|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  53 54 [55] 56 57   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Delfinčki 2010
17.3.2011 20:32:30   
novamami
Joj, jaz pozabljivka.

Mayci ugotavljam, da sta najini pupiki kar nekje v isti kategoriji, kar se velikosti in teže tiče. Sta pravi babnici, a ne!?! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu novamami)
Neposredna povezava do sporočila: 1351
17.3.2011 21:02:54   
ina11
Oj!

Tudi mi imamo probleme z GH... Kar je sladko in ima po možnosti okus po banani še kar gre, kosilo pa nikakor. Ne vem več, kaj naj ji skuham. Čisto sem že obupana, ker imam vsak dan kuhinjo v razsulu, mala pa ne poje niti žličke! Niti poskusit noče. Res ne vem, kaj naj. Na začetku nama je z zelenjavo kar šlo, odkar pa sem ji dala sadje, zelenjave noče več. Poskusila sem že vse možne pirejčke, pa kurjo juhico, blitvo z jajčko... pa nič. Tudi solila sem ji malo, pa dodala kislo smetano, pa ni nekega efekta...
Če se kateri da, naj prosim napiše kak recept za kosilo, ki ga njen user posted image rad je... Hvala že vnaprej!!!
LP,
Ina

(odgovor članu novamami)
Neposredna povezava do sporočila: 1352
17.3.2011 21:11:37   
biba_leze*
čao,

mene pa najprej zanima kaj mislite o kašicah Lino (tiste, ki so od 6 m dalje)?

Tile vaši user posted image so pa res aktivni? Stojijo, se plazijo user posted image bravo. A to ste jim ve kaj pomagale ali so se sami začeli? Naša je zaenkrat šele pri obračanju s trebuščka na hrbet in obratno ter pri sedenju, s tem da se sama še ne vsede, ampak jo jaz posedem in pol ona vsa navdušena tako nekaj časa raziskuje, dokler se ne prekucne ko hoče kakšno igračko zagrabit. user posted image Sicer, če jo dam v polsede pol rine da bi šla v sedečki in včasih ji tudi vspe, to je pa tudi vse.

Drugače pa me ful rada grabi za lase in nos... auua user posted image

Smo pa 15. ko je bila stara 7m prvič nekaj razumnega začebljali in sicer "am" in to, ko sem ji dajala za jest. Že odkar ji uvajam GH ji vedno mrmram aamm da odpre usta in glej ti njo reče razločen am in pol tako vsakič ko ni bila mami dovolj hitra z žlico user posted image . Pol pa še nekajkrat "mam", ampak to pa ne vem kaj bi pomenilo user posted image .

(odgovor članu novamami)
Neposredna povezava do sporočila: 1353
17.3.2011 21:20:30   
biba_leze*
Ina11 - tudi moja user posted image je odkar je poskusla sadje precej neprepričana o tem da je zelenjava dobra. Vem da se zdi precej neokusno kar bom napisala, ampak ... moji sem skuhaja špinačko in je ni hotela jest pa sem ji noter v špinačko zmešala še malo kašice - grisa, ki je malo bol sladka in je kar šlo. Sicer precej neokusna kombinacija se mi zdi, a pri nas je pomagalo. Tiste dneve, ko sem uvajala špinačko, sem dala noter še malo tega grisa (vsak dan manj) in od takrat je špinačka njam. Opazila pa sem tudi, da gre dosti bolj v slast tista kašica, kateri dodam malo oljčka.

Mlečni izdelki - jaz ji dodajem tudi že jogurtek v sadno kašico. Je to uredu? 

