmk)
Neposredna povezava do sporočila: 976
30.10.2010 21:56:44   
anju
Najki a alergijo na kravje mleko ste ugotovili preko težav s kožo? za krčke sem pomislila če so mogoče od neprenašanja mleka, samo verjetno bi mogla na dieto za ugotovit? ni nekih posebnih znakov? ...ma sej zdej sploh ne vem a so pravi krčki...
ne, 2m se pa koža res ne čisti. pri prvem se spomnim par mozoljčkov in je blo.

lulanje je po porodu spremenilo smer, ni zdej na mesto prišlo, malo manjka da po moško ščijem, tako naprej mi neseuser posted image

al so čudni ti G:)

(odgovor članu kpmk)
Neposredna povezava do sporočila: 977
31.10.2010 7:35:27   
kpmk
IZVIRNO SPOROČILO: missD

kpmk zmankalo mleka? Koliko tvoja mala poje AM na obrok(ne vem če sem že vprašala)?

ja žal ni nič več. Mala sedaj poje povprečno okoli 90ml, drgače pa lahko zmaza tudi 120ml.  Kaj pa tvoja2?

... prvi zaklad.... 12.4.2009...
... drugi zaklad .... 29.9.2010...

(odgovor članu missD)
Neposredna povezava do sporočila: 978
31.10.2010 9:00:05   
sasadejan
Dobro jutro.

Moja fanta spita jaz imam pa trenutek zase. No sam izkoristim ga pa tako, da pospravljam :).

Mi se že en dan ne dojimo. Smo samo na flaški in veselo jemo. Poje mi 100. Je to dovolj za 3 tedne starega?

BRinME  čestitam user posted image user posted image user posted image user posted image , pa ti je ratalo ujeti oktober user posted image .

Danes pa še tiste, ki ste ostale user posted image .

Želim vam lep dan, čeprav ne bo sončka user posted image

(odgovor članu kpmk)
Neposredna povezava do sporočila: 979
31.10.2010 9:18:02   
sasadejan
Takole pa pridno jemo:

user posted image

Uživam v veliki postelji:

user posted image

(odgovor članu sasadejan)
Neposredna povezava do sporočila: 980
31.10.2010 9:33:58   
Anonimen
Dobro jutro! Najprej ena lepa novica, sem dobila sms od brata majebar....

V Majabar imenu sporočam, da se je 30.10.2010 ob 20.34 po kolumbijskem času, po 8 urah rodil zdrav fant Lucian Mai, dolg 44 cm in težak 2900g.

Neposredna povezava do sporočila: 981
31.10.2010 9:36:34   
MalaNeli
hehe, pa sem vam pravkar želela sporočit. pa vidim da ne rabim! :)

čestitke Majabar še tukaj!!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 982
31.10.2010 10:00:29   
lija30
user posted image čestitke vsem novo pečenim mamicam!Lepo se cartajte s svojimi sončkiuser posted image

Mene pa zanima na koliko ur dojite 20 dni starega dojenčka?
Kaj pa polivanje, vam otročički veliko polivajo?

(odgovor članu MalaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 983
31.10.2010 10:06:23   
lija30
IZVIRNO SPOROČILO: missD

user posted image mogoče katera ve, a lahko AM pripraviš v naprej z vodo ki je prekuhana in ohlajena na sobno temperaturo pa daš vse v hladilnik in ko rabiš samo stekleničko pogreješ v vroči vodi?

kolikor jaz vem se lahko mleko pripravi v naprej in potem, en dan hrani v hladnilniku, in koje dojenčke lačen, melko s stekleničko samo pogreje vvroči vodi.Tudi v kranjski porodnišnici, so tako delali z AM, ki smo ga dodajal!

