|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  65 66 [67] 68 69   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novemberke 2010 II. del
3.10.2010 8:03:48   
november2010
Dobro jutro!

Hvala vsem za izrečena sožalja......user posted image

Mi smo danes že čisto aktivni, se je mali polulal v posteljo in pol je itak treba vstat če je že tolk proti jutru, ker nazaj itak ne zspi, pa preden vse preoblečemo pa zrihtamo smo itak vsi budni, pa se ne splača nazaj spat..... je pa vsaj nekaj dobrega iz tega ven prišlo - cunje so že zlikane..... :)

Decemberke - upam, da bo z malim Janom vse okuser posted image

Počutje - sramna kost še zmer boli, pa vse me neki tišči, predvsem težko diham in pol me je eno samo pihanje skoz :)

Grem zdaj na zajtrk, pol pa če bo vreme lepo, bomo šli na eno šetnjo po Ljubljani, popoldan pa k mojim na kosilo...

Pozdravček vsem in lepo nedeljo vam želim.

(odgovor članu lottyka)
Neposredna povezava do sporočila: 1651
3.10.2010 9:51:06   
Valentina85
Dobro jutro!

NOvember2010 user posted image zate!

Brskam malo po forumu in vidim,da so junijke 2011 že odprle svojo temo, ne morem verjet kako beži ta čas... Oktobrke so že v zagonu, kmalu bomo na vrsti tud me user posted image
Jaz sem si danes privoščila malo več spanca, moj je v službi. Včeraj sem bila pa z njim na trgatvi, v bistvu je bil bolj piknik, pa je blo kar lušno, samo sedenje v avtu me ubija, tako da smo imeli več postankov user posted image
Nadine - nič ne razmišljaj o tem, da te je sram pa to. V bolnicah so vajeni vsega. Jaz sem tud na začetku samo o tem razmišljala, potem pa nam je babica v Mš lepo razložila, naj ne mislimo na to, ker smo vse enake oni so pa tud vsega vajeni.
Služba-ta teden moram it v službo nekaj moji namestnici še pokazat, nest bolniški list in to je to....
A ima katera probleme z modrostnimi zobmi? Jaz spodnjih nimam več, ker so mi jih odstranili preden so pršli ven. Mi je pa pred pol leta zgornji prišel ven, ampak glih da ga čutim, sedaj pa zgleda da spet raste, ker me vsake tolko začne ful bolet user posted image

Lep dan punce.

(odgovor članu november2010)
Neposredna povezava do sporočila: 1652
3.10.2010 10:06:57   
nadinne
Jutro.

aleunam...Focaccia...hm kako naj to povem...v bistvu je to kruh, gor pa po želji kar češ user posted image Jaz sem si jo tokrat nabavila v Hofferju (če ga imaš kje blizu pejt pogledat)...so različni nadevi, pa to spečeš v pečici potem...in je MJAMI dobro. Tokrat sem imela za nadev mozzarello in česenj z zelišči, imaš pa tudi s paradižnikom pa olivami itd. Jaz si jo včasih naredim kar sama doma...pa gor dam samo svežo zelenjavo...no predvsem poleti ob vročini je to pasalo...največkrat dam gor na testo mezgo ali svež paradižnik, pa papriko, pa bučke, kup zelišč, pa obvezno sir, največkrat mozzarello in česenj. Vglavnem bogato obložiš, potem pa daš popečt v pečico in si oblizneš vse prste user posted image To je to.

Kaj boste danes kaj kuhale? Jaz nameravam narediti pečen krompirček, nadevane puranje zrezke s sirom in šunko v smetanovi omaki in pa motovilec z jajcem. Mogoče prej še kaka domača goveja župca, če bo tašča kaj kuhala, ker jaz je ne znam...pa tudi juhe niti ne jem preveč, samo za naju dva mi je pa malo bedno juhi kuhat, čeprav moj obožuje juhe user posted image

Upam da ste vse, ki ste bile malo slabše volje in tečne včeraj, danes že bolje in da so vas razne tegobe in bolečine zapustile. Jaz se ne morem pritoževat...hormoni so zaenkrat pridni in me ne mečejo user posted image nosečniških težav/ic tudi nimam (trkam na les) in počutim se super...če ne bi bilo gibov v trebuhu bi še podvomila da sem noseča user posted image Res moram rečt, da mi je zaenkrat bilo prihranjeno vse, kar vas kar naprej muči. Še noge mi ne zatekajo več odkar ni več vročine. Pojavijo se edino krči, kar je pa že stalnica in skoraj ne obrajtam user posted image

Tako, sedaj grem pa en stroj cunj obesit, upam da se do jutri zvečer posuši, ker potem bo zopet dež user posted image Tega je že kar malo too much. Potem greva pa z mojim zaščitit s folijo stopnišče, ker pride jutri majster in bo stene uzravnal in pobelil. Ja delavno bo danes user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1653
3.10.2010 10:19:11   
Soncchhek
ojla nosečke.

evo mene. zunaj prava jesen....se že voha mrazuser posted image . se spravljam uredit čez 600 fotk s preteklih let, da jih dam razvit.....pa ne vem če mi bo ratalo....ful težko sedim za računalnikom...mi nič ne paše.

masaža presredka
, jaz se s tem ne bom ukvarjala...bo-kar bo.
štetje gibov, jih nisem in ne bom....ko je aktiven je aktiven maksimalno, včeraj sem mislila da bo skočil čez buši venuser posted image ...dogaja na polno.

nekaj ste debatirale o dioptriji oči....pesjanarka itd., jaz imam visoko dioptrijo....vem da kontaktnih leč ne smeš imet noter med porodom.....očala pa ne vem...a mislite da ne....jaz ja ne bom videla ničuser posted image user posted image user posted image user posted image ....nobenega naokrog pa še štručke ne ko pride na svet....mi ga bojo morali pod nos potisnituser posted image user posted image user posted image .

