|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2010
24.10.2010 12:39:21   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: NiNiBo

Mi smo do zdajle ponavljali jutranji scenarij -  jaz nimam pojma, kaj je narobe. Neo ni spal skoraj nic, morda 3X po 1/2 - 1 urco, me zanima kaksna bo noc. Vecinoma dneva sem ga imela v narocju in sem ga prestavljala iz L na D josko in nazaj.

Ne obupaj, pri nas (in še pri marsikateri drugi) je pri 3tednih isto - takrat je baje prvi poskok v rasti. Naslednji je pri 6tednih pa potem pri 3mesecih in potem pri 6mesecih. Pri nas je izzvenelo v 48urah, je pa res, da se mi je takrat mešalo. Zdaj sem malce bolj psihično pripravljena, da se lahko zgodba ponovi.

Drugače pa smo imeli včeraj zvečer norišnico, mali je zaradi napenjanja jokal 21-00:30. Seveda ne neprestano ampak... Pa je bil na joški pa jokal in se je najedel zraka in ga je še bolj napenjalo pa... no ko se je končno sprdel se je še enkrat najedel in potem zaspal in v kosu odspal celih 6h. Ob 4h sem ga pa preverjala če še diha, ker sem se sama zbudila po 3h, ko bi bil čas za dojenje.

(odgovor članu NiNiBo)
  Neposredna povezava do sporočila: 1151
24.10.2010 12:43:50   
lillchy123
IZVIRNO SPOROČILO: tannya

Evo, naš otrok se je pa danes odločil, da vstane ob 3.30user posted image . Meša se mi že od neprespanosti.

uf, ta je pa hudaupam, da uspeš vsaj čez dan kako urco not prinest. vsaj čez teden.

dons ma pa tud naša mravlje v riti. ne pa ne spat???

moje sanje so se uresničile dvakrat- 6.2.2008, in 7.9.2010

(odgovor članu tannya)
Neposredna povezava do sporočila: 1152
24.10.2010 12:58:25   
Anonimen
polna luna trka tele otroke?

(odgovor članu lillchy123)
  Neposredna povezava do sporočila: 1153
24.10.2010 13:13:54   
katrinka
oh to spanje...jaz tko na netu visim ponoci k dojim sede pa mi je dolgcas....hehe,
pa malo firbcam tule gor

o vem kako je k se nic ne spi...pa moja je cist odvisna od mene...ma pol ure me ni pa joka k dez...pa jo moz vse lepo zrihta pa ni lacna a samo da jo v roke vzamem pa je uredu...malo nerodn je k nikamor ne morm...
me je pa dons presenetla k je spala skoraj 8 ur v kosu,tako da smo samo 1krat ponoci ustali...pridna pupa...

sibam...pride tast z druzino na obisk...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1154
24.10.2010 14:19:06   
tinkatonka

IZVIRNO SPOROČILO: tannya

Evo, naš otrok se je pa danes odločil, da vstane ob 3.30user posted image . Meša se mi že od neprespanosti.

ajajaj...to pa ni luštn. Upam, da si se uspela vsak malo naspati čez dan in da ti je možek odpeljal obe punci kaj na sprehod.

Moj Jakob je pa danes boljše volje. user posted image Sicer se je ponoči hranil na 3 ure, kar mi je bilo kr malo prepogosto,me je že razvadil s svojim daljšim spancem user posted image . No ampak smo OK. Sem si pa od prijateljice sposodila tudi inhalator in mu delam inhalacije.
Drugače imam pa totalen kaos v stanovanje. Starši so mi pripeljali vse obleke od Aneja, ki so mu bile premajhne. Sem vse shranjevala tam pri njiju, ker sta živela sama v hiši. No zdaj se je pa moj brat nazaj preselil in je bilo iz moje otroške sobe potrbeno vse ven znositi, ker bo začasno tam spal, dokler si ne uredi drugega dela hiše. No in zdaj hodimo čez škatle....