(odgovor članu ina11)
Neposredna povezava do sporočila: 1354
18.3.2011 8:44:14   
spacebaby
biba_leze, tudi jaz sem Davidu prav počasi že začela uvajati mlečne izdelke. Najprej sva začela s skutkami, kar s sadnimi, vmes je dobil tudi že par žličk sladke smetane v špinačo ali krompir, pa tudi navadni jogurt sva že probala. Ponavadi ga dam k banani, da mi ni treba kakšne pripravljene kašice delati, da banano lahko zmečkam.
Drugače pa hb nimava težav s hrano, poje vse, samo presuho ne sme biti. Zvečer mu vedno dam kašico, Milupa, Alete, Hipp. Tudi jaz pa ne vem, če bi mu že dala Lino, kar ne upam še, ga pa imam 1 doma na zalogi.

Drugače se tudi mi še ne znamo usesti, sedi tudi še ne prav dobro, se takoj ukrivi naprej do nog, fizioterapevtka pravi, da morajo sedeti tako, da je hrbet čisto raven in pokonci, vse drugo se samo škoda dela. Zato ga posedam samo meni med noge, da ga držim pokonci in da je s hrbtom poravnan, ker je name naslonjen. Pa tudi plazimo in vstajamo še ne...... je mala lenobica, le obračanje ima mojstrsko, na trebuščku bi bil cele dneve user posted image

Ima momente, ko bi kar govoril in govoril, od mamama, giiiii, kak, pa vse mogoče je še slišat user posted image

(odgovor članu biba_leze*)
Neposredna povezava do sporočila: 1355
18.3.2011 10:31:21   
novamami
Ojla!

Imam glih 5 min cajta pa vas malo berem. Vidim, da imate ene kar težave z GH. Evo en recept, naša Eva ima to kar rada, jaz sem ga pa še malo prilagodila:

• olivno olje
  • olupljen in drobno narezan velik korenček
  • zrna sladke koruze iz pločevinke
  • olupljen in drobno narezan krompir
  • polovico manj (količinsko) zelenega graha (boljše zamrznjenega, ker iz pločevinke je meni zanič), kot daš koruze
  • voda
  • sol

V kozici segreješ olje, daš gor korenček in ga ene par minut pražiš, potem dodaš še ostalo zelenjavo malo premešaš in zaliješ z vodo (ne preveč vode dodat, toliko, da pokrije zelenjavo) in posoliš. Ko zadeva zavre, zmanjšaš ogenj in pokriješ posodo ter dušiš še ene 15-20 min. Občasno premešaš, da se ti ne prime kaj.

Ko je stvar kuhana jo zmiksaš s paličnim mešalnikomali in potem še pretlačiš čez cedilo, da tiste kožice od koruze in od graha ne grejo v kašico (naša jih ne mara jest, potem se zmrduje in noče jest). Lahko samo pretlačiš čez cedilo. Če hočeš bolj redko dodaš še malo vode, drugače pa ne.

Evo, to je to. Upam, da bo kateri pomagalo. Ta kašica pride bolj sladkasta zaradi koruze in mogoče boste svoje user posted image  tako malo pretentale. user posted image

(odgovor članu spacebaby)
Neposredna povezava do sporočila: 1356
18.3.2011 14:45:13   
kamelija
Ojla, moja rada poje naslednje:

1. bučko in korenček malo prepražim na olivcu, zalijem dodam malo polnozrnatih špagetov in skuham ter s paličnim nato zmiksam.

2. Popečem malo purana in posebej skuham malo zelenjave (ponavadi imam brokoli in korenček ali blitvo in ohrovt pa tudi domača koleraba). Pečeno meso in skuhano zelenjavo zmiksam.

Jaz sem moji že dala frutolino in je šel zelo v slast.

(odgovor članu novamami)
Neposredna povezava do sporočila: 1357
18.3.2011 16:59:48   
Zoya27
spacebaby, eno vprašanje glede sedenja....

kaj pa pravi fizioterapevtka za nogice, kako morajo biti pri sedenju? obe stegnjeni naprej ali ena naprej, druga pa v kolenu pokrčena in nazaj?