šoping za bebo, mi2 tudi ne pretiravava....nujne stvari... pač tista nuja kozmetike oz. pleničke pa krpice pa vatica pa krema za ritko pa olje... ostalo pa cunjice sem kupila samo par tistih bodijev na preklop ( v baby centru sem dala za enega 6 e.....včeraj pa ugledam v c&a dva v paketu za enako ceno), včeraj v Ikei pa še 2 pregrinjala za jogi pa tisto oblogo za okrog posteljice...pa dekco za previjanje... Cunje sem itaq dobila....tako da za nujo je več kot preveč, mogoče sploh ne bo treba več kaj dokupit....bomo videli kako velik bo dojenček...
manjka še vedno banjica s stojalom ( nakupimo kasneje s kakšnim darilnim bonom, za nujo imam eno navadno doma)....pa še blazinca za spanje in to je to...

Aja, pa kot sem rekla, moram povprašat sestro+ prijateljice, katero kremco za ritko priporočajo oz. milo za umivanje ter olje za nego....kaj ste ve nakupile? Razmišljam o milu od wellede, olju-madljevo ali olivno ampak ne vem še od katere " firme"...

Dianatal gel, ne bom kupila. Razen če ga dajo zastonjuser posted image .

Sramna kost
....počasi se bolečina umirja, še vedno pa hodim po račje...kot da me kosti ne ubogajo oz. čist drugačno ravnotežje je.....user posted image .

Strah pred porodom
...mene nič strah...se ne obremenjujem naprej... Epiduralno podpišem... in to je to. Sem vesela, da bo moj z mano...mi bodo že povedali kako dihat predihavat.....blablabla.

maa2010, mah moški in gospodinjstvo...ma glej če si sam ne pride gor, kaj si naredit....mu pač rečeš.....jaz mojmu ponavadi kar naštejem po vrsti...včasih se pa spomni kar sam......user posted image , potem se pa smejiva... ker res včasih tako izgleda...pride s službe pa ga tam čakajo kupi opranih cunj za obesit pa za posesat...pač jaz imam astmo in ker sem čist brez zdravil med nosečnostjo+ tudi brez težav...pač moramo bolj pucat vse ipd....pa....sej kir dan mu pa dam frejuser posted image user posted image user posted image . Če ne mi bo ja še ušeluser posted image user posted image user posted image user posted image .

čestitke vsem za uspešne preglede pa zmerjene štručike !!!!

november2010
, moje sožalje.

lep dan punce..ne morem več sedet....bi še kaj napisala....

(odgovor članu Valentina85)
Neposredna povezava do sporočila: 1654
3.10.2010 10:23:01   
MalaNeli
kosilo danes kuha moj bratec, bojo pa kurje bedrce, pa ne vem kaj. vem da zame bo pečeno v vrečki pa v pečici :) njamiiii, aja, pa najbrž krompir. nevem. bomo vidli

kostanji včeraj sta moja 2user posted image (ata pa moj partner) šla nabirat kostnaje v Sevnico. Da boste vedle sta ga prnesla uno Mercatorjevo vrečko (za večkratno uporabo) uno veliko. In smo ga včeri zvečer pekli. NJAMI. jedla sm ga. pa zaenkrat ni še nobenih vplivov. upajmo da bo tako. ker je bil res dober.

jutri pa CTG - upajmo da je Gin že zdrav.

lep dan vsem

(odgovor članu Soncchhek)
Neposredna povezava do sporočila: 1655
3.10.2010 10:35:26   
Majchi
Jutro!
Mi bomo imel pa danes kar govejo juhco za kosilo, pa dunajske zrezke in tenstan krompir. Pa seveda solatko z domačega vrta. Njami!

Ojoj, jaz moram tud slike uredit. To delam 2x na leto, pa je vedno ful podvig. Pa še en kup drugih opravil sem si zadala do poroda, pa nisem še nobenega naredila v 2 tednih, ko sem doma. Samo kofetkamuser posted image .
No, prejšnji teden sem vse cunjce in opremo na kup spravla, nekaj dokupila, ta teden bom pa vse oprala in zlikala in dokončno pripravila torbo za v P. Kupljeno imam vse.

Dioptrijo imam pa tud jaz. Sicer ne veliko, ampak dovolj veliko, da potem na oddelku svojih sosed nisem dobro videlauser posted image , ker sem leče med porodom mogla ven dat. Tako da tokrat ne smem očal doma pozabit. Z lečami se pa ne bom matrala tiste 3 dni.

