|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novemberke 2010 II. del
16.9.2010 8:24:02   
november2010
jutro!!! :)

evo mene. že na delovnem mestu, pa je treba za začetek dneva našo temo prebrat :) Do porodniške imam jaz kar še nekaj časa, po mojih izračunih mislim, da je dan d 21.10, ampak mi zaenkrat ni nobene panike, sem s 1.9. ravno z zdajšnjo službo začela, tako da je še vse dokaj sveže, pa tudi dokaj nenaporono - mi zaenkrat sedenje ne dela kakih hudih problemov, imam tak fajn udoben stol.

Sramna kost - mene fuuuuul, ampak res ful boli, hodim kot kakšna račka.... komaj čakam na ponedeljek ko imam G, da vidim da je vse ok. Pa čez dan še nekako gre, se poskušam čimbolj zamotit, da se se veliko gibam, sam ponoči.... me pa tako boli, da se tud obrnit ne morem in s svojim obračanjem vsakič še možka zraven zbudim.... se lih tko obračam k en kit! :)

(odgovor članu simonmojca)
Neposredna povezava do sporočila: 951
16.9.2010 8:26:41   
MalaNeli
Soncchhek hehe, ni kaj, imaš vso pravico do tega.
Ja jaz drugače tud ogromno spijem, vem pa ne kolk. Ker zraven kave vedno pijem vodo, 3dl + 3dl... doma pa tut hodim z 1,5l vode okrog. Sam očitno še vseeno premalo spijem.

tud jaz se ponoči obračam kot da bi bla kit. vsakič se usedem pa obrnem. sicer me pa sramnka kost še sploh ne boli kaj.

(odgovor članu Soncchhek)
Neposredna povezava do sporočila: 952
16.9.2010 8:27:51   
november2010
aja, kar se dude tiče - moj prvi je ni maral, sem z več različniimi poskusla, ampak mu ni bilo - čeprav sem si včasih prav želela, da bi jo imel, ko sem gledala mamice, k so dale svojmu otročku dudo v usta pa se je pomiril :) Mi smo mogl pa mal več domišljije uporabit :)
Tak, da če je bo drugi želel imet, naj jo ima, ga bomo že odvadl ko bo čas :)

(odgovor članu november2010)
Neposredna povezava do sporočila: 953
16.9.2010 8:31:48   
november2010
ja jaz tud veliko spijem, ravnokar sem recimo spila pol litra vode :) sem tud ful žejna, tak da se nalivam.....

Jaz sem pa zadnjič bila v trgovini (hehe, čudež :) ), pa sem si kupila prvo stvar za v torbo zase za v P, in sicer PLAVALNI OBROČ. Tak čist običen za otroke - meni je olajšal življenje prve dni/tedne po porodu, ker sem bila šivana in so nam v P sestre svetovale naj nam možje prinesejo ta obroč, da gor na njem sediš - je res ful dobra rešitev, ker ne pritiskaš na šive. Priporočam.

Neposredna povezava do sporočila: 954
16.9.2010 8:33:32   
Renesme**
jutro

jaz pa že odkar sem vstala premišljujem, da je petekuser posted image , zdaj sem se pa spomnila, da niuser posted image

pitje- meni je to prav muka, pomoje še premalo pijem, čeprav se trudim...ampak men se začne pol kr okol obračat....

Danes pa pregled, komaj čakam, upam da bo mali lepo sodeloval, da je na glavi, da se je lepo poredil, tako kot mamiuser posted image ..
Drugače pa mene spodaj tudi vse boli, pa zatečeno imam, ene 2 dni nazaj sem imela pa še občutek kot bi mi en z rokico tam notri šaril, tako kot bi ti z nožem zarezal- auč...ji moram jaz tud mal omenit, upam pa da je še vse zaprto- saj pogledala pa tako najbrž ne bouser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 955
16.9.2010 9:19:55   
Soncchhek
novemberka ti si faca....kot sem že večkrat napisala, kapo dol tistim, ki še hodite v službo..meni se nič ne da delatuser posted image ......najrajši sem na sončku na balkonu ali pa na sprehodu.....pa čvek....pa cartanje pa tako dalje.

sramna kost mene tudi fuuuulll boli te dni...v ponedeljek imam UZ pri G, bom povedala.....mogoče bi pa pomagala kira user posted image masaža...čeprav ne vem več sploh kaj je že to user posted image user posted image user posted image user posted image .