EMA 16.09.2007

ENEJ 12.08.2010

(odgovor članu kamelija)
Neposredna povezava do sporočila: 1358
18.3.2011 20:05:23   
spacebaby
zoya27, enkrat je nekaj omenila, da morajo biti stegnjene naprej, kar se meni zdi res nemogoče, to mora potem biti čisto trd user posted image Bom še enkrat vprašala v četrtek, pa ti sporočim!
Danes je David kar naenkrat začel lepo sedeti, brez da bi se takoj prevrnil. Seveda tako, z rahlo pokrčenimi nogicami naprej. Jaz si ga res ne predstavljam, da bi imel stegnjene...

A ve še vedno miksate hrano? Baje je priporočljivo da jo ne oz. čim manj. Jaz sem jo samo prvi mesec, sedaj pa le z vilico pretlačim. Je bolje za razvoj govora, saj ko žveči razvija še prave mišice, pa še nekje sem brala, da jih potem težko navadite na kaj konkretnega za pojesti. No, fizioterapevtka mi je naprimer rekla, če mu dajem že kruhka, naj mu čimveč skorjice dajem, da bo žvečil, ne samo stopil in pojedel!
Jaz mu tudi špagetke ali nudelčke že dam, pa jih samo na res malo nalomim ali pa ko so kuhani, kar narežem, pa jih tako poje, da bi mi še krožnik izpulil user posted image

Danes sem mu dala ribico za poskusit, pa ni šlo. Sem skuhala file osliča, je bil tako dober, kar topil se je v ustih, njemu pa ni bilo všeč. Bova še kak drug dan probala, danes pač ni bil pri volji. Isto je bilo zadnjič s špinačo prvič, drugič jo je pa že pojedel.

(odgovor članu Zoya27)
Neposredna povezava do sporočila: 1359
18.3.2011 20:30:02   
sunnybee78
Super ideje za papico naših malčkov:-) Dajte še kaj napisat.
Danes se je tudi za Laro zgodil preobrat kar se tiče GH. Če še pred dvema dnevoma ni želela jesti ničesar razen mleka, je danes pojedla za par dni nazaj:-)user posted image Ne vem, a je krivo to, da je minil prehlad (imela je zamašen nosek), ali kaj drugega-se mi pa zdi, da ma naša raje zelenjavo kot pa sadje?user posted image Danes je dobila za kosilo zdrobovo juhico s korenčkom, malce ola in peteršiljček, jo je fajn zmazala:-) Navrh je pojedla še par žličk teletine in korenčka-na drobno nasekljano meso in z vilico pretlačen korenček z malo vode, v kateri se je kuhal mesek. Ji je tut šlo v slast:-) Jaz sem do nedavnega tudi pasirala, sedaj sem ji pa poskusila dati tako pretlačeno in čeprav še nimava zobkov, je kr fajn žvečila in tudi dol lepo pojedla.

Tudi mi mamo eno škatlo Grisolina doma-piše da je od 6.meseca dalje, zaenkrat ji še nisem dala, sem pa nameravala v kratkem. Soseda ima punčko, ki je ravno tako avgustovka, pa že redno jesta Linotove izdelke, baje ima njena punčka najraje Keksolino z jabolkom.

A ste že ve poskusile z rumenjakom? Meni je v posvetovalnici rekla, da lahko po 6mesecu je baje že vse, kolegica iz druge občine pa je dobila nasvet, da rumenjak šele po 8 mesecu. Ne vem, zakaj take razlike...

Pa tudi glede sedenja. Ko sva bili midve na posvetovalnici pri 6 mesecih, je zdravnica rekla, da bi Lara že morala sama sedetiuser posted image in naj jo čimbolj posedam in zalagam ipd. Jaz je do takrat nisem nikoli posedala, pač pa je sedela na mojih kolenih večkrat. Sem si pač mislila, da je ne smem v to siliti. Vidim, da se mnenja pediatrov glede razvoja dojenčkov zelo razlikujejo...

