|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2011
3.11.2010 18:17:57   
nati29

IZVIRNO SPOROČILO: mfpj

pozdravljene,

tudi jaz jemljem tifol in do sedaj mi je bil kar ok. imam pa tudi manjše krvavitve zaradi kateri mi je g. predpisala neke hormonske tablete po njih mi je grozno slabo. ali ima katera kaj izkušenj s tem? upajmo da bo šlo čim prej mimo in bomo lahko vse z takšnimi in drugačnimi problemi uživale na fullllll.

Katere tablete pa imaš

(odgovor članu mfpj)
Neposredna povezava do sporočila: 451
3.11.2010 18:31:32   
fluf
Evo junijke mene tle... UZ danes je bil uspešen... 10T 4/7, tko da bom očitno bolj pri majčicah, veliki smo 3,5 cm, mormo se velik smejat, čimveč hrane zadržat v seb (kar se že pozna, ker ne bruham), pa ne naprezat se preveč. Trenutno s telovadbo še čakam, opažam pa da sem ful hitreje zadihana odkar sem noseča...

Nosečnihške hlače imam ene, pa jih še ne upam nosit, ker še nisem tok daleč, da ne bo čudno zgledalo. Z majicami nimam težav, še, hlače pa... ja me kar daje, sploh pri sedenju me že vse tišči... trebušček se nam počasi dela in ni več "ta zaprti", ker ostaja vedno enak...

še vedno ne ve nihče, pa tudi še nisem prepričana če bom povedala pred nuhalno, ki je 17.11.

(odgovor članu mfpj)
Neposredna povezava do sporočila: 452
3.11.2010 20:16:00   
mfpj
nati dufaston sem dobila...naj bi jih jemala do konca 12 tedna.... no bomo videli kako bo. upamo na najboljše.
pozdravček vsem.

(odgovor članu fluf)
Neposredna povezava do sporočila: 453
3.11.2010 20:32:42   
sobrate
Čer!

Da se vam še jaz malo oglasim!

NS: Jaz sigurno grem, ne vem pa še kam.Verjetno v LJ P ali pa v Domžale k Strahovi.

Folna k. :Jst sm do zdej jemala Folacin in mi je blo full slabo(sm imela zalogo še od prej, ki sm jo hotla porabit). In sm kr nehla, pa kupla neke druge, tako da je moje počutje za odtenek boljšeuser posted image .
Ja jst sm slišala za Tifol, da dostim user posted image  ne paše.

Glavoboli: Ko sem bila noseča z mojo princesko sem imela strašne glavobole, zdaj pa občasno. Dobila pa sm obrazložitev od dr. Cerarja, da je zato, ker nam šiba velik nosečniškega hormona po žilah in zato nimaš takega pretoka kisika po telesu. Zato baje boli glava.

Aja se je pa tašča včeri pogovarjala s Pušenjakom glede folne, pa je reku da če mi je tok slabo, da mi ni treba jemat, ker do 8t. se baje vse bistveno formira pri plodu. Po tem pa baje ni več tako pomembna folna. Pa to ker mam take bruhice zjutraj in čez dan, da morm nujno pojest vsaj 2 banani, da ne bi prišlo do pomankanja Kalija.

Flufuser posted image user posted image user posted image  za uspešen pregled

(odgovor članu mfpj)
Neposredna povezava do sporočila: 454
3.11.2010 20:54:06   
K_a_t_j_a
fluf user posted image za uspešen pregled!
Folna; jaz jem Centramed mami in mi je včasih tudi slabo po njem. So pa tudi v tej tableti ostalo vitamini in minerali.
NS jaz imam že datum, 2.12. pri dr. Strah v Domžalah. Upam, da je vredu. Pri ta prvem sem bila pri dr. Lukman na Ptuju in je bilo fajn. Mi je dal 3 posnetke in kup slikic na USB ključek.
Jaz glavobolov nimam, sem pa grozno mozoljasta ratala. user posted image
Donat jaz občasno pijem in res pomaga pri prebavi in krčih.
Jaz imam še tudi dvoje nosečniških hlač in dve nosečniški majici iz prejšnje nosečnosti, ampak so bolj za spomladi in poleti.

Nič grem ta malega dat spat, ker še zdaj ne spi strela mala. user posted image Je čist naspidiran, ker je popoldan spal dve uri.

