vesna_b
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mina83 Sem se malo pozanimala in kot je tudi vesna b napisala:zdaj vem, da ti morfologijo opravi tudi osebni ginekolog. Mislim pa, da ta morfologija ne more biti tako podrobna ali kako naj se izrazim, ker tisti, ki opravljajo tudi NS imajo ziher bolj "specializirane" ultrazvoke in kolikor vem se Downov sidrom ugotavlja tudi v 2. trimesečju prav z morfologijo in tudi z 3D in 4D na podlagi vedenjskih vzorcev, oblike obraza.... no, tudi za Downov sindrom lahko ugotovijo, ni pa to tu prvotnega pomena... sigurno pa pogledajo bolj natančno,če kaj kaže na to. pri nas imajo v porodnišnici v ambulanti te navadne UZ, katerega mi je tudi zadnjič naredila, ne tako natančnega, potem imajo pa še enega, novejšega, s keterim delajo morfologijo in te bolj natančne preglede. baje da je isti, s katerim se dela tudi NS, čeprav nuhalno delajo pa G v zdravstvenem domu. ko gledam slikce od tamale iz M so full lepe, natančne in zelo ostre. tud zato imam M ne tisti dan, ko ima moja G ambulanto, to je četrtek, ampak imam M v petek, ker je treba UZ rezervirat. (v bolnici imajo G en ali dva dni ambulanto in UZ, ostalo so na ginekološkem oddelku, torej imajo tudi operacije in vse ostale preglede) anchika - super za tvoja pikca. le naj tako lepo rasteta še teh nekaj mesecev. joj, smučanje. že par let nisem... prvo nosečnost, potem sem doooolgo dojila in tamala ni marala flaške, pa tud raje sem videla, da je potem direktno dobila iz original embalaže lansko zimo pa nekak nisem dobila potem elana in tud ko smo se začel menit, je bilo že pred koncem, tako da... letos pa sem spet noseča... in spet odpade to in naslednjo zimo. joj, mi delate lušte po mc'donaldsu... lakom lačen... joj, luskica, pa pomfri... se prav nazaj vlečem... k bi ga res vsak dan jedla. aja, coris - ti jaz odstopim kak kilogram... no, mi smo imeli silvestrovanje v soboto. hrana dobra, razen na koncu tista obara ne , ker je bila full mastna pa še mlačna, ansambel odličen, so mel runde po celo uro al pa še več, edin mrzlo je blo pa ko hudič... še moški so jambral... plesala sem pa tud več, kot sem upala prej. me ni nič matralo, razen včeraj sem mal bolj čutila pritisk dol, ampak je blo kar ok. sam ko se je tamala zbudila že natanko ob 7.22 in je z glasnim MAMI zbudila še mene... ampak ni bilo panike. smo pregurale dan, zvečer sem pa ob devetih spala ko polhek. zavita v odejo in zvita, tko da sem zavzela 3/4 postelje. ampak sedaj lahko...
|