|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kuhanje kave
21.9.2010 13:02:15   
kalbo
Vodo zavreš, ko zavre daš not sladkor in počakaš da zavre. Ugasneš plin, daš not kavo, fajn premešaš, daš nazaj na plin, dokler ne dvigne in to ponoviš še dvakrat. Obvezno mora trikrat dvignit. Počiš z džezvo ob poden, da se malo usede in postrežeš in to je to.

Prava turška kava se pa ne kuha ampak peče. Najprej se da v džezvo kavo, se jo prepraži in nato zalije z vročo vodo. "Daj mi draga kafu ispeci" hud komad

Moja mera je dve zvrhani žlički kave na skodelico in ena do ena in pol sladkorja.

(odgovor članu anity_1)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Kuhanje kave
9.10.2010 22:02:13   
posastka
kuham enako kot blaža :-) le da dam še eno žličko kave več ;-)

(odgovor članu anity_1)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Kuhanje kave
10.10.2010 9:30:41   
Jessy
Jaz sem enkrat gledala po TV, kako je en Turk kuhal kavo. Ko jo je kuhal, je rekel, da kava ne sme NIKOLI zavreti, saj da najboljšo aromo tik POD VRELIŠČEM. Torej, je vsako ponovno dvigovanje kave odveč, ker s tem ne dobiš prave arome.
Jaz jo od takrat res kuham tako, da voda zavre, nato pa hitro kavo not, previdno premešam in to je to. Mešam pa kar dolgo časa, toliko, da temna pena na vrhu začne postajati lepa, svetlo kremno rjava. Mešanje za tako penco poteka čisto pri vrhu in ne po celi džezvi. Takrat je čas, da se jo nalije v skodelice.
Če nočete zoca v kavi, pustite kavo minutko ali dve v džezvi in šele nato nalijte v šalčke, ampak s tem storite tudi to, da ni tiste lepe pence na kavi.

Sistem kuhanja pri meni je, da dam na šalco kave eno žličko in pol kave. Zadnje čase pijemo že skoraj vsi brez sladkorja, ko pa pride kdo na obisk, ki pije sladko, najprej nalijem grenko kavo, v preostalo na primešam žličko ali dve sladkorja, premešam in nalijem. Zelo redko ponudim sladkor kar na mizo. Odvisno, kdo pride. user posted image

< Sporočilo je popravil Jessy -- 10.10.2010 9:31:51 >


_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu posastka)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   [Brisano sporočilo]
10.10.2010 9:46:00   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Jessy)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Kuhanje kave
10.10.2010 11:25:08   
Hope2
Cela znanost o kuhanju kaveuser posted image .  Še dobro, da je ne kuhamouser posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   [Brisano sporočilo]
19.10.2010 10:53:07   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu blaža)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Kuhanje kave
24.10.2010 14:29:22   
bomboncek1
Kuham jo v kafetjeri (glej link) in sicer po predpisih: vode do ventila, v sito natresem kavo in skuham na nizkem ognju. Nimam dileme zaradi sladkosti (ker si jo sladka vsak sam), niti zaradi usedlin, kajti tukaj usedlin ni. So pa različne vrste kave, ene so močnejše, ene manj, ko najdeš pravo zase ali za nek - kako bi rekla - splošen okus, kupuješ potem tisto naprej in to je to.

http://eshop.kasanovita.com/images/product/BIALETTI%201%20TZ.jpg

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Kuhanje kave
16.12.2010 13:23:06   
saso1
Ja, kava, kava. Jaz sem tudi kuhal kavo in enkarat je bila presladka drugič pregrenka. Tako da sedaj pijem kavo iz vrečke z dodatkom ganoderme. Ganodermo pa tako in tako vemo, da je zdravilna pa še kraljica med zelišči je. Torej nič težkega, zavreš vodo vsipaš vrečko v kozarec in že piješ. 3 - 5 kavic spijem na dan in počutim se suuuper dobro.

(odgovor članu anity_1)
Neposredna povezava do sporočila: 33
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Praznične jedi, nad katerimi bo navdušen v...
photo
Da bodo letošnji prazniki zabavni tudi v kuhinji, boste v članku našli ideje, kako povsem navadne jedi spremenite v praz...
Recepti: Potica na sedem načinov
Preverite sedem receptov za praznično potico nekoliko drugače.




Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?