|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  52 53 [54] 55 56   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Delfinčki 2010
8.3.2011 20:07:27   
Tinky

IZVIRNO SPOROČILO: sunnybee78

miska333super, hvalauser posted image bom kar poslala prošnjouser posted image

Eno vprašanje, a vaši sončki še sedijo v lupinici v avtu ali že v avtosedežu? Naša je zaenkrat še v lupinici, za avtosedež se še odločamo. Imate kakšna priporočila? Kdaj sploh lahko daš dojenčka obrnjenega naprej v avtosedež? Hvala za vse nasveteuser posted image

Otrok mora sedet v kontra smeri vožnje dokler nima utrjenih vratnih mišic, to je nekje pri 9 m. Prej pa obstaja nevarnost, da bi si ob močnem trku zlomil tilnik.

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu sunnybee78)
Neposredna povezava do sporočila: 1326
8.3.2011 20:24:16   
spacebaby
sunnybee78, jaz sem kupila v Pikapolonici kengurujčka Infantino Flip, pa sem kar zadovoljna z njim. V redu mi je, ker nima nog in rok tako stisnjenih, kot v nekaterih kengurujčkih. Saj prej sem hotela seveda kupiti BabyBjorna, k so tko pohvaljeni, potem smo šli pa ene par jih probat, pa me niso tko navdušili, čist čudn požokan je bil notr, pa ceno imajo čist preveč hudo. Za tolk mal kot se jih rabi. Niso pa za dolge sprehode, kot jih vse reklamirajo, saj te kmalu začnejo bolet rame in hrbet, da ne rečem da so me od BabyBjorna takoj začele rame bolet, ko smo v štacuni samo sprobavali.... pol pa daj za to še 100€ user posted image

Avtosedež smo tudi že kupili, uporabljamo ga pa še ne, saj še ni dovolj močan, da bi sam sedel. Na fizioterapiji mi je priporočila Romer King, da je kao najboljši. Pa smo ga kupli, ker smo ravn bon od Babycentra imel za ponucat.

Z gosto hrano sva z Davidom začela kuj po novem letu, ko je bil star 4 mesece. Pri nas na Gorenjskem to starost promovirajo user posted image .

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 1327
8.3.2011 21:57:10   
žabica13
Dan punce, upam da ste lepo preživele ta sončkast dan - končno malo sončka, sem ga tako vesela!

Najprej pikepoke vsem malim sončkom ki prebolevajo kakšno bolezen. Joj me je prav presenetilo koliko delfinčkov je že prebolelo to 6. bolezen. Trkam na les, da smo doo zdaj bili celo zimo zdravi, razen malo zamašenega noska nismo imeli nič Upam da tako ostane!

Avtosedež - ga še nimamo, in dokler David ne bo imel res čvrste glavice ga ne bi nita dajala - saj drži glavico sam prav lepo, ampak še posebej če je utrujen mu kdaj kar malo uide naprej. In ga raje malo stisneš v jajček, kakor da bi bilo kaj narobe...noge mu pa itak že tako čez gledajo na ni res...

GH - Mi imamo pa dopoldansko malico, ki ne nadomesti obraka, saj čez cca. uro potem pije še mleko. Kosilo pa zadnje čase kar nadomesti, še posebej če je kak mesek ali krompir vmes. Je pa res da po kosilu če je lepo greva takoj ven na sprehod in itak mi zaspi in še morebitno lakoto prespi. Danes sva hodila 3 ure in to v fajn hrib, po makadamih, pravi off road! In je prespal skoraj cel izlet, in ga je svež zrak tako zdelal da kljub spanju v vozičku je bil ob 19 že prav koma

noči  - so pri nas zadnje čase bolj tako tako. Odkar zaspi pa do takrat ko grem jaz spat se v povprečju ene 3-5x zbudi, samo za pocartat par minut. Potem je nekje okrog 24-1, ob 4 se pa zbuja in se želi prit cartat v zakonsko. In preden zaspi nazaj ima še čebljanje in petje na sporedu. Vstajamo pa vsak dan bolj zgodaj med 5-6 uro!

(odgovor članu spacebaby)
Neposredna povezava do sporočila: 1328
8.3.2011 22:14:45   
Lenny1
Lepo pozdravljene mamice!

