|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrčki2009
10.3.2011 8:48:02   
lean
No evo pa še jaz. user posted image  Sem že mislila, da teme ni več. Naša punca je spet zakorakala v vrtec in to zelo uspešno, kot da nebi sploh nikoli bila doma. Zapomnila si je vse, kje je sedela za mizo, kje spi, prijateljčke... Že ta prvi dan je ostala tam cel dan user posted image . Zjutraj se ji tako mudi, da spet vstajamo že ob pol sedmih user posted image . Očitno ji je bilo že prav dolgčas doma. Drugače je neustavljiva, energije ima za tri, samo da lahko kakšno ušpiči.
Sem se pa tudi dokončno odločila prenehati z dojenjem. V bistvu se ni več dojila čez dan, potem je opustila še večerno dojenje, zdaj pa je za nami tudi noč brez dojenja. Zbudila, se je trikrat, ampak ni bilo veliko problemov, malo je trajalo, da je nazaj zaspala, a jokala ni, tudi ni prosila mlekca. Tudi druge tekočine ne, tako da je super.
Zdaj pa samo upam, da ne bo spet preveč bolna, sicer smrkat je že začela, a zaenkrat ni hudo. Bomo videli, če je pomagalo, da je bila doma dva meseca.

Čestitke vsem mamicam in septemberčkom, ki so postali bratci ali sestrice!

(odgovor članu Mož*)
Neposredna povezava do sporočila: 426
13.3.2011 9:23:40   
Mož*
Lepo, da se je Neva dobro vživela v kolektiv. Naš je v vrtu že stari maček, ker je kljub vizozam zelo malo manjkal. O prenehanju dojenja jaz še ne razmišljam, saj se K. priklaplja večkrat čez dan, pa ponoči, ... Drugega mleka tudi poskusiti noče. 

2.9.09 3120g, 52 cm, OG 34cm
8.3.10: 7330g, 70 cm, OG 42 cm
17.10.10:: 9300g, 80 cm

(odgovor članu lean)
Neposredna povezava do sporočila: 427
14.3.2011 8:54:39   
lean
Dobro jutro

super, da Klemen bije uspešen boj proti virozam. Neva je zdaj prvič tretji teden v vrtcu, odkar je začela septembra. So prejšni teden skoraj vsi nekaj driskali, a Neva ni zbolela user posted image . Očitno je res pomagalo, da je bila toliko časa doma. No ne bom prehitro govorila, da se spet ne bo obrnilo. Da ne bo slučajno zdaj zbolela, ko gremo ta teden na mini počitnice, na morje. Ga nisem vidla že tri leta, odkar sva kupla hiško. user posted image
Glede mleka pa, ko sem še dojila ga tud naša ni hotela. A že naslednji dan brez dojenja, ga je pila brez problema user posted image , ji dodam tudi malo kakava in ima zdaj kar nov obred. Zjutraj, ko vstane, se vsede na kavč, pokrije, jaz ji naštimam tv- gleda kaspera na avstrijskem kanalu user posted image  in pije svoj kakav iz lončka po slamici. Jaz pa zraven svoj kapučino, končno ga lahko v miru popijem user posted image  brez letanja okrog. Ponoči se sicer še vedno enkrat zbudi, a jo malo pobožaš, stisneš in spi naprej, občutno boljše, kot pa prej, ko se je kakšne noči priklapljala včasih na eno uro.
Sem prav vesela, da gre tako enostavno, je bil res pravi čas. Očitno je res nekaj na tem, da mamica in otrok v nekem trenutku začutita, da dojenja ne potrebujeta več in da je čas za druge obrede, drug način zbliževanja user posted image

Sasek daj oglasi se kaj, a ti je ratalo zanosit?

(odgovor članu Mož*)
Neposredna povezava do sporočila: 428
14.3.2011 9:47:13   
baby blue
Zdravo zdravo

Smo imeli v petek posvetovalnico in cepljeje... Je imela mala slab dan ker sva jo zbudila tako da se je že pri merjenju in tehtanju jokala da potem o pregledu, poslušanju srčka in trebuščka ter ušes in grla sploh ne govorim... Jok jok jojk... Kot bi jo iz kože dajali... Reva moja nenaspana... V glavnem smo zdravi imamo 82 cm in 10,5 kg... Po koži je imela neke izpuščaje oziroma kaj je že rekla... Pojma nimam... V glavnem smo dobili neko kremo in je sedaj kot nova že... Pa za ritko smo nekaj dobili ker je imela majhne ranice in rdeče sploh takrat ko je kakala ampak tudi to že izginja... Aja pa desno uho je imela zamašeno tako da nama je predlagala da ji dva po ene 5 kapljic olja v uho da ji razmehča... To je pa to drugače je bila pa pridna... Aja pa cepili so jo je bil tud jok ampak je bilo takoj dobro ko sem jo v naročje vzela in ko je druge punčke vidla... Pol je blo pa kup cviljenja in veselja user posted image user posted image

Imamo pa danes točno leto in pol odkar se je rodila pa še ponedeljek je... user posted image user posted image

Lana mi je ime, naj vsak zdaj to ve. 14. septembra 2009 ob 13:37 sem prijokala na svet.