(odgovor članu MalaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 1656
3.10.2010 10:38:03   
Renesme**
da še jaz piskrček pristavimuser posted image

mi pa pospravljamo, sestavljamo, včeraj je oči prebelil spalnico, ena stena je take peščene barveuser posted image  ful mi je všeč...danes pa moj sestavlja, posteljica je že, zdaj dela previjalno....mu je končno kapnilo, da je že čas, me heca, da delam gnezdo- ja, sej ga resuser posted image , se ne reče zastonj gnezdenje...potem sem mu pa še mal v šali mal zares razložila, da njemu je to lahko smešno, da jaz samo še na to mislim kaj je treba za malega naredit, ampak pri meni ni več vprašanja v tednih- kaj lahko naredim, ampak, da vsak dan težje delam določene stvari...in da dokler ne bo sestavil, kar ima za sestavit, ne grem nikamor od doma....drug teden pa tako odpade, ker bomo praznovali!
Je pomagalo in danes bo sestavljenouser posted image

Na kosilo greva pa ven- za nagradouser posted image

Potem pa komaj čakam ta teden, da končno lahko vse popredalčkam in uživamuser posted image

(odgovor članu MalaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 1657
3.10.2010 10:41:18   
Renesme**
dioptrija- tudi jaz jo imam- kar fino, očala obvezno s sabo, leče pa trenutno ne nosim, ker se mi oči prehitro izsušijo in se mi samo solzi potem...

slike- no jaz jih imam točno za 1 leto nazaj za posortirat in dat razvit...od Tinkarinega 3. roj dneva naprej, drug teden bo pa 4 stara...sam jaz zmeraj tolk slik razvijem, se nikoli ne morem odločit kaj bi kaj neuser posted image

(odgovor članu Renesme**)
Neposredna povezava do sporočila: 1658
3.10.2010 11:23:19   
emma83
Dober dan.

november moje sožalje user posted image .

No, da se malo pohvalim, v petek sem bila v Tosamini štacunci in sem kupila 5 paketov Vir nature, paket velikih vatirancev za prvi dan čišče (prebrala nasvet pri oktobrkah), 4 povijalne pleničke, paketek tetra krpic za umivanje, to-to krpice, male zložence za popek, potem sem pa še v DMu nabavila 2 paketa Vir 80, prsne blazinice od Chiccota in pa 2 vrečkici aptamila za dober filing, če ne bo mleka. Počasi si že pripravljam nahrbtnik za v porodnišnico, je pa treba še kar dosti stvari nabaviti. Aja pa kupila sem si 2 modrčka za dojenje v H&Mu za 20€.

Me že kar orng daje gnezdenje, zdaj sem sama doma, ko pa moj pride domov pa začneva sestavljati posteljico in previjalno, 1 rundo oblekic bom pa že kar dala v stroj. Posteljnino in kovterček sem že tudi oprala, je že suho in čaka na likanje.

Današnje vreme mi pa sploh ni všeč, ful turobno, oblačno, upam, da se bo kaj sonček prikazal.

Uživajte punce.

Neposredna povezava do sporočila: 1659
3.10.2010 11:34:09   
emma83
Aja glede dioptrije: a pol očala imamo lahko normalno med porodom gor ali kaj težijo, da jih moramo dati dol, ker jaz pol itak ne bom nič videla. Drugače pa nosim leče in tudi mene zanima a jih bo katera uporabljala med bivanjem v P ali raje ne. 

(odgovor članu emma83)
Neposredna povezava do sporočila: 1660
3.10.2010 11:50:45   
zori82
Dan drage moje

no js sm pa ta vikend pri mojih starših in se pustim razvajat kokr se da user posted image . Mami dela kosilo sirov burek pa še za zraven oz. za skrinjo mi dela filane paprike njami.

Oblačilca za bebico že oprana, zdj jih je treba sam še zlikat pa zložit. Aja pa za sebe bo treba počasi pripravit torbo za P.

Včeri sem še kupla pleničke (pampers premium care) pa čaj za dojenje (hipp), modrc za dojenje sm pa pozabla user posted image

Strah pred porodom...me ni, upam da tk tud ostane...rodit bo pa tko al tko treba strah gor al pa dol

Pomoč po porodu...js jo bom mela, se je moja mama javla in sm se takoj strinjala...bom mela bolši filing, če bo kdo zraven mene, ki je že dal to skoz...bo pa tam ne da bebico nosi po rokah, ampak da pomaga pri gospodinjskih opravilih, mi2 z user posted image pa se bova posvečala user posted image in izkoristli 14 dni očetovskega, ko bomo 24ur/dan skupaj user posted image user posted image user posted image

user posted image Katera se je že javla da bo prejemala sms in objavljala na RR prihode naših user posted image user posted image

Lep dan, se beremo user posted image

(odgovor članu emma83)
Neposredna povezava do sporočila: 1661
3.10.2010 12:01:26   
naša beba
Kuku punce,

se prištemplam preden do konca naredim kosilo. Berem, da nas je kar veliko z dioptrijo. Zanimivo, mi je ravni nekaj tednov nazaj kolegica pravila, ki ima dioprtijo tam okoli 6. Je rodila za lečami... Brez problemov... Mogoče je imela samo srečo s sestrami in jim je znala prav zatežit. Je rekla, da so bolj poskrbele za njo in da je pač med ta močnimi popadki fejst mižala...

