|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  49 50 [51] 52 53   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Delfinčki 2010
21.2.2011 10:08:37   
miska333
hvala enako. Naša ga tud še zmeri serje ponoči!!user posted image

(odgovor članu sky77)
Neposredna povezava do sporočila: 1251
21.2.2011 10:24:02   
Tinky
Ma razmišljam tudi v tej smeri, da bi nehala dojit user posted image . Se soočam z isto težavo kot Zoya...imam vedno več mleka, ker je Majčica priklopljena cele noči.
Sem pa glih brala en članek, kjer piše, da utrujen otrok bolj nemirno spi. Glede na to, da mala miss spi 2x po pol ure čez dan, bi skoraj rekla, da to drži. A kaj, ko ni variante, da bi spala kaj več. Ko je Teo doma, imamo itak cele žure, bi bla non stop v njegovi bližini in časa za spanje ni.
Joj, joj....ah sej bo boljše user posted image

Jutri imamo kontrolo na gastro za refluks, naslednji teden pri okulistu in v RA. Imamo pestro user posted image

Zunaj piha full močna burja, tako da niti ven ne moremo user posted image

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu miska333)
Neposredna povezava do sporočila: 1252
21.2.2011 10:25:37   
Tinky
aja še to... Zoya, to je pa grozno, da predpišejo antibiotik po nepotrebnem!!! Pa niso prej pregledali krvi, da se potrdi potreba po antibiotiku?

< Sporočilo je popravil Tinky -- 21.2.2011 10:26:38 >

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 1253
21.2.2011 11:03:53   
Zoya27
ne, nič mu niso krvi pregledali.

sma prišla notri, pa ga začne pregledovat...ja veste so viroze...bla bla bla, pa ga gleda dalje, pa veste, zdaj imamo tudi gripo, bla bla bla in ko mu je pogledala žrelo, je kr rekla to pa je gnojna angina,bo treba AB.

če mu v treh dneh ne bi bilo bolje (torej če AB ne prime) moraš nazaj, ker potem je pač nekaj virusnega....user posted image user posted image user posted image brezveze

moja kolegica je tudi imela probleme s svojo punčko, ki ni hotela spat ponoči, ker se je kr hotela dojit in pri enem letu je rekla, da ji je bilo dovolj in je potem naredila tako, da je šla ona vstran, je ponoči spala na kavču, tamala pa z atijem, tako da je ni zavohala.
samo jaz še nisem pravljena nehat dojit, pa še tamali ne zna pit iz flaške ( ne AM, ne vode, ne mojega mleka...)

EMA 16.09.2007

ENEJ 12.08.2010

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 1254
21.2.2011 11:14:59   
Tinky
mi imamo tudi eno "kr neki" izkušnjo s pediatrinjo. Teo je bil pri enem letu full pikčast po obrazu in lasišču, za ziher sem ga šla pokazat, pa mi reče, to so vodene koze, na koncu smo ugotovili, da ga je popikal en svinjski tigrast komar user posted image

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu Zoya27)
Neposredna povezava do sporočila: 1255
21.2.2011 11:41:51   
sky77
zoya kako je pa ugotovila da je angina? Sej pri angini se ja bris vzame in naredi test. 

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 1256
21.2.2011 12:33:36   
Zoya27
je rekla da so mandlji večji in prekriti z gnojem...potem pa je še nekaj o bezgavkah zamrmrala in mi rekla, če nisem opazila, da otrok težko požira...sem rekla da ne. in to je potem bilo to. aja, mogoče je še pomemben podatek, da je bilo že 13.30 v petek...user posted image

EMA 16.09.2007

ENEJ 12.08.2010

(odgovor članu sky77)
Neposredna povezava do sporočila: 1257
21.2.2011 14:42:32   
biba_leze*
drage moje pupe,

dohtarjem po novem ni za verjet. tako da boste vedele. moja draga pika je zaradi te nesposobne koze od pediatrinje pristala na infuziji v bolnišnici za dva tedna. definitivno pediatrinji, pa še marsikateremu dohtarju ne zaupam več. in polagam vam na srce da zaupate samo še samim sebi. toliko za sedaj. več naslednjič, ker se je moja pikica zbudila.