uf jakob joka

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu tannya)
Neposredna povezava do sporočila: 1155
24.10.2010 14:21:35   
benika
Spanje- Manja sicer ponoči spi, čez dan je pa žee 3. dan katastrofa. Jok in nerganje, pa jok in še enkrat jok. HB se vsaj ponoči naspimouser posted image

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 1156
24.10.2010 14:33:02   
sanje2
hay!

naš anej je pa danes star en mesec,uf kako trplenje je bilo takrat in kakšna sreča, pa jok,...grdi in lepi spomini.

je pa anej tudi danes slabo spal, jamral non stop, pa prdel,...prej jokal ko dež,.. no zgleda da je nekaj v zraku, da so otroci sitni. ne razumem ga, ko ziza in se kao naje in če mu ponudim (ne vedno) še flaško bo on še jedu, po dojki ne , po flaški pa,.. s tem da je še mlekec v dojki,...ima katera tak problem???????najbolj me pa jezi, ker ne vem kolko poje po dojki,..pa rada bi da ne je po flaški da mene čisto poziza, on pa je se mi zdi taki lenušček in se mu ne da preveč vlečt,..

kaj čajeka jim ve kaj dajate??

Neposredna povezava do sporočila: 1157
24.10.2010 14:57:02   
lumpa6
oj

mi smo pa malo bolje, spimo čez dan zelo malo, vendar ne jokamo več tako pogosto

(odgovor članu sanje2)
Neposredna povezava do sporočila: 1158
24.10.2010 14:57:30   
lumpa6
čaja mu še ne dajem

(odgovor članu lumpa6)
Neposredna povezava do sporočila: 1159
24.10.2010 15:43:52   
JEJ
Sanje, po flaši pije še zato, ker ni treba tako fejst vlečt, ker teče samo, pri dojenju se je treba pa mantrat. In če ima izbiro ...

Tinkatonka, a si poskusila z oljem v plenički na prsih? Pa kak Fitobalm Bimbi za mazat?

(odgovor članu lumpa6)
Neposredna povezava do sporočila: 1160
24.10.2010 19:28:13   
Katalenca
Črpanje mleka je res eno čudo. Včeraj mi je celo po uri in pol uspelo na vsaki načrpat po 30 ml, s tem da sem črpala nekaj časa po dojenju. Očitno sem bila premalo vztrajna in sem prehitro črpala in bila prenežna.
Danes sem ponovno poskusila, najprej na dojnki, na kateri se je dojil in 5 min ni bilo nič, tako sem šla na polno dojko in pooooooooočasi je ekaj priteklo. Sem ugotovila, da ko stiskaš je treba it res počasi, da se naredi lep vakum in da počasi iteka. Potem pa po enih 15 min je začelo lepo tečt, tak lep curek, tanek kot lasek, potem pa vedno več tako da sem v ene pol ure načrpala 80 ml in še bi šlo. user posted image user posted image  Sem še malga gor pristavla in je še ene 10 min sesal :))
Spanje pri nas je še bolj v povojih. V spalnico gremo ob 22h, potem sledi dojenje od ene ure do ure in pol. Potem pa potegne 3 ure, če imam srečo 4. Potem dojenje, ki traja tudi lako dobro uro in potem tamali več ne zaspi v svoji posteljici. Se premetava, skoz nekaj odkašljuje, hrka, spušča razne zvoke... No, ko sem patronažno povprašala o tem, mi je rekla da naj grem v porodnišnico. Skrbelo me je namreč, da ima težave s kislino. Sem klicala eno pediatrinjo, mi je rekla, naj mu nos čistim (mu sedaj čistim s fizološko vsake tolko časa), ena druga pediatrinja pa je rekla, da je mogoče lačen in da se na ta način, ko spušča zvoke kot kat star kadilec, da se skuša zbudituser posted image user posted image
potem pa vedi za kaj se gre. Sicer poliva ne, kupčka podre enkrat na 7 dojenj...
Nimamo še ritma spanja... Sicer čez dan spi včasih kako urco, na sprehodu dve urci, ne joka po nepotrebnem, nima krčev..
Potem pa pride danes kolegica na obisk in kot iz prve: " Joj, maš takšne podočnjake".user posted image
Ja, res nisem za na naslovnico ja :))