Da se še jaz malo oglasim. Preberem sicer več ali manj vse, napišem pa bolj malo, ker moj user posted image  okupira računalnik, ravno, ko bi jaz kaj napisala. user posted image

sunnybee78 - dobrodošla!

avtosedež - prijateljica, ki me z vsem oskrbuje ima za nas že pripravljenega, ampak bom kar počakala do 9 mesecev, kot je tinky napisala. Je pa kar že utesnjen v lupinci, predvsem zaradi zimske vreče. Težek je 8,4 kg, dolžine pa ne vem.

GH - popolno smo zamenjali samo kosilo, več ali manj ima vse rad. Poleg tega ima še 1-2 sadni malici (včasih tudi z jogurtom). Žitne kašice počasi probava, po nekaj žlic. 3x pa še vedno pije mleko.
Kupljenega ni še nič poskusil. Sem pa že kupila (Hipp), ker gremo v nedeljo za 3 dni v toplice. Upam, da mu bo všeč.

Sicer pa tudi našemu user posted image  rastejo zobki. Prejšnji teden je imel malo vročine in eno noč je jokal - prvič v 7 mesecih!!! Tako sem videla, kako je težko tistim, ki ponoči ne spite... user posted image  Izgleda, da bo najprej dobil 2 zobka zgoraj, mogoče dvojke ali trojke. Niso še zunaj, ampak čuti pa se s prstom.
Pa malo pokašljuje zadnje dni, najbrž zato, ker je imel moj prrejšnji teden gripo, jaz sem bila pa tudi nekaj dni bolj slaba. Ampak nič hudega, le na plavanje včeraj rajše nismo šli. Pa mi je bilo prav žal. user posted image

No, da se malo oglasim... Lep večer.

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 1329
9.3.2011 8:47:32   
sunnybee78
Hvala vsem za informacije glede avtosedeža. Imamo še dovolj časa, da naštudiramo, kateri bi bil najprimernejši in ga potem kupimo.

Spanje- Lara se ponoči tudi -krat zbudi, zadnje noči je hvalabogu tako, da se zbudi in potem tudi sama nazaj zaspi. Včasih se podoji, včasih malo valja sem in tja, spi pa med nama s fantom. Je pa mela obdobje, ko je jokala vsakič, ko se je zbudila in ni pomagalo nič, razen, da si jo vzel v naročje in jo zibal, pa ni imela vročine, tudi zobkov še nima. To je tudi razlog, da sva jo iz njene posteljice vzela k nama, ker sem morala ponoči vstati tudi po 15x in sem bila zjutraj čisto zmešana. Najhuje je to, ker ponoči moj user posted image ne velja, ampak le jaz. Tamala se dere, ko da bi jo kdo iz kože dajal, če jo on poskuša potolažiti  in nositi. Ko je bila še manjša, ni bilo problema, kdo jo uspava, sedaj pa ni šans, da bi jo ponoči nosil še kdo drug razen mamice. Da ne govorim o tem, da jo imam nonstop po rokah tudi podnevi, ker skoraj nič ne spi. Sicer sem zaradi tega minus 5 kg kot pred nosečnostjo, kar je dobro, a ne? user posted image Tudi, če imam podočnjake do tlehuser posted image

(odgovor članu Lenny1)
Neposredna povezava do sporočila: 1330
9.3.2011 15:57:27   
Zoya27
lep pozdrav tudi od mene

tudi Enej je že prebolel 6.otroško bolezen, bil en teden zdrav, sedaj pa je spet prehlajen in ima čisto zabasan nosek.user posted image jah kaj čem, to je pač cena, da imam Emo v vtrcu, pa čeprav samo vsak drug teden.

GH: midva imama trenutno zelenjavno kosilo in večerjo mlečna kašica. oboje poje in se nato kakšno urco pozneje še dojima, samo bolj zato, da zaspi, ne ker bi bil nevem kako lačn. zbuja se še vedno 2-3x na noč, pa sem ugotovila, da sploh ne od lakoteuser posted image tako da ga ne glede na to, kolikokrat se zbudi, dojim okrog 2 in potem šele ob 6 zjutraj, vmes pa ga uspavam z nošenjem ali petjem.

Avtosedež: ga že imamo, ker bomo uporabili kar Eminega, vendar ga še ne uporabljamo, saj enej še ne sedi.