Rojstvo: 14.09.09 - 2910g, 50cm
1.leto: 14.09.10 - 9240g, 76cm

(odgovor članu lean)
Neposredna povezava do sporočila: 429
14.3.2011 13:13:53   
lean
IZVIRNO SPOROČILO: baby blue

Zdravo zdravo

Smo imeli v petek posvetovalnico in cepljeje... Je imela mala slab dan ker sva jo zbudila tako da se je že pri merjenju in tehtanju jokala da potem o pregledu, poslušanju srčka in trebuščka ter ušes in grla sploh ne govorim... Jok jok jojk... Kot bi jo iz kože dajali... Reva moja nenaspana... V glavnem smo zdravi imamo 82 cm in 10,5 kg... Po koži je imela neke izpuščaje oziroma kaj je že rekla... Pojma nimam... V glavnem smo dobili neko kremo in je sedaj kot nova že... Pa za ritko smo nekaj dobili ker je imela majhne ranice in rdeče sploh takrat ko je kakala ampak tudi to že izginja... Aja pa desno uho je imela zamašeno tako da nama je predlagala da ji dva po ene 5 kapljic olja v uho da ji razmehča... To je pa to drugače je bila pa pridna... Aja pa cepili so jo je bil tud jok ampak je bilo takoj dobro ko sem jo v naročje vzela in ko je druge punčke vidla... Pol je blo pa kup cviljenja in veselja user posted image user posted image

Imamo pa danes točno leto in pol odkar se je rodila pa še ponedeljek je... user posted image user posted image

čestitke za 18 mesecev user posted image
user posted image  še dobro da si me spomnila za pregled, sem informativno poklicala in so jo naročili za 14. april. Ima Lana lepe mere za deklico, naša pa je prava velikanka, meri čez 85 cm. 

(odgovor članu baby blue)
Neposredna povezava do sporočila: 430
14.3.2011 15:32:20   
baby blue
uuuu lean vaša punca je pa res velika... user posted image

Mi smo vabilo dobili na pregled... Zdej imamo pa s cepljenjem do 3. leta mir...

Lana mi je ime, naj vsak zdaj to ve. 14. septembra 2009 ob 13:37 sem prijokala na svet.

(odgovor članu lean)
Neposredna povezava do sporočila: 431
14.3.2011 15:33:18   
Rosca79
Lep pozdrav!

Lepo da se spet kej srečujemo še tuuser posted image sem imela občutek da se ne bomo več premaknile s prejšnje straniuser posted image

Babyblue: čestitke Lana za svečko in pol! Kakšne princeske so že ane? Drugače pa se naša redno dere na pregledih od najinih seans v bolniciuser posted image samo da zagleda pediatrinjo...uffff...user posted image

Lean: uživajte na morju! Včasih so slajši trije dnevi kot cel mesecuser posted image tudi midve imava zelo podobna jutra, samo da gledava njene bajske in da ji jaz ne dam pit, ima zajtrk za pojest. V primeru ko sem ji pa dala mleko za pit pa ne je do kosila ničuser posted image se še kar dajem z našo malo "nejedko"

Mož: te lepo prosim za mnenje...Lucija ima še vedno dve buli v stegnu veliki vsako skoraj cm, kjer je bila cepljena pri 4 in 6 mesecih (ceplj. pri enem letu smo prestavil). Zdaj zdravnica predlaga da jo cepimo pred dopolnjenim 2 letom. Datum smo dobili zdaj 25.3. Jo pa tisti kos kože nad bulami zelo srbi in ima le redko brez krast (s praskanjem ostale kože nima več problemov). Kdaj te bule izginejo? A je to normalno? A naj vztrajam da cepljenje še za nekaj časa odložimo glede na to da v vrtec še ne bo vključena niti drugo sezono? Res ti ful hvala za odgovor!!!

Ja Sasek oglasi se kaj še ti...user posted image

Lepo bodite!

(odgovor članu lean)
Neposredna povezava do sporočila: 432
15.3.2011 21:50:23   
Mož*
Dober večer, Rožca, očitno je Lucija res nagnjena k brazgotinjenju po mini-poškodbi, zato težko rečem, če in kdaj bo zadeva sploj izginila. Je pa vsekakor smiselna zelo nežna dnevna masaža predela nad bulico s kakšno kremo, ki je namenjena preprečevanju brazgotin (in nanjo ni alergije).l Ko jo bodo naslednjić cepili, mora biti poseg izveden izjemno nežno, kožo naj se razkužuje le z alkoholom 8ne s kakim spitadermom), pred cepljenjem pa se mora razkuženi predel dobro posušiti.

Sicer pa je klemen pričel klepetati in iz klemenščine se izcimijo že čisto uporabne besede. Recimo mamoka, mamo, oči, očika, pa copati, ktaci, (krtača), sauc (sesalec za prah).

(odgovor članu Rosca79)
Neposredna povezava do sporočila: 433
16.3.2011 7:50:01   
sasek79
Oj, oj, punce!

Še sem tukaj. Večkrat pokukam sem, pa se ne odločim nič napisat, ker se tukaj nič ne dogaja. user posted image  

Najprej naj povem, da še nisem noseča. Odkar sem ukinila nočno dojenje sem dobila M in je redna vsak mesec. Očitno imam tudi O, ker sem februarja zanosila, vendar je šlo samo naprej (čisto na začetku) tako, da tudi čiščenje ni bilo potrebno. Od takrat še nisem dobila M in niti ne vem kdaj točno jo bom user posted image . Očitno še ni pravi čas za to, da se nam pridruži nov član.

Super, da so naši septembrčki že postali tudi veliki bratci oz. sestrice. Škoda, da se katera od teh mamic ne javi tukaj.

Ažbe je igriv in nagajiv. Že nekaj časa ima fazo, ko hoče imeti skoz mamico na očeh. Posledično tudi joka, ko ga oddam v vrtcu. Še vedno je kar veliko bolan. Ravno je prebolel (upam!!!!) drugo angino. Smo bili na Sumamedu. user posted image  Še nikoli se nisem tako veselila pomladi in konca zime. Samo, da se to obdobje virusov in bolezni konča.

