Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: *** Avgustovčki 2008 ~ 2.del*** 16.2.2011 11:19:10
|
|
|
|
anita goitan
|
IZVIRNO SPOROČILO: buhtlčk Ni to kar misliš, sayuri Čak sem že enkrat razlagala aniti, pa ne vem na kateri strani je...čak da poiščem sayuri ja tud jaz sem se spraševala o tem podpisu, in ja ni to, jao smo firbčne babe
|
|
RE: *** Avgustovčki 2008 ~ 2.del*** 16.2.2011 11:37:28
|
|
|
|
sayuri
|
IZVIRNO SPOROČILO: buhtlčk No ne najdem. Mah gre za to, da pač če hočem, se lahko kdaj tud kaj premislim, brez da se moram za to opravičevat in utemeljevat svoje besede in odločitve. Tko pač, becouse I can :) Že dolg iščem podpis zase pa se mi zdi ta primeren. Razum če lah Se pravi, ko boš noseča in te bomo spraševale:"A nisi rekla, da bo GAšper edinček?", boš ti rekla, da ti ni potrebno objasnevat nam babjim firbcem in naj se poglobimo v tvoj podpis Dobro si to pogruntala
|
|
|
|
RE: *** Avgustovčki 2008 ~ 2.del*** 16.2.2011 11:51:56
|
|
|
|
buhtlčk
|
IZVIRNO SPOROČILO: sayuri IZVIRNO SPOROČILO: buhtlčk No ne najdem. Mah gre za to, da pač če hočem, se lahko kdaj tud kaj premislim, brez da se moram za to opravičevat in utemeljevat svoje besede in odločitve. Tko pač, becouse I can :) Že dolg iščem podpis zase pa se mi zdi ta primeren. Razum če lah Se pravi, ko boš noseča in te bomo spraševale:"A nisi rekla, da bo GAšper edinček?", boš ti rekla, da ti ni potrebno objasnevat nam babjim firbcem in naj se poglobimo v tvoj podpis Dobro si to pogruntala Hahaha. Ja, tud tukej bi bil uporaben ja. U bistvu leti na mojo mati, k mi za vsako stvar k se je od mojga 6. leta spremeni reče: ''''A nis ti skoz govorila da....bla bla''''. Me dvigne do....nekam no. Je meu pa moj dragi neke ideje ja, ko že omenjaš. Pa sm bla v šoku in sem rekla, po 14 dneh razmišljanja, da ne. Bi bil pa podpis uporaben ja
< Sporočilo je popravil buhtlčk -- 16.2.2011 12:01:05 >
|
|
|
|
RE: *** Avgustovčki 2008 ~ 2.del*** 16.2.2011 12:14:07
|
|
|
|
bella02
|
RAZPOKANI ČOKOLADNI PIŠKOTI 225g dobre jedilne čokolade 280g moke 110g kakava 2 žlički pecilnega praška ščep soli pol masla (sobna temperatura) 220g rjavega sladkorja 2 jajci 1 žlička vanilijevega ekstrakta ali 1 vanilijev sladkor 75ml mleka kristalni sladkor in sladkor v prahu za "paniranje" Čokolado razrežemo na koščke in jo v posodi nad soparo stopimo. Pazimo, da ne zavre. Počakamo, da se malo ohladi. Moko presejemo s pecilnim praškom in kakavom. Penasto vmešamo maslo in rjav sladkor (jaz sem maslo kar stopila nad soparo, ker se mi drugače ni penasto umešal s sladkorjem). Dodamo jajci, vanilijo in sol. Dobro vmešamo in počasi prilijemo rahlo ohlajeno čokolado. Izmenično vmešamo: mešanico moke in kakava ter mleko. Masa bo precej tekoča. Testo razdelimo na 2 ali 3 dele, jih pokrijemo s plastično folijo in postavimo na hladno za vsaj 4 ure, ali čez noč. Pečico segrejemo na 175 stopinj. Pripravimo 2 krožnika. V prvega damo kristalni sladkor, v drugega sladkor v prahu. Z rokami oblikujemo kroglice (moje so bile približno 2,5 do 3 cm premera), najbolje je samo po 4 naenkrat in jih damo v krožnik s kristalnim sladkorjem. Povaljamo kroglice in jih prestavimo v krožnik s sladkorjem v prahu. Spet jih povaljamo in jih damo na pekač, obložen s peki papirjem. Kroglice naj bodo 4 do 5 cm narazen. Pečemo jih približno 12 do 14 minut. Piškotki bodo še mehki. Takoj ko se ohladijo, jih zapremo v kakšno Tupperware posodo (ali kaj podobnega), da se ne bodo osušili.
