|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kuhanje kave
31.8.2010 19:35:32   
anity_1
Pozdravljeni,

sicer že dolgo kuham kave svojim gostom, ampak mi je vedno grozno, ker ne vem, kakšno kavo sem skuhala. Sama jo namreč ne pijem. Včasih si gosti zraven sladkajo, nekateri rečejo, da je premočna.. Vem, da je stvar okusa, kakšna kava komu ustreza, ampak me seeno zanima, koliko sladkorja daste pri kuhanju kave in koliko kavnih žlic kave vsujete noter?
Jaz že preden voda zavre, dam 1 žlico sladkorja, potem, ko pa voda zavre, pa dam 2 žlici kave.. To pač na eno normalno kavno skodelico..
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kuhanje kave
31.8.2010 19:43:57   
Felicita
jest mam srečo, da vsi, ki jim kuham kavo imajo enak okus. sicer pa za skodelico dam zvrhano (kavno) žlico in za vsaki 2 še eno (torej za 2 skodelici 3 zvrhane žličke kave). sladkorja za 2 skodelici manj kot eno žličko - lažje je dosadkat kot od-sladkat. ja, pa ko jo naredim, zmešam, jo dam obvezno še 1x na ogenj, da se tista pena na vrhu mal dvigne.

_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu anity_1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kuhanje kave
31.8.2010 19:45:33   
m_o_i
zlico al zlicko?!
ce delas "klasicno" skodelico kave, se meni zdi, da je mal fejst premocna mesanica-ce govoris o veliki zlici...

jaz sladkane ne pijem, dam pa za 2 dcl dozo tri zlicke kave; ce kuham za nekoga, ki pije sladkano, pa dam zlicko sladkorja-ce je premalo, si pa se sam doda.
no, za tisto malo skodelico bi pa jaz dala eno zlicko kaveuser posted image

_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu anity_1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kuhanje kave
31.8.2010 19:48:44   
emma83
Za navadno šalico dam 2 čajni žlički kave, nikoli je ne sladkam med kuhanjem, si pač vsak sam pred pitjem. Naredim pa tako kot Felicita, obvezno še 1x na ogenj zaradi pene. Če je komu premočna, si pa dolije mleka, simpl.

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kuhanje kave
31.8.2010 20:29:56   
Anonimen
Ko sem še kuhala kavo na džezvo, sem dala na eno skodelico eno zvrhano čajno žličko kave in potem šeeno zvrhano čajno žličko za džezvo (torej za 2 skodelici dam 3 zvrhane žličke kave) ... pač tako me je mami učila. Sladkorja pa ne dam notri, ampak ga dam v posodici posebej na mizo, tako kot mleko.
Zdaj pa itak samo še na avomat kuham ... ok, razen v.d. tašči, ki expressa ne mara preveč.

(odgovor članu emma83)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kuhanje kave
1.9.2010 9:02:43   
zvezdan
za vsako skodelico kave dam v vodo 2 žlički kave in eno žličko sladkorja. Nato pa še trikrat pristavim na ogenj, da povre.

_____________________________

Hvala angelom, ker so z mano zaplesali, in hudiču hvala, ker mi ni porezal kril.

za srečo moraš iztegniti roko

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kuhanje kave
1.9.2010 19:17:56   
hrchy
jaz pa tako kot Otika - 1 zvrhano zlicko za vsako skodelico in eno za dzezvo. Sladkor pa eno zlicko (z majhnim kupckom) za vsako skodelico.

(odgovor članu zvezdan)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kuhanje kave
3.9.2010 5:52:14   
anity_1
Bom poskušala še kakšne druge načine.. Pa še to.. Ali ni ludno, da si gostje sladkajo kavo, ko je že kuhana in je notri v skodelici spodaj polno tiste godlje? Ali kavo kako drugače precedite, ko jo nalivate v skodelice, ali si pač zmešajo s to godljo vred?