jaz pa še vedno razmišljam kakšno banjico za kopanje nabavit.....
sem gledala v baby centru.....so od bebe-jou al kaj je že...stojala barvasta+ banjice barvaste....ampak ne vem a lahko tam kopaš od novorojenčka pa potem do recimo enega leta....
ene so pa bolj masivna stojala+ banjice....pa druga firma...
ker pač kot sem rekla previjalno bom imela v spalnici....pa ne bi noter montirala banjice, ki jo imam zraven ker jo itaq uporabljaš samo ene 3m....je ful majčkena....
ampak eno večjo...da lahko lepo kopaš od novorojenčka naprej noter....

kir sonček je zunaj.......ja nč gremo v sadje šoping !!!!!
lep dan

Neposredna povezava do sporočila: 956
16.9.2010 9:22:07   
aleunam
Dan!

Tudi meni se zdi, kot da je petek. No, je mali petek. user posted image

Danes sem v primerjavi z ostalimi nočmi dobro spala, pa se počutim čist nekam povoženo. user posted image  Sicer pa zgleda, da se vnetje ni umirilo, pa sem dala 7-dnevno terapijo s svečkami čez, se mazala z Canestenom... Z Canestenom bom še nadaljevala, ampak imam tak neprijeten občutek spodaj. user posted image  

(odgovor članu Renesme**)
Neposredna povezava do sporočila: 957
16.9.2010 9:40:33   
Bumbolina
Pozdravljene!

Majabar, povej kako pa je urejena porodniška v Kolumbiji, če imaš informacije o tem? Me res zanima....

Soncchhek, 5l vode na dan?? Si pa res dobra; jaz spijem nekje 3l na dan, pa že to se mi zdi ogromno in sem nonstop na wc-juuser posted image .

Moj trebuh je že tudi kar velik; oblečem se še lahko, tudi čevlji niso problem, je pa bilo zadnjič lakiranje nohtov na nogah pravi mission impossibleuser posted image . No, mi je ratalo, ampak ne vprašajte, pod katerimi koti sem lakirala in kako je izgledal končni rezultat.... Pa britje nog mi tudi nekako ne gre najbolje...

Aja, sem pozabila omeniti, da sem v iskanju malo boljšega modrčka za dojenje naletela na tega http://www.da-da.si/node/20, ki so ga punce s sosednjih forumov kar hvalile. V glavnem, sem naročila in moram povedati, da je res enkraten. Tako mehekuser posted image , prsim pa da fajn oporo in obliko.  Ga bom že zdaj nosila, ker moji so mi itak že uhuhu časa premali. Tako da če katera še rabi, je za poskusiti....

Komaj čakam pregled, da vidim mojo miško.....

Neposredna povezava do sporočila: 958
16.9.2010 9:42:54   
november2010
Kakšno sonce??? Pri nas je čist oblačn....

(odgovor članu aleunam)
Neposredna povezava do sporočila: 959
16.9.2010 9:45:31   
Bumbolina
Soncchhek, jaz tudi več ne vem, kaj je touser posted image .... No, saj je to kot vožnja s kolesom, se nikoli ne pozabiuser posted image .

Drugače pa ti jaz ne pruiporočam banjice na tistem stojalu. Mogoče je uporabna začisto majhnega dojenčka, ko pa začne konkretno brcati pri kopanju, pa po moje ne. Moj sin je že pri dveh mesecih tako brcal pri kopanju, da bi po moje prevrnil tisto stojalo - je bila po vsakem kopanju kopalnica total mokra po tleh. No, vsaj brisala sem jo redno, če ne drugegauser posted image . V glavnem, jaz bom imela navadno banico - za začetek iz Ikee, je bolj mala, potem pa imam eno večjo....

(odgovor članu Bumbolina)
Neposredna povezava do sporočila: 960
16.9.2010 9:46:48   
aleunam
IZVIRNO SPOROČILO: november2010

Kakšno sonce??? Pri nas je čist oblačn....