November... sožalje... user posted image user posted image user posted image

Gremo kuhat naprej...

(odgovor članu zori82)
Neposredna povezava do sporočila: 1662
3.10.2010 12:26:26   
Renesme**
modrčki za dojenje- sem stare oprala, pa ugotovila, da je št. manjša kot pa jo zdaj nosimuser posted image , očitno bo treba po kakšnega večjega....sicer je pa to še edino kar manjkauser posted image

očala- vem da imam po porodu na skupinski sliki gor očala, prej- med porodom- pa mislim, da jih je moj imel spravljena, sej takrat jih ne rabišuser posted image

(odgovor članu naša beba)
Neposredna povezava do sporočila: 1663
3.10.2010 13:17:50   
emma83
Mogoče neumno vprašanje ampak vseeno: kje je med porodom spravljena naša torba za v P? Verjetno je v porodni z nami ali kje drugje?

Neposredna povezava do sporočila: 1664
3.10.2010 13:29:00   
Bela01
Bolj poredko se javim.

sem že v 35 tednu. Počutje je super, edino popoldne me že začne malo tiščat.

Kile: Pridelala sem 13kg, v zadnjih 2 mesecih 2kg, vse ostalo je bilo prej. Tako, da upam da do konca ne bom dosti več pridobila.

Masaža presredka: Se je še nisem lotila :P - mam pa namen.

Rodila bom v Mariboru. Z materinsko šolo pa začnem s 5.10., zdaj v torek.

November: Sožalje še z moje strani. Žal sem sama tudi očetka prehitro izgubila in vem kako se počutiš.

Gibanje: Jih ne štejem, jih pa čutim čez cel dan, največ zjutraj in zvečer, tudi kolcanje.

Položaj otročka: Moja je še vedno obrnjena navzgor oz. z nogicami navzdol. Ali obstajajo kakšne mogoče vaje, ki bi lahko otročku pomagale oz. ga vzpodbudile, da se obrne. Resnično si ne želim CR.

Glede porodniške bi še vprašala: Dobila sem že pošto na dom o tem porodniškem dopusti, ki traja menda 105 dni. Na istem obrazcu sem obkrožila še za ostale dni 260 dni, vendar tistega potrdila še nisem dobila. Ali mogoče katera ve, kdaj prejmem tisto? In kakšna bo potem porodniška za ostalih 260 dni? Enaka kot tale?

Neposredna povezava do sporočila: 1665
3.10.2010 13:33:32   
severnica77
strah pred porodom  - sem brala, preden sem šla prvič rodit, en kometrat tukaj na RR pa je punca tako zapisala: Med rojevanjem bi mi bilo čisto vseeno pa, če bi rodila sredi Glavnega trga ... Sem se takrat smejala, ker mene je tudi skrbelo, če mi bodo delali klistir, brili, kako je z opravljanjem potrebe ...
No, mi je postalo jasno takrat v porodni, kaj je mislila s svojim komentarjem tista punca na RR. Res ti je čisto vseeno, si osredotočen na porod in rojstvo svoje male štruce in ti je čisto vseeno pa če je tudi tam cela garda študentov user posted image  user posted image  user posted image
Sicer pa britje lahko opravite doma, klistirajo več ne (vsaj v MB ne) ...
Drugače pa bi se porodu tudi jaz raje izognila in mene bi bilo zraven user posted image . Ampak vse se da in vse se opravi in je potem vse o.k. user posted image . Tako, da pobegnit itak nimamo kam - zdaj je kar je user posted image . V glavnem niti ne razmišljam preveč o tem, ker je vsak porod zgodba zase.
Bi pa rada normalno rodila, želim si tudi roditi na rok. Edino kar me malo skrbi je velikost našega jenčija pa upam, das o se pri izmerah zmotili v plus user posted image

Pomoč - jaz je pri prvem nisem imela pa tudi nekaj ekstra je sedaj ne želim. Bom sicer vesela vsakega obiska in vsake pomoči ampak mi je v prvo lepo laufalo, čeprav sem celo mastitis dvakrat fasala in čisto na začetku tudi zbolela (grlo, poln nos ...)

< Sporočilo je popravil severnica77 -- 3.10.2010 13:34:16 >

(odgovor članu emma83)
Neposredna povezava do sporočila: 1666
3.10.2010 13:33:45   
tejci1981
Pozdravljene!

Počivamo po kosliu, preden se odpravimo na obisk.
Madonca sem pridna zadnje čase - nonstop nekaj pečemuser posted image , danes je bila na sporedu jabolčna pita.

November2010 - sožalje user posted image

Moj in gospodinjska opravila - kuhanje in peglanje ne hvala, vsega ostalega pa se loti brez problema, tako da mi ni panike in si boma lahko delo razdelila.