(odgovor članu Zoya27)
Neposredna povezava do sporočila: 1258
21.2.2011 18:47:05   
hermy1
IZVIRNO SPOROČILO: Tinky

Jutri imamo kontrolo na gastro za refluks, naslednji teden pri okulistu in v RA. Imamo pestro user posted image

Haj, te smem vprašat, kaj so do sedaj naredili v zvezi z refluksom in kako jo pregledajo. Men je moja P rekla, če bi jo dali pregledat, ker še vedno ni dobro, pa ne vem no, če bi jo mučila še s tem user posted image ?

Kot sončni žarek nas vsak dan razveseljuješ!

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 1259
21.2.2011 18:56:23   
Tinky

IZVIRNO SPOROČILO: hermy1

Haj, te smem vprašat, kaj so do sedaj naredili v zvezi z refluksom in kako jo pregledajo. Men je moja P rekla, če bi jo dali pregledat, ker še vedno ni dobro, pa ne vem no, če bi jo mučila še s tem user posted image ?

Ta pregled, ki ga je imela Maja je v bistvu samo uz, tako da je neboleč in čisto nič mučen za otroka.
Takrat je bil ugotovljen kar hud refluks in priporočeno takojšnje uvajanje GH oz gostenje mleka.

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu hermy1)
Neposredna povezava do sporočila: 1260
21.2.2011 19:55:58   
hermy1
Hvala Tinky za info...pa je sedaj tvoja že ok?? Naši je blo po uvedeni kašici ene dva tedna bolje,...zadnje čase, se je pa spet začelo. Okol polnoči se zbudi, ko se ji spahne nazaj,.. in ker jo očitno peče, potem kakšne tri četrt ure joka, potem je pa do jutra dobro. Poliva pa bistveno manj kot je, skoraj se ji ni več...pa se je spet mal javilo nazaj. ne vem, če ima to mogoče vezo z uvajanjem ostale GH  user posted image (zelenjave in sadja). Nič enkrat bo že bolje,...baje.

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 1261
21.2.2011 20:26:58   
Tinky
hermy, a si probala dvignit vzglavje v posteljici?

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu hermy1)
Neposredna povezava do sporočila: 1262
21.2.2011 21:58:37   
hermy1

hermy, a si probala dvignit vzglavje v posteljici?

Zdej ji je to še posebno fino, ker se lahko že sama vsede zarad tega user posted image !! Že od začetka ima dvignjeno, pa pol ure jo imam po hrani najmanj dvignjeno...pa se še vedno dogaja...ma bo že enkrat bolje.

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 1263
22.2.2011 7:12:42   
Tinky
Jutro

presenetljivo "mirna" noč je za nami. Se je zbudila samo 4x ali 5x user posted image .
Še kavico v miru spijem potem pa šibamo na pregled.

Lep dan

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu hermy1)
Neposredna povezava do sporočila: 1264
22.2.2011 8:40:45   
naja7
meni se pa že rahlo trga, že 10 dni zapored se Pia zbudi ob 1 in se neutolažlivo joka tut 1 uro preden zaspi.... groza... pa tko lepo je že spala ponoč, upam da je sam majhno obdobje in da se čimprej popravi, še vedno pa ne spravimo zelenjave po grlu....

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 1265
22.2.2011 8:52:04   
FirstTimeMummy
Jutrooo

Očitno imamo vse enake probleme s spanjem naših user posted image - sumim, da je očitno takšno obdobje, ker so res vsi isti s tem zbujanjem ponoči in nespanjem čez dan. Mogoče je to kombinacija privajanja na gosto hrano, cepljenja in pač kritično obdobje starosti, ko se začnejo bolj zanimati za svet okoli sebe in so aktivni in posledično bolj utrujeni, hkrati pa še vedno preveč zainteresirani za igro, da bi si odpočiliuser posted image Ne vem, sklepam in upam, da bo boljeuser posted image

Sicer zadnje dneve naš pikec dnevno spi kar ok(trkam, da se ne spremeni!), ponoči je pa še vedno ista pesem, da se zbudi okoli 23h, potem pa še ponoči enkrat in ob petih je budnica za vstat...