Tudi naš je že dopolnil 18 mesecev, vendar še nismo imeli posvetovalnice zaradi angine. Bomo kar težko izpeljali tole cepljenje, ker je skoz nekaj bolan. Ta teden je spet v vrtcu in težko, da bo naslednji četrtek še toliko zdrav, da bo cepljen. Velik je Ažbe tam okrog 85-86 cm in težek dobre 12 kg.

Govor: Naš je prava klepetulja in papiga. Skoz ponavlja za nami. Vse več ga tudi razumemo.

Spanje: Zelo različno. Če ga nič ne boli (bolezen, zobki,...) se zbudi 1-2x/ noč. Vsaj enkrat hoče flaško (magični lonček). Dobi toplo navadno vodo ali se malo pocrklja v naročju in spi dalje. Zelo veliko pije podnevi in ponoči. Ga moram ponoči previjati, ker navadno pred spanjem spije 1-2 flaški čaja ali vode. Velikokrat moram celega preoblečt ponoči. Podnevi ga previjamo pogosteje kot dojenčke. Še do nedavnega smo ga uspavali izključno z nošenjem. Če si se usedel, je takoj začel govoriti "tan". Sedaj pa mu to kar naenkrat ne ustreza več. Že nekaj noči zaspi v svoji posteljici s flaško v roki. user posted image  Jaz samo sedim poleg in mu pedenam. Včasih se hoče malo pocrklati v naročju, potem spet v posteljico, pa flaška,... V najini postelji na sredini noče spati, hoče takoj v naročje ali v svojo posteljo.

Opažam tudi, da je Ažbe zelo ljubosumen na atija. Sploh ne sme videt, da se me dotakne ali da se kaj stisneva. Si ne predstavljam kako bi sedaj sprejel bratca ali sestrico. Verjetno bi bila kriza. Sem kar vesela, da do sedaj še nimamo enega. Ažbe trenutno potrebuje mamico samo zase. user posted image  Kako pa je to pri vas?

Uf, sem naložila. Oglasite se še kaj, ker vas je lepo brat. user posted image

Aja, pa uživajte na morju Lean. Mi načrtujemo kratek oddih na morju okrog prvega maja - če bodo dinarčki. Trenutno je kar kriza, ker jaz še nimam niti decembrske plače. Smrdi po stečaju in zavodu. user posted image

< Sporočilo je popravil sasek79 -- 16.3.2011 7:54:57 >

(odgovor članu Mož*)
Neposredna povezava do sporočila: 434
16.3.2011 9:10:55   
lean
Dan

sasek lepo, da si se oglasila user posted image . Najprej veliko user posted image  objemčkov, tako kot praviš, ko bo pravi čas za še enega otročka, bo že prišel.
Zdaj pa se morata oglasiti še čili, mateja, pa še druge, da spet malo tole zalaufamo.user posted image
Hvala rosca,sasek sem prepričana, da bomo uživali, se ne bomo dali zmotit pa tud če bo šlo vse narobe user posted image , odhajamo jutri in ostanemo do nedelje. Je pa tako, da tudi pri nas ni denarja, jaz še zmer nisem dobila službe user posted image , je pa moj imel 30 letnico februarja pa smo se zmenili, da naj nič ne kupujejo, ampak naj nas raje nekam pošljejo na oddih. Tako smo vsi malo prispevali, jaz sem našla poceni varianto v Strunjanu-terme Krka. Apartma stane 56€,kopanje zastonj. Smo se tam enkrat na njihovi plaži že kopali pa je bilo super, kako pa bo v bazenih pa bomo videli zdaj.

baby blue mi je potem sestra povedala, da tud naša pediat. pošlje, samo nisem bla sigurna pa sem raje poklicala pol pa sve se kar zmenle za datum.
rosca  glede jutranjega mleka jaz ji ga dam samo kakšnih deci in pol pa zmer še malo pusti, tako da potem ni problemov z zajtrkom. Je pa res, da v tem času, ko je bila doma, se je zelo poredila in ji paše jest, tako zdaj nimamo problemov glede hrane. Je pa v prej, ko je bila skoz bolna, komaj kaj vase spravla.

user posted image  Klemen, zdaj bo pa govoril kot raztrgan doktor kot pravimo pri nas.

Neva zaspi samo na ta veliki postelji, v njeno posteljico jo ne dajem več, jo bom potem, raje dala kar v svojo sobico, tam bo imela redno posteljo. Ji hoče moj brat poleti kupiti prvo pohištvo za njeno sobico. Imam super brata, ki obužuje svojo nečakinjo user posted image . No zaspi tako, da se vleže in pokrije, potem se moram še jaz vležt poleg nje, ji dam ljubčka, ugasnem lučko in potem se stisne k meni, še malo si poje potem pa zaspi. No včasih jaz zaspim prej kot ona user posted image . Tekočine ponoči ni, tudi če malo dlje traja, da nazaj zaspi, ko se zbudi-večinoma 1x. To noč se ni prebudila, sem jo pa jaz, ko sem jo nerodno poskusla namestit na sredo postelje. Zdaj ko bi lahko spala pa ne morem, mi je očitno še ostalo od prej, ko se je velikokrat zbujala po drugi uri. Od druge ure naprej se sigurno prebudim 3x in preverjam, če mala spi user posted image . Groza.

Glede ljubosumja pri nas zaenkrat ni znakov, se pa spomnim tamale od prijateljice, je bilo isto. Pri 18 mescih je bila tako ljubusumna, da se on tud vležt ni smel zraven nje, sta morala počakati, da je tamala zaspala. Dotaknit se je prav tako ni smel, je tako vreščala, da se je komaj pomirila. Takrat še našo dojenčico v njeni prisotnosti ni mogla pestovat, je tamala živčnega fasala. V roku treh mescev se je to nehalo, je pa blo pri njej zelo ekstremno, upam da nas kaj takega ne doleti ali pa vsaj v milejši obliki.
Zdaj pa še prošnjo napisat, sem jih že nevem koliko poslala, pa ničuser posted image , potem pa pakirat. Se oglasim kaj z morja, bova imela net s sabo.

