|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  49 50 [51] 52 53   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2011
3.1.2011 16:53:28   
Anonimen
ANDREJA IN SUNIA,kako sw pocutita po ac,je potreben strog pocitek in kako dolgo?

(odgovor članu Sunia)
  Neposredna povezava do sporočila: 1251
3.1.2011 17:20:31   
andreja310
IZVIRNO SPOROČILO: Sunia

Pa je tudi za mano danes AC, bolelo ni nič pri prvem, pri drugem pa malo, ker leži bolj zadaj. Smo pa zvedeli še za spol drugega in dobili bomo dva fanta user posted image
Ja Andreja bila sem v Lj , v beli majici in šla sem prva noter.

Aha, vem katera user posted image  Jaz pa sem bila v črni kratki oblekici in plašču, krajši temni lasje, mislim da tretja user posted image  čestitke za 2 user posted image

(odgovor članu Sunia)
Neposredna povezava do sporočila: 1252
3.1.2011 17:24:26   
andreja310
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

ANDREJA IN SUNIA,kako sw pocutita po ac,je potreben strog pocitek in kako dolgo?

Jaz se počutim dobro zaenkrat, sem pa do sedaj bila v postelji. user posted image   Niso poudarjali strogega počitka, le bolj mirovanje 3 dni. Upam, da bo šlo brez komplikacij...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1253
3.1.2011 18:40:17   
Mihelinka

IZVIRNO SPOROČILO: ana**

IZVIRNO SPOROČILO: Mihelinka

IZVIRNO SPOROČILO: ana**

IZVIRNO SPOROČILO: Mihelinka

user posted image sem prvič in še ne štekam vseh kratic, zato upam, da mi jih boste z razumevanjem pripravljene razložit :)

Najprej torej, kaj pomeni oziroma kakšen je pregled AC na katerem je bila andreja310?

Hvala vnaprej user posted image

Z amniocentezo (AC)  dobimo celice plodu, tako da z iglo, pod ultrazvočno kontrolo, posrkajo nekaj plodovnice. Iz teh celic lahko s citogenetskimi preiskavami določijo morebitne kromosomske nepravilnosti, genetske bolezni in še nekaj drugih bolezni.
Amniocinteza pa se ponavadi opravlja po 37.letu, ko je tveganje za kromosomske nepravilnosti večje.

Evo, tko čist na kratko, upam da veš zakaj se gre.user posted image

Aaaaa...Ja, ja to pa vem kaj je in za kaj gre, sam nisem vedla, da se za to ta kratica uporablja :). Hvala ti. Sej že imam naslednjega. Kaj pa pomeni HB?
Pol pa zaenkrat nimam vprašanj user posted image

Hvala!

Hehehehehe.... Krajšava za hvala bogu.

user posted image user posted image user posted image a veš, da sem v resnici blond user posted image user posted image Hvala ti!!!

(odgovor članu ana**)
Neposredna povezava do sporočila: 1254
3.1.2011 18:44:04   
Sunia
Andreja, kje pa si ležala? Ne spomnim se, da bi bila katera v oblekci, razen če si ti zadnja ki si prišla na koncu v sobo ko so nam dajali napotke?? 

< Sporočilo je popravil Sunia -- 3.1.2011 18:46:31 >

(odgovor članu andreja310)
Neposredna povezava do sporočila: 1255
3.1.2011 19:24:29   
lana_22
Punce, ki ste imele AC, želim vam, da se vse dobro izteče.user posted image user posted image .

Dobila sem datum za glukozni test, 20.1.Sem pa na datum čakala več kot pol ure, ker nimajo izkušenj, da bi dal G napotnico tako hitro in potem sem čakala, da je G potrdil, da je tako prav. Čakala sem v čakalnici skupaj z ljudmi, ki prebolevajo pljučnico. Upam, da nisem kaj staknila.