(odgovor članu missD)
Neposredna povezava do sporočila: 984
31.10.2010 10:29:11   
anju
vidim da je rojstvo že objavljeno:)

Č E S T I T K E  majabaruser posted image user posted image

(odgovor članu lija30)
Neposredna povezava do sporočila: 985
31.10.2010 10:34:32   
anju
lija30 svojega dojim čisto po povpraševanju. saj se tudi tako razjezi ko hoče jest, da nimam kajuser posted image je cca na 3h, samo so tudi odstopanja pogosta. danes od 4 ponoči do 7 je 3x vprašal. res pa se je vsakič tudi hitro zadovoljil (ni izpraznil dojke) zdaj tudi ne spi več po vsakem podoju in tako imava speča in doječa-gledajoča-previjajoča-... obdobja. od jutra do zdaj sva imela tako budno obdobje, ko se je kar nekajkrat dojil. upajmo da bo zdaj temu primerno spal.

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 986
31.10.2010 10:36:29   
anju
sasadejan prav vidim da se Mark že zavedno nasmehne?

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 987
31.10.2010 11:28:05   
sasadejan
Ja vse že prehitro dela. V petek se mi je na postelji prekotolil iz enega boka na drugaga. Potem skoz dviguje rito in se odriva z nogicami. Pa fullllll že zavestno gleda.

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 988
31.10.2010 11:29:24   
sasadejan
majabar -  čestitam user posted image user posted image user posted image  za še enega oktobrčka

Neposredna povezava do sporočila: 989
31.10.2010 12:34:38   
anju
IZVIRNO SPOROČILO: sasadejan

Ja vse že prehitro dela. V petek se mi je na postelji prekotolil iz enega boka na drugaga. Potem skoz dviguje rito in se odriva z nogicami. Pa fullllll že zavestno gleda.

user posted image bravo Mark user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 990
31.10.2010 12:37:38   
anju
alo, še Najki in gremo na dojenčka klepetat o dosežkih gramčkih centimetrih ... naših user posted image

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 991
31.10.2010 13:02:27   
Roberta69
user posted image LEP POZDRAV od naju z IZAKOM user posted image

Lahko začnem tako, da povem, da sem še bolj izpopolnjena in prov srečna, da so bolečine mimo in imam doma še enega prekrasnega fantka user posted image .