(odgovor članu hrchy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kuhanje kave
3.9.2010 8:38:41   
zvezdan
to je tudi meni uganka anity. jaz vednovprašam kako kdo pije kavo...sladkano/nesladkano. No in če je vmes kakšen cukerfree pol ostalim naknadno našopam noter natren...boljš kot usedlinasto brozgo pituser posted image

_____________________________

Hvala angelom, ker so z mano zaplesali, in hudiču hvala, ker mi ni porezal kril.

za srečo moraš iztegniti roko

(odgovor članu anity_1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kuhanje kave
3.9.2010 12:35:00   
Freya88
IZVIRNO SPOROČILO: anity_1

Bom poskušala še kakšne druge načine.. Pa še to.. Ali ni ludno, da si gostje sladkajo kavo, ko je že kuhana in je notri v skodelici spodaj polno tiste godlje? Ali kavo kako drugače precedite, ko jo nalivate v skodelice, ali si pač zmešajo s to godljo vred?


Jaz osebno pijem kavo... in sicer popolnoma nesladkano! Zato nardim normalno kavico... na mizo dam sladkor in mleko (vcasih se smetano, ce jo ravno imam)... precedim pa jaz nikoli ne... iz dzezvice ne nalijem vse... v skodelci pa tako ali tako ponavadi vsi pustijo za en sluk kavice!

Drugace pa, ce ti se nihce ni rekel da kava ni dobra oz. se se ni nihce zmrdoval... se ne sikiraj! Skuhaj taksno kot znas pa je...!:)

(odgovor članu anity_1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kuhanje kave
3.9.2010 12:42:01   
Izabelina
men je tut grozno kuhat kavo, ker je sama ne pijem.... in ne vem kakšna je ta brozga pol... kr nerodno postrešt... tko, d če se le da se izognem kuhanju kave, nej jo kuhajo tisti, k jo pijejo... če jo pa že kuham, da 1 žžličko cukra predn zavre, potem pa žličko (zvrhano) kave za vsako skodelico...

ne vem zakaj ljudje raj ne pijejo kakava user posted image


_____________________________

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu Freya88)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kuhanje kave
3.9.2010 12:46:12   
ajsek
Pa ne kave precejat no. user posted image Če jo lepo naliješ v skodelice, itak večina usedline ostane v džezvi. Zaradi malo zoca na dnu skodelice pa ne bo nihče kompliciral, ker je itak jasno, da se turške kave pač ne spije do konca.

Moja mera: Na eno kavno skodelico 2 zvrhani žlički (ne žlici za juho, kot je ena zgoraj tuhtala, ampak čajni žlički) kave. Kuham grenko, ker je to pri nas večinska želja. Zraven dam sladkor in mleko.

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kuhanje kave
4.9.2010 14:17:14   
matejchy
1 žlička sladkorja + 3 žličke kave user posted image

_____________________________

*** Vse kar počneš, počni z ljubeznijo ***

(odgovor članu ajsek)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kuhanje kave
4.9.2010 16:54:43   
mateyka
Jaz že preden voda zavre, dam 1 žlico sladkorja, potem, ko pa voda zavre, pa dam 2 žlici kave.. To pač na eno normalno kavno skodelico..


jaz tudi. s tem, da zame ena "normalna" kavna skodelica zame ne pomeni una šalca od 3 deci user posted image

(odgovor članu anity_1)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kuhanje kave
6.9.2010 5:17:06   
dejann
KAVA user posted image izogibajte se = je teško ker je kot droga saj ima pravo ime >cofein ampak ok

ko voda zavre jo odstavimo s plina ,dodamo veliko kave zmešamo počasi ,damo nazaj na plin ko skoraj za 0-5 cm ali 1cm naraste je narejena to ponovimo 2x

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Kuhanje kave
6.9.2010 5:27:03   
dejann
nosečnice ali lepše rečeno bodoče mamice :) raje za zajtrk pojejte eno jabolko kot skodelico KAVE user posted image