Neposredna povezava do sporočila: 1360
18.3.2011 21:36:40   
novamami
Sunnybee samo to moram komentirat glede razvoja naših sončkov in glede razlik med pediatri, fizioterapevti in podobnimi: jaz sem zadnjič našo P čist okupirala s svojimi vprašanji in mi je rekla tako, naj glede hrane probam in bom videla reakcijo, glede telesnega razvoja pa je rekla če otrok hoče, potem je očitno dovolj močan, da to počne drugače pa nič silit, poskušaš in vidiš ali otroku odgovarja, če mu je zanimivo in če se pri tem preveč ne napreza. Sem se takrat nehala s temi stvarmi obremenjevat in sedaj delam tako kot mi je rekla. No edino pri hrani sem malo bolj pazljiva.

(odgovor članu sunnybee78)
Neposredna povezava do sporočila: 1361
19.3.2011 8:03:24   
kamelija
Hojla,

Gh jaz zaenkrat še pasiram. Se mi zdi da ji koščki še ne grejo. Bove pa začele počasi.

Eno vprašanje glede žvečenja skorjice kruha. Jaz sem naši že večkrat dala in eno lepo prime pa potem kruh tako razmoči in na koncu odgrizne da ima kar velik kos v ustih. Zadnjič se ji je ful zaletelo in zdaj se ji ne upam več dat. Ampak bog ne dej da ji uzamem ko ima enkrat skorjo v roki. A vaši malčki lepo najprej prežvečijo in pojejo?

Sedenje in ostalo - vsak ima svoj ritem, glavno da napreduje. Samostojno sedenje je normalno pri 8 mesecih.

(odgovor članu novamami)
Neposredna povezava do sporočila: 1362
19.3.2011 10:15:26   
mayci
novamami, ja imava midve kar konketni punci. user posted image

sedenje: naša damica se ni usedla sama, ampak sem jo sama nekajkrat poskusila dat sedet in ker sem videla, da lepo drži ravnotežje in uživa pri tem, sem jo potem večkrat posedala. Zdaj pa itak že obvlada..user posted image , hihi, saj se že zvrne, če se zelo steguje v stran po kakšno igračko, sicer pa lepo sedi. user posted image

Lepo je biti mamica.. :))

(odgovor članu kamelija)
Neposredna povezava do sporočila: 1363
20.3.2011 8:53:38   
spacebaby
Pri nas pa kar naenkrat znamo sedeti user posted image
Posedem ga jaz, on pa lepo drži. To je od dveh dni nazaj, zjutrej še ni šlo, zvečer pa kar naenkrat tako veselje in ravnotežje. Je sedaj čisto navdušen in prav lepo sedi, s stegnjenim hrbtom in se igra. Dokler ni kakšna igrača predaleč user posted image

(odgovor članu mayci)
Neposredna povezava do sporočila: 1364
20.3.2011 9:26:08   
dreamy.
jutrouser posted image
Končno sončekuser posted image
Se strinjam z novamami..ko je otrok pripravljen se bo itak sam usedu, skobacal, hodil ipd. Ker neki ga silt v ene položaje za katere še ni dost močan al pa pripravljen je brez veze..
In ja, mnenja pediatrov, terapevtov in podobnih se ful razlikujejo. K men je na primer v razvojni zatežila da je kao predebel (takrat je mel 8600 pa 68, pr 5mescih)..pediater mi je pa reku, da ni nič takega in ga je brezveze dajat v ene tabelce in okvirje..moram prov pohvalt našga pediatra k je tok v redu, sicer ful rad govori:), ampak sploh ne komplicira, pove tko k je..ma pa baje tale naš pediater 7otrok, tko da on bo že veduuser posted image
Mi tud že sedimo..ga pa vedno ko ga odlagam odložim na bočni sed, pol se pa itak takoj da v sedenje al pa na drugo stran, če pa nima kaj na dosegu rok, se pa itak odkobaca do želene igrače
Hrano mu jst ne miksam, ampak pretlačim z vilicam že od vsega začetka. Pa naš je tak požeruhec, da je vse in zaenkrat še nisva mela problemov z GH (trkamuser posted image ). Edino kar ne mara so tiste žitne kašice oziroma katerekoli kašice ki se jih dela z vodo oz.mlekom..

nč, mi gremo izkoristit sonček, k pol popoldne me čaka ta $#*? magisterij za dokončatuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1365
20.3.2011 14:30:30   
sunnybee78
Ja, danes je lep sonček - pri nas pa spet piha kot za stavo in se skrivamo pri vratih. Upam, da se bo ta vetrček čimprej umiril in bomo lahko šli na en "orng" sprehod.