Pomoč - Moji so sicer doma v moji bližini, sam ne vem, kak bi to funkcioniralo,....mama nonstop - zakaj pa to tak narediš in ne tak, to je treba na tak način,......user posted image user posted image user posted image user posted image , pa ne vem, če mi bo to lih pasalo v tistih začetnih dneh user posted image user posted image user posted image

Strah pred porodom - vem, da moram rodit, ker drugače nebom dobila mojega malega lulčka, tako da komaj čakam in me ni strah,...sem pozitivna in ne poslušam raznih zgodbic o ostalih porodih,....

Lepo nedeljo še naprej!

Neposredna povezava do sporočila: 1667
3.10.2010 13:34:20   
november2010
Hej!

Torba - je s tabo v porodni če se jaz prav spomnim.....

Mi smo bili pa LJ, smo se šli mal šetat po centru, pa kostanjček pa na kavico v nebotičnik.... prav luštn.... :)

Za telefonsko sem se pa jaz javila, pa zdaj vidim, da bo en kup enga dela, da vsem pošljem na privat... jo bom dala pod naš seznamček, pa si jo shranite .... pa prosim, ko boste pošiljale sms-e, NUJNO nujno, zraven vaš RR nick dopišite, da bom vedla kam katero dat. :)

(odgovor članu emma83)
Neposredna povezava do sporočila: 1668
3.10.2010 13:42:22   
november2010
user posted image

NICK, STAROST,  NOSEČNOST, ŠT. OTROK, NASLEDNJI PREGLED, PREBIVALIŠČE, SPOL 

user posted image   

29.10.10
- majabar, 28, 1user posted image , 0user posted image , NP 24.9.10, Kolumbija user posted image user posted image FB

XX.11.10
- orto2 user posted image user posted image
- poona, 2user posted image , 1user posted image user posted image user posted image
- blondy83, Komenda user posted image user posted image     

1.11.10
- aleunam, 25, 2user posted image , 0user posted image , NP 28.9.10 user posted image user posted image
- strippy, 27, 1user posted image , 0user posted image , Ljubljana user posted image user posted image

2.11.10
 - blodinka, 21, 1user posted image , 0user posted image user posted image user posted image
- phelps, 30, 1user posted image , 0user posted image , NP 29.9.10, Dolenjskauser posted image user posted image FB
- lottyka, 31, 1user posted image , 0user posted image , NP 8.10.10, Domžale user posted image user posted image FB
- Tory78, 32, 1user posted image , 0user posted image  , Štajerskauser posted image user posted image
- anmp2601, 30, 2user posted image , 1user posted image , Domžale user posted image user posted image
- MissLady, 2user posted image , 1user posted image user posted image user posted image

3.11.10
- Mifene user posted image user posted image
- zori82, 27, 1user posted image , 0user posted image , NP 27.9.10, Ljubljana user posted image user posted image FB
- tejci1981, 28, 1user posted image , 0user posted image , NP 6.10.10, Štajerska user posted image user posted image
- MalaNeli, 21, 1user posted image , 0user posted image , NP 27.9.10, Koroška user posted image user posted image FB
- malajka84, 25, 1user posted image , 0user posted image , NP 28.9.10, Zasavje,user posted image user posted image FB

4.11.10
- daya, 31, 3user posted image , 2user posted image user posted image user posted image
- acegirl, 25, 1user posted image  , 0user posted image  , Zasavje user posted image user posted image
- bejo2010, 30, 2user posted image , 1user posted image , NP 27.9.10, Pomurje user posted image  user posted image

5.11.10
- Renesme**, 28, 2user posted image , 1user posted image , NP 16.9.10, Ljubljana user posted image user posted image    
- bela01, 27, 1user posted image , 0user posted image , Maribor user posted image user posted image
- mami28, 30, 2user posted image , 1user posted image , Kozjansko user posted image user posted image
- analtevs, user posted image
user posted image

6.11.10
- 4mybaby, 33, 1user posted image , 0user posted image , Ljubljana user posted image user posted image
- ek76, 33, 2user posted image , 1user posted image , Posavjeuser posted image user posted image
- maa2010, 29, 1user posted image , 0user posted image , Mariboruser posted image user posted image

7.11.10
- minky, 3user posted image , 2user posted image , Gorenjskauser posted image user posted image
- coach, 1user posted image , 0user posted image , Ljubljana user posted image user posted image  
- nejka000, 26, 2user posted image , 1user posted image , Sl. Konjice/Radenci user posted image user posted image

8.11.10
  - emma83, 26, 1user posted image  ,0user posted image   , NP 27.9.10, Ljubljana user posted image user posted image
- sonce79, 31, 1user posted image , 0user posted image , Štajerska user posted image user posted image
- Pollon, 28, 1user posted image , 0 user posted image , Ljubljana user posted image user posted image

9.11.10
- brinceljka, 27, 1user posted image , 0user posted image , okolica Litije, user posted image user posted image

10.11.10
- teycika, 25, 1user posted image  , 0user posted image  , user posted image user posted image

11.11.10
- Hijacinta, 34, 2user posted image , 1user posted image user posted image user posted image
- pearl, 2user posted image , 1user posted image , Maribor user posted image user posted image
- lillie, 27, 2user posted image , 1user posted image , Štajerska user posted image user posted image
- dinki, 2user posted image , 1user posted image , okolica Ljubljane user posted image user posted image