Vam moram pa povedat, da že kakšen teden ob opori STOJI!!!  se mi zdi čisto prehitro in ga kr polagam nazaj na trebušček, ampak kaj ko takoj ko dobi priliko, se spet vleče gor in se postavi na nogice. v posteljici, ob sedežni,...
seveda je to stanje na nogicah še zelo nestabilno in posledično seveda moram bit res non stop ob njem, da ga lovim ko/če pade....user posted image user posted image user posted image user posted image

zobka pa še kr nobenega.

še to, danes sma probala rdečo peso, sem mu hotela dati samo par žličk, potem pa sem imela pripravljen sladek krompir in bučke, pa mu je bila pesa tako všeč, da potem bučk in krompirja sploh ni hotel jestuser posted image

tako zdaj pa moram it, lepo se imejte in uživajte v sončkuuser posted image

EMA 16.09.2007

ENEJ 12.08.2010

Neposredna povezava do sporočila: 1331
9.3.2011 20:29:55   
kamelija
Dober večer!

Očitno je prav res en val tele 6.otroške bolezni. Boščki mali. No naša pridno prideluje zobke in se posledično več zbuja, ampak ni  neke panike.

GH - količine poje nekje okoli 2 deci, odvisno če je gosta in konkretna hrana lahko malo manj. Nekaj se je začela bunit nad polento, frutolino ji gre pa v slast. Bom poskusila še proseno kašo, kosmiče in tako.

sunnybee78 a ste poskusile že voziček marelo, kjer so bolj kamot? Naša uživa not.

No zdej je pa sirena, šibam, lahko noč!

(odgovor članu miska333)
Neposredna povezava do sporočila: 1332
10.3.2011 21:16:40   
barbet
Ojla bejbe!
Upam, da bom imela danes več sreče ... včeraj mi je zablokiral računalnik user posted image in se mi potem ni dalo več pisat.

Mi smo prebrodili 6. bolezen (saj še ni bilo tako hudo, dobila je le eno svečko proti vročini).
Zdaj pa user posted image dobiva spodnja dva zobka - sta že luknjici v dlesni in se že čutita. Ji moram včasih potipat pa pogledat- firbec itak - ampak je vedno huuudaaa. Čez dan se ji niti ne pozna, da bi kaj bilo - razen slinit se je spet začela enormno ... med spanjem se pa revica mala zbuja in jo treba mal ponosit, potem je pa ok.
Pa itak se še doji ponoči, tako da ne vem, kdaj bom prespala noč user posted image Sploh ne vem več, kaj to jeuser posted image - me je mala že v trebuhu pripravljala na zbujanjeuser posted image

Pa sedet je začela naša malauser posted image user posted image - saj ji ne rata prav hudo dolgo - je itak na tleh pri nas več zanimivih stvari -pa še mama je ne poseda prevečuser posted image , naj se kar še malo kotali. Plazi se pa mičkeno ... bolj nakazuje.

Marela - naša je bila 2x notri in ji je bilo čist vredu - meni pa tudi, da mi ni bilo treba trogat težkega vozička v avto in iz njega.

Sedež - naša suhica bo kar še nekaj časa v lupinici, noge ji pač gledajo čez, ampak ji je pa še čist udobno. Potem pa dobi maxi cosija od bratrančkov.

GH - sva še vedno na dveh obrokih - zelenjavno kosilo, včasih sadno, pa za večerjo kašica. Poje pa dober dcl in ko je dost je dost in potem treba vooodouser posted image . Ji pa naredim tako gosto, da se normalno lahko z žlico je.

A pustite vašim, da sami jedo??? Sem prebirala, kaj naj bi otrok znal pri določeni starosti in naj bi pri 6. mesecih sam jedel user posted image

Lenny - bravo za vašega fanta - nič joka ponočiuser posted image No saj naša tudi ne joka ne vem kaj, samo z jokom se zbudi in jo treba dvignit (prej za jest, zdaj pa še ene dvakrat kako minuto nosit)

(odgovor članu kamelija)
Neposredna povezava do sporočila: 1333
11.3.2011 9:10:57   
biba_leze*
Dan,

po dolgem času se spet javljam.

Spanje-mi smo od novega leta spali že celo noč - 12 ur skupaj, zdaj se je pa zadnja tedna odločla da je naspana že ob 5h zjutraj user posted image , tako da ona bi se igrala, ampak jo dam v najino posteljo in poskusim da zaspi vsaj do 7h pa mi včasih ne uspe.

