čudnočudo
|
IZVIRNO SPOROČILO: ljubljana IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen IZVIRNO SPOROČILO: MalaNeli preživela obisk pri tašči in tastu. sva nesla cd od dojenčka zravn, pa razn da je tašča skor čist mirno rekla na koncu: "Kaj vse že danes nardinjo" ni blo nobenga komentarja. moja mami je skor jokala ko je vidla slike. mi je kr mal težko da bo mel otrok takšno babico in dedka, ma nima veze. saj bo pr nas prvi vnuk/ica, pa ga bojo meli najrajši,pa mu/ji bojo čustva tut pokazali, O kk težko mi je. Pol je pršu pa še njegov brat na obisk, pa se je moj počutu čist odveč. - kk šele jaz. Pa še celo vožnjo me je neki mučlo. najprej mi je blo ful slabo, kr neki sm kuhala. kuhalo mi je v glavo, pol spet ne, pol spet ja, pol spet ne. zlo slabo sm se počutla. Ko sva šla pa nazaj, pa isti občutek ko je bil včasih pri menstruaciji. tk da sm samo upala da mine, čene bi šla kr v ce. na urgenco. pa je blo potem hvala bogu bolš. po moje noseča ne grem več kam. Če se nekdo ne joče zraven CD-ja, še ni slab dedek/babica. Pretirani čustveni izbruhi in izkazovanje ljubezni z objemanjem in lupčkanjem ne pomenijo večje ljubezni, le-ta se kaže na več načinov. Tvoj odnos do tasta in tašče pa naj ne vpliva na otrokov odnos do dedka in babice, ne bi bilo pošteno. Tole pa zgleda skoraj tako kot bi babica sli pa dedek pokomentirala ali pa ker drug sorodnik. Jaz čisto razumem obe strani. Nosečke smo včasih preveč občutljive; novi sorodniki pa so pogosto zelo drugačni od naših staršev in se je potrebno navaditi na njihov način. Ljudje pač različno kažejo naklonjenost. Mala neli, važno, da se vidva veseliti, starši morda samo potrebujejo čas. Nekateri res pač ne pokažejo čustev. Pravzaprav tudi moj partner ni bil ne vem kako zelo ganjen ob ultrazvoku, takšen pač je, a se otroka zelo veseli in bo super oče. Ni pa tip, ki sicer ne bi znal pokazati čustev, to bi me pa motilo, pri tašči ne, pri partnerju pa. Jaz se pogosto zalotim, da sem preveč kritična do tašče, med tem ko mami vse spregledam. Svetujem ti, da se s taščo in tastom manj obremenjuješ, če jima res ni do sina, niti do vnuka, pa se vama tako ni treba truditi, pač zmanjšajta obiske na minimum. Sem pa bila presenečena, kako hladno je mojo nosečnost sprejela moja zelo dobra prijateljica, a se mi zdi, da enostavno ne dojema, ko bo otroček tu, bo pa najboljša "tetka". Posnetek sem pa pokazala samo mami in jo je bilo prav zabavno gledati, kako se je čudila in raznežila. Tudi drugače je moja mama bolj vključena v vse skupaj kot tašča, najbrž ni pošteno, moj partner si je pač manj blizu s svojima, jaz pa sem z mamo zelo povezana. No, se bom pa potrudila, da bosta obe babici enako pomembni. Babici pišem zato, ker si s svojim očetom nisva zelo blizu, nikoli nisva imela veliko stikov. Kar se pa tiče objavljanja pod anonimno... anonimni sem tako lahko v vsakem primeru, kakšna je sploh razlika, če pišem pod anonimna ali čudnočudo, edino v tem, da pač lahko preberete vse moje objave, če uporabljam isto ime. V glavnem, punce, nestrinjajte se, a na čim bolj uvideven način. Joooj, kako ste že ene blizu PDPja, vam kar zavidam, jaz pa šele konec novembra. Majabar, redko pišem, a včasih preletim ta forum. Kot sem razbrala si v Kolumbiji. Si pa res ena pogumna ženska, malo katera bi si to upala. Vse dobro ti želim...
< Sporočilo je popravil čudnočudo -- 13.9.2010 10:37:05 >
|