lillchy123
|
IZVIRNO SPOROČILO: kpmk imam pa eno vprašanje, če ima katera kaj izkušenj z pruhom pri novorojenčkih? Mi opažamo eno bulico nad popkom, katero moramo spremljati in me malo zanima kaj lahko sledi ne razumem, kako misliš nad popkom? naši prou popek ven pogleda, kar je tudi najpogosteje, ker tam, kjer je bila popkovnica, še ni vse zaprto.. naš ta prvi je imel dimeljsko kilo, pupi pa tud zdej neki popkovna grozi.. skratka, dete naj čimm anj krčevito joka, ker se takrat napne in lahko pride do kile. če že pride in se samo ne popravi nazaj, je potrebno nežno pritisnti noter. če po pol ure ne izgine, je potrebno k zdravniku, ki bo najprej poskusil črevo potisniti nazaj, če pa res ne bi šlo ( več časa ko mine, bolj je otečeno in gre težje nazaj), pa je potrebna takojšna operacija. Pri našem prvem smo že imeli napotnico za operacijo, pa je potem lepo izzvenelo, upamo, da bo zdaj tudi tako. So mi pa takrat špovedali, da probajo do 6 meseca vse, samo da ni treba operirat. drugače pa dober dan meni zdaj tudi do računalnika ne uspe prit, zdaj bo pa še težje, ker je šla moja mami domov. mi je namreč ta malga otroka rihtala, ko je blo trebo 2 dni na 15 min nosek čistit jaz sem bla tko fuč, da sem sam jokala Luka je pa tudi smrkal, kašljal, pa na dve uri mu je blo treba kapljice v oči dajat mam pa res zlato mami. bi najrajši vidla, da bi prišla kar k meni živet, bi jima z očijem spodnje nadstropje uredila... hja, mamo res en lčisto poseben odnos. Je moja mami, moja najboljša prijateljica, zaupnica, vse ve, vse zna in vedno pride, kadar jo rabim.. upam, da bom jaz z mojo hčerkico imela vsaj pol tako dober odnos zdej je malo boljše, ampak smo še vedno vsi prehlajeni. tudi jaz jutri imava s tamalo slikanje kolkov in se malo pripravljam, da ne bo vse najboljše, ker ful noče nogic narazen dat ampak bomo vse poštimal.. bolj me skrbi, ker sem upala, da gre Luka nazaj v vrtec, je bil že ful boljši, zdaj pa spet hoče met neki vnete učke in spet dobiva kapljice na 4 ure. koliko časa naj bi dobival kapljice za vnete oči? ker men so rekli da prvi dan na dve uri, po pa na 4, sam nič kolko časa. in smo jih zgleda prehitro nehali dajat... zdej je pa bejba končno zaspala in grem probat ta velkiga nafutrat, pa pripravit za kosilo... uživajte v lepem dnevu, mene po celem tesdnu doma tooooook vleče ven aja, včeri smo pa prvič slončkali in je blo ful noro dobro. boljše kot prej, pa čeprav nisem verjela, da je to možno al je blo pa to sam zato, ker že tok dolg nisva