12.11.10
- flik, 2user posted image , 1user posted image user posted image user posted image
- ikin, 3user posted image , 2user posted image  user posted image user posted image
- anna20, 2user posted image , 1user posted image , Kranj, user posted image user posted image
- pikizenc, 26, 1user posted image , 0user posted image , NP 18.10.10, Ljubljanauser posted image user posted image
- ječi12, 24, 2 user posted image , 1user posted image , Ljubljana user posted image user posted image FB
- Eruvande, 1user posted image , 0user posted image  user posted image user posted image

13.11.10
 - novemberska, 28, 1user posted image , 0user posted image , NP 14.9.10, Ljubljana user posted image user posted image
- bucka13, 33, 2user posted image , 1user posted image , NP 30.9.10, Štajerska-Koroška user posted image user posted image FB

14.11.10
- 7ka, 28, 2user posted image , 1user posted image , okolica Ljubljane user posted image user posted image

15.11.10
- severnica77 , 4user posted image  ,1user posted image , user posted image user posted image FB
- Norvežanka user posted image user posted image
- sunday, 28, 1user posted image , 0user posted image user posted image user posted image
- simonmojca, 24, 1user posted image , 0user posted image , NP 1.10.10, Grosuplje user posted image user posted image FB
- ljubljana, 31, 4user posted image , 3 user posted image , Ljubljana user posted image user posted image
- destiny86, 24, 1user posted image , 0user posted image , NP 13.10.10, Koper user posted image user posted image

17.11.10
- anansie, 2user posted image , 1user posted image user posted image user posted image
- kr ena, 2user posted image  , 1 user posted image user posted image user posted image
- majchi, 2user posted image , 1user posted image user posted image user posted image
- miya84, Ljubljana user posted image user posted image

18.11.10
- november2010, 27, 2user posted image , 1user posted image , NP 18.10.10, okolica Ljubljaneuser posted image user posted image FB
- valentina85, 1user posted image , 0user posted image , NP 27.9.10 Notranjskauser posted image user posted image
- kapesanta, 35, 3user posted image , 1user posted image , NP 30.9.10, Trbovlje user posted image user posted image FB

19.11.10
- Penelope84, 26, 1user posted image , 0user posted image  , Celje user posted image user posted image

20.11.10
- nov2010, 1user posted image  , 0user posted image  , NP 22.9.10, Gorenjska user posted image  user posted image

21.11.10
- nadinne, 27, 1user posted image , 0user posted image , NP 27.9.10, Gorenjskauser posted image user posted image    
- soncchhek, 31, 1user posted image , 0user posted image  user posted image user posted image
- ajne1, 3user posted image  , 2 user posted image  , user posted image user posted image
- orlica, 2user posted image , 1user posted image , Okolica LJ, user posted image user posted image
- naša beba, 30, 1user posted image , 0user posted image , Koroška user posted image user posted image FB

22.11.10
- škorpijonček, 33, 2user posted image , 0user posted image , NP 1.10.10, Celje user posted image user posted image
- pajac, 3user posted image , 1user posted image  user posted image user posted image
- hator, 4user posted image , 1user posted image  user posted image  user posted image
- mateja81, 3user posted image , 1user posted image , Podčetrtekuser posted image user posted image
- bibika81, 28, 1user posted image , 0user posted image , NP 15.9.10, Ljubljana user posted image user posted image

23.11.10
- zalos, 26, 1user posted image , 0user posted image , NP 7.10.10, Okolica Celjauser posted image user posted image
- Urša08, 3user posted image , 2user posted image , NP 1.10.10 user posted image user posted image
- Mamab, 2user posted image , 1user posted image user posted image
- aleksa83, 27, 1user posted image , 0user posted image , NP 24.9.10, Ptuj user posted image user posted image

24.11.10
- pikamonca, 31, 2user posted image , 1user posted image , NP 27.9.10, user posted image user posted image

25.11.10
- bumbolina, 2user posted image , 1user posted image user posted image user posted image

26.11.10
- annanas, 23, 1user posted image , 0user posted image user posted image user posted image
- netyka, 23, 1user posted image , 0user posted image , Maribor user posted image user posted image
- library, 28, 1user posted image , 0user posted image , NP 15.9.10, Ljubljanauser posted image user posted image

28.11.10
- Ribica Nemo, 30, 2user posted image , 0user posted image , Ljubljana, user posted image user posted image

29.11.10
- pesjanarka, 33, 1user posted image , 0user posted image , Okolica Ljubljane, user posted image user posted image
- čudnočudo, 27, 1user posted image , 0user posted image , user posted image user posted image

30.11.10
- D0aisy, 1user posted image , 0user posted image , Maribor user posted image user posted image
- aluap, 29, 1user posted image , 0user posted image   user posted image user posted image user posted image user posted image

NOVEMBERK  user posted image   NAS JE: 87
PRIČAKUJEMO - OTROK:     -user posted image : 21     -user posted image : 16    -user posted image : 51

Z nami so bile:
- big mamma, sarar, ribica 81 user posted image user posted image user posted image
  - abv1, roža03, portorož user posted image user posted image user posted image
- alna, čirimbara, karmen7 user posted image  user posted image  user posted image  
- risa, pildek user posted image  user posted image  user posted image

VSE SPREMEMBE PIŠITE ODEBELJENO IN Z DRUGO BARVO, DA BO RAZVIDNO OD OSTALEGA TEKSTA
.