Tudi nama gre uvajanje veliko bolje kot prej -danes je jedla dopoldne za malico grisolino s suhimi marelicami, za kosilo pa mešanico zelenjave (uparila sem korenček, krompir, cvetačo in brokoli), zraven dala kuhanega piščančka in žličko olja:-)

Sedi Lara že kar dobro, jo pa zanaša, kadar se stegne po igrački, tako da sem vedno zraven nje. Se pa zadnje čase nič več ne obrača. En čas se je že ful obračala na trebušček, sedaj pa nekako ne kaže več zanimanja in niti ne nakazuje, da bi želela plaziti... Ji je pa zato ful zanimivo ploskanje, kar se je naučila pred kakimi tremi tedni in sedaj kar naprej ploska in se smeji sama sebi:-)

Dreamy-dobra si, da delaš magisterij. Držim pesti, da ti bo čimprej uspelo magistrirat. user posted image

(odgovor članu dreamy.)
Neposredna povezava do sporočila: 1366
21.3.2011 21:39:28   
barbet
Da se še jaz malo oglasim. Naša mala dama že kar nekaj časa spi, ampak tile večeri tako prehitro minejo.
Mive sva začeli tudi z več GH - dobi še zajtrk (ali je pa to ob 9h že malica), ker ima zdaj mojega mleka premalo. Že nekaj časa pa še kosilo in večerjo. Je ful rada, zaenkrat še ni bilo stvari, ki je ne bi hotela. Poje pa največ 1,5 dcl (no ja, skoraj vedno manj), pa še to jo na koncu mal hecaš, pa pit mora vmes ...
Ne vem pa, kako naj jo odvadim jest ponoči, ker itak nimam velik mleka, ko ima podnevi take razmake, ponoči bi pa na 3-4 ure jedla. Ampak očitno ona rabi- se pa tako dobro oglaša med stokanjem, da se moram prav nasmejat včasih (ajajajaj ama ama mama mama ... bua bua bua ...).

Giba se pa naša vse bolj. Obrača se itak, ratuje ji lesti nazaj in mal dvigovati rit, če je čist na gladkem se pa drsa tudi naprej - pa prava motivacija mora bit.
Sicer pa čeblja na veliko. user posted image Joj, danes sem še prav pogledat, kaj se tako jezi ... in je imela dojenčka igračko in je ful čebljala in se igrala z njim in pol se je jezila nanj, ker se ji očitno ni nič odzival user posted image user posted image user posted image To je pa to, če je zjutraj na klepetu z avgustovčki user posted image user posted image user posted image .

sedenje - naša tudi že sedi, ampak se ne useda še sama, zato jo jaz tudi ne posedam preveč
sunnybee - uau Lara pa že ploska, caricauser posted image

kamelija - naši se je tako zaletelo z jabolkom ... in vedno gledam, če gloda kak kos (piškot ali pa jabolko, kruha ji pa itak nisem še dala večji košček)
dreamy - dobra si, pa držim pesti, da ti čimprej uspeuser posted image

Jutri pa upam, da nama uspe na prvi "kolesarski izlet". Komaj čakam. Bom poročala:)

(odgovor članu sunnybee78)
Neposredna povezava do sporočila: 1367
22.3.2011 13:58:01   
kamelija
Živjo, danes pa se mi je kar srce stopilo. Z malo sva bile pri babici in ponavadi, ko greve pomaham z roko in rečem pa-pa in zraven spodbujam še malo da naredi isto.
No, seveda je zmeraj le opazovala, danes pa se že obrnem in kar naenkrat začne mahat z rokico. Pa jo obrnem nazaj proti babi, ona pa še reče pa-pa!user posted image Cukr mali!

