Krysia
|
K_a_t_j_a, kot sem ti že na FB rekla, katastrofa tole z vrtcem. Jst sam upam, da boste uspel stvari nekako poštimat - al da boste prevzgojil vzgojiteljice al pa da dobite mesto v drugem vrtcu .... Mislim, ok, razumem, da se eni otroci težko navadijo na vrtec, pa tud razumem, da jih vzgojiteljice mal pustijo, da majo svoj tempo navajanja, ampak da ga ne previjeta, zato ker se ne pusti???? Halo? Kr neki, če mene vprašaš ... no, bodo še ostale pokomentirale - so tuki bolj na mestu komentarji od tistih iz stroke (erin, nell, ...) Clara23, za psa ... pa ne bit preveč žalostna - sigurno je šel nekam, kjer je lepo ... delam pa na srednji agroživilski in učim tud dvoletne programe ... NA hitro še za nas povem: evo, tri dni v vrtcu, pa smo bolni ... sma ne vem, a je to od vrtca al od česa drugega ... v glavnem, v noči s petka na soboto jok, vročina 38,5, buba buši, nos zamašen, slini se ful. Pojma nimam, kaj je ... včeraj je bil ful bogi, jst sem mela pa cel dopoldan popravljanje mature in nisem mogla odpovedat ... Skratka, pojma nimam, kaj mu je. Vročina mu je danes padla na 37,5 (včeraj sme mu mogla ene 2x dat svečke, danes na srečo ne), slini s eše vedno, nos ma poln, ampak se je vsaj naučil pihnit, tko da ga lahko čistimo. Z aspiratorjem še vedno ful smrklja potegnem ven, tud če se prej usekne ... Občasno še mal pojamra, da ga boli trebušček in takrat prav zajoka ... če takrat potibam, ma tko bolj trd oziroma napet trebušček. Ampak ni zaprt, nasprotno, še celo mal driske ima - ni prehudo in ne kaka skoz, ampak pa precej redko ... Apetit ima normalen, tko da mi sploh ni nič jasno ... V glavnem, jutri bo sigurno še doma, pa verjetno še naslednje dni ... mi je pa žal, ker skoz govori, da bo šel v vrtec ... sme mu že povedala, da je bolan in da ne more, ampak se ne pusti ... upam, da jutri ne bo prehudo, ko bo ugotovil, da bo pri babici ... če ne bo boljše, greva pa itak k dohtarju ... ne vem, zakaj vedno zboli čez vikend ... pol mi pa ni za hodit v dežurno ambulanto, ker bi me ziher obtožil, da pretiravam in da mu ni nič hudega ... aja, ko ga vprašam, kje ga boli, mi kaže na zgornji del trebuha, skor že tja nekam na prsni koš Kar se pa tiče vrtca, je pa pri nas zakon. Kljub temu, da je občutno najmlajši v skupini (ostali so stari med 4 in 5), se v vrtcu dobro počuti ... ostali otroci so tolk veliki, da razumejo, da imajo novi otroci trenutno mal prednosti in to tud upoštevajo. Vzgojiteljica in pomočnica sta zlati - nič ga ne silita, ga pa poskušata tko nevsiljivo vključevat v vse dejavnosti ... in če česa noče počet, ne vztrajata za vsako ceno ... Ful sta hitro pogruntali njegov karakter, znata opazovat (sta mi že drugi dan vrtca povedali, kaj mu je všeč in nad čim ni preveč navdušen) - skratka, jst sem res ful zadovoljna ... Je pa res, da še nismo spal v vrtcu in da bomo vidli, kako nam bo to šlo ... no, ampak zdej bomo to mal preložil, ker ko bo šel spet v vrtec, ne vem, če ga bom kr prvi dan pustila tam še pri spanju ... bomo vidli ... Zdej sam upam, da ne bomo celo leto tri dni v vtrcu in en teden doma ... vam pa, da se mmora prekužit in da bomo verjetno na začetku pobrali kar nekaj bolezni ... se pa tolažim s tem, da vseen boljš, da je to pri starosti 2 leti, kot pa pri 11m. Na srečo sem pač mela to možnost, da je bil do zdaj pri babici ... Nč, zdej se je pa zbudil ... se tipkamo še kaj ... Pa hvala vsem za dobre želje ob začetku nove službe ... zaenkrat je v redu, upam sam, da mam dost potrpljenja, ker je res precej drugač kot v gimnaziji ...
|