|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  96 97 [98] 99 100   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčice 2011
16.12.2010 19:23:49   
Luskica
Punce!
A je lekadol v nosečnosti res ok? Mene je dans tok glava bolele, da mi je šlo že na bruhanje, zato sem ga tud vzela, zdaj pa tuhtam, če je ok al ne?!user posted image

(odgovor članu coris)
Neposredna povezava do sporočila: 2426
16.12.2010 19:52:53   
Mina83
Vem za NS, seveda sem jo tudi sama opravila in izvid je bil super. Če je katera bila pri DR. Strah, potem ve kakšne preglede opravlja, med njimi je tudi morfološki pregled plodu, ki se lahko opravi od 18. - 24. tedna, na katerem se pregleda natančno vse organe, od glave do nog, vedenjske vzorce itd. in seveda tudi možnost za Downov sindrom. Ta pregled je plačljiv in sicer stane 110 €. Prav tako so plačljivi pregledi 3D in 4D, ki se lahko opravijo že v 1. trimesečju. Kolikor je meni znano. Kakšno morfologijo pa opravi osebni ginekolog, pa ne vem-nisem še tako daleč. Po moje čisto odvisno kakšen ultrazvok ima ginekolog. In zdi se mi, da je ta pregled dokaj pomemben, tako da je smešno, da ginekolog ne pove kdaj to opravi? Bo pa ja povedal, kako in kaj.

Pikca user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu fluf)
Neposredna povezava do sporočila: 2427
16.12.2010 20:17:41   
Luskica
Coris kok lepo!!!! Nori posnetki, sem se čist raznežla! Kok časa te je pa mel notr na pregledu? Pa če ni skrivnost, kok je prišlo to?
Aja pa čestitke za punčko!!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Mina83)
Neposredna povezava do sporočila: 2428
16.12.2010 20:25:58   
hijenca

IZVIRNO SPOROČILO: Luskica

Punce!
A je lekadol v nosečnosti res ok? Mene je dans tok glava bolele, da mi je šlo že na bruhanje, zato sem ga tud vzela, zdaj pa tuhtam, če je ok al ne?!user posted image

Ja, meni je rekla moja G, da jih lahko pojem do 4 na dan. Ampak več kot enega na dan nisem nikoli pojedla.

Sonček Vid ( 8.5.2008 ob 10.36)
Sonček Jakob (4.5.2011 ob 10.43)
Sonček Filip (4.5.2011 ob 10.44)

(odgovor članu Luskica)
Neposredna povezava do sporočila: 2429
16.12.2010 20:27:57   
hijenca

IZVIRNO SPOROČILO: Pikca

Naša Eva Zala žal ni več pod mojim srčkomuser posted image ... bo pa za vedno v mojem srčku... poslovila se je v 17. tednuuser posted image .
Tako se tudi jaz poslavljam od vas... želim vam lepo nosečnost do konca in veliko veselja z malimi majčki.

user posted image user posted image user posted image zelo zelo mi je hudo za vas.

Sonček Vid ( 8.5.2008 ob 10.36)
Sonček Jakob (4.5.2011 ob 10.43)
Sonček Filip (4.5.2011 ob 10.44)

(odgovor članu Pikca)
Neposredna povezava do sporočila: 2430
16.12.2010 21:01:46   
absolventka2

IZVIRNO SPOROČILO: ninasiki

jst sm pa danes povedala v službi in so bli vsi veseli uglaunem škoda je edino ta k mi ne bojo podalšal ker pač niso neumni da bi nosečnico imeli sam jim itak nism strošk ampak bomo že

nč šibam spat zmatrana jutr pa prvi sestanek v vrtcu za našga miškota

lepo ajite nočko

user posted image super da si povedala v službi in da so lepo sprejeli, sam ni mi jasno kako si skrivala ko pa maš tako velik trebušček???
Da ti pa niso podaljšali je mogoče sam razlog da po porodniški razmišljaš o novi karieri...

Upam da je sestanek uspel..