Telefonska za sporočanje: 040 626 146 (november2010) - pa obvezno RR nick zraven napisat

< Sporočilo je popravil november2010 -- 3.10.2010 13:48:08 >

(odgovor članu aleunam)
Neposredna povezava do sporočila: 1669
3.10.2010 13:44:11   
tejci1981
Bela01 - preden se ti izteče teh 105 dni, dobiš še eno odločbo, ki velja do konca porodniške in kjer je naveden tudi datum ponovnega začetka z delom, mislim, pa da porodniška ostane enaka,.... naj me popravi katera, če širim napačne info!
Kako to da greš tako pozno v MŠ????

Vaje za obrat otroka:
Kopiram iz enega drugega foruma user posted image :

Najboljši čas za tri preproste vaje, ki vam jih predstavljamo, je od 34. do 37. tedna nosečnosti, pri dvorogi maternici pa v 27. tednu nosečnosti. Vaje v zdravi nosečnosti ne škodijo in nimajo stranskih učinkov, zato jih je vredno preizkusiti. Vseeno pa se pred izvajanjem vaj posvetujte s svojim ginekologom, ki spremlja nosečnost.
Kadar je otrok v pravilni, glavični poziciji, omenjene vaje niso priporočljive, saj se otrok lahko iz glavične vstave obrne v zadnjično vstavo!

1. Nosečnica se postavi na vse štiri. S koleni in komolci se nasloni na tla, zadnjico ima dvignjeno. Z zadnjico in boki miga sem ter tja, levo in desno ter gor in dol. To dela 20 minut. Prej si lahko z mehkimi blazinicami zaščiti kolena. Po 20 minutah vadbe naj si nosečnica vzame dve uri počitka in nato preide na drugo vajo.

2. Ženska leži na tleh. Noge pokrči v kolenih in dvigne zadnjico. Pod zadnjico si lahko podloži 2–3 velike vzglavnike, da si olajša vajo in tako čim dlje drži zadnjico navzgor. Z zadnjico začne zibati levo in desno, sem ter tja in po malem gor in dol. Vajo dela 20 minut. Po 20 minutah naj si nosečnica vzame dve uri počitka oziroma poljubno preživlja svoj čas, nato naj preide na tretjo vajo.

3. Ženska se plazi – pomika po prostoru po vseh štirih. Dobro je, če si pred tem zaščiti kolena in dlani. To dela 20 minut.

Omenjenim vajam posvetimo 1–2 dni. Po navadi zadostuje že en dan. Naslednji dan preverimo lego otroka. Če se otrok ni obrnil v pravilno lego, vaje drugi dan ponovimo.
Včasih kljub našemu prizadevanju otrok vztraja v svojem izbranem položaju. Plod take lege nikoli ne zavzame brez razloga. Odvisna je od materinega telesa, dela, ki ga mati opravlja, gibanja, dražljajev iz okolice, od popkovine, prostora v maternici, od mesta posteljice …

Meni je moja G svetovala 1 in 2 vajo, je pa res da je ne izvajam 20 min ampak le okoli 5,....za enkrat se še lulek ni obrnil, ker so gibi tam kot so bili (spodnji del trebuha), 100% pa bomo videli v sredo, ko imam ponovni pregled in tudi uz.

(odgovor članu tejci1981)
Neposredna povezava do sporočila: 1670
3.10.2010 14:01:54   
pesjanarka
November drži se!!

Nadinne & bik sem iz Medvod in grem v KR. V Lj grem v primeru, da bom precej čez rok ali pa če bom ful prej. A kaj veste koliko naj bi stala epiduralna v KR. Z MŠ začnem 13.10.

dioptrija, očala, leče
jaz non stop nosim leče, v porodnišnici bom mla pa očala. Upam, da mi bodo ostala gor tudi med porodom user posted image

Kilogrami trenutno sem na 5+. Sem v 32. tednu in nekako nimam občutka, koliko naj si jih že obetam. Apetit se mi je v zadnjih 14 denh povečal enormno.

poraba kalorij med nosečnostjo A katera kaj ve, koliko kalorij dnevno porabiš več na koncu, za zadnjem trimesečju. Enkrat sem nekje nekja brala in seveda vse pozavila. Vem da v 1. poraba kalorij ni nič večja, v 2. malenkostno, za zadnjega pa ne bi vedela.

Koliko pa 'požreta' kaj laktacija in dojenje?

Streptokok
Je ta test samopplačniški ali ne?

Pomoč po porodu
Jaz imam to srečo, da bom morala svojo mami prej odrivat, kot pa prosit za pomoč. Že sedaj bi mi najraje vse vtaknila v rit in me pededa od spreja in zadaj. Včasih se mi kar milo stori, ko jo opazujem kakšen srčen projekt sem ji jaz s svojo nosečnostjo. Saj ima sicer že 2 vnuka (2,5 let & 2 meseca) z bratove strani, a se mi zdo, da mojo - hčerino nosečnost doživlja čisto drugače user posted image .