Tole pa vam sporoča moj  sin:  gvgvvfcascccc<čypy  user posted image

(odgovor članu Sunia)
Neposredna povezava do sporočila: 1256
3.1.2011 19:49:27   
suzana73
spet use zbrisalo tko da  sam tole

SREČNO,ZDRAVO PA POLNO VESELJA V NOSEČNOSTI POL Z BEBIKAMI PA ŠE TOK VEČ!!!!

SREČNO 2011

< Sporočilo je popravil suzana73 -- 3.1.2011 19:50:41 >

L.P. Suzana

Neposredna povezava do sporočila: 1257
3.1.2011 19:57:10   
Anonimen
suzana 73,si se odlocila za AC?Srecno tudi tebi

(odgovor članu suzana73)
  Neposredna povezava do sporočila: 1258
3.1.2011 20:33:08   
strelka87
punce tiste ki mate tokso negativno v kerem tednu ste drugič dale kri?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1259
3.1.2011 20:42:51   
onur
Pozdravljene. Naj se vam uresniči vse, kar se uresničiti da v novem letu.

Strelka87, jaz sem bila v prvi nosečnosti negativna in je bila okužba stara, krvi mi niso ponovno jemali.

Posteljica: tudi midva razmišljava tamalo taveliko preseliti v svojo sobo. Bova pa verjetno kaj nabavljala v obliki pograda, pa bo sprva spodaj spala z ograjico. Bomo še videli kakšna bo ponudba. Bi pa tudi rajši večjo posteljo, ker itak jo moraš nato menjavat, če je manjša.

Stvari za dojenčka: obleke, posteljico, ... sva v večini dobila od sestre in mi je prišlo izredno dobrodošlo. Kupla sva voziček, pa še to samo športni del, pol pa se oblekce kot je bilo potrebno, kozmetiko pa itak. Raje kupit samo nujne stvari in pol spoti vidiš kaj ti manjka.

Nove članice dobrodošle. user posted image user posted image user posted image user posted image

Vsem, ki ste prestale AC želim dober potek še naprej in da ugledate odlične rezultate. user posted image user posted image user posted image user posted image

Petja je najin sonček, ki nama razsvetljuje vsak dan.

(odgovor članu strelka87)
Neposredna povezava do sporočila: 1260
   [Brisano sporočilo]
3.1.2011 21:50:55   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu strelka87)
  Neposredna povezava do sporočila: 1261
3.1.2011 23:28:11   
andreja310

Andreja, kje pa si ležala? Ne spomnim se, da bi bila katera v oblekci, razen če si ti zadnja ki si prišla na koncu v sobo ko so nam dajali napotke?? 

Ne, ležala sem na drugem stolu na desni, ti pa si bila pri oknu. V bistvu bolj tunika in visoke škornje. user posted image  Si me še vprašala, če mi je Pušenjak delal AC, pa sem rekla, da menda, da ga ne poznam user posted image

(odgovor članu Sunia)
Neposredna povezava do sporočila: 1262
4.1.2011 9:09:56   
Sunia
Aha sedaj pa vem user posted image , sem vesela, da sva se spoznale in da sedaj vem kdo si. Kako se počutiš? Pri meni zaenkrat vse ok in upam, da tako ostane.

Neposredna povezava do sporočila: 1263
4.1.2011 9:16:20   
andreja310

Aha sedaj pa vem user posted image , sem vesela, da sva se spoznale in da sedaj vem kdo si. Kako se počutiš? Pri meni zaenkrat vse ok in upam, da tako ostane.

Čisto rahlo špika tu in tam, ampak nič pretresljivega user posted image  Jaz tudi upam, da bo tako ostalo.
Tudi mene veseli, da sva se spoznali. Ti boš rodila v MB?

(odgovor članu Sunia)
Neposredna povezava do sporočila: 1264
4.1.2011 9:20:14   
Ninchy
ana** katere dimenzije pa je ta posteljica?

A Katera ve ali se pri nas dobi posteljnina za posteljo 170x70?

