Katalenca
|
Črpanje mleka je res eno čudo. Včeraj mi je celo po uri in pol uspelo na vsaki načrpat po 30 ml, s tem da sem črpala nekaj časa po dojenju. Očitno sem bila premalo vztrajna in sem prehitro črpala in bila prenežna. Danes sem ponovno poskusila, najprej na dojnki, na kateri se je dojil in 5 min ni bilo nič, tako sem šla na polno dojko in pooooooooočasi je ekaj priteklo. Sem ugotovila, da ko stiskaš je treba it res počasi, da se naredi lep vakum in da počasi iteka. Potem pa po enih 15 min je začelo lepo tečt, tak lep curek, tanek kot lasek, potem pa vedno več tako da sem v ene pol ure načrpala 80 ml in še bi šlo. Sem še malga gor pristavla in je še ene 10 min sesal :)) Spanje pri nas je še bolj v povojih. V spalnico gremo ob 22h, potem sledi dojenje od ene ure do ure in pol. Potem pa potegne 3 ure, če imam srečo 4. Potem dojenje, ki traja tudi lako dobro uro in potem tamali več ne zaspi v svoji posteljici. Se premetava, skoz nekaj odkašljuje, hrka, spušča razne zvoke... No, ko sem patronažno povprašala o tem, mi je rekla da naj grem v porodnišnico. Skrbelo me je namreč, da ima težave s kislino. Sem klicala eno pediatrinjo, mi je rekla, naj mu nos čistim (mu sedaj čistim s fizološko vsake tolko časa), ena druga pediatrinja pa je rekla, da je mogoče lačen in da se na ta način, ko spušča zvoke kot kat star kadilec, da se skuša zbudit potem pa vedi za kaj se gre. Sicer poliva ne, kupčka podre enkrat na 7 dojenj... Nimamo še ritma spanja... Sicer čez dan spi včasih kako urco, na sprehodu dve urci, ne joka po nepotrebnem, nima krčev.. Potem pa pride danes kolegica na obisk in kot iz prve: " Joj, maš takšne podočnjake". Ja, res nisem za na naslovnico ja :)) Čaj ne mislim dajat, saj nimam občutka, da bi bil žejen oz moje mleko je na začetko zelo vodeno (tako kot verjetno pri vseh)in se dojiva tudi včasih na uro po 10 min. Kako pa ve? Kopanje pri nas poteka vsake tri dni, po nasvetu patronažne. Zaenkrat še brez mila in podobnih stvari, očitno ima bolj občutljivo kožo. A katera vsak dan kopa svojga dojenčka??? Lep večer!!
|