Tinky, rekla si za knjigo Otroško spaqnje, brez joka v sanje: priporočam jo vsem mamicam, ki imate težave s spanjem otrok. Jaz sem si jo kupila in je vredna zlata!user posted image Vsi nasveti tega sveta so zbrani notri in prav tako vse razlage, potem pa si vsak posameznik zbere in proba tisto, kar njemu in user posted image najbolj ustreza. Je pa en najpomembnejši nasvet: RUTINA! Če vztrajate na tem, otroku pomagate naravnat notranjo uro, ki se potem odraža na boljšem in daljšem spancu. Tako da juhej za pisateljico, ker je res fantastična!

Grem hitro likat, dokler se dete ne zbudi.

Lep dan vsem, papa

(odgovor članu naja7)
Neposredna povezava do sporočila: 1266
22.2.2011 9:18:28   
spacebaby
Ja, rutina res najbolje deluje. Kot sem že pisala, midva sva Davida že od štarta dajala spat do pol 8ih, okoli 7ih začnemo z večerjo in res se je navadil. Lahko je še tako aktiven, ko se začne približevat ura, se kar naenkrat umiri ali pa siten rata, ker bi rad mir. Pred 8 uro vedno spi. Pa tudi ponoči ni nikoli zbujen, samo toliko da poje, razen če se zbudi včasih preveč, pa je čisto navdušen in se mi kakšnih 10 minut smeje pa pogovarjal bi se rad. Ampak jaz brez milosti ugasnem lučko, ko je v postelji in pač vidi, da ni čas za to ter zaspi user posted image

(odgovor članu FirstTimeMummy)
Neposredna povezava do sporočila: 1267
22.2.2011 10:41:53   
barbet
Naša je imela spet lačno noč. Ob 12h pa ob 3h. OK pa naj dete je. Ampak pol še ob 4huser posted image Mi ni blo nič jasno. Se je drla v naročju, dokler se ni zbudila. Potem sama zaspala nazaj in isto dretje. V tretje sem ji pa jest dala in je pojedla kar je bilo ... zjutraj pa vsa vesela ob pol devetih začne čebljat ... posrana pa fuuuuul. Tako da najbrž je blo to krivo.

Bom pa probala z več GH podnevi, da bo bolj sita, pa bom vidla, če bo rabla manj ponoči.
Da bi jo pa puščala, da se dere in podobni treningi spanja, pa še ne verjamem, da bi pomagalo.
Naja7 - bojda se jim tudi sanja oz. podoživljajo dnevne dogodke in sploh ob prelomnica (začetek obračanja, plazenja, hoje) se jim dogaja kot tvoji. Jaz sumim, da se naši tudi to dogaja, samo ne na isto uro (pa pri nas se tudi podnevi dostikrat tako zbuja, le da se hitreje zbudi kot ponoči)

(odgovor članu spacebaby)
Neposredna povezava do sporočila: 1268
22.2.2011 11:07:11   
žabica13
Zgleda da je bla pestra noč user posted image  morda še vpliv lune. Mi se zdaj po novem vsak večer ko ga dam spat (moram ga pohvalit da rutina tudi pri nas deluje, med 19-19.30 gremo vedno spat in zaspimo brez težav), se do takrat ko grem jaz spat zbudi cca. 3x! Danes smo se potem še ob 23.30, in nato na cca. eno uro je bil jokec, ob 3-ih pa tak jok da nisem več vedela kaj mu je, ali ga kaj boli...ponavadi je pomagalo da sem ga k sebi v posteljo prenesla, danes tudi to ni vžgalo. Po vsaj polurnem joku je le zaspal....

menstruacija - a jo imate že vse? Jaz jo še kar nimam (saj ne da jo pogrešam user posted image )

zdej sva pa pojedla neke vrste otroško obaro (popražila purana, krompir, korenček in zalila in kuhala in zmiksala - ima rad) in je zaspal - ni čudno po tako "žurerski noči".

Lep dan vsem

(odgovor članu barbet)
Neposredna povezava do sporočila: 1269
22.2.2011 11:08:41   
limma
Dober dan,
upam, da se naju z Aniko še spomnite user posted image user posted image

Malo sem poniknila, smo imeli celo gužvo, mi (Anika je dvakrat nehala jesti, enkrat sva bili tudi v bolnici, potem pa čez en mesec spet... in en teden se je dojila samo ponoči) in v širši družini in mi ni bilo do jamranja in samopomilovanja...