Čaj ne mislim dajat, saj nimam občutka, da bi bil žejen oz moje mleko je na začetko zelo vodeno (tako kot verjetno pri vseh)in se dojiva tudi včasih na uro po 10 min. Kako pa ve?
Kopanje pri nas poteka vsake tri dni, po nasvetu patronažne. Zaenkrat še brez mila in podobnih stvari, očitno ima bolj občutljivo kožo. A katera vsak dan kopa svojga dojenčka???

Lep večer!!

(odgovor članu JEJ)
Neposredna povezava do sporočila: 1161
24.10.2010 19:37:01   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Katalenca

A katera vsak dan kopa svojga dojenčka???

Ja, jaz... ampak samo z vodo pa še to zato, ker takoooo uživa v vodi. Pa po kopanju celega namaževa z mandljevim oljem. Ima super kožo.

Čaj: ne, ni ga še dobil. Edino, če ne more kakati (če vidim, da se res dolgo muči) po nasvetu patronažne dam eno do dve mali žlički prekuhane vode. Se je naredilo samo 2x do zdaj, je skoraj vedno, ko ga previjam-a pokakan.

(odgovor članu Katalenca)
  Neposredna povezava do sporočila: 1162
24.10.2010 19:42:23   
sanje2
črpanje z ročno pumpico je reeeeeeees prava muka, verjetno je elektronska veliko boljša,.. pa ne vem ko neha zizat in mi iz dojke še špricne a z pumpico pa koooomaj kaj ven dobim,...pa še poceni niso,..

jaz mu čajeka dam po malema, kak požirek ali dva,...vem da ne bi rabila ker se doji, sam mu dam zaradi krčekov - pa itak ne pomaga,..pa kaplice pa ga danes kljub temu zvijauser posted image in to zeeeeelo tak da joče in joče. kaj vam kaplice iz koroških lekarn pomagajo???????????

Neposredna povezava do sporočila: 1163
24.10.2010 20:04:56   
benika
Čaj- Manja ga spije nekje 2 dl na dan (ni dojena).

Kopanje vsak dan- jaz je ne, ker ni potrebe.

(odgovor članu sanje2)
Neposredna povezava do sporočila: 1164
   [Brisano sporočilo]
24.10.2010 21:05:31   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu benika)
  Neposredna povezava do sporočila: 1165
24.10.2010 21:10:06   
Jazzy1

Se premetava, skoz nekaj odkašljuje, hrka, spušča razne zvoke... No, ko sem patronažno povprašala o tem, mi je rekla da naj grem v porodnišnico. Skrbelo me je namreč, da ima težave s kislino. Sem klicala eno pediatrinjo, mi je rekla, naj mu nos čistim (mu sedaj čistim s fizološko vsake tolko časa), ena druga pediatrinja pa je rekla, da je mogoče lačen in da se na ta način, ko spušča zvoke kot kat star kadilec, da se skuša zbudituser posted image user posted image

Mogoče je to škripanje podobno kot pri nas: preden se zbudi al pa včasih takoj ko ga po hranjenju odložim začne mali škripat, cvilit, zavirat kot pokvarjen avto, in ne vem kakšne zvoke grozne še spuščat. Včasih ja tud kot en star kadilec user posted image user posted image user posted image Skatka, mož se samo v dnevno pobere spat, ker ga to ful moti, jaz se pa ne dam motit user posted image in zaspim ko klada. Ampak mislim da je to normalno, ker je prvi otrok isto počel. Pa je vse ok z njo. Bilo in je. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1166
24.10.2010 21:12:16   
Jazzy1
IZVIRNO SPOROČILO: Almera