30.07.2008 - najina sreča JAN

04.03.2011 -06.04.2011 angelček Jure

(odgovor članu sobrate)
Neposredna povezava do sporočila: 455
3.11.2010 20:59:33   
fluf
Men so se pa šele zdele začel glavoboli... prej se sem se občasno z njimi srečala zjutraj... zdej pa cel dan... nevzdržno, ampak se trudim zdržat brez zdravil. Mi je rekla, da naj pijem veliko vode... pa ko sem rekla da sem na dan na 2l vode, vsaj 4ih nesladkanih čajih, sadju in zelenjavi (ki mi paše fuuuul)... če ni za zdržat lekadol. Lahko pa da me glava boli, ker se mi slabša vid (začasno nosečniško upam).

Folna... jest jem FitVit mami... sem čist ok, in bom jedla dokler ne bo rekla naj neham. Komaj čakam na nuhalno... spet bom odštevala dneve... 

(odgovor članu sobrate)
Neposredna povezava do sporočila: 456
4.11.2010 9:12:22   
nati29
Jaz pa sedaj jemljem Femibion - folno kislino, pa mi ni nič salbo, prej sem vedno jemala Tifol, pa mi je bilo slabo, če je to kaj povezano. Sem pa menjala Tifol za Femibion ne zaradi slabosti, ampak ker Femibion vsebuje aktivne folate in zato je izkoristek folne kisline večji.

Meni so se tudi včeraj ful mozolji spustil, kot včasih pred M, mi je kar malo smotano user posted image .

Fluf, super za pregled, kar že v desetem tednu, jaz pa šele v šestem. A si imela prvi pregled? Jaz ga imam pa drugi teden. Upam upam da bo vse vredu.

PA DOBRO JUTRO VSEM user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu fluf)
Neposredna povezava do sporočila: 457
4.11.2010 9:21:49   
fluf
nati29 ah kje... prvi pregled je bil 6.10., zdej je bil še eden... tko da sem pikico vidla že 2x in 2x slišala srčka.. NS imam že 17.11. pol bom pa končno lažje zadihala, ker mi ne bo na vsako vprašanje: a si se zredila od poroke? , odgovarjat z ja, se veš married life pa to... user posted image

Zdej bom povedala samo staršem in jih prosila, da nej bodo tiho do NS... 14 dni bodo pa že zdržal :)

(odgovor članu nati29)
Neposredna povezava do sporočila: 458
4.11.2010 9:32:32   
nati29
Ti srečka user posted image . Komaj čakam, da bom jaz slišala srček, me je pa ful ful strah, ker sem imela že 3 ss.

(odgovor članu fluf)
Neposredna povezava do sporočila: 459
4.11.2010 9:39:31   
karmen7
Fluf user posted image za preglede. Jaz še tudi čakam, pa priznam, da s strahom in zelo težko. Zato tudi do treh mesecev ne bova povedala nikomur - sva prvič, pa je potem šlo vse narobe in potem poslušati vse to. A-a ne hvala. 

(odgovor članu nati29)
Neposredna povezava do sporočila: 460
4.11.2010 9:46:48   
fluf
Ravno zato midva nisva povedala še nikomur (no jaz sem sčvekala moji najboljši prijateljici, ki je itak vedela, da se že nekaj časa trudiva)... Ker bom počasi (za vikend) vztopila v 12t bova počasi povedala vsaj staršem, ker že težko skrivam pred njimi... ostalim pa po NS (aia pa še en kolega ve, ki nama pomaga pri tem, da bi povedala na izviren način)... Sicer slabe izkušnje nimava, ampak ko si predstavljam, da bi mogla potem razlagat... ufff... ne hvala user posted image user posted image Po vseh izračunih sem tako majčica, ampak ker sem res konec maja, sem v obeh temah... zato sem mogoče tudi mal pred vami. Točen PDP bomo določili na NS, ker je bil na 1. pregledu 14 dni kasneje, na 2. pregledu pa samo 1teden kasneje :) Imam dolge cikle, zato zame klasičen izračun ne velja :)

(odgovor članu karmen7)
Neposredna povezava do sporočila: 461
   [Brisano sporočilo]
4.11.2010 12:05:59   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu fluf)
  Neposredna povezava do sporočila: 462
4.11.2010 13:28:54   
K_a_t_j_a

IZVIRNO SPOROČILO: hruška debeluška

jaz sem v 6t pa vejo že skoraj vsi..isto je bilo v prvi nosečnosti..čim se je videl srček sem povedala..

ne vem, sem pač tak tip človeka, ki se zaradi takšnih življenskih stvari ne obremenjuje preveč..jaz pravim vse se zgodi z razlogom..(zame je ss kot neka naravna selekcija in pravim raje tako kot pa da e z bebijem potem kaj narobe)...imam ob sebi ljudi ki me podpirajo v vseh življenjskih situacijah in resnično razumejo vse.in če bi se mi zgodil ss bi pač pustili da sama povem o tem ali ne..sigurno pa neb spraševali..potem pač se sam odločiš s kom in če sploh s kom boš govoril o tem...mi je nakako isto kot tukaj povedat da sem recimo imela ss ali pa svojim bližnjim ljudem..oz mi je bolj logično bližnjim povedat kot pa popolnemu tujcu na spletu..