|
|
|
|
RE: *** Avgustovčki 2008 ~ 2.del*** 16.2.2011 12:15:47
|
|
|
|
bella02
|
Hej! Brala vas nisem še nič, sem pa kar sem prilepila recept za piškote, ki so meni božanski. Jih skrivam pred sabo . Vas preberem kasneje. Pa paaaaaa
|
|
|
|
RE: *** Avgustovčki 2008 ~ 2.del*** 16.2.2011 12:58:49
|
|
|
|
Zoja Miša
|
Buhtlček, dober to ja, bi si morala priponko s tem napisom naredit . Te pa čist razumem. Men sicer to nihče ne govori, ampak priznam kar sama, da ne pametujem več in ne zatrjujem česa...sem se sama že prevečkrat presenetila. Tudi ti bi, če bi bila nosečka, ja. Bella, mmmm, mau je sicer zakomplicirano, mislim, kar dosti pacanja je no...ampak bom poskusila enkrat, pa da vidim, če so vredni tega . Ali še bolje, bom mojo sestro nahecala . Pojedla jih bom pa že. Sayuri, so piškotki uspeli? Joj, ste mi take lušte naredile, da sem mogla v štrcuno po napolitanke! Papirji izginjajo iz mize ...hecno je...
|
|
RE: *** Avgustovčki 2008 ~ 2.del*** 16.2.2011 13:16:36
|
|
|
|
sayuri
|
IZVIRNO SPOROČILO: bella02 Hej! Brala vas nisem še nič, sem pa kar sem prilepila recept za piškote, ki so meni božanski. Jih skrivam pred sabo . Vas preberem kasneje. Pa paaaaaa
|
|
|
|
RE: *** Avgustovčki 2008 ~ 2.del*** 16.2.2011 13:20:58
|
|
|
|
sayuri
|
ZojaMiša, nisva spekli piškotov, ker je Zara dopoldne 3 ure spala In to na kavču, da nisem mogla pol po kuhinji ropotat. Sem pa naredila šmorn s pirino moko. Mmmmmmmmmmmmmmm buhtlčk, sem si tvoj stavek prepisala na listek in ga imam pripopanega na računalnik. Všeč mi je. Katja, upam, da si dobro danes prestala test v bolnici
< Sporočilo je popravil sayuri -- 16.2.2011 13:21:29 >
|
|
|
|
RE: *** Avgustovčki 2008 ~ 2.del*** 16.2.2011 13:28:16
|
|
|
|
anita goitan
|
bella nehi s piškoti, taku sm lačnaaa da se mi je popek prpopal na hrbet
|
|
RE: *** Avgustovčki 2008 ~ 2.del*** 16.2.2011 13:30:02
|
|
|
|
buhtlčk
|
sayuri mi bo še nerodno . Sam je men tud všeč ja. Pirina moka je pa zakon. Mi jo tud kar uporabljamo. Sem tud že recept za tele razpokančke mojmu poslala, pa sm mela že idejo da bi moko s pirino zamenjal. Sva lih govorila pa prav če jaz pa v službi sam recepte za piškote gledam al kaj, ojoj
|
|
|
|
RE: *** Avgustovčki 2008 ~ 2.del*** 16.2.2011 13:32:15
|
|
|
|
anita goitan
|
tud palačinke so dobre iz pirine, mi2 moko po ta novem (prej pr Krki na Dolenjskem) kupujeva v Vodicah (mlin) in zeloo priporočam!