V torek in sredo  bo lepo vreme - se lahko dobimo v mestu, na kaki kavici - ali pa res gremo do Tivolija in potem v čolnarno

Sem takoj za! Se jutri zmenimo bolj podrobno. Joooj upam ,da bo sneg ki ga napovedujejo ostal na okrog 500 nadmorske. Jaz mogoče lažje v torek, ampak tudi sreda bi šla.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1167
24.10.2010 21:17:35   
NiNiBo
tinkatonka upam, da bo Jakob kmalu zdrav!!!
T.Z. hvala za vzpodbudo - ves smo res ravno na treh tednih in morda nam pa res tale poskok v rasti, dela mal tezav.
tannya upam, da si uspela odspati kaksno ekstra urco.
sanje jaz ne dajem caja, ker baje se napije od mlecka.
katalenca user posted image user posted image  za crpanje, jaz imam rekord se vedno pri 50 ml. Pri nas se kopamo vsak dan, ampak je to vse brez mila. Ne kopava ga razen ce je res slabe volje.

Uh, kako je dan minil. Zjutraj je sel moj v Lj. odtect, midva sva se pa kar crkljala, potem smo imeli celo popolda obiske. Potem sva pa Nea skopala, ker je bil jokica sva rabila malo da sva ga umirila, sedaj pa spi. user posted image user posted image user posted image  Kolk je vedno tezko ko nasi cmrucki jokajo pa jih ne mores in ne mores pomirit. Meni je vedno hudo, mojemu pa se bolj ko vidi, da se Neo bolj pogosto pomiri pri meni, kot pa pri njem.

..sirenca  

Neposredna povezava do sporočila: 1168
24.10.2010 21:50:50   
Katalenca

IZVIRNO SPOROČILO: Jazzy1

Se premetava, skoz nekaj odkašljuje, hrka, spušča razne zvoke... No, ko sem patronažno povprašala o tem, mi je rekla da naj grem v porodnišnico. Skrbelo me je namreč, da ima težave s kislino. Sem klicala eno pediatrinjo, mi je rekla, naj mu nos čistim (mu sedaj čistim s fizološko vsake tolko časa), ena druga pediatrinja pa je rekla, da je mogoče lačen in da se na ta način, ko spušča zvoke kot kat star kadilec, da se skuša zbudituser posted image user posted image

Mogoče je to škripanje podobno kot pri nas: preden se zbudi al pa včasih takoj ko ga po hranjenju odložim začne mali škripat, cvilit, zavirat kot pokvarjen avto, in ne vem kakšne zvoke grozne še spuščat. Včasih ja tud kot en star kadilec user posted image user posted image user posted image Skatka, mož se samo v dnevno pobere spat, ker ga to ful moti, jaz se pa ne dam motit user posted image in zaspim ko klada. Ampak mislim da je to normalno, ker je prvi otrok isto počel. Pa je vse ok z njo. Bilo in je. user posted image

HB, vsaj ena podobna zgodbauser posted image . Včasih je to res težko poslušat, sploh tam ob petih zjutraj. In te zaskrbi, ne veš kaj je narobe. Je pač treba malo potrpet :)
Kavica Mogoče v Kranju??? Če je katera od tukaj...
Nočko

(odgovor članu Jazzy1)
Neposredna povezava do sporočila: 1169
24.10.2010 22:13:05   
benika

Seveda. Jaz in Kajca (vsaj predvidevam) sva sigurno zauser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1170
25.10.2010 1:19:20   
katrinka
IZVIRNO SPOROČILO: tinkatonka

Drugače imam pa totalen kaos v stanovanje. Starši so mi pripeljali vse obleke od Aneja, ki so mu bile premajhne. Sem vse shranjevala tam pri njiju, ker sta živela sama v hiši. No zdaj se je pa moj brat nazaj preselil in je bilo iz moje otroške sobe potrbeno vse ven znositi, ker bo začasno tam spal, dokler si ne uredi drugega dela hiše. No in zdaj hodimo čez škatle....

a joj...to pa mas pol kaos...in kam bos dala vse te skatle...
a ves kaj mi se povej - a tisti sejem v siski je ze - vem da cez poletja ga ni bilo - otroske rabljene opreme namrec...saj ves kaj mislim a ne...