Zdaj pa je malo sitna in greve hitro vn na sončka.

pa-pa!

(odgovor članu barbet)
Neposredna povezava do sporočila: 1368
24.3.2011 20:20:31   
kamelija
Hojla, ste se vse izgubile na sončkuuser posted image ?

Zanima me ali že kaj čistite zobke ta malim? Kdaj začeti s ščetko? Jaz zaenkrat obrišem zobke s terta krpico po GH, po dojenju pa občasno malo Daktarina na dudo.

(odgovor članu kamelija)
Neposredna povezava do sporočila: 1369
25.3.2011 20:21:58   
ina11
Kamelija, mi še nimamo zobkov, si pa sama že drgne dlesni z mini prilagojeno ščetkico user posted image .

Hvala vam za recepte. Počasi napredujeva tudi pri zelenjavi, ampak to predvsem, ker sem ji začela dajat sladki krompir. Sicer ni najbolj navdušena, sem pa vesela, da poje vsaj nekaj žličk. Zdaj bom pač poskusila z vsemi možnimi kombinacijami. Pa danes sem ji dala malo meska iz juhe, pa ga je tudi žvečila, je pa trajalo... Pa pečen krompir ji je tudi všeč, ampak ji ga moram dajat z roko... Joj, ta mojauser posted image ... Je pa vedno tako dobre volje in nasmejana, da se mi kar srce stopi, ko jo pogledam. V bistvu skoraj nikoli ne joka in tudi ni, ko je še bila "dojenček".user posted image

Biba_leze* tudi mi še ne plazimo, čeprav se že pripravlja. Dviguje ritko in nastavlja nogico.  Sedi pa že zelo stabilno že nekaj časa. Tudi rokico nastavi, da ne pade. Kotali se samo, če jo spomnim user posted image , sama se nekak ne. Očitno ji ni všeč. Glavno, da zna.

Kaj tiste, ki svoje user posted image samo dojite, še dojite, ali že razmišljate o prehodu na AM? Jaz bi počasi nehala, čeprav mi je kar hudo, ko pomislim... Danes sem ji poskusila dat Milumil, pa ji ni všeč... in sva seveda pristali na zizi. Katero AM uporabljate?

A ni bilo ta teden super vreme? Midve sva imeli kar po dva sprehoda na dan... Še kuža je  bil veseluser posted image

(odgovor članu kamelija)
Neposredna povezava do sporočila: 1370
25.3.2011 20:56:54   
dreamy.
ina11 midva sva se samo dojila, sedaj se zjutraj in zvečer ter miljavženkrat ponočiuser posted image ..jaz ne bom šla na AM, ampak bom dojila do 1.leta..sem pa dodajala AM pri tistih žitnih kašicah, sam ni maral, ne kašice, ne tistega mleka, pa sem probala ene 2,3 vrste..pa še ful je neke lise dobil okol ust k je tist jedu..sicer nimava pa nobenih tko težav s kakršnokoli drugo GH..
tko da bom še kar dojila, čim dlje če se bo dalo oz.do 1.leta, pol pa ukint

(odgovor članu ina11)
Neposredna povezava do sporočila: 1371
25.3.2011 21:03:51   
biba_leze*
IZVIRNO SPOROČILO: ina11
Kaj tiste, ki svoje user posted image samo dojite, še dojite, ali že razmišljate o prehodu na AM? Jaz bi počasi nehala, čeprav mi je kar hudo, ko pomislim... Danes sem ji poskusila dat Milumil, pa ji ni všeč... in sva seveda pristali na zizi. Katero AM uporabljate?