Neposredna povezava do sporočila: 1265
4.1.2011 10:13:42   
čmaja
Ojla souser posted image .
Tudi meni čas nikamor ne gre (po eni strani), ker komaj čakam naslednji torek, ko imam pregled. Nazadnje sem ga mela 14.12. Po drugi strani pa je že skoraj pol nosečnosti za mano in me samo spreleti srh, kako hitro bo minilo.
Močno upam, da bo naša kepica tako obrnjena, da bi se videl spol. Zaenkrat še nisem nič kupovala. sploh ne vem česa se naj najprej lotim. kak nasvet?
nekako sem se zadnje dni zapičila v zibke oz. košeke za novorojenčke. problem je namreč ta, da v spalnico ne dobim kinderbeta (140x70), zato bi za prve mesce rada nekaj manjšega, ki bo poleg mene. za novo se sicer ne bi odločila, ker je potem dvojni strošek, zaenkrat pa še ne poznem oz. se ne spomnim nikogar, ki bi dal na izposojo.user posted image
kdaj se boste kaj odločale za materinsko šolo? že veste? koliko časa prej je potrebno se dogovoriti za termine?

Uživajte in cartajte svoje buščeke, papa.

(odgovor članu Ninchy)
Neposredna povezava do sporočila: 1266
4.1.2011 10:38:10   
_sunny_
Čmaja malo poglej po Bolhi, tam lahko za zelo ugodno ceno dobiš zibelko! Mene tudi malo stiska kaj vse je potrebno nabaviti za dojenčka in kat od opreme ne bom dobila na posodo ali v dar bom nabavila na Bolhi! Lp!

(odgovor članu čmaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1267
4.1.2011 10:42:44   
Mihelinka
Jaz imam pregled jutri (nazadnje 8.12.) in se ga po eni strani veselim, po drugi strani pa me skrbi, da ne bom kregana, ker sem v zadnjem mesecu pridelala 3 kg.

Sicer pa sem tudi jaz začela razmišljati o nakupih. Ker nimam še čisto nič, sem včeraj najprej počekirala komplete na novorojenček.com da vidim kaj da država user posted image . Ste se že odločile kako s temi paketki?
Sicer pa mene tudi zanima kako je z materinsko šolo? Kdaj se je potrebno dogovorit in kdaj sploh (v katerem mesecu) se jo obiskuje?
Lepo bodite

(odgovor članu _sunny_)
Neposredna povezava do sporočila: 1268
4.1.2011 11:59:26   
plover
ojla user posted image

jaz imam pregled 8.1.2010 in že komajn čakam da vidimo kako je naš user posted image . ker me zadnje dni kar nekaj močno boli v levem jajčniku bi mogoče znala katera zakaj?

glede materinske šole pa mene že od prvegapregleda sprašujejo kdaj bom šla ker bi baje lahko šla že zdaj ampak sem se odločila da grem komajn v aprilu ker bom takrat v sedmem mescu pa raje grem mal prej če bi user posted image  kaj prej prihitela na svet da sem vsaj pripravljena.

Drugače pa je moj nekako obseden z opremo in oblačili zato sva nakupila že vsa oblačila, nekaj opreme dobima ostalo pa sem zaenkrat ga prepričala da boma kupila nekje v aprilu al maju.

(odgovor članu Mihelinka)
Neposredna povezava do sporočila: 1269
   [Brisano sporočilo]
4.1.2011 14:39:46   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu plover)
  Neposredna povezava do sporočila: 1270
4.1.2011 14:41:40   
Bloby
Mene je najprej sam neki špikal, nato sm pa ponoči prejšn tedn mela že kr krče pa sm šla na pregled. Dali so mi spasmex prot krčom pa je zdej ful bolj. Baje naj bi jih mela zarad srčaste maternice.

Drgač pa tiste k ste ble na AC, a ste šle zarad let? Kaj pa genetski posvet ste mele isti dan al kak dan prej? Jutri mam posvet pa u četrtk AC. 