IZVIRNO SPOROČILO: lumpa6

oj

mi smo pa malo bolje, spimo čez dan zelo malo, vendar ne jokamo več tako pogosto

super da ne joka vec tolikouser posted image

IZVIRNO SPOROČILO: sanje2

črpanje z ročno pumpico je reeeeeeees prava muka, verjetno je elektronska veliko boljša,.. pa ne vem ko neha zizat in mi iz dojke še špricne a z pumpico pa koooomaj kaj ven dobim,...pa še poceni niso,..

jaz sem rocno dobila,mi jo je svakinja dala k je vedla kok prav pride,sem se tok zverzirala da mi je z rocno tok enostavn pa hitr,mi je pa kolegica posodila se elektricno - ma super je...samo bo kmalu romala nazaj k njej k pricakuje cez 2 meseca otrocka...user posted image

kopanja - jaz 2krat na teden,smo se tko navadili ze pri ta vecji,ce je potreba pa vec....

kavica - na zacetku tedna tezko da se pridruzim,kak petek ce boste se dobile pa bi slo...

Neposredna povezava do sporočila: 1171
25.10.2010 7:53:25   
mala
Evo pa smo tudi mi pokasirali poln nosekuser posted image , je zdaj že dve noči pestro, ker se mali ne more naspati. Mu spucam nosek potem pa v posteljico in čez pol urce je spet poln-tako da celo noč čistimo in čistimo...pa še dude ne more dudat in ga še to potem matra...
Jest sem pa tudi že kot zombi..

Je pa vsaj to dobro, da nima krčev in me vsaj to malo reši čez danuser posted image .

Vsem neprespanim mamicam eno močnouser posted image , zate katrinka pa čajček ker vem da ne piješ kaveuser posted image .

Šibam zdaj še kaj narest preden se Lenart zbudi

Sem ponosna mamica štirim čudovitim sončkom:)

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 1172
25.10.2010 7:55:15   
mala
kopanje - mi ga kopamo vsak dan zvečer, ker zelo uživa in mu paše, pa še sprdi se potem fino in ga potem nič ne zvijauser posted image

Sem ponosna mamica štirim čudovitim sončkom:)

(odgovor članu mala)
Neposredna povezava do sporočila: 1173
25.10.2010 7:56:45   
katrinka
jutro....
kok dezuje...a joj....pa se sneg napovedujejo...

moja prvorojenka se je odlocila da bo zgaga in je ze pokonci...mala se spi...no vsaj obeh na enkrat ne rabim rihtat...

mala - upam da boste cimprej zdravi in hvala za cajcekuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mala)
Neposredna povezava do sporočila: 1174
25.10.2010 9:15:09   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Jazzy1

HB, vsaj ena podobna zgodbauser posted image . Včasih je to res težko poslušat, sploh tam ob petih zjutraj. In te zaskrbi, ne veš kaj je narobe. Je pač treba malo potrpet :)
Nočko

No pri nas je ista pesem: hrka ali karkoli počne že... ampak sem ugotovila, da to počne takrat, ko se napenja in ponavadi se po tem hrkanju sprdi ko velik user posted image v bistvu ne hrka ampak tako čudno iz grla jamra no. ne znam opisati. pa cvili pa... marsikaj počne v spanju, mislim, da sanja kaj takega.

Neposredna povezava do sporočila: 1175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?