PORODNA ZGODBA: kot sem 26.10.2010 napisala tukaj, me je okrog 5-ih zjutraj, ko me je starejši sin zbudil, v izi špiknilo, ampak jaz sem imala za ta dan splanirano marsi katero drugo opravilo kot porod. Do jutra se ni dogajalo nič posebnega, potem sem pa ob 10-ih zjutraj doživela popadek (je kar bolelo, pa sem pomilila, da mogoče je pa to to user posted image ), pa kmalu še enega in še enega, naslednji je že hudičevo zabolel, tako da sem morala na vse štiri in ga kar predihat... vzela sem tudi list papirja in popadke začela popisovat (vmes sem štimala še oblačilca za novorojenčka). Vrstili so se na 15, 10 pa tudi 5 minut... klicala sem babco, pa mi je rekla, da najbrž ni nič, da se lahko še vse poleže. Do približno 11.30 sem pa doživela že ene tri take, da sem bila prepričana, da je to to user posted image . Poklicala sem mami (ker je bil user posted image na službeni poti), sem že nekaj razmišljala o taksiju, ampak je tako bolelo, da se nisem hotela zvijat pred neznanci. Okrog 12.30 sem prišla v P, letela v sprejemnico, povedala, da imam zelo boleče popadke na približno 10-5 minut in da sem drugorodka. Hitro so spisali papirje in me poslali v tisto "sprejemnico"... pa čakam pred vrati (ker mi je tam rekla, da bo babca prišla ven) in se vsi ponujajo, da bi potrkali, jaz sem si pa samo mislila, vsi mi dajte mir user posted image user posted image ... in ker ni bilo nikogar, potrkam, grem noter, se vsedem, pa prov neprijazna babca z nejevoljo reče, ja kaj se je pa zgodilo, da ste v jakni (jaz sem si pa mislila, dol mi visi za jakno...), no in povem isto kot v sprejemnici, pa glih toliko da ni zavila z očmi, češ ja kaj je z vami babami, a ne morete počakat doma, dokler niso popadki na par minut... potem me nejevoljno pelje na pregled... ko pa me pregleda, pa vsa pijazna reče, aja gospa je 8 cm odprta, gremo hitro rodit... meni pa kar solze na oči (si mislim, a kar al kaj user posted image )... mi zrihtajo papirje, priklopijo na ctg... potem me en čist frišen prestrašen babičar odpelje gor in pravi, naj raje pohitiva, da ne bom kar rodila user posted image . Klistirali me niso, ne vem, ali so pozabili ali kaj. Dali so me v porodno za dve (pregrajeno z zaveso), na drugi strani je bil sicer samo očka z neprestano jokajočim dojenčkom (kot sem ujela, so mamo odpeljali na operacijo po carskem). Gor sem prišla nekaj čez 13-to, spoznala babco (ki se ji je potem končala smena in me ni porodila)... družbo sta mi delali študentki (ali pa zelo mladi babci), mi merili pritisk, nosili vodo (ampak sem bila še vedno ful žejna user posted image ), skušali vstaviti cevko (pa jima ni ratalo, baje imam presvilene žile)... jaz sem se vmes malce mučila s popadki... ob 14-ih pride smena in nova babca, se predstavi (deluje precej strogo, neprijazno, odtujeno - a sploh ni tako), pove, da je mal gužve, ampak da bo že. Kmalu me pogleda, ugotovi, da je vse super prištimano, me še neštetokrat skuša prepričat, naj si dam gor masko, jaz pa da ne, ker je itak ena buča, pa kar ni popustila, jaz pa tudi ne user posted image . Popadki so že svinjsko boleči, ampak vse preživim brez besed user posted image ... vprašam, kaj čakamo, kdaj bom rodila user posted image (čakali smo, zdravnika, da mi predre mehur oz., da sam poči)... po predrtju mehurja (ki me je ful bolelo user posted image ) kmalu sledi user posted image boleč popadek, oblije me pot in mi postane peklensko vroče, babca skliče osebje, mi reče, da naj se pri naslednjem primem pod koleni in pritisnem, probam, ne podiham v redu, čakamo na naslednjega, zunaj pol glavice... me user posted image boli, sprašujem, kaj je zdaj, da kaj čakamo, da me ful boli... pri naslednjem spet mal zašuštram, potem mi pa uspe user posted image , bolečina preneha in vsa blažena ob 14.25 vnovič postanem mama user posted image user posted image user posted image . Moje plavo detece je na svobodi in mama user posted image , sama častno prerežem popkovino in sem res blažena, blažena, blažena... Babca je vsa navdušena nad mano, me ne more prehvalit, me kar objema user posted image in pravi, da če bi bile vse porodnice tako fejst in preproste, bi bilo kar prelahko... se mi zdi, da je bila kar ponosna, ker sem bila sama user posted image . Ko sem očitu sporočila, da ima še enga sina, se mu je kar mal zataknilo v grlu, češ a že in zdaj pravi, da se mu zdi, da jaz rojevam bolj tako kot bi šla k frizerju user posted image user posted image user posted image .

V P mi je bilo, kot sem pričakovala, spet ful dolgčas user posted image , ker je tale sinček glih en tak zaspanček kot Liam. "Težavica" se je pojavila edino drugi dan, ko je ponoči kar jokal, pa ga pristavljam (prej sploh ni jedel, mogoče, da je naredil dva požirka), pa kar nič, odpira usta, se kar trese, jaz vmes kar zaspim (ti-ti)... zjutraj prosim sestro, naj mi pomaga pri dojenju in ugotoviva, da jeziček tišči k nebu in ne zna prov zagrabit (potemtakem je bil revček celo noč lačen user posted image )... potem naštudiram, da ga moram ujet tako, da mu z bradavico jeziček potisnem dol... sčasoma se bo menda že navadil, edino dojim zdaj izključno v sede, ker mi drugače ne rata user posted image . Drugače je pa neverjetno zadovoljen dojenček in skoraj ne vemo, da ga imamo, ker tudi zajoka ne, še ko bi se dojil, se začne prov prijetno oglašat, joka pa ne user posted image . Skratka, če bo tako, bom imela kar preveč časa user posted image . Smo šli pa včeraj že na sprehod...