Lepo napisano in tudi jaz sem takšnega mnenja. user posted image
Sicer pri meni še čist vsi ne vedo, ampak veliko jih pa že ve. Najprej sem pa zaupala staršem, ker oni ti stojijo tako v dobrem kot tudi v slabem ob strani.

30.07.2008 - najina sreča JAN

04.03.2011 -06.04.2011 angelček Jure

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 463
4.11.2010 13:57:13   
fluf
Pridne ste punce, pridne... jaz jim ne upam, ker se tudi malo bojim reklacije, saj sem mnenja, da ne eni ne drugi niso mnenja, da sva spodobna vzgojiti otroka. Pa nisva kakšna mulca več (26 in 28)... Bom poročala naslednji teden kako je šlo.

(odgovor članu K_a_t_j_a)
Neposredna povezava do sporočila: 464
4.11.2010 14:24:53   
N.M.
Pozdravljene sonosečke! user posted image  No, jaz sem imela pa včeraj prvi pregled, ampak moram iti naslednji teden še enkrat, ker ginekolog ni videl utripa. Sem pa v 6t in 4 dni. Sva mislila včeraj povedati družini, ampak je zdaj vse padlo v vodo, tako da bomo počakali še en teden. Glede na SS pred parimi meseci, upam da bo tokrat vse ok.

Drugače pa jaz jem tifol in moram potrkat, da mi po njem ni nič slabo. Me pa daje zaprtost zadnje čase in me zanima, če je še kakšna stvar, ki pomaga razen Donata, ker mehurčaste vode ne prenašam najbolje. Sem pa tudi zelo utrujena in zaspana. A ima katera kakšen "recept" kako premagat to? user posted image

Aja, glede tega kdaj povedati. Meni ne gre za to kdo ve in kdaj. Če bi bilo po moje, bi povedala že pri prvem plusu. Ampak stvar je v tem, če ne gre vse ok in imaš splav, pa te potem ljudje sprašujejo, kako pa kaj nosečnost, pa trebušček,...., potem moraš pa vsakemu razlagati, da si imel SS, tudi če ne greš v podrobnosti. Sicer je odvisno od vsake posameznice, in mene SS niti ni tako potrl, ampak ne bi pa mogla prenašati drugih, ki bi mi govorili, pa saj naslednjič bo pa ziher, ja kaj je šlo pa narobe, ... Dvomim, da bi bil kdo ob taki novici kot je SS tiho in nič rekel/vprašal. Zato se želim temu izogniti, ker se ne mislim nobenemu smiliti zaradi tega. Je pa odvisno od posameznice, kot sem rekla, ene rabijo čustveno podporo, druge pač ne. user posted image

< Sporočilo je popravil N.M. -- 4.11.2010 14:36:21 >

(odgovor članu fluf)
Neposredna povezava do sporočila: 465
4.11.2010 15:07:10   
fluf
N.M. men se gre za to, da strašem bi povedala in jim tudi bova... problem je pri ostalih... starši ti itak stojijo ob strani v dobrem in slabe, pa je fino če vedno, ostali pa... raje kasneje... čeprav mene že v službi sprašujejo če sem nosečka user posted image

(odgovor članu N.M.)
Neposredna povezava do sporočila: 466
4.11.2010 15:47:21   
N.M.
Joj, fluf, zdaj vidim, da sem dala odgovor tvojemu postu, mišljeno je bilo na splošno, ne ravno za tvojo situacijo.user posted image  Te pa čisto razumem, da se bojiš reakcije. Jaz sem staršem povedala, da se poročim, pa je bila prva reakcija mame, ja kdaj boš pa diplomo napisala? Pa sem bila takrat stara 30 let, že redno zaposlena in se imela namen poročiti s fantom s katerim sva bila skupaj že 10 let. Ampak je bila diploma očitno bolj pomemba. Saj zdaj jo imam.user posted image

(odgovor članu fluf)
Neposredna povezava do sporočila: 467
4.11.2010 16:50:49   
krisv
Hej, punce! Full ste fajne in držim pesti za vse, za čim bolj uspešno in prijetno user posted image .
N.M. Želela sem ti le povedati, da če te motijo mehurčki v Donatu, pusti flašo nekaj časa odprto in bo CO2 šel ven. Poskusi. user posted image