|
|
RE: *** Avgustovčki 2008 ~ 2.del*** 16.2.2011 13:57:35
|
|
|
|
sayuri
|
Palačinke s piro so tudi super, ja. Pa kruuuuhhh, mmmmmmmmmm. Ma jaz kar malo eksperimentiram in pirino moko povsod štulim zraven Saj včasih tud kaj ne rata, pa kaj pol. Imamo pa piro doma. In mlinček tudi in potem sami zmeljemo.
|
|
|
|
RE: *** Avgustovčki 2008 ~ 2.del*** 16.2.2011 14:25:26
|
|
|
|
Zoja Miša
|
Ja, super no... Sam zakaj je pa pirina moka boljša? Mislim v čem je fora?! Piškoti bodo pa drugič Sayuri, saj je prav, da je spala. Bo prej zdrava. Ja, Buhtlček stavek je zakon . Si ga bom tudi jaz kdaj sposodila . Mi2 danes telovadbo, meni pa se tako ne da . Ah, saj bo. Pa pravkar sem se zmenila, da bom šla marca enkrat (ne vem še točnega datuma) na tečej fotografiranja. Joj, komaj čakam!!!
|
|
RE: *** Avgustovčki 2008 ~ 2.del*** 16.2.2011 15:19:43
|
|
|
|
tejkaz
|
Ah, še vedno ni kakal. Vročino ima pa spet 37,5. Sva kupila sirup, pa dve hruški je spet pojedel, pa nič. Skoz laufa na wc, ampak si takoj premisli. V lekrani je rekla, naj mu dam danes kar dvakrat po 5ml. Jutri greva pa do P. Danes mi je samo bolniško odprla, jutri se morava pa pokazat. A je možno, da je vročina zaradi tega, ker ne kaka? Ne bom vas več morila s tem sranjem. Pirino moko uporabljamo tudi mi. Za palačinke, kruh, testo za štrudelj,...
|
|
RE: *** Avgustovčki 2008 ~ 2.del*** 16.2.2011 15:28:37
|
|
|
|
buhtlčk
|
tejkaz nč ne moriš. Sej bo, sem skor zih da dons bo, ta sirup deluje. Vročino pa možno da ma zato.
|
|
|
|
RE: *** Avgustovčki 2008 ~ 2.del*** 16.2.2011 15:29:00
|
|
|
|
buhtlčk
|
in potem dvojna objava....nč se ne spreminjam, še ponavljam se
|
|
|
|
RE: *** Avgustovčki 2008 ~ 2.del*** 16.2.2011 17:00:32
|
|
|
|
gajka
|
sayuri - se prav vidi, da si doma in imaš več časa za RR. Ti se kar nauživaj malo s ta malo. tejkaz - upam, da rešite tole z vročino in nekakanjem. buhtlčk - ampak, če si potrebovala celih 14 dni, da si se odločila za ne, potem še nisi tako 100% glede tegale edinčka. bella02 - uf, tale recept pa ima kar nekaj pocanja, ampak če ti rečeš, da se splača potrudit, se splača! Btw. kakšno maslo pa je mišljeno (polovička kakšne pakunge)? Aja, pa še eno vpr: a te kroglice se potem razlezejo oz. sploščijo v pečici?