< Sporočilo je popravil lean -- 16.3.2011 9:12:33 >

(odgovor članu sasek79)
Neposredna povezava do sporočila: 435
18.3.2011 10:54:12   
little*miss
Lep pozdrav!

Imam malo več časa, pa sem za hec šla pogledat, če še ta tema sploh obstaja. Vidim, da še vas samo enih 5 vztraja, pa sem se odločila, da se še jaz malo pofočkam user posted image
Najprej morem povedat, da je Tia na prešernov dan dobila bratca Jana. Sta 17 mesecev razlike..Tia ga je lepo sprejela, najlepše mi je, ko ga kar sama od sebe pride pobožat in mu da lubčka user posted image Prvi mesec sem ga čez dan dajala v posteljico, ker je večino dneva prespal, jaz pa sem se posvetila Tii, tako da se ni počutila zapostavljene. Zaenkrat še ni nič ljubusumna in upam da tako tudi ostane.

Vidim, da ste vse preživele zimo v boleznih, tako kot mi. Najprej je imela parkrat vnetje ušes, ko je imela nazadnje je bila 3 tedne na antibiotiku. Z nosa ji teče že od oktobra, včasih več, včasih manj. Tu in tam je imela tudi vročino, enkrat je kašljala, (tisti večerni kašelj se ne šteje), drugače pa od AB ni bila pretirano bolna (trkam in upam da me to nebo teplo user posted image ). Jo pa poln nosek mantra zvečer, tudi če ji pred spanjem fajn prečistim nosek, bo imela čez 2 urci spet polnega. In mi zaradi tega čisto vsako noč bruha. Je že postala večerna rutina, da ko slišim da začne kašljat pred bruhanjem, se hitro vstanem, jo vzamem iz posteljice in jo naredim tako da mi pobruha tla. Večinoma pa vsako noč preoblačim posteljico, ker tudi če malo bruhne smrdi in je nemorem pustit, da bi ležala na tem. Tako da čisto vsaki dan perem posteljnino. user posted image

V vrtcu se ima lepo, nič ne joka, baje se sama zaigra - doma jo morem večinoma animirat, ali pa se malo sama zaigra in mi potem prinese da se igram z njo. Najbolj je posrečena ko želi, da se pridem igrat z njo z Lego kockami, pa nimam časa da bi takoj prišla in vzame škatlo in jo prinese do mene user posted image V vrtcu poje celo kosilo, včasih ji morejo še več dat. Vzgojiteljice pravijo, da jo tudi vse zanima, da se zna po prostoru gibat, če kaj hoče takoj ve, v katerem delu igralnice to stvar najde.

Govor - zdaj se že lahko pogovarjamo. Že veliko pove, razumemo jo najbolj jaz in ati, tudi babi in dedi, ker živimo v isti hiši in sta veliko z njo. Drugi bi pa mogoče par stvari razumeli, nekaj pa ne. Oponaša vse živali, nekaj jih zna poimenovati. Če jo kaj vprašam mi odgovori z ja ali ne. Poimenuje tudi nekaj delov telesa (glava, uha, oko, nos, popek -koka), pokaže vse. Če je žejna reče pila ali čaj user posted image Ko je lačna reče jedla. Adijo - dijo, papa, čao čao; vstani - stani; hvala, roža, kuža, hiša, še (vse te besede, ki imajo šumnike zašepeta, nevem zakaj user posted image ), gor, dol, mami, ati, dedi, babi, Tej (Matej - boter), to so te osnovne stvari, drugače pa pove še veliko več, ampak je brezveze pisat ker bom preveč napisala user posted image Če ji rečem, da gre jest bo šla do stolčka in počakala da jo dam noter, potem ga bo porinla na svoje mesto (spredaj ima kolce).

Risanke zelo rada gleda. Takrat ko je bila cel mesec doma in je bilo še grdo vreme sta z atijem cele dneve risanke gledala. Ona bi lahko pol dneva (dobesedno) presedela pred televizijo in gledala risanke. To se je nehalo, ker mi ni bilo všeč, da tako dolgo gleda risanke, čeprav je moj rekel, da je on tudi veliko risanke gledal, pa mu nič ne manjka user posted image Je pa se takrat naučila rečt Pepa in oponašat pujska (Pujsa Pepa), Noni (Nodi), Pipi, kasneje Piki (Piki), Nuki. Ko sem jo vprašala katero risanko bo gledala mi je sama povedala. Zdaj pa pogleda eno risanko zvečer pred spanjem, ponavadi Tom in Jerry.

Spanje - zdaj je super. Vsaki dan se je jokala pred spanjem, spat je hodila komaj ob 11, ko pa smo dobili Jana in sva bila z mojim prve dni neprespana in sva komaj čakala da padema v posteljo pa se je to nehalo. Je moj stopil zraven, jo ob 9 položil v posteljico in ji rekel da gremo spat. Se je začela jokat, in se je vstala, pa jo je moj dal spet v ležeči položaj. To je delal 15 minut, dokler ni obupala. Vmes se je zverinsko drla, tako da sem jaz šla z malim dol, ker nisem mogla gledat tega. Ampak se je obrestovalo. Naslednji dan še je naredil tako, tretji dan pa je že sama šla ob 9.15 spat. Je bilo še malo joka, ampak ko sem rekla vleži se, se je vlegla. Potem pa sem jo vsaki dan dala prej in zdaj je tako, da jo dam 10 do 9 v posteljico, pokrijem njo in medeka (če ga ne, reče memo po - medo pokrij user posted image ), ji povem da jo imam rada, dam lubčka in gre spat. Mogoče se malo premetava, ampak vedno zaspi brez joka. No, potem pa pride od 1-3 ta nočni ritual bruhanja in preoblačenja nje in postelje, očistim noska in zaspi nazaj. Zvečer pred spanjem pa dobi flaško mleka.