To sem si tudi jaz mislila, ko sem prebrala sončkin post. Bodi vesela, da ga imate. user posted image

Bumbolina, jaz se spomnim, da smo sestrico tam po 6m že kopali v veliki običajni kadi (kjer se tudi mi kopamo), najprej je bila sama v bani in smo jo držali, potem, ko je začela bolj stabilno sedeti, pa sta se začeli kopati skupaj z mamo. user posted image

< Sporočilo je popravil aleunam -- 16.9.2010 9:52:12 >

Neposredna povezava do sporočila: 961
16.9.2010 10:09:32   
phelps
Dobro jutro pupe!

Na Dolenjskem je pa čisto pravi sonček user posted image

Kozmetika, jaz bom tudi prakticirala čim manj kemije... Upam, da danes v šoli za starše kaj izvemo o tem... Nekako se mi ne zdi, da bi eno bitje, ki je 9 mesecev bivalo v sterilnem okolju, takoj napadla s šamponi, mlekom in ostalim...

Danes ponoči sem odlično spala, ne zatekam (tudi prej nisem), nič ne boli, skratka brez problemov (tok, tok, tok). Ugotavljam, da mi tale bolniška čisto paše, ker mi dnevi hitro minejo, počutim se dosti bolj ugodno (nisem pričakovala). Sicer bi pa delala le še 10 dni. Sem se včeraj slišala s sodelavkami, grem en petek pospravit pisarno in predat delo (tisto kar niso že same vzele). Jaz ne bom imela posebne pogostitve, v par pisarn se bom šla poslovit s taveliko Milko user posted image

Danes pa v šolo za starše se zadnjič, skočila bom še v knjižnico in si izposodila par knjig, kakšen dober predlog? V soboto pa nam menda uspe misija Ikea, končno! Posteljica, jogi, tepih, stol za dojenje, kakšna košarica za drobnarije... Potem pa gnezdenje, naslednji teden nameravam poslikat sobico. Sem dobila idejo, da bi namesto bordure narisala 3 velikosti krogce in jih različno pobarvala. Nimam kaj dosti zafrknit (mi je moj že rekel, da lahko delam kar hočem, ampak pleskarja ne bo še enkrat klical user posted image ).

Bodite v cvetju! user posted image

Na svetu si, da gledaš sonce. Na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da sam si sonce in da s sveta odganjaš - sence.

(odgovor članu aleunam)
Neposredna povezava do sporočila: 962
16.9.2010 10:26:57   
lottyka
Dobro jutro,

Malaneli res lepi buši.

kis - toliko govorite o tem pranju s kisom, da bom probala. Da vidim, če res deluje.

Tosama - jaz sem doma zelo blizu trgovinice, tako da bom večinoma tam kupila, kar mi bo zmanjkalo bo pa moj tja skočil dokupit.

MŠ - preživeli še eno predavanje, pač nič posebnega, tudi nič posebno novega nisem zvedela. Pri tej je vsak odgovor prej pri porodu, saj vam bodo babice vse povedale in  razložile, sedaj bo pa patronažna pokazala in povedala kako če bomo mele probleme.
emma jaz sem takoj za kavico, ti pošljem ZS.

oblačenje - najtežje je obleči sp. del pižame, pajkice,... Čevlji so mi samo še 2 prav, pa še te samo nataknem,  vse ostalo ne dobim več na nogo. Kupujem nove, pa ne najdem nobenih udobnih, pa da bi mi bile prav. Še uggice mi 2št. večje niso prav, jih sploh gor ne spravim user posted image . Ja takle mamo, mal nam noge zatekajo.

škorpijonček super da sta se imela lepo.

vožnja - jaz se vozim še povsod, mislim da se bom do konca vozila. Če s čim nimam problemov, pa je z vožnjo. Joj če bi mi avto vzel, bi bila pa res čist zgubljena pomoje. Poleg tega nenak je treba pridet v LJ na vse preglede user posted image .

kozmetika - jaz mislim da bom šla v lekarno s seznamom in tam nakupila. Potem bomo pa prilagajali, ko bomo videli kaj in kako bebika prenaša.
soncchhek super za lep pregled in user posted image za insulin. Važno da bo bebika o.k., drugo ni pomembno.

duda - jaz bom že v P nesla eno. Mislim da je lažje odvadit od dude kot pa če cuza prste. Poznam eno, ki se je odvadila cuzanja prsta pred TV šele pri 12 letih, pa so vse probali kar so se spomnili, pa ni nič pomagalo. Tako da duda definitivno JA.

Sedaj pa morm it, grem na to dekompresijo. Da vidim, kaj je to in če kaj pomaga.