(odgovor članu dejann)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Kuhanje kave
6.9.2010 7:18:29   
anity_1
IZVIRNO SPOROČILO: dejann

nosečnice ali lepše rečeno bodoče mamice :) raje za zajtrk pojejte eno jabolko kot skodelico KAVE user posted image


se podpišem pod to user posted image
Ampak vseeno - kavo je treba znati skuhati za goste, če že nič drugega user posted image

(odgovor članu dejann)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Kuhanje kave
6.9.2010 8:39:14   
blaža
Turška kava:

naj bi se kuhala nekako takole:

vode daš točno toliko šalc, kot bo kav. Npr. če kuhaš kavo za dve osebi se naredi tako:

daš dve šalčki vode, dve čajni žlički sladkorja( odvisno koliko želiš sladko, lahko brez, lahko - ali +)

ko voda skoraj zavre, odliješ cca polovico šalce vode na stran, dodaš dve čajni žlički kave in počakaš, da spet skoraj zavre. nato vliješ še tisto vodo, ki si dala na stran in počakaš, da zavre.

Ne sme zavret, da vse ven steče, ker na vrhu se mora narest taka lepa gosta penica.

Postrežeš pa takole, da daš v vsako šalčko, žlico tega , kar se je nardilo na vrhu kave, pri kuhanju, se pravi zoca, al kako že rečete. In nato priliješ na vrh še kavo.

to je prava turška kava in na žalost, jo tle v SLo, malo kdo tako skuha, kot je treba, ampak vse zmečejo notri in zavrejo, pol pa še čakajo, da se vse vsede, da ni zoca, al pa vse komplet proč dajo,...

Če boste dale proč zoc, ne boste mogle šlogat.user posted image

No tako me je navadu moj tata, ki je iz Srbije. In tudi šlogat zna, mi je napovedal štorkljico oz ta drugega sineka.user posted image

No pri nas je to tak mini obred bolj za zezancijo kot kaj drugega.user posted image

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu anity_1)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Kuhanje kave
6.9.2010 8:42:30   
zvezdan
Hmmmm zanimivo....bom probala.........verjetno moraš imeti tudi tisto specialno džezvo a ne ?

_____________________________

Hvala angelom, ker so z mano zaplesali, in hudiču hvala, ker mi ni porezal kril.

za srečo moraš iztegniti roko

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Kuhanje kave
6.9.2010 8:48:39   
blaža

IZVIRNO SPOROČILO: zvezdan

Hmmmm zanimivo....bom probala.........verjetno moraš imeti tudi tisto specialno džezvo a ne ?


ja đezvo je dobro met, ma moji nimajo une prave, majo pač neko malo bolj moderno, no nič posebenga, je pa vedno samo za kavo in vedno se splakne( malo boljše) le z vodo, se ne drsa z detergenti.

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu zvezdan)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Kuhanje kave
6.9.2010 22:28:04   
kjava
IZVIRNO SPOROČILO: blaža

Turška kava:

naj bi se kuhala nekako takole:

vode daš točno toliko šalc, kot bo kav. Npr. če kuhaš kavo za dve osebi se naredi tako:

daš dve šalčki vode, dve čajni žlički sladkorja( odvisno koliko želiš sladko, lahko brez, lahko - ali +)

ko voda skoraj zavre, odliješ cca polovico šalce vode na stran, dodaš dve čajni žlički kave in počakaš, da spet skoraj zavre. nato vliješ še tisto vodo, ki si dala na stran in počakaš, da zavre.

Ne sme zavret, da vse ven steče, ker na vrhu se mora narest taka lepa gosta penica.

Postrežeš pa takole, da daš v vsako šalčko, žlico tega , kar se je nardilo na vrhu kave, pri kuhanju, se pravi zoca, al kako že rečete. In nato priliješ na vrh še kavo.

to je prava turška kava in na žalost, jo tle v SLo, malo kdo tako skuha, kot je treba, ampak vse zmečejo notri in zavrejo, pol pa še čakajo, da se vse vsede, da ni zoca, al pa vse komplet proč dajo,...