Pregledi pri letu in pol bomo imeli komaj 7.4, takrat bo imela Tia redno cepljenje, Jan pa cepljenje za rotavirus in 2. sistematski pregled. Zobozdravnika ima 31.3. Zobkov si tudi ni pustila umivat, potem pa sem jo enkrat dvignila v naročje in šla pred ogledalo. Ko se vidi v ogledalu se vedno začne smejat in reče Tia. user posted image No, pa sem ji rekla naredi aa in je odprla usta in naredla aaaaaa. Sem ji lahko vse lepo skrtačla, tudi štirke, ki jih prej nisem mogla. Potem ji rečem naj naredi iiiii in še ji sprednje zobke skrtačim. Brez problema.

Sprehodi - zdaj ni mogoče, da grem sama z njima, ker hoče Tia letat naokrog. Najprej 5 minut voziček potiska, potem pa se ji ne da več in bi letala po cesti. Grema vedno po naši ulici, ampak je nemorem pustit da kar leta naokrog, ker se vsake 2-5 minut pripelje en avto. Ni pa možno, da bi si gor montirala buggypod (na buggyboardu itak dvomim da bi stala), ker imama Chipolino voziček, nanj pa sploh nič ne paše. Joj, tudi nevem kam sem gledala ko sem ta voziček kupovala user posted image user posted image
Tako da gremo na sprehod takrat, ko je ati doma, zadnjič sem celo botra napiz** da je šel z nami. To je velik dosežek, ker gre on v gostilno, ki je oddaljena 300 m z avtom user posted image

Hmm..mislim da sem pokomentirala vse zadnje teme (sem prebrala od novega leta dalje user posted image )

Se bom probala kaj javljat in vam pomagat, da tema nebo zamrla. user posted image
Uživajte z vašimi sončki, in upam da bo res hitro konec vseh bolezni.

*Tia - 27.8.2009*

*Jan - 8.2.2011*

(odgovor članu lean)
Neposredna povezava do sporočila: 436
18.3.2011 18:34:50   
Mož*
OOoooo, little miss, tole je pa bila pripoveduser posted image user posted image
Tia je govorno izjemno napredna. Naš pa šumnike tako poudarja: oččči, tačččči (krtačka)
Našega pa TV še vedno ne zanima, razen za ugašat in prižigat. Ni šans, da bi 3 minute sedel pri miru. Ves časa pleza, leze, skače, dirka, vleče, koplje, ...
Dobesedno nor je na vodo, če se le da, se oblečen stušira. Vsak večer se vsaj minutko tušira sam, poliva se po glavi, prha, vriska...
Spi izključno pri naju in se še vedno pogosto priklaplja, tako ponoči, kot tudi podnevi.
V vrtcu je popolnoma udomače in je pravzaprav zelo malo manjkal, ker je z virozami vedno opravil v 3-4 dneh. Antibiotika, hvala bogu, še ni potreboval, prav tako ni imel vnetja ušes. Pred mesecem dni je prebolel izjemno lahko obliko noric, vsega skupaj 5 izpuščajev.

(odgovor članu little*miss)
Neposredna povezava do sporočila: 437
18.3.2011 19:46:49   
polari
Ooooo, Little*miss, fora, da se prav danes obe znajdeva tu gor.....:) hehe
Fju, na tej temi pa sem nazadnje pisala.....dooooolgo časa nazaj.....:) Sem pa jo komaj našla...in včasih malo preberem....da bi se pa redno javljala, pa nimam časa.....ko sem že na drugem forumu.....Vse mi itak niste poznane....
No, nam se je Eneju 21.12. 2010 pridružila še Klara, sta 15 mesecev razlike in rojena sta oba na 21., Enej septembra, Klara decembra....:) Enej jo je lepo sprejel, nič kaj dosti ljubosumja, mogoče edino prve dni....zdaj ni nobenega problema, jo boža, da lupčka, dudo ji da v usta, če mi dudika pade na tla, jo vedno pobere in mi jo da, zdaj si je niti več ne daje v usta, tudi plenice mi prinese, če je nimam pri roki-iz blaga....Oponaša jo, kadar se Klara joče ali cvili...hehe...prav posrečen je....ga pa moram edino pazit, ko sta oba na postelji zjutraj, da je ne pohodi oz. meče po njej....tudi ponoči je okej, Enej se ne zbudi, če Klara kaj zajoče...se je pa edino prvo noč, ko je Klara jokala, in se je še on začel jokat....zdaj pa se je navadil in ga ne moti niti, če Klara kriči....:)

Danes se je Klara prvič na glas zasmejala....je bla popoldan ful dobre volje, ker je bla razvita, brez pleničke, in je brcala in se smejala......pa pogovarja se že malo....:)

Enej govori še zmeraj v svojem jeziku....saj malo ga razumemo, kaj bi rad, samo komaj čakam, da bo začel prav govorit. Lepo reče edino mama, vsi ostali so trenutno ki-ka.....:) Pa kuža Kali je Ka-ka.

Pa naj bo za prvič dovolj, se bom pa potrudila večkrat kaj napisat, da res ne bo zamrla ta tema......