(odgovor članu ninasiki)
Neposredna povezava do sporočila: 2431
16.12.2010 21:03:11   
coris
hej Luskica. notri sem bila kakih 15-20 minut, pregled pa stane 60 EUR, CD pa še dodatnih 15 tako sem skupaj odštela 75 EUR, pa mi je še 3d zraven naredil, pa čeprav ga nisem plačalauser posted image  jaz sem tam skoraj jokala ko mi je blo tko lepo videti našo malo punčico user posted image

(odgovor članu Luskica)
Neposredna povezava do sporočila: 2432
16.12.2010 21:06:19   
absolventka2

IZVIRNO SPOROČILO: coris

punce še tu user posted image  danes bila pri dr. Pušenjaku user posted image  videli smo našo punčko user posted image ja pravijo da bo kar Punčkauser posted image  slikice so na mailu in si jih lahko pogledate, prav tako tudi posnetkiuser posted image   mogla bi bit 17 tednov in 5 dni noseča, uz in velikost naše lubice pa kaže na 18 tednov in 4 dni user posted image  to bo konkretna pupa user posted image  danes se mi že cel dan smeji in takoooooo sem dobre volje user posted image  jupiiii

vesna .....trikrat hura za tako ginekologinjo user posted image user posted image user posted image  je čluser posted image vek kar blažen ko vidi svojega otročička ki je tako zraseluser posted image

Čestitke za user posted image lepo je slišat lepe novice. 3d posnetki so pa itak super. medva sva tudi v prvi nosečnosti šla k dr. strahovi na 3d, je res da je drago a se full lepo vidi malo prečudovito bitje in ni mama blo žal, sedaj pa spet razmišlamo da bi šli...

(odgovor članu coris)
Neposredna povezava do sporočila: 2433
16.12.2010 21:17:18   
coris
hvala Absolventka2 user posted image  jaz bi šla takoj še enkrat brez dodatnega premislekauser posted image user posted image

(odgovor članu absolventka2)
Neposredna povezava do sporočila: 2434
16.12.2010 21:27:52   
ninasiki
ojlaaaaaaa

LEKADOL je iz moje strani blo rečeno samo 2 na dan sm mela prejšno nosečnost take glavobole da sm skos lekadol pila ampak sm mela srečo da mi je pomagu

PIKICA user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image samo to ti pošiljam ker ostanem brez besed pri takih rečeh in žeim ti čimprejšnje okrevanje in novi plusek

absolventka2 jaaaaaa tok ponosna sm dobila tko lepo risbico pridn je spi je vse je ok rade ga majo fuuuuull uglaunem kr cvetela sm samo še grizenje čeprou ni to iz žlehtnobe pravi da se objena in v objemu ugrizne user posted image tko da sva midva kriva ker sva ga v igri grizla tko da PUNCE NE V IGRI GRIZT NITI ROKIC NITI NOGIC NITI TREBUŠČKA NIIIIIČ ker otrok sprejme to kot igro in nima občutka kok lahko in kok ne ampak je rekla da bomo tud to zrihtal

LUSKICA pejt k doktarci ker je mela od mojga sestra in ni dobila bepantena tko da ne maži se na lastno odgovornost in raje pejt tja pa da ti pove sej neki glih pomoje ne bo ugotovila samo ti bo pa pomoje dala kako bol za to določeno mazilo

punce merkite se ne prtiravire z deli to kar mamo je dragocenomene kr stiska pr takih dejanjih

božite pikice pa se tipkamo grem ajat

aja mi je pa danes šefica rekla da če slučajno kdaj ne bom mogla več delat da me bo kej matral da ji morm obvezno povedat

10.10.2009 je za naju posijau najlepši sonček in
22.05.2011 postanemo 4 peresna deteljica

(odgovor članu absolventka2)
Neposredna povezava do sporočila: 2435
17.12.2010 7:30:58   
Pikca
Punce, hvala vam za sočutne besede in objemčke... ve pa le srečno naprej!

(odgovor članu ninasiki)
Neposredna povezava do sporočila: 2436
17.12.2010 7:59:45   
Dada2
Pikica tudi meni je zelo hudo  user posted image user posted image

(odgovor članu Pikca)
Neposredna povezava do sporočila: 2437
17.12.2010 8:44:21   
vesna_b
IZVIRNO SPOROČILO: mojatvoja

Forumu sem se pridružila, ko je bilo 240 dni do konca nosečnosti, danes mi kaže "le še" 140. Kdaj je minilo teh 100 dni!?! Sem na polovici. Maj bo endvatri tukaj!!!

a ne de? jaz sem se javila v 5 tednu nekje, takoj po testu (katerega sem delala celo 2 dni pred pričakovano M), sedaj sem pa že v 18 tednu. hudo... ja, res gre hitro čas...