Če boste dale proč zoc, ne boste mogle šlogat.user posted image

No tako me je navadu moj tata, ki je iz Srbije. In tudi šlogat zna, mi je napovedal štorkljico oz ta drugega sineka.user posted image

No pri nas je to tak mini obred bolj za zezancijo kot kaj drugega.user posted image


Zakaj bi pa pustil, da ti skipi po celem šporgetu user posted image

Drugač pa jaz kuham nekak tkole, s tem, da vodo odlijem le v primeru, ko je precej polna džezva, pa bi šlo čez, ko bi kavo zakuhala. Pa cukra dam zravnane žličke, kave pa zvrhane.

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Kuhanje kave
6.9.2010 22:32:32   
Anonimen



IZVIRNO SPOROČILO: blaža


IZVIRNO SPOROČILO: zvezdan

Hmmmm zanimivo....bom probala.........verjetno moraš imeti tudi tisto specialno džezvo a ne ?
 

ja đezvo je dobro met, ma moji nimajo une prave, majo pač neko malo bolj moderno, no nič posebenga, je pa vedno samo za kavo in vedno se splakne( malo boljše) le z vodo, se ne drsa z detergenti.


To navado user posted image  imam pa tudi jaz.
Glede odlivanja vode pa prvič slišim - bom poskusila. Ker turška kava - njami.

(odgovor članu blaža)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Kuhanje kave
6.9.2010 22:58:43   
Freya88
Ko je govora o `specialni´dzezvi imate v mislih bakreno?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Kuhanje kave
7.9.2010 8:22:53   
zvezdan
ja

_____________________________

Hvala angelom, ker so z mano zaplesali, in hudiču hvala, ker mi ni porezal kril.

za srečo moraš iztegniti roko

(odgovor članu Freya88)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Kuhanje kave
7.9.2010 12:31:00   
anity_1
IZVIRNO SPOROČILO: blaža

Turška kava:

naj bi se kuhala nekako takole:

vode daš točno toliko šalc, kot bo kav. Npr. če kuhaš kavo za dve osebi se naredi tako:

daš dve šalčki vode, dve čajni žlički sladkorja( odvisno koliko želiš sladko, lahko brez, lahko - ali +)

ko voda skoraj zavre, odliješ cca polovico šalce vode na stran, dodaš dve čajni žlički kave in počakaš, da spet skoraj zavre. nato vliješ še tisto vodo, ki si dala na stran in počakaš, da zavre.

Ne sme zavret, da vse ven steče, ker na vrhu se mora narest taka lepa gosta penica.

Postrežeš pa takole, da daš v vsako šalčko, žlico tega , kar se je nardilo na vrhu kave, pri kuhanju, se pravi zoca, al kako že rečete. In nato priliješ na vrh še kavo.

to je prava turška kava in na žalost, jo tle v SLo, malo kdo tako skuha, kot je treba, ampak vse zmečejo notri in zavrejo, pol pa še čakajo, da se vse vsede, da ni zoca, al pa vse komplet proč dajo,...

Če boste dale proč zoc, ne boste mogle šlogat.user posted image

No tako me je navadu moj tata, ki je iz Srbije. In tudi šlogat zna, mi je napovedal štorkljico oz ta drugega sineka.user posted image

No pri nas je to tak mini obred bolj za zezancijo kot kaj drugega.user posted image


Zanimivo, tudi to bom poskusila.. Pa še to bakreno džezvo si moram nabavit user posted image

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Recepti: Potica na sedem načinov
Preverite sedem receptov za praznično potico nekoliko drugače.
Top 3 božične kulinarične uspešnice
V članku preveri, katere božične uspešnice so najbolj prepričale pare, nosečnice in starše na Ringaraja.net!




Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?