Enej: 21.9.2009: 3880g, 53cm

Klara: 21.12.2010: 3480g, 53cm

(odgovor članu Mož*)
Neposredna povezava do sporočila: 438
19.3.2011 15:06:25   
Rosca79
Oj
čist na hitr nimam računalnika na kablu pa me bo kmal vrglo ven...
Kakšno presenečenje čestitam litle miss in polari!!!user posted image
Tudi jaz mislim da ne bomo imeli kakšnih ljubosumnih izpadov, saj bi vse dojenčke no pa tudi večje otroke božala in objemala in lupčala...lepo da sta otročka tako dobro sprejetauser posted image
Smo pa včeraj na sejmu videli klovna pa je bilo vse ok dokler ni hotel L. dat ene žogiceuser posted image no poj sva ga lahko gledale samo od 15m stran...
šibam lp

(odgovor članu polari)
Neposredna povezava do sporočila: 439
21.3.2011 8:05:47   
sasek79
Dobro jutro!

Litle miss in polari  - super, da sta se javili in nam poročali same lepe novičke. user posted image

TV - tudo naš je čist nor na risanke in na TV. Najraje gleda Nodija in Backa Jona. Všeč so mu reklame za Barnija, Kinder pingvin in neke mucke. Je takoj naliman na ekran. Vsako jutro, ko se oblačimo za vrtec gledamo Baby TV - je vse tako enostavno in super za take male.  Zvečer pa obvezno Nodija. user posted image

Pri nas v vrtcu pa razsaja škrlatinka. Samo čakam kdaj jo naš pobere. Čez vikend se je tudi prehledil tako, da vprašanje kako dolgo bo sploh v vrtcu.

Spanje: Zadnje dni spet katastrofa. Se zbido po 4-5x/uro. Večkrat v hudem joku. Mislim, da ga nekaj boli. Nazadnje se je podobno pričela angina, ker ga je verjetno najprej nekaj noči bolelo grlo. Podnevi je bilo vse OK. Sem mislila takrat, da so zobki, ker je Calpol pomagal. Tokrat tudi Calpol ne pomaga. Nimam pojma kaj ga muči.  Danes zjutraj je bil posledično čist siten in je sam nekaj jokal. Tudi v vrtcu je bilo hudo. Se je ful jokal - še nikoli tako zelo. Res imamo sedaj večje probleme kot na začetku. Sicer je potem menda vse vredu in se ne joka, vendar se jaz vseeno v službi slabo počutim, ko se spomnim. Sicer bom pa tako kmalu doma, ker bom ostala brez službe. user posted image

Oglasite se kaj.

(odgovor članu Rosca79)
Neposredna povezava do sporočila: 440
21.3.2011 8:59:34   
lean
Dan

najprej little*miss in polari lepo, da ste se oglasile user posted image , je bilo lepo prebrat.

Sem pa bla optimist, da bo kaj časa za net user posted image . Imeli smo se super, vreme je še kar blo, tamala je bla pridna in je uživala, seveda kakšnih izbruhov trme ni manjkalo, a se nisva sekirala, saj ni bila edina user posted image . Spala je brez prebujanja lepo v svoji postelji, ko pa se je zjutraj predramila pa je prišla še k nama v posteljo. Priplazila se je hitro in tiho, da jo sploh nisva slišala user posted image . Kar ne morem verjet, kako hitro po ukinitvi dojenja, prespi noč, rabila je kakšen teden.

Smo pa bili včeraj nepazljivi in smo pozabili fotoaparat v morskem parku laguni, no to sva ugotovila šele zvečer. Sem danes že klicala tja in hb je na recepciji in ga bodo poslali. Mi je šlo kar na jok, če bi ostali brez fotografij. Naju je to opomnilo, da morava bolj pazit na stvari, ko greva kam s tamalo, nama pobere preveč pozornosti, ko je že utrujena in sitna.

sasek saj ga bo minilo, glede službe, nimam glih neke tolažbe. Želim ti,da hitro najdeš drugo in da je pri vas več prostih delovnih mest, ne kot pri nas.

aja glede risank, še zmer čakamo kdaj ji bodo zanimive. Moj komaj čaka, da bosta lahko skupaj gledala risanke, ampak zaenkrat ne gre v to smer, bi trebalo pol sedet to pa ji nikakor ne gre user posted image , nima časa, le toliko, da popije jutranji kakav pol pa je že akcija.

< Sporočilo je popravil lean -- 21.3.2011 9:06:34 >

(odgovor članu sasek79)
Neposredna povezava do sporočila: 441
21.3.2011 11:17:26   
baby blue
Dan

rosca79 mi smo bili tudi v petek na sejmu ko je bil klovn... Naša mala frčafela je bila pa čisto navdušena sploh stran ni hotla sploh ko je še druge otroke vidla...

Drugače smo zdravi.. Sem pa vesela ker se je pomlad začela... Moje počutje se je obrnilo za 180 stopinj user posted image user posted image Se že zjutraj zbudim z nasmehom na ustih ko ogledam skozi okno in zagledam sonce... Je pa Lana tudi zgodnja in se je začela zbujat že ob 6:30... Potem pa jok ko grem v službo... Se še ni navadila da grem in pridem nazaj...

(odgovor članu lean)
Neposredna povezava do sporočila: 442
21.3.2011 11:30:05   
Mož*
Hej!