(odgovor članu bibika81)
Neposredna povezava do sporočila: 963
16.9.2010 10:30:13   
Bumbolina
Phelps, ti kar uživaj na bolniški in predvsem čimveč počivaj in si naberi energijo za prihajajoče čudovito obdobje.

Če sprašuješ za knjigo s področja starševstva, bi ti jaz priporočala Povezovano starševstvo. Meni je knjiga zelo blizu, ker v bistvu podpira dejststvo, da je treba ravnati nagonsko in ne upoštevati dobronamerne nasvede tašč, tet in babicuser posted image

Poslikava otroških sob - tukaj je nekaj linkov:
http://www.risancki.si/
http://www.art-fantasy.info/STRANI/POSLIKAVA_SOBE.htm

(odgovor članu phelps)
Neposredna povezava do sporočila: 964
16.9.2010 10:41:13   
emma83
Dan,

danes sem spet tečna kot user posted image . Pa ne vem zakaj, sem taka že vstala. Tako, da vam samo zaželim lep dan, pa se oglasim kasneje, če bo kaka sprememba na bolje.

(odgovor članu Bumbolina)
Neposredna povezava do sporočila: 965
16.9.2010 10:51:29   
Renesme**
Jaz imam pa danes totalno prazno glavo, še kuhat se mi ne dauser posted image ...sicer vem v čem je razlog, se spet zaradi nečesa sekiram in potem me vse mine....zdejle bi mi prav pasal en obisk pri eni od mojih službenih strank, en pogovor, ah sej bo...pol imam pa danes še pregled, pa sem res ful vesela da bo UZ, samo jaz kar nisem mirna dokler mi ne reče, da je vse ok, pol bi pa lahko še ure gledala user posted image user posted image

grem rajš neki delat da se mal zamotim in ne bom več tle težilauser posted image

(odgovor članu emma83)
Neposredna povezava do sporočila: 966
16.9.2010 11:21:27   
aleunam
Emma in renesme, zgleda, da je nekaj v zraku. Sama sem sicer kar ok, ampak nekaj mi manjka... Pa pojma nimam kaj. user posted image Rada bi bila koriustna, pa se ne morem spraviti k nobenemu "delu". Sicer pa bo polna luna zdaj en dan, ne? user posted image

< Sporočilo je popravil aleunam -- 16.9.2010 11:22:35 >

Neposredna povezava do sporočila: 967
16.9.2010 12:03:08   
maa2010

IZVIRNO SPOROČILO: phelps

Danes pa v šolo za starše se zadnjič, skočila bom še v knjižnico in si izposodila par knjig, kakšen dober predlog? V soboto pa nam menda uspe misija Ikea, končno! Posteljica, jogi, tepih, stol za dojenje, kakšna košarica za drobnarije... Potem pa gnezdenje, naslednji teden nameravam poslikat sobico. Sem dobila idejo, da bi namesto bordure narisala 3 velikosti krogce in jih različno pobarvala. Nimam kaj dosti zafrknit (mi je moj že rekel, da lahko delam kar hočem, ampak pleskarja ne bo še enkrat klical user posted image ).

KNJIGE - Jaz sem si sposodila Dojenje in materinstvo iz srca (super knjiga o dojenju in tem obdobju), Modrost rojevanja (zbirka izkusenj najboljse babice na svetu :), Mala knjiga za velike starse (full mini knjigica, a nacela v njej zelo veljajo), Moj porodni nacrt (ce se zelis informirati na kaj lahko sama vplivas pri porodu), Me matere (nekak socioloski pogled na materinstvo v razlicnih kulturah), ... imam jih se nekaj doma, ampak res omembe vredne so le-te.

MIslim, da je nekaj knjig s seznama ze ljubljana enkrat postala user posted image

IKEAAA - ja v soboto grem verjetno jaz tudi ponovno :) pa se malo v kiko pogledat, njihov baby oddelek je prav cute user posted image

(odgovor članu phelps)
Neposredna povezava do sporočila: 968
16.9.2010 12:03:29   
emma83
Polna luna je šele danes teden user posted image user posted image , če prav vidim na koledarju, po moje smo bolj vremensko naravnane, ker je danes ful oblačno. Se nisem včeraj dovolj namartinčkala in mi fali sonca.