|
|
|
|
RE: *** Avgustovčki 2008 ~ 2.del*** 16.2.2011 17:54:19
|
|
|
|
bella02
|
Piškoti: No ja, sem delala stvari, ki imajo več pacanja. Na brzino: maslo stopim (nad soparo) in ga s sladkorjem kar fajn zmešam, dodam jajci, sol in vanilijo. Dodam stopljeno in ohlajeno čokolado, nato pa izmenično mešanico (moka, kakav in pecilni) ter mleko . Vse to mešam na stroju skoraj do konca. Malo prej neham (ko se mi začne stroj smilit ) in do konca zmešam s kuhalnico. Po vsaj 2-eh urah naredim male kroglice in jih povaljaš v obeh vrstah sladkorja. To je treba, ker drugače med peko mleti sladkor izgine. Na pekač jih naložim 6x5, več ne. Ko dam kroglico na pekač, jo še rahlo pritisnem, da se malce splošči. Pečem 12 min na ventilacijski. Ohlajene dam v posodo, ki se da dobro zapreti. - maslo: ja, polovica od 250g, torej 125g - se razlezejo, odvisno od velikosti kroglic. Sama delam kroglice velike kot rafaelo - res je fajn, da date testo v 3 posode, ker se morajo delat iz mrzlega testa, bolj če je toplo, bolj se paca So vredni malce truda, verjemite Sayuri, lepo te je malce več brat . Uživajta z Zaro!!! Buhtlčk, moram prav pobrskat nazaj, kakšna je ta tvojia izjava Zoja Miša, uživaj na tečaju, ko pač bo Katja, sem vesela za dobre rezultate!!! Šibam!!! Caoooo)
< Sporočilo je popravil bella02 -- 16.2.2011 17:55:05 >
|
|
|
|
RE: *** Avgustovčki 2008 ~ 2.del*** 17.2.2011 6:08:08
|
|
|
|
anita goitan
|
IZVIRNO SPOROČILO: tejkaz Ah, še vedno ni kakal. Vročino ima pa spet 37,5. Sva kupila sirup, pa dve hruški je spet pojedel, pa nič. Skoz laufa na wc, ampak si takoj premisli. V lekrani je rekla, naj mu dam danes kar dvakrat po 5ml. Jutri greva pa do P. Danes mi je samo bolniško odprla, jutri se morava pa pokazat. A je možno, da je vročina zaradi tega, ker ne kaka? Ne bom vas več morila s tem sranjem. Pirino moko uporabljamo tudi mi. Za palačinke, kruh, testo za štrudelj,... pri Zoji je bila vzrok, pa svečke kupi, sirup za mehčanje blata od znotraj, svečke so pa za spodbujanje peristaltike odznotraj..ma sej boš vidla kaj bo P rekel...in obilo potrpljenja, pa kar ignorirat kakanje in spraševanje: a greš, te tišči, daj pojdi..to sam zapsihira otroka. Moj nasvet. čakamo na ponija
< Sporočilo je popravil anita goitan -- 17.2.2011 6:11:02 >
|
|
RE: *** Avgustovčki 2008 ~ 2.del*** 17.2.2011 9:07:10
|
|
|
|
Zoja Miša
|
Anita, vidim, da si bila zopet zgodnja. Luštna slikca. Bella, kaj pa če bi ti prej degustacijo pripravila, da bi bila jaz čisto 100% da so res vredni truda . In ja, hvala, na tečaju bom uživala, ko bo. Menda marca, upam, da kmalu. Jaz sem tako neučakan človek! Tejkaz, kake maš, nič ne moriš! Upam, da se Jašiju čim prej poštima tole nekakanje! In sporoči kaj je rekla P. In po mojem je lahko vročina zaradi tega, ja. Sayuri nam je očitno ušla v službo. Ma, kaj pa tale sneg . Pot v službo je bila danes celo popotovanje. Nihče ne zna več vozit, ko pada sneg! Sem še Kajo Lino v vrtec peljala. Lumpa gre raje pol ure prej, kot da bi jo moj kasneje paljal je pa itak cel bolan, pa tak hodi v službo... Eh... Na telovadbi včeraj bilo fajn. Danes pa ne vem, malo bova doma pospravljala, verejetno. Ali pa šli ven na snega raje, klinc pa umazanija doma.