Jaz sem ful v redu, čisto po starem, tudi vedem se tako, kot se ne bi nič zgodilo user posted image . Nisem nič utrujena, nič me ne boli, trebuščka imam še čisto malo in se počutim prav super, sem pa še bolj srečna, kot sem mislila, da bom in neverjetno uživam, da imam doma še enega otročka user posted image . Sem pa zaenkrat čist flegma glede prehrane in kar jem sadje, sicer se malce brzdam (pri bananah ne, jih pojem ene 5/dan), ampak vseeno pojem eno jabolko, kaki, malo grozdja... kaj pa vem, imam kar tak filing, da lahko... bomo videli. Pa začuda me kar user posted image daje user posted image . Sva z user posted image ugotovila, da so tele mrežaste hlačke prov sexi user posted image ... ne, saj ne bomo, ker ne smemo, ampak meni res ful paše user posted image .

Malce manj vesela zgodba pa je s starejšim sinom, ampak zdajle se mi ne da več pisat... napišem drugič... je pa danes situacija že mnogo boljša (je bilo za revčka vse skupaj kar preveč, in sva oba kar nekaj prejokala...).

In hvala za čestitke user posted image !

Čestitke tudi drugim npvim mamicam!

Neposredna povezava do sporočila: 992
31.10.2010 13:08:13   
Roberta69
Glih vidim, da je Majabar rodila in se kar namučila, pridna punca, bravo!

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 993
31.10.2010 13:46:26   
missD
čestitke majabar!!!user posted image user posted image

kpmk moja 2 pojesta 100-120ml kakor jima zapaše, predvsem zvečer pojesta 120ml, če ju kaj ne prime pa še kar zevata, da bi več in sitnarita.

Ponoči imamo malce težave s podiranjem kupčkov, zadnjič sem si morala v roku 5min 2x zamenjat majco in brisat tla. Najprej Jakob, ker pa tudi Sofia, ki jo je imel v naročju dragi ni hotla sem se ponudila da poskusim še jaz še prijela je nisem dobro ko je že poletel lok user posted image

smo res že čisto vse rodile razen Najki?

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 994
31.10.2010 14:48:09   
lija30
mene pa zanima koliko časa po prihodu domov ste pričeli sprejemati obiske?

(odgovor članu missD)
Neposredna povezava do sporočila: 995
31.10.2010 15:46:00   
M&A
Čestitke BRinME user posted image user posted image in majabar user posted image user posted image

Dajmo Najki, še je čas, da si oktobrka!

(odgovor članu lija30)
Neposredna povezava do sporočila: 996
31.10.2010 15:46:51   
M&A
IZVIRNO SPOROČILO: lija30

mene pa zanima koliko časa po prihodu domov ste pričeli sprejemati obiske?

Takoj naslednji dan - ampak le starše.

(odgovor članu lija30)
Neposredna povezava do sporočila: 997
31.10.2010 15:58:45   
2ursae
BRinME in Majabar, čestitam user posted image user posted image user posted image user posted image

sem še dolžna odgovorit glede grelne blazine: kupila sem jo v Sanolaborju, velika je cca 50 cm x 30 cm. Ima tudi regulator segrevanja in sicer tri stopnje, kar je tudi zelo uporabno. Pa blazino uporabljamo tudi, ko večjega otroka boli trebušček ali ko imam menstrualne težave, skratka je zadeva, ki se jo kar splača imeti. Je tudi res, da spalna vreča drži otročka na toplem, mi imamo tako brez rokavov in je super user posted image . Je pa dokaj težko dobit popolnoma bombažno vrečo (no, vsaj tako je bilo, morda je zdaj drugače), meni jo je tašča naposled le našla pri Odeji Škofja Loka.