(odgovor članu aleunam)
Neposredna povezava do sporočila: 969
16.9.2010 12:19:51   
kapesanta
DOBRODOŠLE NOVE
Jaz sem imela včeraj zadnji dan, tako da zdej sam še lenarim! No pa perem in likam za Saro stvari.
No danes gremo vplačati za Baby-spa voziček, mogoče še kak hiter šoping - mogoče v KIK.
Kile - sem na +9 - tega še sama čist ne verjamem, ker se počutim kot +20 - sploh se ne morem navadit na trebuh - se skoz neki zaletavam

DUDA: naš je ni hotel - vsega skup smo ga nahecali mogoče za kake 14 dni - sej je fino ker ni odvajanja od nje, sam brez nje pa smo ga mogli več zabavat in crkljat. Bomo vidli, mogoče tud Sara ne bo marala - bom pa vseeno poskusila z vsemi dudami ki smo jih sprobali pri Roku.

Aleksa83 - kozmetika: jaz sem pri roku uporabljala Bubchen, zdaj bom pa vse kar se da od BePanhena in Eucerina vzela v lekarni - smo z Rokom bili pri enem super dermatologu, ker je imel maluske (al kako se reče) in je priporočil to za nego kože (baje ima suho kožo, kar je značilno za hiperaktivne otroke - hmmmm) - no smo ga kopali in mazali in se je super obneslo, tako da sem zdaj zaprisežen uporabnik.
za temence smo uporabljali otroško olje - po nasvetu babice in pediatrinje - super uspeh.

l.p. Mateja

Rok 06.07.2006 in Sara 15.11.2010

(odgovor članu Valentina85)
Neposredna povezava do sporočila: 970
16.9.2010 12:21:22   
MalaNeli
ideja za kosilo - ribe. :) pa krompir. hehe. če katera rabi.
glih pečem.
njami.

vreme, zjutra je tako lepo kazalo. da sm se kar nasmejala. pa mi tut ti oblaki ne pokvarijo dneva.

naj ga ne tudi vam.
lepe smo. bodimo srečne ;)user posted image

(odgovor članu kapesanta)
Neposredna povezava do sporočila: 971
16.9.2010 12:22:34   
Soncchhek
hja....jaz se nagibam k banjici na stojalu...sem gledala ful veliko......ker ne bi rada kopala da se da banjica na tla in meni poči hrbtenica hihi.....nimamo klasične bane v kopalnici ampak le tuš....bana je pri starših nadstropje više.....pa ne bom tja nosila bebice kopat....
čist navadne banjice pa niti nimam kam postavit....v kopalnici...

(odgovor članu emma83)
Neposredna povezava do sporočila: 972
16.9.2010 12:48:17   
MalaNeli
user posted image

a bi katera kosilo? njami. je blo dobro.

jaz bom kr brez stojala, se bomo že nekako znašli.

Neposredna povezava do sporočila: 973
16.9.2010 12:58:57   
bibika81
MalaNeli ... Uf, tole pa dobr zgleda, jst pa v službi user posted image  no še 3 urce pa gremo domov

(odgovor članu MalaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 974
16.9.2010 13:09:34   
ječi12
oj oj

MalaNeli js bi česna na tone pojedla,ampak pol tut živet ne morm od zgage in usega.no važno da je blo dobro.

mi gremo dons kr vn jest,tko da nč ne kuham.

tut mi banjice ne bomo meli na stojalu.

kapesanta a Sara je vaš bodoči član? mate že tkole kr po imenu,al maš več sončkov doma?

dudo mam že kupljeno in bo z mano v torbi za v P.pride lahko zelo prav,če pa ne pa tut ni škode. mi smo jo meli tri mesce in je blo super,zdj bi jo loh meli še par mescev dlje :)

uživajte v ikei mi smo bli v ponedeljek,zdj je pa dost.mamo use in bi sam še brezpotrebe zapravljala :)

vožnja-js bom tut vozila kr skos,tut prvič sm.itak vsak dan peljem malo v vrtec in domov,tko da če jo na dan ko grem rodit odložim v vrtcu in se pol z mojim odpeljeva rodit bo lih prou user posted image user posted image

uživajte dan.dopoldne je bil pri nas sonček,zdj je pa že oblačno

(odgovor članu bibika81)
Neposredna povezava do sporočila: 975
Stran:   <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?