GH- smo na 2,5 obrokih: zelenjavno kosilo (včasih dodam še meso) in sadna malica ter od kar se zbuja tako zgodaj sem ji začela uvajat kašico pred spanjem (žitno)

Papcanje user posted image - ja moja, mala mii že nekaj časa vleče žlico z rok in si jo tlači v usta, itak gre vse okoli, a nekaj pristane tudi v ustih.

Sedenje - mi tudi že kar lepo sedimo in zdrži tudi kar nekaj minut, no se itak maja kot da bi spila malo vinčka user posted image user posted image in najbolj faca je ko se drži tako ponosno " ha ha jst pa znam ti pa ne" user posted image user posted image

plazenje - a kateri user posted image že plazi?

(odgovor članu barbet)
Neposredna povezava do sporočila: 1334
11.3.2011 11:29:31   
solis
Dan,

moja Anči je pa danes stara 8. mesecev in je danes zjutraj prvič šla po vseh štirih user posted image user posted image , sicer so še zlo nesigurni koraki, ampak vaja dela mojstra user posted image . Sem takoj tekla po fotič, da sem jo lahko posnela. Je pa ful hecna - roke tako odločno premika - pa leva pa desna, noge pa še ne sodelujejo čist in se ji prov vid, da se mora ful koncentrirat, da noge sledijo user posted image . Prejšnjič je na fizioterapiji rekla, da se bomo naslednjič mogoče že učil pravilno kobacat in evo lih danes greva tja, da bo lahko pokazala kaj zna. user posted image

GH - moja je trikrat na dan, vsakič po dcl, največ deci pa pol. Vode al pa čaja pa spije max. 40 ml na dan. Ampak sej bo. Njena sestra je tud pozn začela čaj pit, pol se je pa kr naenkrat začela ful nalivat.

Sedenje - še ne sedi. Se pa hoče usest, ampak je še prešvoh, mora bit na eno roko naslonjena, pol pa z drugo zagrabi kšno igračo, pa je hitr spet na tleh.

Avtosedež - do prvega leta bomo sigurno še v lupinci.  

Že neki časa govorim, da je zdaj pa res že čas, da grem v klet po športni voziček, ker je v košari že čist premal prostora, sploh ker mora bit tolk oblečena. Pa še nesrečna je ker nič vn ne vidi user posted image . Tko da ga bo treba ta vikend res prpelat in spucat, pol pa hitr sprobat.user posted image  

No, naslednji teden ima moj user posted image  do srede dopust, Nina bo pa cel teden doma, tako da bo pestro in se verjetno ne bom imela nič časa oglasit. Tako da punce moje uživajte tele prve pomladanske temperature in sončne žarke!

(odgovor članu biba_leze*)
Neposredna povezava do sporočila: 1335
11.3.2011 11:55:42   
nimanorwen
ojla punce.

se že full doug nism javla, no ja, user posted image  ne dopušča glih neki cajta user posted image

plazenje - plazi se k nora in je full smešna, ker rokce tk na trdo postavla pa full maha. tut na noge se že hoče opirat in stat, postlco morva dol spustit dons, ker učer je stalauser posted image res je čist totalno podivjanauser posted image sm jo kr mou bremzam, se mi zdi prehuda vse skp. pridejo pa vse spremembe (sedenje, plazenje, opiranje na nogice ...) dobesedno čez noč. npr za sedenje sploh ni kazala interesa in pol nasledn dan je že kr sedelauser posted image

avtosedež - bi jo rada imela čim dle še v lupinici, no sej neki fore ima še.

gh - 3x na dan - dop malica sadje, kosilo in zvečer riževa kašica plus mleko, zutrej in pop pa mleko

sedi - ko profesoruser posted image
spanje - od 9 do 7, se ne pritožujemuser posted image

to je to ... hmal bo 7 mescev stara ... čist prehitr mi gre vse skupej, res user posted image  uživejte

(odgovor članu solis)
Neposredna povezava do sporočila: 1336
11.3.2011 18:54:42   
ina11
Oj punce!