Zakaj pa rasmišljaš o prenehanju? Pomojem bi bilo škoda, da če imaš mleka dovol da prenehaš in greš na AM, MML je najboljše in prehod na AM, ko ima mamica še dovolj mleka se meni zdi nesmiselno. Jaz sicer nisem dojila ker moja malčica hi hotela vleči že od rojstva, čeprav sem jo skoraj 7 tednov vsakič najprej pristavila a so bile take vojne da sem vedno obupala. Sem si pa črpala, do njenega 6 meseca in niti enkrat v teh 6 mesecih (in kljub 11 unetjem v enem mesecu-novembra!!) nisem niti pomislila da bi ji dala AM,  saj sem imela svojega mleka več kot dovolj, šele februarja ko so se mi vnetja ponovno začela vračati na vsaka 2-3 dni, sem se odločila da preneham in sedaj ji pač dajem AM, čeprav mi je ubožica po tem mleku grozno zaprta in če bi vedela prej da bo tako ne bi prenehala s črpanjem. 
Sicer pa ti odsvetujem Novalac ali Aptamil - grozno zapirata user posted image , po DM-ovem Babylove-u je sicer nekoliko bolje, pa tudi okus se mi zdi boljše.

(odgovor članu ina11)
Neposredna povezava do sporočila: 1372
26.3.2011 10:12:39   
ina11
Hm, saj ne vem... vem, da je moje mleko najboljše itd. samo se bojim, kako bo potem, ko bom morala v službo. In vedno večja je, vedno bolj ve, kje je ziza user posted image . In ker ji ne morem ničesar odrečt, me skrbi, kako bo, ko bo še bolj dojemljiva. Bom še počakala, da bo stara 8,9 mesecev, potem bom pa mogoče znova poskusila. Ker malo se mi pa že lušta spanca, ki bi trajal več kot 3 ure v kosu. Vsi mi namreč pravijo, da bo začela spat, ko bom ukinila zizo...

Biba_leze čestitam za vztrajnost in črpanje... Jaz sem tudi na začetku imela kar nekajkrat težave z mašenjem žlez in je bolelo kot hudič, ampak me je Gaja vedno rešila pred mastitisom. Verjetno se je to dogajalo zaradi utrujenosti in malo stresa, ker sem takrat delala pravosodnega. Po izpitu namreč ni bilo več težav, k sreči.

LP vsem!

< Sporočilo je popravil ina11 -- 26.3.2011 10:14:54 >

(odgovor članu biba_leze*)
Neposredna povezava do sporočila: 1373
26.3.2011 10:24:48   
kamelija
Živjo!

Glede dojenja - jaz tudi poleg GH samo dojim. Enkrat sva od Hippa probali mleko (sem dobila vzorček), pa ni marala.

Jaz bom dojila do 1 leta, potem pa bomo videli. Čez dan bomo itak v vrtcu, službi, se bo pa sigurno hotela dojit popoldne in zvečer. Eni dojenčki se tud sami odstavijo. Najbolj me skrbi za zjutraj in ponoči, ker spanca mi res primanjkuje ampak zdaj ni panike ker sem doma. Bomo videli, vsekakor pa nič na silo.

(odgovor članu ina11)
Neposredna povezava do sporočila: 1374
27.3.2011 8:36:18   
Tinky
Jutro

Jaz pa dojim samo še ponoči, čez dan ji dajem AM. Maja je bila obsedena z dojenjem in bi se res non stop samo dojila in mi cele dneve visela na joški.
Od kar jo ne dojim več 100 x na dan tudi manj hrka in nasploh se mi zdi refluks počasi izzveneva.
Mi je definitivno lažje tako, sem tudi manj utrujena.

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu kamelija)
Neposredna povezava do sporočila: 1375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  53 54 [55] 56 57   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  53 54 [55] 56 57   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako je v resnici imeti dva otroka, mlajša...
Pripnite ta dvojni voziček in se pripravite na divjo vožnjo. Dobra je.
Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?
Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?