(odgovor članu N.M.)
Neposredna povezava do sporočila: 468
4.11.2010 17:05:00   
Theia
Ojla punce!
Danes imela prvi pregled in poslušanje srčka. Baje naj bi bila 7.teden, ampak PDPja mi ni določil, ker so moji ciklusi adijo pamet. Ma važno da je ratalo :))
Mi pa je določil datum NS za 25.november - čez tri tedne. Mi je malo čudno, ker naj bi bila takrat v 10. tednu pa se mi zdi kmalu. Ni NS v 11. - 14. tednu?
Zanima me še, koliko UZ ste plačale preko nosečnosti (bolj leti na nosečke v drugo, tretje)? Ker sem morala danes plačali 35€ za UZ.
Kako pa se držite kaj glede športa? Jaz sem vedno trenirala vsaj 5x tedensko funkcionalno vadbo (uteži, kardio, gimnastika). Ko še nisem vedela, da sem nosečka, sem dvignila 110kg iz tal. Takoj po črticah sem zmanjšala težo in intenzivnost vadbe, vendar mi je danes rekel, naj popolnoma ukinem vadbo in naj le hodim. Meni se to zdi čudno.. saj niso nosečnice le za v posteljo?!
Hvala za odgovore in bodi fajn! :)

(odgovor članu krisv)
Neposredna povezava do sporočila: 469
   [Brisano sporočilo]
4.11.2010 18:46:01   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Theia)
  Neposredna povezava do sporočila: 470
   [Brisano sporočilo]
4.11.2010 18:47:27   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 471
4.11.2010 20:03:15   
fluf
Theia jaz sem ukinila tek, pa sem bila na pregledu in povedala, da imam povečan belik tok in rjavkast izcedek... rekla je: ne se naprezat... bolj hodit, kasneje bomo pa videli, pa lahko več (verjetno bom sla na spinning)... 
Jaz sem imela 2 UZja, nisem plačala nič, NS imam v 13t (predvidoma bom nosečka 12t 4/7 takrat)... 

Tudi meni ni všeč, da moram toliko zabušavat, ampak majhen davek za mojo pikico. Mal pazim, upam da bo se ok. Ful me mori, da se moram odpovedati savni :(

Neposredna povezava do sporočila: 472
5.11.2010 11:01:04   
N.M.
IZVIRNO SPOROČILO: krisv

N.M. Želela sem ti le povedati, da če te motijo mehurčki v Donatu, pusti flašo nekaj časa odprto in bo CO2 šel ven. Poskusi. user posted image

Hvala krisv, bom poskusila.user posted image  

Glede UZ so meni v sredo na pregledu rekli, da prvi pregled moram plačat, ostali so pa potem zastojn, samo nisem spraševala koliko jih je. Imam pa ginekologa na GK na Šlajmerjevi v LJ.

(odgovor članu krisv)
Neposredna povezava do sporočila: 473
5.11.2010 11:29:39   
Anonimen
odštevam dneve do torka...takrat imam pregled...nestrpna zelo

kako je zanimivo, da morate plačevat za ultrazvok...meni ga je v prejšnji nosečnosti naredila na čisto vsakem pregledu in to zastonj...imam res super ginekologinjo...se ti posveti stoprocentro...in vsakič je lahko mož zraven...

glede špikanja "tam spodaj" in napihnjenosti meni pomaga tudi magnesol...

glede tega kdaj povedati: sem imela dva SSja in so vsi bližnji trpeli z nama, v prejšnji nosečnosti pa trepetali z nama od začetka, ker sem krvavela...sedaj bi jim rada prihranila te stresne mesece in povedala ko bo kritičen čas mimo...zaenkrat je vse ok, razen neverjetne utrujenosti
sicer se pa vsaka odloča po svoje ane...različne smo si:)

se razkrijem  v torek če bo vse ok

bodite lepo

anonimna user posted image

(odgovor članu N.M.)
  Neposredna povezava do sporočila: 474
5.11.2010 12:12:45   
viktory
Zdravo nosečke!

Tudi sama sem noseča in sicer v 8. tednu. Imela sem že dva pregleda z UZ in v sredo mi je rekla da srček bije in določila rok poroda 20.6.2010. Stara sem 34. let in to bo najin tretji otrok. Imam hčerko staro 11 in sina 8. Je še kakšna na tem forumu pri teh letih? Zanima me glede NS, kdaj je brezplačna ker jaz bom junija 2011 stara že 35. Let.

Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......