(odgovor članu plover)
Neposredna povezava do sporočila: 1271
4.1.2011 14:58:02   
ana**
Živjo babike.

Kako ste?
Pri nam je vse po starem.. Val je danes hvala bogu že malo boljše, čeprav je taka velika tečkaaa.user posted image Zdj sm ga spat dala, upam da bo potegnil vsaj tja do 4ih.. user posted image

ninchy ta posteljica mislim da je velikost 170x70. Samo nisem čisto prepričana, moram še pogledat enkrat. user posted image Jaz večje nisem videla, razen potem one "velike", ki pa se mi zdijo prevelike za 2.letnega otročka. user posted image

Materinska šola sem bila v prvi nosečnosti in zdaj ne grem več. user posted image Včasih mi je bilo zanimivo, včasih pa se mi je zdel čas vržen vstran. user posted image Res pa je,da sem že od prej vedela kr nekaj stvari.

Evo, Val je spal ceeeliiiiih 20minut. user posted image Grem še malo zraven njega, mogoče kaj pomaga user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1272
4.1.2011 16:33:43   
Ninchy
Ja men je tud takšna prevelika una k pa je 140_x_70 se mi pa zdi da je komaj kaj razlike od 120_x_60, ki jo ima sedaj. No moja user posted image bo sicer stara eno leto ampak bi moj sam naredil tako (170_x_70) posteljico ala tiste od Lip Poljčane k se odstranijo ograjce in je potem običajna postelja pa me je malo strah kako je kaj s posteljnino za takšne dimenzije? Jaz sem te dimenzije videla le v Ikei? A se dobijo jogi rjuhe in oddeje?

Materinska šola
... jaz sem jo v prvi nosečnosti obiskala in mi ni žav izveš veliko pametnih stvari no pa tud nepotrebne komentarje glede izbire vozičkov, ležanikov, lupinic in razna osebna prepričanja vsake predavatetljice posebej. Tko da jaz priporočam, ker v povprečju je kar vredu.

Sem pa bila jaz v šoli tak okrog 7  meseca, ker pri nas gledajo tako, da so vse približno isto noseče in da je bolj proti koncu, da do poroda ne pozabiš vsega.

Vsekakor pa tiste, ki ste prvič noseče kar veselo po nakupih, saj je to nekaj najlepšega, ker se kaj hitro zgodi da pristaneš v porodnišnici zaradi kakšnih težav ali pa na koncu enostavno nimaš več energije in ti je vse to samo en velik napor in si potem samo živčen, ker še nimaš vsega (vsaj jaz sem bila full).

Pa lep preostanek dneva.... user posted image

< Sporočilo je popravil Ninchy -- 4.1.2011 16:34:58 >

(odgovor članu ana**)
Neposredna povezava do sporočila: 1273
4.1.2011 19:10:45   
jaz5
Pozdravljene
Naj povem da me slabosti in bruhanje lepo zapušča, tako da se sedaj veliko bolje počutim. Pregled imam komaj 25.1., se mi zdi da je še tako daleč. Od opreme nimamo še nič, tako da bom počasi kaj morala nabavit, da nebo potem vse naenkrat. Saj bi kupila že sedaj kaj od oblekic pa čakam na pregled, če bom izvedela spol. A katera ve kako je z širokim povijanjem? Je to še obvezno ali je to odvisno od UZ kolkov. koliko povijalnih plenic pa sploh potrebujemo? V materinsko nebom hodila, sem prvič in se mi res neda šeenkrat.

(odgovor članu Ninchy)
Neposredna povezava do sporočila: 1274
4.1.2011 19:16:19   
Udb
kar se tiče širokega povijanja, izgleda da je različno od porodnišnice do porodnišnice.

V Nm je tako, da 2. dan po rojstvu dojenčku naredijo UZ kolkov in če je vse OK nihče niti ne omenja širokega povijanja.

(odgovor članu jaz5)
Neposredna povezava do sporočila: 1275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  49 50 [51] 52 53   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  49 50 [51] 52 53   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......