rina22
|
IZVIRNO SPOROČILO: ly117 IZVIRNO SPOROČILO: katy83 aja, glede moških oz. sprememb po rojstvu otroka. Če se postavim v njihovo kožo, jih kar razumem, no. Jaz pri nama vidim, da je full sprememba. Prej je bil samo on, on, on. Resnično, kadar sem imela minuto časa, sem se stisnila k njemu, on k meni, dosti sva se pogovarjala, kaj dosti, ogromno. Zdaj...zdaj pa je to vse na minimumu. Še ko imam malo časa ali sem utrujena ali pa moram kaj pospravit, pa diploma... Ampak veste kaj me najbolj jezi? Da se vsega tega zavedam, pa se ne potrudim vsaj malo. No, danes na forumu javno obljubljam , da se bom potrudila, da ne bom več tečka, pa da bom svojega lubija malo bolj pogosto pocartala. Ker pri nama jaz vidim, da je on super, dosti mi pomaga, ampak jaz sem se spremenila. Otrok mi je prvo, kar je seveda prav, ampak tega lepega otroka ne bi bilo brez mojega lubija. Seveda si se spremenila, saj si postala mama in se mi zdi da pol ženske gledamo na določene stvari malo drugače. Ker njim se fizično in psihično nič ne spremeni. Postanejo očetje in to je to. Saj je res da dobijo nek občutek za odgovornost ampak to dokler so še čist mičkeni. Ko se je pa treba malo bolj posvetit otroku pa pri veliki večini nastane problem. ( No tu morem jaz dodat da se moj dosti bolj zna igrat z njim kot jaz. ) Ti oz. mame smo pa to dete v sebi prenašale 9 mesecev in ga rodile in tu je razlika. No tak vsaj jaz gledam. Veš jaz sem se tudi zelo spremenila in je moj tudi rabo kar nekaj časa, da se je navado. Glede odnosov pa je tako, da si ponavadi ne vzememo časa zanj. ker smo preutrujeni. In to je napaka. Npr. v sredo ko sem prišla z šihta sta obadva že spala, kar je nomalno in ko sem prišla jaz v posteljo sem dobla občutek da je nekaj narobe, pa mi ni bilo jasno kaj. Zjutraj se je pa tudi že on zgodaj vstal ker ni mogel spat in je šel gledat TV in ga do včerej pol11 nisem vidla. Ampak presenečenje, sma se pa pol pogovarjala do pol1, tak kot že dolgo ne. podpis. aja, sem pa ravno prejšnjič brala, da je znanstveno dokazano, da se ženskam po porodu povečajo možgani in sicer tisti del za čustvovanje (mislim, da sem si prav zapomnila). lepo za vaju. sem res prav vesela, ko preberem kaj takega
|