Danes je prvi pomladanski dan, otročki so pa že takooooo veliki. In navihani. Naš tudi sekunde ni pri miru, tudi ponoči pleza, razen kadar user posted image user posted image user posted image Totalni zizoman, odvisnik. Tv, risanke, ah, ja, to ga pa res ne zanima. Bi moral sedeti, kar ne gre.
Poleg tistih novopečehih mamic, ki so se že javile, imata še 2 dodatna septemberčka sestrico in bratca, kmalu "čakamo" petega, na poti pa sta tudi 2 nova

(odgovor članu lean)
Neposredna povezava do sporočila: 443
21.3.2011 12:54:51   
Rosca79
Dober dan!
Ej Mož prav lepe novičke prinašašuser posted image pa hvala za nasvet glede cepljenja, bom bolj pozorna, jo pa najraje kar ne bi pustila cepituser posted image

Sem ugotovila da naši češplji našemljeni ljudje ravno ne gredo v njeno dojemanjeuser posted image sva bile v nedeljo spet na sejmu, no sva šle pomagat pospravit razstavni prostor, pa sva šli vmes - sicer jaz ne preveč optimistično - na lutkovno matinejo v gledališče...že ko je na vhodu videla Mirico se je kremžila, no pa je ta tetka z veliko mašnjo na glavi uspela L. podkupila z bonbonom, da se vsaj ni že tam drlauser posted image Ko pa se je začela predstava sva pa po 15 sekundah šibale ven...user posted image

Ja pa pomlad se je začela pri nas je pa vsaj zjutraj prav vorenk mrzlo pihalo

(odgovor članu Mož*)
Neposredna povezava do sporočila: 444
21.3.2011 21:06:17   
polari
No, ko že imam čas.....:)

Risanke tudi Eneja začenjajo zanimat...ob vikendih gledama živ žav na Slo1, pa občasno med tednom na Baby tv ali Boomerang Tom in Jerry...drugo ne.....ima pa tudi on rad reklame-Barni, Oreo piškot, pa tisto, ko en fantek skoči kot smučarski skakalec....ker mi dosti gledamo smuč.skoke in je še Enej ''odvisen'' :) Jaz pa imam med tednom dostikrat prižgan A kanal dopoldan in če imam čas, gledam malo tiste serije, pa Enej tudi včasih, hehe.....

Danes sma imela en ful čudn dan....drla sma se cel čas.....on je počel same neumnosti, jaz pa sem bila ful nataknjena in sem samo tulila.....pol sma si kar poklicala obiske, da se je malo zamotil.....me je pa zdaj zvečer nagradil in že od 20h spi, zaspal s flaško kakava....pa tudi Klara že spi, pa imam malo miru....kak paše....sem pa še nekaj ugotovila.....zadnje čase sem ful imela v mislih, da bi rada spaaaaaaaaaaaaala, in mi je sploh primanjkovalo energije čez dan in slabše volje sem bila.....ko pa se sprijaznim s tem, da en čas pač ne bomo spali celo noč, je vse okej in se lažje zjutraj zbudim in funkcioniram čez dan....kaj vse dela človeška pamet.....:)))))) hehe....

Nič, grem večerjat-prvi pravi obrok danes.......groza!!!
Pa lahko noč.....

Enej: 21.9.2009: 3880g, 53cm

Klara: 21.12.2010: 3480g, 53cm

(odgovor članu Rosca79)
Neposredna povezava do sporočila: 445
22.3.2011 23:34:50   
little*miss
Dober večer

Rosca, naša pa se nič ne boji maškar. Ona se v bistvu nikogar ne boji. Sta bila letos z atijem na povorki (nevem s katerega konca si ampak verjetno si že kdaj slišala za ptujsko povorko user posted image ) pa se ni bala ne kurantov, ki jih je bilo ogroomno, pa nobenih skupin, ki so sodelovale v povorki. Je pa se zadnjič ustrašila papige. Smo bili na obisku pri njeni prababici in imajo papigo. Papiga je bila na eni strani mize v kotu, Tia pa je bila na drugi strani in je papiga letela po zraku proti Tii in se je mala tako prestrašila, da se je trosit začela..spustila je pravi krik groze, pa še v očeh se ji je videlo kako jo je strah. Je pa bila svetovna..v rokah je držala kozarec pa ga ni spustla user posted image

sasek, upam da se čimprej pozdravite prehlada in da nebo dobil škrlatinke user posted image
Kaj pa če ga uhica boli? Probaj mu stisnit uhico in zadaj za njo. To je pri nas prvo, kaj bi mi padlo na pamet, ker vem, da se je najbolj jokala takrat, ko je imela uhice vnete.

Lean, super, da ste uživali in user posted image za prespane noči.

v nedeljo je Jan spal od 9 zvečer, pa do 5 zjutraj brez prebujanja (ponavadi gre spat ob 11 in spi do 3, zbudi se samo za dojenje), Tia pa se je od 1 do 3 jokala. Tudi nisem vedela zakaj..potem pa je včeraj imela čez dan solzne oči, zjutraj pa se je zbudila cela zlepljena - vnete očke. Je imela danes cel dan rdeče, solzile so se ji, tu in tam pa je gnoj pritekel ven..gremo jutri k pediatrinji pokazat. V četrtek pa imajo nastop v vrtcu, upam da bodo do takrat očke ok, da bo lahko nastopala user posted image

Zdaj pa mi že vsi spijo, jaz pa vse forume pregledujem, namesto da bi šla spat user posted image user posted image No, saj zdaj grem

Lahko noč!