Lepo bodite

Neposredna povezava do sporočila: 1671
3.10.2010 14:16:17   
Bela01
tejci1981 Lilypie Maternity tickers
: Hvala za tako hiter odgovor. Bom poskusila s temi vajami. Pregled pa imam v petek, tak da bomo videli, če se bo obrestovalo. Takrat tut nastopim s porodniško.

Glede mojega poznega obiska materinske ... - po pravici se nisem "zdevala" predj k temu, da bi poklicala tja :P - saj vem po riti bi jih mogla dobit. Čeprav nekatere pa sploh niso šle.

Oprema za dojenčka: Ali imate že vse nabavljeno? Sama imam že vse, mogoče par malenkosti (fiziološko, bebyval, lanolin,...) Tudi pleničke smo že nabavili za prvih 14 dni. Bombažne pleničke in cotike do 3-4 meseca so že vse oprane in zlikane. Razmišljam pa vedno bolj o pralnih plenicah, da bi jih nabavla. Ampak to po tem. Bomo sproti preizkušali :).
Tudi voziček sva končno naročila in sicer od Lux4Kids, model Fenix (limona z rožicami :) ). Upam, da se bo vredu obnesel. Sem ga šla trikrat pogled in tudi ostale modele in se mi zdi vredu skupaj narejen. Je pa več kot ugoden.

Neposredna povezava do sporočila: 1672
3.10.2010 15:20:23   
severnica77
IZVIRNO SPOROČILO: pesjanarka

Koliko pa 'požreta' kaj laktacija in dojenje?

Streptokok
Je ta test samopplačniški ali ne?

Glede dojenja - jaz sem se skoraj "posušila"user posted image  (kljub vsem čokoladicam sredi noči). No, meni se je zdelo, da res ful hujšam zaradi dojenja, pa tudi sprehajaš se dosti več ... Jaz zelo verjamem v dojenje in hujšanje.

Streptokok - mislim, da če za test ni nekih zdravstvenih razlogov, ga plačaš. Meni so ga naredili brezplačno, ker je prvorojenec imel ob rojstvu neopredeljen infekt (jaz še sedaj mislim, da zaradi predolgega poroda). Po porodu sva dobila oba antibiotik. No,  sedanji test je bil negativen ( v prvi nosečnosti pa mi ga niso delali oz. niti za to nisem vedela). Upam, da se do poroda kaj ne spremeni.

(odgovor članu pesjanarka)
Neposredna povezava do sporočila: 1673
3.10.2010 15:32:28   
pikizenc
november še moje sožalje user posted image user posted image

sem pa zaključila s službo user posted image  tako da mogoče bom zdej kej več lahko napisala ... user posted image

punce, kje se dobi kozmetika od mustele? Vem, da jo kar priporočate, sam je nisem pa še nikoli videla ...

A je katera že začela rihtat pediatra za user posted image , glede na to kok so zasedeni?

< Sporočilo je popravil pikizenc -- 3.10.2010 15:33:58 >

(odgovor članu severnica77)
Neposredna povezava do sporočila: 1674
3.10.2010 16:22:06   
bucka13
november - tudi sožalje z moje strani.

grem ponovno rodit v Maribor. Zdaj vsaj vem, kaj vse me lahko doleti in se jim ne dam!

Sicer pa sem preživela zadnji pregled ob jamranju mojega G kako si z UZ ne morejo pri meni nič pomagat. Ja pismo, kaj pa pred leti, ko tega še sploh ni bilo?????
Sicer pa je naša user posted image seveda lepo na glavo obrnjena in se mi zdi, da mi bo glavo počasi potisnila kar ven, tako me sramne kosti in medenica al vse skup boli. Pa glede na to, da ima glavico za 3 tedne preveliko, trebušno votlino pa za dva, moj G pravi, da to ni znak da bi kaj prej lahko rodila???? Saj si želim zdržat do konca, pa vseeno.....Aja, sem dobila napotnico za CTG, če bi bil potreben, pa za porod, za rešilca pa ne. A misli, da se bom kar sama prifurala v P?
Naslednji pregled imam 14.10. Še prej pa moram v P porihtati za mojega potrdilo, da bo lahko šel z mano, če si premisli. Je hodil pred 8 leti z mano v MŠ, pa baje seznam oni še imajo, da mi napišejo v materinsko. Pa še vedno ne vem, a se naj grem menit za EA ali ne. Glede na mojo kilažo verjetno sploh ne pride v poštev, je večja možnost za carskega, ker sem ga 1. imela. Pa moj PDP je na soboto, rodila bi pa rada dan kasneje, na nedeljo ...... Pobožne želje... V MB pa itak menda EA samo od 7-15h. Kje hudiča jih potem najdejo, ko je treba carskega nardit??????

No, naj mine še ta teden, da dam še zadnjič kri za toxo, potem pa veselo čakanje....
lepo se imejte.

(odgovor članu pikizenc)
Neposredna povezava do sporočila: 1675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  65 66 [67] 68 69   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  65 66 [67] 68 69   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?