Me že kar nekaj časa ni bilo, pa vidim, da tudi ve več ne čvekante toliko... Skratka, tudi midve z Gajo se boriva glede hrane... Sadje ima zelo rada, tudi blitvo s krompirjem je jedla z veseljem, kakšna druga zelenjava je pa že podvig. Bo že sprejela enkrat, upam. Ve hrano kaj začinite? Jaz včasih malo pošvinglam s soljo, pa imam kar slabo vest...

Drugače pa naša mala miss že čisto lepo sedi, večinokrat ji uspe tudi že podstaviti rokico,da ne pade, ko jo zanese na stran, s plazenjem pa šele začenja. Smo med malo počasnejšimi. Tudi za obračanje ni bila najbolj zainteresirana, zdaj pa že nekak gre... Damica pač :)
Spanje-spimo od 20 do 7-8 zjutraj, zbudimo se ponavadi 3x in papamouser posted image . Ampak ni hudega, ker takoj zaspi nazaj. Pa zdaj nama večinoma že uspe, da zvečer in čez dan zaspi sama-brez zize. Res sem vesela, ker smo do tega prišli čisto brez joka.
Želim vam lepe pomladne dni... Jaz bi bila kar naprej zunajuser posted image

Lp,

Ina

< Sporočilo je popravil ina11 -- 11.3.2011 19:00:20 >

(odgovor članu nimanorwen)
Neposredna povezava do sporočila: 1337
12.3.2011 22:44:50   
Lenny1
IZVIRNO SPOROČILO: ina11

Ve hrano kaj začinite? Jaz včasih malo pošvinglam s soljo, pa imam kar slabo vest...

jaz tudi dam čisto malo soli, vendar res čisto čisto malo. Se mi zdi, da ima hrana popolnoma drug okus. Od začetka nisem, čeprav mi je patronažna rekla, da naj kar dan. Ko mi je pa še zdravnica, sem pa začela...

Lahko noč!

(odgovor članu ina11)
Neposredna povezava do sporočila: 1338
14.3.2011 20:59:28   
sunnybee78
Pozdravljene! Vidim, da ste izkoristile lepo vreme in niste toliko za računalnikom:-)) Čeprav smo mi imeli danes že čisto aprilsko vreme, malo dežja in malo sončeka. Bilo je tudi kar toplo.

Spanje je pri nas še vedno kriza, se ne spomnem kdaj sem nazadnje spala več kot 2h skupaj:-( Včasih se mi zdi, da nikoli več ne bom:-(((

Drugače se je pa naši maliki zdaj GH čisto ustavilo. Že nekaj dni štrajka in poje le kako žličko, pa še to ji moram skoraj vsilit. Ni važno, a ji ponudim sadje, zelenjavo, žitne kašice... NIč noče. Tudi kupljeno sem ji probala dati, ni šans. Tišči usteca skupaj in se obrne stran. Seveda ji na vrh ponudim še dojko, ki jo zadovoljno zagrabi in posesa. Tako, da smo pri 6.5 mesecih spet bolj kot ne na mlečni hrani po mesecu dni uvajanja:-(( Posledično tudi ponoči non stop ziza, da ji zjutraj plenica kar stran štrli, tako je polna. Ne vem, kaj jo muči, a upam, da bova lahko kmalu nadaljevali z GH, saj bovas takim tempom zamenjali obrok dojenja šele do prvega leta....

(odgovor članu Lenny1)
Neposredna povezava do sporočila: 1339
15.3.2011 13:28:44   
spacebaby
Ja, res je bilo vreme za izkoristit! Midva sva šla z Davidom vsak dan ven, tudi po dvakrat. Ali v kengurujčku, pa tudi v vozičku. Je čisto važen, zdaj ko se vozi v športnem delu. Ampak nisva predolgo, saj naj še ne bi sedel pokonci, pravijo na fizioterapiji. Tako da sva šla maksimalno za pol ure z vozičkom. Da si je vsaj našo vasico ogledal, prej je vedno moral ležati v košari.....pa še spal je vedno user posted image  user posted image

sunnybee78, mogoče jo zobki matrajo! No, David vsaj skoraj vso hrano poje, ni preveč izbirčen, ko bo pa še kaj piti hotel, bom pa sploh vesela. Sedaj ima novo veselje: če mu dam flašo, sploh ne pije več, ampak ves vesel začne grizti cucelj. Tako da kar popije, bolj zgrize ven user posted image Pijeva pa malo kar iz lončka, navadnega. To ima raje, vendar gre precej mimo, tako da spet ne popije dovolj. Pa dobi vsak večer kašico po flaški, tisto pa ve, da je treba popiti..... lump mali user posted image