|
|
RE: *** Avgustovčki 2008 ~ 2.del*** 17.2.2011 9:57:18
|
|
|
|
tejkaz
|
aaa, še vedno ni kakal. Včeraj sem dala dvakrat sirup (na flaški piše, da učinkuje šele po dveh dneh), pred pol ure sem dala svečko. Uf, je bilo joka. Zdaj pa čakava. Ponoči je presenetljivo dobro spal, samo dvakrat se je zbudil in šel lulat. Vročino je zvečer še imel, danes še ne.
|
|
RE: *** Avgustovčki 2008 ~ 2.del*** 17.2.2011 11:43:19
|
|
|
|
sayuri
|
Nism šla še v službo Ne boste me tok hitro frej Danes imava z Zaro kontrolo. Jaaaaa, snegeeeeec je zapadel. Čeprav vidim, da je zunaj vse mokro, sama žlabudra Tega pa ne maram. tejkaz bogi Jaša. Pa kaj jamra, da ga trebušček boli? S kaplicami Bio Gaia si kaj poskusila?
|
|
|
|
RE: *** Avgustovčki 2008 ~ 2.del*** 17.2.2011 11:43:35
|
|
|
|
sayuri
|
Ah, pol mi pa dvakrat objavi eno in isto
< Sporočilo je popravil sayuri -- 17.2.2011 11:45:03 >
|
|
|
|
RE: *** Avgustovčki 2008 ~ 2.del*** 17.2.2011 11:53:18
|
|
|
|
K_a_t_j_a
|
Ste bile pa res pridne včeraj. Jaz sem bila tako zmatrana, ko sem prišla domov. Je moja mama naredila kosilo zame. Bila sem tam od 07.00 do 12.45. Ni bilo hudo, sam od tega sedenja mi je začel kar trebuh malo trdeti. Hvalabogu so bili rezultati vredu in je rekel diabetelog, da ni videt, da bi bilo kaj narobe in pač naj zdravo jem to je vse. Sem ga res posračkala s tem ko sem sladkan čaj prej pila, pa še prgžan sladkor. Pa če druga ne smem za kašelj, razen slezov sirup, ki mi nič ne pomaga. G je pa rekla, da mi ni treba bit tešča. Ma ta baba ne ve kaj govori. So rekli tam, da za take teste je bit fajn tešč. tejkaz upam, da bo kmalu lahko Jaša kakal. Bogi. Kaj pa še mu daš sladke kamilice za pit? bella ja te piškoti so baje zares zelo dobri. Jih je že moja sestra jedla. Imam tut recept. Se morem jih enkrat tut jaz spravit narest. Zoja Miša super za tečaj! Tudi pri nas so kar pogosta vprašanja KAJ je to? Pa počasi odvajama Jana od dude. Je zelo navezan nanjo. Tisto, ko ima za doma se mu jemal vtrgala in je zdaj nima v bistvu nič več v ustah, ker ga tist nervira. Zaspi še vedno tako, da jo ima v roki. No včasih uspe tudi brez nje. In včeraj je spet lulal v kahlico zvečer pred kopanjem. Je sam rekel, da gre na kahlico. No počas bo že... Grem en jogurt pojest. Včeraj sem bila do pol dneva tešča. Danes me pa lakota daje. Do zdaj sem pridelala samo 3 kg in v ponedeljek dopolnim 24t. Sayuri fajn rihtajta na pregledu.
< Sporočilo je popravil K_a_t_j_a -- 17.2.2011 12:02:04 >
|
|
RE: *** Avgustovčki 2008 ~ 2.del*** 17.2.2011 11:53:19
|
|
|
|
Zoja Miša
|
Zakaj govorite, da vam 2x objevi, če ne Sayuri, dobro opravita na pregledu!
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kdaj ukiniti dnevni počitek otroka?Nekateri otroci že zelo hitro pokažejo znake, da jim je popoldanski dremež preveč, spet drugi ga nujno potrebujejo. Kako...
Prehlad, gripa ali angina?Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Zadnje s foruma
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?