gibi - jaz jih že nekaj časa čutim, ampak še vedno ni konkretnih brc in jih takoooo nestrpno čakam... user posted image

coris - joj, še vedno sem takoooo vesela zate. ko zame user posted image  
ja, res sem bila vesela, ko sem videla pikca najinga (al pa pikico)

rockstar - naš dojenček me tud posluša. pravljico dobi vsak večer, ko dajem tamalo spat user posted image  pa ji pravljico povem, mali/mala pa posluške pobira user posted image

luskica - ja, lekadol lahko vzameš. tudi jaz sem ga vzela 2*. pač, ker mene če boli glava, in ne vzamem nič, se mi prevesi v hud glavobol in posledično mi je slabo in me boli želodec. ampak je pa zanimivo, da mi lekadol običajno ne pomaga NIČ, v nosečnosti pa full. sicer pa hvala bogu, a ne? user posted image

mina - morfologija pri tvojem G je praktično enaka. vse ti izmerijo - obseg glave, trebuščka, ocenijo velikost, pregledajo vse organe... pri malo bolj zagretih oz nežnih al kaj vem kako napišem lahko še štejete prstke (mi prvič smo, sem se kar topila), lahko pogleda za spol.
prav lep UZ in ponavadi pove, kdaj je. meni je rekla včeraj, naslednjič je morfologija in lahko pride vaš mož zraven, pogledat svojga dojenčka. user posted image
vem, da je prejšnjič moj skor več govoru, ko G. na koncu seveda, ko je opravila vse meritve. je kar skakal zraven: poglej, zdaj ma pa prstek v ustih. glej, k zeha. joj, maha nama... se je še G smejala z mano, tako da smo mel ta UZ dolg kar ene pol ure. aja, pa še rekla je, da dobr vid. (ampak jaz nisem tako dobr vidla, pa mam boljši vid ko on drugače...user posted image )

ah ta 3D. bi full šla, sploh ko sem gledala tvoje posnetke, coris, sam... nekak sva se dogovorila, da spola nočeva vedt, sem pa gledala slike, k je bil takooo očiten lulček, da ga niti kak otrok ni mogu spregledat - bi še moja tamala rekla - mami, bibo ma... user posted image
tko da ne vem...

nič, toliko za sedaj
se še kaj tipkamo

(odgovor članu mojatvoja)
Neposredna povezava do sporočila: 2438
17.12.2010 9:20:38   
RAKICA2007
Punce moje, dobro jutro... kako smo kaj?

Jaz imam take čudne dneve - kar malo sem žalostna, upam, da bo bolje...
Izgleda da se je pikica obrnila... nič kaj dosti me več ne boža po trebuščku user posted image  Včeraj ene 3x sem jo čutila, danes pa še nič user posted image user posted image  no ja, saj bo bolje... upam

komaj čakam še 14 dni na morfologijo in pregled, da izvemo kaj smo pridelali user posted image user posted image  in kako napredujemo...

sem pa totalno bolana... komaj živim... user posted image  upam,da bo kmalu bolje...

(odgovor članu vesna_b)
Neposredna povezava do sporočila: 2439
17.12.2010 9:39:22   
bučkabb
pozdravljene čvekice!

no se jaz še malo javljam, sicer nič kaj novega pri nas, vse nekam teče po starih tirnicah, z nosečnostjo nimam nobenih težav, včasih se morem vprašat če sem sploh še nosečauser posted image user posted image no pol pogledam bušija in je že nekaj malega videti, ni pa tako izrazito, kot ste nekatere pokazale na slikicah user posted image user posted image

no drug teden mam tud jaz pregled, ne pričakujem pa nič posebnega, kot to rutino, voda, kri, pritisk in krajši pregled z poslušanjem srčka, bom pa tam nekje v prvi polovici januarja  potem upam da mela pregled z morfologijo, ki jo že komi čakamo, saj smo že prav radovedni kaj smo ustvarili tokrat, a bomo imeli par ali neuser posted image user posted image user posted image , če se pa slučajno ne bo videlo, pa se atek repenči da bo plačal in gremo na 3D, sicer pa verjetno ne bomo šli, tu dprvič nismo in smo vseeno zdržali do konca da smo videli našo pupo v živo, bomo videli.

no v službi sem čist zanič, se mi nič ne da razmišljat in bi kr šla domov, ma še malo pa bo konc za ta teden, zdršte vse ki trpite z mano vretuser posted image

Lp

(odgovor članu RAKICA2007)
Neposredna povezava do sporočila: 2440
17.12.2010 10:34:32   
RAKICA2007
Ufff nekdo se je zbudil.. končno... zaspanec user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bučkabb)
Neposredna povezava do sporočila: 2441
17.12.2010 10:35:24   
fluf
mina83 aha... meni je za NS rekla, da se preverja možnos dawnovega sindroma pa še dveh drugih genetskih napak... pa meni je že na NS pregledala vse organe, če se prav razvija, pa prstke je tud že štela... Mofologija pa spet pove vse organe, pa meni bo točen rok določila, ker mi piše še vedno 21-31 maj user posted image 3d mi je delala že na NS, pa mislim da bo tudi na morfologiji... pa vse preiskave opravljam pri svoji ginekologinji, ki ima tudi licenco za NS... Sploh nisem razmišljala, da bi šla kam drugam kot k njej, saj se je predolgo trudila z menoj in dobro pozna moje probleme.