Sva pa tudi danes ponoči na 2 uri vstajala, upam da kmalu spet malo ritem zamenja, saj na slabše že ne more iti. Namreč vsake par tednom čisto zamenja nočni ritem user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1340
15.3.2011 14:40:37   
ursah
Sunnybee78, pri nas je zelo podobno. Sicer je bila vmes bolna in v tem času se je čisto ustavilo, sedaj je za malenkost bolje, ampak precej slabše kot na začetku uvajanja. S tem, da jaz nisem čakala, da bova popolnoma nadomestili en obrok, ker ga potem podobno kot vi še 100 let ne bi, če bo šlo s to hitrostjo. Po nasvetu pediatra sem ji začela kar večkrat ponujat, tako da imamo sedaj zjutraj mleko, dopoldne ji dam malico, potem kosilo, nato še 1x malico in nato večerjo. Malice ji kar grejo - sadno-žitne kašice, večerja (mlečna kašica) kakor kdaj, kosilo pa sedaj, po 1,75 mesecih uvajanja ne in ne več. Ni važno, kaj ji dam - meso, zelenjavo, izboljšam z maslom ali olivnim, začimbami, jajček sva probali - pride dobro, ampak ne in ne. Poskušam do joka, potem pa dobi 180 ml mleka (ji ga dam tudi vsakič takrat, ko pač noče drugega), in je spet zadovoljna. Ma, bo že enkrat... :)

Drugače smo pa danes spali v kosu od 8h zvečer do 7h zjutraj user posted image user posted image user posted image user posted image . Super olajšanje po nenehnem zbujanju med prehladom. Upam, da bo ta faza trajala čim dlje user posted image

< Sporočilo je popravil ursah -- 15.3.2011 14:41:02 >

(odgovor članu spacebaby)
Neposredna povezava do sporočila: 1341
15.3.2011 14:50:41   
hermy1
Vidim, da imate kar težave z uvajanjem user posted image , ja, mogoče bi pa radi še mal dojenčki ostali user posted image !! Men bi že pasal,...ampak naša kar pridno je,...ne ravno veliko, ponavadi na obrok okrog 70g, potem pa včasih hoče še mal poplaknit z joškice, včasih ji je pa to kar dovolj.
Ursah, super za prespano noč user posted image user posted image user posted image !
Naša še ne spi vso noč, razen dveh noči na začetku petega meseca...pa bi bilo fino, ker bi imeli veliko manj težav glede refluksa. Kajti če jo imam res kakšno uro dvignjeno po obroku je ok, sicer se ji dviguje in joče. Čez dan to ni problem, ponoči pa mi res ne gre...jo eno uro imet v naročju pokonci user posted image !

Sicer je zlatica, pridna, smejčka, ki se kar pridno tud sama zamoti. Sedi že lepo, zdej se že tud ujame...razen kadar je kaj res zanimivega, pa še pade kot pokošena user posted image !!

Kot sončni žarek nas vsak dan razveseljuješ!

(odgovor članu ursah)
Neposredna povezava do sporočila: 1342
15.3.2011 15:19:30   
kamelija
Hoj mamice! Moja pikica je zadnje čase tko aktivna, da je kej. Podnevi ful malo spi, vse jo zanima, non stop bi se kotalila in čeblja kot navita!
Najbolj je pa smešno ko gruli kot da bi vodo grgralauser posted image .

Nama gre GH kar OK, pojemo tri obroke, dojim pa tudi vmes. Najraje ima prekuhano jabolko in suho slivo, zmiksano pa Plasma piškot not. Tud sadni jogurti grejo. Pa ne mara preveč gosto. Solim še ne.
Ji pa dajem zmeraj ob približno istem času, samo tud pride dan ko se zmrduje. Žlico mi puli iz rok, tako da mam zmeraj še eno pri roki.