Pokora, glede dojenčice moje prijateljice: nikoli ni nič pojamrala, da ne pridobiva na teži, je pa res, da ni dojena - takšni hitreje dobivajo kalorije.

obiski: zaenkrat le starši, a če bi kdo drug hotel prit, ne bi bilo problema. Mala itak precej spi, jaz sem pa tudi že zelo v redu - danes sem zmogla že 2urni sprehod. Sicer počasnega tempa, ker smo šli vsi, ampak vseeno.

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu M&A)
Neposredna povezava do sporočila: 998
31.10.2010 17:47:18   
Pokora
Majabar čestitkeuser posted image  Predvidevam da je šlo po naravni poti. Najki danes pa še tiuser posted image

IZVIRNO SPOROČILO: anju
Pokora kaj pa če ima Bina trmo po tebi?

Joj pa ne tut tauser posted image  Sej jo je že Nik dovolj pobral! Je pa danes na eni strani že lepo jedla brez nastavka. No na začetku ko je naval mleka sem ga imela, potem sem ga pa snela. Tvoja teta je pa totalna faca da ji je uspelo malega po 3 mesecih flaše na bradavico navaditiuser posted image

Mene tudi daje utrujenost sto na uro. Danes že cel dan kričim na malega, ker ne uboga.user posted image

Čišča je pa tudi pri meni še kar sveža. Pa zopet se je ojačala. Bo treba več počivat.

Anju, mene je pa danes ful dol tiščalo kot bi mogla roditi, pa sem pol pogruntala da me kakat tiščiuser posted image  Sploh nisem mela občutka da me kakat. Upam da se to uredi, prav tako tvoje lulanje (al pa če boš začela kar na pisoarje hodituser posted image ).

Lija mi imamo z dojenjem malo težav, ker mala kar spi in spi. Ko se pa zbudi, pa razpali sto na uro - je zelo glasna ko je lačna.
Obiskov pa razen ožje družine za enkrat ne sprejemamo, bomo počakali še kak teden ali pa 14 dni, da bo mala imela 3 tedne oz en mesec.

Sasadejan zanimivo kako Mark že gleda okoli! Mi u glavnem cel dan še prespimo.

Roberta dobr si ti tole uštimalauser posted image  Je bilo tvojemu kaj hudo ko ni bil zraven?

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 999
31.10.2010 18:01:48   
filisa
Čestitke majabar user posted image !

Moja Brina je danes ponoči spala skupaj dobrih 5 ur in verjetno bi še malo dlje, a sem jo raje zbudila in podojila, pol pa je bil mir še za 3 ure. Čez dan pa se včasih doji tudi na manj kot 2 uri.

Včeraj smo skoraj pol dneva preživeli na obisku pri babici in naše Brine to ni nič motilo. Vedno bolj opažam, da jo že zlo zanima dogajanje (zvoki) okoli nje in rada opazuje predmete, ki so ji dovolj blizu. Zato je tudi zlo nezadovoljna, če jo položim v voziček in je raje kje ˝bolj na odprtem˝ in spremlja - posluša, kaj se dogaja okoli nje. Danes sem opazila tudi že prve solzice pri njej, čeprav se mi zdi malo hitro user posted image . Sicer pa tud že glavo zlo dviguje in se obrača za zvoki, pa tako brca, da se sama odkrije in skoraj napol sleče user posted image , tako da se več ničemer ne čudim....

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 1000
Stran:   <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Kako počastiti spomin na angelčka v nebesih?
Ste tudi vi izgubili dojenčka v trebuščku ali ste ga v naročju držali le malo časa, pa je prehitro odšel med angelčke? V...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?