(odgovor članu bučkabb)
Neposredna povezava do sporočila: 2442
17.12.2010 10:53:50   
vesna_b
ja, saj v bistvu se za dawnov sindrom gleda na NS, sedaj se gleda bolj delovanje organov, pa hrbtenička, razvoj možgančkov, če je srček lepo razvit (4 deli)...
glede na to, da ti morfologija pripada, res ne vem, zakaj bi jo plačevali posebej...

sicer moja ne dela NS, zato sem šla drugam, pa če ne bo nobenega UZ več po morfologiji, si bom zihr kakega privoščila, drugače pa ne.

ej, fluf, potem bomo nekje skup predihavale... user posted image

< Sporočilo je popravil vesna_b -- 17.12.2010 10:54:20 >

(odgovor članu fluf)
Neposredna povezava do sporočila: 2443
17.12.2010 11:30:32   
fluf
vesna_b ja ja vsaka na svojemu koncu... smo tam - tam z datumi, itak je pa od štuce odvisno kdaj se bo naveličala bit notri... če bo moja kaj po meni ali možeku... bo kar do konca in čez vztrajala...

(odgovor članu vesna_b)
Neposredna povezava do sporočila: 2444
17.12.2010 11:50:18   
vesna_b
joj, punce, al kar komaj čakam, da bomo začele brat objave ala
danes smo ga/jo pričakali...

(odgovor članu fluf)
Neposredna povezava do sporočila: 2445
17.12.2010 12:55:49   
bučkabb
ja vesna kot bi mignil bodo začela deževati takšna sporočilauser posted image user posted image

punce men pa nenormalno diši hrana iz MC-donaldsa, in sem mogla it danes tja na malico, uffff sem se najedla, pa bi še kruser posted image user posted image
no sej nisem tak pogosto tam, sam mi pa zapašeuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu vesna_b)
Neposredna povezava do sporočila: 2446
17.12.2010 13:30:15   
lily32
Ojla, čveke! Meni kronično primanjkuje časa in ne utegnem več sledit vašemu pisanju, kaj šele, da bi kaj napisala. user posted image

V sredo sem imela pregled, je vse OK, spet smo poslušali srček, malo pogledali naše malo detece in baje bomo dobili fanta user posted image , čeprav se ni prav dobro videlo in je G rekla, da naj jo naslednjič, ko bo delala morfologijo spomnem, da bo še enkrat pogledala.

S kilogrami sem na +2. Me ob večerih grbi lakota.user posted image
Naslednji pregled imam 12. 1.
Lep dan vsem

< Sporočilo je popravil lily32 -- 17.12.2010 13:31:49 >

(odgovor članu bučkabb)
Neposredna povezava do sporočila: 2447
17.12.2010 13:33:41   
vesna_b
eeeeejjjjjj

se moram pohvalit...

pravkar sva dobila načrte za najino hiško......user posted image user posted image user posted image

sem takooooo happy
user posted image

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 2448
17.12.2010 19:43:15   
Mina83
Moj ginekolog nima licence za NS, tako da sem NS opravljala pri dr. Strahovi.

Sem se malo pozanimala in kot je tudi vesna b napisala:zdaj vem, da ti morfologijo opravi tudi osebni ginekolog. Mislim pa, da ta morfologija ne more biti tako podrobna ali kako naj se izrazim, ker tisti, ki opravljajo tudi NS imajo ziher bolj "specializirane" ultrazvoke in kolikor vem se Downov sidrom ugotavlja tudi v 2. trimesečju prav z morfologijo in tudi z 3D in 4D na podlagi vedenjskih vzorcev, oblike obraza....

Pri meni je tudi na NS pregledala organe, pa tudi prstke smo šteli, glavica je imela lepo obliko in NS je bila majhna. V bistvu vse kaže na zelo lep razvoj, ampak skrbi pa vseeno ostajajo. Čeprav pa po drugi strani vem, da bo vse o.k., ker mora tako biti.

(odgovor članu fluf)
Neposredna povezava do sporočila: 2449
17.12.2010 19:52:29   
fluf
Mina83 a vidiš mogoče je razlog ker meni vse UZje dela z isto "mašino" kot jo ma za NS...

(odgovor članu Mina83)
Neposredna povezava do sporočila: 2450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  96 97 [98] 99 100   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  96 97 [98] 99 100   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?