Sem preletela samo zadnjo stran in vidim, da imamo podobne probleme... tudi Anika ga biksa s spanjem, ponoči se tudi po 15 krat zbudi, čez dan spi max 2 krat po 40 minut.... starejšo hčerko imam še vedno doma in komaj čakam, da nas pokličejo, da se je v vrtcu sprostilo kakšno mesto, ker se doma kljub mojemu ukvarjanju, dolgočasi.... Najbrž ne rabim pisat, da sem zmatrana user posted image

Anika je trenutno čisto hripava user posted image , ker se je prehladila... vročine nima. A mislite, da bi morali do P?
Pa očko ima ves čas gnjono, kljub kapljicam Tobrex.

tinky, kaj sta vidve z Majo uredili glede njene očke?

Lep dan, pri nas sneži user posted image
Hočemo pomlaaaaaad! user posted image

(odgovor članu barbet)
Neposredna povezava do sporočila: 1270
22.2.2011 11:58:56   
Tinky
evo nas

čisto po nepotrebnem smo šli danes na pregled za refluks user posted image , samo kak virus smo pokasirali.

limma, a Anika imam še vedno gnojno učko?
Maja ima še zdej zamašen solzevod, a si je že dolgo ne gnoji. Imamo naslednji teden pregled pri okulistu in bom takrat kej več zvedela.

menstruacije nima še

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu limma)
Neposredna povezava do sporočila: 1271
22.2.2011 13:05:49   
sky77
limma je nazaj user posted image user posted image user posted image user posted image Sem te ful pogrešala. Dej javi se na zasebni forum

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 1272
22.2.2011 13:34:13   
sky77
limma za uček pa reči naj ti napiše recept za mixitrol. Brini tobradex ni nikoli nič pomagal, z maxitrolom je bilo pa že drug dan ok

(odgovor članu sky77)
Neposredna povezava do sporočila: 1273
22.2.2011 16:10:58   
Zoya27
pozdravljene,

tudi naša noč je bila kot vse prejšnje...user posted image 3xje jedel, pa zbudi se ker mu pade duda, pa ker se obrača, pa ker...eh saj več ne vem. jaz pa zaspanauser posted image

tudi jaz imam ta teden starejšo hčerko doma in sem potem še bolj utrujena seveda, komaj čakam vrtec drug tedn.

zamašeni solzevodi: včeraj ko sma bila z Enejem pri zdravniku, sem naprosila še napotnico za okulista za Emo. sicer je letos pozimi imela (samo) 2x vnetje oči, samo solzijo pa se ji non stop. nazadnje je rekla, najpač masiramo, da se bodo mogoče solzevodi odprli, je bilo malo bolje, čisto pa ne, tako da zdaj ji bodo prepihali, da vidijo če sploh kaj priteče v nos in če ne, sledi prebadanje....user posted image

nič, grem se igrat z Emo dokler Enej vsaj malo spiuser posted image

EMA 16.09.2007

ENEJ 12.08.2010

(odgovor članu sky77)
Neposredna povezava do sporočila: 1274
22.2.2011 18:27:22   
novamami
Ojla punce!

Se po dolgem času spet javljam. Pri nas je novega to, da naše dete samo sedi. No, vsake toliko jo še malo zašejka in se na trebuh prevrne ali pa na hrbet, drugače pa več ali manj sama čiča. Mami seveda ponosna in malo v skrbeh, da je to prekmalu, konec koncev še niti 6 mesecev ni dopolnila (bo v petek).

Drugače sva pa zdaj že en teden in pol notri, ker se ji je očka vnela in se zdaj cajtamo z mojim mlekom. Sej vidi se da pomaga samo traja pa to traja.

Objemčke vsem bolančkom.

(odgovor članu Zoya27)
Neposredna povezava do sporočila: 1275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  49 50 [51] 52 53   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  49 50 [51] 52 53   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Tabela spanja: koliko spanca potrebuje doj...
Strokovnjaki so pripravili tabelo spanja, ki prikazuje, koliko spanca potrebuje povprečen dojenček. Vendar brez skrbi, t...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?