Plazenje - naša je v fazi dvigovanja ritke, ko je na vseh štirih. Nekaj že nakazuje gibe, samo ni še čisto uspela. Pol bo pa veselo mamica za njo letalauser posted image

(odgovor članu hermy1)
Neposredna povezava do sporočila: 1343
16.3.2011 8:12:10   
sunnybee78
Hvala vsem za nasvete. Včeraj popoldan, ko sem šla v trgovino, ji je moj dragi poskusil dati sadno žitno kašico in od njega je pojedla par žličk user posted image . Sem ravno prišla domov, ko sta jedla, potem sem ji dala malo vode za poplaknit vmes in malo je pozizala, nato pa sem poskusila dati še nekaj žličk, pa jih je tudi pojedla. Glede na to, da se je 3 dni le dojila, je bil to kar napredek. Ne vem, ali je krivo to, da je prehlajena, ne vem, če jo zobki mučijo, ni še kaj videt...?user posted image Kakorkoli že, ne mislim se preveč sekirati, ker je drugače kr fajn zalita (pri 67,5cm ima 7210kg-no, je imela v posvetovalnici pri 6ih mesecih), tako da mislim, da ji nič ne manjka. Ko bo lačna, bo že. Bom pa vsak dan poskušala po malo, če bo, če ne pač ne.

ursah - hvala za nasvet, bom poskusila večkrat na dan, drugače bomo res čakali do prvega leta, da zamenjamo prvi obrok:-) Bom poročala o uspehu.

Čestitke vsem, ki jim otroci prespijo noč. Lara je še niuser posted image in do sedaj je največ spala skupaj 4ure, pa še to, ko je bila bolj majhna. Sedaj je luksuz, če spi 2 ali 3 ure skupaj. Zbuja se pa neštetokrat ponoči in se doji, sploh ne gledam več na uro, kako pogosto in na kake razmake. Sedaj se bliža še polna luna, ki navadno ful vpliva na njeno spanje, da še bolj slabo spi, poleg tega ima nosek poln in ji ga moram še ponoči čistit, da sploh lahko ziza in zaspi nazaj. Skratka- sen v klubu zombijev in kakor kaže imam podaljšano članstvo:-))

(odgovor članu kamelija)
Neposredna povezava do sporočila: 1344
16.3.2011 18:22:37   
hermy1
Ste vse na FB user posted image ?? No, tud prav user posted image !

Kot sončni žarek nas vsak dan razveseljuješ!

Neposredna povezava do sporočila: 1345
16.3.2011 21:26:06   
novamami
Ojla punce!

Hermy nismo vse pobegnile na FB. Sej sem tudi tam, ampak mi enostavno zadnje čase niti do računalnika ne uspe prit, kaj šele, da bi povsod vse prebrala in še komentirala, nas je toliko, da enostavno ni mogoče. Midve z Evo se imava super in se nama vsak dan čedalje bolj dogaja, tako da se zdaj res več ali manj posvečam njej in seveda mojemu možeku.

Z GH sva midve kar na dobri poti, sva nadomestili en obrok (kosilo), potem sem pa istočasno začela zajtr in večerjo uvajat. Za enkrat nama gre dobro, sicer se po zajtrku še malo na zizi pocrkla, zvečer pa pred spanjem itak tudi. user posted image  Ma se ne pritožujem, mi je tako lepo dojit, sploh zdaj, ko se je končno uredilo, ker sva imele kar nekaj težav prej, ki pa niso bile povezane s pomanjkanjem mleka.

Naša punca tudi že lepo čiča, ravnotako kot vašo Hermy tudi našo kdaj zanese in cmokne nazaj, zadnje čase pa tudi naprej, ko se steguje za kakšno igračko, še raje pa za mamin računalnik ali knjigo. user posted image user posted image user posted image

Evo, na hitro je to z moje strani. Bolančkom pa pošiljam user posted image user posted image user posted image  za čimhitrejše okrevanje.

(odgovor članu hermy1)
Neposredna povezava do sporočila: 1346
16.3.2011 21:40:59   
mayci
Tudi jaz sem še tu, vsak dan preberem, kaj je novega, pisat se mi pa ne da...user posted image
Pa saj tako ni nič novega pri nas.
Pupa raste kot gobica, zelo pridno je, ima štiri obroke goste hrane, s tem da se pred zajtrkom in po večerji še doji. user posted image
Ima približno 70cm in 8400g.
Zobkov še nima, se mi pa zadnje dni zdi, da si tako intenzivno drgne dlesni, da mogoče bo kaj...user posted image Oh, saj se še ne mudi, tako ali tako je zame bolje, da je še brez zobčkov, sicer bo grizlaaa...user posted image
Sama tudi zelo dobro sedi, če jo zanese se tudi lovi z rokicami, seveda pa tudi štrbunkne na stran, če se preveč steguje...user posted image
Vedno bolj je navdušena nad "lumparijami", posebno nad tistimi, ki jih za njo uprizarja veliki bratec. user posted image Bolj trapasto se obnaša, bolj se u smeji in kar vriska od navdušenja. Zelo rada ga tudi stisne k sebi, zgrabi za ušesa in potegne bližje, potem pa mu poslini nos. user posted image Mali pa je ves vesel: "Glej, lupčka mi je dala!" user posted image