*Tia - 27.8.2009*

*Jan - 8.2.2011*

(odgovor članu sasek79)
Neposredna povezava do sporočila: 446
23.3.2011 13:22:09   
Mož*
Dober dan!
Danes imam dopust. Zjutraj je imel mali sistematiko, pa obe cepljenji. Namerili so ga vsaj 3 cm kot jaz doma, je pa res, da je skakal in plesal pod metrom in se tudi slučajno ni hotel zravnati. Torej 81 cm??? in 10,4 kg.
Po ordinaciji je prav dirkal, obdelal tudi UZ napravo, nekak vklopil, tako da so leteli listi venuser posted image user posted image user posted image Skratka bil je v elementu; pri cepljneju, seveda, tudi, ker se huronsko drl. Potem je pa pediatrinji "rekel2 g..da (grda)user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu little*miss)
Neposredna povezava do sporočila: 447
24.3.2011 11:13:05   
lean
Pozdravljene

se samo na hitro oglasim, je ta teden taka gužva. Smo končno uredili bivališče in zdaj samo letanje okrog s papirji, je treba vse spremenit. No saj jutri bo že bolje, upam user posted image . Prispel je tud fotoaparat pa sploh še nisva uspela pogledat slike. Bom jutri kakšno naložila.
Neva je začela včeraj smrkat, a zaenkrat ni hudo.
mož to so ga pa res nekoliko malo zmerili, je Klemen bil zmer med ta večjimi, če imam prav v spominu. Pa "grda" user posted image  ta je fenomenalna.

little*miss user posted image  naša se živali ne boji, je tud zlo pogumna punca, zelo pa se boji motorjev, traktorje obužuje, tud sedi zlo rada not, samo bog nedaj, da ga zalaufaš pol pa tako dretje in strah, se boji brnenja user posted image .

polari zato sem pa jaz rekla, drug otrok šele potem, ko se bom vsaj nekaj mescev kvalitetno naspala user posted image .

(odgovor članu Mož*)
Neposredna povezava do sporočila: 448
24.3.2011 15:54:26   
sasek79

Oj!
Danes smo končno opravili posvetovalnico. Prvič, da sploh ni zajokal, ko ga je pičila. user posted image  Po pregeldu pravi zdravnica, da je zdrav. user posted image user posted image user posted image  Upam, da še nekaj časa tako ostane. Jutri bo prvič po septembru (ko je prvič zbolel) dva tedna skupaj v vrtcu. Upam, da bo sedaj res bolje, ker te nenehne boletni in odsotnost z vrtca so privedle do tega, da se vsako jutro zeloooooo joka, ko ga pustim tam. Mi je tako hudi, ko joka in me kliče. Niti na začetku v uvajanju ni bilo tako hudo. user posted image user posted image user posted image  Se mi zdi, da je vsak dan huje. Sedaj se joka že ko v vrtec stopiva. user posted image  Upam, da je to samo faza, ki jo bo kmalu dal skozi.

Trenutno je tudi drugače v fazi "mama". Me skoz kliče in preverja. Me ima skoz na očeh. Revček moj bogi. Drugače sva skoz skupaj, razen ko sem v službi. Ali imajo tudi vaši takšno fazo. Kako dolgo to traja? Ga tako težko gledam, ko joka zjutraj v vrtcu. Joka tudi, če ga pelje ati.

Lean: Glede na to, da je Neva začela spati celo noč, boš lahko kmalu začela razmišljati o kakšnem bratcu ali sestrici. user posted image  

Spanje: Pri našem zadnje dni malce bolje - se zbuja povprečno po 3x/noč. Zaspi okrog 20.30. Vztaja okrog 5.30-6.00 (tudi čez vikend). Mislim, da je bila za zelo pogosto zbujanje kriva luna.

Litle*miss: Tudi jaz najpren pomislim na ušeska in ga skoz šlatam okrog njih. Do sedaj še nismo imeli problemov z njimi. Tudi zdravnica pravi, da je klinično zdrav. 

Mož: lušno fotko imaš v profilu. Verjetno je to Klemen. Je res drobižek. So ga same nagajiv učke. user posted image

Punce, kakšne so vaše menstruacije po porodu. Moja je veliko močnejša kot prej. Ni boleča, vendar tri dni kar lije iz mene. Traja pa tudi 7 dni ali še kakšen dan več. Upam, da je kmalu ne bo več. user posted image  Pa tako sem si jo želela. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Aja, Ažbe je velik 86 cm, težak pa 12,4 kg.

(odgovor članu lean)
Neposredna povezava do sporočila: 449
25.3.2011 12:35:55   
Mož*
Hej!

Ja, Sašek, itak da je v profilu Klemen. Navihan, kot le kaj. Vsak dan ušpiči nekaj novega. Noben telefon ne dela več prav, pc-jem manjkajo tipke, da o daljincu, dežnikih, ipd. ne govorim. Če kaj ni po njegovo, se dere: nagaaaja, nagajjjja (s čimer hoče povedat, da mu nagaja oseba, ki mu pač česa ne dovoli). trenutno je v fazi, ko mu jaz vseskozi nagajam, user posted image user posted image user posted image user posted image

Z jokom v vrtcu, hvala bogu, Klemen ni imel težav. Tulbo je spustil le 2x v prvem tednu, pa še to ob prehodu iz rok v roke. Je pa res, da potem kakih dolgih izostankov ni imel, pa še četrti otrok v zelo glasni družini je. A ja, vedno pa tuli, kadar pride na obisk kolegica s 14-mesečnikom. Fantek je prijazen, ampak nekoliko bolj robusten (ene 2kg težji od našega) in je našega čisto po nesreči ene3x zvrnil, ko se shodil. Naš kar teče, ko ga vidiuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sasek79)
Neposredna povezava do sporočila: 450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Triki za odvajanje od plenic glede na astr...
Vsako astrološko znamenje ima svoje značilnosti, ki so vam lahko v pomoč, da izberete pravo taktiko odvajanja od plenic....

Vodene športne aktivnosti
Michonne RR

Kdaj ste otroke vpisali na vodene športne aktivnosti?

Pri 1 letu (17%)

Pri 2-3 letih (17%)

Pri 4-5 letih (31%)

Ob vstopu v šolo (34%)

Število vseh glasov: 29

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!