V vozičku se dama zdaj vozi v smeri vožnje, ker se je pred dvema tednoma odločila, da me ne bo še na sprehodih ves čas gledala...user posted image in zdaj uživa v opazovanju okolice, tako da sploh ne vem, da jo vozim s sabo. user posted image
Ponoči lepo spi (od 19.30-20.00), zbudi se enkrat (okoli 3h ali 4h), poje in lepo zaspi nazaj. Zbuja pa se zjutraj okoli 7 ure.
Avtosedež pa imamo mi tudi že pripravljen, bo imela zaenkrat Concord Ultimax (0-18kg), ki ga imamo še od našega fanta, je pa ful dober sedež. Zaenkrat pa bo še kak mesec ali dva v lupinici, ker mi je tako bolj všeč.

Uf, zdaj sem pa napisala že cel roman, se raje še kaj javim kak drug dan. user posted image

Lepo je biti mamica.. :))

(odgovor članu novamami)
Neposredna povezava do sporočila: 1347
16.3.2011 22:21:50   
miska08
Prosila bi vas za nasvete, kako in katere sadno-žitne in mlečne kašice pripravljate svojim malčkom?

(odgovor članu mayci)
Neposredna povezava do sporočila: 1348
17.3.2011 19:31:35   
Zoya27
jaz imam od Holle riževo in pirino, sta obe brez mleka, tako da mu naredim z mojim ali pa z adaptiranim mlekom, ko se bolj mudi ali dela kašico ati, pa uporabimo od milupe riž in koruza.

sem pa zdaj še v DM nabavila njihov gris/banana.

Sadje mu najraje dam sveže in zamešam zraven žitno kašico.

danes je s takom užitkom zmazal celo banano in 1/4 avokada da sem bila prav dobre volje. zadnje čase je nekaj malo manj jedel, mogoče tudi ker je bil bolan, zdaj pa vidim, da gre spet na bolje. midva imama še vedno "samo" kosilo in večerjo, ostalo se dojima

vidim da vaši user posted image že kr vsi sedijo, Enej pa se noče in noče vsest, jaz pa ga tudi ne želim posedat, bo že... gre takoj na kolena in nato se vstane, sedet pa neuser posted image

danes sma imela tudi super noč, je zaspal ob 8 in spal do 4, se najedl in takoj zaspal nazaj. super pridnuser posted image user posted image user posted image , napram včerajšnji noči, ko se je zbudil ob polnoči in ni hotel zaspat do 3 zjutraj in seveda tudi jokaluser posted image

EMA 16.09.2007

ENEJ 12.08.2010

(odgovor članu miska08)
Neposredna povezava do sporočila: 1349
17.3.2011 20:31:28   
novamami
Hej, hoj punce!

Jaz dajem naši punci od Milupe kašice 7 žit, pa riževo, pa banana,pomaranča in pšenica. Drugače ji pa delam tudi polentico in polnozrnat pirin gris, in sicer vse delam z riževim mlekom. Imam sicer dovolj svojega, vendar imam tako mehke zize, da si enostavno ne morm dovolj načrpat, pa itak mala izprazni takrat ko se dojiva. Ji je pa zaenkrat kar všeč večino stvari.

Grem, gledam Riba na oko, ker mi je dolgčas, mala spi, mož ima pa popoldansko, tako da mal ugotavljam kako so smešni tile naši "selebrities" in njihovo kuhanje. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Zoya27)
Neposredna povezava do sporočila: 1350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  52 53 [54] 55 56   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  52 53 [54] 55 56   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako je v resnici imeti dva otroka, mlajša...
Pripnite ta dvojni voziček in se pripravite na divjo vožnjo. Dobra je.
Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?
Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?